Üdvözlünk!

Éppen időben érkeztél Vándor!

Háború közeleg és elkél minden tenni vágyó erős kéz, forgasson akár fegyvert, vagy használja a mágia hatalmát.
Ne aggódj, ha nem állsz még készen, hőssé formálnak majd a kalandok.
Fedezd fel a világot, kelj útra, kalandozz sivatagon, kietlen tájakon, havas hegyek legmélyén, dögletes mocsáron és a mindig veszélyt rejtő tengereken át. Küzdj ádáz szörnyekkel, élj nemesi életet, vívd ki a hősnek járó tiszteletet, vagy rejtőzz árnyak közé és vedd el azt, ami neked jár!
Gyűjts hát magad köré szövetségeseket és formáld saját belátásod szerint a változó világot!

Az oldal alapítása:
2012.10.01.

Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Kaland

Fejedelmi játszma című kalandban a reagkör határideje:
04.09. 21:00

Latest topics

Ederthin várostérkép

A dombtavi időszámítás szerint jelenleg 616-ot írunk.

Ki van itt?

Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs


[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (12 fő) 2016-10-11, 18:26-kor volt itt.

Statistics

Jelenleg összesen 3499 hozzászólás olvasható. in 143 subjects

Összesen 56 regisztrált felhasználónk van.

Legújabb felhasználó: Elen

Szerzői Jogok

Az oldalon található egyedi alkotások az alkotó(k) tulajdonát képezik!
A Világleírás és a helyszínek, helyszínek leírásai az oldal készítőinek szellemi terméke, így a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően használható fel szabadon.

  Elme mágia

  Montea
  Montea
  Admin

  IC hozzászólások száma : 3

  Elme mágia Empty Elme mágia

  Témanyitás  Montea on 2013-07-28, 16:31

  Elme mágia Elme10


  1. szint

  Összpontosítás
  A varázsló képes fókuszálni figyelmét a tanulásra, így könnyedén és gyorsan sajátíthat el új ismereteket (pl.: történelem, földrajzi ismeretek), idegennyelveket. Továbbá könnyebben megoldhat logikai rejtvényeket.
  Hatóidő: egyszeri, IC 1 nap/hét

  Éberség
  A tudata tiszta és éber marad a célszemélynek, nem alszik el, nem ájul el.
  Hatóidő: 3 reagkör  2. szint

  Ösztönzés
  A varázsló képes ösztönözni a célszemélyt, hogy figyelmét a tanulásra fordítsa, így könnyedén és gyorsan tanul majd, illetve minden zavaró tényezőt kizárva képes koncentrálni feladatára.
  Hatóidő: egyszeri, IC 1 nap

  Síró/Nevetőgörcs
  A célszemély (játékosa) vagy kaland esetén a mesélő dönti el, hogy nevető vagy sírógörcsöt kap. Mivel a hatása tartós, ezért az áldozatot csak hirtelen sokkhatás képes kihozni ebből vagy a Béke Dala. Legrosszabb esetben tarkónvágás.
  Hatóidő: 3 reagkör  3. szint

  Igaz-Hazug
  A célszemély a varázsló akaratának megfelelően hazudik vagy igazat mond. Hallgatni nem tud, tehát minden kérdésre válaszol.  
  Hatóidő: 3 reagkör

  Elmepajzs
  A mágus a varázslattal megvédi saját vagy a célszemély elméjét attól, hogy elme-varázslatokkal hassanak rá. (A mágus adott szintjének megfelelő és az alatti elmevarázslatok ellen véd.)
  Hatóidő: 3 reagkör  4. szint

  Idegen szavak
  A mágus képes más személyt használni szócsöveként, ha túlságosan távol van attól a személytől, akihez szólni kíván. Ehhez szükséges ismernie a kiválasztott személyt, akin keresztül szólni szeretne és 10 méteren belül kell lennie, 10. szinttől 40 méteren belül.
  Hatóidő: 2 reagkör

  Telekinézis
  A varázsló képes elméje erejével tárgyakat mozgatni, eleinte 5 méter távolságig nagyobb kódex-méretű tárgyakat, majd idővel (8. szinttől) akár asztal-méretű tárgyakat is képes megmozdítani 15 méteres távolságig.
  Hatóidő: egyszeri  5. szint

  Idegen szemek
  A mágus képes más személy szemével látni, ehhez szükséges ismernie a kiválasztott személyt, akinek a szemén keresztül kíván látni és tudnia kell, hogy ő hol (pl. melyik helyiségben) tartózkodik adott pillanatban. A kiválasztott személynek 5 méteren belül kell lennie, 10. szinttől 25 méteren belül.
  Hatóidő: 2 reagkör

