Üdvözlünk!

Éppen időben érkeztél Vándor!

Háború közeleg és elkél minden tenni vágyó erős kéz, forgasson akár fegyvert, vagy használja a mágia hatalmát.
Ne aggódj, ha nem állsz még készen, hőssé formálnak majd a kalandok.
Fedezd fel a világot, kelj útra, kalandozz sivatagon, kietlen tájakon, havas hegyek legmélyén, dögletes mocsáron és a mindig veszélyt rejtő tengereken át. Küzdj ádáz szörnyekkel, élj nemesi életet, vívd ki a hősnek járó tiszteletet, vagy rejtőzz árnyak közé és vedd el azt, ami neked jár!
Gyűjts hát magad köré szövetségeseket és formáld saját belátásod szerint a változó világot!

Az oldal alapítása:
2012.10.01.

Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Kaland

Fejedelmi játszma című kalandban a reagkör határideje:
04.09. 21:00

Latest topics

Ederthin várostérkép

A dombtavi időszámítás szerint jelenleg 616-ot írunk.

Ki van itt?

Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs


[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (12 fő) 2016-10-11, 18:26-kor volt itt.

Statistics

Jelenleg összesen 3499 hozzászólás olvasható. in 143 subjects

Összesen 56 regisztrált felhasználónk van.

Legújabb felhasználó: Elen

Szerzői Jogok

Az oldalon található egyedi alkotások az alkotó(k) tulajdonát képezik!
A Világleírás és a helyszínek, helyszínek leírásai az oldal készítőinek szellemi terméke, így a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően használható fel szabadon.

  Contevilla-rezidencia

  Montea
  Montea
  Admin

  IC hozzászólások száma : 3

  Contevilla-rezidencia - Page 6 Empty Contevilla-rezidencia

  Témanyitás  Montea on 2012-10-03, 13:03

  First topic message reminder :

  Contevilla-rezidencia - Page 6 Sz_contevilla

  Noha Contevilla rezidenciának nevezik, az épület és a hozzá tartozó szépen gondozott kert az il-Contevillák tulajdonában van, a család ezen ága az Adar ishiri tartózkodásuk és követségük során vették fel az ottani szokásoknak megfelelően a névhez az előtagot. Ugyan hazaköltöztek már, de a név így öröklődött tovább, a rezidencia pedig megtartotta régi nevét, hisz mindig is a Contevilla család tulajdonában volt.
  Contevilla-rezidencia - Page 6 K_contevilla1
  A kétszintes épületbe szép előkerten át lehet bejutni, a hintók számára rövid, de nem fedett kocsifelhajtó szolgál. A kapu és a birtokot övező kerítés is szép kovácsoltvas munka.
  Az épület nagy téglalap alaprajzú, az utca felé rövidebbik oldalát mutatja. Egy ugyanilyen formájú udvart ölelnek körbe a falak s szobák. Közepén kis kerti tó, pázsit, pálmafák és virágágyások díszítik. Az épület mögötti teraszról lehet a nagyobb kerthez lesétálni, főként a családtagok pihenésének, kikapcsolódásának színtere a hátsó kert asztallal és karfás székekkel, rózsabokrokkal és az éghajlatra jellemző gyakoribb és ritkább virágokkal, bokrokkal és árnyékot nyújtó fákkal. Lehetővé teszi a magánélet nyugalmának biztosítását és az elhatárolódást az idegenekkel szemben. Egy kisebb részen konyhakert (többnyire fűszerkert és gyógynövényes kert) található.
  Contevilla-rezidencia - Page 6 K_contevilla2
  A világos, márványpadlójú előtérből kétkarú lépcső vezet fel az emeletre, de ha a földszinten maradunk tovább haladhatunk előre ki a kertbe, illetőleg jobbra vagy balra egy-egy ajtón át. Balra egymás után két szalon található, bál esetén a bútorokat kiviszik innen és az egymástól több széles boltívvel elválasztott helyiség egyben adja a báltermet. Míg az egyikben beszélgetni, enni és inni lehet, addig a másikban található a táncterem. Ha nincs bál, kellemes szalonoknak van berendezve, kényelmes kanapékon és karfás székekben lehet pihenni, félrevonulva olvasni, vagy éppen többedmagukkal társalogni, teázni. Tovább haladva a családi magánykönyvtárt találjuk a földszinten, ez is több kisebb teremből áll és a végében van berendezve egy elkülönített rész a családfő fogadó- vagy dolgozószobájának.
  Az előtérből balra indulva az ebédlőhöz, majd a konyhához érünk, leghátul pedig a ház szolgálóinak, testőreinek szobái találhatóak.
  Az emeletre felérve jobbra - a szalonok és könyvtár fölött - vannak a családtagok és fontosabb vendégek szobái, míg balra - az ebédlő és a konyha fölött - további vendégszobák.
  avatar
  Ethyrlin il Contevilla

  IC hozzászólások száma : 184

  Contevilla-rezidencia - Page 6 Empty Eszmélés

  Témanyitás  Ethyrlin il Contevilla on 2013-09-27, 17:47

  -Biztos? – ugyanakkor tudja, hogy maga is mennyit ült Lia mellett, míg pihent. Nem mert elhagyni egy percre sem.
  -Még szerencse, hogy a vége felé ehettem egy kis húst. – azért elismeri magában, hogy nagyon finomakat főznek az elfek is. – A hazai ízre azonban vágytam. Köszönöm.
  Nyúlna az ínycsiklandó leves felé, de megáll a keze.
  -Bocsánatot? – döbbenten mered Kathleenre. – Ugyan miért? Inkább én sajnálom, hogy cserben hagytalak benneteket. – hallgat el.
  -Egy feltétellel eszek. Ha ti is!
  Ha megérkezik a leves, és megkapja az adagját, elégedetten szippant belőle, felkuporodva a padra. Rendesen ülni csak rövid ideig, de már megy.
  -Mmm… mennyei. Saját recept?
  Egy ideig kanalaz. A történetet hallotta már, és várja már, hogy egyedül mehessen a templomba, hálát rebegni. De nagyon balfék. Egy ilyen lövést csak a pancserek kapnak be, feltételezése szerint. Se beteg, se pancser nem szeret lenni.
  -Köszönöm, hogy megmentettetek. – teszi le a tányért az ölébe.
  Kathleen Contevilla
  Kathleen Contevilla

