Üdvözlünk!

Éppen időben érkeztél Vándor!

Háború közeleg és elkél minden tenni vágyó erős kéz, forgasson akár fegyvert, vagy használja a mágia hatalmát.
Ne aggódj, ha nem állsz még készen, hőssé formálnak majd a kalandok.
Fedezd fel a világot, kelj útra, kalandozz sivatagon, kietlen tájakon, havas hegyek legmélyén, dögletes mocsáron és a mindig veszélyt rejtő tengereken át. Küzdj ádáz szörnyekkel, élj nemesi életet, vívd ki a hősnek járó tiszteletet, vagy rejtőzz árnyak közé és vedd el azt, ami neked jár!
Gyűjts hát magad köré szövetségeseket és formáld saját belátásod szerint a változó világot!

Az oldal alapítása:
2012.10.01.

Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Kaland

Fejedelmi játszma című kalandban a reagkör határideje:
04.09. 21:00

Latest topics

Ederthin várostérkép

A dombtavi időszámítás szerint jelenleg 616-ot írunk.

Ki van itt?

Jelenleg 3 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 3 vendég

Nincs


[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (12 fő) 2016-10-11, 18:26-kor volt itt.

Statistics

Jelenleg összesen 3499 hozzászólás olvasható. in 143 subjects

Összesen 56 regisztrált felhasználónk van.

Legújabb felhasználó: Elen

Szerzői Jogok

Az oldalon található egyedi alkotások az alkotó(k) tulajdonát képezik!
A Világleírás és a helyszínek, helyszínek leírásai az oldal készítőinek szellemi terméke, így a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően használható fel szabadon.

  Ördögfű kocsma

  Montea
  Montea
  Admin

  IC hozzászólások száma : 3

  Ördögfű kocsma - Page 2 Empty Ördögfű kocsma

  Témanyitás  Montea on 2012-10-02, 00:02

  First topic message reminder :

  Ördögfű kocsma - Page 2 Sz_ordogfu

  A Szegények Sikátorainak kezdetén található Ederthin leglepukkantabb kocsmája: az Ördögfű kocsma, ami köztudottan a semmirekellők és tolvajok tanyája. Nem nehéz megtalálni, egy idő után - főleg napnyugta után - csak követni kell a hangokat, melyek vagy a nagy dorbézolás hangjai esetenként valami rögtönzött talpalávaló zenével vagy éppen farecsegések és csörömpölések hangjai, mert itt nem ritka a kocsmaverekedés kialakulása. Egyesek szerint a pénteki napon direkt ez a program, de lehet csak azért, mert ilyenkor este vannak itt a legtöbben, s könnyebben kipattan valami vita a kockázók vagy kártyázók asztalainál vélt vagy valós csalás miatt, vagy elég csak nem úgy nézni a másikra, esetleg csak nem tetszik a fizimiskánk valakinek.
  Ördögfű kocsma - Page 2 K_ordogfu
  A falakat a bejárattól jobbra lévő falon vadásztrófeák díszítik, szarvasok, vaddisznók és hasonlók, de sokkal érdekesebb a másik fal, szemben a bejárattal a pult mögött, ugyanis ott egészen különleges trófeákat állítottak ki, mint a hely büszkeségeit: törött székmaradványok, csorba kardok, behorpadt sisakok vannak felrögzítve, s minden trófea alatt ott áll a kis felirat, mely elmeséli az adott tárgy történetét, megőrizve egy-egy nevezetesebb kocsmaverekedés emlékét, például "Ezt a kardot hajlította Egyfogú Nereo annak a fejére, aki fenekére csapott és emiatt magára borította a sörét".
  A berendezés elég szedett-vedett, leginkább azért, mert sűrűn cserélődik a leamortizálódás miatt. A felszolgált italok és ételek itt a legolcsóbbak a városban, s egyenesen arányos az árral a minőségük is. Állítólag pult alól lehet jobb félét is kapni, de annak biztosan borsosabb lesz az ára, mint ugyanaz a minőség a város jobb vendéglátó egységeiben. Ha a szóbeszédnek lehet hinni, a pult alól méreg is vásárolható. Ó, hogy talán pont ezért Ördögfű a kocsma neve? Meglehet...
  Mikor nincs verekedés, szórakozásra módot nyújt két céltábla is a falakon, lehet a tőrdobást gyakorolni, versenyezni másokkal. Máig rejtély, hogy az egyik céltáblát miért pont a bejárati ajtó mellé helyezték el...
  Maldon Bendigoen
  Maldon Bendigoen

