Üdvözlünk!

Éppen időben érkeztél Vándor!

Háború közeleg és elkél minden tenni vágyó erős kéz, forgasson akár fegyvert, vagy használja a mágia hatalmát.
Ne aggódj, ha nem állsz még készen, hőssé formálnak majd a kalandok.
Fedezd fel a világot, kelj útra, kalandozz sivatagon, kietlen tájakon, havas hegyek legmélyén, dögletes mocsáron és a mindig veszélyt rejtő tengereken át. Küzdj ádáz szörnyekkel, élj nemesi életet, vívd ki a hősnek járó tiszteletet, vagy rejtőzz árnyak közé és vedd el azt, ami neked jár!
Gyűjts hát magad köré szövetségeseket és formáld saját belátásod szerint a változó világot!

Az oldal alapítása:
2012.10.01.

Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Kaland

Fejedelmi játszma című kalandban a reagkör határideje:
04.09. 21:00

Latest topics

Ederthin várostérkép

A dombtavi időszámítás szerint jelenleg 616-ot írunk.

Ki van itt?

Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs


[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (12 fő) 2016-10-11, 18:26-kor volt itt.

Statistics

Jelenleg összesen 3499 hozzászólás olvasható. in 143 subjects

Összesen 56 regisztrált felhasználónk van.

Legújabb felhasználó: Elen

Szerzői Jogok

Az oldalon található egyedi alkotások az alkotó(k) tulajdonát képezik!
A Világleírás és a helyszínek, helyszínek leírásai az oldal készítőinek szellemi terméke, így a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően használható fel szabadon.

  Contevilla-rezidencia

  Montea
  Montea
  Admin

  IC hozzászólások száma : 3

  Contevilla-rezidencia - Page 24 Empty Contevilla-rezidencia

  Témanyitás  Montea on 2012-10-03, 13:03

  First topic message reminder :

  Contevilla-rezidencia - Page 24 Sz_contevilla

  Noha Contevilla rezidenciának nevezik, az épület és a hozzá tartozó szépen gondozott kert az il-Contevillák tulajdonában van, a család ezen ága az Adar ishiri tartózkodásuk és követségük során vették fel az ottani szokásoknak megfelelően a névhez az előtagot. Ugyan hazaköltöztek már, de a név így öröklődött tovább, a rezidencia pedig megtartotta régi nevét, hisz mindig is a Contevilla család tulajdonában volt.
  Contevilla-rezidencia - Page 24 K_contevilla1
  A kétszintes épületbe szép előkerten át lehet bejutni, a hintók számára rövid, de nem fedett kocsifelhajtó szolgál. A kapu és a birtokot övező kerítés is szép kovácsoltvas munka.
  Az épület nagy téglalap alaprajzú, az utca felé rövidebbik oldalát mutatja. Egy ugyanilyen formájú udvart ölelnek körbe a falak s szobák. Közepén kis kerti tó, pázsit, pálmafák és virágágyások díszítik. Az épület mögötti teraszról lehet a nagyobb kerthez lesétálni, főként a családtagok pihenésének, kikapcsolódásának színtere a hátsó kert asztallal és karfás székekkel, rózsabokrokkal és az éghajlatra jellemző gyakoribb és ritkább virágokkal, bokrokkal és árnyékot nyújtó fákkal. Lehetővé teszi a magánélet nyugalmának biztosítását és az elhatárolódást az idegenekkel szemben. Egy kisebb részen konyhakert (többnyire fűszerkert és gyógynövényes kert) található.
  Contevilla-rezidencia - Page 24 K_contevilla2
  A világos, márványpadlójú előtérből kétkarú lépcső vezet fel az emeletre, de ha a földszinten maradunk tovább haladhatunk előre ki a kertbe, illetőleg jobbra vagy balra egy-egy ajtón át. Balra egymás után két szalon található, bál esetén a bútorokat kiviszik innen és az egymástól több széles boltívvel elválasztott helyiség egyben adja a báltermet. Míg az egyikben beszélgetni, enni és inni lehet, addig a másikban található a táncterem. Ha nincs bál, kellemes szalonoknak van berendezve, kényelmes kanapékon és karfás székekben lehet pihenni, félrevonulva olvasni, vagy éppen többedmagukkal társalogni, teázni. Tovább haladva a családi magánykönyvtárt találjuk a földszinten, ez is több kisebb teremből áll és a végében van berendezve egy elkülönített rész a családfő fogadó- vagy dolgozószobájának.
  Az előtérből balra indulva az ebédlőhöz, majd a konyhához érünk, leghátul pedig a ház szolgálóinak, testőreinek szobái találhatóak.
  Az emeletre felérve jobbra - a szalonok és könyvtár fölött - vannak a családtagok és fontosabb vendégek szobái, míg balra - az ebédlő és a konyha fölött - további vendégszobák.
  Rhae Squorian
  Rhae Squorian

  IC hozzászólások száma : 204

  Contevilla-rezidencia - Page 24 Empty Re: Domb-tavi Fejedelemség Nagykövetsége

  Témanyitás  Rhae Squorian on 2012-12-01, 22:57

  [A csücsür]