  IC hozzászólások száma : 289

  Contevilla-rezidencia - Page 6 Empty Eszmélés

  Témanyitás  Kathleen Contevilla on 2013-09-24, 09:57

  *Kathleen még halkabbra fogja lépteit, mikor Amelia jelez, noha sosem lehetett mondani a vörös hajú nőre, hogy zajos, talán csak kiskorában, hét éves koráig. Fokozottan ügyel, hogy a tálca letétele is csöndes legyen, ne csörömpöljön rajta semmi, s a szék kihúzása, hogy ő is leüljön, szintén zajtalan legyen, legalábbis emberi füllel mérve.*
  - Szia! Hogy vagytok? *Suttog vissza.*
  - Csak hoztam egy kis... ajándékot. *Felel rokonának, de nem fejti ki bővebben, mert ekkor ébredezik Ethyrlin. Halkan kuncog ennek a módján, s ettől már nagy kő esik le a szívéről: Ethyrlin olyannak tűnik, mint régen.*
  - Mindenkinek érdemei szerint. *Reagál arra, hogy kedves tőlük, hogy itt vannak. A második kérdésre pedig ő fogja megadni a választ.*
  - Igen, neked készítettem. Mindig ezt főzték nekem, hogy megerősödjek, gondoltam, beválhat nálad is. S hátha jól jön egy kis hazai íz az elf étkek után. *Somolyog, miközben leveszi a kisebb tálról a fedőt, ami alól gőz tör elő elsőnek, majd rögtön utána ígéretesen jó illatok.*
  - És nem mellesleg szeretném ezzel a bocsánatodat is kérni. *A tálban erőleves van gazdagon hússal, sok zöldséggel és vékonyka tésztával. Egyedül csinálta, de azért kikérdezte Szeplősnét, miként szeretheti Ethyrlin a legjobban, s ezzel legalább Szeplősné sem morgolódott a konyhája kisajátítása miatt. A tál mellett tányér és kanál, na meg egy merőkanál.*
  - Persze ha nem kívánod, nem kell enned belőle. *Biztosítja Ethyrlint, hogy nem probléma, de ha bevállalja mégis kuzina főztjét, kiderül, hogy kifejezetten jól tud főzni Kathleen. Amelia felé is pillant, ő kér-e? Mert akár itt hármasban (vagy két rokona kettesben, hogy ne zavarjon sokáig) is ehetnek kinn, csak akkor elmegy még tányérért és evőeszközért.*
  Amelia il Contevilla
  Amelia il Contevilla

  IC hozzászólások száma : 384

  Contevilla-rezidencia - Page 6 Empty Eszmélés

  Témanyitás  Amelia il Contevilla on 2013-09-23, 20:15

  Nem mélyed el nagyon a könyvében, talán egy oldalt sikerül elolvasnia. Kath megjelenésére ugyanis felkapja fejét. Rögtön egyértelművé válik, hogy nem áthaladóban jár erre, elvégre egy ekkora tálcával nem valószínű, hogy a kert hátsó részébe akar elvonulni. A kis asztalra pillant, üresen várja, hogy a tálcát megtarthassa, nem kell levennie róla semmit.
  Mikor kuzinja a közelükbe ér, jobb kezének mutatóujját ajkai elé emeli, majd Linre pillant, jelezve, hogy van egy alvó személy kicsiny körükben.
  - Szia!
  Köszön nagyon-nagyon halkan, és ha Kath helyet foglalt valamelyik fonott fotelben, akkor felé fordul, könyve ölében pihen. Pillantása a tálcát vizsgálja.
  - Mi újság?
  Érdeklődik általánosságban még mindig fojtott hangon, mert hát nem nehéz kitalálni a tálca apropóját. Mikor Lin megébred, felé fordul. Jót mosolyog az ébredésen, a könnyed felülésnek pedig szívből örül, de nem akarja szóvá tenni.
  - Csak nemrég óta vagyunk itt.
  Adja meg a választ az első kérdésre, a másodikra ő se tudja a választ, Kathre pillant ő is kíváncsian.
  avatar
  Ethyrlin il Contevilla

  IC hozzászólások száma : 184

  Contevilla-rezidencia - Page 6 Empty Eszmélés

  Témanyitás  Ethyrlin il Contevilla on 2013-09-23, 12:37

  Lassanként ér el hozzá, hogy nincs egyedül. Nyög egyet a könyv alatt, majd leveszi az arcáról. A fény elvakítja, a szemét letakarja a kezével.
  -Aztaa…..
  Majd mikor már ismét lát, körbenéz, felül, ami már egyre könnyebben megy.
  -Ti mióta vagytok itt? – szinte zavarban van, ugyanakkor jól esik neki, hogy figyelnek rá. – Nagyon kedves tőletek.
  A tálcán akad meg a tekintete, majd testvérére és kuzinjára tekint.
  -Ezt nekem? De… - elhallgat.
  Kathleen Contevilla
  Kathleen Contevilla

  IC hozzászólások száma : 289

  Contevilla-rezidencia - Page 6 Empty Eszmélés

  Témanyitás  Kathleen Contevilla on 2013-09-22, 21:05

  *Kathleen-nek nincs nagy szerencséje beteglátogatásokkal - mondjuk szó se róla, nem akar nagy rutint szerezni benne -, mert Naram esetén is legtöbbször akkor ment, mikor a férfi épp aludt, vagy hamar elnyomta az álom. Ethyrlin esetén csak és kizárólag akkor tudott benézni hozzá, mikor a rokona aludt. Egyrészről nem bánta, mert az alvás gyógyít, másrészről bánta, mert szeretné látni, hogy Ethyrlin ugyanaz a vidám, izgága unokatestvér, mint volt, s szeretné bocsánatát is kérni. Ma úgy dönt, megvárja az ébredést, ha kell, leviteti az ajándékot újramelegíttetni. Ma ugyanis ajándékkal érkezik, egy nagy tálcával lassan lépegetve egyensúlyoz fel a lépcsőn, nem mintha máskor sietősen sétálna bárhova is, de most megállapítja, hogy nem kellett volna ma ezt a mélyvörös ruhát felvenni, mert nem tudja az alját felcsippenteni. Szeplősék segítségét elutasította a cipelésben, akárcsak a készítéskor. Ezt maga szerette volna elkészíteni, közben tudta gondolatait rendezni.
  A problémával majd az ajtónál találkozik, történetesen annak zártságával. Odaoldalaz az ajtóhoz, s arra futja, hogy egyik ujjával elmeri engedni a nehéz tálcát, s azt behajlítva halkan megkocogtatni az ajtót csak remélve, hogy Amelia bent van és hallja is. Kétszer biztos fog próbálkozni, aztán ha nem válik be, akkor kitalál valami mást. Szeplős Julcsa végül mégiscsak segítségére lesz, mert épp a virágokat cserélni megy az egyik szobába, mikor meglátja Kathleent és mondja, hogy az úrfi a kertben van Amelia kisasszony társaságában.*
  ~ Ez sem az én napom...~ *Sóhajt egyet magában Kathleen.*
  - Köszönöm Julcsa. *Mit van mit tenni, mint lemenni vissza a lépcsőn - most jön jól, hogy megtanították lenézés nélkül levonulni egy lépcsőn, bár azt bálokra szánták, de most is jól jön - és elindulni ki a kertbe. Szerencsére ott hamar megtalálja a kettőst, s egy kis kerek asztalkát is közelükben, aminek karjai örülnek a legjobban.*
  Amelia il Contevilla
  Amelia il Contevilla

  IC hozzászólások száma : 384

  Contevilla-rezidencia - Page 6 Empty Eszmélés

  Témanyitás  Amelia il Contevilla on 2013-09-22, 17:12

  Letelepszik csendesen a szundikáló Ethyrlin melletti fonott székbe. Mostanra már teljesen kipihente magát, fizikailag is, lelkileg is, bátyja iránti aggodalom az egyetlen rátelepedő és kísértő érzelem. Nem csoda, neki semmilyen komoly lelki válsággal nem kellett megküzdenie a mentőakciót követően.
  Könyvét kezdi lapozgatni, hogy megtalálja, hol tartott. Könyvjelzőit mindig elhagyja, a családi könyvtárból való könyvek sarkait pedig nem akarja behajtogatni, nem akar megkockáztatni egy fejmosást Tsitsától. Becsukja könyvét és elgondolkodik barátnőjén. Alig látta az elmúlt napokban, nem hogy hosszasan elbeszélgethettek volna. Igaz, mindkettejüknek megvan az elfoglaltsága. Lili le is mondta minden programját, egyelőre ugyanúgy a testvére neki az első, mint ahogy Linnek is ő volt az első a tavalyi betegsége alatt.
  Persze nem akaszkodik rá a nap huszonnégy órájában, de mindig a közelben marad. Egyszerű szoknya-blúz összeállítást visel, ezt még ő se rontja el. Világoskék blúzának ujja könyökétől kibővül, krémszín szoknyáját barna bőröv fogja össze derekán. Haja kiengedve, bal vállán omlik le.
  Könyvét végül kinyitja, hogy olvasgatással üsse el az időt, míg bátyja fel nem ébred.
  Kathleen Contevilla
  Kathleen Contevilla