  IC hozzászólások száma : 8

  Ördögfű kocsma - Page 2 Empty Re: Fogadó a Sánta Kutyához

  Témanyitás  Maldon Bendigoen on 2012-10-16, 22:01

  *Biccent a köszönésre. Nem sértődötten, nem durcásan, csak egyszerűen kedvtelenül. Jólleplezi, hogy érdeklődik a kísérőtárs iránt, hogy miért jött. Ezt hamar meg is tudja. Derfel szinte meglepetésszerűen, élesen felnevet.*
  - Tanács és védelem. E kettőre épp nincs szükségem, köszönöm. Ha ezért jöttél, valóban jobb, ha szétválnak útjaink. Idegen vagy itt, látszik. És most nem a kinézetedre utalok. Nem ismered ezt a vidéket: nincs itt semmi félnivaló, nem követ senki. Ez csak a Sánta Kutya... ez itt mindennapi. Ha el akartak volna intézni... más okokból... akkor azt megtették volna. És nem a Kézművesek utcáján tennék amúgy sem.
  *Kicsit sokat beszél, ezt észre is veszi. Igazi szószátyár ő amúgy is, de most próbálja magát visszafogni. Be is fogja gyorsan, s csöndben ballag tovább. Nem mondja a szőkének, hogy kopjon le, nem zavarja, ha jön. Igaz, ha tényleg csak ennyit akart, akkor biztosan el fog tűnni magától is.
  Azonban, végül mégiscsak kikívánkozik egy kérdés.*
  - Mit kerestél a Kutyában? Nem igazán vagy odavaló. Nyugatiak nem szoktak oda járni. Nem nektek való hely ez. Csodálom, hogy hamarabb kötöttek belém, mint beléd...
  avatar
  Ethyrlin il Contevilla

  IC hozzászólások száma : 184

  Ördögfű kocsma - Page 2 Empty Re: Fogadó a Sánta Kutyához

  Témanyitás  Ethyrlin il Contevilla on 2012-10-16, 21:40

  Az ajtón kilépve, ahogy balra tekint, észreveszi a fiút, mellé is lép. Haladnak egy ideig némán, majd unva a sült hal érzést, inkább megszólal.
  -Üdv.
  Majd megint csendben megy egy ideig.
  -Jobb, ha egy ideig nem jössz erre, talán elfelejtik a képed. – majd megint hallgat egy ideig. – Egy részen elkísérlek, hogy nehogy gond legyen. De ha nem kérsz kísérőt, már itt sem vagyok. – hallgat megint, majd halkabban folytatja. – De inkább javaslom, hogy hagyd elkísérni magad egy szakaszon… akár követhetnek is.
  Jobb, ha most beleveri a fiú fejébe a helyzetet, közben elcsodálkozik magán. Mi a fenét csinál? Ő, egy örök teszek az egészre jellem, védelmébe vesz egy fiút, sőt! „Terelgeti.” Bajban van… nem akar olyan lenni, mint a felnőttek.
  Maldon Bendigoen
  Maldon Bendigoen

  IC hozzászólások száma : 8

  Ördögfű kocsma - Page 2 Empty Re: Fogadó a Sánta Kutyához

  Témanyitás  Maldon Bendigoen on 2012-10-16, 20:56

  *Fájdalmas léptekkel indul el balra, miután kilép a Sánta Kutyából. A Kézművesek utcáján sokan mozgolódnak így késő délután. A kézműves műhelyek szinte zsongnak a vásárlóktól, érdeklődőktől. A házak, épületek egyre nagyobbak s jómódúbbak lesznek, ahogy feljebb, s feljebb jut az emelkedő utcán, egyre közelebb a Céhek teréhez.
  Lépteket hall maga mögött. Nem fordul hátra, azonban, átvág az úton, hogy a túloldalra jusson, s eközben szeme sarkából odapillant az őt követő jövevényre. A szőke férfi az. Hagyja, hogy utolérje, felkelti ugyanis érdeklődését, vajon miért követi. Szólni azonban egy szót sem szól. Csak megy előre, némán.*
  avatar
  Ethyrlin il Contevilla

