Üdvözlünk!

Éppen időben érkeztél Vándor!

Háború közeleg és elkél minden tenni vágyó erős kéz, forgasson akár fegyvert, vagy használja a mágia hatalmát.
Ne aggódj, ha nem állsz még készen, hőssé formálnak majd a kalandok.
Fedezd fel a világot, kelj útra, kalandozz sivatagon, kietlen tájakon, havas hegyek legmélyén, dögletes mocsáron és a mindig veszélyt rejtő tengereken át. Küzdj ádáz szörnyekkel, élj nemesi életet, vívd ki a hősnek járó tiszteletet, vagy rejtőzz árnyak közé és vedd el azt, ami neked jár!
Gyűjts hát magad köré szövetségeseket és formáld saját belátásod szerint a változó világot!

Az oldal alapítása:
2012.10.01.

Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Kaland

Fejedelmi játszma című kalandban a reagkör határideje:
04.09. 21:00

Latest topics

Ederthin várostérkép

A dombtavi időszámítás szerint jelenleg 616-ot írunk.

Ki van itt?

Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs


[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (12 fő) 2016-10-11, 18:26-kor volt itt.

Statistics

Jelenleg összesen 3499 hozzászólás olvasható. in 143 subjects

Összesen 56 regisztrált felhasználónk van.

Legújabb felhasználó: Elen

Szerzői Jogok

Az oldalon található egyedi alkotások az alkotó(k) tulajdonát képezik!
A Világleírás és a helyszínek, helyszínek leírásai az oldal készítőinek szellemi terméke, így a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően használható fel szabadon.

  Dombtavi Fejedelemség területe

  Montea
  Montea
  Admin

  IC hozzászólások száma : 3

  Dombtavi Fejedelemség területe - Page 2 Empty Dombtavi Fejedelemség területe

  Témanyitás  Montea on 2013-07-03, 19:33

  First topic message reminder :

  Dombtavi Fejedelemség területe - Page 2 Sz_dombtavi

  A Dombtavi Fejedelemség azon területe, mely Ederthin városának területén kívül esik. A városok, körülöttük a falvak és az őket összekötő utak, valamint az Ivesi-folyó az esetek többségében biztonságosnak mondhatóak, ám kockázattal jár letérni az útról és a vadonon átkelni. A vadon élő állatok közül a legnagyobb veszélyt szárazföldön a worgur- és hirish-csapatok és a ritkán, de megmutatkozó erdei sárkány jelenti, míg a vízben a therifek, bár ők csak akkor, ha rájuk támadnak.
  Dombtavi Fejedelemség területe - Page 2 K_dombtavi
  Helyenként romokra is lehet bukkanni, vélhetően régi háborúk során megsemmisült falvak s kisebb városok maradványai.
  Dombtavi Fejedelemség területe - Page 2 K_dombtavi2
  Rhae Squorian
  Rhae Squorian

  IC hozzászólások száma : 204

  Dombtavi Fejedelemség területe - Page 2 Empty Kirándulás

  Témanyitás  Rhae Squorian on 2014-03-09, 13:25

  Tsitsa karja a derekánál a biztonság érzését adja számára. Érintésre nem vágyott még sosem ennyire és még sosem érezte magát biztonságban, ha átölelték.
  -Nem tudom az irányt. A testőröket kértem meg, hogy vigyenek oda. – feleli suttogva és kissé pirulós füllel. Mindig eltéved, hacsak térképet nem rajzolnak neki.
  A következőkre komorabb és fájdalmasabb csillanások jelennek meg szemeiben. Legszívesebben mindent Tsitsa lábai elé tenne. Nem szeretné, ha nélkülöznie kellene bármikor, bármiben.
  -Nem. – felel gyorsan, halkan. – De csak ha nem baj, hogy odamegyünk.
  Ő sosem szeretne visszamenni oda, ahol nem volt jó neki. A város, ahol tartották, nem tenné be oda lábát többé.
  A nagy tértől a mai napig rosszul van, fél, ám jó ötletnek tartja, hogy oda ülnek.
  -Igen, az jó. – Lesegíti Tsitsát a nyeregből. – Nagyon szép hely. Harmat? – csak pár éve tudja, hogy mi az a harmat, amikor reggel elsőként meglátta, azt hitte, láthatatlan eső esik. A cselédlány hangosan kikuncogta, mire piruló fejjel inkább elhallgatott. Megnézi és nem látja, hogy a csizmája vizes lenne. – Nincs harmat. – tekint Tsitsára mosolyogva.
  -Fogom… - a levegőbe lendülő anyagnak majdnem elengedi a sarkát.
  Leveszi a kosarat, majd a fűre teszi, a pokróc széléhez. Nem tudja, hogy miként működnek ezek a dolgok, azt Tsitsára bízza.
  -Bevallom, nem tudom, mit tudok tenni, mit kell tenni.
  Segít, amiben tud, majd segít leülni Tsitsának, végül helyet foglal. Szokása szerint lesimítaná az anyagot, ahogy leül, a mozdulat a felénél megakad, majd zavartan hátra támaszkodik.
  A meleg napsütést élvezi, de ami még jobban átmelegíti, az Tsitsa jelenléte.
  -Nagyon köszönöm az invitálást. Még… sosem voltam így kint, a szabadban. – körbetekint. A nagy távolság bizonytalanabbá teszi. Túl nagy tér, túl nagy világosság, sehol biztonságot nyújtó négy fal.
  Közelebb húzódik a lányhoz. Szereti belélegezni hajának illatát és közelségének ragyogását. Az étel nem foglalkoztatja túlzottan.
  A két testőr diszkrétebben jóval nagyobb távolságra elhúzódnak és figyelő pozíciót vesznek fel.
  Tsitsa Itsli
  Tsitsa Itsli

  IC hozzászólások száma : 316

  Dombtavi Fejedelemség területe - Page 2 Empty Kirándulás

  Témanyitás  Tsitsa Itsli on 2014-03-02, 20:40

  - Tökéletes. *Suttogja vissza mosolyogva. Nincs az a kényelmetlen pozíció, ami zavarná, míg ilyen közel érezheti magához Rhaet, hogy a lovak szagán kívül érzi a férfi finom illatát is. Az illatot, amit már nem kell a véletlen nála maradt, megtalált kendőből lopnia.*
  - Ez jó ötlet, köszi. *Nem kell kétszer mondani azt az átölelést, s ráadásul nemcsak jó érzés, de praktikus is, mikor gyorsabb tempóba vált át a férfi a lóval. Az út alatt el is tudna feledkezni a testőrökről, ha az egyikük az ösvényen nem vágna be eléjük. Bár ez még mindig a jobbik eset. Egy figyelő szempárral kevesebbet érez a hátában.*
  - Hát nem oda megyünk, amit említettem neked helyet? A tisztás, amit látni az őrbástyákból is? *Kérdez vissza elbizonytalanodva a kérdés hallatán.*
  - Ha oda megyünk, akkor onnan ismerem, hogy régen sokat jártunk, jártam oda ki. Sok finom gomba nő ott, jó volt megenni is, meg ha eleget szedtünk, el tudtam adni a Piactéren. *Régen onnan szereztek, szerzett Tsitsa pénzt, ahonnan tudott, s reménykedett benne, minél többet tud félretenni, elrejteni apja elől, hogy édesanyjának tudjon jobb orvosságot vehessen, egyáltalán orvost fogadhasson.*
  - Vagy te máshova gondoltál menni? Mert akkor jobb, ha visszafordulunk, biztos nem erre van. *Mondja aztán, készen arra, hogy jelezzen az elől haladó testőrnek restelkedve. Neki mindegy, hova mennek, egész pontosan ma oda szeretne menni kirándulni, ahova Rhaenek van kedve, örülvén, hogy a férfinak lett kedve kimozdulni nemcsak a városba, hanem ki onnan.*
  - Nagyon szép! És milyen napos! Talán már nem is üli meg harmat a füvet. *Jó lenne, ha a talaj már nem lenne olyan hideg, még akkor is, ha pokrócra fognak ülni.*
  - Leülünk a közepén? Onnan mindig a legjobb. *S ezt talán a testőrök is helyeslik, mert elég feltűnő valakit a rét közepéről ellopni vagy megtámadni. Feltűnőbb, mint széléről. A végül kiválasztott helyszínen vélhetően Rhae segítségével szökken le a nyeregből, s aztán a hozott kosárból a pokróc is előkerül, hogy nekiálljanak szépen leteríteni.*
  - Fogd csak meg ezt a két sarkát... *S széles mosollyal lép hátra a pokróc két másik sarkával és mosolyához illő széles mozdulattal lendíti levegőbe az anyagot.*
  Rhae Squorian
  Rhae Squorian

