Üdvözlünk!

Éppen időben érkeztél Vándor!

Háború közeleg és elkél minden tenni vágyó erős kéz, forgasson akár fegyvert, vagy használja a mágia hatalmát.
Ne aggódj, ha nem állsz még készen, hőssé formálnak majd a kalandok.
Fedezd fel a világot, kelj útra, kalandozz sivatagon, kietlen tájakon, havas hegyek legmélyén, dögletes mocsáron és a mindig veszélyt rejtő tengereken át. Küzdj ádáz szörnyekkel, élj nemesi életet, vívd ki a hősnek járó tiszteletet, vagy rejtőzz árnyak közé és vedd el azt, ami neked jár!
Gyűjts hát magad köré szövetségeseket és formáld saját belátásod szerint a változó világot!

Az oldal alapítása:
2012.10.01.

Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Kaland

Fejedelmi játszma című kalandban a reagkör határideje:
04.09. 21:00

Latest topics

Ederthin várostérkép

A dombtavi időszámítás szerint jelenleg 616-ot írunk.

Ki van itt?

Jelenleg 3 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 3 vendég

Nincs


[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (12 fő) 2016-10-11, 18:26-kor volt itt.

Statistics

Jelenleg összesen 3499 hozzászólás olvasható. in 143 subjects

Összesen 56 regisztrált felhasználónk van.

Legújabb felhasználó: Elen

Szerzői Jogok

Az oldalon található egyedi alkotások az alkotó(k) tulajdonát képezik!
A Világleírás és a helyszínek, helyszínek leírásai az oldal készítőinek szellemi terméke, így a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően használható fel szabadon.

  Áldás mágia

  Montea
  Montea
  Admin

  IC hozzászólások száma : 3

  Áldás mágia Empty Áldás mágia

  Témanyitás  Montea on 2013-02-10, 20:20

  Áldás mágia Yyldyy14


  1. szint

  A lélek megáldása
  A varázsló papok és papnők elsődleges varázslata, de nem csak szakrális rendhez tartozók sajátíthatják el ezt a varázslatot, mely végigkíséri az embert élete során. A varázsló megáldja a világra jött újszülöttet, a frigyet, az elhunyt lelkét, hogy az a természetfeletti hatalom, amiben a varázsló hisz és mágiáját származtatja, kegyeibe fogadja.
  Hatóidő: egyszeri

  Empátia
  Képes nagyobb fokon megérezni a másik érzelmi állapotát, annak kiváltó okát, okait. Nagyobb esélye van viták elrendezésében, feszültségek oldásában, mivel tudja, miként kezelje.
  Hatóidő: egyszeri  2. szint

  Múzsa csókja
  Kreativitás növelését, az ihlet megszületését segíti elő, melynek hatására a művészek csodás mesterműveket alkothatnak, de akár egy tudós is nagyobb sikerrel találja meg kérdésére a választ a könyvben/kódexben.
  Hatóidő: 2 reagkör

  Éles látás
  Nappal nincs hatása, éjjel lesz a varázshasználó látása élesebb, de koromsötétben nem használ, valami minimális fényforrásnak lennie kell. De hatástalanítja a mágikus vakságot is, csak a varázsló esetén, másra nem tudja alkalmazni.
  Hatóidő: 3 reagkör  3. szint

  Gyorsaság
  A varázslat célpontja gyorsabb lesz, mozdulatai szabad szemmel alig követhetőek.
  Hatóidő: 3 reagkör

  Ékszerészek áldása
  A varázsló megáldja az ékszert, hogy az ékszer viselője ellenállóbb legyen az egyszerűbb betegségekkel szemben egy fél évig.
  Hatóidő: egyszeri, IC fél év  4. szint

  Béke dala
  A célszemélyt (legyen humanoid, élőhalott, szörny vagy vadállat) békés gondolatok gyűrik maguk alá, harci kedve elillan, őrjöngése elmúlik. A dal tulajdonképpen a mágiától megtébolyodottat is kijózanítja, de kiválóan alkalmazható részegség ellen is.
  Hatóidő: egyszeri

  Kovácsok áldása
  A varázsló a fegyver fémjét megerősíti, ugyan a páncélokon ettől nem hatol át jobban a fegyver, de az ellenfél fegyverének fémjével találkozva jó eséllyel töri el azt.
  Hatóidő: 2 reagkör  5. szint

  Érzelmek fokozása, manipulálása
  A meglévő, kimutatott vagy lappangó érzelmeket fokozza. Ez akár segíthet is túllendülni nehézségeken, de lehet hatalmas gyűlölködésbe fojtani egy békés tárgyalást vagy épp fordítva.
  Hatóidő: 2 reagkör

  Szent szó
  Élőhalottakon, csontvázakon vagy a Halál varázslón fizikai sebzést okoz. Hatása olyan, mintha egy tőrdöfés lenne, 5 méteres távolságon belül hat.
  Hatóidő: 1 reagkör  6. szint

  Ragyogó fény
  A varázsló tenyerét felmutatva olyan erős fényt idéz meg, mely pár pillanatra elvakítja, aki belenéz, legyen az szövetséges vagy ellenfél. A varázslóra nem hat.
  Hatóidő: 1 reagkör

