Üdvözlünk!

Éppen időben érkeztél Vándor!

Háború közeleg és elkél minden tenni vágyó erős kéz, forgasson akár fegyvert, vagy használja a mágia hatalmát.
Ne aggódj, ha nem állsz még készen, hőssé formálnak majd a kalandok.
Fedezd fel a világot, kelj útra, kalandozz sivatagon, kietlen tájakon, havas hegyek legmélyén, dögletes mocsáron és a mindig veszélyt rejtő tengereken át. Küzdj ádáz szörnyekkel, élj nemesi életet, vívd ki a hősnek járó tiszteletet, vagy rejtőzz árnyak közé és vedd el azt, ami neked jár!
Gyűjts hát magad köré szövetségeseket és formáld saját belátásod szerint a változó világot!

Az oldal alapítása:
2012.10.01.

Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Kaland

Fejedelmi játszma című kalandban a reagkör határideje:
04.09. 21:00

Latest topics

Ederthin várostérkép

A dombtavi időszámítás szerint jelenleg 616-ot írunk.

Ki van itt?

Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs


[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (12 fő) 2016-10-11, 18:26-kor volt itt.

Statistics

Jelenleg összesen 3499 hozzászólás olvasható. in 143 subjects

Összesen 56 regisztrált felhasználónk van.

Legújabb felhasználó: Elen

Szerzői Jogok

Az oldalon található egyedi alkotások az alkotó(k) tulajdonát képezik!
A Világleírás és a helyszínek, helyszínek leírásai az oldal készítőinek szellemi terméke, így a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően használható fel szabadon.

  Tűzfátyol

  Gineyra Caselli LiSanti
  Gineyra Caselli LiSanti

  IC hozzászólások száma : 67

  Tűzfátyol Empty Re: Tűzfátyol

  Témanyitás  Gineyra Caselli LiSanti on 2017-01-10, 20:13

  Bosszúsan pillant egy szívdobbanásnyi ideig az akh'hír-ra, amiért rendes nevén szólítja. Itt nem tudják, csak egyetlen személy, de nem kell megtudnia az egész háznak! Viszont sikerül uralkodnia magán, így csak tekintete szórt villámokat - amik bizonyára aligha hatották meg a férfit - és nem oktatta ki nyersen a másikat az inkognitó lényegéről. Most nem lehet, a végén még a Sötét Lápba vezeti őt a férfi és otthagyja!
  - Két tucat fegyveres... Jól hangzik. - Hát nem állítaná, hogy minden reggelre többet fogyaszt el! Egészen biztos, hogy nem szabad egyedül elindulnia erre az útra, mert tekintve, hogy a Zorgon nem vállal testőrködést, szinte olyan, mintha egyedül menne. Na majd út közben megpuhítja azt a zord szívet, hogy segítsen rajta adott esetben - csak el kell hitetni vele, hogy mennyire kis esendő, menni fog ez! -, de kelleni fog egy B-terv is. Már csak az a kérdés, melyik jó barátot sodorja bajba? Zsoldosokat nem fogadhat, mert félő mi lesz akkor, ha a tanító fogva tartói Ginny fölé tudnak licitálni ott hirtelen.
  - A lovat megoldom, az a legkisebb gond, de köszönöm a felajánlást. Holnap napkelte után a keleti kapunál. - Engedi a férfit távozni, hiszen ért ő a jelekből. Pedig nem lett volna rossz egy kicsit itatni még, hátha beszédesebb típus lesz tőle. Ginny mindenesetre nem siet a borral, a távozó Zorgonnak csak biccent egyet röviden és ott marad ő egy darabig elgondolkodva. Mire elfogy a bor, készen is van a terv, legalábbis a terv holnap reggelig, szóval fel is kell a hatalmas és vendégmarasztaló párnáról és felsiet átöltözni, hogy nyakába vegye a várost. Kell egy társ, meg egy ló. Vagyis kettő ló.

  //folyt köv. : )//
  Zorgon Zarazul
  Zorgon Zarazul

  IC hozzászólások száma : 9

  Tűzfátyol Empty Re: Tűzfátyol

  Témanyitás  Zorgon Zarazul on 2017-01-04, 02:10

  Most már kezd kissé terhessé válni a beszélgetés, a kérdések özöne számára. A viccesnek, vagy pikírtnek szánt beöltözéses mondatot pedig végképp nem tudta hova tenni ezért inkább úgy dönt úgy tesz mintha nem is hallotta volna. A nyugatiak csapongó, olykor szurkálódó csevegését sosem értette. Az ak'khírok nem vívtak sosem szópárbajokat, ők a birkózást és ostorpárbajt preferálták, és a nőkkel is csak akkor csipkelődtek, ennél sokkal egyszerűbb, de lényegre törőbb, pajzánabb modorban, ha a sátrukba vitték, vagy feleségül is vették utána az adott fehérnépet. Persze megtanulta már hogy errefelé a nők és a férfiak hosszasan csevegnek, illetve játszadoztak és csipkedték egymást mint az énekesmadarak vagy épp mint a macska amikor énekesmadarat fog. Azon majdnem elmosolyodott amikor a Gimra nevet használja a lány. Ha tudná mit jelent ez az ak'khír név biztosan nem használná. A motivációját, hogy barátja lett az öreg tanító, pedig túl személyesnek érezte hogy feltárja előtte. Semmi köze hozzá a lánynak, és teljesen lényegtelen az ügy szempontjából.
  - Kedves hölgy... LiSanti kisasszony -próbálva a névvel, amit Gimra árult el neki, hivatalosabbá tenni mondandóját, mely szándékai szerint lezárja végre ezt a beszélgetést - testőrködést nem vállaltam, annyit ígértem elveztelek téged a tanítóhoz. Nélkülem nem találnál oda, ezért segítek. Annyit tudnak rólad amit muszáj volt tudniuk hogy belemenjenek egy kiváltásba, többet nem, vagyis hogy előkelő vagy és gazdag család sarja, valamint hogy fontos neked a tanító. Ha ezt nem árulja el a tanítód, semmi esély nem lenne a szabadulására. A bizalmas, aki eljátszik téged csak egy jó tanács volt részemről, sajnálatos ha nincs ilyen személy. Költségeim nincsenek, ha esetleg lesznek akkor jelzem majd azt feléd. A bandáról annyit hogy két tucatnyian voltak amikor eljöttem, nem értenek a mágiához, mindannyian harcosok. Ha valamit még tudni szeretnél róluk holnap elmesélem majd. - Ez persze nem volt teljesen igaz. Azt hogy kardpengén egyensúlyoz, hiszen Korrak és csapata bár nem az ő törzse, meg nem is igazán szívlelte őket, de nomádként bajtársi viszonyban van velük, és nem igazán harcolna egy nyugati nőért ellenük, nem fogja a fitos kis orrára kötni a szőkének.
  - Fogy az időnk, ezért holnap hajnalban indulnunk kell, különben nem lesz már értelme utánuk menni. Ha nincs más kérdésed holnap találkozzuk napfelkelte után a keleti kapunál. Négy napi ellátmánnyal készülj hölgyem, és könnyű csomaggal, mert iparkodnunk kell. Egy kölcsön lovat esetleg biztosíthatok számodra ha kéred.- Hogy végképp jelezze hogy számára vége a csevejnek, hatalmas kortyokban leküldi a bort.
  Gineyra Caselli LiSanti
  Gineyra Caselli LiSanti