  IC hozzászólások száma : 289

  Contevilla-rezidencia - Page 6 Empty A ló a csali

  Témanyitás  Kathleen Contevilla on 2013-09-22, 16:57

  - Tegyük talonba az "önmagadat", még nekem is el kell gondolkodnom, hogy elfogadjam-e? *Még neki is át kell ezt gondolnia, hiszen végülis nem feltétlen van egy helyes válasz, lehet olyan is, amire ő nem gondolt.*
  - Mondtam én, hogy csak annak jelent kincset, aki szeret? *Ilyen kitételt ő nem tett, s amire ő gondolt helyes megfejtésként ahhoz a szeretet nem feltétel. A bizalom talán inkább.*
  - Nem ér a lágy szívemre alapozni! *Neveti el magát, még a végén tényleg elfogadja a két felet helyes egésznek. De vajon ha legközelebb ő veszít és ad két zálogot, akkor számíthat-e majd ő is kuzinja lágy szívére hasonló esetben?*
  - Legyen úgy! *Bólint rá komolyan, hogy akkor együtt lesznek visszaadva. Pedig nem hagyta volna el a medált sem. Az elf ékszerésznek hála kiváló titkos rekeszes doboza van, ahova a medál is beférne, hiszen úgy lett tervezve, hogy több levélke is beférjen oda. Nem mintha levélke lenne benne, csak szárított, préselt virágok, szíve kincsei.*
  - Akkor "sajnos" hamar meg kell látogatnunk újra Eryl urat. *Mosolyog cinkosan, s kuzinjával együtt elindulnak be a házba.*
  Amelia il Contevilla
  Amelia il Contevilla

  IC hozzászólások száma : 384

  Contevilla-rezidencia - Page 6 Empty A ló a csali

  Témanyitás  Amelia il Contevilla on 2013-09-22, 16:37

  - Ha képezed magad tudatosan, akkor azzal végülis építed önmagad. Illetve minden egyes döntéseddel is. – Elgondolkodik. – Habár ezekkel tényleg építed önmagad, nem megalkotod.
  Nem vitatkozás céljából mondja, csak elmorfondírozik a kérdésen. Érdekes ezen elmélkedni,és talán ahogy többet foglalkozik vele, majd a megoldáshoz is közelebb kerül.
  - Ha valaki szeret, annak az álmod kincset jelent és segít, hogy elérd, vagy biztat.
  A szerelem csak a kincs miatt jutott eszébe már elsőre is, azon nincs értelme mit továbbgondolni.
  - Pedig ha mindkettő egy fél megoldás lenne, akkor az már egy helyes feleletnek kijön matematikailag. – Felnevet, nem gondolja komolyan szavait. – Nem, összetartozik a lánc és a medál, együtt fogom visszaszerezni.
  Ezt már komolyan mondja. Nem fog rögtön újra tippelni, most már tényleg alaposan át kell gondolnia, habár máris van újabb tippje, a barátság, de még sok oldalról meg kell vizsgálnia, hogy pontosan megfelel-e a talánynak.
  Lenyergelés közben kiadja a családi lovásznak a feladatot Panka sürgős, vagyis holnapi újrapatkolásáról. Kath szétszórtságán csak magában vigyorog mindentudón.
  - Amint kicserélték, és Eryl úr is megfelelőnek ítéli, rögtön jöhet a visszavágó.
  avatar
  Ethyrlin il Contevilla

  IC hozzászólások száma : 184

  Contevilla-rezidencia - Page 6 Empty Eszmélés

  Témanyitás  Ethyrlin il Contevilla on 2013-09-20, 12:03

  Már hazajöhetett a követségről, és aludt egy jó nagyot. Nagyon mocorgni még nem tud, így sértett unalomban, félig fekszik, félig ücsörög az egyik padon és nagyban szuszog egy könyv alatt. A nap langymelege és a fáradtság, amit sosem gondolt, hogy még most is lesz, de azt sem tudja, hogy a teájában, amit annnyiraaa utál, szintén van nyugtató, az is hat rá. Harci értekezésbe mélyedt bele, még nem tud teljességgel koncentrálni, és belealszik.
  Vászonnadrág és vászoning az öltözéke, valaki időközben takarót is terített rá, amit nem vett észre. Kötés még van a fején, de már csak szolíd méretben.
  Kathleen Contevilla
  Kathleen Contevilla

  IC hozzászólások száma : 289

  Contevilla-rezidencia - Page 6 Empty A ló a csali

  Témanyitás  Kathleen Contevilla on 2013-09-15, 12:33

  *Elneveti magát.*
  - Arra a kitételre emlékszel ugye, hogy csak kettőt találhatsz? *De azért ezúttal elfogadja a három tippet egynek, ne mondják már, hogy tényleg kőből van a szíve, nemcsak úgy néz ki. Kupán természetesen nem vágja Ameliát, habár egy testőrt ütött már ki napernyőjével a hajóból, mert pofátlan módon kikezdett vele. De a két eset nem ugyanaz.*
  - Önmagad... Ez egész jó válasz, habár önmagadat nem alkotod meg szerencsés esetben, nem? Az álmok nem jó, másnak nem feltétlen jelent kincset, s becsülnéd még magad, ha nem tartanád meg. Szerelem... Azt sem alkotod igazán, de amúgy nem rossz. Az önmagad és a szerelem együtt félválasznak elfogadom. Kéred a medált vagy a láncot? *Mosolyog rokonára.*
  - Egyébként még egyet tippelhetsz, de jól gondold meg, mert ha nem jó, új feladványt kapsz! *Figyelmezteti őt ismét a szabályokra.*
  - Hm, az igaz, két ok, két alkalom. *Bólint rá, s akkor így tesznek majd. S talán a két alkalomból egyszer látja is majd Naramot anélkül, hogy feltűnően be kellene emiatt köszönni. Igen, ez így jó.*
  - Hogyan? De, igaz! Kicsit szétszórt vagyok mostanában, attól tartok. De most már lenyergeltem Csakazértist... Vacsora előtt kimegyünk, mit szólsz? *Utóbbi kérdés már a lónak szól, mennek egy könnyed kört a városon kívül, s visszaér úgy, hogy vacsora előtt tudjon venni rózsaolajos fürdőt és tisztán jelenik meg a vacsorán ahhoz illő ruhában.*
  - Mit gondolsz, mikorra lesz jó Panka patkója? Várom már az újabb két zálogomat! *Mosolyog, na meg terel arról a témáról, hol jár az esze, hogy ilyen szétszórt.*
  Amelia il Contevilla
  Amelia il Contevilla