  Megint hibát követett el, elvégre Tsitsa tulajdonképpen éppen dolgozik. És így megdícsérni valakit. Mégis… van Tsitsában most valami, amitől még inkább megszépül.
  - Vendég? Értem, de akkor is… én semmit sem tettem akkor ott érted.
  - Nagyon is szép, ízléses. – tekint ismét végig a terítéken.
  Észreveszi rajta az aggodalmat, majd a megkönnyebbülést. Nagyon figyelni fog eztán arra, hogy mit cselekszik és mit mond. Tsitsára mindig ráhozza az aggodalmat, amit éppenséggel nem szeretne.
  - Vállalom a mosogatást! – nagyon élvezi, hogy dolgozhat. Míg másnak kötelesség és kell, számára egy újabb ismeret. Nem szeretne elveszni és tehetetlennek lenni a saját életével kapcsolatban.
  - Rendben, akkor előkészítem addig a poharakat. –bólint beleegyezően.
  Szélesen elmosolyodik a következő mondatokra.
  - Menj nyugodtan, addig előszedem és kirakom a poharakat.
  Az egyik tálalószekrényhez megy, feltalálva magát vesz elő kétféle poharat mindenkinek. Egy vizes és egy frissítőknek való poharat. Most alkohol nem lesz. Legalábbis nem látott előkészítve italt.
  Az asztalnál éppen a tálcákról pakolja a terítékhez a poharakat, amikor nyílik az ajtó. Odatekint, majd a poharat az asztalra téve, meghajol.
  - Szép napot.
  Amelia il Contevilla
  Amelia il Contevilla

  IC hozzászólások száma : 384

  Contevilla-rezidencia - Page 24 Empty A csücsür

  Témanyitás  Amelia il Contevilla on 2012-12-01, 22:37

  [A csücsür]

  - Köszönöm. Jól is érzem magam.
  *Pukedlit is produkál a bók megköszönéséhez.*
  - Te is nagyon fess vagy, csak...
  *Ez mondjuk nem olyan meglepő, már, hogy a bátyja jól néz ki, ezért nem is riad meg egy kis tréfától. Meg is torpan menet közben, mintha alaposabban szemügyre akarná venni Lint, aztán megy tovább. A hatásszünet után folytatja.*
  - Csak tudod, ezek az éhségtől csillogó szemek rontanak valamennyit az összképen.
  *Az ebédlőbe lépve pillantása a terített asztalra esik és a látvány az illattal együtt az ő gyomrát is halk kordulásra készteti.*
  - Két éhes ebédelni vágyó csücsür-lakomára jelentkezik.
  avatar
  Ethyrlin il Contevilla

  IC hozzászólások száma : 184

  Contevilla-rezidencia - Page 24 Empty [A csücsür]

  Témanyitás  Ethyrlin il Contevilla on 2012-12-01, 22:21

  [A csücsür]
  Miután látja, hogy semmi olyasmit nem lát, amit nem kéne, beljebb lép.
  - Bizony. – bólogat. – Ez – mutat a hasára. – tévedhetetlen.
  Felcsillan a szeme. De nem azon, hogy máris. Vagyis, nemcsak azon. Lia végre tényleg kezd önmaga lenni, ezt vissza sem tudja tartani magában.
  - Nagyon jól nézel ki. Örülök, hogy kezdessz tényleg jobban lenni.
  - Akkor induljunk. Vár minket… a finomság. – hogy nem fogja megjegyezni a nevét, az biztos.
  Ahogy haladnak a jelzett irány felé, egyre intenzívebb az illat és párszor igencsak morran válaszul a gyomra. Annyira nem zavarja. Ha egyszer éhes, akkor éhes. Az ebédlőnél már kopogás nélkül nyit be. Nagy dolgot nem csapott az öltözéssel. Szűk, fekete bőrmellénye alatt fehér ing, barna nadrág és csizma. Ennyi elég egy normális megjelenéshez szerinte. Az ajtónál előre engedi Liát, majd belép.
  - Megérkeztünk mi is.
  Amelia il Contevilla
  Amelia il Contevilla

  IC hozzászólások száma : 384

  Contevilla-rezidencia - Page 24 Empty Re: Domb-tavi Fejedelemség Nagykövetsége

  Témanyitás  Amelia il Contevilla on 2012-12-01, 21:57

  [A csücsür]

  *A teljes napos fürdőzés után úgy aludt egész éjszaka, mint akinek altatódalt dúdoltak hajnalig. Jól esett neki az egész napos kényeztetés, újra teli van energiával. Egy nagyon picit sajnálja, hogy Elena érkezéséig már több gyakorlótéri délutánja nincs, most kihívhatná Ronelt. Az ebéd különlegessége azonban pótolja a délutáni izgalmakat. No nem Tsitsa főzőtudománya miatt lesz izgalmas az ebéd, hanem az asztaltársaság kecsegtet sok jóval.*
  - Szabad.
  *A nyíló ajtónak mondja az engedélyt, ebből rögtön tudja, hogy Lin a látogatója.*
  - Ó, már ennyi az idő?
  *A nyíló ajtó megkeveri a levegőt és bizony már Lili is érzi a finom illatokat. Felkel íróasztalától, ahol eddig levélírással foglalta el magát.*
  - Nem kell várnod, mehetünk máris.
  *Egyszerű, élénk mályvaszínű hosszúruhát visel, A vonalú szoknyarésszel és könyékig érő ujjakkal, csipkeberakással. Haját előbb befonta, majd kontyba tűzte lila ékköves kontyfésűkkel.*
  avatar
  Ethyrlin il Contevilla

  IC hozzászólások száma : 184

  Contevilla-rezidencia - Page 24 Empty [A csücsür]

  Témanyitás  Ethyrlin il Contevilla on 2012-12-01, 21:35

  [A csücsür]


  A hasa elégedetten vette tudomásul Tsitsa meglepijét. Elégedetten morrant is, amikor Tsitsa elment. Aztán a szobájában elegánsan ráhuppant az ágyára, hátast, és úgy döntött, pihen egyet. Amiből alvás lett. Arra ébred, hogy hangosan jelezte a gyomra a pontos időt. Pontosabban a csörü, csürü, csücsrü…. csücsür! Pattan az ágyból, beletúr rövid hajába és már siet is húga lakosztálya felé. Útközben ábrándozik, hogy mi is lehet. Igazi haspók, ennek következtében extra mozgásra van szüksége, amit derekasan teljesít is.
  Megáll az ajtó előtt, kihúzza magát, majd bekopog. Nem sokat vár ezután, már nyitja is, de közben megszólal.
  -Lia én vagyok az. – itt még van esély, ha sikítást hall, akkor annak alapján el tudja dönteni, hogy berohannia, belépnie vagy visszalépnie kell. Ha semmi gyanús nesz vagy válasz nincs, akkor csak bekukkant az ajtón.
  -Itt az idő. Tudom, a gyomrom pontos. Kint megvárlak. – mindezt a csibészes vigyorral előadva.
  Tsitsa Itsli
  Tsitsa Itsli

