Üdvözlünk!

Éppen időben érkeztél Vándor!

Háború közeleg és elkél minden tenni vágyó erős kéz, forgasson akár fegyvert, vagy használja a mágia hatalmát.
Ne aggódj, ha nem állsz még készen, hőssé formálnak majd a kalandok.
Fedezd fel a világot, kelj útra, kalandozz sivatagon, kietlen tájakon, havas hegyek legmélyén, dögletes mocsáron és a mindig veszélyt rejtő tengereken át. Küzdj ádáz szörnyekkel, élj nemesi életet, vívd ki a hősnek járó tiszteletet, vagy rejtőzz árnyak közé és vedd el azt, ami neked jár!
Gyűjts hát magad köré szövetségeseket és formáld saját belátásod szerint a változó világot!

Az oldal alapítása:
2012.10.01.

Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Kaland

Fejedelmi játszma című kalandban a reagkör határideje:
04.09. 21:00

Latest topics

Ederthin várostérkép

A dombtavi időszámítás szerint jelenleg 616-ot írunk.

Ki van itt?

Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs


[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (12 fő) 2016-10-11, 18:26-kor volt itt.

Statistics

Jelenleg összesen 3499 hozzászólás olvasható. in 143 subjects

Összesen 56 regisztrált felhasználónk van.

Legújabb felhasználó: Elen

Szerzői Jogok

Az oldalon található egyedi alkotások az alkotó(k) tulajdonát képezik!
A Világleírás és a helyszínek, helyszínek leírásai az oldal készítőinek szellemi terméke, így a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően használható fel szabadon.

  Történelem

  Adminisztrátor
  Adminisztrátor
  Admin

  IC hozzászólások száma : 49

  Történelem Empty Történelem

  Témanyitás  Adminisztrátor on 2016-04-02, 22:31

  TÖRTÉNELEM

  Throndir:
  Nincs pontos feljegyzés, mikor jelentek meg a törpék Montea-kontinensén. Az ezüstelfek történelmi írásai az elsők, amelyek említik az első találkozást velük. A találkozásnál bár összetűzés nem volt, a törpék távolságtartóan és bizalmatlanul viselkedtek, szófukar népként mutatkoztak be, s a segítőszándékuk annyiban merült ki, hogy megmutatták merre van a kiút a környékről, merthogy fel a hegyeikbe nem engedték az elfeket. Több mint másfél évszázadba telt, mire kiderült, hogy az ellenségesség egyik legnagyobb oka az elfek szőke – sokszor már-már fehérbe hajló – haja és világos szemei, amikben a törpék a gonoszat látják. Az elfekkel való viszonyuk kettős, hiszen az ezüstelfekkel a fentiek miatt sosem volt túl közvetlen, az asheh haeton-i elfekkel (ébenelfekkel) viszont szívesen kereskedtek. Így mikor az asheh haetoni elfek kénytelenek voltak az ezüstelfek birodalmába költözni, a törpékkel való kapcsolattartásra, követnek mindig ébenelfet küldenek.
  A törpék saját emlékezetük szerint mindig is itt éltek Monteán, de írásos emlékük csak egy, a régmúlt időbe vesző háborúig vezet vissza, amikor Throndir, a törpe birodalom már megalakult. Az éjtestvérek és törpék között ekkor háború tört ki nem sokkal azután, hogy a törpék első erődjeik körül bővíteni kezdték birodalmuk határait a Nagy Havasokban. Az éjtestvérek többen voltak, de a törpék rúnamágiájukkal és jobb kovácstudásukkal lassan, de biztosan megnyerték a háborút. Ezt a háborút az éjtestvérek Kelet csatabárdjainak regéjeként emlegetik.
  A hosszan elhúzódó háború felemésztette nyersanyagkészleteik jelentős részét, ezért tovább terjeszkedtek, s így birtokba vették a Nagy Havasoktól északra fekvő Égi Havasokat is. Eközben új népcsoportok jelentek meg a környékükön: Ak’khír nomádok a pusztát, míg a sivatagot benépesítették az emberek laza államok szövetségeként, melyből később Adar Ishir országa jött létre.

  Ridonth-Nir megalakulása:
  Belviszály kezd kialakulni a hagyományokhoz ragaszkodók, a többi néptől elzárkózók és az új népek felé nyitni készülők között. Hogy egy polgárháború ne gyengítse tovább őket, a nyitottabb, változást szorgalmazó törpék kiváltak a birodalomból (melyet innentől a többi nép és az elvándorolt törpék Óbirodalomként emlegetnek) és az Aznahl-hegységbe vándoroltak, új birodalmat alapítottak Ridonth-Nir néven. Királyt választottak, aki az éjtestvérek ellen vívott háború egyik seregvezérének leszármazottja. A szétválás miatt a két birodalom között a viszony nagyon negatív a mai napig.
  A dombtaviak és az Arany-szigetiek közötti háborúba az Óbirodalom csatlakozott be oly módon, hogy fegyverekkel segítette az Arany-szigetekieket, az Újbirodalom viszont semleges maradt. Emiatt a dombtaviak viszonya nem olyan jó Throndir-ral, viszont Ridonth-Nir-ral meglehetősen jó, mert ha ők is beléptek volna a háborúba az Arany-szigetekiek oldalán, a dombtaviak szabadságharca nem nyer. A dombtaviak így nagykövetséget hozhattak létre Ridonth-Nir-ban, akik cserébe „követségi épületként” az egyik erődöt kapták meg a Dombtavi Fejedelemségben, mely törpe nevet kapott: Gathol H’ariir, a Dél szeme, ezen felül épületet a fővárosban, Ederthinben.

   Pontos idő: 2019-08-22, 17:59