Üdvözlünk!

Éppen időben érkeztél Vándor!

Háború közeleg és elkél minden tenni vágyó erős kéz, forgasson akár fegyvert, vagy használja a mágia hatalmát.
Ne aggódj, ha nem állsz még készen, hőssé formálnak majd a kalandok.
Fedezd fel a világot, kelj útra, kalandozz sivatagon, kietlen tájakon, havas hegyek legmélyén, dögletes mocsáron és a mindig veszélyt rejtő tengereken át. Küzdj ádáz szörnyekkel, élj nemesi életet, vívd ki a hősnek járó tiszteletet, vagy rejtőzz árnyak közé és vedd el azt, ami neked jár!
Gyűjts hát magad köré szövetségeseket és formáld saját belátásod szerint a változó világot!

Az oldal alapítása:
2012.10.01.

Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Kaland

Fejedelmi játszma című kalandban a reagkör határideje:
04.09. 21:00

Latest topics

Ederthin várostérkép

A dombtavi időszámítás szerint jelenleg 616-ot írunk.

Ki van itt?

Jelenleg 2 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 2 vendég

Nincs


[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (12 fő) 2016-10-11, 18:26-kor volt itt.

Statistics

Jelenleg összesen 3475 hozzászólás olvasható. in 143 subjects

Összesen 55 regisztrált felhasználónk van.

Legújabb felhasználó: Shycor N'ylwenn

Szerzői Jogok

Az oldalon található egyedi alkotások az alkotó(k) tulajdonát képezik!
A Világleírás és a helyszínek, helyszínek leírásai az oldal készítőinek szellemi terméke, így a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően használható fel szabadon.

  al-Khaybar rezidencia - Adar Ishir Nagykövetség

  Share
  avatar
  Montea
  Admin

  IC hozzászólások száma : 3

  al-Khaybar rezidencia - Adar Ishir Nagykövetség

  Témanyitás  Montea on 2012-10-03, 13:03

  First topic message reminder :


  A rezidenciát kovácsoltvas kapu választja el az utcától, előtérben egy kis bevezető kerttel. Az épületbe belépve az előtérből nyíló fogadócsarnokban fogadják a vendégeket, amely egy belső, zárt kertre néz. Meleg időkben a vendégek fogadása a kertben történik, mely a legforróbban tűző napos idő esetén is hűvös árnyékot ad.
  Kisebb ösvények vezetnek a családtagok lakosztályai felé, a kert hátsó részébe, amely elválasztja, de mégis összevonja a családot. Külön helység van az imádkozáshoz és szeparált fürdőház is található a növénykert mellett, ahol a Tartományok híres növényeit, főleg rózsát nevelnek.
  A rezidenciában edzőtér, lovarda, és madárház is található, ahol a méltán híres sólyom fajokat tartják és tenyésztik.
  A főépület alatt nemcsak pincék, tárolóhelyek, hanem tömlöc is található, hűen követve az eneydrosi hagyományt.
  avatar
  Sally Wentworth

  IC hozzászólások száma : 212

  Időnként kell egy kis szünet

  Témanyitás  Sally Wentworth on 2013-01-22, 22:44

  - Megszeppennntem! *Vigyorogva mentegetőzik hamisan.*
  - Kérrd ki nekemmm is! *Nevetgél továbbra is.*
  - Ha egy országggal odébb vóóóónnnna.... *Folytatja ő is a dalt, kicsit átköltve mókából, mert miért ne?*
  - Nanááá! Látom, hogy jóóól mozogsz! *Nevet továbbra is, s hát tesznek pár tánclépést, a térdre rogyással félig Sally is oda kerül, félig Rhajra esve, egymásba kapaszkodnak. Letérdel rendesen, sarkaira ülve, és Rhaj vállát átkarolva nevet ügyetlenségükön.*
  - Akkor majd ezt is legközelebb! *Feleli arra, hogy ma nem megy, feláll, láthatóan sokkal ügyesebben, mint a férfi, s segít neki is, s átkarolja újfent, hogy támogassa.*
  - A-a, az ajtóig kísérünk, mi van, ha addig megtámadnak és elrabolnak? Sok itt a sötét... bokor. *Vigyorog még mindig, mikor a csendes hangra és az azt megelőző vékony nyávogó hangra felfigyel Sally. A mindvégig velük tartó Cessi jelezte az érkezőket, mikor észlelte, hogy a kis csoport léptei feléjük tartanak, na meg ki tudja, micsoda megérzéseik vannak a macskáknak.*
  - Hmmmm... fussunk? *Kérdezi Rhajtól, mikor elhangzanak a testőrkapitány szavai, aztán fordul csak Sally felé. Noha vigyorog még mindig, azért a tekintetéből hamar ki tudja deríteni egy kellően tapasztalt és dörzsölt testőrkapitány, hogy Sally közel sem olyan részeg, mint mutatja magát, ennél fogva sokkal veszélyesebb is lehet, mint aminek tűnik. Megnézi a jelvényt is, azt is hányan lehetnek.*
  - Úrfi? Rhaj úrfi, ejha! Ezek szerint tilosban jártunk a tudtuk nélkül? Gratulálok. *A részeg Rhaj vállát kicsit megszorítja, hogy ő úgy érezze neki gratulált, amiért meg tudott lépni, de Sally eközben kihívó pimaszsággal végig a testőrkapitány szemeibe néz, s az a gratulálok így egészen máshogy hangzik. Mintha a testőröknek címezné, amiért az összeset ki lehetett cselezni, s ez nem éppen büszkeség egy testőrségnek. Beszéde is rögtön tisztább lett Sallynek, s továbbra is tökéletesen ejti és hangsúlyozza az Adar ishiri szavakat.*
  avatar
  Amelia il Contevilla

