Üdvözlünk!

Éppen időben érkeztél Vándor!

Háború közeleg és elkél minden tenni vágyó erős kéz, forgasson akár fegyvert, vagy használja a mágia hatalmát.
Ne aggódj, ha nem állsz még készen, hőssé formálnak majd a kalandok.
Fedezd fel a világot, kelj útra, kalandozz sivatagon, kietlen tájakon, havas hegyek legmélyén, dögletes mocsáron és a mindig veszélyt rejtő tengereken át. Küzdj ádáz szörnyekkel, élj nemesi életet, vívd ki a hősnek járó tiszteletet, vagy rejtőzz árnyak közé és vedd el azt, ami neked jár!
Gyűjts hát magad köré szövetségeseket és formáld saját belátásod szerint a változó világot!

Az oldal alapítása:
2012.10.01.

Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Kaland

Fejedelmi játszma című kalandban a reagkör határideje:
04.09. 21:00

Latest topics

Ederthin várostérkép

A dombtavi időszámítás szerint jelenleg 616-ot írunk.

Ki van itt?

Jelenleg 3 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 3 vendég

Nincs


[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (12 fő) 2016-10-11, 18:26-kor volt itt.

Statistics

Jelenleg összesen 3499 hozzászólás olvasható. in 143 subjects

Összesen 56 regisztrált felhasználónk van.

Legújabb felhasználó: Elen

Szerzői Jogok

Az oldalon található egyedi alkotások az alkotó(k) tulajdonát képezik!
A Világleírás és a helyszínek, helyszínek leírásai az oldal készítőinek szellemi terméke, így a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően használható fel szabadon.

  Mérgező növények

  Adminisztrátor
  Adminisztrátor
  Admin

  IC hozzászólások száma : 49

  Mérgező növények Empty Mérgező növények

  Témanyitás  Adminisztrátor on 2016-04-27, 21:45

  MÉRGEZŐ NÖVÉNYEK

  (JK karakter halálos megmérgezése csak a JK beleegyezésével lehetséges.
  A lentieken túl a való életből ismert mérgező növények a játékban is megtalálhatóak, azok is használhatóak.)


  Álom moha
  Fákra felkúszó és azokat lassan megfojtó élősködő kúszónövény, mely lilás mohaként csüng le a fáról.

  Hatása: Mohaszerű leveleiből készített füstölő vagy tea erősen altató hatású (kb. 3-4 óra alvás biztosított) nagyobb mennyiségben, kisebb mennyiségben bódító (10-15 perc alvás).


  Elme legyező

  Nedves, vizes, lápos területeken élő növény, szára töve és hagymája folyton víz alatt van. Könnyen felismerhető lilás-kékes legyezőszerű levélzetéről.

  Hatása: Hagymája kivonata elfogyasztva enyhe zavarodottságot okoz.
  Fagytű

  A legmagasabb helyeken is megnő, a fagyot jól bírja még a hó alatt is, évelő növény.

  Hatása: Gyökere mérgező, ideiglenes, pár napig tartó bénulást okoz, de a húsos leveleiből készült főzet oldja a bénítást és fagyási sérülések ellen is a legkiválóbb gyógynövény.


  Fénylő lámpás
  Négy méter magasra megnövő, göcsörtös törzsű fa, melynek nyári éjszakákon halványsárga fénnyel dereng a méhkas-nagyságú magháza.

  Hatása: A magokból és a magház héjából fájdalomcsillapító készül, de elég gyenge hatású. Emiatt inkább a föld alatti gumós gyökereket használják sokan ugyanerre a célra, de ennél nagy a veszély a rászokásra, s függőség alakulhat ki. Elvonási tünetei ingerlékenység, rosszkedv, kézremegés.


  Fullasztó selyemmag

  Réteken, szántókon honos, derékmagasságig megnövő növény, jól bírja a szárazságot. A nyári virágzást követően elhullajtja szirmait és hosszú szárai végén magokat hoz.

  Hatása: Magjának porított változatának belégzése görcsöket, fulladozó érzést, súlyos esetben fulladást okozhat.
  Halálnyilas
  Száraz, sziklás és sivatagos helyeken növő, embermagasságú növény. Szárát megsértve nyerhető ki belőle a nedv, amit a méregkeverők használnak fel. Tüskés piros felső részét sokan a virágának hiszik, de azok a levelei. A ritka virágzások alkalmával lehet látni csak apró fehér virágait.

  Hatása: A szárából nyert kivonatot elsősorban nyílméregként használják, zsibbasztó, bénító hatása van, mely a hatást egy percen belül kifejti, s csak lassan, fél óra-óra múlva múlik hatása. Ha túl sok méreg halmozódik fel a szervezetben, halálossá válik a növény nedve.


  Hegyi álomvirág

  Hegyvidéki területen élő növény, a rövid tavaszt és nyarat kihasználva virágzik, de csakis éjszaka, élénk kék színnel világítva.

  Hatása: Virágának forrázata erős altató, enyhén keserű ízű. Alkoholban oldva viszont elveszíti hatását.


