Üdvözlünk!

Éppen időben érkeztél Vándor!

Háború közeleg és elkél minden tenni vágyó erős kéz, forgasson akár fegyvert, vagy használja a mágia hatalmát.
Ne aggódj, ha nem állsz még készen, hőssé formálnak majd a kalandok.
Fedezd fel a világot, kelj útra, kalandozz sivatagon, kietlen tájakon, havas hegyek legmélyén, dögletes mocsáron és a mindig veszélyt rejtő tengereken át. Küzdj ádáz szörnyekkel, élj nemesi életet, vívd ki a hősnek járó tiszteletet, vagy rejtőzz árnyak közé és vedd el azt, ami neked jár!
Gyűjts hát magad köré szövetségeseket és formáld saját belátásod szerint a változó világot!

Az oldal alapítása:
2012.10.01.

Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Kaland

Fejedelmi játszma című kalandban a reagkör határideje:
04.09. 21:00

Latest topics

Ederthin várostérkép

A dombtavi időszámítás szerint jelenleg 616-ot írunk.

Ki van itt?

Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs


[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (12 fő) 2016-10-11, 18:26-kor volt itt.

Statistics

Jelenleg összesen 3499 hozzászólás olvasható. in 143 subjects

Összesen 56 regisztrált felhasználónk van.

Legújabb felhasználó: Elen

Szerzői Jogok

Az oldalon található egyedi alkotások az alkotó(k) tulajdonát képezik!
A Világleírás és a helyszínek, helyszínek leírásai az oldal készítőinek szellemi terméke, így a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően használható fel szabadon.

  Gazdaság, tudomány, művészetek

  Share
  avatar
  Montea
  Admin

  IC hozzászólások száma : 3

  Gazdaság, tudomány, művészetek

  Témanyitás  Montea on 2013-07-28, 15:30

  GAZDASÁG

  Bőrök, gyógyfüvek, bőrfestékek, színes madártollak, fekete mágiát hirdető rontások kavicsra vésve, különféle szárított gombák, goblinkoponya gyertyatartónak, az ember-, törpe- és elf-koponya pedig díszkupaként kialakítva igazi kuriózum.
  Zömében egymással kereskednek, kivétel persze akad. A „nappaliakkal” – ahogy ők hívják az elfek, emberek és törpék népét – nem kereskednek általában, ha mégis, azokat az ügyleteket az Éjtestvérek körében a félorkok és goblinok végzik, mint a nappaliakkal legkönnyebben szót értő egyedek. Ilyenkor fekete mágiával kapcsolatos holmik és tekercsek, mérgek és összetevőik cserélnek gazdát elsősorban jóféle fegyverekért, acélokért, s nem ritkán hírért hírt adnak. Csak a goblin kereskedőkkel kell vigyázni, hajlamosak a hazugságra, s igen keményen alkudnak.
  A nomád életmód ellenére kevés állatot tartanak, éppen annyit, amennyi ellátja a közösséget, ritkán kereskednek velük, viszont másét elrabolni annál jobban szeretik, amit ők egyébként beszerzésnek neveznek. E mellett zsákmányoló életmódot folytatnak.
  Iparuk kezdetleges, bőr és csontmegmunkálásban kiválóak, fémmegmunkálásban jók, fegyvereiket maguk állítják elő és bőrvértjeiket is maguk készítik, fémberakásokkal.

  TUDOMÁNY

  Tudományuk elsősorban a Fekete-mágia összes mágiaágára korlátozódik, abban viszont félelmetesen jók. Annyira, hogy egy-egy ügyesebb sámánjuk képes tárgyakba zárni a mágiát, s természetesen ezek főleg ártásokat, átkokat tartalmaznak. Valószínűleg éppilyen gyakoriak a gyógyítást segítő mágikus amulettek és egyéb tárgyak is, de ezeket mégannyira sem szeretik mások tudtára, pláne kezére adni, mint a Fekete-mágiával átszőtt tárgyakat.

  MŰVÉSZET

  Művészetük csak a hétköznapi tárgyakra vonatkozik, kelmeszövést nem ismerik, állatbőröket viselnek, amik viszont mesteri kidolgozásúak. Ruházkodásban a rangsor szigorúan jelen van, halállal büntetik azt, aki más rangú ruhája szerint öltözködik. A tetoválás és kezdetleges kidolgozású csontékszerek viselése férfiaknál és nőknél egyaránt elterjedt. A csontékszer egyik sajátos fajtája fogakból áll, ezek a legyőzött ellenségektől származnak, mindegyiktől elvesznek egyet. Az Első Harcosok szinte kivétel nélkül viselnek ilyet. A tetoválások stilizáltan többnyire régi korok nyertes regéit mesélik el, vagy egy-egy hősüket tetováltatják magukra, hogy szellemének segítségét kérjék. A nagy harcosok pedig néha saját történetüket varratják magukra.

   Pontos idő: 2019-01-22, 12:13