  IC hozzászólások száma : 384

  Re: Palota tér és épületei

  Témanyitás  Amelia il Contevilla on 2012-10-23, 19:38

  - Az egész család itt van. Valahol. Pontosan én se tudom merre lehetnek, mióta megérkeztem, nem találkoztam egyikőjükkel sem.
  *Tippjei persze vannak, szüleit minden bizonnyal valamelyik kulturális vagy hasonló eszmecserét folytató társaságnál találhatnák meg, Lint pedig egy vagy több hölgy társaságában, attól függően táncol vagy épp cseveg bátyja velük. Körül is pillant, hátha megpillantja valahol a világos fürtöket. Kutató tekintete azonban rövid nézelődés alatt nem találja meg családtagjait, így visszafordítja figyelmét Ibrahim kérdéséhez. A válasz előtt belekortyol italába.*
  - Még nem tudom. Idáig az se volt biztos, hogy folytathatom-e most a tanulmányaimat vagy ki kell hagynom egy szemesztert. Most már kezd biztossá válni a dolog, szóval csak az irányt kell kitalálni.
  *Számít is néhány maratoni megbeszélésre a családdal és egyéb tanácsadókkal, de nem bánja. Szereti tudni, mik közül választhat és az se zavarja, ha finoman irányítják egyik vagy másik választási-lehetőség felé. Elvégre mégiscsak több a tapasztalatuk.*
  - Még én sem láttam a szökőkutat, de azt hallottam, hogy három szintje van és vízesésként hull alá a víz a felső kettő szintről és hogy olyan magas vízsugara van a csobogónak, mint eddig még egyiknek sem. Valóban ilyen?
  avatar
  Naram Enyras

  IC hozzászólások száma : 117

  Re: Palota tér és épületei

  Témanyitás  Naram Enyras on 2012-10-16, 17:28

  Nem kérdez Elena kisasszony felől, ellenben kívánságát igen.
  -A fogadás minden bizonnyal nagyon szép lesz. Már előre várom.
  Szereti a szépet, a maga természetes formájában, és sejti, hogy ebben lesz része a fogadás során.
  Egy ilyen szép és kedves hölgyet illik megtáncoltatni ma, még ha csak mértékkel is. Kímélni azért még szükséges Lilit. A további lehetséges táncra a mai estén azonban bólint.
  -Ezer örömmel. Megtisztelő számomra.
  Engedi, hogy Lili elvegye kezét a karjáról, majd amikor már helyet foglalt, akkor ül csak le. Lili meghívására elmosolyodik. Nagyon jó látni, hogy ennyire sikerül mindannyiuknak megtalálni a közös hangot.
  Érdeklődve tekint a válaszra, hogy Lili egyedül érkezett-e a majd a bálra. Elég sokat látja testvérével, feltételezi, eljött ő is. Az iskola kérdésével kapcsolatban diszkréten „becsukja” füleit. A kérdés és a válasz sem rá tartozik.
  -A kert nagyon gyönyörű, élvezet ott tartózkodni. A szökőkút is szép, idővel majd megszokja a tekintet, bár a hűsítő vizével semmilyen dísz nem ér fel, valóban.
  A rend, praktikusság és a szépség együttes hatása érvényesül művészetükben, más népek és fajok művészetét azonban nem szokásuk kritizálni, így a semlegesség zónájában marad. Amint hallja, Khaleln is ugyanezt teszi.

  Khaleln Ehra'il Naar

  IC hozzászólások száma : 18

  Re: Palota tér és épületei

  Témanyitás  Khaleln Ehra'il Naar on 2012-10-16, 15:05

  Amelia és Naram helyfoglalásakor az elf feléjük pillant, majd iszik pár kortyot a kupájából. A kisasszony válaszára bólint. Enna anya is boldog lesz a hírtől, a követségen nem titok, hogy a rangidős papnő megkedvelte a Domb-tavi fejedelemségből származó nemes hölgyet.
  Khaleln az akadémiai ügyekbe sem szól bele, csendben hallgatja a kérdést, az arra adott választ, ha érkezik, csupán akkor figyel élénkebben, midőn Ibrahim a Függőkerti szökőkutat említi, ez a kérdés már neki is szól.
  – Még nem láttam, de meg fogom nézni a napokban. Al’vren nagyúr szerint nagyon monumentális látványt nyújt – utal delegációjuk vezetőjének szavaira, s egy halovány mosolyt is megenged magának. Valószínű az asztalnál ülők mind tudják, hogy Al’vrennél nehéz megállapítani, hogy egy dzsahim szökőkutat valóban szépnek talál, vagy inkább a túldíszítettséget látja benne. Amilyen remek diplomata, annyira puritán lélek. – Ámbár való igaz, így sem volt kevés szökőkút a Függőkertben. Milyen apropóból emelték ezt? Lehet tudni? – illetve, tudja, általában a vagyon demonstrálása végett, de ezt a vagyonos emberek többsége rendszerint olyan szép elvekbe csomagolja.
  avatar
  Ibrahim al-Khaybar

  IC hozzászólások száma : 10

  Re: Palota tér és épületei

  Témanyitás  Ibrahim al-Khaybar on 2012-10-16, 12:11

  *Már-már szinte várja a kérdéseket az érkező Elenáról, és a várakozás fokozottságáról, hogy ő mit gondol erről... hiszen az elmúlt napokban mindenki így tett. De nem érkeznek a kérdések. Akkor kap néhány perc extra szünetet. <img src=" title="mosoly" />*
  - A család többi tagja is itt van, Amelia? Nem láttam több szőke fürtöt eddig. Igaz... csak nem rég érkeztem magam is... Az Akadémián hogy áll tanulmányaival? Csatlakozik-e a haladó gyakorlati csoportomba is, vagy úgy döntött, inkább másik vonalon halad tovább?
  *Ibrahim tanította már Lilit, de az új csoportok most alakulnak épp ki, ezért nem tudja, ezekbe fog-e csatlakozni a domb-tavi. Új akadémiai év, új kezdetek.*
  - Látták, hogy a Függőkertbe elhelyeztek egy új szökőkutat? Mi a véleményük róla? Szerintem nem igazán illik abba a környezetbe ekkora mérettel, jobb lett volna, ha kisebbet, szerényebbet helyeznek oda... hiszen nem ez az első szökőkút, s bár én is élvezem csobogó vizük frissítő jótéteményét, mégis, fájlalom, hogy egyre kevesebb, természetesen ható zuga marad a Kertnek...
  avatar
  Amelia il Contevilla