  IC hozzászólások száma : 184

  Ördögfű kocsma - Page 2 Empty Re: Fogadó a Sánta Kutyához

  Témanyitás  Ethyrlin il Contevilla on 2012-10-16, 20:44

  A maradék sört kortyolgatva figyeli a jelenetet. Együttérez a fiúval, nem jó pofozózsáknak lenni. Viszont ez most jó lecke lesz neki, hogy mikor nyissa ki a száját. És hogy hová érdemes betérnie, vagy legalábbis nézzen körül. Nem mintha ő nagy ívben nem tenne dolgokra. És ezért bizony sokszor szorul a kapca nála. Az összegörnyedő, majd távozó fiú után meg elmereng egy kicsit, az utolsó kortyot is elfogyasztva, az asztalt visszarántva az eredeti helyére, a fiú után lép. Remélhetőleg az utcán hamar rábukkan, megvárja, amíg kilép az ajtón. Még képesek utána menni és jól helyben hagyni. Ennyi lecke pedig biztosan elég volt a fiúnak. Így maga mögött hagyva a helységet, az utcára lép, majd elindul a fiú nyomába. Ha meglátja, észreveszi, akkor utána lép, majd mellésorol, zsebredugott kézzel. Felveszi a lépésének ritmusát, úgy halad mellette.
  Maldon Bendigoen
  Maldon Bendigoen

  IC hozzászólások száma : 8

  Ördögfű kocsma - Page 2 Empty Re: Fogadó a Sánta Kutyához

  Témanyitás  Maldon Bendigoen on 2012-10-16, 20:19

  *Sok idő nincs a bámészkodásra. A nagydarab, kopasz dzsahim férfi hamar eléri Derfelt, aki egyszer kétszer ismét kihajol az ütések elől, fürge lévén, de válaszcsapásait meg sem érzi a medveméretű ellenfél. Egyik elhajlása nem sikerül túl jól, így a nagydarab épp, hogy nem csapja le a fejét, oly forró volt a helyzet, hogy a feje tetején ülő fez szépen el is repül az egyik asztal mögé. Derfel kapna a sityak után, és bizony, ez lesz a veszte: visszakézből akkorát ad neki a dzsahim, hogy a fal adja a másikat. Méghozzá szó szerint. A hatalmas puffanásra mindenki felnéz, az amott verekedők is abbahagyják a bunyót egy pillanatra - valószínűleg átfut az agyukon, hogy van-e értelme folytatni, hisz a "ludas" megbűnhődött, de úgy tűnik a verekedés önmagában is érdekes tevékenység, mert folytatják.
  Derfel összegörnyedten ülve marad a fal tövében. Felnéz, s szájából szivárgó vért letörli. A nagydarab dzsahim, a pultos kérésére a többi verekedő felé fordul, s közéjük lépve egy-kettőre rendet rak. Lehetséges, hogy ő felel itt a rendért? Ma biztosan.
  Az ifjú pap lassan feltápászkodik, ajkai közül még mindig csordogál a vér. Körbenéz, s úgy dönt, ideje távozni. Hátat fordít, hogy elindul a kijárat felé. Immár senki nem köt belé, tudja, a közeljövőben nem lesz érdemes erre jönnie...*
  avatar
  Ethyrlin il Contevilla

  IC hozzászólások száma : 184

  Ördögfű kocsma - Page 2 Empty Re: Fogadó a Sánta Kutyához

  Témanyitás  Ethyrlin il Contevilla on 2012-10-11, 17:19

  Felnevet a fiamozásra. Sosem értette és szerette, hogy a papok miért neveznek valakit fiamnak vagy lányomnak, főleg, ha az idősebb nála. Ez a kölyök az öccse is lehetne.
  -Csakis utánad! – emeli meg kupáját. Semmirekellőnek nevezni valakit és közben illemre inteni… furcsa szokások vannak errefelé. Majd egy nagyot húz belőle és az asztalra teszi a kupát. Már kezdene örülni, hogy talán csendesedik a verekedési hév… de hát, nem úgy történik. A bunyó itt alapkövetelmény, a nélkül nem buli az élet. De most nem vágyik rá.
  ~Mégis tud valamit…~ jegyzi meg csendesen, amikor Derfel elhajol az ütés elől. Aztán összevonja szőke szemöldökét, ahogy a férfit felé kormányozza. Azonban a férfi és közötte ott van asztal. Macskás kényelemmel nyúl kupája után, egy cseppért is kár belőle. Az asztal a másik irányba borul, ahogy a férfi teste keményen nekivágódik, mint ahol a lába pihen a széken. Hmm…. és még pontosan is céloz… kezdi érdekelni a jelenet. A férfi felé tekint, aki megpróbálta megtámasztani az asztalt, de nem igazán jött neki össze. Békés, alélt képpel terült el az asztal mellett. Ő már nem fog zavarni … egy ideig biztosan nem.
  A küzdelem kiegyenlítettnek tűnik. Így elsőre. Reméli, az is marad, mert akkor hamar közbe kéne lépnie. Pedig nagyon kényelmesen ül ezen a széken….
  Maldon Bendigoen
  Maldon Bendigoen

