Üdvözlünk!

Éppen időben érkeztél Vándor!

Háború közeleg és elkél minden tenni vágyó erős kéz, forgasson akár fegyvert, vagy használja a mágia hatalmát.
Ne aggódj, ha nem állsz még készen, hőssé formálnak majd a kalandok.
Fedezd fel a világot, kelj útra, kalandozz sivatagon, kietlen tájakon, havas hegyek legmélyén, dögletes mocsáron és a mindig veszélyt rejtő tengereken át. Küzdj ádáz szörnyekkel, élj nemesi életet, vívd ki a hősnek járó tiszteletet, vagy rejtőzz árnyak közé és vedd el azt, ami neked jár!
Gyűjts hát magad köré szövetségeseket és formáld saját belátásod szerint a változó világot!

Az oldal alapítása:
2012.10.01.

Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Kaland

Fejedelmi játszma című kalandban a reagkör határideje:
04.09. 21:00

Latest topics

Ederthin várostérkép

A dombtavi időszámítás szerint jelenleg 616-ot írunk.

Ki van itt?

Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs


[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (12 fő) 2016-10-11, 18:26-kor volt itt.

Statistics

Jelenleg összesen 3499 hozzászólás olvasható. in 143 subjects

Összesen 56 regisztrált felhasználónk van.

Legújabb felhasználó: Elen

Szerzői Jogok

Az oldalon található egyedi alkotások az alkotó(k) tulajdonát képezik!
A Világleírás és a helyszínek, helyszínek leírásai az oldal készítőinek szellemi terméke, így a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően használható fel szabadon.

  Alsónegyed nem nevesített utcái

  Montea
  Montea
  Admin

  IC hozzászólások száma : 3

  Alsónegyed nem nevesített utcái - Page 6 Empty Alsónegyed nem nevesített utcái

  Témanyitás  Montea on 2012-10-02, 00:10

  First topic message reminder :

  Alsónegyed nem nevesített utcái - Page 6 Sz_alsonegyed

  A Főutcától délre él a városi polgárság zöme. Házaik a főutcához közel szépek és takarosak, azonban egyre távolodva a város szívétől láthatóan egyre alacsonyabb életszínvonalon élnek az emberek.
  Alsónegyed nem nevesített utcái - Page 6 K_alsonegyed
  A város szívéhez közel még vannak kisebb, kertes házak, de távolodva onnan a kertek szűk kis udvarrá alakulnak, s az épületek is egyre közelebb kerülnek egymáshoz, miközben magasságuk nem lesz kisebb, mi több, a két-háromszintes ház a jellemző errefelé. Lépcsők, kis udvarok teszik hangulatosabbá a helyet. De vigyázat, míg a Főutca közelében nincs miért aggódnunk, ahogy közeledünk a Szegények sikátoraihoz vagy az Ördögfűhöz, a közbiztonság is úgy romlik!
  Amelia il Contevilla
  Amelia il Contevilla

  IC hozzászólások száma : 384

  Alsónegyed nem nevesített utcái - Page 6 Empty Mit mond a jövőm?

  Témanyitás  Amelia il Contevilla on 2013-06-21, 23:31

  Mosolya töretlen, ahogy a csillagok üzenetét hallgatja Mangdel néni tolmácsolásában. Az egyes új információknál csak a szemei rebbennek.
  Nem egészen ilyen jellemzésre számított a jövendőbelijéről, apropó jövendőbeli, ezek szerint nem is csak holmi csalódással végződő szerelemről van szó. Lili inkább olyasmikre számított, hogy milyen magas, milyen a haja vagy a szeme színe, esetleg ért-e a kardforgatáshoz, netán szeret lovagolni az ismerős úriember. Jelenlegi szempontból sajnálatos, hogy Lili ismerősei igazából szinte mind úriemberek, akik a stenere hölgyhöz mindig figyelmesek. Minden régi ismerőst meg mégse állíthat meg, hogy ugyan támogatná-e abban, hogy családalapítás előtt még hajózzák körül Monteát. Próbálja könnyedén venni a hallottakat, de nem lesz olyan egyszerű egy vállrándítással elintéznie, minthogyha leírást kapott volna egy két méteres, fekete hajú, kék szemű hajóskapitányról, grifftollas kalpagban, mert így akár még igaz is lehet.
  A kalandok jobban tetszenek neki, ezt jobban el is hiszi, leginkább mert ez csak rajta múlik majd, mennyire keresi a lehetőséget és nem egy másik személyen.
  Arról viszont fogalma sincs, hogy melyik barátja csapta be… nem emlékszik ilyesmi csalódásra, lehet elszámolta a néni és majd csak a jövőben fog megtörténni? Mindenesetre bólint egyet, igyekszik majd türelmes lenni, a döntéseiben pedig megfontolt.
  ~ Ez már biztos Tsitsa és Rhae esküvője lesz! ~
  Felcsillannak a szemei a lehetőségtől, itt már nem is próbálja nem elhinni a hallottakat, végülis ez volt a terv, ha jót hall, azt nyugodtan elfogadhatja, nippek ide vagy oda. A családbővülésről neki is Eth jut eszébe, rögtön kuzinjára pillant vigyorogva, tényleg el kell hozniuk majd ide őt is. Habár a családbővülés ebben az esetben egy balkézről származó gyerek lenne, az pedig bonyolítaná Lin életét. Inkább legyen az esküvő is Liné. Habár ahogy Kathet fürkészi, felmerül benne a gondolat, hogy talán az esküvő és a családbővülés rá és minden bizonnyal Naramra vonatkozhat. Bár látott vagy hallott volna tőlük is olyat, mind Tsitsáéktól.
  Kicsit sokáig merül el gondolatiban, jó hosszú hatásszüntet hagyva.
  - Ó, rendben, értem, köszönöm.
  Kathleen kérdése félig jut el hozzá, nem tehet róla, a jóslata körül forognak még gondolatai.
  Kathleen Contevilla
  Kathleen Contevilla

  IC hozzászólások száma : 289

  Alsónegyed nem nevesített utcái - Page 6 Empty Re: Alsónegyed nem nevesített utcái és lakóházai

  Témanyitás  Kathleen Contevilla on 2013-06-20, 09:13

  *Kathleen sem kért a felkínált a frissítőből vagy gyümölcsből, inkább figyel a csillagjóslásra. Halovány mosoly jelenik meg arcán, mikor Amelia a várakozásnak megfelelően csap le a folytatás lehetőségére.*
  ~ Még egy esküvő, családbővülés... Ethyrlin?~ *Jut eszébe, el ne felejtsenek neki is jósoltatni, s akkor lehet ez is kiderül. Nem tudja eldönteni, hogy Thalassa-Mangdel néni most tényleg számol és ez tényleg meg van írva a csillagokban, vagy csak eljátssza a számolást, s kedvező képet fest nekik. Kaland, szerelem, család, s a misztikusság kedvéért egy kis bizonytalanság, hogy izgatottan távozzon az ember és megkettőzött éberséggel figyelje, mikor találja meg ezeket, s talán mindenben jeleket keressen, mely a jóslatot megerősíti.*
  ~ Furcsa. Azt vártam, hogy tele fogja tűzdelni a mondanivalóját bolygó és csillagnevekkel, hogy "Jaj, kedveském, a Hold most nagyon rossz állásban van, de egyet se féljen, hamar elmúlik, mert az Estorix másik fázisba lép és az megfordítja a hatást és megtalálja a szerelem".~ *Nehéz eldönteni, hogy vajon ettől hitelesebbnek tűnne-e a néni vagy sem. Érzi közben, hogy direkt figyelmen kívül van hagyva, pedig szerinte nem szolgált rá, de azt is érzi, hogy azért csak észleli a néni a jelenlétét és lopva oda-odasandít Kathleenre. Nem zavarja Kathleent, úgy viselkedik mint általában: nehezen megfejthető hűvösséggel, s nehéz a falak mögé látni.*
  - Mondja, kérem... *Szólítja meg Mangdel nénit, belül valamiféle kárörvendő örömöt is érez, mert így nehéz lesz őt a néninek figyelmen kívül hagynia, főleg, ha a kérdésére a válasz kuzinját is érdekli.*
  - A bolygók és a csillagok ugyanazokat az útvonalakat járják be, ugyanazon a pályákon mozognak sok-sok év alatt, s ezek mozgása, aktuális állása befolyásolja a sorsunkat. Akkor mi miként tudunk a jövőnkön változtatni? Egy döntés hogyan mozdíthat odébb egy csillagot? *Felfigyelt rá, hogy Ameliának lesz pár döntése, ami fontos, jövőalakító. Kathleen kérdése ezekre az esetekre vonatkozik, s nem kekeckedik, csupán szeretné érteni, miképp lehetséges az ilyen?*
  Thalassa Y'arioth
  Thalassa Y'arioth

