Üdvözlünk!

Éppen időben érkeztél Vándor!

Háború közeleg és elkél minden tenni vágyó erős kéz, forgasson akár fegyvert, vagy használja a mágia hatalmát.
Ne aggódj, ha nem állsz még készen, hőssé formálnak majd a kalandok.
Fedezd fel a világot, kelj útra, kalandozz sivatagon, kietlen tájakon, havas hegyek legmélyén, dögletes mocsáron és a mindig veszélyt rejtő tengereken át. Küzdj ádáz szörnyekkel, élj nemesi életet, vívd ki a hősnek járó tiszteletet, vagy rejtőzz árnyak közé és vedd el azt, ami neked jár!
Gyűjts hát magad köré szövetségeseket és formáld saját belátásod szerint a változó világot!

Az oldal alapítása:
2012.10.01.

Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Kaland

Fejedelmi játszma című kalandban a reagkör határideje:
04.09. 21:00

Latest topics

Ederthin várostérkép

A dombtavi időszámítás szerint jelenleg 616-ot írunk.

Ki van itt?

Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs


[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (12 fő) 2016-10-11, 18:26-kor volt itt.

Statistics

Jelenleg összesen 3499 hozzászólás olvasható. in 143 subjects

Összesen 56 regisztrált felhasználónk van.

Legújabb felhasználó: Elen

Szerzői Jogok

Az oldalon található egyedi alkotások az alkotó(k) tulajdonát képezik!
A Világleírás és a helyszínek, helyszínek leírásai az oldal készítőinek szellemi terméke, így a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően használható fel szabadon.

  Vér mágia

  Montea
  Montea
  Admin

  IC hozzászólások száma : 3

  Vér mágia  Empty Vér mágia

  Témanyitás  Montea on 2013-02-10, 20:35

  Vér mágia  Vyr10


  1. szint

  Vérgyűjtés
  A vérmágus összegyűjti egy adott személy vagy saját maga vérét és további mágiákhoz használhatja fel akár a későbbiekben is. A varázslattal összegyűjtött vér soha sem alvad meg, bármikor felhasználható.
  Hatóidő: egyszeri

  Azonosítás
  A mágus ezzel a varázslattal egy pár csepp vérből (ha nem alvadt) képes megállapítani, hogy az milyen teremtmény testéből származhat.
  Hatóidő: egyszeri  2. szint

  Nyomkövetés
  Az adott vér tulajdonosát tudja követni, meghatározni, mennyire tartózkodik közel vagy távol az adott nyomtól. Az Azonosítás varázslatot ismernie kell a sikeres varázslathoz.
  Hatóidő: 2 reagkör, helymeghatározásnál egyszeri

  Vérpótlás
  A célszemély vérveszteségét képes pótolni, legfeljebb veszteségének annyi százalékát, hogy életben maradjon.
  Hatóidő: egyszeri  3. szint

  Vérpenge
  A mágus megvágja magát, s szavaira egy kard formálódik a vérből. Éles, mint a legjobb kardok, de a színe vörös.
  Hatóidő: 2 reagkör

  Vérbéklyó
  A célszemélyre mutatva vérből készült „kötelek” jelennek meg a semmiből és megalvadt állapotban kötözik oda a célszemélyt egy 10 méteren belüli dologhoz, mely lehet tárgy is, vagy személy, állat is. Minél jobban próbál menekülni, annál erősebben szorítják a béklyók.  
  Hatóidő: 2 reagkör  4. szint

  Véralvasztás
  A mágus saját vagy a célszemély sebeinél elősegíti a vér alvadását, így nem lesz több vérveszteségük.
  Hatóidő: egyszeri

  Vérkötelék
  Adott személy kis mennyiségű vérét hordja magánál a mágus, és így megérzi, ha a másik bajban van. Oda-vissza működhet, de ettől még nem tudja, hogy hol is van pontosan. A sikerességhez ismerni kell a Vérgyűjtés varázslatot.
  Hatóidő: egyszeri  5. szint

  Kémlelés
  Azt látja, amit a célszemély, gondolataiba, érzelmeibe nem lát bele, csak hall és lát. Irányítani nem tudja. Csakis olyan személynél tudja alkalmazni, akinek előzetesen, mágikus úton vérét vették (Vérgyűjtés), s e vér a mágus birtokában van.
  Hatóidő: 2 reagkör

  Harci láz növelése
  Alkalmazásához a vér illata szükséges a varázslat során, bárki, aki 10 méteres körben van, és a varázsló oldalán harcol, állóképessége, harci értékei növekednek, még akkor is, ha épp kifulladóban volt. Viszont ennek következtében harci képességei adott ideig lesznek érvényben, utána - vérmérséklettől függően - kifullad, harci értékei visszaállnak a varázslat előtti szintre, a varázslat hatóidejének lejárta után nem tud közvetlenül cselt alkalmazni.
  Hatóidő: 3 reagkör, akire hatott a varázslat, lejárta után nem alkalmazhat harci cseleket 2 reagkörig  6. szint

  Vérzés
  Az áldozatra való mutatással vágást ejt rajta (nem szükséges hozzáérni, de 2 méteren belül kell tartózkodnia). A vágás közepesen mély és fájdalmas. A rendes fegyverekkel okozott vágásokkal szemben a vérzés nem áll el, amíg a varázslat tart, vagy amíg meg nem gyógyítják, s ez nagyon legyengítheti az áldozatot.
  Hatóidő: 3 reagkör