  IC hozzászólások száma : 384

  Re: Palota tér és épületei

  Témanyitás  Amelia il Contevilla on 2012-10-14, 11:52

  *Örömmel hallja, hogy mindkét elf követ elfogadta a meghívást az al-Khaybar kispalotában tartandó ünnepségre. Egy pillanatig elfelejti, hogy neki is válaszolnia kellene. Csak a beálló csöndben kap észbe, mikor Ibrahim rá is rápillant.*
  - Én is köszönöm a meghívást, ott leszek. Családi kötelesség.
  *Ez alól Lin se fogja tudni kihúzni magát, de Lili látja a dolog jó oldalát. Szeret ugyanis a magas, jóképű bátyja karján bevonulni, mindig feltűnést keltenek egyforma szőke árnyalatú hajukkal.*
  - Természetesen, meg is sértődtem volna, ha nem kér fel.
  *Persze nem gondolja komolyan, de így legalább nem fogja arcpirítóan sok táncra lefoglalni eddigi táncosát. Csak még néhányra. Eme vágyát rögtön kifejezésre juttatja.*
  - Remélem azért ezt az élvezetes táncot még meg tudjuk ismételni ma este.
  *Úgy tűnik Ibrahim meggondolja magát, vagy kérdő pillantását figyelembe véve talán elfeledkezett az etikett ide vonatkozó részletéről. Lili tehát újfent felpillant Naramra, nem-e talált időközben másik meglátogatnivaló asztaltársaságot, de épp elcsípi táncpartnere bólintását, így aztán mosolyogva lép a számára kihúzott székhez. Elhagyja tehát Naram biztonságot adó karját és leül.*
  - Köszönöm.
  *Poharát leteszi az asztalra és eligazgatja szoknyáját. Enna anya meghívására elmosolyodik, nem kérdés, hogy elfogadja-e.*
  - Legyen olyan kedves, Khaleln, mondja meg Enna anyának, hogy szíves örömest elfogadom a meghívást, köszönöm szépen. Várom majd az értesítést a részletekről.
  *A három férfiú előtt nem kezd örömködni ennél jobban a meghívásnak, pedig rettentően jól esik neki. Hát nem felejtették el! Lassan megtelik a hete programokkal, maga lesz a paradicsom ennyi hét szobafogság után. Azért figyelmezteti magát, nehogy túlzásokba essen, majd ezzel visszaessen gyógyulása. De két baráti látogatás és egy ünnepi fogadás nem tűnik túlzásnak.*
  avatar
  Naram Enyras

  IC hozzászólások száma : 117

  Re: Palota tér és épületei

  Témanyitás  Naram Enyras on 2012-10-13, 18:14

  Mosolyog magában, amint Lili arcán megjelenik a válasz. Majd Ibrahim kérdésére kissé meghajol.
  -A mai este csodálatos, köszönöm. A meghívást köszönjük Contevilla kisasszony fogadására.
  Lili megjegyzésére a zenével kapcsolatban bólint. Valóban kiváló a zene és ezáltal a hangulat is. Ibrahim válaszában kihallja a gúnyt, de máris a következő mondatra figyel.
  -Amelia kisasszony csodálatos táncpartner, igazán élvezet volt önnel táncolni.
  Lilire ráfér egy kis szórakozás, ünnepelni, hogy jobban van. Khaleln gondolatai között is ez fordulhatott meg, mivel szóba is hozza.
  Éppen bólintana Lili szavak nélküli kérdésére, amikor megszólal Ibrahim, marasztalva őket. Így bólint, hogy szívesen csatlakozna. Egyrészt Lili így pihenhet még és kibővült asztaltársasággal még a pihenés is jobb kedvel telik.
  Mivel Ibrahim feláll, hogy segítsen helyet foglalni Lilinek, így megvárja a műveletet, s csak azután foglal helyet. A társalgást, mely eddig az asztalnál volt, biztosan megakasztották, így most kissé várakozik, hogy miként döntenek annak folytatásáról asztali beszélgetőpartnerei.

  Khaleln Ehra'il Naar

  IC hozzászólások száma : 18

  Re: Palota tér és épületei

  Témanyitás  Khaleln Ehra'il Naar on 2012-10-13, 14:37

  – Köszönöm a meghívását, mindenképpen ott leszek – válaszolja, majd a jövevényekre tekint.
  Khaleln a hírekből úgy tudja, hogy a menyasszony Amelia rokona valamilyen szinten, bár a pontos rokoni szálakat nem ismeri, az azonban érdekli, hogy ennek a házasságnak milyen szerep jut Ibrahimék magánéletének síkján túl. Elméletek persze születtek, több is, melyből akad egy, ami Asheh Haetont is érintheti politikailag és kereskedelmileg, de Khaleln szerint jóslatokba – pláne negatívakba – bocsátkozni egyelőre dőreség, különösen, hogy a dzsahim mágust a népük barátjaként tartja számon, s ismeri annyira egyenes embernek, hogy ha bármi célja is van, ami az elfeket is érintheti, hát elmondja előre. Az ember férfi gunyoros hangszínéből legalábbis ezt a következtetést vonja le.
  Amennyiben Naram és Amelia helyet foglalnak, Khaleln is megszólal, bár a táncra szándékosan nem reagál.
  – Enna anya érdeklődött az egészsége iránt, kisasszony. Kérte, hogy tolmácsoljam a meghívását, amennyiben találkozunk. Ha az egészsége és ideje engedi, úgy a napokban várják Önt egy… délutáni teázásra – igen, ezeket a szavakat használta a papnő. – Amennyiben igent, mond, üzen Önnek a pontos részletekről.
  avatar
  Ibrahim al-Khaybar

  IC hozzászólások száma : 10

  Re: Palota tér és épületei

  Témanyitás  Ibrahim al-Khaybar on 2012-10-12, 17:21

  - Köszönjük, Enyras úr, remélem Ön is jól érzi magát ma. Ezennel szeretném is megragadni a lehetőséget, hogy meghívjam Önöket egy hét múlva tartandó fogadásra, az al-Khaybar kispalotába, saját otthonomba, ahol is Elena Contevilla kisasszony érkezését fogjuk megünnepelni, s a hölgyet méltóképp köszönteni gyönyörű szultáni városunkban. Kérem, ha idejük engedi, jöjjenek el, s tegyék Contevilla kisasszony fogadását még melegebbé.
  *A meghívás szavai közben mindhármukra rá-rápillant, jelezve ezzel, mindenkire érti mindezt.
  Amelia szavaira egy enyhe mosolyt enged meg magának.*
  - Köszönöm, a zenészek valóban ügyesek, a család mindig is odafigyelt ilyen fontos külsőségekre.
  *Hangjába ismét a gúny árnyai férkőznek.*
  - De igaza van. Ha felkérhetem az este folyamán egy táncra, Amelia, akkor örömmel lépek én is a parkettre. De csakis akkor.
  *A mosolyt egy kérdő pillantás váltja fel, melyet az indulni készülő Amelia felé vet.*
  - Már mennek is? Reméltem csatakoznak társaságunkhoz...
  *Van még néhány üres szék az asztal körül, ezek felé mutat Ibrahim, s ha mégis csatlakoznak, akkor Ibrahim fel is áll, hogy Amelia székét kihúzza, majd annak rendje, s módja szerint segítse a hölgyet annak elfoglalására //ergo betolja a feneke alá <img src=" title="nagyon boldog" />//.*
  avatar
  Amelia il Contevilla