  IC hozzászólások száma : 204

  Dombtavi Fejedelemség területe - Page 2 Empty Kirándulás

  Témanyitás  Rhae Squorian on 2014-02-23, 20:05

  Nem mondaná, hogy a testőrök sok jót gondolnának róla, de annyit tud, hogy ő mindig rendes volt velük, még ha nem is fogadta el a kíséretüket azelőtt és ők is rendesek voltak vele. Ennél többet nem tudott tenni.
  A kérdésre csak mosolyog, Nyuszit illetően. Hagyja, hogy Tsitsa maga jöjjön rá.
  -Jó lesz neked így? – suttogja halkan, amikor meglátja, hogy féloldalasan ül fel. Szerencse, hogy olyan nyerget választottak ki neki, amivel ez megoldható.
  Azon azonban aggódik, hogy Tsitsa túlzottan is könnyű, ahogy felsegíti a nyeregbe. A kéz érintése jól esik neki.
  -Öleld át a derekam. Úgy könnyebb.
  A testőrökkel már nem is foglalkozik. Megszokta, hogy mindig figyelik, minden lépését. A nagy tér szokatlan számára, ám végre élvezi is.
  Lepillant Tsitsára, amikor érzi, hogy figyeli, rámosolyog.
  -Csak remélni mertem, hogy tetszeni fog.
  A mutatott irányba halad. Ha a városban eltéved, itt pláne. Semmilyen tájékozódási képessége nincs, és nem is sikerült túlzottan fejlődnie benne. Térkép nélkül eltévedne.
  Az egyik testőr előre megy, a másik mögéjük, ahogy haladnak az ösvényen. Figyelmesen és óvatosan tartja Tsitsát, hogy ne essen le a nyeregből.
  -Honnan tudod ennyire, hogy hova menjünk?
  Alaposan körbetekintene, de nem tud egyszerre lovat vezetni és szétnézni is. A sok zöld zavarja, pontosabban a rügyezni kezdő fák ágai, a bokrok. Megszokta a négy falat, a kis kerteket. A tágas tér, a természet szokatlan neki.
  -Ahogy elmondták, szerintem ez lehet. – áll meg a tágas rét előtt. Túl nagy tér, mégis élvezi.
  El sem tudja hinni, hogy most itt lehet. Lelke csordultig kezd lenni. Sosem lehet elég hálás a Contevilla családnak, Tsitsának, és az öregnek, hogy ilyen élete lehet.
  Rhae Squorian
  Rhae Squorian

  IC hozzászólások száma : 204

  Dombtavi Fejedelemség területe - Page 2 Empty Derült égből villámcsapaás

  Témanyitás  Rhae Squorian on 2013-09-01, 16:06

  Nem nagyon tud az eseményekről, amikor megkapta az ennivalót, ismét elaltatták. Ernyedten hagyja magát pakolni. Tudata a külvilágról lassan tér vissza és érzi, hogy továbbra is utazik. Biztosan megint étkezési lesz. Nem tudta visszautasítani az ételt, így hagyta, amikor enni adtak neki. A szokásos hangok és illatok azonban eltűntek, más illatok keverednek. És véré. Érez néha simítást az arcán, amitől azonban nem retten meg, sőt kívánja… nem érti. De még nem tudja kinyitni a szemeit, így csak fülel, nem tudja, mi történt. Végül érzi, hogy kezd a bénultsága elmúlni. Talán lassan odaérnek? Teljesen elkeseredett. Lassan nyitja ki a szemét, de mást is érez az illatok között. ~Tsitsa?~ kipattannának a szemei, de csak nyögni és hunyorogni tud. Még nem megy a mozgás, csak megrándul. Nem is lát még rendesen.
  -Tsi..tsa…?
  Eryl Kyeern Amith'ar
  Eryl Kyeern Amith'ar

  IC hozzászólások száma : 57

  Dombtavi Fejedelemség területe - Page 2 Empty Derült égből villámcsapás

  Témanyitás  Eryl Kyeern Amith'ar on 2013-09-01, 15:25

  Kathleen válaszára megrázza a fejét.
  -Az nem hiba. Előfordul. – bátortalan bátorítás. Nem hinné, hogy Kathleen lenne a felelős ezért.
  Tsitsa köszönömére csak bólint.
  Tartja a lovakat, míg Ethyrlint berakják a hintóba, nem tud odanézni. Bátortalanul szólal meg ismét, Kathleen felé.
  -Ha… gondolja… a bakon elfér. – de talán hiba volt megkérdezni.
  Figyelemmel, de tempóval viszi a hintót. Hagyja, hogy a többiek rendezkedjenek, ő addig csak a lovakkal törődik. Nagyon reméli, hogy időben elérik a várost.
  Ha minden rendben megy, akkor már másnap visszaérnek a városba. Nem túl beszédes, ha Kathleen mellette is ül, nem egy beszélgetős típus.
  -Önökhöz menjünk előbb? – nem meri felajánlani, hogy hozzájuk viszik, vagy hogy Naram urat elhozza.
  Tsitsa Itsli
  Tsitsa Itsli

  IC hozzászólások száma : 316

  Dombtavi Fejedelemség területe - Page 2 Empty Derült égből villámcsapás

  Témanyitás  Tsitsa Itsli on 2013-09-01, 12:13

  - Köszönöm. *Mondja Erylnek, de most már ő is húzódik el a férfitól, be a hintóba, érezve, mennyire nem látja őt szívesen a másik. Még a mágia megszüntetését se nézte a férfi, mintha Tsitsa a földet is megátkozta volna. Kész csoda, hogy oda mert arra a helyre lépni az elf, biztos csak a lovak miatt. Egy rövid ideig egyedül marad a hintóban Rhaevel, majd fordulás és rövid út után megállnak. Bezárja a kulacsot és óvatosan elengedi Rhaet, majd a testőröknek segít beemelni Ethyrlint, egészen pontosan ő tartja a fejét, hogy véletlenül se érje semmi bántalom, felesleges rázkódás, ütődés. Látja, hogy eddigre Lili átjött a másik oldalra, s tartja Eth fejét, míg a lány be nem száll, hogy aztán az ő kezeibe adhassa át a férfi fejét, hogy az ismét a lány ölében nyugodjon. Eligazgatják Eth lábait is, behajlítva felhúzva az ülőhelyre. Pont jól ülnek, Rhae és Tsitsa utazik majd hátast, így nem kell aggódni, hogy nagyobb lassításnál leborulna Eth. Visszaveszi kezébe a kulacsot, de nem meri továbbra sem karjaiban tartani Rhaet. Még a végén véres lesz a férfi ruhája.*
  - Még várni kell fél órát, hogy a következő adagot is megkapja. Aztán gondolom lassan hatni kezd. De ránézésre nem bántották... még. *Majd kis hallgatás után hozzáteszi.*
  - Sajnálom, hogy ennyi bajt okoztam... *Pillant Ethyrlinre, majd vissza Rhae-re. Igazából fél, mi lesz, ha Rhae felébred. Vajon ennek a fekete hajú elfnek a szemeiben is ugyanazt az iszonyatot látja majd, mint Erylében? Jogos lenne, rossz ember ő... Pont mint az apja. A fél óra leteltével elkezdi Rhaevel megitatni az ellenszer második adagját, s ha látja majd éledezni az elfet, akkor igyekszik úgy fordítani a fejét, hogy ne a bekötött fejű Eth-et lássa meg elsőnek. A kulacsot letéve finoman megsimítja Rhae arcát, éppen csak mozdítva újra és újra hüvelykujját cirógatóan. Utolsó percek, míg még tetszik Rhaenek...*
  Kathleen Contevilla
  Kathleen Contevilla