  IC hozzászólások száma : 316

  Contevilla-rezidencia - Page 24 Empty Re: Domb-tavi Fejedelemség Nagykövetsége

  Témanyitás  Tsitsa Itsli on 2012-12-01, 20:41

  [A csücsür]

  - Te sose zavarsz. *Feleli lágyan elmosolyodva, még véletlenül sem feddőn, s köszönettel pillantva Rhaere a figyelmességéért.*
  - Köszönöm szépen. *A bókon is elmosolyodik, jól esik neki, noha tudja Lilitől, hogy a több ruhamennyiség esetén több bók jár egymásnak, aminek eleget is tett Rhae. Valószínűleg nem gondolja, hogy a köténykét rendszeresítenie kellene Tsitsának öltözködéskor, de... hiába udvariaskodás, jól esik hallani, hogy szépnek találja valaki. A korholásra vágyó Rhae meg biztos megkapná azt a korholást Tsitsától, ha tudná a lány, milyen botor gondolatok jutottak eszébe. Ha tudná a férfi, azóta hányszor álmodott azzal az estével, a tánccal...*
  - Köszönöm, de elbírom, meg te a vendég vagy. S remélem az íze is lesz olyan jó, mint az illata! De mondjátok ám meg, ha nem ízlik, nincs miatta harag. *Kiérződik, mennyire izgul Tsitsa, de ugyanakkor jól is érzi magát. A terítés vizslatása feltűnik neki és aggódva pillant a terítékre, majd Rhaere, majd a terítékre, majd megint Rhaere.*
  - I-i-igen. Én. Nem jó? *Kérdezi aggodalmasan, mert akkor tán még lesz annyi idő az il Contevilla testvérpár érkezése előtt, hogy kiigazítsa a hibát. Nagy megkönnyebbülés számára, hogy nem rontott el semmit, mi több, gyönyörűen terített. Láthatóan eltűnik szemeiből is az aggodalom és vállait lehúzni látszó aggodalom is tovatűnik.*
  - Köszi! *Bízik benne, hogy Liliéknek is megfelel majd.*
  - Segíteni? Csak óvatosan ajánlgasd, a végén még befoglak mosogatni! *Mosolyog jókedvűen, viccelődve barátjával. Remélhetőleg ő is érti majd, hogy ez csak tréfa volt, nem akarja Tsitsa egyik vendégét sem az ebéd után munkára fogni.*
  - De megvan, miben tudnál segíteni, ha nagyon szeretnél. Megköszönném, ha hoznál poharakat... ami vélhetően a legtöbb italhoz megfelel, nem tudom, Lili és Lin mit iszik majd. Vagy azt majd akkor hozzunk, ha már tudjuk, mit isznak? *Ezt rábízza Rhaere, jobban ért ehhez a férfi.*
  - A poharakról valahogy teljesen megfeledkeztem. S ha most megbocsájtasz, sietek vissza a konyhába, mielőtt elég az utolsó adag csücsür. *A választ már nagyon nem várja meg, a sercegésből hallja, hogy most fel kell rúgnia pár illemszabályt, s visszamennie a konyhába, hogy kiszedje az utolsó tálba az utolsó adag ételt. Ha Rhae leselkedik, akkor pufi tésztabundás párnácskákat láthat, amint sorra a tálba kerülnek.*
  Naram Enyras
  Naram Enyras

  IC hozzászólások száma : 117

  Contevilla-rezidencia - Page 24 Empty Elfek kincse - kaland

  Témanyitás  Naram Enyras on 2012-12-01, 19:46

  Igennek veszi a mosolyt, így nem távozik. Ha mindenképpen kényes dologról lenne szó, akkor természetesen távozik.
  Amint Amelia is feláll, maga is így tesz. Meghajol, népének szokása szerint tenyerét élével arca elé teszi közben, az orral párhuzamban, amikor bemutatják.
  -Tiszteletem.
  Helyet foglal maga is. Az érkezőt meghallgatva nem tekint Ameliára, csak akkor, amikor válaszol is a hölgynek. Nem érti a helyzetet, gondban viszont nem akarja Ameliát sem hagyni. Elgondolkodik. Mintha Nephir beszámolt volna egy olvasmányáról amit az Asheh Haeton-i követségtől kapott könyvek között talált és addig nyúzta, amíg maga is el nem olvasta.
  -Ez valóban Asheh Haeton-i településnév. Egy történetben olvastam róla…. régen nagyon is valós város volt. – tekint Ameliára.
  Majd újra előveszi azt a fóliánst, hogy pontosabb képet kapjon róla, Nephir biztosan tud neki segíteni.
  Rhae Squorian
  Rhae Squorian

  IC hozzászólások száma : 204

  Contevilla-rezidencia - Page 24 Empty Re: Domb-tavi Fejedelemség Nagykövetsége

  Témanyitás  Rhae Squorian on 2012-12-01, 19:19

  [A csücsür]