  IC hozzászólások száma : 384

  Re: Palota tér és épületei

  Témanyitás  Amelia il Contevilla on 2012-10-12, 01:05

  * Jól esik Naramba karolnia, biztos támasz az ünneplő sokadalomban. Az értékes puncs egyetlen cseppje sem löttyen ki véletlenül a rövid út alatt, pedig nem is támaszkodott sokszor Naramra, akire eme nem sokszor előforduló alkalomkor mindig felmosolyog köszönete jeléül.
  Az asztalhoz megérkezve sem hagyja el csalfán táncosát. Khaleln üdvözlő fejhajtását a szokásos pukedlivel viszonozza, majd Ibrahim szavaira figyel.*
  - Köszönöm kedves figyelmességét, már valóban megerősödtem. Az első táncot pihenő nélkül táncoltuk végig, most is csak a frissítők csábítottak le minket a táncparkettről. Ismét rendkívül jó zenészeket választottak, önöknek is táncolniuk kellene, nem itt megfejteni a világ nagy kérdéseit.
  *Csak egy pillanatra biggyeszti le ajkait, amiért ő nem kapott választ kérdésére, pedig nem is volt költői. Igaz, elég válasz lehet, hogy itt gubbaszt mindkét úriember, biztos csak nem akarták ezt ragozni. Lili tehát megoldja gondjukat és táncra buzdítja őket lelkesen, akkor biztos jobban éreznék magukat. Az ünnepség okozta eufória ragyogó ködbe vonja a gyertyalánghajú lány gondolatait, így aztán az nem fordul meg a fejében, hogy jelenleg csak szerinte mindenre a gyógyír a tánc.
  Iszik egy kis kortyot italából, nem szabad elkapkodni, még a végén fejébe szállna az alkohol és az euforikus ragyogással egyesülve itt aztán kő kövön nem maradna. Mindenesetre most már még kevesebb az esély, hogy kilöttyenjen a puncs, tehát tovább is csoroghatnak. Lili felpillant Naramra kérdőn, hogy indulhatnak-e, habár tudja jól, hogy mindketten tisztában vannak az etikettel, vagyis tovább is kell sétálniuk, ha már nem marasztalták őket.*
  avatar
  Naram Enyras

  IC hozzászólások száma : 117

  Re: Palota tér és épületei

  Témanyitás  Naram Enyras on 2012-10-10, 22:45

  -Örülök, hogy így érzi, köszönöm. Én is hasonlóképpen vélekedem, jó önnel táncolni.
  Lili képes a feszült hangulatot kedvessé varázsolni és egyedi természete nem véletlenül teszi őt vonzóvá mások számára. Szeret a társaságában időzni.
  Felnevet ismételten. Halkan. Elképzelte a jelenetet.
  -Akár nálunk is maradhatnak, szívesen látjuk önöket.
  Nem véletlenül hívta le Lilit a parkettről. Mindent csak fokozatosan, szépen. Átnyújtja a puncsot, maga pedig egy szőlőlével töltött poharat vesz el.
  -Úgy legyen!
  Furcsa szokások furcsa szokások hátán. Viszont örömmel ismerkedik meg ezekkel.
  Mikor táncpartnere elindul, karját nyújtja, ha Lili elfogadja, akkor így lépnek oda.
  -Üdvözletem uraim! Szép estét!
  Nem oly rég van al-Dzsahalban, de elég sokszor találkozott már a két megszólítottal. Meghajol és mutatóujja hegyét finoman a homloka közepe felé irányítja, de nem ér hozzá, miközben kezebelső éle az arca felé tekint.

  Khaleln Ehra'il Naar

  IC hozzászólások száma : 18

  Re: Palota tér és épületei

  Témanyitás  Khaleln Ehra'il Naar on 2012-10-10, 21:02

  Csendben hallgatja végig Khaleln Ibrahim okfejtését, no és az újabb – ámbár Ibrahimot ismerve, vélhetően sokkal szolidabb – fogadás tervét.
  – Akkor zsúfolt hete lesz, Ibrahim – állapítja meg, ahogy azt is (igaz, csak magában), hogy nem szívesen lenne a férfi helyében ezen a héten. Ennek ellenére továbbra is úgy gondolja, az ember fiának van választása, még ha eme választás korlátozódik is az elutasításra, vagy a beleegyezésre… Van, akinek ez sem adatik meg, ebbe persze nem fog belemenni, már csak azért sem, mert időközben asztalukhoz érkezik Amelia kisasszony, valamint az ezüstelfek diplomáciai delegációjának egy tagja, Enyras úr.
  Khaleln feláll, s fejet hajt feléjük, s persze esze ágában sincs folytatni az iménti eszmecserét, hiszen hivatalosan nem is tartozik rá, a saját érdeklődése is csak eddig tarthatott. Mert a diplomácia már csak ilyen kényes jószág: egy pontig kötelező érdeklődni, de azon túl durva tapintatlanság minden további kérdés, s bármilyen körülményeskedésnek is tűnik ez, s tán a jelenlevő Ibrahim nem orrolna meg érte, ha némileg lazítanának az etiketten, Khalelnt a szabálykövetésre tanították, s a szabályok értelmében itt és most nem eresztheti el magát.
  Aztán ül le az elf, hogy köszöntötte a jövevényeket, majd tekintete a vele szemben ülő Ibrahimra szegeződik, ahogy a dzsahim beszélni kezd, majd kezébe veszi a kupáját, s pár kortyot iszik a borból, majd Ameliára tekint. Egyelőre kérdést nem tesz fel, azt megtette Ibrahim.
  avatar
  Ibrahim al-Khaybar