  IC hozzászólások száma : 384

  Contevilla-rezidencia - Page 6 Empty A ló a csali

  Témanyitás  Amelia il Contevilla on 2013-09-13, 20:19

  Pislog kettőt. ~Most azonnal? Ennek fele se tréfa.~ Annyira azért nem esik kétségbe, mert a rossz megfejtés nem jár a zálog azonnali elvesztésével. A határidő-nélküliség egy fokkal jobban zavarja, olyankor hajlamos a halogatásra. Inkább fussanak neki most az első tippnek.
  - Önmagad? – Vár egy pillanatot, majd rávágja a másik tippjét is.- Álmok?
  Elsőre a szerelemre is gondolt,de azt nem tarthatja sok ember kincsnek… habár ha nem abból indul ki, hogy az ember nem első szerelméhez megy feleségül és éli le vele az életét…
  - Szerelem? - Böki ki gyorsan, aztán gyorsan hozzáfűzi. - Ez egy tipp!
  Reméli Kath nem vágja kupán pimaszságáért… Némileg túlzás ez a reménykedés, még soha nem látta kuzinját, ahogy bárkit is kupán vágna. Igaz, feltehetőleg nem sokan pimaszkodnak vele.
  - Én csak maximum azért húznám el két alkalomra, mert hát akkor lenne két alkalmunk újra meglátogatni, anélkül, hogy gyanút fogna. És szerintem viselkedjünk ugyanúgy mint most, nagyjából természetesen.
  Természetesen oda kell figyelni Eryl félénkségére, de nem kell benne azt erősíteni Lili szerint.
  - Lovagolni akartál kimenni, a lóversenypályára együtt akartunk menni, nem? – Idézi vissza tervezgetésüket.
  Csak azért nem ugratja azzal Kathet, hogy mégis kin járt az esze, mert hát ő maga sem szólt neki, hogy ne nyergeljen le, mert még nem ment ki lovagolni.
  Kathleen Contevilla
  Kathleen Contevilla

  IC hozzászólások száma : 289

  Contevilla-rezidencia - Page 6 Empty A ló a csali

  Témanyitás  Kathleen Contevilla on 2013-09-09, 22:48

  *Rábólint a visszamondott feladványra, hogy az minden részletében stimmel.*
  - Hmmm, mondjuk most azonnal? *Sandít Ameliára, miközben felérnek a Felsőnegyedbe, és ráfordulnak a megfelelő utcára.*
  - Neeem, nincs határidő. Persze ha van tipped, mondhatod most is! Ha nincs, nos addig lesz nálam a zálogod, míg ki nem váltod. Rád van bízva, mennyi ideig tart ez. *Nagyon kíváncsi, van-e máris tippje Ameliának. Arra számít, hogy igen, ha már ilyen rövid határidőt akart adni saját magának, így várja, hogy előrukkol-e vele kuzinja, vagy inkább alszik rá egyet-kettőt.*
  - Igen, láttam! *Sóhajt egyet.*
  - Legközelebb a lovakat küldjük előre, s a lovak takarásából társalgunk vele... *Félig mosolyogva mondja az ötletét, mert félig nem gondolta komolyan. Annak azért örül, hogy rokona nem vette a lelkére a dolgot.*
  - Nem is tudom. Lehet hirtelen rohantuk le így ketten. Lehet úgy kéne, hogy előbb Panka új patkóját nézetjük meg, én megvárlak majd odakinn, szóval ott is vagyok, meg nem is. S másik alkalommal Csakazértisen való lovaglás. Mondjuk ha első alkalommal szeretne, akkor nyilván nem mondok nemet. *Töpreng fennhangon, hogy lenne a jobb, s kérdőn néz Ameliára, neki mi a véleménye? Közben befordulnak a rezidencia istállójába, lenyergelés közben jut eszébe valami.*
  - Na, én meg jól elfelejtettem elmenni a lóversenypályára!
  avatar
  Ethyrlin il Contevilla

  IC hozzászólások száma : 184

  Contevilla-rezidencia - Page 6 Empty Derült égből villámcsapás

  Témanyitás  Ethyrlin il Contevilla on 2013-07-26, 09:32

  -Megkérdezem. – tekint vissza még komolyan Liára. A hír leadása után megkönnyebbülve érkezik le. A szülei megtették azt, amit ő elfelejtette teljesíteni. Magában nagyot sóhajtva, megkönnyebbülve lép ki ajtajukon. Ez kellő figyelmeztetés volt számára, hogy legközelebb legyén észnél.
  Bőrnadrág, bőrvért, alatta vászoninggel. Így is elég meleg van, bővel elég lesz ez neki. Csizmát húzott fel, azzal könnyebb lovagolni. Kard az alapvető kellék, szükség is lesz rá, de számtalan tőrt is felpakol, és köteleket. A gyógybizéket a csajokra hagyja. Kathleen futására nagy szemeket mereszt, ilyet még nem látott tőle, vagy vak volt eddig.
  A beszámolónál jelentőségteljesen tekint a többiekre. A következőkre azonban már villámokat szór a tekintete. De visszafogja magát, ő maga is hibázott, rettenetes nagyot.
  -Egy hét zárka a kijelölt testőrnek. Megmondtam, hogy nem kívánságműsor, megy az aznapra kijelölt testőr és kész. – pedig legszívesebben ordítana, és jól benyomná a képét a másiknak, ez azért látszik rajta. – Nem is. Jön ő is, még egy valakivel. Kapnak öt percet az elkészüléshez. – feleli hidegen.
  A testőr azonnal távozik, hogy továbbítsa az utasítást.
  -Igen. A hintó lassabb. Apáék értesítették a hatóságokat még aznap, anya megjegyezte a füldíszt és a nevet is megadták. És most hivatalosan is jelentik a mostani esetet. Lehet, hogy bajban leszünk, de mire azok összeszedik magukat, addigra késő.
  Megérkeznek Szeplősnéék is a csomagokkal és nagy kárálások közepette pakolják tele a nyeregtáskákat vagy rögzítik rá. Most kivételesen hagyja, de már cseng a füle.
  Tsitsa ügyködésére csak bólint.
  -Rendben. Menjünk. A követségre megyünk előbb, hátha többet tudnak.
  A két jelölt már a kapuban várakozik, szintén menetkészen, egy íjász és egy vívó. Nem kérdez rá, melyik volt ma a soros. Most nem.
  A kis csapat elindul a követség felé. Ha a kapuhoz érnek, bejelentik magukat Naramhoz, jelezve azt is, hogy segítségért jöttek, nehogy azt higyjék, őket készülnek letámadni.
  Tsitsa Itsli
  Tsitsa Itsli