  Zavartan lép beljebb.
  -Csak nem akartalak megzavarni.
  A mosoly láttán azonban megnyugszik és mosollyal viszonozza. Ha mellette van, mindig megnyugszik és jó kedve lesz. Elpirul a dícséretre.
  -Ezt nekem kéne mondanom neked. Ma is nagyon szép vagy. Köszönöm a bókot.
  Tsitsa hangulata teljesen eltér attól, mint amikor az étterembe mentek. Itt Tsitsát látja, aki örül, hogy tevékenykedhet. Gondolatban korholja és elszégyelli magát. Olyat erőltetett akkor a lányra, amit nem biztos, hogy kellett volna. És csendben megjegyzi, hogy ilyen stílusú inget fog minél többet varratni…
  -Viszem én a tálcát. Ha szabad. Meg kell, hogy jegyezzem, nagyon ínycsiklandó az illat. – mosolyodik el.
  Tálcával vagy a nélkül megy a szomszédos helységbe. Megáll, kissé megdönti a fejét, majd közelebb lép, kezét finoman, érintés nélkül simítja végig az egyik terítéken.
  -Tstisa, ezt te terítetted? – ragyogó szemekkel tekint az asztalon végig majd rá. – Gyönyörű.
  Még senki sem érkezett meg, de illetlen dolognak tartja, hogy a kisasszony és az úrfi előtt foglaljon helyet, így inkább áll.
  -Megvárom a többieket és téged is.
  -Egy pohár víz megfelel, köszönöm. – biccent a fejével hosszabban. – De segítek. Tudok valamit?
  Nem igazán tudja, hogy mit segíthetne, de Tsitsának örömmel.
  Tsitsa Itsli
  Tsitsa Itsli

  IC hozzászólások száma : 316

  Contevilla-rezidencia - Page 24 Empty Re: Domb-tavi Fejedelemség Nagykövetsége

  Témanyitás  Tsitsa Itsli on 2012-12-01, 14:48

  [A csücsür]

  *A kopogásra felkapja a fejét és az ajtó felé pillant.*
  - Szia! Szabad, persze. Mikor nem volt szabad ide belépni? Gyere csak! *Rhae kapásból kap egy ragyogó mosolyt Tsitsától, ahogy meglátta, s önkéntelenül is végigméri.*
  - Nagyon szép ez az ezüstszürke ing. Ezzel a magas nyakkal főleg jól áll. *Mondja még, miközben befejezi a két szószos tálba való töltögetést. A szósz láthatóan egy zöldfűszeres, tejszínes mártás lesz majd, ezeket egy tálcára rakja és elindul a szomszédos terembe, az ebédlőbe.*
  - Gyere csak erre. Te érkeztél elsőnek, úgyhogy megvan az az előnyöd, hogy még sok hely közül választhatsz, hova szeretnél ülni. *Meséli derűsen, átirányítva a férfit is emide, ahol már szépen megterített. Legalábbis az ő ízlése szerint szépen, még ha az előkelő éttermekben vagy itt ha ünnepi vacsora van még szebben terítenek. Tányérok, evőeszközök, szalvéták, és a váza a virággal ott van már, fennmaradó helyre a megterített rész két végébe letesz egy-egy szószos tálat. A csücsür még rejtve marad, a konyhában is lefedett tálak alatt volt, hogy a meleg maradjon.*
  - Valamit elfelejtek, érzem... *Néz végig az asztalon, majd felcsillannak a szemei és jókedvűen Rhaehez fordul.*
  - Mit szabad hoznom az úrnak inni? *Rájött, pohár nincsen még az asztalon.*
  Amelia il Contevilla
  Amelia il Contevilla

  IC hozzászólások száma : 384

  Contevilla-rezidencia - Page 24 Empty Elfek kincse - kaland

  Témanyitás  Amelia il Contevilla on 2012-12-01, 00:29

  *Fogalma sincs, mitől gondolta meg magát Naram a távozást illetően. Vagy nem is akart távozni? Lili próbálja felidézni, hogy miből következtetett erre az előbb. Rövid gondolkodás után arra jut, hogy a szavak, vagy az óvatos könyvösszecsapás lehetett a félrevezető jel. Miután ezt ilyen jól kitalálta, újraköti hajfonatát rögzítő szalagot. Küld egy mosolyt Naram felé, hogy jelezze, milyen hálás, amiért itt maradt - legalább nem kell a főkomornyik strázsálása mellett csevegnie a vendéggel.*
  - Amelia il Contevilla, örvendek a találkozásnak, foglaljon helyet, kérem.
  *Felállva köszönti a ház vendégét és Naramot is bemutatja, ha szükséges. Mielőtt a komornyik távozna, küldet fel vele hűsítőt.*
  - Tessék csak.
  *Mondja miután leült, habár feltételezése szerint, ha ellenkezni kezdett volna, Yakootah akkor is elmondaná, mi járatban van. Miközben hallgatja, szemügyre veszi a látogatóját. Kissé talán késve, de biztosítja diszkréciójáról. A család nemes és tudományos ügyek támogatásának említésekor megemelkedik szemöldöke. Miért jött ez a nő őhozzá és nem az apjához? A magiszter nevének említése, másik szemöldökét is felvonja. Személyesen ugyan nem találkozott még Irfan Marrukh magiszterrel, az elfek történelme ilyen magas fokon még nem érintette meg Lilit, de hallotta már a nevét. Most már tényleg nem érti, hogy miért őhozzá jött egy tanársegéd és miért nem az apjához maga a magiszter, ha expedíció finanszírozásáról van szó.*
  - Fregahn’ Laenor?
  *Szemében kérdésekkel pillant Yakootah-ra, majd Naramra.*
  - A tudásom az Asheh Haeton-i városokról kissé hiányos.
  Rhae Squorian
  Rhae Squorian

  IC hozzászólások száma : 204

  Contevilla-rezidencia - Page 24 Empty Re: Domb-tavi Fejedelemség Nagykövetsége

  Témanyitás  Rhae Squorian on 2012-11-30, 22:34

  [A csücsür]