  Égi páncél
  Nagy eséllyel kerülik el a támadások a varázslat alanyát.
  Hatóidő: 2 reagkör  7. szint

  Győzelem íze
  A célzott személy úgy érzi, hogy az előtte lévő eset, személy hozzá képest semmi, szívében nincs kétség, tudatát kitölti a bizonyosság: nem veszíthet. Ez az elvakult magabiztosság félelmet ébreszthet az ellenfélben.
  Hatóidő: 3 reagkör

  Igazság szeme
  A varázsló megismeri a másik valódi személyiségét, könnyedén átlát az emberi maszkokon.
  Hatóidő: egyszeri  8. szint

  Mágikus immunitás
  Megtör minden varázslatot a varázslat célján (ártót és támogatót egyaránt), valamint ideiglenes védőburkot emel köré, amin keresztül nem jut át varázslat.
  Hatóidő: egyszeri, a védőburok esetében 2 reagkör

  Fény szava
  Fizikai sebzést okoz a célszemélynek. Hatása olyan, mintha egy mély kardvágás lenne, 5 méteres távolságon belül hat.
  Hatóidő: 1 reagkör  9. szint

  Emlékek felidézése
  Rég elfeledett emlékek, vagy éppenséggel tudatosan elfeledett emlékek felidézése történik ezzel, azon alapulva, hogy az emlékek érzelmek alapján őrződik és hívódik elő. Az emlékek felidézésével lelki traumák gyógyítása is lehetséges.
  Hatóidő: egyszeri

  Az Igazság ereje
  A varázslat célpontja eltelik igazának hitével, ereje és állóképessége a harcban megnövekszik, akár duplájára is növekedhet.
  Hatóidő: 3 reagkör  10. szint

  Asztrálutazás
  A varázsló az asztrálsíkra belépve bárhova eljuthat, bármit megismerhet, bárkivel kapcsolatba léphet, de fizikálisan hatni nem képes. A gyakorlottabb asztrálmágusok ezen a síkon szoktak még tanácskozást is tartani, idő és tér korlátai nélkül.
  Hatóidő: 5 reagkör

  Álomutazás
  Tanácskérésnél alkalmazzák, amikor egy esetre, eseményre szeretnének megoldást találni. Ez csakis, kizárólag a lélekkel kapcsolatos lehet, jósolásra nem alkalmas. A feladat értelmezése nagyban függ az illető szimbólumismeretétől és asztrálvilágban való jártasságától.
  Ugyanakkor a mágiahasználó álomutazása során, célzottan beletekinthet más álmába, de bele nem léphet, közbe nem avatkozhat. Viszont sok információt megszerezhet, amit máshogy esetleg nem tudna. Az alany észreveheti, ha nézik az álmát, de a figyelővel nem tud kapcsolatba lépni, csak legfeljebb felébredni.
  Hatóidő: egyszeri  11. szint

  Megbékélés
  A varázsló 10 méteres közelében a megidézett szellemek, csontvázak és élőholtak visszatérnek a sírjukba, lelkek esetén a túlvilágba.
  Hatóidő: 1 reagkör  12. szint

  Szelleműzés
  A fizikai testre helyezve, vagy a helységre téve, amellyel útja során a szellem érintkezni fog, mágikus szavakkal felírt papírt helyezve lehet lezárni a képességét, vagy elvenni, illetve felé tartva szavak elmondásával. Egy területen belülre lehet korlátozni a szellem mozgásterét is akár. A képességét a szellem visszaszerezheti, illetve ki is szabadulhat.
  Ezzel a varázslattal egy terület, tárgy vagy személy rituális megtisztítása is lehetséges.
  Hatóidő: egyszeri  13. szint

  Álommódosítás
  Az álomba belépve módosíthat az álom végkimenetelén, üzenetet adhat át, tanácsot adhat. Ha valaki téves információt ad át, vagy ártani szándékszik, a szenvedő alany asztrálvédelmétől függően ér el sikert. Asztrálvédelemhez ismerni kell az Elme mágia Éberség varázslatát, mellyel az álommódosítást észreveheti az áldozat, felébredhet vagy megakadályozhatja.
  Hatóidő: egyszeri  14. szint

  Szellemidézés
  Amennyiben a varázsló ismeri a szellem nevét, segítségül hívhatja és egyben irányítani is tudja.
  Ez a varázslat nem feltétlenül csak egy irányba működik, a szellemek is kapcsolatba léphetnek a varázslóval, aki eléggé érzékeny ahhoz, hogy meghallja, lássa őket.
  Hatóidő: 6/3 reagkör  15. szint

  Csillagok ereje
  A varázsló megidéz egy csillagok erejével rendelkező fegyvert - a varázsló akaratától függő formában jelenik meg. A fegyver törhetetlen és áthatol bármilyen páncélon és pajzson, még a varázslattal átitatottakon is.
  A varázsló továbbá fénylő aurát idéz meg magának, mely olyan intenzív fénnyel pulzál(hat), amely ideiglenesen elvakíthatja azt, aki közvetlenül belenéz a fénybe.
  Hatóidő: 3 reagkör, egy játékban csak egyszer alkalmazható, csak a varázslat lejárta után varázsolhat a karakter újra
   Pontos idő: 2019-08-22, 18:30