  IC hozzászólások száma : 316

  Contevilla-rezidencia - Page 6 Empty Re: Contevilla rezidencia

  Témanyitás  Tsitsa Itsli on 2013-07-24, 10:05

  ~ Asztrálmágia, Tűzmágia, és Rúnamágia... plusz nuku.~ *Foglalja össze, mivel indulnak neki mágia terén. Akkor tényleg el kell nézniük a követségre, mert egy nyomolvasás varázslat sokat segíthet rajtuk.*
  - Reméljük, ők többet szedtek ki belőle, Naram úrnak szerintem van egy fellépése. Na meg mi mégse vagyunk elfek. *Ő is csak félig. Talán Rhae jobban megbízott a fajtabeliekben, na meg az az orvos is tud szigorúan nézni, legalábbis Tsitsa örült, hogy nem szalajtottak érte valakit, amikor összeesett kimerültségében, mert Ethyrlin szigorával nem úszta volna meg.*
  - Köszönöm, hogy jöttök! *Mondja, mikor Ethyrlin rátekint. Az nem kérdés, hogy ő megy, s az ő gyerekkora már azelőtt véget ért, hogy tíz esztendős lett volna, azóta semmi sem gyerekjáték. Viszont hálás mindenkinek, aki jön és segít neki, de nem fogja zokon venni, ha se Lili és se Kathleen kisasszony nem jön. A könyvek az asztalon maradnak, majd ha visszatértek, rendet rak. Lili segítsége a készülődésben jól jönne, mert Tsitsának ötlete sincs, mit kéne vinnie. Van a fűrészes pengéjű kardja, s ennyi.*
  - Ühüm... csak félek... *Vallja be Lilinek, majd inkább úgy dönt, hogy útjára engedi barátnőjét. Őbelőle úgy sem lehet fél óra alatt harcost faragni, Lili viszont nem tud rendesen felkészülni, pedig ő ért mágiához is meg harchoz is. S Tsitsa sosem bocsátaná meg magának, ha baja esne barátnőjének, csak mert maga nem tudott összekészülődni rendesen. Ezután Tsitsa átöltözik és bőrvértet nem kerít magának, feleslegesnek érzi.*
  ~ A kardot viszem, elég rémisztően néz ki, s hátha azt hiszik olyan ügyes vívó vagyok, hogy nekem vért sem kell. Láttam már ilyen harcosokat... De inkább ésszel kellene kicselezni őket, ha lehet.~ *Átgondol mindent, s utolsó mozzanatként tétován megáll a szobájában. Keresgél még valamit, ami nem látható, valami emléket, de nem leli. Elfelejtette már, hogyan kell imádkozni. Térdelni kell, vagy állni? Összetenni a kezeket, vagy éppen szélesre tárni a karokat, hogy magunkhoz engedjük az isteneket? Az égre tekinteni vagy magunkban keresni az isteneket? Melyik isteneket egyáltalán? Végül csak úgy fennhangon kezdi mondani a szavakat, ide-oda nézve a szobában, néha lehunyva a szemeit, remélvén, valahol elérik szavai az isteneket. Bármelyiket.*
  - Tudom, hamar elfordultam tőletek és így jogom sincsen kérni bármit is, de megígérem, hinni fogok bennetek, ha visszaadjátok Rhaet épségben. S kérlek titeket, a többieknek se essen baja. Ha.. ha mégis így kellene lennie, hadd szenvedjem el én a sérüléseket, s ne ők. Jóllehet egy élet, főleg az enyém kevés négy-ötért cserébe, de fogadjátok el inkább az én életemet... Csak tudjuk visszahozni Rhaet életben és egészségesen, s a többiek se sérüljenek, s inkább ne legyen soha szerencsém, hogy megtaláljam a megoldást az élet meghosszabbítására, inkább ne szeressen Rhae soha viszont... *Elhallgat és csak a csend veszi körül.*
  ~ Ez az utolsó kettő soha nem is volt a birtokodban, hogy felajánlhasd...~ *Emlékezteti magát, s kimondottan örült volna valami kis jelnek, de úgy hagyja ott a szobáját, hogy nem derült ki, odafigyelt-e valamelyik isten az elhangzott szavakra a kicsiny szobában. Időben érkezik Tsitsa is a lovakhoz, barna vászonnadrág, csizmácskák, fekete ing a viselete a karddal együtt, s a rá jellemző furcsa magas copfba kötve a haja. Köszönettel átveszi a motyót Szeplősnétől és elrakja.*
  - Hosszú út lesz, s erős lovak kellenek hozzá... *Jegyzi meg, s a sort Lili lovával kezdi, s ha barátnője nem ellenkezik, akkor az állat nyakánál ujjaival rajzolni kezd Tsitsa láthatatlan vonalakat, miközben magában motyog valamit, amiből semmit sem érteni. Mikor a Vándor kisebb rúnája bezárul pár másodperc múlva, egy pillanatra látni lehet az összes felrajzolt vonalat mélysötéten, mintha csak egy szívdobbanásnyit ott fellüktetne, majd beivódna az állatba.*
  - A tiétekére is megcsinálom, vagy akár rátok, csak időigényes. Egy részét a követségnél tenném, addig én is pihenek picit kettő között. *Fordul a többiekhez.*
  Használt mágia: Rúnamágia - Vándor kisebb rúnája
  Kathleen Contevilla
  Kathleen Contevilla

  IC hozzászólások száma : 289

  Contevilla-rezidencia - Page 6 Empty Derült égből villámcsapás

  Témanyitás  Kathleen Contevilla on 2013-07-23, 21:44

  *Számára újdonság, hogy Ethyrlin ért a mágiához, de meg kell hagynia, jól választott, amilyen heves...*
  ~ Még a szél illene hozzá.~ *Állapítja meg, s magában rettentően, de kívülről nézve mérsékelten, józan belátások szerint helyesli, hogy menjenek el a követségre. Nem tud nem arra gondolni, hogy Naramot látni fogja eggyel többször a héten, mint remélni merte.*
  - Igen, máris szólok neki! *A könyvet az asztalon hagyja, kinyitva, s Amelia szavainak megfelelően szoknyája alját picit felcsippentve siet vissza a konyha felé. Szeplősnével csak a legszükségesebb információkat közli, azaz a feladatát, a többit sajnos úgy is meg fogja tudni majd a házban lévőktől hamarosan. Talán már azelőtt, hogy elhagynák a rezidenciát. A kiadott feladat mellé teszi, hogy a lovaik is álljanak készen, nekik négyüknek, s aztán siet fel, mert idő, mire kihámozza magát a vacsora-ruhából. Julcsi segítségét is kéri benne, így gyorsabban boldogul a fűzővel, és a haját is hamarabb tudja praktikusabb fonatba és egyszerű kontyba rendeztetni, mintha maga csinálná. Míg Julcsi a haját rakja rendbe, ő az öltözéke utolsó simításait végzi el a jó ízlésű, díszes veretű fegyvertartó öv feltételével és rapierja ellenőrzésével. Egy tőrt is még elővesz aztán a szobalány nagy meglepetésére az egyik ruhásláda aljából, ahonnan a rapier is előkerült.
  A megadott idő előtt néhány perccel már Kathleen is lent lesz, igaz, futva érkezik meg a lovakhoz, s indulás előtt ellenőrzi a nyerget és átveszi Szeplősné ráeső nem éppen szűkmarkúan mért csomagját. Kathleen ruhája szűk fekete, jó minőségű nadrág, mélyzöld inggel és törékeny alakjára méretezett és igazított fém mellvérttel. Lovaglócsizma a lábán, s maga köré éjfekete köpenyt kanyarított. A sötétben nem látszik, de fekete és sötétszürke cérnával a szegélyén az is hímzett, hiszen Kathleennek szép ruhái vannak, még a praktikus, mentőakciókon viselhető darabok is finoman díszítettek, de nem hivalkodóak.*
  - Én kész vagyok! *Mondja a többieknek, s ha minden rendben, már nyeregbe is lendül.*
  ~ Vajon ő is velünk jön?~ *Tudja, hogy Rhae-re kéne gondolnia, de csak a magas, szőke elfre terelődnek vissza a gondolatai, azon agyalva, vajon kell-e majd érte aggódnia vagy sem. Mintha nem Kathleen lenne a csapat egyik leggyengébb láncszeme Tsitsa után. De egyelőre van ereje, még ha szokottan sápadt is.*
  Amelia il Contevilla
  Amelia il Contevilla