  Az egyeztetésre nagyon megörült. Tsitsa nem udvariaskodásból mondta akkor. Többszörösen várja az eseményt. A finom illat apránként jut el hozzá, ahogy dolgozik a műhelyben, többször megáll a tennivalókban és élvezettel adja át magát az illatnak.
  Majd végül nem bír magával, inkább abbahagyja a munkát és készülődni kezd. Miután letisztította magáról a munka nyomait, fekete nadrágot húzott, sarut vett fel és ezüstszürke, magasított nyakú inget. Haját ismételten laza kontyba fogta.
  A finom illat nyomába haladva jut el konyhához, halkan bekopog.
  -Szabad?
  Nem tudja, kik érkeztek már meg. Érdeklődve várja Ethyrlin úrfival is a találkozást, mint ahogyan várja azt is, hogy Amelia kisasszonnyal is találkozzon. Nagyon aggódott az egészségéért és örömmel hallja, hogy napról napra egy jobban érzi magát.
  Tsitsa Itsli
  Tsitsa Itsli

  IC hozzászólások száma : 316

  Contevilla-rezidencia - Page 24 Empty Re: Domb-tavi Fejedelemség Nagykövetsége

  Témanyitás  Tsitsa Itsli on 2012-11-30, 17:32

  [A csücsür]

  *A Lilivel való vásárolgatás után visszatérve a rezidenciára épp csak lepakolt, ment is Szeplősnéhez megbeszélni a konyha elkérését, s ezután már csak két személlyel beszélt: Lilivel újra, alkalmas-e a megjelölt időpont a bátyjának is és persze Rhaehez is bekopogott, hogy végül, de nem utolsó sorban tőle, az eredetileg meglepni készülttel is megbeszélje az időpontot. Nem árult el most sem többet, csak hogy a híres-hírhedt csücsür fog elkészülni, úgy készítse magát és hogy ne lepődjön meg, elmondta azt is, hogy kik lesznek még jelen.
  Egész könnyen ment a leszervezés, így a megadott napon már délelőtt időben lement a konyhába, hogy el tudjon készülni mindennel. Hogy izgul-e? A "rettenetesen" szó talán jól tudná leírni mennyire. A a recept ismerete mellett a rutin az egyedüli, mely átsegíti ezen, s nem vágja el ujját, nem sózza, borsozza el az ételt, s nem is égeti oda sem, na meg amiben elkészíti azt sem. Összességében a konyha szépen megússza a dolgot, s időben van ráadásul, még sietnie sem kell a terítéssel. Míg az utolsó adag sül, addig ő neki is lát a terítésnek a konyha melletti ebédlő asztalának egyik végében, négy főre terítve. Szép fehér abroszt rak fel, lapostányérokat helyez el, s evőeszközként kést és villát. Itt magában megint örül annak, hogy az Contevillák nem tartanak olyan felesleges szokásokat, mint az érthetetlenül sok villa és kés használata az étel fajtájától függően. Elég nagy bajban lenne, mert halvány lila fogalma sincs róla, hogy ezt az ételt melyikkel kellene enni. Tesz ki szép, mélyzöld szalvétákat is, s az asztalon alapvetően lévő csokor virágot átrakja egy zöld vázába, legyen szép egységes az összhatás.
  Hogy merre kell jönni, azt amúgy is tudják a többiek, de finom illat száll már ki egy ideje a konyhából az ebédlőn át a folyosóra. Tsitsa benn szorgoskodik tovább, s ahogy közeledik az időpont, úgy kezd egyre jobban izgulni, ugyanakkor már előre örülni is, mert barátaival lehet... És Ethyrlinnel. Talán most majd jobban megismeri őt is, mert amennyire ismeri Lilit, a bátyját annyira nem. Nyers színű vászon ruhácskája van rajta, nyaka mögött megköthető pánttal, s a ruha aljára bordó fonallal virágokat hímeztek körbe. Kötényt kötött maga elé, hogy ruhája ne piszkolódjon, s hosszú, vöröses barna haját ezúttal nem a magas copfként tűzte fel, hanem vastag fonatba rendezte, hogy sütés-főzéskor ne legyen útban, s még véletlenül se kerüljön egy vörösesbarna hajszál az ételbe.*
  avatar
  Khaleln Ehra'il Naar