  IC hozzászólások száma : 10

  Re: Palota tér és épületei

  Témanyitás  Ibrahim al-Khaybar on 2012-10-10, 17:04

  - Azért e választás nem teljesen saját vagy szabad. De hisz Ön ezt jól tudja, Khaleln.
  *Igen, Ibrahim nem választotta a Contevilla családot. Mások választották neki. Természetesen, mindaz, amit a hölgyről tud, azt erősíti, hogy a végső döntés, mely mégis csak az ő saját döntése lesz, pozitív irányba fog mutatni.*
  - Elena egy héten belül érkezik a városba. Természetesen érkeztét újabb fogadással fogjuk ünnepelni. Az azonban a saját rezidenciámon lesz, s ott ténylegesen én leszek a házigazda.
  *A beszélgetést kissé megzavarja az említett család egyik tagjának, Amelianak érkezésével. No, nem mintha a hölgy jelenléte lenne a zavaró, nagyon is kedveli személyét a mágus, inkább csak a téma milyensége miatt. De örül is ennek a férfi, nem bánja, ha váltanak. Így nem is folytatja tovább az iménti témát. S reméli, Khaleln sem kívánja másként.*
  - Szép estét kívánok Önöknek. Örvendek jelenlétének, Amelia kisasszony. Látom, végre kilábalt hosszadalmas gyengélkedéséből. Bízom benne, erősebbnek érzi már magát? Ugyancsak remélem élvezi családom pazar ünnepségét.
  *A pazar szónál kissé tétovázik, majdnem "pazarló"-t mond, de végül egy másodpercnyi hezitálás után befejezi az utolsó szóval.*
  avatar
  Amelia il Contevilla

  IC hozzászólások száma : 384

  Re: Palota tér és épületei

  Témanyitás  Amelia il Contevilla on 2012-10-10, 16:22

  - Nagyon kedves, hogy ezt mondja, köszönöm. És ami azt illeti, én is nagyon vágytam már a táncra. Az pedig igazán hab a tortán, hogy öné lehet az első táncom.
  *Nincs kijelentése mögött romantikus gondolat, egyszerűen csak élvezi a remekül táncoló és remekül vezető szőke elffel a táncot. Az meg se fordul a fejében, hogy ilyet nem kellene mondania, mert netán valaki félreérti, ha nem is Naram, valamelyik nagy fülű a teremben.*
  - Nem tudom, Tsitsa szeretné-e azt a bizonyos kimentést. Ha más nem, majd lámpaoltáskor hazacibálom.
  *Feleli pajkosan, holott tudja jól, hogy barátnője is tisztában van az illemszabályokkal, vagyis a látogatás úgyse nyúlhat olyan hosszúra... de Lilit megrészegíti az ünnepség izgalma, azért fecseg újfent ilyen botorságokat.*
  - Puncsot kérek, köszönöm.
  *Ki nem hagyná az itteni puncsot, az al-Khaybar család összejövetelei híresek a finoman elkészített italról. Átveszi poharát és ő is megemeli a privát kis pohárköszöntőjükhöz. Az ismételt bókra halványan elpirul, jól esik ilyesmit hallani.*
  - Még sok közös táncot!
  *Zárja a köszöntőt és belekortyol italába. Igaz, ami igaz, tánctudása pár hét alatt nem kopott el, de állóképessége még nem az igazi. Ezért sem ellenkezett, hogy az első tánc után rögtön beiktassanak egy pihenőt. Most pedig ideje ülőhelyet keresniük. Nem is kérdéses, hogy Ibrahimék asztala felé indul el araszolva.*
  - Üdvözlöm önöket, uraim, élvezik az estét?
  *Kérdi köszönéssel egybekötve Ibrahimtól és Khalelntől, mikor elérik asztalukat.*
  avatar
  Naram Enyras

  IC hozzászólások száma : 117

  Re: Palota tér és épületei

  Témanyitás  Naram Enyras on 2012-10-09, 20:52

  Kedvesen mosolyog továbbra is Lilire és rátekint.
  -Ugyan, ez természetes. És nem maradt le semmi különösről. Bár én hiányoltam kedves táncpartnerem. Elfelejteni táncot? Lehetetlen… a lábai olyan táncosak, hogy biztosan nem felejtik el.
  Lili tekintete beszédes, észreveszi szemeiben a hálát, viszonozza azt.
  -Nephir is és én is előre várjuk Önöket, szeretettel. Majd azért Tsitsát kimentjük, ha nagyon elmerülnének a tudományok világában.
  Már előre tudja, hogy Nephir tűkön fog ülni, míg meg nem érkeznek.
  A receptet pedig addigra már biztosan kipróbálták és megkóstolták, nehogy kellemetlen helyzetbe hozzák majd Lilit és Tsitsát.
  A zene vált, így ha Lili is beleegyezik, akkor megköszöni a táncot és lekíséri a parkettről, a frissítőkhöz.
  -Mit szeretne?
  Majd a kérések után a poharat átnyújtja. Megemeli felé.
  -Az elmúlt hetek szünete után is éppoly tökéletesen táncol. Élvezet volt, ismételten köszönöm.
  avatar
  Amelia il Contevilla

  IC hozzászólások száma : 384

  Re: Palota tér és épületei

  Témanyitás  Amelia il Contevilla on 2012-10-09, 18:44

  *Máris elkezdi tervezgetni a kis kiruccanást, amit senki nem tilthat meg neki azok után, hogy Naram is "csak helyeselni tudja". Táncosa fenntartásairól nem tud Lili, így azok nem hátráltatják a tervezést. Mindenféleképp kora reggel kell kimenniük, még a nagy hőség előtt. A nagy kérdés inkább az, hogy Tsitsát el tudja-e csábítani a sok munkája mellől.*
  - Igen, biztos nem lesz gond. Talán egy kicsit felfújtam a dolgot. Talán. Azt hiszem, az elmúlt hetek kihagyott ünnepségei miatt vagyok kicsit idegesebb. Az a szerencse, hogy a tánclépéseket nem felejtettem el.
  *Mindig is a táncrészt élvezte a legjobban, a szívélyes ömlengés az ismerősökkel nem az ő asztala. Barátokkal csevegni és csacsogni, no az mindjárt jobban kedvére való. A bátorítás mindenesetre jól esik neki, nem is tudja, honnan tudja Naram, hogy mit kell hallania, hogy megnyugodjon, mikor ő maga se tudja. Felmosolyog táncpárjára és hálásan fogadja a témaváltást is, aminek hallatán felcsillan szeme és elkezdi újratervezni korábbi tervét.*
  - Hm, ez nagyon jól hangzik. Köszönjük a meghívást, elfogadjuk.
  *Bátran fogadja el barátnője nevében is a kedves invitálást, mert tudja, hogy Nephirékhez nem is kell nagyon csábítgatni majd Tsitsát. Az pedig csak hab a tortán, hogy nem kell várnia az édesség elkészülésére, aminek receptjét esetleg Szeplősné nem is tudja.*
  avatar
  Naram Enyras