  IC hozzászólások száma : 67

  Tűzfátyol Empty Re: Tűzfátyol

  Témanyitás  Gineyra Caselli LiSanti on 2016-12-28, 22:46

  - Nem kérsz... semmit? Testőrködésért sem? És még a dombtaviak vannak nagyra a lovagjaikkal... - Néz meglepetten a férfira, s igen, kicsit úgy, mint aki bolondnak találja a másikat. Talán megsütötte a téli enyhe nap a fejét ide úton vagy rétnyi káprázatharaszt közelében járkált és most képzelődik. Ebben a világban mindennek ára van, ahogy Ginneyra tudja, s ezt a nézetet sajnos azok a rabszolgakereskedők is osztani tudnák. Nem mintha sok akh'hírral sodorta volna össze az Isteni Pár eddigi életében az aranyhajú lányt, de végülis egy zsoldos népről van szó, szóval valahol a meglepődésnek helye van. Végül aztán csak vállat von. Ha Zorgon pénz nélkül is segít, az annál jobb. Több marad váltságdíjra, na meg Ginny-nek is tartalékba, mert esze ágában sincs mindent odaadni. Meg majd út közben kiszedi a másikból, hogy miféle ember is ő, mert azért csak fúrja az oldalát a kíváncsiság.
  - Szolgáim már nincsenek, és a legutolsónak szóló parancsom is hasonlóan hálás feladat volt. - Sóhajt egyet remélvén, hogy azt a szolgálólányt nem büntették meg miatta nagyon. Elgondolkodva kortyol bele a borba, melyből még nem sok fogyott és néz körbe a Tűzfátyolban azt mérlegelvén, ki lenne az, akit erre a szerepre megbízhatna. Talán emiatt sem veszi észre a férfi vívódását, vagy ha igen, betudja annak hogy vélhetően saját népét árulja el most Ginny-nek, ami persze nem éppen kellemes, de pénzért sok mindenre hajlandó az ember. Ja hoppá, Zorgon nem is kap pénzt!
  - Alkudozni én is szeretek! Valny'yri vagyok, kereskedünk... és háborúzunk, mikor a kereskedés nem jön be. - Jegyzi meg félmosollyal magabiztosan, hogy alkudozás része nem riasztja meg, sőt, némi élvezetet ő is lát benne. Tekintve, hogy félig-meddig az ő bőrére is megy majd a játék kimenetele, nem kevés izgalom is van benne.
  - Ha mást küldök magam helyett, azzal az lesz a baj, hogy a tanítóm nem fogja felismerni, illetve ha van eszük az elrablóknak, kérdeznek olyant, amire csak én tudhatom a választ, mindent pedig nem fogok tudni elmondani a helyettesítőmnek. Kár, hogy egy szőke paróka és mellben kitömött ruha rajtad borzalmasan állna, uram. - Mosolyodik el a boros kupa fölött. Egy hosszú pillanatig eljátszik a gondolattal, hogy lehet hagynia kellene az egészet. Lenne nyilván némi lelkiismeret furdalása, de momentán túlélhető mértékűnek tűnik, és egyébként is, a tanítója öreg, ha kiszabadítja, akkor sem élne már sokáig... Csak persze nem mindegy, hogy azt a pár évet is miként tölti el az ember.
  - Mit tudnak rólam vajon? Mármint ismerik a származásomat, de vajon tudják-e mire vagyok képes? Mert ha nem, ez lehet egy ütőkártyám, hogy le fognak becsülni. Ehhez viszont nekem útközben mindent el kell mesélned róluk! Hányan vannak, milyen felszerelésük van, értenek-e bármilyen mágiához, milyen rabok vannak még ott "Gimrá"-n kívül, mennyire őrzik őket? - Nem, nem áll szándékában tisztességes úton megszerezni a rabot, meg egyéb ötletei is támadtak, legfeljebb ha ezek befuccsolnak, akkor lehet alkudozni. A bor maradékát felhörpinti és magával invitálja a férfit fel az emeletre. Senki nem szól érte, hiszen Ginny vendégének látszik, az más kérdés, hogy most nem az a cél. De addig is míg fent össze fog tudni pakolni és átöltözni, tudja hallgatni Zorgon beszámolóját. Legalábbis reméli, hogy továbbra is ilyen segítőkész lesz a férfi.
  Zorgon Zarazul
  Zorgon Zarazul

  IC hozzászólások száma : 9

  Tűzfátyol Empty Re: Tűzfátyol

  Témanyitás  Zorgon Zarazul on 2016-12-28, 19:41

  ~Nem ostoba a szöszke boszorka. Jól érzi hogy itt a nagy zsákmány valójában ő lenne.~ Morfondírozik magában. Korrak, vagy gúnynevén Kis Sas, a bandavezér, ravaszul bazsalyogva beszélt neki, azzal küldte el hogy tárgyalni szeretne a fogolyról, az áráról a lánnyal. Nem nehéz összerakni képet hogy amióta hallott az Aranyvárosi vezér gyermekéről a tanítótól, már nem a tanítóért kapható csekély pénzösszeg hanem a lány tőrbecsalása és a gazdag apa megzsarolása járt a pénzéhes agyában. Persze csak ha sikerül hiszen Zorgon átlát rajta és nem feltétlenül jó eszköz ehhez, nem érdekli a pénz, a lányrablás pedig nem az ő világa, hiszen ő vezéri vérvonalú, a nemzettsége jóval előkelőbb az övénél, és ezért nem kényszerítheti semmire, de hátha megteszi hogy odahozza neki, mégis csak ak'khír, ha renegát is, ezért nem mondott árat hogy tárgyalni kelljen mindenképp. Annyiból volt a kezében Zorgon segíteni szeretne a vén tanítón és elvállalta az üzenet átadását és a kiváltására induló elkalauzolását. De Zorgon semmit sem akart az ügyletből, csak minél hamarabb lezárni a dolgot, eléggé bánta már hogy belement ebbe a játékba, csak Gimra sajnálata miatt állt bele ebbe a méltatlan szerepbe. Megérintette az aranyvárosi tudós szelíd bölcsessége és kedélyessége, sokat beszélgettek a világról, kultúrákról, szokásokról, mágiáról. Ritkán akad össze ilyen műveltségű beszélgetőtárssal és közben létrejött a kötődés aminek nem kellett volna, egy fogolyhoz, rabszolgához. Ezért van hogy most itt van, ebben a kényelmetlen szerepben.
  - Először is azt javasolnám, többet ne is említs fizetséget. Nem azért vagyok itt. Másodszor azt javasolnám, ne gyere oda hölgyem. Okosabb lenne ha távol maradnál, vagy pedig nem te alkudnál. Viszont helyetted nem alkudozhatom én, egy bizalmasod, szolgád megfelelőbb lenne ehhez. Ha van ilyened. Az alkudozás ősi hagyomány, művészet, szórakozási forma az ő szemükben, ehhez ragaszkodni fognak. Az íratlan szabályok szerint személyesen neked kel alkudoznod az adott áruért, de nem tudják hogy hogyan nézel ki. - Ez a trükk most ötlött fel benne, és már bánja is hogy tippeket ad egy idegennek a fajtájabeliek kijátszására. Ezt nem kellett volna talán, de nem terelheti a lányt Korrak karjaiba. Vívódását a bor kóstolgatásával leplezi, talán így nem látszik.
  Gineyra Caselli LiSanti
  Gineyra Caselli LiSanti

  IC hozzászólások száma : 67

  Tűzfátyol Empty Re: Tűzfátyol

  Témanyitás  Gineyra Caselli LiSanti on 2016-12-28, 15:41

  Figyeli a másik mozdulatait, vonásait, arcmimikáját, vagy éppen ezek hiányát és ebből próbál valami okosságot leszűrni. A pártatlanságát elhiszi Zorgon-nak, eléggé semleges a viselkedése, távolságtartónak találja, de a szemét sem látja gonoszan megcsillanni. Elhiszi a többi elhangzott információt is, mert egyrészt kénytelen a férfira támaszkodni a helyszínt és időpontokat illetően, másrészt a rabszolgakereskedőkből kinézi azt a sok jót, amit mondott.
  - És utána gondolom engem is, vagy eladnak engem is. - Egészíti ki az elhangzottakat, majd röviden ismét végigméri a férfit, azt a széles és izmos mellkast, erőtől duzzadó karokat. Na jó, annyira azért nem sietett, hogy rövid legyen az a végigmérés.
  - Arra viszont még mindig nem felelt, hogy mi az Ön fizetsége? A váltságdíjból ezt nyilván le kell vonnom. Kalkulálja bele, kérem, hogy ha úgy adódik és vállal ilyent, hogy mennyi lenne a személyi testőri szerep mellettem. Furcsán hangozhat ez egy ilyen helyen, de nem kívánok Éji Madárka lenni Adar Ishirben. Itt egészen nagy a szabadságom és már megszoktam. Oh, inkább két főre számoljon! - Apró hunyorítása jelzi finoman, hogy annyira azért nem bízik a férfiban, hogy egy vagyont a kezébe nyomjon és útnak eressze, se annyira nem bízik, hogy maga cipelje ezt a vagyont, hogy aztán elszedjék tőle minden pénzét és őt is eladják Éji Madárkának. Abban biztos, hogy vele vesződnének annyit, hogy átcipeljék a nagy pusztán, és utána talán még a fél sivatagon is. Csak esetleg előtte még elszórakoznának ők is vele. Ezért hát célszerű magával vinnie valakit, akiben megbízik, és Zorgonnak nem kell tudnia, hogy az illető egészen jól meg tudja védeni magát. Legalábbis jobban, mint Ginny. Az egyetlen sajnálatos dolog, hogy Zorgon láthatja a finom ruhákat, a szép ékszereket rajta, szóval biztosan bátran fog majd egy nagyobb összeget mondani.
  - Látom, ismeri az ilyenek fajtáját, méghozzá elég jól. Mi a tanácsa, hogyan öltözzek, mennyit javasolt magammal vinni, hogy elhiggyék, minden pénzemet odaadom, elég is legyen és ők se akarjanak többet?
  Zorgon Zarazul
  Zorgon Zarazul

