Üdvözlünk!

Éppen időben érkeztél Vándor!

Háború közeleg és elkél minden tenni vágyó erős kéz, forgasson akár fegyvert, vagy használja a mágia hatalmát.
Ne aggódj, ha nem állsz még készen, hőssé formálnak majd a kalandok.
Fedezd fel a világot, kelj útra, kalandozz sivatagon, kietlen tájakon, havas hegyek legmélyén, dögletes mocsáron és a mindig veszélyt rejtő tengereken át. Küzdj ádáz szörnyekkel, élj nemesi életet, vívd ki a hősnek járó tiszteletet, vagy rejtőzz árnyak közé és vedd el azt, ami neked jár!
Gyűjts hát magad köré szövetségeseket és formáld saját belátásod szerint a változó világot!

Az oldal alapítása:
2012.10.01.

Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Kaland

Fejedelmi játszma című kalandban a reagkör határideje:
04.09. 21:00

Latest topics

Ederthin várostérkép

A dombtavi időszámítás szerint jelenleg 616-ot írunk.

Ki van itt?

Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs


[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (12 fő) 2016-10-11, 18:26-kor volt itt.

Statistics

Jelenleg összesen 3499 hozzászólás olvasható. in 143 subjects

Összesen 56 regisztrált felhasználónk van.

Legújabb felhasználó: Elen

Szerzői Jogok

Az oldalon található egyedi alkotások az alkotó(k) tulajdonát képezik!
A Világleírás és a helyszínek, helyszínek leírásai az oldal készítőinek szellemi terméke, így a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően használható fel szabadon.

  Életmód, viselet

  Share
  avatar
  Montea
  Admin

  IC hozzászólások száma : 3

  Életmód, viselet

  Témanyitás  Montea on 2013-07-28, 15:21

  ÉLETMÓD

  Fontosabb ceremóniák:
   - Felnőtté válás: A trolloknál és az orkoknál az számít felnőttnek, aki a serdülőkort követően túl van az első ölésén, legyen az áldozat akár vad, akár szörny, akár ember, törpe vagy elf. Természetesen aki oda akarja tenni magát, vagy az utóbbiak közül választ vagy valami veszélyes lényt terít le. Goblinok felnőtté avatási szokása arról szól, hogy milyen leleményes módon sikerül megakadályozni egy trollt vagy orkot a felnőtté avatási vadászatán, majd túlélni azt.
   - Temetés: Az orkok és a trollok jellemzően megeszik a hősi halottaikat, hogy erejük beléjük szálljon. A többi halottaikat közeli, földrengések okozta hasadékokba helyezik el, ahol többnyire a hegy forró tartalma hamar eltünteti. A goblinok a fára temetkezést részesíti előnyben, és egy év után temetik csak el a csontokat, rendszerint a ház padlózatába, hogy az elhunyt velük maradjon és szelleme védje, erősítse az otthont. Mondani sem kell, a bomlásból eredő betegségek az éjtestvérekre nem hatnak. Mint minden eseményt, ezt is hatalmas lakoma követi mindhárom fajnál.

  Étkezés: Mindannyian szívesen fogyasztják a nyers, vagy félnyers húst. Főzni nem nagyon szeretik, ha nem nyersen fogyasztják, akkor a sütés mellett teszik le a voksukat. Nem nevezhetőek nagy ínyenceknek, ha fűszerezési, tálalási és hasonló módokon szemléljük őket, még ha ők ezt nem is így látják: náluk is megvan, hogy az igazi ínyencek milyen húsokat részesítenek előnyben, hogy ha tehetik.
  A húsok mellett fogyasztanak még gombákat, magvakat, bogarakat, hernyókat, halat csak akkor, ha nincs más. Kevés kenyérfélét, s még kevesebb zöldséget és gyümölcsöt esznek, utóbbiakat főleg erős párlat formájában veszik magukhoz. Nagy rajongói a boroknak és söröknek, utóbbiból maguk is készítenek, de ha olyan helyen portyáznak és tudnak rabolni bort vagy sört, sosem hagyják ki az alkalmat. Italozásaikra főleg szarvakból készült ivókürtök és koponyából faragott kupák állnak rendelkezésre.