  IC hozzászólások száma : 98

  Alsónegyed nem nevesített utcái - Page 6 Empty Mit mond a jövőm?

  Témanyitás  Thalassa Y'arioth on 2013-06-19, 11:02

  -Ó, nem-nem, köszönöm, kedves, most nem kérek. Drága vagy.
  ~Bekapta a horgot!~
  Jön a többi.
  -Rendben, kedves, máris folytatom.
  Azzal tovább mélyed a papírba és számol. ~Rohadt számolás! Bárcsak pénzt számolnék ennyit…~
  -Amit tudok mondani, kedves, az az , hogy milyen lesz a jövendőbelije. Egy igazi úriember, aki figyelmes lesz az ön irányába és támogatni fogja. Úgy bizony. Ritka az ilyen. Manapság csak pörölve lehet az embert észhez téríteni. – csóválja a fejét. – Régebb óta ismerik egymást és úgy fognak találkozni újfent, vagy már találkoztak is. Járjon nyitott szemmel, kedves, el ne szalassza.
  -Ó és a kalandok… az bizony vár önre, szép számmal, használja ki. Sok új ismeretségre fog szert tenni. Látok párat már, melyek a nem is oly messze időben várnak önre. De legyen óvatos. A sors keze ilyenben kifürkészhetetlen, sok döntés születik meg alatta, mely befolyásolja a jövőjét.
  Elgondolkodik, majd feltekint a szőkeségre, főként a füleire. ~Hmm…ugye, nem fogja megkérdezni, hogy meddig él?~
  -Maga határozott egyéniség, szentem, de alaposan gondolja át, miként dönt komoly helyzetekben. Egy csalódáson nem rég esett át, egy barát csapta be, legyen vele türelmes, de főként magához, kedves.
  -Ó és talán nem csak egy esküvő lesz még a jövőben. – gondolkodik el a papír felett. ~De most ez mi?~ - Látok még család bővülést, de ez… még messze van… zavaros egy kicsit, sok benne a kérdőjel. Szóval figyeljen, kedves, érdemes lesz.
  A vöröskét tüntetőleg nem veszi észre, ám közben szemeivel nagyon is figyeli. Apró rezdüléseket, árulkodó jeleket.
  Amelia il Contevilla
  Amelia il Contevilla

  IC hozzászólások száma : 384

  Alsónegyed nem nevesített utcái - Page 6 Empty Mit mond a jövőm?

  Témanyitás  Amelia il Contevilla on 2013-06-17, 21:14

  Lili se tudja, hogyan is kellene értelmeznie Mangdel néni kuzinjának szóló szavait. Kathre pillant, aztán vissza a nénire, mert közben neki is válaszol, amit ugyanúgy nem ért. Vagyis azt érti, hogy mit mond a jósnő a jövő megváltoztatásáról, csak ő maga nem így értette az iménti kérdést. Inkább nem pontosítja, lehet úgy se értenék meg egymást és akkor félne, hogy majd a jóslattal se jutnak zöldágra.
  - Rendben. Köszönjük.
  Nyugodt hangon szól mosollyal arcán. Mosolya nem szélesebb, mint egyébként lenne. Nem így próbálja kompenzálni Kath hűvös közönyét. Inkább felkel ültéből és a másik asztalhoz lép, pedig se nem szomjas, se nem éhes. Vesz magának pár szem gyümölcsöt és megeszi. Elnézegeti a nippeket közben, közelről nézve se segítenek a hitelesség kérdésében. Sőt.
  - Hozhatok frissítőt?
  Kérdi mindkét khm.. nőtől, a választól függően cselekszik. A jóslás megkezdésére visszatér helyére. Néhány dolog kelti fel a figyelmét, olyanok, amiket nem gondol köztudottnak a családjáról és saját magáról. Például, hogy szeret utazni. Ezt nem sokan tudhatják róla. Igazából csak szeretne, idáig nem volt rá túl sok lehetősége, de ilyen részletekbe nem köt bele. Amúgy a helyes megállapításoknál bólint egyet lelkesen, bánja is ő, ha nem a vonalakból számolta ki a néni.
  ~ Athalie?~
  Annyira nem közeli rokon, de ez is csak nagyon részletkérdés. Az esküvő nem kérdéses, Elena és Rhaj esküvője...
  ~ Milyen szép is lenne, ha Tsitsa és Rhae esküvőjére utalna!~
  A közelgő szerelem ígérete hallatán felvont szemöldökkel vigyorodik el, várt valami ilyesmit. Egy hajadon fiatal lányt egy jövendőbeli szerelemmel lehet igencsak megfogni. Rendkívül jól szórakozik, szeretné, ha kicsit Kath is elengedné magát, és játékként fogná fel a dolgot ő is.
  - Igen, érdekel. Volt olyan, akit ilyen felvezető után nem érdekelt?
  Kérdi vidoran. Szeretne a szőke lovagjáról hallani, milyet képzel el neki a jósnő.
  Sally Wentworth
  Sally Wentworth