  IC hozzászólások száma : 9

  Tűzfátyol Empty Re: Tűzfátyol

  Témanyitás  Zorgon Zarazul on 2016-12-23, 02:32

  ~Hogyan mondja el az aranyhajú táncosnőnek hogy nincsenek biztosítékok? Hogyan mondja el hogy immár vele együtt egy éhes pók hálójába keveredtek? Egy játékoséba akinél ott van a nyerő lap, sőt a szabályokat is bármikor átírhatja kénye-kedve szerint?  Hazudjon neki valami biztatót? Győzze meg hogy az ak'kír portyázók úriemberek és nem lesz semmi gond? Nem fog ilyet tenni. Egyiket sem. Döntsön a lány, mit kezd evvel a helyzettel. Végül is, bár mitagadás ő is megkedvelte a vén, bolondos Gimrát, de akkor is az ő tanítójáról van szó.~
  Megmerevíti vonásait, ellazítja a testtartását hogy semmit se áruljon el esetleg a testbeszéde, és a lehető legtárgyilagosabban, legridebben válaszol.
  - Én csak hírhozó vagyok. Nem tartozom hozzájuk és senkihez sem. Magamtól jöttem ide, szabad ember vagyok. Kétnapi lovaglásra innen, a Zord hegység lábánál van a táboruk ahol várnak pár napig, aztán odébbállnak, neki vágnak a síkságnak hogy ak'khíriában rabszolgakereskedőknek adják el, a foglyaikat. Elvezetlek téged vagy az emberedet oda. Ennyit vállalok. A tanítód valójában csak nyűg nekik, lelassítja őket, ezért megszeretnének tőle válni. Pontos árat nem mondtak, nem szokásuk. Nem tisztességesen akarják eladni őt neked, piaci áron. Minden pénzedet akarják, ha úgy érzik nem adsz nekik mindenedet, megölik őt. Nem mondták ki, de ismerem őket. Így szoktak eljárni.
  Gineyra Caselli LiSanti
  Gineyra Caselli LiSanti

  IC hozzászólások száma : 67

  Tűzfátyol Empty Re: Tűzfátyol

  Témanyitás  Gineyra Caselli LiSanti on 2016-12-16, 20:14

  Már annál a résznél élénkül Ginny figyelme, hogy a levél írójára fogolyként hivatkozik Zorgon. Hogy eshetett fogságba? A Gimra névnél kicsit feljebb moccannak szép ívű szemöldökei, de ezt észlelhette a másik is, mert gyorsan javítja magát. Nem ez a név volt aláírva, sőt egyáltalán nem is volt a levél aláírva, de lehet tanítója így mutatkozott be ennek a férfinak. Na meg aláírás is alig kellett a levélre, ezer írás közül is felismerte volna régi tanítójáét. Azzal titkon egyet kell értenie, hogy nem tenne jót az öreg szervezetnek egy ilyen utazás, márpedig biztos nem a portálokat használnák erre a célra. A martalócok és effélék messziről elkerülik ezeket az ellenőrzött térkapukat.
  - Nem kevés összegről van szó és nem lehetek bizonyos benne, hogy tényleg ő az... - Eddig jut a mondatban, mert Zorgon ekkor rakja elé a kerámia lényecskét. Nemcsak a szó bennakadása beszédes, hanem az is, ahogy vércseként lecsap a kis tárgyra. Most már ha akarná se tudná letagadni, hogy kötődik a tanítóhoz, hogy pontosan tudja, kiről van szó és hogy a levél nem téves címzetthez jutott el. Látszik Ginny-n, hogy ezt a "vesztes" helyzetet ő is felismerte, mert egy pillanatra megakadt a levegőben a keze a tárgyat fogva, de aztán lassan tovább emelte magához. Kedves és halovány mosoly jelenik meg arcán, ahogy az alig tenyérnyi tengeri sárkány formát nézegeti. Az egyik úszója letört, még Ginny lökte le az asztalról véletlenül gyerekként.
  - Volt egy fia. Nyolc éves lehetett, mikor tüdőgyulladásban meghalt, azután fogadta meg, hogy életmágiát is tanul majd, hogy másokon segíthessen. Nagy tudója lett ennek a mágiának is. A fia készítette ezt, s mindig magánál hordja... hordta. - Adja meg a választ, habár igazán Zorgon nem kérdezte. Talán a futár vagyis a közvetítő lehet nem is volt kíváncsi erre a részletre, ő közömbös talán ebben az ügyben, vagy ha érdekelt is, az csak egyvalami miatt lehet...
  - És mi az Ön szerepe ebben az egészben? Már megbocsásson és igen, tudom, hogy a külső nem minden, de akkor sem tűnik egy lovagnak, aki pusztán szívjóságból segít. Mit ígért Önnek, ha elhozza ezt a levelet? - Azt inkább meg sem meri kérdezni, tőle mit vár Zorgon. Még a végén két helyről hajtaná be ugyanazért a fizetséget! Hogyisne! Szóval előbb megpróbálja azt kipuhatolni, hogy "Gimra" mit mondott ennek a férfinak.
  - Tételezzük fel, hogy hajlandó vagyok segíteni. Hol lehetnek most ezek a.. martalócok? És mi a biztosíték számomra, hogy az átadott összeg valóban szabadulást hoz régi kedves tanítómnak? - Nem túl burkolt és finomkodó megfogalmazása ez annak, miért is bízna meg ebben az idegen férfiban? Miért bízna rá egy kisebb vagyont?
  Zorgon Zarazul
  Zorgon Zarazul

  IC hozzászólások száma : 9

  Tűzfátyol Empty Egy egyszerűnek indult ügylet

  Témanyitás  Zorgon Zarazul on 2016-12-13, 20:39

  Imponál neki hogy a kis hölgy rögtön a témára tér, és nem vesződik ismerkedési formulákkal. Egy pillanatra elmerül az aranyló hajkorona bámulásában. Ez a szín mindig bámulattal töltötte el, főleg ha fény úgy esett rá hogy ragyogó aurává változott. Az ak'khír öregek meséiben viszályt hoznak a sárga hajú asszonyok, akik mágikus vonzerővel bírnak, amiben lehet valami, sokszor verekedés tört ki az egzotikus, szőke rabnőkért, akiket minden harcos a sátrába akart vinni. Egy pillanatra ő benne is felvillan hogy megnézné hogy ilyen aranyszínű lehet e odalent is a lány. De rögtön száműzte a pajzán gondolatokat, elvégre itt most üzletről van szó, nem engedheti hogy a sárga hajú asszonyok állítólagos bűbája hasson rá.
  - Pecsét a lehetőségek miatt nincs. A levél tartalmát pontosan nem ismerem, egy fogolytól származik akivel egy csapat martalóc táborában találkoztam aki megkért hozzam el egy bizonyos hölgynek, akinek a gyermekkori házitanítója volt. Persze tudom nagyjából mit írhatott Gimra... - itt megtorpan egy kicsit. Láthatóan ezt nem akarta mondani.- ... vagyis a tanító.
  - Azért írt mert én meggyőztem hogy még mielőtt a banda továbbállna kelet felé, és egy rabszolgapiacon eladnák őt, próbáljuk meg kiváltani. Ő szerénykedett, nem akart a terhedre lenni hölgyem, egy makacs, vén öszvér... én viszont tudom hogy nem biztos hogy túléli a több napos utat, át a Nagy Síkságon. Öreg már és nincs jó bőrben. Aláírás helyett ezt küldte. - Az övtáskájából egy apró, vöröses kerámia lényt halász elő, elnagyolt munka, egy gyerek készíthette. - Talán te tudod mi ez.
  Gineyra Caselli LiSanti
  Gineyra Caselli LiSanti

