Üdvözlünk!

Éppen időben érkeztél Vándor!

Háború közeleg és elkél minden tenni vágyó erős kéz, forgasson akár fegyvert, vagy használja a mágia hatalmát.
Ne aggódj, ha nem állsz még készen, hőssé formálnak majd a kalandok.
Fedezd fel a világot, kelj útra, kalandozz sivatagon, kietlen tájakon, havas hegyek legmélyén, dögletes mocsáron és a mindig veszélyt rejtő tengereken át. Küzdj ádáz szörnyekkel, élj nemesi életet, vívd ki a hősnek járó tiszteletet, vagy rejtőzz árnyak közé és vedd el azt, ami neked jár!
Gyűjts hát magad köré szövetségeseket és formáld saját belátásod szerint a változó világot!

Az oldal alapítása:
2012.10.01.

Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Kaland

Fejedelmi játszma című kalandban a reagkör határideje:
04.09. 21:00

Latest topics

Ederthin várostérkép

A dombtavi időszámítás szerint jelenleg 616-ot írunk.

Ki van itt?

Jelenleg 2 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 2 vendég

Nincs


[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (12 fő) 2016-10-11, 18:26-kor volt itt.

Statistics

Jelenleg összesen 3499 hozzászólás olvasható. in 143 subjects

Összesen 56 regisztrált felhasználónk van.

Legújabb felhasználó: Elen

Szerzői Jogok

Az oldalon található egyedi alkotások az alkotó(k) tulajdonát képezik!
A Világleírás és a helyszínek, helyszínek leírásai az oldal készítőinek szellemi terméke, így a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően használható fel szabadon.

  Hadászat, harcmodor

  Montea
  Montea
  Admin

  IC hozzászólások száma : 3

  Hadászat, harcmodor Empty Hadászat, harcmodor

  Témanyitás  Montea on 2013-09-04, 22:56

  HADÁSZAT, HARCMODOR

  Flotta
  Hajótípusaik kevés részlettől eltekintve megegyeznek a dombtavi hajókkal, hiszen kiképzésük csaknem azonos, a hajóorr íves, díszített figurális, de a hajótestek valamivel nagyobbak, így több fős legénység fér fel rá. A hozzá nem értők csupán a zászlók és vitorlák eltéréséből tudják megkülönböztetni a két ország hajóit. A vitorláik mindig vörösek, s gyakorta az ország címere (vörös alapon hét teli aranykör, egy nagyobb és hat kisebb, melyeket a szigetek elrendezésének megfelelően festenek fel) vagy a vörös alapon aranylángokban égő vörös, stilizált főnixtoll, mint a háború szimbóluma jelenik meg rajtuk.

  • Hadihajók: A hadihajók összesen 130 hajót számolnak. Mind a portyázók, mind a rohamozók élén egy-egy kapitány áll, választott vezetőjük a Nistrazzió tagja is.
    - Portyázók: 100 hajó, ezekből néhány állandóan a szigetek körül cirkál, biztosítva a védelmet. 10-10 van kirendelve Yllster és Wyrre védelmére. Becserkészésre, portyázásaikra és követésre használják, valamint utánpótlásra csata esetén. Könnyebb felépítésűek, elsősorban a sebesség a fontos ezeknél a hajóknál. A kalózok és rendvédelem fontos részét képezik, az őrjárati feladatokat is ezek látják el. Egy hajóra nagyjából 70 fős legénység fér el.
    - Rohamozók: 30 hajó, többnyire mind a szigetek körül cirkál. Méretre nagyobb és szélesebb, kétárbocos, valamint lassabb is, viszont könnyen lehet vele manőverezni, hogy az egymás melletti csatákban segítse a párhuzamba állást, illetve az elfordulást. Kiváló íjászai és erős mágusai miatt tud veszélyes lenni. A hajó orrát sokszor döfőorrként alakítják ki szemben a dombtavi hajókkal. Egy hajóra nagyjából 130 fős legénység fér fel.
  • Kereskedelmi hajók: Nagyobb kereskedelmi utakra használják, egy- vagy kétárbocos hajók. Komolyabb tengeri ütközeteknél szintén bevethető, főként a teherbírása miatt, ekkor utasok helyett katonákat szállít, közel 30-45 fő fér fel rá.


  Harcmodor
  - A valny’yriakkal közelharcba keveredni sajátos érzés, ugyanis a legtöbb népnél népszerű szúró-vágófegyverekkel szemben előnyben részesítik a szálfegyvereket, elsősorban a dárdát, lándzsát és a szigonyt. Gyakran pajzs helyett ehhez hálót használnak, és azt dobják az ellenségre. Általában szálfegyvereik hegyét méreggel kenik be.
  - Élen járnak az íjászatban is, a nyilak hegyét viszont ritkán kenik be méreggel.
  - A legtöbb portyára induló jártas valamelyik mágiaágban, elsősorban az Elme mágiairányzat és az Őselem mágiágai népszerűek náluk, különös tekintettel a Víz és a Levegő mágiairányzatra, hogy hajós manővereiket a természet elemeivel megtámogassák. Ha elég közel jutnak az ellenséghez, az Elme mágiát akkor vetik be, hogy összezavarják az ellenfeleiket vagy viszályt szítsanak közöttük.
  - Portyáik egyszerű elveken alapulnak: észrevétlenül megközelíteni a kiszemelt hajót vagy partot, átszállni a másik hajóra vagy partra szállni, majd minél rövidebb idő alatt, minél kevesebb veszteséget elszenvedve minél többet összerabolni, mielőtt a nagyobb erők megérkeznek a bajba jutottak megsegítésére. Visznek értéktárgyakat, nőket és gyerekeket, olykor pedig bányamunkához férfiakat is, ha tudnak. Ezután már csak a gyors visszavonulás és felszívódás van hátra.

   Pontos idő: 2019-08-17, 13:08