  IC hozzászólások száma : 212

  Alsónegyed nem nevesített utcái - Page 6 Empty Éjjeli rohanás

  Témanyitás  Sally Wentworth on 2013-06-17, 18:27

  - Annyival nem úszod meg! *Felel Ericnek mosolyogva már, de kicsit bosszúsan. Még jó, hogy Deirának még nem írta le a címét, hol is lakik, mert e kaland után kereshet új házacskát vagy lakást. De legalább látogatásakor lesz mit mesélnie neki, amennyiben nem lesz belőle most kutyaeledel. Rövidke kis csókocska után már mennek is ki az ablakon távozva, s Eric segít neki feljutni a tetőre.*
  - Kösz. Siessünk, van egy út fel a tetőre is, szerintem hamarosan megtalálják a lépcsőt. *Mondja halkan Ericnek, hogy odalent lévők ne hallják. Ha nincs elég eszük, ne adjon már nekik tippeket is!*
  - Ugrás? Jó volt az a csók, de szárnyakat nem adott... *Jegyzi meg, arrafelé fordulva, amerre nekik ugrani kéne. Hogy a férfi azt átugorja, azt nem kétli egy pillanatig sem, Sally meg ugyan részt vett néhány kalandban, de az ilyen hosszú távú ugrások sosem voltak erősségei.*
  - Ehhez nem vagyok elég motivált... *Méregeti a szomszédos tetőt, ami szerinte még mindig túl messze van. Bárcsak nézelődésre közelebb jött volna. Ekkor hallják meg a lépteket a lépcsőnél mögöttük és a kutyák csaholását.*
  - Oké, meggondoltam magam! Futás! *Hirtelen megjött Sally motivációja is, egész pontosan végszóra vágódott ki az ajtó mögöttük és tűntek fel a kutyák, akik már nem csak szagukat érzik, hanem látják is őket, így vérszemet is kaptak. Azonnal utánuk vetik magukat, így már Sally sem gondolkodik az ugráson, hogy vajon sikerül-e, csak csinálja. Épp a ház szélére sikerült ugrania, s szerencsére a lendület előre viszi, vagy mert fogja Eric kezét, így nem hátra billen az egyensúlya. Mögöttük egy bátrabb kutya is megpróbálkozott az ugrással, a többi viszont lefékezett, s dühösen ugatják a párost. Az az egy bátor botornak is bizonyult, mert elszámíthatta magát és acsarogva kaparja a háztető szélét, hátha bele tud kapni egyikükbe, de végül lecsúszik és lába törötten nyüszít két szinttel lejjebb az utcán.*
  - Sikerült! *Ujjong Sally vigyorogva, s már-már üldözőiknek nyelvet is öltene vagy fityiszt mutatna, mikor elkerekednek a szemei.*
  - Spuri! *Hirtelen elfelejti mit akart pimaszkodni velük, hanem a gyors lelépés mellett van, ugyanis üldözőik kezében immáron számszeríjon csillant meg a holdfény. Futtában varázsol magára újabb varázslatot, s akármennyire is akar most majd Eric lovagias lenni, annak nem itt lesz az ideje, ugyanis Sally besorol mögé, hogy felfogja az esetleges nyílvesszőket, amiket utánuk küldenek. A tető végén aztán újabb ugrás jön, de ezúttal lefele. Szerencséjükre egy árus nem bontotta le standját, így színes, vörös és zöld csíkokból varrt, kifeszített textil várja az ugrókat, amely remélhetőleg ki is tart majd súlyuk alatt.*

  Használt varázslat: Föld mágia - Kőpáncél
  Kathleen Contevilla
  Kathleen Contevilla

  IC hozzászólások száma : 289

  Alsónegyed nem nevesített utcái - Page 6 Empty Mit mond a jövőm?

  Témanyitás  Kathleen Contevilla on 2013-06-17, 16:18

  - Részemről rendben. *Bólint kuzinja javaslatára a sorrendet illetően, s a végén ő is Mangdel néni felé fordul. A néni szavaira felvonja picit szemöldökeit. Mit bizonyít az ő élete? Hogy a csillagok hazudnak? Vagy nem hazudnak? Nem kérdez rá, nem tartja olyan fontosnak. Hogy Amelia felé közvetlenebb a néni, az nem bántja s nem bosszantja. Jellemzően mindig ezzel találkoznak, mert amilyen az adj isten, olyan a fogadj isten, s a nyitottabb Amelia mindig közvetlenebb és barátságosabb viselkedést vált ki másokból. Kathleen ilyen csak szűkebb családi körben tud lenni. Mangdel néni kedvességének hiánya irányában meg nem számít, nem olyasfajta a néni, akit meg akarna nyerni magának Kathleen. Türelmes, halovány mosolyfélével veszi tudomásul azt is, hogy a nála pár hónappal fiatalabb Amelia lesz az első a jóslásban.*
  ~ Nem tudom, hogy van-e itt borravaló, de minden perccel a tiedet csökkented.~ *Közönyös tekintet a válasz a belső mosollyal együtt a néni célozgatására.*
  ~ Eddig semmi új a nap alatt. Ezt tudhatja, elég ismert a család.~ *Nem fogja a maga részéről majd megkönnyíteni az álruhás Thalassa dolgát, mert egy márványszoborból többet le tudna olvasni, mint Kathleenből.*
  ~ Elveszíteni egy közeli rokont? Ovidio felesége talán?~ *Odapillant Ameliára, ő vajon kire gondolhat, s egyáltalán mit szól az egészhez? Nem lepődne meg, ha érdekelné a jövő, miután a szerelem ilyen szépen be lett ígérve.*
  Thalassa Y'arioth
  Thalassa Y'arioth

  IC hozzászólások száma : 98

  Alsónegyed nem nevesített utcái - Page 6 Empty Mit mond a jövőm?

  Témanyitás  Thalassa Y'arioth on 2013-06-17, 10:23

  -Azt a maga élete is bizonyítja, kedves. – nevet fel ismét döcögősen. Rejtélyesen nem kimondva, hogy hazudik avagy sem, a csillagok állása. ~A kis pimasz, szemtelen… ~ fortyog magában.
  -Ez egy nagyon jó kérdés kedves. Mert ha jósolunk, ezzel éppen azt a jövőt kerüljük el, ha másként cselekszünk általa, amit éppen megjósoltunk. És akkor az a jövő már nem az a jövő, amit itt ismert meg… - bólogat röviden.
  -Megnézzük a csillagokat, azután pedig a kártyát. Ahogy szeretnéd, kedves. – láthatóan közvetlenebb Lilihez. Had egye a fene a vöröskét.
  -Köszönöm, kedveskéim. Amíg számolok, fogyasszatok bátran. – nyújtja ráncos kezeit a másik asztalon lévő tálcára, ahol gyümölcsök és ital van. Ő bizony nem szolgál fel. Ha akarják azokat a francos csillagjóslásokat.
  Megkapva a neveket és a dátumokat, belemerül. Bosszantva a karót nyelt kisasszonyt, a szőkének kezdi el kiszámolni az állást.
  -Hmm-hmm… - nem sok vonalat huzigál, elég az alap. Ha részleteset akarnak, az több időbe telik. Ráérzésre szeret dolgozni.
  -No, kedves, megvan. Ederthini, és itt is nőtt fel. De utazgatni szeretsz, nyitott jellemű vagy. – itt azonban mintha Kathleen felé fordulna, mintha célozna valamire.
  -A családod szerető család. Van egy testvéred… egy bátyád. Még a szüleidnél laksz és a testvéred is. Hmm.. – mélyed bele művileg a papirosba. – Nemrég elveszítetted egy közeli rokonodat. Neked saját családod nincs. Hmm… ó. – áll meg egy pillanatra. – Látok egy közelgő esküvőt és egy szerelmet is. Az utóbbit ragadja meg kedves, mert a másik az éppen neked való. Úgy bizony.
  Hátradől, gondolkodik egy rövidet.
  -A jövőd is érdekel ezek után?
  Hatásvadászat a köbön, blöffök és ráérzések tömkelegével.
  Amelia il Contevilla
  Amelia il Contevilla

  IC hozzászólások száma : 384

  Alsónegyed nem nevesített utcái - Page 6 Empty Mit mond a jövőm?