  IC hozzászólások száma : 67

  Tűzfátyol Empty Re: Tűzfátyol

  Témanyitás  Gineyra Caselli LiSanti on 2016-12-12, 21:53

  Néhány ismerős alak, néhány ismeretlen, de se előbbi, se utóbbi nem úgy tűnik, hogy őt keresné. Amennyire ez lehetséges, érkezte észrevétlen, csak néhány csodálójának csillant meg a tekintete, összesúgtak, ha társaságban vannak, de egyik sem jelez, hogy őrá várna Ginny. Már fordulna, hogy visszatérjen az emeletre, bizonyára a küldönc mégsem várta őt meg, mikor tekintete találkozik az előbbi szolgálóéval, aki tekintetével a pult felé pillantgat jelzésértékűen. Követi hát a pillantás irányát, egészen meglepődik, mikor ilyen közel meg is lát egy férfit, konkrétan Zorgont. Hátrébb ugyan nem lép, de minthogy nem vendég, hanem küldönc, hát végigméri őt, s nem túl hízelgő ennek a módja. Visszapillant a szolgálóra mintegy kétkedve, hogy ez most komoly? De minthogy megerősítést nyer a néma kérdése, hát visszatérnek a türkizkék szemek pillantása a férfira. Zorgon népe született lóhátra, mégis a szőke hajú az, aki szinte magas lóról méri végig a másikat, és egyelőre magában csak két dolgot tud felírni a javára: a széles mellkast, s hogy akh'hírnak tűnik, nyilván a lova is az a fürge fajta, tehát küldöncnek biztos tökéletes. Végülis nem lehet mindegyik éretlen és nyakigláb, vézna fiúcska.
  - Ön hozta? - Emeli fel önkéntelenül is kecses csuklómozdulattal az összetekert levelet és egyelőre úgy döntött, hogy nem viszonozza a mosolyt. Még a felet sem. Azt ki kell érdemelni, vagy ki kell fizetni. Zorgon meg nem olyannak tűnik, mint aki akarna vagy tudna fizetni bármiért is egy ilyen helyen. Na meg ez a levél félig lebuktatja, nehogy már még szívélyesen kedves is legyen ezért! Véletlenül sem szeretné, hogy a családja vagy a majdnem-leendő családja rátaláljon, ahhoz túlságosan megszerette ezt a szabad életformát és önállóságot. Az sem eldöntött még, hogy akar-e segíteni. Ehhez többet kell tudnia, ennek a megbeszélése viszont nem való minden fül számára, így ha Zorgon igenleges választ ad a kérdésre, akkor Ginny egy félreeső zughoz invitálja. Hatalmas, vendégmarasztalóan kényelmes párnák, melyeken ülni vagy nekik dőlni is már felér egy édes bűnnel a lustaság oltárán áldozva. A közelben nem ülnek, a legközelebb ülők is mást figyelnek: egy éppen kezdődő táncos és tűzzel játszó előadást, és miután a szolgálók egyike kérés nélkül is felszolgált egyet a ház jóféle borai közül, Ginny a látszat kedvéért közelebb ül Zorgonhoz és úgy kérdezi.
  - Mit tud a levél tartalmáról? Meglehetősen szűkszavúan fogalmazták meg. És pontosan ki küldte? Nincs aláírva, se lepecsételve... - Mutatóujja ujjbegyével szórakozottan a borospohár peremén játszik körbe-körbetáncot, de figyelme a férfié. Vajon miféle bajba keveredett... kicsoda is?
  Zorgon Zarazul
  Zorgon Zarazul

  IC hozzászólások száma : 9

  Tűzfátyol Empty Egy egyszerűnek indult ügylet

  Témanyitás  Zorgon Zarazul on 2016-12-12, 01:01

  A hatalmas várost napokig járta, volt hogy csak pénzt akartak kicsalni tőle, volt hogy egy másik szőkéhez küldték, egy kurtizánhoz, volt hogy azt hitték zaklatja a szívük hölgyét már majdnem feladta mire egy olyan valakivel találkozott aki ehhez a mulatóhoz irányította, ahol állítólag a lány táncosnőként dolgozik.
  A sivatagi kalmárok stílusában épült selyemben és párnákban tobzódó hely határozottan tetszett neki, bár a kényelem efféle túladagolása érthetetlen volt számára, mégis az adar ishiri kultúra közelebb állt az ő népének szokásaikhoz, mint az itteni nyugatiaké és némileg ismerős is volt neki ez a közeg hiszen gyakran megfordult a füstösök városaiban.  A szolga akivel szóba elegyedett rögtön felismerte a nevet és igazolta hogy végre jó helyen jár. Nem kellett sokáig várakoznia hamarosan egy szőkeség tűnt fel, tanácstalanul keresgélő ábrázattal.
  ~ Szóval ez a kis szöszi lenne az aranyvárosi vezér elveszett lánya akiről Gimra  beszélt? Finom falat, az meg kell hagyni, olyan mint egy hamvas barack selyemszalaggal átkötve. Nem vesz észre, nyilván nem egy lószagú nomádra számít.~ Jegyzi meg kajánul magában.
  Hogy észrevetesse magát, háttal fordul a pultnak, amit eddig támasztott, magára erőltet egy félmosolyt és feltűnően bámulni kezdi a lányt. Kiáltani és csak úgy megszólítani nem fogja, végül is nem neki a fontos a dolog. ~Biztosan tele van kérdésekkel és a válaszok nála vannak... vagy nincsenek. Ez majd kiderül. Neki és a lánynak az a végzete hogy egy ösvényen haladjanak egy darabon, az az együtt menjenek el Gimra-hoz és kiváltsák. Remélhetőleg komplikációmentesen zajlik le majd a váltságdíj átadása és utána mindenki mehet a saját csapásán tovább. Nem szerette a komplikációkat mostanában, ezért is jött inkább el atyái földjéről. A bandával persze nem lesz egyszerű, ismeri a fajtájukat, főleg akkor lesz nehéz ha meglátják hamvas barack kisasszonyt, és vérszemet kapnak, ekkor rossz irányba fordulhatnak a dolgok. Na de azért van ő a történetben, hogy ne legyen semmi gond.~
  Gineyra Caselli LiSanti
  Gineyra Caselli LiSanti

  IC hozzászólások száma : 67

  Tűzfátyol Empty Re: Tűzfátyol

  Témanyitás  Gineyra Caselli LiSanti on 2016-12-11, 19:32

  - Várj! Ki küldte ezt a levelet? - Nehéz uralkodnia a hangján és az arckifejezésén is, hogy egyik se árulkodjon izgatottságáról és mindkettő egy teljesen közömbös érzetet nyújtson egy pusztán érdeklődő hangsúlyú kérdéssel. Mintha csak azután kíváncsiskodna, hogy odakint esik-e, miközben nem is akar kimenni. A Tűzfátyol egyik szolgálója csak vállat von és annyit közöl, hogy még mindig lent vár a levél hozója és választ is vár.
  - Mondd neki, hogy mindjárt lemegyek. - Ezzel hessenti ki a szolgálót a szobájából, s csak utólag gondolkozik el azon, vajon tényleg jó ötlet ez? A levélre kívülre a művészneve vagyis a bujdosáshoz felvett álneve szerepel, ahogy itt ismerik. A levélben viszont a rendes teljes neve szerepel, amin nem kevés meglepetést okozott, hiszen ezt az aprócska információt a hollétével egyetemben ketten ismerik és minthogy a levelet nem írták alá, ez nem segít a megfejtésben.
  ~ Valószínűleg elment az eszem...~ Sóhajt egyet és feláll a kényelmes és hatalmas párnáról, ahol eddig ült és rövid simítással megigazítva ruháját vet egy gyors pillantást magára a tükörben. Nem a legokosabb lépés lemenni és ezzel felfednie kilétét nem is tudja igazából kinek, de a levél tartalma elég érdekes volt ahhoz, hogy megkockáztassa. Egyébként is szeretett azzal az elvvel élni, hogy a legjobban úgy lehet eltűnni, ha szem előtt marad. A Tűzfátyol legalább hazai terep.
  Leérve a mulató alsó szintjére, ahova a vendégek is beléphetnek - feljebb már csak igen borsos összegekért -, tekintetét körbejáratja. Önkéntelenül is valny'yr-i származásút keres, így jó eséllyel Zorgon mellett lép el, leginkább előtte áll meg, de nem figyel fel rá különösebben, mintha csak berendezési tárgya lenne a helynek a férfi. Egyáltalán nem hasonlít egy Arany Szigetekire, így számításba se veszi őt. "Ginny" viszont nagyon is, aranyló haja, vonásai, szeme színe mind olyan, ami egyre inkább kiveszőben van a dombtaviaknál a keveredés miatt. Még néhány nemesben látta, de azok ritkán fordulnak meg itt. Mármint táncosnőként. Ruhája könnyed és vékony, lépéskor ki-kivillan egyik lába alóla, néhol bőven redőzik, a szükséges helyeken finoman simul alakjára, hogy kiemelje az előnyös részeket, de mégse mutasson meg mindent azonnal. Különben miért fizetne itt bárki is bármiért? Egyszerre kacér és elegáns, türkiz színű ruháján rubintos csípőlánc a dísz.
  Kathleen Contevilla
  Kathleen Contevilla

