Üdvözlünk!

Éppen időben érkeztél Vándor!

Háború közeleg és elkél minden tenni vágyó erős kéz, forgasson akár fegyvert, vagy használja a mágia hatalmát.
Ne aggódj, ha nem állsz még készen, hőssé formálnak majd a kalandok.
Fedezd fel a világot, kelj útra, kalandozz sivatagon, kietlen tájakon, havas hegyek legmélyén, dögletes mocsáron és a mindig veszélyt rejtő tengereken át. Küzdj ádáz szörnyekkel, élj nemesi életet, vívd ki a hősnek járó tiszteletet, vagy rejtőzz árnyak közé és vedd el azt, ami neked jár!
Gyűjts hát magad köré szövetségeseket és formáld saját belátásod szerint a változó világot!

Az oldal alapítása:
2012.10.01.

Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Kaland

Fejedelmi játszma című kalandban a reagkör határideje:
04.09. 21:00

Latest topics

Ederthin várostérkép

A dombtavi időszámítás szerint jelenleg 616-ot írunk.

Ki van itt?

Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs


[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (12 fő) 2016-10-11, 18:26-kor volt itt.

Statistics

Jelenleg összesen 3499 hozzászólás olvasható. in 143 subjects

Összesen 56 regisztrált felhasználónk van.

Legújabb felhasználó: Elen

Szerzői Jogok

Az oldalon található egyedi alkotások az alkotó(k) tulajdonát képezik!
A Világleírás és a helyszínek, helyszínek leírásai az oldal készítőinek szellemi terméke, így a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően használható fel szabadon.

  Gazdaság, tudomány, művészetek

  Montea
  Montea
  Admin

  IC hozzászólások száma : 3

  Gazdaság, tudomány, művészetek Empty Gazdaság, tudomány, művészetek

  Témanyitás  Montea on 2013-09-04, 23:05

  GAZDASÁG

  Arany
  Gazdaságuk legjelentősebb kiviteli cikke az arany, mely hegyeikben nagy mennyiségben fordul elő. Nyersen, ötvözve és ékszerként elkészítve egyaránt árulják, különösen a ly'ynsuri ékszerek híresek. Különleges ötvözeteik a fehér-, a vörös- és a kékarany, viszont behozatalra szorulnak a többi fémből, ötvözetből, drágakövekből. Csontból és fából nem készítenek ékszereket, s nem is viselnek, mert alantasnak találják.

  Főnix és egyéb madarak
  Másik fontos kiviteli cikk a főnixtoll, habár ez még az aranynál is drágább a ritkasága miatt, s csak az igen gazdagok engedhetik meg maguknak, emiatt sokan próbálják meg hamisítani is. A főnixtollak és madarak kereskedésében Son'nerya és Yssol jár élen, emellett számos madártollal, tojással, és díszmadarakkal kereskedik még Olrean szigete.

  Prém
  Különféle helyi állatok prémjeit saját ruházatukhoz is felhasználják, de szívesen kereskednek velük más népekkel is.

  „Éjimadárka”
  Olrean szigete nemcsak rabszolgákat tart, hanem kevés számban nevel is, elsősorban kéjrabszolgákat nemre való tekintet nélkül. Különleges „madaraik” ára igen magas, egyes országokban igen keresett ágyasok, míg máshol (például a Dombtavi Fejedelemségben) vagyonelkobzással, börtönbüntetéssel, s súlyos esetben halálbüntetéssel is sújtják, aki bármilyen rabszolgát vesz vagy tart, vagy akár csak kereskedik velük.

  Gabona és élelmiszerek
  Yllster az egyetlen sziget, ahol teljes egészében földműveléssel foglalkoznak, a többi szigeten a földművelés és állattartás csak korlátozott mennyiségben lehetséges. Mindezek és a halászat együttvéve sem elegendőek,  hogy az Arany-szigetek lakóit teljesen eltartsák, a gazdagok lakomáit fedezni tudják velük, ezért ebből behozatalra szorulnak.

  Festék
  Számos növényi alapú festéket készítenek, a legszebb színekkel kereskednek is.

  TUDOMÁNY

  Hajózás
  Tengeri népek lévén a valny’yriak élen járnak a hajózásban és a csillagászatban, akárcsak a felderítésben és tájékozódásban. A hajós levadászásban és portyázásban az egyik legjobbak.

  Oktatás
  Jellemzően magántanárok segítségével szerezhetők meg az általános ismeretek, mint az írás, olvasás, történelem, földrajz, számtan, stb., valamint a műhelyek tanoncképzésével lehet tanulni. Mágiát szintén vagy magántanártól, vagy pedig az Isteni Pár templomai mellett (vagy éppen benne) lévő iskolákban lehetséges. A harcot szintén vagy magánúton, vagy a gyakorlótereken lehet elsajátítani, de aki ad magára, az Wyrre katonai szigetére megy el tanulni.

  MŰVÉSZETEK

  Művészetükről nemesfémből való ékszerkészítésüket szokták megjegyezni, mellette méltatlanul kevesebben emelik ki madártollas és színes növényi festékkel szépen díszített kelméiket.
  Kedvelik a zenét, de az mindig csak másodlagos, kísérőjellegű, az éneket és a táncot többre tartják, ének vagy tánc nélküli zeneműfajok nem nagyon alakultak ki. A mecénásság formáját nem ismerik, szemben a Dombtavi Fejedelemséggel, a művészeknek csak az elvégzett munkáért fizetnek – ha a művész nem rabszolgájuk -, de nem szokásuk felkarolni senkit, s állandó járadékot fizetni neki.
  A keretezve kitehető festményekkel és rajzokkal szemben előnyben részesítik a ház dekorálásakor a jellemzően csatajelenetet vagy vigadalmat ábrázoló szőtteseket, fémszálakkal is hímzett gobelin falikárpitokat valamint a freskókat.

   Pontos idő: 2019-08-20, 20:50