  IC hozzászólások száma : 384

  Contevilla-rezidencia - Page 6 Empty Derült égből villámcsapás

  Témanyitás  Amelia il Contevilla on 2013-07-22, 21:44

  Míg a többiek átolvassák, amit ő már áttanulmányozott, addig újra a hatóságok értesítésének kérdésén gondolkodik. Talán szüleik eljuttatták a hatóságokhoz az értesüléseket, és lehet emiatt jöttek el Rhae-ért. Időben még egybe is vágna.
  - Igen, biztosan ért valamelyikük ehhez a varázslathoz.
  Válaszolja Tsitsának, miután nemet intett fejével, miszerint ő nem merült el a Természet mágiaágban. Azt nem fűzi hozzá, hogy egész biztosan küldenek majd velük szakértőt, hiszen Rhae is elf, legyen bármi a múltjában ráadásul önhibáján kívül, a követségnek segítenie kell, ha tud. A szerencsekövet nem egészen érti, tanulmányait botor módon csak az asztrálmágiára korlátozta. Így aztán azt hiszi, hogy barátnője, aki jósnőhöz se hajlandó elmenni - igaz, más okokból-, most babonás szerencskavicsokat hiányol.
  - Lin, kérdezz rá apáéknál, hogy ők értesítették-e a hatóságokat.
  Szól még bátyja után, mikor kilépnek a könyvtárból. Azt kérdeznie se kell, hogy bátyja a készülődés egyik mozzanataként értesíti a családfőt, hogy gyermekei merre indulnak éjnek évadján.
  - Kath, szólj kérlek Szeplősnének, hogy készítsen össze mindenkinek élelmet útravalóul.
  Maga menne le normál esetben, és nem kuzinját kérné, de ez most nem normál eset. Habár normál esetben Rhaet nem rabolták volna el. ... Nem saját lakosztálya felé indul el, elkíséri Tsitsát szobájáig és ha igényli, akkor segít neki a készülődésben. Fejben saját holmiját készíti össze.
  - Minden rendben lesz, meg fogjuk találni.
  Mondja bátorítólag Tsitsának, mielőtt saját szobájába indulna, hogy az előre kigondolt dolgokat összepakolja és átöltözzön. Fél óra nem olyan sok, de menetkészen érkezik meg a lovakhoz. A jelentések megerősítik mindazt, amit idáig kiókumláltak.
  - Ha hintóval mentek, akkor ledolgozhatunk valamennyit a hátrányunkból a kezdeti szakaszon.
  Jegyzi meg megpróbálkozva a pozitív szemléletmóddal.
  avatar
  Ethyrlin il Contevilla

  IC hozzászólások száma : 184

  Contevilla-rezidencia - Page 6 Empty Derült égből villámcsapás

  Témanyitás  Ethyrlin il Contevilla on 2013-07-22, 11:13

  A könyv csak ritkán volt jó barátja, így persze, mit is várhat, hogy ő fog rábukkanni. Maga is odahajol, megnézni a címert, jól eszébe is vési.
  -Mit is várhattunk mást… - sóhajt fel. Most már ő is nagy bajban van, hogy ezt nem jelentették akkor. Most már mindegy, felelősséget kell vállania.
  -Bárkinek alája pörkölök, hogy stílszerűen fejezzem ki magam. – de nincs vicces kedvében. Pácban van ő is.
  -Jó ötlet. – bólint. – Hátha többet tudnak, mint mi. Bár ha nekünk kuka volt, ott aztán végképp. – sóhajt egyet. Hiszen még Tsitsának is keveset mondott.
  -Ha más nincs, akkor ideje készülődni. Ruházat, fegyver, élelem. Akármilyen sorrendben. Ki jön még? Nem gyerekjáték lesz. – tekint Tsitsára. Tisztában van vele, hogy ha elzárja, akkor is kislisszan és utánuk jön. Akkor inkább legyen a szeme előtt. Majd Kathleenre tekint.
  -Elkezdek készülődni. Félóra? – a válasz után a testőrre mered. – Bármi válasz érkezik, hozzám.
  Azzal elsiet a szobája felé, átöltözik. Még a szüleikhez is beugrik, elmondva, mit terveznek és magárra vállalva a felelősséget, a fegyvertárból szedi össze a holmikat, míg a lovakat készítik fel. Már a lovaknál van és feltehetően ekkor már mindenki, aki velük tart. Pár testőrt maguk mellé rendelt, kell a tömeg. A jelentés megérkezik a kikötő, a kapuk és Rhae testőrét illetően.
  -A kapukon áthaladva láttak egy hasonló leírásút, az adott időnek megfelelően. Baricci felé tartottak. – több város útja kanyarodik onnan tovább, többek között Grottocello városa is. – Hintóban voltak, négyen, pontosabban öten. Rhae úrral nem volt kísérő. – ezt már kissé halkabban, de határozottan mondja.
  Tsitsa Itsli
  Tsitsa Itsli

  IC hozzászólások száma : 316

  Contevilla-rezidencia - Page 6 Empty Derült égből villámcsapás

  Témanyitás  Tsitsa Itsli on 2013-07-21, 13:18

  *Egy ugrással ott terem Lili mellett, mikor felhívja figyelmüket, mit talált. Alaposan megnézi a címert, de első pillantásra is látta.*
  - Ez lesz az! Ez az, igen! Megtaláltad! *Bólogat rá, s barátnője engedelmével kicsit maga felé fordítja a könyvet. Szemei meglepő gyorsasággal futják át a sorokat, ilyen gyorsan olvasni képtelenség is, de annak, aki már ennyi könyvet elolvasott életében fiatal kora ellenére, már tudja, hogyan szelektáljon az információk között. Tekintete meg-megakad a fontosabb részleteken.*
  - Különösebben nem ír érdekes dolgokat, ami hasznunkra lehet. Annyit említ, hogy mikortól van házuk Grottocelloban, kor alapján az az óvárosi részben kell lennie, de utcát nem közöl. *Kicsit szűkült még a kör, de nem eléggé, és más információ nem tűnik olyan lényegesnek. Pedig úgy örült volna, hogy ha van valami olyan, amivel akár zsarolva őket, de visszakapják tőlük Rhaet.*
  ~ Persze, amivel zsarolni lehetne őket, azt nem írják le nyomtatott könyvbe, észlény.~ *Korholja magát, hogy az ellenség megismerése nem megy olyan könnyen, mint a kalandregényekben és régi mondákban. Kathleen kisasszony kérdésére pillant fel.*
  - Igen, van olyan, nem is magas szintű. A Természet-mágiaágban a Nyomolvasás. Ti tudjátok...? *Pillant Lili és Eth felé. Liliről úgy tudja, asztrálmágiát tanul, de hátha mást is még azóta, Ethyrlinről viszont nem tudja, ismer-e bármi varázslatot vagy sem? Ha nemleges lesz a válasz, akkor rögtön jön a következő gondolkodnivaló, mert bár megtanulhatnák most is a mágiát, de biztos elsajátítása és alkalmazása azért nem megy elsőre.*
  - Talán... talán az ezüstelfek körében lesz Természet-mágiaágas. *Legalábbis az elfek híresen közelebb állnak a természethez, talán mágia révén is.*
  - Egyébként is el kell menni a követségre, hogy Naram úrnak mit és mennyit mondott el Rhae, igaz? *Kérdőn néz a Contevillákra, hogy helyesen látja-e a következő lépést, s ha igen, mehetnek-e?*
  - Bárcsak lenne egy Szerencse kövem is... *Sóhajtja csak úgy magának.*
  Kathleen Contevilla
  Kathleen Contevilla