  IC hozzászólások száma : 289

  Tűzfátyol Empty A Fátylon túl

  Témanyitás  Kathleen Contevilla on 2014-12-14, 15:42

  *Hasonló érzések kerítik őt is hatalmába, mint kuzinját, főleg hogy ha a kapott szöszke táncosát nézi. Két ilyen koktél után már kezd az is mindegy lenni, hogy a másik alacsony, meg hogy nem is az igazi, meg hogy ő amúgy úrinő, akinek egyáltalán nem volna szabad akárcsak itt lennie, nemhogy így viselkednie. Nem mintha nagyon rossz dolgokat tenne, csak egészen belefeledkezve tudja nézni a táncosát, ahogy az nem volna illő. A férfi a tánc végeztével le is ül Kathleen mellé, zavarba ejtő közelségbe kerülve, remélvén, hogy a kis vörös úrihölgytől többet is kaphat, mint a táncért járó fizetséget. Az érzi meg látja a férfi, hogy Kathleen amúgy egy távolságtartó személy, így egyelőre csak egyik kezét kaparintja meg, azt simogatja és lehel rá csókot. És ó, rettenet, nem is esik rosszul! Éppen jókor érkezik Amelia, mint a mai este hős lovagja, vagyis lovaghölgye.*
  - Muszáj? *Kérdez vissza már-már gyermetegen, de valahol mélyen csak ott van benne a neveltetése, amely tudja, hogy Ameliának van igaza, ráadásul engedelmességre is nevelték, így bár pár hónappal ugyan ő az idősebb kettejük között, mégis enged a fiatalabbnak. Kérdése ezáltal költői kérdéssé változik.*
  - Akkor ne a Parkon át menjünk, hanem egyenesen haza, különben még kitérőt találnék tenni és magam másznék be a második feladatot teljesíteni. És akkor az egyik zálog örökre nálam marad! *Nevetgélve halad kifele, nem felejtvén el fizetni és szép borravalót adni a két táncosnak, függetlenül attól, hogy ők meg lettek hívva rá. Kathleen járása, mozgása meglepően stabil és egyenes, gyorsabb most sem lett, de kapkodó léptekkel sosem lehetett vádolni a törékeny egészségű nőt. Az alkohol hatása tekintete csillogásában, kipirult arcában és folyamatos nevethetnékjében jelenik meg.
  Meg majd holnap reggel egy kiadós fejfájásban, mikor is majd átmegy Ameliához megkérdezni, mire emlékszik a tegnap estéből, és hogy ugye nem csinált semmi butaságot, na meg a legfőbb kérdés: pontosan hol is hagyták el tegnap Ethyrlint?!*
  Amelia il Contevilla
  Amelia il Contevilla

  IC hozzászólások száma : 384

  Tűzfátyol Empty A Fátylon túl

  Témanyitás  Amelia il Contevilla on 2014-11-21, 14:47

  A táncolásra felderül, szeret és tud is táncolni, de amint eszébe jut Ginny tánca, rögtön lehervad mosolya. Ilyet nem tud táncolni. De milyen jó lesz megtanulni. Természetesen, ha már megtanulta, se fogja nyilvánosan előadni, annyira azért sose fog tudni lerészegedni. Mert ha mégis, akkor már úgyis annyira kiüti magát, hogy hamarabb ájul el vagy alszik, sem hogy táncoljon.
  A tapogatásra végigszalad pillantása a táncos tökéletes testén, különösen a kis kockák bűvölik meg, amik finoman kidolgozottak. Talán még kísértésbe is esne, hogy megérintse, de Thalassa folytatja a felsorolást, ami kellőképp lehűti Lilit. Mi az, hogy… pontosabban mire gondolhat, hogy mit szeret durván? Már úgy értve, hogy egy táncban mi lehet a durva, mert hát itt nincsen szó többről!
  Szerencsére a Kath-hez érkező táncos könnyedebb irányba tereli imbolygó gondolatait. Hallja kuzinja szavait és alaposabban szemügyre véve az elf táncost, rögtön érti, mi játszódhat le a másikban. Magát az érzést persze nem érezheti át, erről nincs is szó.
  Thalassa távozását érzékeli, de mivel most el van foglalva értelemszerűen a táncosával, nem kezd hosszú búcsúzkodásba, talán az est folyamán még összefutnak.
  Mikor a zene véget ér, megköszöni táncosának a műsort, nem kér folytatást, az túlságosan sok lenne most neki, olyan késztetések uralkodnak rajta, amiket csak nagy nehezen tud visszafogni – a legnagyobb probléma, hogy egyszer-egyszer nem is érti magát, miért kéne visszafognia magát…. még szerencse, hogy korábban a Thalassa elé készített borból nem ivott többet, mert akkor biztosan nem lennének ilyen problémái. A különleges ital ugyan nagyon csábító, de inkább egy másik alkalomra hagyja a megkóstolását.
  - Azt hiszem teljesítettem a feladataimat, talán mennünk kéne..
  Mondja Kath-nek, mikor el tudja csípni figyelmét, érezhetően most Lili a józanabb, az a koktél nem limonádé. Természetesen még mindig nem határozott a gyertyalánghajú lány mozgása és gondolkodása, de nem csak ezért nem cibálná haza Kath-et, ha még maradna. Szívesen kivárja, míg Kath is indulna, de nem ereszti szem elől és vizet rendel mindkettejüknek, már ha nem indulhatnak azon nyomban.
  Kathleen Contevilla
  Kathleen Contevilla

  IC hozzászólások száma : 289

  Tűzfátyol Empty A Fátylon túl

  Témanyitás  Kathleen Contevilla on 2014-10-11, 20:46

  - Kedves Thalassa? Szép név. *Mosolyodik el, még jobban meggyőződve róla, hogy a félelf bizonyosan táncos lehet. Az a szőke hajú táncosnő, aki leült hozzájuk, az is Arany Tűzmadárként hivatkozott magára, biztos kötelező itt valami jelző felvétele. Logikus is, mégse hívjanak úgy egy táncost (hogy egyéb szerepkörét ne is említsük), mint tisztes polgárokat, pláne steneréket, a végén még összekevernék őket. De lényeg a lényeg, ő sem vak, s látja, hogy megnézik elég alaposan, ami erősen hízeleg neki. Naná hogy, mindig is petrezselymet volt kénytelen árulni és ha valakinek a szeme meg is akadt rajta, hamar másfelé fordult az érdeklődése, mihelyst eljutott hozzá a hír Kathleen törékeny egészségéről.*
  - Tényleg nagyon kedves, köszönöm. *Mosolyogva ült le hozzájuk, nem akadva fent az ízlésének túl bizalmas és közvetlen üdvözlési módon. Hatott annyit az elfogyasztott ital, hogy efféle falakat ne tartson már fenn, és hagyja kicsit keserű szívét megmelengetni a bókban. Elhessenti a gondolatot most sikerrel, hogy mennyire vágyna effélét más szájából hallani.*
  - Na jó, még egy ital belefér, nem? *Nem éppen, de már késő, a rendeléssel már le is lép az illetékes elkészíteni mindkettejüknek az afrodiziákum-bomba koktélt. Dönthetnének úgy, hogy nem isszák meg, de egyrészt illetlenség is, meg a "nem kellene többet innunk" kérdéskör feledésbe is merül, mihelyst feldolgozza a korábbi információkat.*
  - Várjunk, ő választott neked? Ő akkor nem...? *Ó, de hervasztó! Akkor Thalassa is vendég lenne? Ez egyrészt kínos, másrészt - megiszogatva a maradék kortyokat, mielőtt kiérne az új pohárnyi adagjuk - valahol jó is, ugyanis így akár partiképes is lehetne Thalassa. Ez mondjuk természetesen csak alkoholgőzös kósza gondolat, s talán a bók részegítette meg a legjobban, de józan állapotban egészen biztos, hogy nem gondolna udvaroltatást, s nem is akadna meg a szeme Thalassán. Italával együtt viszont egyúttal egy elf is érkezik, egy pillanatra elkerekednek Kathleen szemei, majd lehajtva fejét csak a sóhajtását hallhatják a közelben tartózkodók, azaz Amelia, a táncosaik és talán a távozófélben lévő félelf.*
  - Hála az Istennőnek, hogy alacsony! *Szemmel láthatóan saját táncosa ezt bátorításként érzékeli, azt gondolván ez lehet a vörös hajú nő zsánere. Kathleen igazából csak örül, hogy nem magas a táncosa, meg nem olyan az orra sem, meg a pillantása is másmilyen - még sosem néztek úgy rá, hogy az emeleti tevékenységre való sürgetést rejtett -, mert érzékeli, hogy ennyi ital után lehet elveszítené a valóság és áhított álom közötti határt. Az is lehet, hogy az elf józanul szemlélve nem is hasonlít egy bizonyos személyre, csak annak akarja most látni Kathleen.*
  ~ Vajon meg kellene kérdeznem a nevét?~ *Úgy érzi, ha nem teszi, áruként használja a másikat, még ha csak táncról is van szó, de valamiért nem akarja megtudni a nevét, mintha egy név ismeretében közelebb kerülnének. Amilyen Kathleen szerencséje, kiderülne, hogy nem is tudja, mondjuk Narran-nak hívják.*
  ~ Mindenesetre szépen táncol... Ezek a mozdulatok... ezzel a külsővel! Lehet Ginny-nek mégiscsak igaza van és kellene ilyent tanulnom.~ *Kathleen nem vadul, nem áll neki tapogatni vagy durvább dolgokat tenni, egyelőre csak látható élvezettel mélyül el a látványban és az italban. Percek után zökken csak ki és néz körbe, itt van még Amelia?!*
  Thalassa Y'arioth
  Thalassa Y'arioth