  IC hozzászólások száma : 18

  Contevilla-rezidencia - Page 24 Empty Re: Domb-tavi Fejedelemség Nagykövetsége

  Témanyitás  Khaleln Ehra'il Naar on 2012-11-30, 13:39

  [size=150:s9u5b87t]Elfek kincse – kaland
  [size=150:s9u5b87t]- bevezetés -
  II. szál
  Lili – Naram  A komornyik fejet hajt.
  – Azonnal idevezetem a hölgyet – teszi még hozzá, majd távozik, mintegy három perc múlva megjelenik újra, s kopog, majd ha szabad utat kap, belép és bejelenti a vendéget.
  – Yakootah al-Nashid tanársegéd – s a bemutatott személy azonnal belép az ajtón, s dzsahim szokásnak megfelelően meghajol a rangos hölgy és társasága előtt.
  A komornyik még megkérdezi, hogy szolgálatára lehet-e valamiben még Ameliának és Naram úrnak, aztán ha elbocsájtják, akkor távozik, ha kérnek tőle valamit, pl. frissítőt maguknak, vagy a vendégnek, akkor azt teljesíti, pontosabban ideküldeti egy szobalánnyal, ahogy azt kell… Domb-tavi szokás szerint.
  Yakootah az akadémia tanáraira jellemző talárját viseli, fejfedővel. Ez alól kilóg szoros fonatba font, hátközépig érő, sötét haja. Arcra nem túl szép, s a fekete szemfesték ad némi nőiességet neki, de ezt leszámítva látszik, hogy ez a 30 körüli nő nem ad kimondottan a külsejére a kelleténél nagyobb mértékben.
  – Yakootah al-Nashid vagyok, és végtelenül hálás, hogy fogadott, kisasszony – kezdi, miután felegyenesedett, aztán tart egy rövid szünetet a beszédében, mialatt szemügyre veszi az Amelia társaságában lévő elfet. Ez kicsit elbizonytalanítja, de eme érzelmet nem engedi kiülni az arcára. – Ha megengedik, egyből a tárgyra térek. De előtte meg kell kérnem önöket, hogy az ügyet bizalmasan kezeljék, a mesterem karrierje múlhat rajta. Az akadémián az a hír járja, hogy az Önök családja támogat bizonyos nemes… illetve tudományos ügyeket – itt újabb szünet következik. Akár igaz a pletyka, akár nem ő valóban ezt hallotta. – Tehát a mesterem, bizonyos Irfan Marrukh magiszter ügyében jöttem. A magiszter úr bízott meg, hogy érdeklődjek Önnél, támogatna-e a családja egy expedíciót a sivatagon át… Fregahn’ Laenorba.
  Szemeiben eltökéltség, hogy komolyan beszél. Ez azért is kell, mert Fregahn’ Laenor egy valaha létező, de mára már bővel elveszett város, bár a neve valószínű Ameliának nem sokat mond, csak annyit tudhat a gyertyalánghajú, hogy Asheh Haeton-i városnév, míg Naram emlékezhet, hogy olvasott erről a helyről egy régi mesét egy fóliánson, amit az Asheh Haeton-i Követségtől kapott a delegációjuk ajándékba több tekerccsel, könyvvel és fóliánssal egyetemben.
  Naram Enyras
  Naram Enyras

  IC hozzászólások száma : 117

  Contevilla-rezidencia - Page 24 Empty Elfek kincse - kaland

  Témanyitás  Naram Enyras on 2012-11-27, 13:20

  Ameliára tekint, hátha ismeri a nevet. Eléggé csöndben van, ez nem biztos, hogy jó jel. Mint ahogyan az sem, hogy az itteni szokások szerint nem lehet egyedül hagyni nemes hölgyet, ha vendég érkezik hozzá. Az itteni szokásokat nehéz megszoknia, főként egyes elemeit. Mivel nem otthon van, ezért nem hunyhat szemet az itteni szokások felett.
  Ültében kissé megdől Amelia felé.
  -Nem zavarnak, a könyv nem szalad el.
  A könyvet azonmód be is csukja és az ölébe helyezi, rátéve csuklójára a másik kezét. Így várja a betérő vendéget.
  Amelia il Contevilla
  Amelia il Contevilla

  IC hozzászólások száma : 384

  Contevilla-rezidencia - Page 24 Empty Elfek kincse - kaland

  Témanyitás  Amelia il Contevilla on 2012-11-27, 01:27

  *Lili egy kissé értetlenül ráncolja a homlokát a komornyik szavait hallgatva. Zavarodottságának oka az ismeretlen név s még inkább a Minden Tudományok Akadémiájának említése. Rögtön a legrosszabbra gondol, valamiféle felvételi vagy szintfelmérő vizsgára, hogy megfelel-e a haladó szintű kurzusra. De ő még nincs felkészülve, ki se jegyzetelte az új tudományos értekezést, sőt még ki se olvasta, hetek óta nem használt mágiát... és egyáltalán, még nem is jelentkezett a kurzusra! Naram szavai rángatják ki a néma pánikolásból. Nyel egyet, majd az előbbi néma mozdulatlanság után végre pislog is, de egymás után vagy nyolcszor.*
  - Most fogadom, kísérje fel.
  *Gyorsan útjára engedi a komornyikot, majd rögtön fordul is Naramhoz.*
  - Naram, kérem, egyáltalán nem zavar. Félek tőle, hogy mi zavarnánk a pozsgás növények megismerésében. Igazán sajnálom, hogy nem tudunk egy békés sarkot biztosítani az olvasásra.
  *A felsorolt ok miatt nem is próbálja meggyőzni Naramot, hogy maradjon a szalonban. Ő maga becsukja könyvét és lerakja az asztalra.*
  Naram Enyras
  Naram Enyras

  IC hozzászólások száma : 117

  Contevilla-rezidencia - Page 24 Empty Elfek kincse - kaland

  Témanyitás  Naram Enyras on 2012-11-25, 21:33

  Elmosolyodik Amelia válaszára. Valóban értékesek egymásnak. És tapasztalta is. Két társlélek, akik egymást támogatják gond, baj és öröm idején.
  -Van a könyvtárunkban pár könyv, de ami itt van, az minden képzeletet felülmúl.
  Elmerül a könyvbe, de csak pár sort tud olvasni, amikor kopogást hall, majd belép a komornyik. Ilyen még nem nagyon fordult elő, legalábbis eddigi tapasztalatai alapján. Nagyon fontos lehet. Ameliára tekint, összecsapja óvatosan a könyvet.
  -Akkor, nem is zavarom. Majd később folytatjuk a könyvek eszmecséréjét.
  avatar
  Khaleln Ehra'il Naar