  IC hozzászólások száma : 289

  Dombtavi Fejedelemség területe - Page 2 Empty Derült égből villámcsapás

  Témanyitás  Kathleen Contevilla on 2013-09-01, 11:36

  - De az enyém. Csakazértis Tsitsa kisasszony lova mellett van nálunk az istállóban és jeleztek egymásnak, ez meg elvonta a figyelmemet és leesett a kőre az egyik fiola, ami teljesen felhívta ránk a figyelmet... *Meséli el Erylnek, mi történt a hintó másik oldalán, amit ő nem láthatott, az önvád végig ott van Kathleen hangjában. Nem ellenkezik, mikor Eryl inkább maga látná el a sebét, így csak adogatja a kendőt, vizet, amivel a vért moshatja le, s a két szert is a sebre.*
  - Ez a legkevesebb, amit tehettem Önért. *Feleli csendesen, s csak egy pillanatra jelenik meg mosoly a zöld szemekben. Látja, hogy Eryl menne, hát nem marasztalja, pedig megkérdezné, hogy szerzett ilyen sebet, talán kardvágás? Ha tudná milyen szándékai vannak az elf férfinak, még jobban elszomorodna.
  Ethyrlin sebét hát bekenik a fertőződés elleni szerrel is, valóban jobb, ha a mágiának erre nincs gondja, csak a seb beforrasztására. Aztán csinos kis kötést is kap Ethyrlin, majdnem olyan turbánt, hogy adar ishirinek is elmehetne, csak most nincs senki olyan hangulatban, hogy ezzel viccelődjön.*
  - Szívesen. *Feleli Ameliának, majd nekilát az ő sebét is ellátni, és beköti azt is.*
  - Szerencsére csak súrolt, nem mély a seb. Hm? Igen, én jól vagyok... *De Ethyrlin felé való pillantásából tisztán kiolvasható az igazi válasza: Nekem kellene így feküdnöm. Furcsa mód, akkor lenne jól. Míg rokonát beemelik a hintóba, ő összepakolja a gyógyításhoz használt holmikat.*
  - Ti induljatok, mi félrehúzzuk az útból a holtakat és visszük a lovakat, majd beérünk titeket! *Kár lenne rájuk várnia a többieknek, főleg, hogy azért Ethyrlinnek jobb lenne a városban már, hivatásos, jól képzett gyógyító kezei között, puha tollpárnás ágyban, s nem egy hintón zötyögve.*
  - Te tarts velük! Te meg velem jössz! *Osztja szét a két testőrt Amelia után átvéve a parancsnoklást. Jobb ha a hintó nem utazik fegyveres kíséret nélkül még azon rövid idő alatt sem, míg beérik őket. Ő a másik testőrrel visszaindul a harc színhelyére, itt legalább rövid ideig nem érzi magát feleslegesnek. A holtakat behúzzák az erdőbe, s mivel idő sincs, eszköz sincs ásni, avarral fedik be őket nagyjából.*
  - Majd az első településnél szólunk, hogy jöjjön valaki eltemetni őket. *Természetesen ezüstök ellenében. Miután ezzel megvoltak, összefogják a lovakat, s elindulnak a többiek után, hintó nélkül hamar beérve őket. Hintóban ott van Amelia és Ethyrlin egymásnak, ahogy Tsitsa és Rhae is, a bakon meg Eryl ül, de kellően éreztette, mennyire nem kér senki társaságából, ebből már Kathleen is ért. Önvád és haszontalanság érzésével hátul halad a testőrrel és a lovakkal, de nem szólnak egymáshoz, az első településen pedig intézik a holtak temetésével kapcsolatos megbeszélteket. Az ezüst és a megkötözött, alélt foglyok látványa együttesen elegendők ahhoz, hogy óhaja szerint történjen minden.*
  Amelia il Contevilla
  Amelia il Contevilla

  IC hozzászólások száma : 384

  Dombtavi Fejedelemség területe - Page 2 Empty Derült égből villámcsapás

  Témanyitás  Amelia il Contevilla on 2013-09-01, 00:47

  - Rendben.
  Bólint Tsitsa szavaira, majd egy remegős, szívdobbanásig tartó szájzug felfelé rándulással jelzi, hogy szorít. Mély levegőt vesz, azután hátrafésüli Lin véres aranyhaját és lefogva tartja, nehogy egy-egy kóbor hajszál megzavarja a rúna felrajzolását. Ugyanúgy koncentrál, mint barátnője, meg se moccan. Látja ahogy felizzik a jel, de Tsitsa megerősítéséig nem meri elhinni, hogy sikerült. Akkor aztán végre ki meri fújni a levegőt lehunyt szemekkel.
  - Köszönöm.
  Mondja újra. Kinyitja szemeit, rögtön tele is szalad könnyel. Kipislogja, még mindig van mit csinálnia. Míg Kath a sebet látja el, addig ő a megmaradt vízzel a vért mossa ki óvatosan Lin hajából, nem foglalkozik olyasmivel, hogy nadrágja vizes lesz-e vagy sem. Segédkezik a kötözésben is, ahogy kuzinja mondja.
  - Köszönöm.
  Ismétli magát, mikor a fehér kötést rögzítették. Újra és újra végigpillant testvérén, keresve, hogy mit tehetne még, de a fegyveröv leoldásán kívül mást nem talál, az pedig ráér, mikor majd a hintóba beemelik. Teljesen elmerül a maga gondolataiban most már, Kath javaslatára még visszakérdez.
  - A sebem?
  Szaporán megrebbenek pillái, lepillant karjára.
  - Ó, igen, persze, rendben. Köszi. - Kioldja ingujját és feltűri, hogy Kath hozzáférjen a valóban nem túl mély sebhez. - Te jól vagy?
  Most már van érkezése a többiekre is gondolni. Tsitsát már valahol Rhae mellett sejti, és ez jól is van így. A hintó is megérkezik, ez is a gyertyalánghajú kedvére van.
  - Linnel utazok, rendben?
  A direkt utasítások korán túljutott Lili, habár még mindig nem teljesen az otthon megszokott módon beszél.
  - Óvatosan!
  Tisztában van vele, hogy a két testőr egyébként is óvatosan emelnék be Lint a hintóba, de nem tudta megállni, hogy rájuk szóljon. Kissé elgémberedtek lábai, de azért nem lassít, megkerüli a kocsit és a másik oldalról száll be, hogy azután úgy helyezkedjen, hogy támasza lehessen testvérének. Nyuszi, Tirinna és Panka dolgával nem gondol, valószínűsíti, hogy nem fogják hátrahagyni a három hátast.
  - Hogy van?
  Kérdi Tsitsától Rhaere pillantva, miután már elindultak.
  Eryl Kyeern Amith'ar
  Eryl Kyeern Amith'ar