  IC hozzászólások száma : 117

  Re: Palota tér és épületei

  Témanyitás  Naram Enyras on 2012-10-09, 11:57

  -Csak javasolni tudom. – mosolyog Lilire.
  Nem tudja, mennyire lesz szerencsés a piacra látogatni, de kiváló alkalom a kikapcsolódásra, ami ráfér.
  -Nem, nem hinném, hogy szükség lenne lehajolnia, ha netalántán arra kerülne sor.
  Együttérez vele. Sokan pletykálnak erről és rengeteg kíváncsi tekintet szegeződik kérdőn az érdekeltekre, hátha el-elkapva a pillantásukat, hogy kérdést tudjanak feltenni ezzel kapcsolatban. De igyekszik úgy haladni a lépésekkel, hogy ez ne sikerüljön. Szeretné, ha Lili estéje ma a szórakozásról szólna, nem pedig a türelmes kérdezgetésekről és burkolt célzásokról, megjegyzésekről – esetlegesen.
  -Ó, hiszem azt, hogy finoman, pár mondattal el tudja hárítani kedves érdeklődésüket. … Biztos nem lesz gond. – szorítja meg enyhén a kecsesen kezére illeszkedő, finom, vékony kezet és bíztatóan mosolyog rá. Nagyon is eszes és talpraesett Lili, a felől sem aggódik, hogy Elena érkezése miatti izgalom hiábavaló lenne és hogy minden vissza fog térni a csendes mederbe.
  -E felől nincs kétségem. Bár… érdekes jelenet lenne.
  Pillant ismét a megfelelő lépésnél az említettekhez.
  -De ha nincs kedvük tolongani a piacon – tér vissza az előző témára, hogy részben terelje Lili feszültségét -, akkor akár hozzánk is ellátogathatnának és ott megkóstolnák az édességet. Szeretettel várjuk Önöket. Nephir amúgy is szeretné újabb kreálmányokkal traktálni Tsitsát.
  avatar
  Amelia il Contevilla

  IC hozzászólások száma : 384

  Re: Palota tér és épületei

  Témanyitás  Amelia il Contevilla on 2012-10-08, 23:22

  *Nem követi végig Ibrahim útját a bejárattól a terített asztalokig, ennyi ember között akkor is csoda lenne, ha nyomon tudná követni, ha nem táncolna épp. Pillantása tehát visszatér Naramhoz, akit figyelme el se hagyott.*
  - Ez az új édesség igazán jól hangzik. Azt hiszem holnap, vagy ha eltáncolom a cipőm talpát ma éjjel, akkor csak holnapután, de az biztos, hogy lesz egy utunk Tsitsával a piactérre.
  *Ez is jó téma lehetne, de már most tudja, hogy a rokoni kapcsolat miatt levegőt se tud venni, nemhogy azt mondani "piac", és már kiszedték belőle Elena korát, szüleinek nevét és kedvenc süteményét. Csupa olyan dolgot, amit már amúgyis tudnak - kivéve talán a süteményes kérdést. Elfojt egy sóhajt.*
  - Ettől a hírtől most csak még vonzóbb lett a háta mögötti bujdosás. Ha jól saccolom, még lehajolnom se kéne.
  *Úgy tesz, mintha tényleg méregetni kezdené Naram magasságát, holott nagyon jól tudja, hogy valóban nem kéne lehajolnia. Még szerencse, hogy gyertyalángszín haját ma nem tornyozták fel. No nem mintha ténylegesen sor kerülhetne a táncpárja háta mögötti bujkálásra.*
  - Azt hiszem kénytelen leszek ma este a figyelem középpontjában lenni a női öltözőben. Idáig is örültem Elena érkezésének, de most már kifejezetten várom, hogy ideérjen.
  *Kuzinja egészen máshogy áll a társasági élethez, mint ő, ezért nincs lelkiismeret-furdalása az iménti kívánsága miatt. Pillantása a következő félfordulatnál újra megtalálja Ibrahimot és vele együtt Khalelnt is és szélesen elmosolyodik, ahogy visszatér gondolata a nagy összeesküvésükhöz.*
  - Pedig lenne még egy segítőjük a nagy bujtatásban.
  avatar
  Naram Enyras

  IC hozzászólások száma : 117

  Re: Palota tér és épületei

  Témanyitás  Naram Enyras on 2012-10-08, 21:59

  Még most is nehéz megszoknia, hogy mennyien vannak a városban és hogy milyen sürgés-forgással élik életüket az itteniek. De már reméli, hogy egészen jól alkalmazkodott ehhez. Örömmel nézett végig Lilin, ahogy megjelent a gyönyörű kék ruhájában, ami nagyon illik a kék szemeihez és haja színéhez. Hagyta, hogy mindenki szeme, kik ott voltak, ámulattal nézzenek végig a megjelenőn. Csak ez után lépett oda hozzá, hogy egy táncra felkérje. Hogy élvezhesse a zenét és a mozgás örömét. Elég hamar megtanulta az itteni táncokat és meg is kedvelte. Nagyon jó Lilivel táncolni, kecses lépésekkel suhannak a parketten.
  - Újabb érdekességek érkeztek a piacra, amiből nagyon finom édességeket lehet készíteni. De… a legnagyobb és legkiemelkedőbb hír, melyről mindenki susog, az Elena kisasszony érkezése. Nagyon kíváncsiak már rá.
  Kétszer is felnevet, igaz halkan. Nehéz ellenállni Lili kedvességének és humorának.
  - Hajjaj, akkor csak bújjon mögém, míg keresünk egy helyet.
  A társaságban feltehetően ő a legmagasabb, így bár bújjon el Lili bármennyire is serényen mögé, árulkodó magassága miatt éppen őt fogják legelőször megkérdezni, nem látta-e véletlenül valamerre Lilit.
  Az említett név tulajdonosa felé tekint, majd mosolyogva vissza Lilire.
  - Szerintem benne lenne.
  Fontos esemény a mai bál, ennek megfelelően öltözve. Ruházata népének finom kelméből készült, hímzett felsőjét viseli, sötétzöld színben, alatta fehér inget, amely kiemeli a felső színét és ezüstszürke, hímzett nadrágot. Jóval derékvonala alá érő, dús, mézszőke haját szabadon hagyta, kiemelve szemének zöld színét.
  avatar
  Amelia il Contevilla