  Mágikus pajzs
  A varázsló és társai (legfeljebb 2 fő) elé felhúzott láthatatlan pajzs, amin nem hatol át varázslat. (A mágus adott szintjének megfelelő és az alatti varázslatok ellen véd.)
  Hatóidő: 2 reagkör  6. szint

  Gondolatolvasás
  A mágusnak megérzi a célszemély gondolatait, hogy mire gondolhat, de a pontosan nem olvassa azokat. Gondolatfoszlányokat csíphet el (pl.: hajókon gondolkodik vagy lassan megszületik a döntése). 11. szinttől képes a célszemély aktuális gondolatait kiolvasni. A célszeméllyel egy légtérben kell lennie a varázslónak.
  Hatóidő: egyszeri

  Telepátia
  A célszemély a fejében hallja a mágus szavait.
  Hatóidő: 2 reagkör  7. szint

  Bűbáj-lopás
  A varázsló képes átmenetileg a kiszemelt mágustól ellopott varázslatot használni. Csak olyan varázslatot tud ellopni, amelyek maximum 6. szintűek.
  Hatóidő: egyszeri

  Mágikus tükör
  A célszemélyre szórt varázslat nem hat teljes erejével, a maradék visszaüt az ellenfelek valamelyikére. (A mágus adott szintjének megfelelő és az alatti varázslatok ellen hatásos.)
  Hatóidő: 1 reagkör  8. szint

  Megsemmisítés
  Fedezéket, akadályt semmisít meg, rombol le a mágus tudatának koncentrációjával.
  Hatóidő: egyszeri

  Varázsbilincs
  A kiszemelt mágust köti előző varázslatához, kénytelen az előző varázslatát használnia, csak azután használhat másik varázslatot (kivéve, ha az adott varázslat után a kiszemelt mágus nem varázsolhat közvetlenül vagy csak egyszer alkalmazható a varázslat egy játékban, utóbbi esetben a mágus által kiválasztott varázslathoz köti a célszemélyt).
  Hatóidő: 1 reagkör  9. szint

  Megdermesztés
  A mágus képes egy helyiségben lévők elméjét annyira lelassítani, mintha megfagytak volna, ez csak egy pillanatig hat, megakasztván így őket adott cselekvésükben.
  Hatóidő: egyszeri

  Telepatikus társalgás
  A célszemély a fejében hallja a mágus szavait és gondolatban válaszolva egy társalgás folytatható le köztük.
  Hatóidő: 3 reagkör  10. szint

  Emlékolvasás
  A varázslathoz szükséges a fizikai kontaktus, így a varázsló képes lesz a célszemély korábbi gondolatai/emlékei közötti olvasni.  
  Hatóidő: 2 reagkör

  Asztrális kivetítés
  A mágus képes kivetíteni magát (500 méteren belül, 14. szinttől 1000 méteren belül), ott beszélni és cselekedni, de varázsolni asztrálteste nem képes. A varázslat közben igazi teste transzállapotban van, környezetéről nem tud.
  Hatóidő: 4 reagkör  11. szint

  Illúzió
  Csak a célszemély(ek) – maximum 5 fő – látja azt, amit a varázsló rábocsát, legyen az bármilyen kép, valóságon alapuló vagy fantázia szülte.
  Hatóidő: 2 reagkör  12. szint

  Fantomkép
  A célszemély megduplázódik, az ellenfél nem tudhatja ki az igazi. A képmás a varázsló temperamentumának megfelelően cselekszik, gesztikulál, de mágiát nem tud megidézni, s nem anyagi természetű, tehát nem tud sebezni, sem nem sebezhető, csak megtévesztésre alkalmas.  
  Hatóidő: 3 reagkör  13. szint

  Hipnózis
  A célszemély irányítása, szükséges szemkontaktus vagy közvetlen érintés.
  Hatóidő: egyszeri/4 reagkör, de a varázslást követő körben a karakter nem varázsolhat, egy játékban csak egyszer alkalmazható  14. szint

  Emlékek felejtése
  A célszemély emlékei közül töröl egyet a mágus, ez lehet esemény, információ vagy akár személy is. (JK esetén csak és kizárólag a célszemény beleegyezésével lehetséges.)
  Hatóidő: egyszeri, de a varázslást követő körben a karakter nem varázsolhat, egy játékban csak egyszer alkalmazható  15. szint

  Emlékek felidézése
  Elfelejtett emlékek felszínre hívása vagy új emlékek bevésése a célszemélynél. Új emlék bevésése esetén a mágus akaratától függően az emlék lehet ideiglenes, vagy állandó.
  Hatóidő: egyszeri, de a varázslást követő körben a karakter nem varázsolhat, egy játékban csak egyszer alkalmazható
   Pontos idő: 2019-08-22, 18:04