  IC hozzászólások száma : 57

  Dombtavi Fejedelemség területe - Page 2 Empty Derült égből villámcsapás

  Témanyitás  Eryl Kyeern Amith'ar on 2013-08-31, 23:26

  Nem bír odanézni utána Ethyrlinre. Menyasszonyát látja, holtan. Szürke arccal fordul el. A varázslást hallja, még inkább odébb lép.
  -Nem az ön hibája volt, nem hibáztassa magát. – hárító mozdulatot tenne, de érzi, hogy nagyon közel volt az átokbélyeghez a csapás. Muszáj lesz kezelni. – Majd… én lekezelem a sebet, köszönöm. – hajtja le a fejét.
  -A friss levegő jót fog tenni a sebnek, köszönöm. – félénken mosolyog Kathleenre. Nagyon törődik vele, pedig van más baja is.
  Inkább eltűnni szeretne, csak bajt hozott mindenkire.
  -Segítek a hintóval. – indul vissza a hintóhoz. A varázslást megint nem nézi végig, de amint szabadok a lovak, odalép hozzájuk és csitítja őket. Nem véletlen, hogy ért a lovakhoz, azok nyugodtak maradnak.
  -Hátul kéne megfogni a hintót, hogy hátrafelé mehessünk. Ott meg tudunk fordulni vele. – nem olyan messze van egy kis benyúlás, ha oda beállnak, vissza tudnak forogni vele.
  -Igen, tudunk, kisasszony.
  Azzal elindulnak hátra. A lovak hagyják magukat vezetni és a holttestre is figyelnek a lábuk között, nem taposnak rá. Rázkódás és zötyögés nélkül befordulnak a beugróba, majd elindulnak visszafelé. Ethyrlinéknél állnak meg.
  -Itt a hintó. Majd vezetek én. – nem akar velük tartani, esze ágában sincs. De az ígéretét mindig is megtartotta. Visszamegy a városba, összepakol és az országába indul haza. Ott nem fog senkinek sem gondot okozni. Meg fogja találni a helyet, ahol addig élt.
  Tsitsa Itsli
  Tsitsa Itsli

  IC hozzászólások száma : 316

  Dombtavi Fejedelemség területe - Page 2 Empty Derült égből villámcsapás

  Témanyitás  Tsitsa Itsli on 2013-08-31, 22:09

  *Hallja Eryl válaszát, amikor csak kimondja, hogy lovakon alkalmazott ilyent.*
  - Az is valami, mi még lovakon se próbáltuk. *Jut végül erre, s a többiek sem szólnak, tehát hasonlóan vélekedhetnek. Nincs más lehetőségük, mint bízni benne, hasonló ez lónál és embernél egyaránt. Nem figyeli, ahogy Eryl csinálja, lehunyja a szemeit ott a fűben térdepelve, sarkain ülve, s próbál pihenni és koncentrálni. Csak akkor nyitja ki a szemeit, mikor Eryl jelzi, hogy "megvan", s Tsitsa nem vesztegetve az időt máris közelebb húzódik. Látja szeme sarkából, ahogy Eryl jóformán elmenekül a közeléből, s kár tovább tagadnia, hogy nem esik ez rosszul neki.*
  ~ Pedig nem vagyok én rossz ember...~ *Aztán eszébe jut a fickó, akit az imént megölt, a vér még meg sem száradt rajta. Talán családja is volt. Mégiscsak rossz ember.. félelf ő... Szerencse, hogy Amelia hangja kizökkenti ezekből a gondolatokból.*
  - Várjanak meg, kérem, engem is, különben az indák Önöket is foglyul ejtik! *Mondja a testőröknek, mert az akadálya még közel fél óráig életben lesz, hacsak Tsitsa előbb nem megy oda megszüntetni. De most nem érdeklik a lovak, előbb Ethyrlin. Vesz egy mély levegőt, kifújja lassan, miközben Lili ölébe veszi Eth fejét.*
  - Ne mozdítsd meg közben, nem biztos, hogy lesz második próbálkozásra elég erőm... Szoríts! *Valószínűleg ez utóbbit mondania sem kellene. Még egy mély levegő, majd összpontosítva Eth fölé hajol és a seb körül elkezdi megrajzolni a rúnát. Nagyon koncentrál, és közel egy perc után végére ér a rúna megrajzolásának, mely hasonlóan a lovaknál alkalmazott varázslatnál egy pillanatra felfénylik, majd tompa fénnyel "izzik" tovább, jelezve, hol van a rúna. Eryl meg ne lássa.*
  - Kész! Sikerült! *Dől hátrébb megszemlélve a rúnát, majd Kathleen kisasszonyra néz fel.*
  - Tegyen rá, kérem, s kössék is be. Úgy legalább a varázslat is a sebre tud koncentrálni, a fertőződés ellen nem kell küzdenie. *Nem tudja, mennyire van munkamegosztás a varázslatnál, de jobb bekötni a sebet.*
  ~ Bocsáss meg, Eth...~ *Tétován, félénken megsimítja a férfi kézfejét, majd már fel is pattan, felkapja a kulacs ellenszert és siet el a hintóhoz a testőrökkel. Az indák közé ő be tud úgy sétálni, hogy azok nem hogy nem tekerednek rá, de még félre is hajlanak léptei elől, s így Tsitsa el tud érni oda, ahova a rúnát felrajzolta a földre. Azt elsikálja a kezével, megszüntetve a rúnát, s az indák máris gyors tempóban indulnak vissza a földbe, az eddig fogoly lovak legnagyobb örömére.*
  - Meg tudnak fordulni a hintóval úgy, hogy bent vagyok? *Reméli, nem jelent plusz terhet, mert most már Rhae-hez is be kell néznie, akiért végülis jött. Nagy levegőt vesz, mielőtt kinyitja a hintó ajtaját, beszáll és becsukja az ajtót. Végignéz Rhae-n, majd magán.*
  ~ Mit fog gondolni, ha meglát így vérmocskosan... Ha megtudja, mit tettem...~ *Sokáig nem halogathatja úgy sem. Melléül, majd úgy mozdítja, tartja, fogja a férfi fejét, hogy meg tudja itatni őt, lassan és óvatosan, nehogy fulladozni kezdjen Rhae. Le van foglalva mindkét keze, így csak tekintetével tud végigsimítani azokon a szép arcvonásokon, türelmesen várva a szer hatását.*
  Használt mágia: Rúnamágia - Gyógyítás kisebb rúnája
  Kathleen Contevilla
  Kathleen Contevilla

  IC hozzászólások száma : 289

  Dombtavi Fejedelemség területe - Page 2 Empty Derült égből villámcsapás

  Témanyitás  Kathleen Contevilla on 2013-08-31, 21:29

  *A vérzés szerencsére eláll, vagy legalábbis egészen jól csillapodik ahhoz, hogy Eryl is megkezdhesse a maga részét. Kathleen is lélegzetvisszafojtva figyeli. Eszébe jut, hogy Amelia tőr okozta sérülését el lehetne addig látni, vagy esetleg Rhaenek kikeverni az ellenszert, de legalább olyan megbabonázva nézi Eryl kezét. Még imádkozni is elfelejt közben, s nagyon megkönnyebbül, mikor kiveszi a szilánkot az elf férfi. Kathleen legszívesebben puszit adna neki, de visszafogja magát, csak sürgetőn néz Tsitsára. Teret ad neki, de eszmél is, hogy nem csak Ethyrlin van. Ráadásul Ameliának ott van a foglalatosság, hogy Ethyrlin fejét fogja, neki nincs mit tennie, s ez nagyon zavarja, így a saját kulacsát használja fel, hogy kikeverje benne Rhae-nek az ellenszert. A kulacsot leteszi a fűbe, majd a dobozzal Erylhez megy.*
  - El kell látnunk az Ön sebét is, ne legyen rosszabb. Megengedi? *Reméli, Eryl most már hagyja, hogy ellássák az ő sérülését is, míg amott Tsitsa varázsol.*
  - Köszönöm, amit Ethyrlinért tett... Bárcsak tehetnék én is valamit érte, az én hibám volt... *Mondja neki hálásan, majd halkan és szomorúan, miközben először a vasfűt adja a sebre, aztán a citromfűt, hogy el ne fertőződjön.*
  - Így jó lesz, vagy bekössük valahogy? *Kérdezi tőle, s választól függően cselekszik majd. Ha Tsitsa végzett a mágiával, akkor tér vissza.*
  - Ott a kulacsban az ellenszer Rhaenek, a felét most, a másik felét fél óra múlva kell odaadni neki. Ethyrlin sebére tegyek citromfüvet, mielőtt bekötjük vagy a varázslat miatt nem kell? *Kérdezi, szíve szerint rátenné, ártani nem árthat alapon, de most már semmiben sem biztos, s nem akar Ethyrlinnek nagyobb gondot okozni.*
  - Amelia... a te sebedet is kössük be. *Pillant a felkarra, még ha az a legenyhébb sérülés is, amiket szereztek ma, azért nem szabad megfeledkezni róla.*
  Amelia il Contevilla
  Amelia il Contevilla