  IC hozzászólások száma : 384

  Re: Palota tér és épületei

  Témanyitás  Amelia il Contevilla on 2012-10-08, 21:19

  *Gyógyulása óta ez az első igazán nagy társasági esemény, amin megjelenhet és ráadásul akár a végéig is maradhat. Lili ennek az ünnepségnek most majdnem annyira örül, mint az első báljának. Annak természetesen megvolt a maga különleges izgalma, a maga varázsa, mégis hasonlít a mai estére. Elvégre most is belép a társaságba az elmúlt hónapok elzártsága után, még ha ismeri is a társaság tagjait.
  Nem is ül egy sarokban petrezselymet árulva, ha már az al-Khaybar család a város legjobb zenészeit fogadta fel, hogy a legdivatosabb tánczenékkel szórakoztassák a díszes társaságot. A Tsitsával naponta megtett séták megedzették annyira, hogy nem fárad ki a tánctól. Naram ráadásul igazán kitűnő táncos, nagyon jól vezet, így még élvezetesebb a tánc.*
  - Meséljen még kérem a múlt heti összejövetelről. Ha a hölgyek visszavonulnak felfrissíteni magukat, muszáj, hogy tudjak néhány részletet, különben olyan leszek, mint a partra vetett hal.
  *Kérlelő szemekkel pillant föl táncosára, majd ajkát biggyesztve folytatja.*
  - Máskülönben Ibrahimékkal bújtatniuk kell egész este a matrónák elől és egy külön helyiséget kell keríteni, ahol felfrissíthetem magam.
  *Fejével int is az éppen érkező férfi felé. Úgy beszél, mintha csak játszana, pedig tényleg szívesen megúszná a pletykálkodós részt az orrok púderezése közben. Magát az orr púderezését is kihagyná, ahogy indulás előtt is kihagyta, mikor anyja már nem figyelte árgus szemekkel készülődését.
  Ejtett vállú, sötétkék, hosszú táncruhája nem sepri a földet. A szoknya egyenletesen bővül a mellvonaltól a csípőig szorosan alakot követő felsőrésztől kezdve. Vékony aranyláncon kék ékköves medaliont visel, ami illik mind ruhájához, mind szemének változó kékjéhez.*

  Khaleln Ehra'il Naar

  IC hozzászólások száma : 18

  Re: Palota tér és épületei

  Témanyitás  Khaleln Ehra'il Naar on 2012-10-04, 02:15

  Először azt hitte valamit rosszul mondott, aztán kiderült mégsem… bár miért tette volna, azt észrevette ugyan, hogy a Domb-taviak és a dzsahim nép egyformán ember, a kultúrájuk eltérő… de bizonyos dolgokat oda-vissza átvettek egymástól. A bor meg finom második kortyra is. Ibrahim köszönésére Khaleln csak aprót biccent, ahogy a gladiátorról szóló mondatokat is csendesen hallgatja végig.
  – Vigasztalja a gondolat, hogy Ön most választhat családot a Contavilla úrhölgy személyében – dől hátra a széken, s tekintete enyhe fejfordítás után a mulatozókra vetül. Hangjában nincs gúny, vagy lesajnálás, s látja, hogy bár tiszteletreméltó ember, illetve elf is jelen van szép számmal, érti, hogy miért is ódzkodik a társaságtól Ibrahim. A számos rangos előkelőség között dőzsölnek haszonlesők is, talán a „legyőzött” Nadir-Abadik tányérnyalóik közül is akadnak páran ilyen, vagy olyan céllal. Az elf mintegy fél perc múlva visszafordul Ibrahim felé, s tán a kérdés költői, az elf megválaszolja:
  – Egy másik politikus? – aztán egy rövid mosoly. – Mi legalábbis erre tartjuk őket odahaza… csak az egyensúly megőrzése kedvéért. Így túl sokat ezen nem gondolkodom…
  Bár tudja, hogy ő könnyen beszél. A szülőföldjén messze nem él ennyi elf, mint ahány ember al-Dzsahalban, s messze nem akkora a nyomor (bár odahaza sem mindenki gazdag), mint az Alsóváros sikátoraiban.
  – Nem mellesleg, mikor érkezik a hölgy?
  avatar
  Ibrahim al-Khaybar

  IC hozzászólások száma : 10

  Re: Palota tér és épületei

  Témanyitás  Ibrahim al-Khaybar on 2012-10-04, 01:20

  *A kaftános férfi is emeli poharát, Khaleln szavaira előbb kissé elkerekednek szemei, majd egy széles mosolyban oldódik fel a lélegzetvételnyi meglepettség.*
  - Köszönöm figyelmességét!
  *Mosolya kitart még egy darabig. A hírek nem kerülhetik el a diplomácia közösségét... sejtette, hogy előbb-utóbb előkerül majd a téma. De nem is bánja, úgy hírlik, leendő arája szépséges és jól nevelt ifjú hölgy. Az al-Dzsahalban már ismert Contevilla család otthon maradtjai közül érkezik, s ha a bemutatkozások után nem talál egyik fél sem okot az eljegyzés ellen, az meg is történik, s csakhamar a frigy is megköttetik hamarosan. Ibrahim teljesen bizonyos benne, hogy mindez rendben fog történni.*
  - Barabbah győzelme családom dicsőségének számít, s bár a férfiú tényleg jó harcos, én e győzelemnek ily felettébb mégsem örülök. Elsősorban következményei miatt... de csak remélni tudom, hogy hamar elcsitul a fennhéjázás családom erre hajlamos tagjaiban.
  *A mágus mindig is kritikus volt saját családja ilyetén szokásaival szemben, ezért is tartják kicsit fehér hollónak. De ezt a terhet, úgy hiszi, hordoznia kell, s amit csak tud, megtesz a család, általa vélt, valódi érdekében.*
  - Kenyér és cirkusz... a nép fiai, ha ekkora tömegben élnek együtt, mint szultáni fővárosunkban, bizony e kettőt nem nélkülözhetik. Legalábbis, így tartják politikusaink. S ha ők így gondolják, bölcsességükkel ki szállhatna szembe?
  *Hangjába ismét enyhe gúny költözik.*
  - A suszter azonban maradjon a kaptafánál... így én e kérdésben inkább csak haloványan nyilatkozhatok. Ön mit gondol erről, Khaleln?