  Témanyitás  Amelia il Contevilla on 2013-06-16, 21:38

  Elismerően pillant oldalvást Kathre, csak összehozta kuzinja a csillagjóslást.
  - Előbb kérdezzük meg a csillagokat. Azután majd megnézzük, hogy a kártyák mondanak-e újabb részletet vagy sem.
  A szavai végére Mangdel nénire néz, hangsúlyában van némi kérdő felhang. Lehetséges-e egymás után jósolni kétféle módon, nem lesz nagyon fáradt vajon a néni?
  - A kétféle jóslási mód máshogy hat a jövő megváltoztatására?
  Akármi legyen is a válasz, felírja az 591. Pihenés Hava 7-ei dátumot és a 11:30-as időpontot, mert ha választania kell, akkor inkább a csillagjóslást választja. Kártyát vetni bármelyik másik jósnál lehet.
  Eric Crow
  Eric Crow

  IC hozzászólások száma : 115

  Alsónegyed nem nevesített utcái - Page 6 Empty Éjjeli rohanás

  Témanyitás  Eric Crow on 2013-06-14, 21:58

  *Ha figyelmesebbek lettek volna, talán nem esett volna egyikőjüknek sem bántódása, már, ami a lakásba rontó férfiakat illeti. Tisztában voltak vele, hogy kit keresnek, ki után jöttek, de önelégültségük sokkal nagyobb volt annál, minthogy végiggondolják lépéseiket. Így történhet meg az a csúfság, hogy két tűz közé kerülnek, majdhogynem a szó szoros érelmében, mert míg előbbi a fürdőfalát csókolja meg, addig Sally egy ravasz mozdulattal mágiát csihol és juttat a teljesen meglepődött fickó arcába. Azt hitték nem lesz részükről jajjveszékelés, hát, de bizony lett, jóformán kiiktatták nagy igyekezetükben saját magukat.*
  - Jövök eggyel! *bólogat serényen Sally-re a fej által ütött résen kikukkantva, majd ezután berántja onnan az ellent és elteríti a földön.*
  - Pikk-pakk rendbe hozzuk, de most igyekezzünk, mert, ha itt találnak minket, nagy bajban leszünk... *ebben a pillanatban rontanak be az ebek az alsó részen és nem ismerve ajtókat és beugrókat, egyenesen, mintha zsinóron húznák mindegyiket futnak a célszemély és szépséges segítője felé.*
  - Na itt baj... *fordul Sally felé, és egy gyors, enyhén, de cuppanós csókocska után már sarkallja is a mozgásra.*
  *Egyszerűen kell az utántöltés, így esett meg az, amire mostanában kevés idő jutott, pedig milyen lényeges...*
  - Ezaz, megvagy... gyerünk. *nem csúszik a kéz, nincs drámázás, most nem hibázhatnak, a kutyák csaholása már közvetlenül a sarkukban hallatszik, néhány méteren múlt, hogy nem haraptak az ebek formás hátsójukba.*
  - És most... *pillant körbe Eric a tetőn és gyorsan, már, amennyire tud, dönt, merre tovább, mert fogy az idő. az utcáról eligazítás hangjai hallatszódnak fel, kiáltozások és ugatások zavarják fel a lakosokat éjjeli pihenőjükben.*
  - Arra, a végén ugrás át a másik épület tetejére... *mutat a legközelebbi lapos tetős házra, mely a menekülőútjuk következő szintje, és elvezet ahhoz a részhez, ahol a sikátorokban már nem olyan egyszerű a közlekedés, ilyen tájban pedig aljas úr szolgájaként inkább ne keveredjen senki.*
  Kathleen Contevilla
  Kathleen Contevilla

  IC hozzászólások száma : 289

  Alsónegyed nem nevesített utcái - Page 6 Empty Mit mond a jövőm?

  Témanyitás  Kathleen Contevilla on 2013-06-14, 15:34

  ~ Igen, hogyne. Csak lusta már számolni, emelgetni kártyákat egyszerűbb. Ja, nem, emelni is nekem kellett volna.~ *Nem felel az első mondatra Kathleen, csak gondolatban, s arcvonása sem rezdül még akkor sem, mikor hallja, hogy Amelia hosszan fújja ki a levegőt. Pedig kártyát otthon is tudnak egymásnak emelni és vetni.*
  - Talán a csillagok hazudnak? *Kérdez vissza a kérdésre halovány, de hideg mosollyal. Bizony, hogy számolhat a "néni". Úgy is meg lesz fizetve, mit fáj akkor neki? Ráadásul úgy néz ki, nagyon is jól forog a "néni" agya, hogy így felelget meg nekik, csak megy majd a számolás is. Kathleen csak most pillant Ameliára.*
  - De ha te akarsz kártyából jósoltatni, nem tartalak vissza... *Finom kézmozdulatot tesz az asztalon lévő pakli felé, hogy ha akar, kuzinja emeljen csak. Kathnek viszont a csillagászathoz kötődő jóslás valahogy hitelesebbnek tűnik, mint a véletlenszerűen kirakott kártyák. Így ha elé kerül a papír, felírja rá a születési dátumot hónappal és nappal együtt, valamint odaírja szép betűivel a hajnali háromnegyed ötös időpontot is. Édesanyja mindig azt mondta, azért lett olyan vörös, mint ő, mert ahogy édesanyja, Kathleen is vörös napkeltekor született. Miután felírta a nevét, visszanyújtja a papírt.*
  Thalassa Y'arioth
  Thalassa Y'arioth

  IC hozzászólások száma : 98

  Alsónegyed nem nevesített utcái - Page 6 Empty Mit mond a jövőm?

  Témanyitás  Thalassa Y'arioth on 2013-06-14, 11:58

  -Valóban, kedves, ki tudom számolni, de az unalmas számok helyett a kártya sokkal finomabb eszköz. - ~A karót nyelt hercigkisasszony. Túl savanyú az életed, szivi, de az már nem az én bajom…~
  -Csak tán nem fél a kedves kisasszony, hogy a kártya valóst mond? – döcögős nevetés. – Ej, no.
  ~A francba, most számolhatok. ~
  -Az időbe tellik ám. Sokat kell ám számolni. Ezért is vettem elő a kártyát, mert ugyi, a jövőt lehet látni előre, de meg lehet azt változtatni. Úgy bizony. – közben már elfordul, félig motyogássá változtatja, mintha kissé szórakozott öreganyám lenne.
  Elővesz két négyzetes lapot, rajta körrel és barázdákkal, valamint egy-egy nagyobb tömböt.
  -No, kedveskéim, akkor kérnék felírni két pontos születési dátumot. Percre pontosat. – nyújtja feléjük a két tömböt és ráncosra maszkírozott kezével a papírtömb tetejére bök mindkettőjüknél, hogy hova írják. Íróeszközt is készít oda nekik.
  Amelia il Contevilla
  Amelia il Contevilla

  IC hozzászólások száma : 384

  Alsónegyed nem nevesített utcái - Page 6 Empty Mit mond a jövőm?

  Témanyitás  Amelia il Contevilla on 2013-06-12, 11:11

  Ha Lilin múlna a dolog egyedül, akkor már biztos megtörtént volna az emelés. Főleg, hogy Mangdel néni emlegeti a múlt és a jelen feltárását a jóslás előtt. És ha a múltjukat tudja a kártyákból, akkor talán a jövőt is, és a csillagok meg megmaradhatnak dekorációnak romantikus andalgáshoz nyári estékre. És tájékozódáshoz, hogy kicsit komolyabb vizekre evezzünk.
  Lili most nem akar komoly lenni, ezért némileg összeráncolt homlokkal és felhúzott szemöldökkel pillant kuzinjára, akinek természetesen megadta a kezdés jogát, mikor látta, hogy szeretné. De azt nem gondolta, hogy ez fog kikerekedni a dologból.
  Mély levegőt vesz orrán keresztül és hátradől székén, hagyja, hogy Kath lemeccselje a dolgot a jósnővel. Vonásait kisimítja. Végtére is, lehet Mangdel néni a csillajóslást a bennfenteseknek tartogatja, akik ezt kérik. Megvárja hát a választ, no meg, hogy mi fog kisülni a végére. De legjobban a jóslást, legyen bármilyen, várja.
  Kathleen Contevilla
  Kathleen Contevilla

  IC hozzászólások száma : 289

  Alsónegyed nem nevesített utcái - Page 6 Empty Mit mond a jövőm?