  IC hozzászólások száma : 8

  Ördögfű kocsma - Page 2 Empty Re: Fogadó a Sánta Kutyához

  Témanyitás  Maldon Bendigoen on 2012-10-11, 14:25

  *Derfel nem sokkal kerüli el az ajtófélfát, mikor is sikerül megállnia. A nagydarab dzsahim, aki méretes taslival gazdagította megáll a szöszke ifjú szavaira, így a papnak van egy kis ideje körbenézni, miközben bal kezével vöröslő arcát simogatja. Nem kicsit fájdalmas grimasszal tekint a Contevilla férfi felé, aki alig lehet idősebb nála.*
  - Neked is érdemes lenne illemet tanulni, fiam!
  *Valóban, valóban, nem illik "lekölyközni" egy papot, de Derfelt nem a papsága miatt zavarja ez ennyire. Meg most már az is bosszantja, hogy ennyire semmibe veszik a felszentelését. Azt gondolta, ez nagyszerű érv lesz bárhol bármikor. Tévedett. Fájdalmasat.
  Sok ideje azonban nincs a sebnyalogatásra, ugyanis, bár a nagydarab pofozkodó megállt, s Ethyrlin javaslatát fontolgatja, egy másik, a nyurga turbános fickó sebesen közeledik, hogy szálkás öklét Derfel arcába passzírozza. De nem ez az ifjú dzsahim pap első bunyója, így ügyesen kihajol az ütés elől, majd egy jobb horog kíséretében a szőke dombtavi származék asztala felé löki ("véletlenül") a nyomorultat. Aki, valószínűleg fel fogja borítani az asztalt, hacsak nem történik valami.
  Erre a nagydarab is megindul Derfel felé. S mások is hamar beszállnak a verekedésbe. Hárman lépnek még közbe, ketten Derfel, egy fiatal kölyök pedig az ellenfél oldalán. A pultos próbálja csitítani az egyre növekvő tömeget, de egyelőre nem nagyon sikerül neki...*
  avatar
  Ethyrlin il Contevilla

  IC hozzászólások száma : 184

  Ördögfű kocsma - Page 2 Empty Re: Fogadó a Sánta Kutyához

  Témanyitás  Ethyrlin il Contevilla on 2012-10-11, 11:20

  Székre feltett lábbal ücsörög az egyik asztalnál egy kupa serrel. Szereti az itteni nedűt, de bizony kétes híre miatt csak ritkán jut el ide, elvégre mit szólnának ahhoz otthon, hogy őt itt eszi a… nyugalom. Főleg mert elég feltűnő szőke, rövid üstökével, eltérő vonású arcaival. Ruházata egyáltalán nem hajazik az itteniek viseletére, de nem zavarja. Kötekedni több okból nem kötekednek vele: kiváló ivócimbora, jó társaság és végső esetben ott az ökle. Eddig még nem nagyon kellett haszálnia, csak szópárbaj volt többnyire.
  A nyugalmas sörözésébe csak akkor rondítanak bele, amikor kisebb mozgolódás támad a pultnál. Érdeklődve veti oda kék íriszeit. Nocsak-nocsak… egy kis balhé. Talán nem kéne belefolyni. Végigtekint a kölykön. Mert csak az lehet. Vagyis… paaap?! Mi a tavi tündért keres egy pap itt? Igencsak elverik szegény kölyköt, ha nem lép valaki közbe. De az nem ő lesz. Legalábbis reméli, hogy nem kell itókáját itthagyva felállnia és rendeznie a dolgot. Nem is fogja.
  -Héj, nyugi-nyugi! Vendégeim vagytok egy körre, okés? Nem ér ennyit ez a kölyök…te meg.. – bök az önjelölt papkölyök felé – húzz el inkább, míg nincs jobb dolgod… vagy… ha megneveled a szád, akkor te is a vendégem vagy egyre. – bök az asztalnál lévő egyik ülőhelyre, persze, amelyiken éppen nem a lábai folytatják az ücsörgést.
  Inkább baráti a hangnem, mint lekezelő, vagy leckéztető, a kölyök felé. A többiek felé pedig inkább békítő. Esze ágában sincs bunyó miatt hűvösön ücsörögni vagy megint kapni a fejmosást, hogy tanulja már meg, hol a helye és miként kell viselkednie.
  Maldon Bendigoen
  Maldon Bendigoen