  Igazság-fa
  Négy-öt méteresre megnövő, napos, de rendszeres esőt kapó helyeket kedvelő fa lilás-vörös árnyalatú, szétterülő levelekkel. Egyedül virágzásakor célszerű elkerülni, mert hosszan lelógó sárga virágainak porát veszélyes belélegezni.

  Hatása: A fa ritkasága miatt a virágpor ára ugyancsak borsos, ugyanis aki ezt a virágport beszippantja, egy órán át nem tud hazugságot állítani, csakis az igazat tudja mondani. Ellenszere nincs, meg kell várni, míg elmúlik a hatása.

  Káprázat(haraszt)
  Mindegyik éghajlati övben, kivéve a magas hegyvidéken megtalálható növény, noha nem túl elterjedt fajta, mely legfeljebb térdmagasságig nő meg. Kedveli az árnyékos területeket, s szeles időben okoz gondot az óvatlan arra járónak.

  Hatása: Virágpora erősen hallucinogén anyag, nem valóságos dolgokat lehet látni vele (személyek, tárgyak, helyek, amelyek nincsenek is ott valójában) és/vagy kettős látás alakulhat ki. A hatása elmúlik fél órán belül, ha nem lélegezzük be továbbra is.

  Könnyező gyümölcs
  Sivatagi növény, mely gyümölcsöt a kevés esős napokon hoz, mikor a sivatag virágba borul. Élénksárga gyümölcsei könnyen észrevehetővé teszik, a ritka érés miatt igen drága méregnek számít.

  Hatása: A gyümölcs nedve gyakran fegyverméreg, mert erős bőrirritációt okoz, percek alatt felhólyagzik a bőr szörnyű kínt okozva, később a hólyagok gennyesedő sebekké alakulnak, s megfelelő ellenszer nélkül három hétig kínozza áldozatát.

  Mérges rókagomba
  A rókagombával sajnos gyakran összekeverik ezt a gombafajtát, hiszen nappal alig láthatóak a gumószerű képződmények a tövénél.

  Hatása: Elfogyasztása komoly görcsöket, hányást és hasmenést okoz, túl nagy adagban való fogyasztása halálos is lehet.  Némító harangvirág
  Két ember magasságúra megnövő növény. Tavasszal hozza sárga gömbszerű virágait, ekkor levelei egyáltalán nincsenek. Nyárra elhervad a virágja, s a növény tövénél ekkor kezdenek kihajtani a levelei.

  Hatása: Magja elfogyasztása különös bénulást okoz az áldozatnál perceken belül: lélegezni, pislogni, nyelni tud, de beszélni és mozogni nem. A hatás fél óra elteltével fokozatosan múlik el, közel egy órán át tartó folyamatként.


  Sárkányszáj

  Térdmagasságig megnövő, alacsony hegyvidéki területeken élő növény, nevét virágzatáról kapta, mely a sárkány kitátott pofájára hasonlít.

  Hatása: Virágából készült kivonata 1-2 hónapig tartó vakságot okoz.

  Sötét széleslevelű
  Árnyékos helyeken megnövő a sivatagot és a magas hegyeket kivéve szinte mindenhol Monteán.

  Hatása: Minden része mérgező, de főként széles nagy levelei, melyek enyhén édeskés ízűek. Kisebb mennyiségben fejfájást és szédülést, nagyobb mennyiségben ájulást, hosszabb ideig (kb. 1-2 óráig) tartó eszméletvesztést okoz.

  Szipirtyó-inda
  Sivatagos területek kivételével minden helyen megél, a talaj mozgásrezgéseire különösen érzékeny húsevő növény. Hosszú, zöld indái szinte belevesznek a fűbe, s ha mozgást éreznek a közelükben meglepő gyorsasággal csavarodnak rá áldozatukra, hogy a földre rántsák és körbetekerjék.

  Hatása: Noha a növény maga nem mérgező, célszerű hamar szabadulni a kötelékéből, ugyanis erős szorítása például a nyakon akár fulladáshoz is vezethet.


  Szürke fanyar

  Embermagasra megnövő cserje, főként sziklás területeken él.

  Hatása: Kérgét sebgyógyításhoz, hámosításhoz használják, valamint ízületi fájdalmakra. Túl nagy dózisban a kivonat kiütéseket okozhat.
  Vándorátok
  Legfeljebb embermagasra megnövő kisebb fa, főleg sziklás, árnyékosabb területeken nő. A sokszor arasznyi hosszú tüskék a növény védekezését szolgálják, ugyanis ha valaki fél méternél közelebb megy a növényhez, az a szélrózsa minden irányába kilövelli a tüskéket. Egy hónap alatt nőnek újra a tüskék.

  Hatása: A tüske okozta sérülés kellemetlen szédülést és hallucinálást okoz. Sok tüske-találat esetén az áldozat meg is vadulhat, kárt tehet másokban vagy akár magában is. A hatás elmúlása körülbelül tíz perc.

   Pontos idő: 2019-08-22, 18:16