  IC hozzászólások száma : 384

  Dombtavi Fejedelemség területe - Page 2 Empty Derült égből villámcsapás

  Témanyitás  Amelia il Contevilla on 2013-08-31, 20:37

  - Víz? Rendben, máris.
  Ugyan szinte fizikai fájdalmat okoz, hogy elengedje Lin kezét, de rögtön pattan. Ahogy a mentőexpedíció indításakor is akkor érezte jól magát, ha nem csak ültek és beszéltek, úgy most is jobb, hogy van mit csinálnia. Hosszú lépésekkel megy Pankához, leakasztja kulacsát, amiből a fogadónál ivott csak keveset, így jóformán tele van.
  - Tessék, itt van.
  Kath kezébe adja a kulacsot, jelenleg elfelejti megkérdezni, hogy végülis mi van Rhaevel. Megbabonázva nézi, hogy rajta kívül mindenki azon dolgozik, hogy a bátyja túlélje ezt a kalandot. Elsőre nem is tudja, hogy valóban csillapodott-e a vérzés vagy csak úgy látja, mert azt szeretné látni. Tsitsa szavai késve érnek el hozzá.
  - A hintó... igen, persze.
  Aztán felfogja, miről is beszélnek. Szaporán pislog párat, körülnéz. A testőr épp visszaér hozzájuk, Tirinnát vezetve. Legalább meg tudják nyugtatni rögtön Lint, amint felébred, megvan a lova. A nyugodt hátas láthatóan nem fog elszökni, elálldogál Panka és Nyuszi között.
  - Nézzétek meg a hintót, hogy meg lehet-e fordulni vele valahogy. Hozzátok ide!
  Valahol tudja, hogy azon az erdei úton nem lehet sétagalopp megfordulni, de jelenleg nem érdeklik a kifogások, itt akarja tudni azt a hintót, hogy Lint a lehető legjobb körülmények között szállíthassák haza.
  Épp a kényes műveletre ér vissza, lélegzetvisszafojtva nézi. Nem mozdul, nem szólal meg, nehogy megzavarja Erylt. Egy rövid sóhaj kiszakad belőle, amint megvan a szilánk.
  - Köszönöm.
  Szavai igazából mindenkinek szólnak. Átveszi Eryl helyét, ölébe fogja Lin fejét, úgy tartva, hogy Tsitsa megrajzolhassa a rúnát.
  Eryl Kyeern Amith'ar
  Eryl Kyeern Amith'ar

  IC hozzászólások száma : 57

  Dombtavi Fejedelemség területe - Page 2 Empty Derült égből villámcsapás

  Témanyitás  Eryl Kyeern Amith'ar on 2013-08-28, 12:18

  Mondhatni, hogy utolsóként érkezik oda, de nem lemaradva. Jó futó és bírja szuflával. Amelia kiáltására azonban megáll a mozdulatban.
  -Igen… ki tudom venni. Sok.. – habozik, hogy kimondja-e. – lovat gyógyítottam meg így. – fejezi be mégis.
  A rúnát meghallva azonban eltekint Tsitsáról. Nem akar ott lenni, amikor azt teszi.
  -Azért vérzik ennyire, mert valami nem engedi elállni. Egy tárgy, nem méreg.
  Tartja a fejet, míg Kathleen elállítja a vérzést. Addig halkan füttyent egyet, mire Fekete Felhő odarobog. Feláll és kivesz egy kis bőrszütyőt, ami körbe van tekerve és madzaggal körbe van kötve. Nem sok mindent hozott el, és lovaknál használja. Kiteríti és bosszúsan keresgél, de végül, ha nem is, amit keresett, hanem egy nagyobb eszközt, de talál, amivel kiveheti a szilánkot.
  Gyorsan és precízen kell dolgoznia. De már az, hogy mindezt ő okozta és mindenkire rosszat hoz, nem teszi könnyebbé a mostani munkáját.
  Lemossa az eszközt a vasfüves vízzel, ha Kathleen engedi. Jó ideig figyeli a sebet, míg végre oda mer nyúlni. Pontosnak kell lennie, mert még beljebb is tolhatja. Megfelelő tájolás után belenyúl a sebbe az eszközzel, majd kihúz egy szilánkdarabot, egészben, láthatóan nem maradt benn semmi.
  -Megvan. – nagyon megkönnyebbül, szinte elterül az elgyengüléstől.
  Arrébb megy, nem volt benne más szilánk, de a varázslatot nem akarja látni. Fekete Felhő vele tart. Lemossa az eszközt és visszateszi.
  Kathleen Contevilla
  Kathleen Contevilla

  IC hozzászólások száma : 289

  Dombtavi Fejedelemség területe - Page 2 Empty Derült égből villámcsapás

  Témanyitás  Kathleen Contevilla on 2013-08-28, 11:51

  *Ahogy sejtette, Amelia máris Ethyrlinhez siet, Tsitsa utánuk, de Eryl elsietése meglepi. Amelia meg ezzel ellentétes feladatot adott. Na most merre? Aztán határoz, Rhae még kibírja, vélhetően, visszaút közben is meg lehet vele itatni amitől felébred. A testőr is vele marad, meg a foglyaikkal és a hintóval, így Kathleen inkább fogja a dobozt és nyeregbe ülve ő is eszméletlenül fekvő kuzinához siet. Futhatna, csak már érzi, hogy kezd fáradni, s nem akarja az időt vesztegetni azzal, hogy félúton megáll kiszuszogni magát. Sápadtabb, mint valaha, attól lehet félni, hogy ő is menten elájul, ahogy meglátja Ethyrlint. De tartja magát, csak ez rosszabb, mint gondolta. Bízott benne, hogy Ethyrlint mondjuk karon lőtték, vagy lábon és csak szerencsétlenül kifordult a nyeregből, most meg azért tartva magát elmosolyodva vár rájuk és kérdésükre, hogy fáj-e csak felel a szokásosan: Ugyan!*
  ~ Conchita Maini, légy kegyes! Az én hibám volt, ne az ő életét vedd el...~ *Fohászkodik, ahogy leszáll a nyeregből, s a nyeregtáskából előveszi a dobozt, s tiszta anyagot is, amivel lemoshatják a sebet, meg később beköthetik. Letérdel Ethyrlin mellé, nem kétséges, hogy eddigre Amelia beszerezte azt a kulacs vizet.*
  - Köszi... *Megvizezi az anyag egy részét, s óvatosan letörölgeti a sebet, majd a vasfűt is adagolja hozzá. Egy perc elteltével érzékelniük kell a hatását, addig is szorgalmasan adagolja, és törölgeti le a vért.*
  - Gyerünk, gyerünk, állj el... *Noszogatja, hátha hallgat rá Ethyrlin vére. Ha igen, akkor jön a szilánk kérdése, amihez remélhetőleg Eryl ért. Bízik benne, ha már így megállapította, hogy bent maradt egy darabka, Kathleen lehet nem vette volna észre.*
  Tsitsa Itsli
  Tsitsa Itsli