  IC hozzászólások száma : 98

  Tűzfátyol Empty Re: Tűzfátyol

  Témanyitás  Thalassa Y'arioth on 2014-10-07, 21:09

  Kicsit emeli fel a kezét, amikor ráébred a szöszi a nevére. A kedvesre kicsit nagyobb lesz a csend a táncosok körében, mire sokat sejtetően elmosolyodik, úgy tekint a nemesvérűre.
  A vöröskén eléggé legeltetni a szemét. ~Több vörös kéne ide…~ nem vak, hogy ne látná, hányan néznek végig a nőn. Ő pedig a jól menő üzlet híve.
  -Nagyon megkapó ez a vörös. Csalogató. – szavai őszinték. Közben az ujjaival egy eléggé közvetlen üdvözlési intést mutat Kathleen felé.
  -Kérem, csatlakozzon hozzánk.
  Az, hogy árunak nézzék, kicsit se robban fel az agya, de csak mosollyal fogadja. Viszont sem nem erősít, sem nem cáfol ebben a témakörben. El nem mondaná, hogy az ő helyzete itt mi is. Érzékeli a pillantást, a végigmérést. Van mit. Dolgozik ezen a testen, rendesen, még ha vannak rajta hegek bőven. Tudnának mesélni.
  -Próbáljátok ki. Megéri. – int, majd rámutat Kath italára, amit már látszatra tudják, hogy mi is az.
  -Amit szeretnél. Táncolhatsz vele, tapogathatod, de ha durván szereted, akkor azt előre meg kell beszélned velük. – a fekete hajú férfi csak egy szemvillantást küld felé. Elég régi bútordarab, sok minden az ujjában van már, tudja, mitől döglik a légy.
  -Neked, kedves hölgy pedig… - elgondolkodva tekint végig rajta. Majd előre, a távolba tekint és csak a szemöldök rántásával jelez egy férfi felé.
  -Hogy ne maradjon társaság nélkül a barátné sem.
  Egy elf lép oda, nagyon vékony és az elfekhez képest alacsony magasságú.
  -A hölgy Kath. – leteszi a kupát a bemutatás után, majd feláll.
  -Azt hiszem, itt egy harmadik csoport már nem fér az asztalhoz. Remélem, nagyon jól fogják érezni magukat. – az inget a helyére lebbenti, és pár pillanat múlva már mintha sehol sem lenne, holott csak az árnyékba lépett be, a kis folyosónál.
  -Tartsátok szemmel őket. – ha egy nemesvérűnek baja esik, kitekerik a nyakát, ezzel tisztában van. – A fentit is.
  Amelia il Contevilla
  Amelia il Contevilla

  IC hozzászólások száma : 384

  Tűzfátyol Empty A Fátylon túl

  Témanyitás  Amelia il Contevilla on 2014-09-28, 10:48

  - Áh, Thalassa! Tényleg! – Bólogat lelkesen, végre tudja most már a férfi nevét. Abból nem csinál problémát, hogy most már mennyire nyilvánvaló, hogy idáig nem ugrott be neki a neve. – Illik hozzád, de a Kedves is, esetleg becenévnek használhatnád. Vagy tudod, ilyen állandó jelzőnek.
  Folytatja a lelkes bólogatást, hogy megerősítse szavait, nem viccelt, abszolút komolynak szánta őket.
  - Ó, milyen kedves… - elneveti magát – látod, tényleg illik rád ez a név. Szóval köszönjük a gesztust.
  Elfogadja feltétel nélkül, hogy Lin a ház vendége az estére, nem mintha egyébként gondot okozott volna a számla kiegyenlítése. Megemeli az előtte lévő serleget, amibe egy gondos kéz bort töltött, de Lili ezt nem vette észre, belekortyol, de az édes, könnyű ital után, amit saját asztaluknál fogyasztottak, ez túlságosan fanyar. Leteszi hát a serleget, és legalább eszébe jut, hogy nem is nagyon akart már többet inni.
  - Igen, vele jöttem, a kuzinom, nagyon szeretem, remélem még sokáig marad nálunk, tudod hozzánk költözött, jót tesz neki a déli klíma. Nagyon szép, különleges vörös a haja – fecsegése még mindig nem igazán ismer határokat – ó, és itt is van.
  Pillant fel kuzinjára, teljesen természetesnek véve, hogy felbukkant és nincs semmi abban, hogy ő meg leragadt itt. A dicséretre enyhén elpirulna, ha nem lenne egészen kipirult, pillantása Thalassára vándorol, azután vissza kuzinjára.
  - Nem, még nem, de ő Kedves, izé, Thalassa, régebbről ismerjük egymást, ő választotta ki nekem a táncost.
  Elfeledkezik a bemutatások kötelező eleméről, ugyanis a többi táncos a háttérbe vonul, csak egy marad, akit a fekete hajú férfi kiválasztott számára, habár erről ő lemaradt, hiszen Kathleennel volt elfoglalva.
  - Ha iszol még egy ilyet, akkor én is kipróbálom.
  A megkóstolásra viszont nemet int, nem akarja elinni az utolsó kortyokat Kath elől, ezért is inna inkább egy sajátot, ha Kath is rendelne még egyet. Az, hogy az előbb (is) már megállapította, hogy nem kéne többet innia, megint elfelejtődött. Elkezdődik a tánca, egy ideig le se bírja venni a szemét a rövid, fekete hajú férfiről, sőt aztán se, de Thalassa felé hajolva megkérdi.
  - Nekem mit kell csinálnom?
  Kathleen Contevilla
  Kathleen Contevilla

  IC hozzászólások száma : 289

  Tűzfátyol Empty A Fátylon túl

  Témanyitás  Kathleen Contevilla on 2014-09-17, 18:34

  - Báli? Na ne! Engem kerestek, jól hallottam? Mielőtt bármit is mondasz, hiába a sok táncos, a másik feladat alól ez nem fog felmenteni! Viszont szép munka! *Lép oda ő is a táncosok kis gyűrűjéhez mielőtt a választás megesne, noha nem időzítette érkezését, s igazából Amelia kuzinjához lépett, semmint a táncosokhoz. Tekintete Thalassára téved, majd a táncosokon pillant végig.*
  - Gondolom őt választottad, azért ő ült le hozzád. Dicsértem már e téren valaha is az ízlésedet? *Mosolyodik el szélesen, és hogy az ital ártott neki azt halványan pirosodó arcán - mely végre nem egészségtelenül sápadt -, széles mosolyán és közvetlenebbé váló stílusán látható. Hogy az afrodiziákum is megtette már a maga hatását, azt jól jelzi nyílt véleménykifejezése és ahogy - persze ezt lehet egyedül kuzina látja rajta, az egyetlen jelenlévő, aki ismeri - végigpillantott a felhozatalon, beleértve Thalassát is. Utóbbihoz intézi kérdését aztán.*
  - Belegondolva... báli táncot is vállalsz? Olyant úgy sem látunk ilyen egyre kevesebb ruhában előadva. *Kuncogva ül le itala maradékával lopva ismét végigpillantva azon a mellkason, amit látni lehet a kigombolt ing hatására. A pohárban az ital negyede van még az alján, érdeklődön kínálja Amelia felé is.*
  - Finom. *Kathleen sosem könyököl, s bár dereka most is egyenes, de azért az asztalra kerül egyik könyöke, és ha nem is a tenyerébe, de behajlított ujjaira támasztja állát, ahogy figyel a válaszra, na meg hogy Amelia mit szeretne?*
  Thalassa Y'arioth
  Thalassa Y'arioth

  IC hozzászólások száma : 98

  Tűzfátyol Empty Re: Tűzfátyol

  Témanyitás  Thalassa Y'arioth on 2014-09-15, 20:31

  Teljes nyugalommal hagyja, hogy ne ugorjon be neki a név. Akár Tharimként is bemutatkozhatott volna, biztos benne, hogy erre másnap már nem fog emlékezni.
  -Thalassa. Igen, a vendégek kényelméről mindig szeretünk gondoskodni.
  A Lin névvel nem tud mit kezdeni, de megjegyzi és a szöszi fiú arcához köti, kizárásos alapon. És azt is, hogy katonai szolgálatos.
  -Akkor a ma esti mulatságra a mi vendégünk volt. – emeli fel a kupát.
  ~Hogy nem tudja, hogy néha veszíteni kell, hogy nyerjünk?~
  -Kath… akivel érkezett? – kortyol az italba. – Azt itt nem is fogsz kapni. Az maradjon csak meg az unalmas báli procedúráknak.
  Végig sem tekint a választékon, inkább azt figyelte, melyiken akadt meg jobban a szöszi tekintete. Rá is mutat.
  -Ő a te megfelelő táncpartnered. Kath barátnéd is itt van még? Neki is tudunk ajánlani.
  A csoport tagjai nem vágnak elégedetlen képet. Még csak az kéne, azonnal mennének. Van sok más vendég és érkezik a mai éjjel folyamán, petrezselymet egy sem árulhat.
  A kiválasztott táncos, amennyiben rábólint a lány, odalép hozzá, hogy nekikezdjen a munkájához.
  Amelia il Contevilla
  Amelia il Contevilla