  Témanyitás  Kathleen Contevilla on 2013-06-03, 18:30

  *Mit van mit tenni, mint elhinni az "anyónak", hogy tudott a jöttükről, még ha Kathleen igazán nem is hiszi. Ugyanakkor nem ellenkezik, mert rendes érve nincs rá. Leül hát ő is a felkínált helyre, s alapvetően is olyan a természete, ami zárkózottabbá teszi Ameliához képest, s ez most is látszik, ha más nem is. Úgy tűnik, ez a jósnak is feltűnt, mert rögtön szabadkozik, miért nem tudja, ki kezdi majd. Ameliára pillant, akarja-e kuzinja kezdeni, s ha nem vállalja, akkor ő jelzi finoman, hogy lesz az első. Kathleen zárkózott, óvatos, megfontolt. S tudja, mit akar. Ha ő az első, akkor biztos nem fog finom, törékeny benyomást keltő kacsói közül egy sem emelkedni, hogy a pakli kártyából emeljen.*
  - Mi igazából azért jöttünk, hogy a csillagokból tudjuk meg a jövőnket, nem kártyákból. Úgy hallottuk, Ön ki tudja számolni, mi várhat ránk az alapján, hogy születésünkkor hogy álltak a csillagok. Jó helyen járunk? *Udvarias, mert Kathleen csak nagyon indokolt(nak érzett - szegény Naram -) helyzetben szegi meg ezeket az illemszabályokat, mégis érződik a hangjából, hogy társadalmi helyzetéből adódóan hozzá van ahhoz szokva, hogy azt kapja, amit kér. S ha itt nem kaphatja, akkor nincs oka tovább maradni, legfeljebb csak azért, ha Amelia bevállalja a kártyajóslást is. Egyébként ha ő volt az első, s a kártyát emelte kuzinja, Kathleen nem szólt közbe. Ha neki van hozzá kedve, udvariasan figyelve, magában szkeptikusan végigvárja. Thalassának mindenképpen fejtörést okozhat a vörös hajú nő, mert egyenes háttal ülve se arca, de még tekintete sem tükröz érzelmet, véleményt, se halk hangja. Pedig olyan szívesen megkérdezné, hogy az "anyó" nem látta előre, miféle jósoltatást akarnak?*
  Thalassa Y'arioth
  Thalassa Y'arioth

  IC hozzászólások száma : 98

  Alsónegyed nem nevesített utcái - Page 6 Empty Mit mond a jövőm?

  Témanyitás  Thalassa Y'arioth on 2013-06-03, 17:02

  -Bizony drágáim, előre tudtam, hogy jöttök. Nektek is szép napot.
  És hogy egyikőjük se hívta öreganyámnak. Ej, Mangdel néni élne, már villámok csapkodnának. De ő csak örül. Tart attól, hogy egyszer vissza fog szólni férfihangon, hogy öreganyád az öreganyád térdekalácsa…
  Közben pedig figyeli a két belépőt. A testbeszéd sokat elárul, az arcvonások, a mozdulatok, a hangszín.
  -Gyertek csak, no, hát nem szögeztem én oda a lábatok. – mutat a két székre, hogy üljenek csak le az asztallal szemben.
  ~A fenébe, hogy ezek finom úrihölgyek valóban, ezeknek aztán nem fogom tudni előadni a kártya és gömbtrükköt.~
  Ugyanakkor érdeklődését is felkeltik, így gyakorlott mozdulattal szedi össze ezt a paklit és veszi elő a másikat.
  -Nos, kedveskéim, ki szeretné kezdeni? Nem… - emeli fel kezét, öregasszonyos nevetéssel. – Nehogy azt feleljék, hogy ezt tudnom kell. Nem-nem. – csóválja öregasszonyosan fejét. ~Jobb résen lenni, tanultak is lehetnek ezek a lib… kisasszonyok~ - Az illemet én is tudom ám, kedveseim. Nos, akkor kivel kezdhetem?
  Válasz után a megfelelő személy elé teszi a paklikártyát.
  -Emelje meg kedves és tegye mellé a leemelt részt.
  Ha megvan, ismét összekeveri, majd a legfelsőt legalulra teszi, majd elkezdi kirakni a lapokat. Mint ahogy direkt keveri a tegezést és magázást. Jól jön az.
  -A múltat a jelent is megnézzük, azután pedig a jövőt.
  Közben figyeli mindkettőjüket.
  Amelia il Contevilla
  Amelia il Contevilla

  IC hozzászólások száma : 384

  Alsónegyed nem nevesített utcái - Page 6 Empty Mit mond a jövőm?

  Témanyitás  Amelia il Contevilla on 2013-05-29, 17:28

  Mivel keveredik benne a maga elképzelése a csillagjósról, ami szerint leginkább egy ősz hajú, konty frizurás néni fogja őket várni egyszerű lakásában, ami telis tele lesz olyan fura műszerekkel és térképekkel, mint amiket Tsitsánál látott. Teával és süteménnyel kínálja majd őket, és mellékesen kiszámítja jövőjüket. Tehát, ez a jóságos nagymamai kép keveredik benne Tsitsa állhatatos ellenérzéseivel, amihez már jobban passzol a titokzatos fiú-informátor, meg mindaz, amit tapasztal a helyiségig érve.
  Neki aztán nem tűnik fel a selyem minősége, de a giccses díszek egyik képbe se passzolnak bele. De hát annyi baj legyen, enged a reszketeg invitálásnak és beljebb lép.
  - Szép jó napot kívánok!
  Már majdnem kicsúszott az is, hogy ’öreganyó’, de végtére is nem egy mesében vannak és nem három varázs-selyemhernyóért jöttek. Csak a jövőjüket hallani…ez végülis majdnem ugyanolyan mesebelinek tűnhet.
  Helyet foglal, Kath úgyis megkérdezte, amit már ő is akart. Így van ideje tanulmányozni a kártyapaklit és a letakar gömböt – meséket alapul véve feltehetően üveggömböt -, amik szintén nem passzolnak az elképzelt képbe. Lassan kénytelen elengedni az elképzelt képet, ezzel párhuzamosan a hitelesség kérdése is eldőlni látszik. Sebaj, még szórakozhatnak jól. Na meg még meg is lepheti őket Mangdel néni azzal, hogy igaziból csak azért pakolt ki ennyi bődliséget, hogy az első benyomás ne legyen valósághű, így érve el nagyobb hatást. Arcán igazi kíváncsiság és nyitottság, legyen mindez igaz vagy hamis, de eltökélte, hogy jól fog szórakozni.
  Kathleen Contevilla
  Kathleen Contevilla

  IC hozzászólások száma : 289

  Alsónegyed nem nevesített utcái - Page 6 Empty Mit mond a jövőm?