  Mindennapok: Mivel elsősorban éjjel aktívabbak, ezért a nappalokat pihenéssel töltik, ha csak tehetik, s napnyugta felé kezdenek el mozgolódni. Az éjszaka a portyának, vadászatnak, gyakorlásnak, fiatalabbak tanításának és a tervszövögetés ideje, s ha sikeres volt a vadászat, akkor hajnal felé lakomával ülik meg az eseményt. E lakomákon szinte kivétel nélkül mindig dalolnak, melyek az emberek és törpék kocsmadalaira emlékeztetnek leginkább, csak a hangzásuk harciasabb. Az ütemet diktáló dob éppolyan elengedhetetlen eszközei az ilyen zenéléseknek, mint nagyobb támadások idején.

  VISELET

  Troll: Mivel egész testükön gyakran tüskés kinövéseket viselnek, esetükben öltözetről nem nagyon beszélhetünk, legfeljebb a derék köré tekert, kicsi állati koponyákkal díszített bőrövet lehet említeni, amelyről szalagok, tollak, bőrcsíkok lógnak le körülbelül a térdükig. Mivel a két nemet megkülönböztetni szinte lehetetlen nem éjtestvér számára, ezért az övről lelógó dolgok tarkaságából szokták megtippelni a troll nemét. A színesebb a nő. Vagy a férfi. Vagy mindkettő lehet, s az öv rangjelző igazából.

  Ork: Többségében bőrből készült ruhát viselnek, de a bőrök kikészítésének és ruhává alkotásának nagy mesterei, s ez különösen igaz, ha bőrvértekről és bőrből készült egyéb, a védelmet szolgáló kiegészítőről van szó. Növényi festékkel színezni is szokták, s gyakorta díszítik a ruhát fém rátétekkel, kisebb csontokkal, és szőrmével. Hajukba gyakran fűznek szintén csontokat, állatok kisebb szarvait dísznek. Ezeken kívül a gyakran tetováltatják magukat. A tetoválások stilizáltan többnyire régi korok nyertes regéit mesélik el, vagy egy-egy hősüket tetováltatják magukra, hogy szellemének segítségét kérjék. A nagy harcosok pedig néha saját történetüket varratják magukra.

  Fél-ork: Attól függően, hogy éjtestvérek között élnek-e, vagy a többi birodalom valamelyikébe illeszkedtek-e be, a ruházatuk követi az ottani szokásokat. De még ha emberek között is él egy fél-ork, a bőrből készült ruhák iránti vonzalmát nem tudja letagadni.

  Goblin: A két nemet megkülönböztetni leginkább az öltözet, ékszerek, tetoválások és hajviselet alapján lehet. Általánosságban mindkét nemre elmondható, hogy több szövött kelmét viselnek, mint a másik két éjtestvéri faj együttvéve. A bőr náluk is jellemző ezen kívül még. A goblin nők kivétel nélkül olyan ruhát hordanak, mely körbeöleli nyakukat, s ezt a részt díszesen alakítják ki csont, fém és különféle gyöngy- és színes kavicsrátétekkel. Ugyanezek az anyagok jelennek meg ékszerek tekintetében is, egy felnőtt goblin nő mindig díszíti a fülét különféle, egyszerre több fülbevalóval, míg az ékszerek viselése a férfiaknál egyáltalán nem fordul elő. Hajviseletben a női goblinok mindig kiengedve hordják a hajukat, a férfiaknál ez többnyire fonatot jelent, vagy leborotválják a fejüket. Tetoválásból a goblin férfiak viselnek többet, ám mindkét nemnél elmondható, hogy a magukra varratott jeleket egyedül ők képesek megfejteni.


   Pontos idő: 2019-01-22, 11:59