  IC hozzászólások száma : 384

  Tűzfátyol Empty A Fátylon túl

  Témanyitás  Amelia il Contevilla on 2014-08-24, 17:37

  Amennyire jelenlegi alkoholos befolyásoltsága engedi, kezdi rosszul érzeni magát, amiért ő még mindig nem emlékszik a férfi nevére, holott ő tudja az övét. Ismét csak igyekszik felidézni a bemutatkozásukat, de most meg a néni arca ugrik be neki, aki a hajnali induláskor figyelmeztette őket a veszélyre. Ha megint a nyálkás féreg idéződött volna fel benne, kénytelen lett volna bocsánatot kérni Thalassától, amiért a bemutatkozásukkor mindig egy ilyen szörnyeteg ugrik be neki, és biztosítania kellett volna a másikat, hogy a furcsa emlék-felidéződésnek nincs köze kettejük kapcsolatához.
  - Ó, így könnyebb, köszönöm, kedves… ööö… kedves…Kedves!
  Hát a név még mindig nem ugrott be neki, de aki kellemes időtöltést kíván a bátyjának, annak végülis adhatja a Kedves becenevet.
  - Biztosan, jó nagy volt az az ágy.
  Naivan természetesen az alvásra gondol a gyertyalánghajú lány, mint kellemes időtöltés.
  - Nem, nem ünneplés, Linnel igazából csak összefutottunk itt, nem tudtuk, hogy itt lesz, de így kellemesebb volt. Még régen megígérte, hogy elhoz majd, így félig sikerült is. Egyébként tényleg nem ünneplés, mert holnap bevonul az Erődbe a féléves szolgálatra, szóval inkább vidám-búcsúzásról van szó.
  Fenntartások nélkül beszél, fel se tűnik neki, hogy a két táncoslány produkciója véget ért és most egy táncosfiú van soron, hogy bemutassa művészetét.
  - Kath-tel megint lóversenyt tartottunk, és ő nyert, pedig az első kör végén még én vezettem. Azt hiszem nem szabad többet fogadnom vele, már másodjára nyert... -sóhajt egyet- no és a zálogaimért az egyik feladatom volt eljönni ide és táncosfiút fogadni.
  Az emlegetettek egy csoportja fel is tűnik a színen, Lili teljesen lemaradt a hívó jelzésről, így most csak pislog párat a Thalassánál is lengébben öltözött táncosokra.
  - Hátööö, nem is tudom, báltermi unalmas táncot nem szeretnék… - annyira lefoglalja a kérdés, amire nagy valószínűség szerint nem fog tudni válaszolni, mert hát nem tudja, mik közül választhat, hogy nem is realizálja, hogy több táncos is felsorakozott és talán választania kellene – te mit ajánlanál? Azt szeretném.
  Vágja ki magát, hisz Thalassa biztos jobban ért ehhez a kérdéshez.
  Kathleen Contevilla
  Kathleen Contevilla

  IC hozzászólások száma : 289

  Tűzfátyol Empty A Fátylon túl

  Témanyitás  Kathleen Contevilla on 2014-08-23, 19:28

  ~ Milyen meleg van itt.~ *Állapítja újabb, sokadik korty után, s a meleg ellen a koktéljával védekezik nem is sejtvén, hogy pont az ital és az összetevői a felelősek az érzetért. Közben egy műsor is indult a főbb részen, s egészen leköti figyelmét a tánc. Egy szőke férfi táncol, noha kerekek a fülei, de Kathleen szerint valami sokadik felmenője lehetett ezüstelf, hiszen a vonásai és haja színe egészen olyasmik. Már-már helyesnek is mondaná, ha nem lenne ilyen alacsony a férfi, épp csak olyan magas lehet, mint Kathleen, innen messziről nézve legalábbis kb. akkora. Azért egy felé intézett kimosolygást nem tudja megállni visszamosolygás nélkül és zavartan kapja el tekintetét... pont arra, amerre egy sor táncos masíroz. Na jó, nem masíroz, minden mozdulatok olyan kecses és táncos még járásukban is, hogy nem egy nemes hölgy tanulhatna tőlük kellemet.*
  ~ Nini, a kuzin! Ejha, szépen túlteljesíti a feladatot! A végén még mind a két zálogot kérni fogja egy helyett!~ *Kuncog Kathleen az itala fölött, mert innen ő csak azt látja, hogy ez a sok táncos férfi mind egy asztalnál sorakozik fel és annál az asztalnál Amelia ül. Az meg innen nem látszódik, hogy más is ülne ott, kitakarják a táncosok. Lassan elindul át a termen - remélhetőleg ebben a táncoló szőke férfi sem akadályozza meg, mert tánctere mellett kell elosonnia -, hogy közölhesse Ameliával, le a kalappal előtte: ennyi táncost felfogadni!*
  Thalassa Y'arioth
  Thalassa Y'arioth

  IC hozzászólások száma : 98

  Tűzfátyol Empty A Fátylon túl

  Témanyitás  Thalassa Y'arioth on 2014-08-23, 18:08

  A mosolya ott marad az arcán. Lehet, hogy kár érte, de ott marad.
  -Nem haragszom. Tény.
  A viselkedésre csak a szemöldökét vonja fel érdeklődve, kérdés nélkül, hogy a végén felnevessen. ~Jól berúgott! Ki lehetne használni az alkalmat, elég rendesen…~ végigtekint rajta, és látható, ahogy tetszik neki mindaz, amit lát.
  -Rendben, Amelia.
  A visszakérdezésre a háta mögé bök a hüvelykujjával.
  -Nem, ő. Szóval? – a hangszíne még akár kedvesnek is érződhetne. Csak magában vonja össze a szemöldökét a névre. Egy kicsit nagyon magánéletű az a lányka, lassanként ideje lesz megint előszednie, hogy tudja, kihez is tartozik. Ezzel azonban most nem foglalkozik, nagyszerűen mulat az előtte lévő lány kapatosságán.
  -Valóban? Remélem, jól érzik magukat egymás társaságában. – annál több pénz jut a zsebébe. ~Tehát van egy testvére. Fiú. Jó észben tartani…~
  -Csak nem családi ünneplés? Miféle fogadás? – de már int is a kezével a szabadon várakozó csoport felé, ahonnan kiválik jó pár fiú, férfi, hogy asztalnál megálljanak.
  -A kisasszony unatkozik és táncot szeretne. Milyen táncra vágysz? – direkt nem mondja, hogy nem csak egyet választhat. Nem tudja, mennyit képes most forogni a szöszi feje a buksijában. Mindenesetre nagyon jól elvan a látványával.
  Amelia il Contevilla
  Amelia il Contevilla

  IC hozzászólások száma : 384

  Tűzfátyol Empty A Fátylon túl

  Témanyitás  Amelia il Contevilla on 2014-08-20, 17:46

  Mosolya nem hervad le, csupán kissé összeráncolja homlokát. Igyekszik visszaemlékezni a vidéki kalandjukra, elkuncogja magát a félreérthető gondolatért és gyorsa kijavítja magát, olyan vidéki kaland, amiben történetesen mindketten részt vettek, másik három társsal egyetemben. Szóval igyekszik visszaidézni azt a momentumot, amikor bemutatkoztak egymásnak, vagy letegeződtek, de egyik se ugrik be. Bezzeg nyálkás féreg, az beugrik neki.
  - Ne haragudj, azt hittem tegeződtünk.
  Szája elé kapja a kezét, szemei elkerekednek, ahogy némi fáziskéséssel rájön, hogy megint csak nem magázva beszélt Thalassával. Habár motoszkál zöld trutyis emlékei között, hogy ott mindenki mindenkivel tegeződött.
  - Már megint elrontottam, tényleg ne haragudj. …on! – Legszívesebben kezébe temetné arcát, de helyette inkább valami serlegféleséget keresne, de ha nem talál az se baj. – Ha szabad javasolnom, tegeződjünk, ez a hely egyébként is olyan derűs, vétek elkomorítanunk a magázódással.
  A látogatásra vonatkozó félmondat elsikkadt figyelme alatt, ezért aztán duplán meglepődik a viszont kérdéseken. Pillantása a még mindig ácsorgó férfira ugrik, majd vissza Thalassára.
  - Nem értem, én? – Pillog párat szaporán, a vendégeket nem nagyon látta táncolni, ráadásul a táncórák előtt nem lenne hajlandó amúgy sem, még ha ilyen ruhában van is. Lepillant a furcsa szabású, bolondos, lenge fehér ruhájára. – Oó, nem, nem, a ruhám miatt gondoltad ugye?, de még csak ezután veszek táncleckéket Ginnytől, ismered?, nagyon kedves lány egyébként, vigyáz a bátyámra fenn a szobájában – körülnéz, de nem látja a szőkehajú szépséget – azt hiszem még mindig fenn lehet vele.
  - És nem szoktam sehogy, most vagyok itt először, tényleg. De a kuzinommal vagyok itt, Kathleen-nel. Miért, általában többen szoktak felkérni a táncra?
  Keresi Kath-et, de őt sem találja, pedig ha egyszerre ketten kellenek a tánckéréshez, akkor meg kell találnia. Vagy másik táncost kell keresnie.
  - Vagy van olyan táncosfiú, akit fel lehet kérni egymagamnak is? Tudod, elvesztettem egy fogadást Kath-tel, megint, és a feladatom második fele a táncos fogadása.
  Thalassa Y'arioth
  Thalassa Y'arioth