  Témanyitás  Kathleen Contevilla on 2013-05-27, 11:51

  *Megy Améliával, ezúttal nem torpan meg az ajtóban óvatosan, még ha a kapualjba belépéskor azért körbe is pillantott jobbra meg balra, de nem úgy tűnt, hogy bárki is figyelné őket.*
  - Örülök, hogy jöhettem. *Mosolyog rá kuzinjára, mert valóban jól esik a kimozdulás, s némileg megnyugodva a hely biztonságában derűsen tekint a jósolás elébe. Maga sem tudja teljesen mire számít nemhogy a jóslással, de a nénivel vagy a hellyel kapcsolatban sem. Mégis mikor belép Amelia után és körbenéz, valahogy másra várt. Szemei önkéntelenül is rögtön kiszúrják a selyem olcsóságát, az ékszerek hitványságát és ízléstelenül nagy mennyiségét, de nem Kathleen lenne, ha ezt ne venné észre és ha ez zavarná. Ezek nem zavarják egyáltalán, még csak a néni rútsága sem, egykor biztos szebb volt ő is. A pakli kártya, a letakart üveggömb - olvasta valamelyik regényben, hogy ezek szoktak lenni, s mindig letakarják, tehát csak üveggömb lehet a kerek tárgy - olyan kellékek, amelyekre a Mulató-negyedben számított, mint hatásvadász szemfényvesztések. Amelia elmesélése alapján itt valami tudományosabbra számított, csillagokból kiszámolható jövőhöz való csillagászati kellékekre.*
  ~ Erre kíváncsi leszek.~ *Nem fűz nagy reményeket Mangdel néni tudásához, de jó lenne pozitívan csalódni. Ha tudná, hogy nem is nénivel állnak szemben! Arcán mindenesetre semelyik véleményét sem lehetett leolvasni, kiválóan ért hozzá, hogyan rejtse el, legyen az pozitív vagy negatív, mindössze udvarias érdeklődést látni rajta. A hely baljóslatú kisugárzása mintha leperegne róla.*
  - Szép jó napot! *A megszólításban kicsit bizonytalan, mi is volna most való.*
  - Várt bennünket?
  Thalassa Y'arioth
  Thalassa Y'arioth

  IC hozzászólások száma : 98

  Alsónegyed nem nevesített utcái - Page 6 Empty Mit mond a jövőm?

  Témanyitás  Thalassa Y'arioth on 2013-05-19, 17:37

  -No, akkor csak óvatosan vele. – vágja rá egyszerű emberként a kisasszony válaszára.
  A dukátra nem hökken meg. Bárcsak mindenki fizetne ilyen rendesen az információért. Fel is kapja és fogával ellenőrzi, amikor pedig kiderül, hogy valódi, gyorsan el is teszi.
  -Szép napot a kisasszonyoknak!
  A kiskölyök informálta, hogy ketten is keresik, leírást is adott róluk. ~Újabb hírekkel bíró kis báránkák!~ Dörzsöli gondolatban össze a kezét, majd nyugalommal előkészíti a terepet.
  Üveggömb letakar, elég ékszer csörög rajta és elég rút is. Egy gyógynövény keveréknek köszönhetően, bőrét egy időre csúffá tudja tenni, mágiát nem véletlenül nem használ, könnyen lebukna vele és nem is bírná egyfolytában fenntartani a varázslatot.
  A betérők egyszerre kapnak vezetést a fények irányába és félelmet, mert bizony Alsóváros jobbik negyede, de egy jós legyen baljóslatú és félelmetes.
  A helységbe lépve a két nő olcsó szépségek és giccsek tömkelege között, egy kerek asztalnál találja meg Mangdel nénit, aki éppen pakli kártyát rendezi az asztal felett, aszott kezével. Ősz haja látszódik csak aki az olcsó anyag mögül, amely selyem látszatát kelti, valóban, a legolcsóbb selymek közé tartozó anyag.
  -Gyertek csak be kedveseim, erre-erre, már vártalak benneteket! – egy öregasszony hangja. Sokat nem kellett rá gyakorolnia, hangjával mesterként tud játszani. Alaposan megnézi magának a két nőt. Egyik kezével reszketegen int, megerősítve szavait.
  Sally Wentworth
  Sally Wentworth

  IC hozzászólások száma : 212

  Alsónegyed nem nevesített utcái - Page 6 Empty Éjjeli rohanás

  Témanyitás  Sally Wentworth on 2013-05-16, 13:42

  *Meglepi őt az őrség magabiztossága vagy ostobasága, pedig rendszerint hat, ha a követséggel fenyegetőzik, hiszen kevés helyi uracska kockáztatja meg országok közti vita kialakulását és hogy ezért akár jelenése is legyen a Fejedelem előtt. A fickók mindenesetre nagyon profin és céltudatosan haladnak Sally bérelt házában, ami aggodalomra ad okot. Reméli, Ericnek van elég ideje, s van B-terve is, ha a kádas trükk nem jönne be. Azt nem tudja Sally, hogy nem oda bújt a férfi. Nem tudja, egészen addig, míg Eric rá nem veti magát az első belépőre a fürdőbe az ajtó mögül. A második fickó rögtön nyomakodna a társa után, túlerő sosem hátrány elvével vezérelve, de Sallyről megfeledkezik. Azt gondolta talán, hogy a selyemköntösös szépség csak jajveszékelni és méltatlankodni tud mögötte, de tévedett. Hamar megérzi majd a hatását a mágiának a férfi, egész testén fájó lesz a ruha viselete. Így jár, akit a Nap csókja ér. Bőre vörös lesz és érzékeny, mint aki a nyári legnagyobb hőségben a tűző napon nudistáskodott volna a parton órákat, s ezzel rákokat megszégyenítő vörösségre tesz szert.
  Sally szerencséje, hogy Eric eddigre elintézi az első őrt, így a második nem foglalkozik a mágussal, a bosszantó, de alapvetően nem túl erős varázslat nem teszi Sallyt olyan veszélyessé a szemében, mint a férfit amott, akin amúgy revansot is kell venni társa miatt. Na meg ha legyőzni a nőt, azért nem jár jutalom, mint Ericért. Sally ezt az időt ki tudja használni, hogy előkapart ruháit elkezdje kapkodva magára venni. Ebből futás lesz, azt már tudja, s nem egy szál selyemköntösben kéne azt kivitelezni. Le is veti azt is, fel az egyik csipkés bugyit, nadrágot, valami inget is magára kap, épp csak két gombot gombol be rajta keblei előtt, hogy valamit fogjon, mikor átjön egy fej mellette az ajtón.*
  - Hé! Az ajtóm! *Kiált át Ericnek, most már neki hitelesen méltatlankodva, valahol mégis megnyugodva, hogy nem a társa feje bukkant át itt.*
  - Jól! S te? *Vet egy pillantást a felrepedt ajkakra. Felhúzza gyorsan a csizmáit, s annyi ideje van még, hogy a szablyáját megragadja, mikor meghallja a kutyák hangját. Futtában köti fel oldalára a fegyvert, épp csak nem esik le, mert Eric a kezét ragadta meg és már húzza is az ablakhoz. Nem kell kétszer mondani, hogy kimásszon, különösebben nem kedveli az ilyen csaholó vérebeket, túl nagyot harapnának csinos fenekébe. Az olyan harapdálást pedig csak Erictől szereti.*
  - Ha csak fele olyan ügyes lennék, mint te... Nem szívesen mondom ki, de segíts! *Eric ugyan utána fog kimászni az ablakon, de sokkal ügyesebb Sallynél, és előbb fog vélhetően a tetőre érni a nőnél, míg Sally még a szélébe kapaszkodva lóg és próbálja felnyomni magát. Jobb lesz sietni, mielőtt valaki az ablakhoz ér, és visszahúzza őt. A tetőn már könnyebb dolguk lesz, a város java részében lapos tetősek a házak, néhol még tetőkert is van, s ahol cseréppel fedték le a mégiscsak kialakított nyeregtetőt, azok is egészen laposak ahhoz, hogy könnyen lehessen futni rajtuk. A gondot az utcák jelentik majd, ahol szélesek.*
  - Ugye tudod, hogy ezért a tulaj kirúg majd a házból? Egy teljes délutánodat lefoglalom majd, segíts újat keresni és még egyet, hogy költöztess! *Jegyzi meg a férfinak, jó eséllyel mellette futva.*
  Használt varázslat: Tűz mágia - Nap csókja
  Amelia il Contevilla
  Amelia il Contevilla

  IC hozzászólások száma : 384

  Alsónegyed nem nevesített utcái - Page 6 Empty Mit mond a jövőm?