  Khaleln Ehra'il Naar

  IC hozzászólások száma : 18

  Re: Palota tér és épületei

  Témanyitás  Khaleln Ehra'il Naar on 2012-10-04, 01:07

  Elmosolyodik a másik gunyoros megjegyzésén. Ibrahimnak tetszene Asheh Haeton ez alapján, Khaleln nem először jut erre a következtetésre.
  Ezt követően nyugodtan hallgatja végig az ember nemest, miközben az asztalhoz kíséri és leül vele szemben…. Beszédtéma? Igen… egy darabig a követségen is az lesz.
  – A fehérbor megfelel, köszönöm – mondja, s csak aztán emeli a poharát, ha már Ibrahim is töltött magának. – A közelgő menyegzőre!
  Khaleln relatíve jó diplomata, ezért is van most itt az emberek földjén, s mint olyan, igyekezett ideérkezése után gyorsan megismerni a helyi szokásokat, bár meglehet a pohárköszöntőt a Domb-taviaktól tanulta el, nem a dzsahimoktól. Belekóstol a borba, majd azt visszateszi az asztalra a díszes serleget.
  – Vagy a családja büszkeségére inna…? – újabb kérdés, utalván a gladiátorra, bár a választ sejti. – Felénk is vannak rabszolgák, igaz ők a bányákban dolgoznak… de ez a cirkusz… nehéz eldönteni, hogy utálkozzak-e, vagy csodáljam az eredetiséget.
  avatar
  Ibrahim al-Khaybar

  IC hozzászólások száma : 10

  Re: Palota tér és épületei

  Témanyitás  Ibrahim al-Khaybar on 2012-10-04, 00:18

  - Drága barátom...
  *Üdvözli széttárt karokkal az érkező elfet.*
  - Örvendek jelenlétének, Khaleln. Talán mégsem kell megfulladnom az itteni pompában... legalábbis nem egyedül...
  *Mondja kissé gunyorosan. Az elf már ismerheti annyira, hogy tudja, mit gondol az ifjú dzsahim erről az egész ünnepségről.*
  - A harc valóban rendkívüli volt, biztos elég beszédtémát ad a városnak egy-két hétre...
  *Tekintetében közömbösre fordul a kékség, majd kis gomolygás után lassan feloszolnak a fellegek, s ismét kitisztul a tekintet, ragyogón, tisztán pillant hát ismét az emberi mértékkel mérve időtlenségbe hajló koros elf felé.*
  - Bár szoros értelemben véve nem vagyok házigazda, mondja, kedves Khaleln, megkínálhatom egy kis itallal? Mit is szeret, a jóféle fehérbort?
  *Nem igazán emlékszik az elf fogyasztási szokásaira. Mindenesetre, amit a férfi kér, abból tölt neki egy kupával - miután a terített asztalokhoz vezeti Asheh Haeton gyermekét. Majd magának is tölt, ezúttal a finom fehérborból, mely még abból a készletből maradt, melyet a domb-tavi küldöttség hozott ajándékba pár hete.*

  Khaleln Ehra'il Naar

  IC hozzászólások száma : 18

  Re: Palota tér és épületei

  Témanyitás  Khaleln Ehra'il Naar on 2012-10-03, 22:44

  Nagyjából két éve él al-Dzsahalban Khaleln, de még mindig lenyűgözi a város pompája… Az a pompa, ami Haeton’ Eroesh-t nem jellemzi ilyen intenzíven: a szín és hangkavalkád, a sok ünnepség, lakoma, mulatság, s a Domb-taviak követségein tartott bálok, és díszebédek, és a legtöbb esetben ezekhez társuló pazarlás.
  Mégis az egésznek elf szemmel nézve is van egyfajta „bája”… bár elég kicsavart értelemben időnként.
  Barabbah Telhomt eztán csak az Aréna Hősének emlegetnek vélhetően évekig, de itt és most biztosan. A fényes győzelmet Khaleln maga is látta, ki nem hagyhatta, az felért volna egy hivatali mulasztással, ugyanakkor a gladiátor ajnározásától távol marad, s jelenleg az Asheh Haeton-i delegáció itt megjelent tagjaitól is, csupán testőre áll a háta mögött, miközben ő a vendéglátó család egy tiszteletreméltó matrónájával, s annak kevésbé elismert férjével cseveg az elf vallási élet szépségeiről. A mélyen vallásos idős hölgyet valósággal lenyűgözték Naas-Dorer istennő tanai, s nem győz hálálkodni, amiért az elf a két héttel korábbi születésnapjára megszerezte neki az istennőhöz írt imádságos könyvecske egy díszesebb és dzsahimra lefordított példányát. Pontosabban elérte, hogy egy ilyen jószág is szerepeljen az ajándékok között…
  Aztán meglátja a családfőt éppen üdvözlő Ibrahimot, így elbúcsúzik a házaspártól, s testőrével a nyomában elindul az öreg al-Khaybar unokaöccse felé.
  – Egészen zseniális volt a maga véres módján – utal a dzsahimok nyelvén szólva a „heroikus” és „gigászi” küzdelemre csak így „in medias res”, ahogy az ember mágus mellé lép. – Azt hallottam, hogy három gyönyörű rabszolgalányt is kap jutalmul a hős ma éjszakára – ami tán nem igaz, de ezt pusmogják a vendégek. – Egyébiránt az Istene vezérelte ide, Ibrahim… – s ekkor mosolyodik rá röviden Ibrahimra. – Örülök, hogy látom.
  Ahogy vélhetően minden vendég, Khaleln is elegáns ruhát visel. Díszes mellvért, mutatván, hogy „Asheh Haetonban minden férfi harcos”, egyszínű mélykék palást, sötét színű nadrág és ing, díszes rövidkard a fegyverövön… Igen, erre mondják, itt al-Dzsahalban, hogy az elfeket nem nehéz túlöltözni.

  Ajánlott tartalom

  Re: al-Khaybar rezidencia - Adar Ishir Nagykövetség

  Témanyitás  Ajánlott tartalom


   Pontos idő: 2018-05-25, 22:31