  IC hozzászólások száma : 98

  Tűzfátyol Empty A Fátylon túl

  Témanyitás  Thalassa Y'arioth on 2014-08-20, 14:20

  Szinte egyszerre szúrják ki a közeledőt. Ha nem lenne egy nyugodt fazon, eltátaná a száját, vagy legalábbis elvigyorodna. Nocsak, kivel hozza össze a sors! A kezével int a másiknak, hogy hagyja, amint látja közeledni Ameliát.
  Aztán mégis mosolyba kúszik az arca, ami ritkán szép, de legalább helyessé teszi az arcát. Valamennyire. Felemeli a kupát, üdvözlésképpen. Az akrobatikus párnacsücsök mutatványon felvonja a szemöldökét ugyan, de nem fog ugrani, hogy segítsen, most nem.
  -Önnek is szép estét! – biccent. A testőre is biccent, de aztán újra figyeli a környezetet, és közben Ameliát is.
  -Egyet kell értenem Önnel, valóban én is ezért járok ide. – azt már látja, hogy a jókedv kellemes állapotában van az alkohol révén.
  Ha nem lenne edzett csacsogó kérdésekben, most kiköpné a bort, amit éppen kortyolt. De most csak beletúr a hajába és közben próbálja megállni vigyor nélkül. Főleg azért is, mert tudja, hogy a háta mögött lévő testőre vagy magában halálra röhögni készüli magát, vagy éppen… akármit.
  -Nem inkább te fogod csinálni? – teszi az ártatlan arcot. – Azt hittem, ezért jöttél ide. – hajol előre érdeklődően. – Társad is van? Vagy egyedül szoktad?
  Amelia il Contevilla
  Amelia il Contevilla

  IC hozzászólások száma : 384

  Tűzfátyol Empty A Fátylon túl

  Témanyitás  Amelia il Contevilla on 2014-08-06, 20:01

  Mivel Lili fejében meg se fordul, hogy Ginny nem fog csatlakozni hozzájuk a későbbiekben, ezért nem is köszön el tőle. Nem mintha túl sok minden fordulna meg most a szöszke fejében, túlságosan lefoglalja, hogy érzékelje a külvilágot.
  - Majd meglátod!
  Kiált még vissza, de nem biztos benne, hogy a Fátyol zsibongásán áthallatszott válasza. Nem bánkódik ezért, nem is szalad Kath után, majd meglátja kuzinja a két szép szemével, milyen jó érzékkel választ táncost.. Csak előbb meg kéne találnia a táncosokat, hogy azután tudjon választani. Körülnéz, de pillantása rögtön megakad az éppen kezdődő műsoron, ahol két táncoslány bonyolult fátylaikkal táncol egymással, rajtuk felejti egy ideig tekintetét. Igen, egészen biztos benne, meg akar tanulni táncolni úgy, ahogy az itteniek tudnak.
  Mikor folytatja keresését, még kevésbé tudja, merre is kell mennie. Elcsípi Kathleen ragyogó vörös tincseit pultnál, egy biztos pont már van, így bátran folytatja útját. Egyelőre csak vendégférfiakat lát, akik többnyire hölgykoszorúban ülnek, de táncosfiúknak tűnő kompániát nem lát.
  Kicsit kintebb oldalaz, és döntése máris helyesnek bizonyul. Kiszúr egy igencsak kigyúrtnak látszó férfit, aki ugyan nem a Fátyolbeli tarka színű, lenge ruhát viseli, ellenben nem dongják körül táncoslányok, és egy másik férfi társaságában van. A kopasz férfi nem tűnik túl vidámnak, de nem is szomorú, kész talány, Lili a megfejtésen gondolkodik erősen, pár lépéssel közelebb érve megállapítja, hogy a legpontosabb kifejezés, hogy nagyon koncentrál valamire. Elnéz a válla mögött a táncoslányok felé, lehet valamelyik a barátnője és azért koncentrál így. Pillantása inkább az ülő férfira rebben, igen, ő inkább a Fátyol stílusában öltözött, inge kigombolva. A fekete színeket biztosan azért választja, mert illenek hosszú, ébenszín hajához. Tanulmányozná az ő arckifejezését is, talán a másik táncos az ő barátnője és akkor kénytelen lesz megvárni a műsor végét, mert hát nem zavarná meg a koncentrációjukat, de még mielőtt elemezhetné, mit is lát, felfedezi az ismerős vonásokat.
  Arcára széles vigyor kúszik, ezzel palástolja, hogy nem jut eszébe a férfi neve. Nem gondolta, hogy itt fognak újra találkozni, nem mintha bármilyen másik helyszínen elképzelte volna, hogy találkoznak. Majdnem átesik egy ülőpárna csücskén, de jóízűen nevetve megtalálja egyensúlyát és folytatja útját Thalassa asztalához, már ha nem akadályozzák meg eme nyilvánvaló törekvéseit.
  - Szépséges estét!
  Ha eljut az asztalig, lehuppan az asztalhoz és a férfire vigyorog, kollegájának is küld egy mosolyt.
  - Nahát, ki gondolta volna, hogy itt fogunk újra találkozni! Nem tudtam, hogy itt dolgozol… nem mintha említetted volna, hogy hol dolgozol… na mindegy. Kellemes hely! Én most vagyok itt először, tetszik, nagyon vidám itt minden.
  Csacsog szünet nélkül, majd egy kis szünet után böki kérdését.
  - Szóval ez hogy szokott menni? Mit kell mondanom? És itt fogod csinálni vagy a mi asztalunknál?
  Kathleen Contevilla
  Kathleen Contevilla

  IC hozzászólások száma : 289

  Tűzfátyol Empty A Fátylon túl

  Témanyitás  Kathleen Contevilla on 2014-07-31, 20:15

  - Tudod a mondást, aki szerencsés a kártyában, nem szerencsés a szerelemben. Jók a kilátásaid! *Mosolyog, feledvén, hogy inkább sorra veszítene ő is a fogadásokon, ha csak egy pillanatig nézne úgy rá Naram...*
  - Mágikus Éj, rendben, köszönöm! *Megfogadja az ajánlatot. Ilyent még úgy sem ivott, a narancslikőr nem hangzik veszélyesen, a rózsa meg varázsszó Kathleen esetében. Már látatlanban is szeret mindent, amihez rózsának köze van, szóval biztosan megkóstolja ezt a koktélt. Jókedvűen indul le Ameliával. Hogy lehetett pont azt a képet rakni Ginny ajtajával szembe?! Lefele menet is vet rá egy pillantást, de pirulása csökken, mire leérnek a lenti részre - hála az isteneknek, a szőnyegbe nem csomóztak pajzán képeket, szóval lehetett ezt szuggerálni tovább -, mondhatni most van nagyjából normális színe állandó sápadtságához képest.*
  - Oké! Aztán helyes legyen ám! *Vigyorog rá Ameliára, s maga a pulthoz megy, ahol az italokat keverik ki. Leadja a rendelést, s megvárja míg elkészül, de lemarad a titkos hozzávalók bele-tételéről, mert szemeivel a helyet pásztázza. Kicsit veszti szem elől Ameliát, s máris eltűnik! Pedig meg akarta kérdezni, kér-e ő is ilyent? Na majd ha meglesz Amelia, akkor odaadja neki a sajátját, kóstoljon bele, s ha kér, rendel neki is. Mosolyogva veszi át a koktélt, meglepve nézi annak mélyvörösből kékbe áthajló színét. Narancslikőr miatt narancsszínre számított, bár nem is tudja miért, hiszen Ginny felhívta a figyelmét rá, hogy meglepetés lesz. Csinos a koktél külalakja is, s ahogy belekortyol, valóban érezni a rózsa ízét, ő legalábbis érzi. Finom édes, ez tetszik neki. Mosolyogva kortyol még egyet, s keresi rokonát, merre ment táncost vadászni?*
  ~ Furcsa, ahol a táncosok vannak, ott nincs... Se az asztalunknál, de akkor hova ment?~ *Az ital még nem érezteti hatását, csak itatja magát. Megint kell aprót kortyolnia, úgy is kaparja megint valami a torkát. Kíváncsi, kit választ Amelia. Sosem kérdezte még, milyen típusú férfiak jönnek be neki?*

  Ajánlott tartalom

  Tűzfátyol Empty Re: Tűzfátyol

  Témanyitás  Ajánlott tartalom


   Pontos idő: 2019-08-17, 13:37