  Témanyitás  Amelia il Contevilla on 2013-05-15, 19:38

  Olyan sebesen érte el a pultot, hogy megfigyelnie se volt ideje, hova is tévedt be igazából. Vagy csak a méret tehet róla, meglepően kicsinek találja, pedig nem is a Grift, hanem a Csónakost vette most mércének.
  - De, igen, Mangdel nénire gondoltunk.
  Vágja rá rögtön, most már végre tudják a csillagjós nevét. Kathleenre pillant maga mellett, vagyis pillantana, ha mellette lenne. Most veszi csak észre, hogy kuzinja kinn maradt. Pislog kettőt, de megérti, miért maradt kinn, egye azt az óvatos szívét neki.
  - Köszönöm a jó tanácsot, óvatosak leszünk. Köszönöm a segítségét.
  Letesz egy dukátot a pultra, majd biccent a csaposnak és távozik. Jót bazsalyog Kath megállapításán, majd egyetértően bólogat.
  - A számból vetted ki a szót, induljunk.
  Kuzinjába karol és megindul a híres Mangdel néni portája felé. A kapun befordulva azért megáll, hátha Kath mégis meggondolná magát. A lépcső tetején azért örül, hogy nem egyedül kóválygott el ide, eme érzésének azon nyomban hangot is ad.
  - Örülök, hogy velem jöttél.
  Kathleen Contevilla
  Kathleen Contevilla

  IC hozzászólások száma : 289

  Alsónegyed nem nevesített utcái - Page 6 Empty Mit mond a jövőm?

  Témanyitás  Kathleen Contevilla on 2013-05-14, 14:53

  - Jó részletesen tudja a jövőt, ha még a mi érkezésünket is látja előre. Vagy igencsak sorsfordítóak leszünk, ha ilyen fontosak vagyunk. *Ad hangot a kételkedésének. Őt ennél óvatosabbnak vagy éppen bizalmatlanabbnak nevelték. Még a stenerék között is vannak rosszakaratúak, nemhogy egy ilyen környéken, ami messze van a világuktól.*
  - Rendben. *Hálásan pillant azért kuzinjára, hogy beleegyezik egy kis plusz óvatosságba. Már éppen lépne be ő is a ivóba, mert mégiscsak az ő ötlete volt, de Amelia megelőzi. Ezért ő biztonsági okokból nem megy be, megáll az ajtóban, hogy ha segítségért kéne menni, innen könnyebben kivágja magát, mint bent kelepcébe csalva. Na meg olyan szűknek tűnik az ivó, tényleg akkora lehet, mint a szobája a rezidencián.*
  ~ Akkor csak igazat mondott a fiúcska. S nem árt tiszteletteljesen bánni akkor a nénivel, biztos, ami biztos.~ *Hallja azért innen is a csapos szavait, pont a kis hely miatt, s a suttogó szavak is eljutnak hozzá, legalábbis a lényege. Akár sarlatán az a Mangdel néni, akár nem, ő nem akar megátkozva lenni. Így is sokszor úgy érzi magát, de ha tényleges átkot kap, akkor beköltözhet ő is Eryl mellé a lovakhoz. Elköszön a csapostól, ha Amelia is távozóra fogja, s félrelép az ajtóból, tekintetével leszámolja a hatodik kapualjat.*
  - Nem hiszem, hogy mi ráborítanánk az asztalt, ha nem jósol jót. Gondolom ez lehetett a baj azzal a vendéggel, ha lehet hinni a pletykának. *Intézi azért úgy, halkan a szavait kuzinjának, hogy a csapos biztos ne hallja meg, mielőtt a törlőrongyát Kathleen után vágja.*
  - Szerintem nézzük meg ezt a Mangdel nénit, ha már idáig eljöttünk, s eszerint tényleg ott lakik.
  Thalassa Y'arioth
  Thalassa Y'arioth

  IC hozzászólások száma : 98

  Alsónegyed nem nevesített utcái - Page 6 Empty Mit mond a jövőm?

  Témanyitás  Thalassa Y'arioth on 2013-05-14, 13:49

  ~Nna, ezeket is ide ette a fene… ~ morog magában a csapos, amikor meglátja a betérőket. De meg kell állapítania, csinos fehérszemélyek.
  A kocsma, ahova beléptek, még a jobbik környékbe tartozik a negyeden belül, a háztulajdonosok még figyelnek és tudnak áldozni az épület karbantartására. A kocsma azonban egy kis beülős kocsma, söntéspult, előtte székek, a térben két asztalka székkel, éppen úgy, mint a belső udvaron, de szerény külsővel.
  -Tessenek parancsolni, mivel szolgálhatok? – kérdezi mégis készséggel, mert a fizető vendég az fizető vendég, miközben beletörli a kendőbe a kezét, feltűrt ingujján már látszódik a napi munka.
  -Ó, csak nem Mangdel nénire gondolnak?
  Még szép, hogy érdekében áll Mangdel nénit reklámozni. Annak az öreg nyanyának van sütnivalója és neki is csurran cseppen oda vissza hol pénz, hol infó, hol jó áru. Majd bolond lesz nem támogatni az öreget.
  -Nagyon vigyázzanak vele. – csóválja a fejét. – Az az öregasszony mindent lát. – közelebb hajol kissé, bizalmasan, hangját is suttogóra fogja. – A múltkor egyik vendégét megátkozta, mert nem viselkedett vele tisztességesen, ahogy mondják az ottaniak. Másnapra eltörte a lábát és a kezét. Bizony. Én a helyükbe meggondolnám, akarnak-e menni a kedves kisasszonyok. Úgy ám! – bólogat, színjáték nélkül. Egyszer maga is látta az öregasszony erejét, azóta még a kapu előtt se megy el. Tán még a városőrök is ezért járnak ennyire kevesen itt. Félnek, hogy őket is megátkozza. Vihog magában kárörvendően egyet. Megérdemli a sok penészvirág.
  Amelia il Contevilla
  Amelia il Contevilla

  IC hozzászólások száma : 384

  Alsónegyed nem nevesített utcái - Page 6 Empty Mit mond a jövőm?

  Témanyitás  Amelia il Contevilla on 2013-05-12, 18:15

  Megtorpan a furcsa útbaigazítás hallatán, de egész más miatt, mint kuzinja. Felcsillannak a szemei, nehéz higgadtnak maradnia fűző, szoknya és egy stenere lakosztály csillogó előkelősége nélkül. Egy igazi kalandban érzi magát, nehezen figyel Kath szavaira.
  - Ugyan, ez csak azt bizonyíthatja, hogy tényleg tud olvasni a csillagokból, mert kiolvasta, hogy jövünk vagy hogy rendkívül jó informátorai vannak ezeken az utcákon.
  Már menne a hatodik kapualj felé, de nem indul még el. Megfontolja Kathleen javaslatát, ami ugyan kicsit késlelteti a mókát, de végülis nem árthat és ha a kedves kuzin ettől megnyugszik, hát legyen. Bólint egyet az ivó felé fordulva.
  - Hát jó, kérdezzük meg.
  Nem túl szívesen megy be egy alsónegyedbeli kocsmába, ami butaság részéről, tudja is. Ha hajlandó lett volna lemenni egy vadidegen ház pincéjébe vagy hova, akkor ide is be kell mennie a belé ivódott előítéletek ellenére. Rögtön megcélozza a csapost és felteszi kérdését.
  - Szép napot! Hadd, kérdezzem meg, itt a következő utcában, a hatodik házban ki lakik?
  Kathleen Contevilla
  Kathleen Contevilla

  IC hozzászólások száma : 289

  Alsónegyed nem nevesített utcái - Page 6 Empty Mit mond a jövőm?

