Üdvözlünk!

Éppen időben érkeztél Vándor!

Háború közeleg és elkél minden tenni vágyó erős kéz, forgasson akár fegyvert, vagy használja a mágia hatalmát.
Ne aggódj, ha nem állsz még készen, hőssé formálnak majd a kalandok.
Fedezd fel a világot, kelj útra, kalandozz sivatagon, kietlen tájakon, havas hegyek legmélyén, dögletes mocsáron és a mindig veszélyt rejtő tengereken át. Küzdj ádáz szörnyekkel, élj nemesi életet, vívd ki a hősnek járó tiszteletet, vagy rejtőzz árnyak közé és vedd el azt, ami neked jár!
Gyűjts hát magad köré szövetségeseket és formáld saját belátásod szerint a változó világot!

Az oldal alapítása:
2012.10.01.

Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Kaland

Fejedelmi játszma című kalandban a reagkör határideje:
04.09. 21:00

Latest topics

Ederthin várostérkép

A dombtavi időszámítás szerint jelenleg 616-ot írunk.

Ki van itt?

Jelenleg 3 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 3 vendég

Nincs


[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (12 fő) 2016-10-11, 18:26-kor volt itt.

Statistics

Jelenleg összesen 3499 hozzászólás olvasható. in 143 subjects

Összesen 56 regisztrált felhasználónk van.

Legújabb felhasználó: Elen

Szerzői Jogok

Az oldalon található egyedi alkotások az alkotó(k) tulajdonát képezik!
A Világleírás és a helyszínek, helyszínek leírásai az oldal készítőinek szellemi terméke, így a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően használható fel szabadon.

  Történelem

  Adminisztrátor
  Adminisztrátor
  Admin

  IC hozzászólások száma : 49

  Történelem Empty Történelem

  Témanyitás  Adminisztrátor on 2016-10-01, 15:32

  TÖRTÉNELEM

  Az ak'khírok történelme jó 7-800 évre tekint vissza, mikor a sztyeppét lassan benépesítették, de írásos feljegyzés nem maradt ezekről az időkről, történelmüket elbeszélés útján generációról generációra adják tovább. A korai időkben még több, mint egy tucat törzs versengett és háborúzott egymással a területekért. Már akkor is zsoldosok hírében álltak, s nem volt ritka az sem, hogy két csatározó törzs harcába az egyik fél egy harmadik törzset is belerángatott zsoldot fizetve neki a támogatásért. Ha pedig külső hatalom hívott zsoldosnak törzset, ott a törzsfő jól tette, ha otthon is hagy kellő sereget, különben arra ért volna haza, hogy távolléte alatt területe fölött már más vette át az irányítást.
  Az évszázadok során végül a nagyobb törzsek sorra bekebelezték a kisebbeket, s mai két törzsből álló társadalom kétszáz éve jött létre. Ekkorra tehető, hogy az Adar ishir-i Zoraus tartományból származó emberek telepedtek meg a nomádok Rielat törzsénél, s magukkal hozták a híres-hírhedt fekete-mágia tudásukat (Átok- és Halálmágia). Ennek segítségével tudta legyűrni a Rielat törzs a harmadik, kisebb törzset. A feledés homályába veszett nevű törzs ugyan próbálta felbérelni a Sh’írak törzs harcosait, de a Rielat törzs máguspapjai többet tudtak fizetni azért, hogy inkább maradjanak a helyükön és ne avatkozzanak bele a harcba.
  Azóta viszonylagos béke uralkodik a két törzs között, eltekintve némi határsértéstől, be-bepróbálkozó kisebb rajtaütésektől, és a zsákmánnyal portyáról hazatérő csapat háborgatásától.

   Pontos idő: 2019-08-22, 18:15