  IC hozzászólások száma : 8

  Ördögfű kocsma - Page 2 Empty Re: Fogadó a Sánta Kutyához

  Témanyitás  Maldon Bendigoen on 2012-10-10, 17:18

  *Mióta kivágták az akadémiáról (lassan két esztendeje lesz annak), egy vén paphoz szegődött tanítványként. A mester jó patrónusnak bizonyult, igazán élvezi a tőle való tanulást Derfel. Ami pedig még fontosabb, az öreg segített az ifjúnak abban, hogy a qaahdi egyház pappá szentelje az al-Dzsahalban megvetett férfit, bár ez persze bonyodalmakat okoz errefelé... A szultánságban ugyanis nem tekintenek épp jó szemmel a fiatal papra, így szolgálatára errefelé nem is tartanak igény (sőt!). A vén pap mellett azonban - egyelőre - jól el van a fiú.
  Az utóbbi időben egyre többet fordul meg Derfel a Sánta Kutyában. Nem igazán szereti ezt a környéket, de egyrészt itt nem fut össze más papokkal, másrészt anyagilag nem nagyon teheti meg, hogy máshol is felhajtson néhány kupával, márpedig, a qaahdi férfi nem veti meg a jóféle itókát. A békés napoknak azonban úgy tűnik e helyen is vége. Derfel épp egy kupa sert kér ki (a harmadikat egy huzamban), mikor is a pultnál egy igencsak illuminált állapotban lévő koma rákiált, hogy "Hé, te qaahdi kém, húzz innen haza!" Nem is kell ennél több a papnak: kezében lévő üres korsóval jól pofán csapja az illetőt.*
  - Tisztelettel beszélj egy pappal, te semmirekellő!
  *A fickó kiterül, a pult körül lévők közül azonban többen is felhördülnek, s bizony, egy pofont Derfel is bekap (neki is tántorodik az ajtó irányába szegény), s további két alak indul meg, hogy adjanak még egyet-kettőt neki...*
  Montea
  Montea
  Admin

  IC hozzászólások száma : 3

  Ördögfű kocsma - Page 2 Empty Ördögfű kocsma

  Témanyitás  Montea on 2012-10-02, 00:02

  Ördögfű kocsma - Page 2 Sz_ordogfu

  A Szegények Sikátorainak kezdetén található Ederthin leglepukkantabb kocsmája: az Ördögfű kocsma, ami köztudottan a semmirekellők és tolvajok tanyája. Nem nehéz megtalálni, egy idő után - főleg napnyugta után - csak követni kell a hangokat, melyek vagy a nagy dorbézolás hangjai esetenként valami rögtönzött talpalávaló zenével vagy éppen farecsegések és csörömpölések hangjai, mert itt nem ritka a kocsmaverekedés kialakulása. Egyesek szerint a pénteki napon direkt ez a program, de lehet csak azért, mert ilyenkor este vannak itt a legtöbben, s könnyebben kipattan valami vita a kockázók vagy kártyázók asztalainál vélt vagy valós csalás miatt, vagy elég csak nem úgy nézni a másikra, esetleg csak nem tetszik a fizimiskánk valakinek.
  Ördögfű kocsma - Page 2 K_ordogfu
  A falakat a bejárattól jobbra lévő falon vadásztrófeák díszítik, szarvasok, vaddisznók és hasonlók, de sokkal érdekesebb a másik fal, szemben a bejárattal a pult mögött, ugyanis ott egészen különleges trófeákat állítottak ki, mint a hely büszkeségeit: törött székmaradványok, csorba kardok, behorpadt sisakok vannak felrögzítve, s minden trófea alatt ott áll a kis felirat, mely elmeséli az adott tárgy történetét, megőrizve egy-egy nevezetesebb kocsmaverekedés emlékét, például "Ezt a kardot hajlította Egyfogú Nereo annak a fejére, aki fenekére csapott és emiatt magára borította a sörét".
  A berendezés elég szedett-vedett, leginkább azért, mert sűrűn cserélődik a leamortizálódás miatt. A felszolgált italok és ételek itt a legolcsóbbak a városban, s egyenesen arányos az árral a minőségük is. Állítólag pult alól lehet jobb félét is kapni, de annak biztosan borsosabb lesz az ára, mint ugyanaz a minőség a város jobb vendéglátó egységeiben. Ha a szóbeszédnek lehet hinni, a pult alól méreg is vásárolható. Ó, hogy talán pont ezért Ördögfű a kocsma neve? Meglehet...
  Mikor nincs verekedés, szórakozásra módot nyújt két céltábla is a falakon, lehet a tőrdobást gyakorolni, versenyezni másokkal. Máig rejtély, hogy az egyik céltáblát miért pont a bejárati ajtó mellé helyezték el...

  Ajánlott tartalom

  Ördögfű kocsma - Page 2 Empty Re: Ördögfű kocsma

  Témanyitás  Ajánlott tartalom


   Pontos idő: 2019-08-22, 18:28