  IC hozzászólások száma : 316

  Dombtavi Fejedelemség területe - Page 2 Empty Derült égből villámcsapás

  Témanyitás  Tsitsa Itsli on 2013-08-28, 11:26

  *Kathleen szavaira egy pillanatra meglepődik, majd bólint. Igaz is, Eryl rosszul viseli a rúnát, mintha Tsitsa valami fekete-mágiát űzne és feltett szándéka lenne a férfi életére törni. Aztán felmerül az Ethyrlin kérdés, mert leltár szerint nem találja a könyvtároslány, de hamar választ is kap. Elfehéredik a válaszoktól, főleg Amelia stílusától. Nem veszi zokon, csak éppenséggel jól jelzi a stílus, milyen nagy lehet a gond. Kihullik a kard a kezéből, de törődik is vele!*
  - Nyuszi! *Rövid füttyentés után hívja a lovát, aki engedelmesen oda is kocog, hogy Tsitsa felüljön rá, majd vágtasson Lili után, s el Eryl mellett. Sietősen száll le ő is, Nyuszira nincs gondja, nem egy elkóborlós fajta.*
  ~ Nincs magánál, az nagyon nem jó!~ *Riad meg az eszméletlen férfi láttán, s míg Eryl megfordítja, felidézi magában a gyógyítórúna pontos kinézetét és hogy milyen sorrendben kell húzni a vonalakat.*
  - Kathleen kisasszony mondott valami vérzéscsillapítót. Azzal ki kell mosni a sebet... Kell egy kulacs víz! *Néz Ameliára, adva neki feladatot. Úgy emlékszik saját tapasztalatai alapján, hogy a feladat segít a kétségbeeséskor, röviden lefoglalja az embert és a hasznosság érzése is párosul mellé. Hogy Nyusziról vagy Pankáról szerzi be a kulacs vizet Lili, az mindegy.*
  - Ha csillapodott a vérzés, ki tudja szedni a szilánkot? *Pillant fel Erylre kérdőn, mert nem erős gyógyászatból Tsitsa, hogy ezt bevállalja.*
  - Ha igen, utána rárajzolom a Gyógyítás kisebb rúnáját. Nemcsak stabilan tartja az állapotát, hanem lassan gyógyítani is kezdi, de mindenképpen látnia kell majd orvosnak. *Magyarázza, hogy Lili is, a többiek is, meg talán saját maga is nyugodjon. Tudnia kell koncentrálnia a varázslathoz.*
  - Addig kitalálod, miképp menjünk vissza a városba? Hintóba rakjuk? *Pillant fel Lilire, bizonyára eddigre már Kathleen és Eryl dolgoznak a seben.*
  Amelia il Contevilla
  Amelia il Contevilla

  IC hozzászólások száma : 384

  Dombtavi Fejedelemség területe - Page 2 Empty Derült égből villámcsapás

  Témanyitás  Amelia il Contevilla on 2013-08-27, 23:21

  Leengedi kardját, amint ellenfélmentesnek ítélte a hintót. Neki meg se fordult a fejében, hogy nem Rhaet viszik a hintóban, túlságosan gyorsan támadtak rájuk... mert ha még a katonaságtól lettek volna velük, vagy netán egy-két lovag, akkor érthető a támadás, hisz egy családtag, aki tudja is magáról, hogy sáros, az védekezik a hatóság ellen... de ők csak civilek voltak, terhelő bizonyíték(=Rhae, az elkábított elrablott) nélkül nem tehettek volna semmit.
  A hintóba csak addig hajol be, míg meggyőződik róla, hogy Rhae él. Tsitsa korábbi elmondása alapján diagnosztizál is, elkábították, de ekkor már Panka nyergébe kapaszkodik fel, immár nem takarja el barátnője elől a férfit, nem mintha ezért sietett volna ki a képből. Egy gyors pillantással felméri helyzetüket, ki hogyan van, illetve figyel a többiek szavaira is, azután összerakja a részleteket. Tsitsa tehát tud gyógyítani. Úgy tűnik az előtervezés nem erőssége, de nyomás alatt, mikor nincs idő túlgondolni a dolgokat, akkor tud határozott lenni.
  - Lint meglőtték. Legalább szállítható állapotba kell hoznunk.
  Mondja barátnőjének, hangja sürgető, udvarias formulákra nem pazarolja idejét. Abba még mindig nem hajlandó belegondolni, hogy talán...
  - Kath, hozd rendbe Rhaet, meg - a Lin felé tartó Erylre pillant- meg aki engedi. Készüljetek a hazaútra.
  - Kötözz meg mindenkit, akit érdemes, azután dobd fel őket egy lóra. Segíts Kathleennek!
  Még kiadja a feladatokat a testőrnek, azután már ott sincs, bátyja felé tart, amerre a szíve húzza mióta csak meglátta kizuhanni a nyeregből. Vadul száll le Panka nyergéből és máris Lin mellett térdel s megfogja kezét.
  - Ó, édes istenek!
  Visszanyeli a könnyeket és a kétségbeesést.
  - Akkor állítsátok el a vérzést! - Csattan fel, közben magát átkozza, amiért nem tanult gyógyítómágiát, sem egyéb gyógyítást, legalábbis nem ilyen szinten. - Vagy mondjátok mit csináljak.
  - Te meg, keresd meg Ethyrlin lovát!
  Fel se pillant a testőrre, le nem venné a szemét bátyjáról. Ha kap feladatot Eryltől vagy Tsitsától, ami Linen segít, annak azonnal nekifog.
  Eryl Kyeern Amith'ar
  Eryl Kyeern Amith'ar

  IC hozzászólások száma : 57

  Dombtavi Fejedelemség területe - Page 2 Empty Derült égből villámcsapás

  Témanyitás  Eryl Kyeern Amith'ar on 2013-08-27, 22:38

  Hirtelen minden elcsitul, véget ér. A lovak is dermedten állnak. Ugyanaz az iszonyat fogja el, mint amikor …. körbenéz. Nem… valami nem stimmel. Hallja még Tsitsa kérdését és rájön, hogy mi a gond. Hátranéz, letörli a vért az arcáról. Futni kezd Ethyrlin felé. Hátha tud segíteni neki. Kathleen megállítja a közeledtével.
  -Inkább kérem, segítsünk az úrfinak! – arca szinte elszürkül. Tényleg rosszat hoz mindenkinek!
  Azzal futni kezd, nem törődve azzal, hogy érzi, neki is szüksége lesz segítségre. Ethyrlinékhez szalad, letérdel, hacsak más nem ért oda előbb.
  -Ért valaki a sebekhez? – hajol oda, de nem méri megérinteni.
  Végül csak odanyúl, miután átnézte, hogy lehet még sérülés. A fejhez ér, finoman megfordítja, ha szükséges. Alaposan megnézi, hacsak nem állítják félre. Akkor türelemmel megvárja, hogy tudjon segíteni.
  -Egy szilánk maradt a sebben. Ha benne marad, akkor beljebb csúszhat. De nagyon vérzik, el kéne előbb állítani. – tekint a többiekre, ha ott vannak.
  Kathleen Contevilla
  Kathleen Contevilla