  Témanyitás  Kathleen Contevilla on 2013-05-12, 11:23

  - Egész közeliek vagyunk egymáshoz akkor, ebből a szempontból. Én hajnali vagyok. *Meséli, míg Amelia is meggyőződik róla, hogy megfelelő irányba mennek és megfelelő számú utcát hagytak eddig el.*
  - Én a jobb oldalra szavazok. Kicsit sokáig tartana! *Neveti el magát halkan, elképzelve dicsőséges sorbakopogásukat, márpedig a kérdéses utca párhuzamosan fut a fő utcával, tehát elég hosszúnak nevezhető. A délutáni szieszta lehet bizonyára az oka az utca néptelenségének, s míg ő is próbál valami jelzést vagy járókelőt, esetleg valami nyitva lévő üzletet, teázót vagy valami effélét keresni, ahol lehetne érdeklődni, igyekszik úgy fordulni, hogy a nap ne az arcára süssön. Kalapját nem hozhatta, s nem lenne jó, ha előjönnének a szeplői. Pácolhatná magát tejfölben, amit ki nem állhat.*
  - Van valami abban, amit mondasz. Jó! Ha már kirúgunk a hámból! *Kiváló ötletnek találja, hogy utána - ha csak nem szegik itt nagyon kedvüket, vagy éppen azért - átmenjenek a Mulató-negyedbe és ott is felhajtsanak egy csillagjóst. Ha mind a két helyen kedvező jövőképet kapnak, akkor ezt a napot elkönyvelhetik egy jó napként és vidám mosollyal számolhatnak be róla Ethyrlinnek is, mert remélhetőleg ő is szép jövő elébe néz. Szíve szerint jósoltatna Elenáéknak is, de Elenának a születésnapját még tudja, de hogy azon belül mikor született... Hát arról még tippje sincs. Épp ezen merengene el, hogy említették-e valaha is a jelenlétében ezt az információt, mikor elhalad mellettük a kiskölyök, s bizalmasan megkapják az információt. Legalábbis kapnak információt, s csak remélhetik, hogy azt, amelyikre szükségük volt. A kisfiú után pillant, látja befordulni a sarkon, aztán pillant kuzinjára.*
  - Oké, ez csak szerintem volt bizarr? *Kicsit összevonja szemöldökeit, valahogy nem tetszett neki ez a megoldás, hogy így, súgva kapnak egy helyszínt, ahova le kéne menni és ki tudja mi vagy ki várja ott őket. Kapásból a legrosszabbak jutnak az eszébe, hogy elrabolhatják és eladhatják őket...*
  - Kérdezzünk meg még azért valakit szerintem, mielőtt lemennénk oda! *Pillant Améliára, egyetért-e? Amott mintha az egyik ivóban, mely nem lehet nagyobb egyikük szobájánál odahaza, mozgolódás lenne.*
  Thalassa Y'arioth
  Thalassa Y'arioth

  IC hozzászólások száma : 98

  Alsónegyed nem nevesített utcái - Page 6 Empty Mit mond a jövőm?

  Témanyitás  Thalassa Y'arioth on 2013-05-11, 21:28

  A kis utcácskában nem olyan könnyű rábukkanni Mangdel nénire, a híres vagy inkább hírhedt jósra, akinek jóslatain nem érdemes kacagni, ha rossz hírt közöl. Reszketnie kell, ágy alá bebújni és számolni a hátralévő perceket, mert a jósolt vég eléri, mert Mangdel néni azt mondta.
  Na persze, aki elhiszi, annak valóban el is jön. Dől hátra elégedetten a kanapéján, az alagsorban az egyik szerény, romos és koszos bérlakásban, ahová csak az jut be, aki valóban Mangdel nénihez jön. Mert Mangdel néni tudja és várja. Hogy honnan? A jó kis kémei segítségével, akik a szemei, ha már neki nincs harmadik. Vagyis van, de azt nem jótékonykodásra használja, hogy bárki jöttmentnek jövőt zengjen. Vagyis egyfajtát igen: fizess vagy pusztulj.
  Az idős néni ráncos arca és kissé fátyolos, de éber tekintete, duci alakja, hamis gyűrűkkel teleaggatott ujjai finoman pergetik a kártyalapokat. Nagyot kuncog, majd int az egyik kölyöknek.
  -Kezdhetjük a játékot. – a hang cseppet sem egy öreg nőé. Érett férfihang, de finomabb egy emberénél. Mangdel néni évek óta halott. Ő maga vágta el a torkát, miután meg akarta átkozni, túl sokat tudott a nyanya. Ő pedig átvette a szerepét és a kapcsolatait, akik szépen jöttek maguktól, mert tudni akarták, hogy milyen lesz az üzletük, jövőjük, házasságuk. A lehető legjobb így feltérképezni a hálózatot és finoman pengetni a húrokat. Olyanokat is megtud így, melyet kínzással és átokkal se tudna kivenni senkiből.
  A kiskölyök a sikátor alján guggol, átvéve egy másik kölyök helyét, aki játékos szaladással méri fel a terepet, kik is vannak az utcán. Új kuncsaftok mindig jól jönnek és beavatottak, busásan megfizeti őket a játékért és a hallgatásért, de az árulásért csak eggyel felel még mielőtt kinyithatnák a szájukat. Olyan jó dolog átok és titok, pontosabban hallgatásbélyeget tenni rájuk….
  Egy másik kölyök jelzi neki, hogy új arcok jelentek meg, ezért figyelték őket már mikor beléptek erre a részre. A fiú szeme felragyog, amint elkapja a szófoszlányokat. Egy ideig még lesi őket, jó mókának tartja a színjátékot, hogy a megfelelően jelenjen meg. Egy idő múlva kilép és úgy tesz, mintha nagyon is tudatosan járna arra. Amikor elmegy mellettük, bizalmas hangon súgja oda nekik, hallhatóan:
  -Hatodik kapualj, aztán le, jobbra.
  Majd elhalad mellettük és befordul a másik utcára, tudván, hogy aki a kapuból les, már nyargal is lefelé Thalassához, hírt adni, ha elindul feléjük a páros.
  Amelia il Contevilla
  Amelia il Contevilla

  IC hozzászólások száma : 384

  Alsónegyed nem nevesített utcái - Page 6 Empty Mit mond a jövőm?

  Témanyitás  Amelia il Contevilla on 2013-05-11, 20:38

  - Ez jó ötlet, mindenféleképp kérdezzük meg. Tudom, mindketten délelőtt születtünk, szóval könnyen megjegyeztem.
  Visszafordul, hogy lássa, mennyit is haladtak idáig.
  - Akkor a következő utca lesz elvileg az utcája, csak azt kell kitalálnunk jobbra vagy balra indulunk-e. De azért remélem hamarosan előbukkan valaki, aki útbaigazíthat minket, mert nem lenne túl dicsőséges sorban bekopogni minden ajtón.
  Körülnéz, de sajnos sehol nincs kitáblázva, hogy az idős csillagjós merre található. És igaza van Kathnek, valóban nincsenek sokan az utcán. A délutáni szieszta alatt ez akár normális is lehet, úgyhogy emiatt egyelőre nem aggódik.
  - Emiatt akartam megkeresni, így van egy pici lehetőség rá, hogy nem egyszerű sarlatán, aki csak szórakoztató badarságokat hord össze. Mondjuk ezután egy olyat is kipróbálhatunk, ha kedvet kapunk. Szigorúan az összehasonlítás végett.

  Ajánlott tartalom

  Alsónegyed nem nevesített utcái - Page 6 Empty Re: Alsónegyed nem nevesített utcái

  Témanyitás  Ajánlott tartalom


   Pontos idő: 2019-08-22, 18:00