  IC hozzászólások száma : 18

  Contevilla-rezidencia - Page 24 Empty Re: Domb-tavi Fejedelemség Nagykövetsége

  Témanyitás  Khaleln Ehra'il Naar on 2012-11-25, 18:39

  [size=150:2lh4o8qp]Elfek kincse – kaland
  [size=150:2lh4o8qp]- bevezetés -
  II. szál
  Lili – Naram  Mialatt a kisasszony és az elf gyógyító a szalonbeli eszmecseréjét folytatja, Yakootah dűlőre jut a lánnyal, aki várakozásra inti a dzsahim nőt, s előkeríti a család komornyikját, akinek Yakootah mintegy 5 percig magyarázza, mi járatban, és hogy miért kell a kisasszonnyal találkoznia, s nem volt kifogás neki, hogy Amelia éppen gyógyulófélben van. Ugyanakkor arra nagyon figyelt, hogy diplomatikusságát mindvégig megtartsa.
  A komornyik először nem akart kötélnek állni, de miután látta, hogy a jövevény nagyon elszánt, így nem dobatta ki, hiszen – szerinte – az csak újabb „kerepeléssel” járna, azzal pedig a család nyugalmát törné meg a „barbár” nőszemély.
  Mintegy 5 percre rá a tisztes szolga kopogtat a szalon ajtaján, majd belép rajta, ha beengedik.
  – Bocsásson meg, Amelia kisasszony – kezdi, miután becsukta maga mögött az ajtót, s a nő elé állt. – Egy Yakootah al-Nashid nevű tudós a Minden Tudományok Akadémiájáról kér kihallgatást Öntől. Fogadja most, vagy jöjjön vissza egy alkalmasabb időpontban?
  Amelia il Contevilla
  Amelia il Contevilla

  IC hozzászólások száma : 384

  Contevilla-rezidencia - Page 24 Empty Elfek kincse - kaland

  Témanyitás  Amelia il Contevilla on 2012-11-25, 15:59

  - Rendkívül jó barát.
  *Bólogat a Tsitsát méltató szavak kíséretéül. Soha ilyen jó barátnője nem volt még, hálás is érte és nem veszi hányaveti módon magától értetődőnek a magascopfos lány barátságát. Ezt még soha nem fogalmazta meg igazából, de igazán jól esik neki, hogy van végre valaki, aki elfogadja az ő domb-tavi származását. Igaz, feltehetően a többi al-dzsahali kisasszonynak se a származásával akadnak problémái, sokkal inkább gyertyalángszín hajával.
  A mágiatanulását támogató mosoly láttán büszkén kihúzza magát, már vissza is nyitja könyvét, de nem pillant bele. Odafigyel Naram válaszára és a mutatott könyvborítót is tanulmányozza. Ő maga nem sokat ért a gyógynövényekhez, ha tudja is egyik vagy másik épp mire jó, hát biztos nem tudná csoportosítani őket. Vagyis de, fű-fa-bokor-virág, ez az ő nagy növénycsoportosítási tudománya, de ezt érthető okokból inkább nem hangoztatja.*
  - Pedig azt gondolhatnánk, hogy a sivatagban nem él meg értékes növény. Nos, akkor művelődjünk együtt.
  *Nem szeretné Naramot sokáig feltartani a csevegéssel, így hamar megadja a lehetőséget az olvasásra. Amennyiben az ezüstelf gyógyítónak sincs egyelőre mondanivalója, úgy Lili is felhúzza maga alá lábait és újra beletemetkezik a tanulmányba, amit még egyszer el szándékozik olvasni, de akkor majd kijegyzetelve magának a fontos részeket. Csak akkor ül fel újra rendesen, mikor vendég érkezését jelentik be. Nem emlékszik, hogy bármelyik követségről bejelentkezett volna bármely barátjuk.. sebaj, szereti a meglepetés-látogatásokat is.*
  Naram Enyras
  Naram Enyras

  IC hozzászólások száma : 117

  Contevilla-rezidencia - Page 24 Empty Elfek kincse - kaland

  Témanyitás  Naram Enyras on 2012-11-23, 19:00

  -Tsitsa kisasszony mindig is nagyon figyelmes Ön iránt.
  Sosem volt nap, hogy ne érdeklődött volna Amelia hogyléte iránt, jelenléte mindenképpen fontos Amelia számára, sosem tagadta meg, hogy meglátogassa. A baráti szeretet és figyelmesség sokat számít. És Tsitsának hatalmas szíve van.
  -Tehát foglalkoztatja a mágia ezen ága továbbra is. Örülök, hogy folytatja tanulmányát.
  Arcán a mosoly támogatóvá válik. Nemcsak az egészség tért vissza, hanem az az elhatározottság és elhivatottság, amely Amelia-t rendkívüli személlyé tette.
  -Az itt honos növények tárháza végtelen és nincs alkalom, hogy ne ragadnám a lehetőséget a tanulmányozásukra. Hihetetlen gyógykincsek rejtőznek bennük. Ez a pozsgás növények gyógyerejéről szóló egyik fontos tanulmány. – mutatja a könyv borítóját.
  Amelia il Contevilla
  Amelia il Contevilla

  IC hozzászólások száma : 384

  Contevilla-rezidencia - Page 24 Empty Elfek kincse - kaland

  Témanyitás  Amelia il Contevilla on 2012-11-23, 17:02

  *A játék és a beszélgetés tehát kihúzva a listáról, de Lili nem szontyolodik el. Pillantásával követi Naramot, ahogy helyet foglal. Közben újra kinyitja könyvét.*
  - Ez egy friss tanulmány az elmemágiáról. Tsitsa kölcsönözte ki nekem a Nagykönyvtárból. Ha szeretném folytatni ezt a mágiaágat, ráadásul a most induló kurzuson, akkor mindenféleképp jó, ha elolvasom a legújabb értekezéseket.
  *Tessék, nőtől rövid választ nem kaphatsz, vagy csak nagyon ritkán/nagyon kevés nőtől.*
  - És Önnek mire esett ma délután a választása?
  Naram Enyras
  Naram Enyras