  IC hozzászólások száma : 289

  Dombtavi Fejedelemség területe - Page 2 Empty Derült égből villámcsapás

  Témanyitás  Kathleen Contevilla on 2013-08-27, 22:27

  *Ameliát is ritkán hallja bosszúsnak, s aztán ilyen keményen utasításokat osztogatni. Azt kell, hogy mondja, szerencsére. Nem lenne jó, ha rendszeresek lennének az ilyen helyzetek, amelyek ezt a viselkedést várják el.*
  ~ Hát őt meg mi lelte?~ *Nem lép közbe a rapierral, csak szemöldökfelhúzva néz az elfutó ellenfél után, aki úgy nézett Ameliára, mintha legrosszabb rémálmaiból lépett volna elő kuzina. Azért még belefér az időbe egy elismerő - s meglepett - pillantás rokona felé.
  A hintóba hát óvatosan néznek be. Bízik benne, hogy Rhae bent lesz, mert arra azért kicsi az esély, hogy a család egy tagja a hintóval pont erre utazik ekkora fegyveres védelemmel. Az esély persze attól még esély marad. Megnyugvásukra azonban csak Rhaet látják odabenn, beljebb is lép Kathleen és biztos, ami biztos alapon, kitapintja rajta a pulzust. Közben hallja, hogy Tsitsa is érkezik.*
  - Ha rárajzolva gondoltad a segítést Amith'ar úrnak, inkább bízd rám, kérlek. *Sejtése szerint, kevés dolog van, amit az elf férfi most kevésbé szeretne, minthogy arcára rúnát rajzoljanak, mikor már attól kiborult, hogy a lova ennek "áldozata" lett.*
  - Ha tudsz viszont gyógyítani, akkor Ethyrlint nézd meg! Kérlek! *Teszi hozzá s ez a kérlek egészen máshogy hangzik, mint az előző, de többet nem mond, lehet még ezt sem szükséges kimondania, mert Amelia beelőzi jogosan aggódva testvéréért. Vagy lehet már itt sincs, hanem Ethyrlin felé rohan, ami beszédesebb minden szónál. Vélhetően ő marad a két elffel, Rhaere pillant.*
  - Bocsáss meg, kicsit várnod kell... *Mondja az ájult elfnek, úgy véli, elvan még így pár percig, s jobb lesz úgy ébredni, hogy a megmentésére sietőknek nem az életéért kell küzdeni. Kiszáll hát a hintóból és lovához lépve előveszi a gyógynövényes dobozkát, amit Naramtól kapott.*
  - Jöjjön közelebb kérem, kimosom a sebét és biztos lesz itt valami rá. Naram úr adta. *Teszi hozzá a végén, remélvén, hogy a név alapot ad a bizalomra.*
  - Hogy szerezte a sebet? *Kérdezi Erylt, miközben a dobozt lerakja és az üvegcsék között keresgél, de sűrűn pillant el Ethyrlin felé. Maga köré emelt hűvösséget árasztó falból most tapintható nyugtalanság is árad. Mintha keze is meg-megremegne, ahogy kibont egy-egy üvegcsét és beleszagol.*
  - Ez citromfű, nyugtat és csillapítja a fájdalmat, meg az elfertőződés ellen is jó. Ennek meg vasfűnek kell lennie... Igen, az is. Vérzéscsillapító. Szabad? *Mutatja fel őket, meg a vízzel teli kulacsát az elfnek. És egy újabb pillantás Ethyrlin felé, csak odamenni nincs bátorsága.*
  //Én is köszönöm!//
  Tsitsa Itsli
  Tsitsa Itsli

  IC hozzászólások száma : 316

  Dombtavi Fejedelemség területe - Page 2 Empty Derült égből villámcsapás

  Témanyitás  Tsitsa Itsli on 2013-08-27, 21:58

  *A mély vágáson, amit okoz, ő is legalább annyira meglepődik, mint az áldozat, csak Tsitsa van a jó oldalon. Mire holtan összerogyni készül a fazon, Tsitsa lovastul elhátrál, Nyuszi a sok vértől - ami őrá is jut bőven a nyaksebből - elborzadva hátrál el, s Tsitsa is próbál másfele nézni. Terve szerint, ha eljutottak volna Awinziáig Rhaevel, felgyújtja az egész kócerájt, legyen akármilyen szép rezidencia, de megölni nem akart senkit. Csak Rhaet megmenteni. Visszakapni. Megkerüli a földre rogyott férfit, s kissé véresen kerüli meg a hintót, hogy odaérjen Lilihez és Kathleenhez. Közben Erylre is ránéz.*
  - Mindjárt segítek a sérüléseden! *Mondja neki, de most előbb meg kell néznie Rhaet. Muszáj! Ha családtagot fogtak el, az baj lenne, de túsznak még így is jó lenne, jó alap a cseréhez. Megfordult az is a fejében, felajánlja magát Rhae kiváltására. Amennyire tudja, a félelfek ritkák, egy fiatal érintetlen félelf talán ért volna annyit, hogy Rhaet kiváltsa, habár fogalma nincs az "árfolyamokról". De hogy utána mi lett volna... arra nem volt terve. Benéz a hintóba, és megnyugodva látja, hogy Rhae ott van, s látja mellkasát finoman emelkedni és süllyedni.*
  ~ Istenek! Él! Megvan!~ *Akkorát dobban a szíve Rhae láttán, hogy tán még a félrehúzódó Eryl is hallja, akárcsak Tsitsa szívéről leeső kő hangos csattanását. De nem tud előremenni a két Contevilla miatt.*
  ~ Várjunk csak...~ *Két Contevilla. Háromnak kellene lennie.*
  - Ethyrlin.. hol van? *Fordul Lili és Kathleen felé értetlenül pillantva körbe, keresve a hintó körül a férfit.*
  //Köszönet a mesélésért! ^^//
  Mesélő
  Mesélő

  IC hozzászólások száma : 0

  Dombtavi Fejedelemség területe - Page 2 Empty Derült égből villámcsapás

  Témanyitás  Mesélő on 2013-08-27, 21:37

  Tsitsa vágása mély nyomot hagy ellenfelében. A vágás halálos, pontos, de egyben a nyakat is eltalálja, ezzel végleg megpecsételve az éppen felálló sorsát. Kidülledt és csodálkozó szemekkel tekint Tsitsára egy pillanatra, majd pedig már holtan rogy össze.
  Ameliának pedig láthatóan nem lesz szüksége Kathleen segítségére. A dobótőrös férfi a varázslat hatására pánikba esik és nem nézve merre, csak a nőtől el, futásnak ered. Messze azonban nem jut, mert a testőr megállítja egy kiadós tarkóütéssel.
  -Igenis! – a nyeregből kivéve a kötelet, összeköti az ájult férfi kezét-lábát és beköti száját is, hogy ne tudjon esetlegesen varázsolni sem.
  A hintóhoz lépve talán csak most gondolkodnak el azon, hogy valóban jó hintót támadtak-e meg. Mert eddig Rhaet nem látták és akár más családtag is éppen erre mehetett. Egy pillanatra elég komolyan átsuhan fejükön, de amint kinyitják az ajtót, megpillantják a sötét hajú elfet, ahogy félig előredőlve, a hintó egyik oldalának nekidöntve, ájult állapotban leledzik. Legalábbis úgy néz ki, mint aki alszik. Ha közelebb hajolnak, érezni lehet a gyógynövények illatát felőle, ami megerősíti őket benne, miért is nincs megkötözve.
  A testőr közben a halántékon vágott nyílpuskás férfit is megkötözi.

  Eryl arca erősen vérzik, javasolt minél előbb ellátni. Ethyrlin sebesülése kényesebb. Ha egy órán belül nem kap gyógyítói segítséget, visszafordíthatatlan sérülése lesz, és az életébe kerül.

  //Részvételem ezzel véget ért, további jó játékot!//
  Amelia il Contevilla
  Amelia il Contevilla

  IC hozzászólások száma : 384

  Dombtavi Fejedelemség területe - Page 2 Empty Derült égből villámcsapás

  Témanyitás  Amelia il Contevilla on 2013-08-27, 19:48

  - Ó már!!
  Bosszúsan felhördül, mikor a delikvens nem hajlandó összeesni az ütésétől. Csinál egy gyors csuklókörzést, aztán gondol egyet és mégse az előbbi támadását ismétli. Lehet valami furcsán kemény fejjel rendelkezik a dobótőrös fazon, vagy valami fizikai sebzéstől védő varázslat aktív rajta, akkor aztán páros lábbal ugrálhat a fején, akkor se ájul el, maximum szédeleg itt.
  A düh már nem von olyan sűrű vörös ködöt agyára, így képes varázslásra koncentrálni. Irányítani akarja ellenfelét, mégpedig a félelmén keresztül. Nem bonyolultan akarja irányítani, elég ha két lépésnél nem jön hozzá közelebb és mozdulatlan marad, hogy mágia csalta reményei szerint félelmetes-Lili meg se lássa.
  - Üsd le és kötözd meg!
  Adja ki az utasítást a testőrnek, ahogy leszáll a lóról. Ki tudja, mennyire hatásosra sikerült a varázslata.
  - Gyerünk!
  Mondja Kathnek, és már a hintó ajtaja felé lépdel, óvatosan, kardját szúrásra készen tartva. Azután egy hirtelen lépéssel az ajtónál terem felkészülve még esetleges támadóra.