  IC hozzászólások száma : 289

  Contevilla-rezidencia - Page 6 Empty Derült égből villámcsapás

  Témanyitás  Kathleen Contevilla on 2013-07-21, 13:04

  *Az őrségnek nem ez lesz életük legjobb napja, mikor Ethyrlinnek eszébe jut, hogy Rhae mellé testőrt rendelt ki pont az ilyen esetek elkerülése végett. S a legkínosabb az lesz, mikor a könyvtárba érnek, akkor legalább az olvasás alól felszabadíthatja Ethyrlint a testőrparancsnok. Bár inkább felolvasná neki azt a sorozat unalmas könyvet, minthogy közölje vele, Rhae bizony egyedül ment ki, s ha Rhae utasította el a megjelenő testőrt, ha ügyesen kisurrant mellettük, nem nagyon lesz erre mentségük...
  ...Eközben Kathleen is keres a maga könyvében, övé lett az utolsó kötet, s van szerencséje olyan címerekkel is találkozni, melyeket még sosem látott. Biztosan már csak egy-két tagot számlál a család. Van itt mindenféle címer, és felkapja a fejét Tsitsa felkiáltására, majd vissza a kereséshez, mikor kiderült, hogy vaklárma volt. Ellentétben Amelia találatával. Ő maga nem lép oda, csak az asztalon áthajolva, fejjel lefelé veszi szemügyre a címert - ezt úgy is Tsitsának kell azonosítania - és hallgatja, amit felolvas rokona. Elhúzza a száját, mikor kiderül, hogy az emberkereskedelem nem is egyszeri botlás a család életében. Ahogy így látja fejjel lefelé a családfa ágrajzát, az egyik ágtól meg is vonták már a címer viselését a stenerei előjogokkal együtt. Meg se kell kérdezni, vajon miért? De hogy Awinzia ilyen hírbe kerüljön... Olyan szép hely pedig. Számára gyógyulást nem, csak enyhülést hozott a hely, de kis tavakat a vízesésekkel nagyon szépnek találta.*
  - Grottocello... Elég zűrös város hírében áll. S onnan alkalmas időben könnyű továbbvinni valakit a szigetek felé. *Ha Tsitsa megerősíti, hogy ez az a család, akkor rögtön meg is van, kiket keresnek. Eddigre bizonyosan lerendezte Ethyrlin is a testőröket. Ekkor eszébe jut valami.*
  - Ti hogy álltok a mágiával? Én nem vagyok benne jártas, de Isabel mesélt nekem olyanról, amellyel lehet nyomokat olvasni, még akkor is, ha az már szabad szemmel nem lenne látható.
  Amelia il Contevilla
  Amelia il Contevilla

  IC hozzászólások száma : 384

  Contevilla-rezidencia - Page 6 Empty Derült égből villámcsapás

  Témanyitás  Amelia il Contevilla on 2013-07-19, 15:33

  Tényleg túlságosan érzelmei irányítják, Kath, sőt még maga Lin is tud hozzátenni az intézkedésekhez, neki ezek közül egyik sem jutott eszébe. Szótlanul halad a többiekkel a könyvtár irányába, ahol segít kuzinjának fényt varázsolni a helyiségbe.
  Átveszi a lexikont Tsitsától, a könyv gerincére fut pillantása. Ezek szerint a sorozat második kötetét kapta ő, nem mintha ez sokat számítana. Az első egy-két család után rájön a kötetszerkesztés logikájára, innentől kezdve szeme célirányosan csak a címereket tanulmányozza. Tsitsa felkiáltására felkapja fejét, szerencsére nem csapta be saját kötetét, mert most aztán kezdhetné keresgélni, hol tartott. A G kezdőbetűs családoknál tart, mikor elérkezik a Gottrick családhoz. Pulzusa megnő azon nyomban, ahogy a címerre pillant, de előbb alaposan áttanulmányozza, biztos a megfelelő állat van-e ábrázolva. Azután rápillant a leírásra és már egészen biztos a dolgában.
  - Gyertek, azt hiszem megtaláltam. Nézzétek! Gottrick család.
  Szól izgatottan, lexikonját úgy forgatva, hogy mindannyian köré gyűlhessenek. Közben már mondja a lényeget.
  - Awinzia és Grottocello a székhelyük, ez stimm. Ráadásul már volt problémájuk emberkereskedelem miatt. Tsitsa, ez az a címer?
  Az egybevágás sem lehet teljes mértékű biztosíték, ezért kell barátnője megerősítése a címerről.
  avatar
  Ethyrlin il Contevilla

  IC hozzászólások száma : 184

  Contevilla-rezidencia - Page 6 Empty Derült égből villámcsapás

  Témanyitás  Ethyrlin il Contevilla on 2013-07-18, 00:07

  Nem hagyott ki semmi fontosat. Vagy mégis. Köszönettel pillant Kathleenre. Igaza van. Az őrség elindul, hogy a parancsnak megfelelően cselekedjen. Valami azonban nem stimmel. Érzi.
  -Állj. Ki volt Rhaevel? Kerítsék elő nekem, nézzék a… hol találtad az erszényt, Tsitsa? Ott alaposabban keressenek. Szeretném hallani a beszámolót és hogy miért nem jelentették az eltűnést.
  Nagyon mérges lesz, ha valamelyik testőrt még bántalmazták is. Nem is sejti, hogy egyedül ment Rhae.
  Tsitsa után viharzik ő maga is, hogy nekiálljanak keresni.
  -Utánamegyünk. – és közben nagyon korholja magát, hogy nem jelentették az esetet akkor. Az alvilág dolgaiba belenyúlni veszélyes, de ezt kötelességük lett volna jelenteni. Fenébe a jószívűségével.
  Tsitsa szavaira nem tud figyelni, csak a kapott könyvre, amivel azért gondban van, a könyvek sosem voltak a barátai.
  Tsitsa Itsli
  Tsitsa Itsli