  IC hozzászólások száma : 117

  Contevilla-rezidencia - Page 24 Empty Elfek kincse - kaland

  Témanyitás  Naram Enyras on 2012-11-23, 16:30

  Van mindig valami megkapó mindenkiben, ahogy pihen. Amelia biztosan nem számított társaságra, így nem tekint oda. A válaszra megdől kissé.
  -Köszönöm.
  Helyet foglal, illő távolságban lévő karos fotelban foglal helyet, amelybe kényelmesen belefér. Mert már igencsak vékony, a magassága miatt meg kell válogatnia, hova ül le.
  -Ha nem zavarom az olvasásban, akkor szívesen betársulok az olvasásba. Megkérdhetem, mit olvas?
  Valóban úgy helyezkedik el, hogy látható, rövid időn belül a könyvbe fog mélyedni.
  Amelia il Contevilla
  Amelia il Contevilla

  IC hozzászólások száma : 384

  Contevilla-rezidencia - Page 24 Empty Elfek kincse - kaland

  Témanyitás  Amelia il Contevilla on 2012-11-23, 16:09

  *Felpillant könyvéből, mikor társasága érkezik. Természetesen tudja Lili, hogy Naram nem azért jött, hogy az ő társasága legyen - milyen kár!-, ezt meg is erősítik a szabadkozó szavak. Felül rendesen, idáig keresztbe ült a széken, az egyik karfának támasztotta hátát, míg a másikon lábait vetette át és úgy lóbálta.*
  - Egyáltalán nem zavar, örülök a társaságának, Naram.
  *Becsukja a maga könyvét, de tekintete az elf gyógyító kezében tartott könyvre szegeződik. Könnyedén kitalálja a gyertyalánghajú lány, hogy mi lehetett Naram terve.*
  - Ez a szalon szerintem elég nagy kettőnknek, kényelmesen elolvasgathatunk egymás mellett. Hacsak nincs kedve beszélgetni vagy játszani valamit.
  *Kissé előredőlve sorolja fel a programlehetőségeket, ha Naram mégis csak olvasna, akkor a visszadőlés lendületével újra felveszi a láblógatós ülést.*
  Naram Enyras
  Naram Enyras

  IC hozzászólások száma : 117

  Contevilla-rezidencia - Page 24 Empty Elfek kincse - kaland

  Témanyitás  Naram Enyras on 2012-11-23, 15:30

  A szalonba lépve pár lépés után látja, hogy más is igénybe vette a mostani időszakra a helységet. Sejthette volna a helység nagyon csábító olvasásra, pihenésre és merengésre egyaránt. Már nem vonulhat vissza nesztelen. Amelia foglalt helyet az egyik karosszékben.
  -Elnézést, nem akartam zavarni. Azt hittem, hogy nem foglalt a helység. Sajnálom.
  A látásnak viszont nagyon is örül. Amelia már sokkal jobban van. Ez azt is jelenti, hogy napokon belül vissza fog majd térni a követségi szállására. Aminek inkább azért örült, mert akkor Amelia valóban egészséges ismét.
  Amelia il Contevilla
  Amelia il Contevilla

  IC hozzászólások száma : 384

  Contevilla-rezidencia - Page 24 Empty Elfek kincse - kaland

  Témanyitás  Amelia il Contevilla on 2012-11-23, 14:02

  *Lili ebéd után nem ment fel szobájába, hogy a szokásos szieszta alatt szundikáljon kicsit. Most már, jó pár délutáni gyakorlással a háta mögött úgy érzi eljött az ideje annak, hogy visszatérjen nagyjából a betegsége előtti napirendjéhez. Abban pedig semmiféle szundikálás nem volt... kivéve azokat a napokat, amikor este bálra hivatalos. Ma azonban nem rendez egyik aranyveretes család vagy követség se bált, így ugyan kissé laposakat pislogva, de birtokba vette a szalont.
  Mivel édesanyjának nem akar szívrohamot okozni azzal, hogy a nyílvesszői szortírozásával foglalatoskodik, ezért kisasszonyok számára is elfogadható tevékenységgel foglalja le magát. És mivel csak alig tűrhetően tud zongorázni, ezért megkíméli a ház népét a halláskárosodástól. Önmagát azzal védi, hogy nem áll neki hímezni. Épp ezért csak olvasgat az egyik karosszékben, vörös áfonyás limonádét kortyolgatva.
  Délután szándékai szerint az istállóba vezet majd útja, lovaglónadrágban és hozzáillő sötétkék blúzban van máris. Gyertyalángszín haját egyszerű oldalra font copfban fogta össze.*
  Naram Enyras
  Naram Enyras

  IC hozzászólások száma : 117

  Contevilla-rezidencia - Page 24 Empty Elfek kincse - kaland

  Témanyitás  Naram Enyras on 2012-11-23, 13:13

  Az egyik asztalnál áll a herbalista műhelyben. Egy főzetet állít össze, amelyet nemrég kísérletezett ki és igencsak hatékonynak bizonyult. Gondos figyelemmel tekint a kis üstbe, a mellette lévő tűzhelynél, majd gyorsan le is takarja. Még pár perc és utána mehet érlelődni. A gyógynövények és készítmények illata csak azért nem tömény, mert a helység nagyon is jól szellőzik. Nagyszerű műhely és ennél jobbat nem is kívánhat. Jegyzetel pár sort, mivel arra is rájött, hogy itt sem mindegy, mikor szedik le a növényeket. A főzetnek teljesen más hatása van. A főzet el is készül, mire leírja mindezt. Leveszi az állványról, majd átkanalazza egy cserépedénybe, lefedi és összeköti a tetejét és berakja ruhák közé. Két nap és kész is.
  Rendet tett maga után, a számára még mindig szokatlan meleg miatt még nem a kertbe tervezi a pihenőt, a szalon felé veszi útját, hogy belemélyedjen a kezében lévő könyvbe.

  Ajánlott tartalom

  Contevilla-rezidencia - Page 24 Empty Re: Contevilla-rezidencia

  Témanyitás  Ajánlott tartalom


   Pontos idő: 2019-08-22, 18:03