  Használt mágia: Asztrálmágia - Félelem kiváltása
  |91+40=131|
  Eryl Kyeern Amith'ar
  Eryl Kyeern Amith'ar

  IC hozzászólások száma : 57

  Dombtavi Fejedelemség területe - Page 2 Empty Derült égből villámcsapás

  Témanyitás  Eryl Kyeern Amith'ar on 2013-08-27, 14:43

  Teljesen ledöbben, ahogy az ideg elpattan, és arcon találja. A vessző nem tudja, hol végzi, nem is érdekli, mert az arcához kap. Mivel tart attól, hogy a bélyeget találta el, azonnal hátrébb húzódik, elég távol, ahogy csak tud. Nem akar még nagyobb bajt hozni senkire sem.
  ~Nem kellett volna eljönnöm.~
  Nem akar többé közéjük menni. A régi félelem, amit a követségen lassanként legyűrt, ismét visszatér. Nem látja és nem is figyeli, hogy mi történik körülötte. Mélyeket lélegez, mert tudja, hogy nem teheti meg, hogy most otthagyja őket. De nem mer közelebb lépni. Inkább figyel, hogy tudjon azért segíteni, ha szükséges. Belül azonban elveszett a saját világában.
  Kathleen Contevilla
  Kathleen Contevilla

  IC hozzászólások száma : 289

  Dombtavi Fejedelemség területe - Page 2 Empty Derült égből villámcsapás

  Témanyitás  Kathleen Contevilla on 2013-08-26, 23:57

  *Az ütése meglehetősen pontos, édesapja biztos büszke lenne rá - miközben agyonizgulja magát -, de Kathleent mégsem tölti el büszkeséggel a tett, se az eredmény. Belül még mindig ott visszhangzik, hogy miatta történt... s ez nem hozza jóvá. Az sem, ha menti Ameliát is, mert hatástalanítva a nyílpuskást, Amelia támadója felé fordul, hogy két tűz közé fogják. Már ha eddigre kuzina nem likvidálta a tagot. Ha nem, akkor besegít neki, a karcsú penge keresi magának a helyet, ahol a vért rései közt beszúrhat, s nem találat esetén sem okoz vele problémát Ameliának, elvégre nem ez a cél. Ha rokona kiütötte a másikat eddigre, akkor egy pillanatig körbenéz, van-e még kinn harcra képes ellenfél. Eryl megsérült az arcán, de aránylag jól van. Jobban, mint Tsitsa ellenfele.*
  - Hintó... Fedezel? *Amelia van legközelebb hozzá, s ha jól van, akkor segítségével néz be a hintóba leszállva a lóról. Na nem dugja be nagy óvatlanul a fejét, mintha csak gondtalanul ülne be egy bál után szoknyát emelve a hintóba, ami hazaviszi. Nem tudhatják, hogy van-e valaki a hintóban? Rhae benn van-e egyáltalán, s ha igen, egyedül van-e? Szélesre nyitja a hintó ajtaját, hogy több fény jusson be és ez alapján próbálja felmérni, hogy többen vannak-e benn. Rhae lábát vélhetően látnia kéne, de vajon lesz-e ott más is? A rapiert mindenesetre úgy emeli, hogy védekezni tudjon, ha valaki kitámad. Mindez a hintóba kukkantás csak akkor, ha a hintó körül tényleg elfogytak az ellenfelek.*
  Használt csel: Szúró-, vágófegyverek - Szúrás
  Tsitsa Itsli
  Tsitsa Itsli

  IC hozzászólások száma : 316

  Dombtavi Fejedelemség területe - Page 2 Empty Derült égből villámcsapás

  Témanyitás  Tsitsa Itsli on 2013-08-26, 23:32

  *Tekintve, hogy Tsitsa nem szállt le a lova nyergéből, a magassággal sok gondja nem lehetne, amúgy tényleg magasan lenne neki a bakon ülő, elvégre nem egy magas lány Tsitsa. Szigorúan villannak szemei, ő nem olyan bölcs, hogy ne vegye magára. Na nem a magassága a probléma, hanem a fickó. A puszta létezése. Egyike azoknak, akik elrabolták Rhaet. S ez megbocsáthatatlan bűn a lány szemében. Nyuszi félénkségét meghazudtolva egyetért gazdája eltiprási szándékaival, vagy éppen hogy megijedve az elébucskázótól felágaskodik, s így az első, ami ellen védekeznie kell a férfinak, az két pata lesz, mely feje felé kapál vészes közelségben. Majd amint földet értek, Tsitsa fordítja a lovát, ha még tudja, s fentről lefele sújt le a férfira a már nem izzó pengével. A varázs elmúlt, de a fogazott él megmaradt, s az egyik váll a célpont. A többiekre nem nagyon tud most figyelni, leköti figyelmét a támadója, tekintve hogy nem rutinos harcos, csak nagyon elszánt. Kár, hogy csak a rúnamágiát ismeri, mert a rúnák rajzolgatása sokszor időigényes, s pont az időnek van ő szűkében.*
  |100+40=140|
  Mesélő
  Mesélő

  IC hozzászólások száma : 0

  Dombtavi Fejedelemség területe - Page 2 Empty Derült égből villámcsapás

  Témanyitás  Mesélő on 2013-08-26, 23:16

  A bakon ülő felröhög, ahogy Tsitsa vágása elsiklik mellette.
  -Na mivan kislyá’, túl magas ez neked?
  A röhögése nem tart sokáig. Az útközben ismét elindított rúgása félresikerül és arccal lefelé bucskázik a földre, felpattan egyből, de elég sok időt veszít az eséssel és a felpattanással is. Helyzetelőnyben van Tsitsa.
  Kathleen, amilyen gyengének tűnik, annyira hatékony tud harcolni, ha úgy hozza a sors. A halántékra adott ütés annyira erős, hogy halkan lehet hallani, ahogy a halántékcsont megreped. A férfi keze még a tőr markolatán van, de kihúzni már nem tudja. Rongydarabként esik össze, halántékából erősen folyik a vér.
  Amelia ütése ugyan nem ott találja el, hanem a feje búbján a férfit, akinek a keze megakad a fegyverövben, és ösztönösen erre reagálva, lehajtja a fejét. Az ütés van annyira erős, hogy láthatóan megszédül, de nem tántorodik el. A férfi folytatja a kard kihúzását és sújtani készül vele.
  Eryl elengedi ugyan az ideget, de az íj idege, az idegessége, vagy mi miatt, sosem fog ez már kiderülni, megadja magát. Az ideg elpattan és visszavág. Olyan erővel, hogy a halántéka és a füle között korbácsként vág végig, vérző nyomot hagyva maga után, melyből a vér erőteljesen nekiindul. A seb nem érte és sebesítette meg az átokbélyeget, de nagyon közel volt hozzá.


  Tsitsa: dobj k100+40-el. 50 felett sikeresen támadsz, amennyiben így cselekszel.
  Amelia: dobj k100+30-al. 50 felett sikeresen támadsz, vagy védekezel

  Eryl: a sebedet az arcon rövid időn belül el kell látni, mert érzed, hogy nagyon közel volt az átokbélyeghez. Ha begyullad, akkor az arra is hatással lesz.

  Ajánlott tartalom

  Dombtavi Fejedelemség területe - Page 2 Empty Re: Dombtavi Fejedelemség területe

  Témanyitás  Ajánlott tartalom


   Pontos idő: 2019-08-22, 18:07