  IC hozzászólások száma : 316

  Contevilla-rezidencia - Page 6 Empty Derült égből villámcsapás

  Témanyitás  Tsitsa Itsli on 2013-07-17, 12:00

  *A könyvtárba érve neki nem kell sok fény, ami kevéske beszűrődik az ablakokon elegendő számára, hogy rögtön a megfelelő polchoz fusson, s útközben az egyik asztalra teszi a kardot. Az olvasáshoz mondjuk jól fog jönni a gyertya vagy a lámpás, mert azért annyira jó szeme Tsitsának sincs. Lekapja a polcról a megfelelő köteteket, s kioszt mindenkinek egyet-egyet, egészen konkrétan a kezükbe nyomja, senki sem marad ki. Mindegyik kötet a címeres könyvek sorozatának tagja, így egyszerre tudják átnézni az egészet. Mindegyik könyv felépítése egyezik, a címerek egy-egy lapnak a felét elfoglalják, alatta néhány sorban leírják, melyik családé, főbb tudnivalókat, majd további oldalakon részletezik a származásukat, a székhelyeiket, családfájukat és természetesen a címert írásban is megörökítik, mi is áll rajta pontosan. A maga könyvét a legközelebbi asztalhoz teszi le, s le se ül, állva csapja fel és lapozza át, hol lehet az a szigonyos, kecskés címer?*
  - Igen, gondolom, azt tesszük, kisasszony. *Felel meg Kathleennek. Igazából gőze nincs, hogyan tovább. Ha meglesz a nyom, hova vihették Rhaet, akkor biztos ő oda akar majd menni, de hogy ott mi lesz, miként szabadítják ki? Hát erről még sok fogalma nincs. Remélhetőleg Liliék ebben gyakorlottabbak.*
  - Megvan! Francba, mégsem, ez egy kos... *Kezdeti izgatottsága máris bosszús csalódottságba csap át, s lapoz tovább. De mint mindig, most sem káromkodik ennél durvábban.*
  - Meg kellett volna néznem korábban ezt, csak annyira lefoglalt a kutatásom. Meg úgy tűnt volna, hogy nyomozok utána az ígéretem ellenére, ami végülis igaz lett volna, de akkor is... *Idegességét csacsogásba fordítja át, csak finoman hadarva, egyáltalán nem olyan vészes a helyzet, mint a varázslat előtt volt. Remélhetőleg a címer is meglesz valamelyiküknél, mire visszaérnek a kiküldött testőrök.*
  Kathleen Contevilla
  Kathleen Contevilla

  IC hozzászólások száma : 289

  Contevilla-rezidencia - Page 6 Empty Derült égből villámcsapás

  Témanyitás  Kathleen Contevilla on 2013-07-17, 09:44

  *A bokán rúgás elérte a célját, a szúrós tekintetet meg kibírja. Pláne, hogy nem is figyel már Ethyrlinre, hanem Tsitsa válaszára.*
  ~ Hűha, hát ez több, mint kevés információ. Hogy indulunk el ezen?~ *Határozottan jól jön, hogy jól tud uralkodni vonásain, s nem mutatja ki aggodalmát, hogy így nem nagyon lesz meg az ékszerész. Legalábbis nem hamar.*
  ~ De, hiba volt.~ *Mond ellent gondolatban Ethyrlinnek, de az legalább biztató, hogy egy címerük van.*
  - Szigonyos, kecskés címerre is kérdezzenek rá, láttak-e ilyent! *Teszi hozzá kuzinja szavaihoz a testőröknek címezve szavait, hiszen ez is egy nyom. Kuzinjaihoz fordul, miközben Tsitsa után sietnek.*
  - Ha ez létező család címere, akkor elég nagy butaság törvényellenes tettet címerrel ellátni a fülgyűrűben. Hátha voltak olyan ostobák, hogy az embereken is e jelvény volt, vagy a kocsin, amin elvitték. Már ha kocsiba rakták. *Osztja meg rokonaival, miért gondolt erre, miközben beérnek a könyvtárba, ahol rögtön nekilát gyertyát s lámpást gyújtani, hogy lássanak is így este.*
  - Ha meglesz a címer, hogyan tovább? Felfegyverkezünk és ha van valami nyom, utánamegyünk? *Érdeklődik közben, mi a terv, ha itt végeztek, és a testőrök is visszaértek.*
  Amelia il Contevilla
  Amelia il Contevilla

  IC hozzászólások száma : 384

  Contevilla-rezidencia - Page 6 Empty Derült égből villámcsapás

  Témanyitás  Amelia il Contevilla on 2013-07-16, 21:21

  - Igen, itt. Awinziában.
  Válaszolja Kathleennek gyorsan, mielőtt még belépnének a fegyverszobába. Mikor Rhae elmesélte, ő is felháborodott... igazából nem is tudja, miért nem léptek kapcsolatba a hatóságokkal. Ha nem marad el, talán most nem történik mindez... vagy még nagyobb lenne a baj, mert ha egyikük megússza, akkor ki tudja, mire vinné a bosszú.
  Örül Kath kérdéseinek, jó irányba terelik a beszélgetést. A mágiával együtt jó kis nyugtatókoktél Tsitsának. Ha nem lennének ennyire zaklatottak a körülmények, jót kuncogna a bokán rúgáson. A körülményeket azonban most nem lehet kizárni, így el se mosolyodik. Aggódik a csendes szavú elfért.
  Lassan azon kapja magát, hogy a kelleténél jobban őt magát is az érzelmei irányítják, pedig nem ragadt át rá Tsitsa idegessége. Nem. Őt barátnőjéért és az ő érzelmei miatti idegesség teszi túlérzelmessé. Bele se mer gondolni, hogy mi lesz, ha nem találnak rá Rhaere.
  Nem kérdez, hozzáfűznivalója sincs, Lin jól levezényelte a dolgot.
  - Egyelőre azt hiszem, ennyit tudunk tenni.
  Válaszolja bátyjának, közben kisorjázhatnak a könyvtár felé, pontosabban loholhatnak Tsitsa után.
  avatar
  Ethyrlin il Contevilla

  IC hozzászólások száma : 184

  Contevilla-rezidencia - Page 6 Empty Derült égből villámcsapás

  Témanyitás  Ethyrlin il Contevilla on 2013-07-15, 18:08

  Hálásan tekint Liára, megmentette a helyzetet. Hiába, ilyen téren a nőkkel ő bánni nem nagyon tud. És Tsitsa most inkább hajaz a nagyobb méretű névtársára és bizony nagyon meg kell gondolnia, hogy álljon-e elébe, ha nekiindul. Azzal nem tudott figyelni, mikről beszél húga és kuzinja, de ha megtudná, még egy rossz pontot kapna Rhae. Egy igazán hatalmasat.
  A bokánrúgásra szúrós tekintettel néz ugyan vissza, de veszi a lapot. Ugyanakkor nem érti, mit rontott el. Fejjel rohanni a falnak ilyenkor nem a legbölcsebb. De aztán rájön, hogy Kath kuzin is az ő pártján áll. Sőt, elismeréssel biccent, tökéletesen egyetért a gondolatmenetével.
  -Már ez is több, mint a semmi. – majd kivételesen lágyan tekint Tsitsára.
  – Nem volt hiba, Tsitsa. Fontos neked. - ~ … és képes volt hazudni….~ Azt viszont becsüli a fiúban… vagyis férfiban, hogy nem akarta ebbe belekeverni a lányt. Hiába, mert a lány láthatólag harcos tigrisként ugrana utána. Újból elkomorodik.
  -Rendben. Tsitsa, elmegyünk a könyvtárba. – naná, hogy nem hagyja egyedül, még valamit csinál, ami nem a legjobb döntés lehet.
  -Egy csoport megy a követségre, előre elmondva mindent, azzal se vesztegessünk időt. – ekkorra már kinyitja az ajtót, pár testőr áll ott, készen bármilyen eshetőségre.
  -Egy csoport megy a követségre, egy a kapuhoz, egy a kikötőbe. Rhae leírásának megfelelő személyre kérdeznek, a követségen elmondják, hogy mi a helyzet és bevárnak minket. A két csoport, akik a kapuhoz és a kikötőhöz mennek, ide jönnek vissza jelentést tenni. Kapnak félórát. A hátasainkat felnyergelni, a fegyverekkel együtt. – kifogy a parancsnoki szuflából, érzi, hogy ez azért még nem megy. – Van még valami, amit kihagytam? – tekint a többiekre tanácstalanul.

  Ajánlott tartalom

  Contevilla-rezidencia - Page 6 Empty Re: Contevilla-rezidencia

  Témanyitás  Ajánlott tartalom


   Pontos idő: 2019-08-22, 18:44