  Vérpajzs
  A mágus megvágja magát, s szavaira egy pajzs formálódik a vérből. Véd, mint a legjobb fémpajzsok, de a színe vörös.
  Hatóidő: 2 reagkör  7. szint

  Akadály
  Vérét áldozva a varázsló azt a földre, levegőbe engedve, képes 5 méteres akadályt létrehozni, de csakis akkor, ha van szilárd anyag a közelében, mivel azt átfonva alkotja meg az akadályt. Fegyverek, fizikai hatások ellen véd a legjobban.
  Hatóidő: 2 reagkör

  Vérzékenység
  A célszemély meglévő és későbbi (az aktuális küzdelemben, kalandban lévőre) sebeire hat, lassítja a véralvadást. Gyógyító varázslat (Élet mágia - Alvasztás, Belső alvasztás) vagy a Véralvasztás semlegesíti.
  Hatóidő: egyszeri  8. szint

  Vérkör
  Egy vagy több lény vére szükséges, azoké, akik a védelem körébe fognak majd kerülni, ezzel jelölnek ki egy meghatározott sugarú kört, akkorát, hogy a védeni kívántak elférjenek benne. A körbe csak az léphet be, akinek a vére felhasználásra került, mindenki másnak falként hat a vérkör.
  Hatóidő: 3 reagkör

  Vérforralás
  A mágus úgy forralja fel a célszemély vérét, hogy az nem okoz neki kínokat, mint a Perzselő vér esetén, hanem egy-két percen belül magas láza lesz a célszemélynek és folytonos szomjúságot érez, amit nem tud csillapítani, bármennyit is iszik. Vérhűtéssel vagy megfelelő gyógyítói mágiával semlegesíthető, vagy elmúlik magától, ha lejárt a varázslat ideje. Azonban a láz csak lassan múlik, a hatóidő lejártát követően.
  Hatóidő: 5 reagkör  9. szint

  Szerelmi kötés
  A „leendő pár” vérét összekeverve varázsitalt alkot a mágus, melyből mindkét félnek innia kell. A sikerességhez ismerni kell a Vérgyűjtés varázslatot.
  Hatóidő: egyszeri, megtörésig tart

  Betegség
  A vérben fertőződés indul meg, amely gyorsan (2-3 nap) emészti fel belülről a szervezetet. Az egyes szervek funkcióinak leállása jelzi csak a bajt. Élet mágiával megállítható a fertőzés és a szervi bajok is gyógyíthatóak, de idejében kezelni kell.
  Hatóidő: egyszeri, megtörésig tart, egy játékban csak egyszer alkalmazható, a varázsló a következő körben nem varázsolhat  10. szint

  Perszelő vér
  A varázslat hatására úgy érzi a célszemély, hogy ereiben a vér forr, s ezzel szörnyű kínokat él át, akár eszméletét is vesztheti a fájdalom hatására, vagy elejti tőle a fegyverét, vagy amit a kezében tart.  
  Hatóidő: 2 reagkör

  Vérhűtés
  Lehűtve a vért a célszemély fázni kezd és a légzés, mozgás is nehézkessé válik számára, a kihűlés jelei mutatkoznak rajta.  A Vérforralást és a Perzselő Vért semlegesíti.
  Hatóidő: 3 reagkör, semlegesítés esetén egyszeri  11. szint

  Vérdermesztés
  A célszemélyben a véráramlás lelassul, megalvadhat, az illető nem jut elég oxigénhez, s így akár tetszhalott állapot is előidézhető.
  Hatóidő: 3 reagkör, egy játékban csak egyszer alkalmazható, a varázslást követő körben a karakter nem varázsolhat  12. szint

  Vérátok
  Az áldozattól szerzett vér, köröm és haj felhasználásával a távolból is képes átkot vonni az illetőre. Ez csakis két esetben hatásos: telihold idején és ha megfelelő véráldozat is járul hozzá. Körültekintően végzik, mivel ha rosszul sül el, akkor az átkot mondóra száll vissza az átok. Csak olyan átkot tud a célszemélyre küldeni, amit a varázsló tud is varázsolni. A sikerességhez ismerni kell a Vérgyűjtés varázslatot.
  Hatóidő: egyszeri, egy játékban csak egyszer alkalmazható, a varázslást követő körben a karakter nem varázsolhat  13. szint

  A vér hatalma
  A célszemélyre varázsolva ezt a varázslatot, a célszemély nem érez semmi különöset, de ahogy a vérmágus mozdul, úgy mozdul a célszemély is. A sikerességhez ismerni kell a Vérgyűjtés varázslatot.
  Hatóidő: 2 reagkör  14. szint

  Vérlény
  Adott lény összes vére kell hozzá, amellyel újrateremti az adott lényt. Mágikus képességeivel, beszédkészséggel, ha volt neki, nem rendelkezik, de egykori fizikai jellemzőivel és képességeivel bír. A vérlények mindenben alávetik magukat a vérmágus akaratának. A sikerességhez ismerni kell a Vérgyűjtés varázslatot.
  Hatóidő: 3 reagkör, addig a varázsló nem varázsolhat, egy játékban csak egyszer alkalmazható  15. szint

  Pusztítás
  A varázslat hatására, a varázsló 15 méteres sugarú körében lévők azonnal több sebből, intenzíven kezdenek vérezni, azonnali ellátást igényelnek a sebek.
  Hatóidő: egyszeri, a varázslást követő körben a karakter nem varázsolhat, egy játékban csak egyszer alkalmazható
   Pontos idő: 2019-08-22, 18:05