Üdvözlünk!

Éppen időben érkeztél Vándor!

Háború közeleg és elkél minden tenni vágyó erős kéz, forgasson akár fegyvert, vagy használja a mágia hatalmát.
Ne aggódj, ha nem állsz még készen, hőssé formálnak majd a kalandok.
Fedezd fel a világot, kelj útra, kalandozz sivatagon, kietlen tájakon, havas hegyek legmélyén, dögletes mocsáron és a mindig veszélyt rejtő tengereken át. Küzdj ádáz szörnyekkel, élj nemesi életet, vívd ki a hősnek járó tiszteletet, vagy rejtőzz árnyak közé és vedd el azt, ami neked jár!
Gyűjts hát magad köré szövetségeseket és formáld saját belátásod szerint a változó világot!

Az oldal alapítása:
2012.10.01.

Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Kaland

Fejedelmi játszma című kalandban a reagkör határideje:
04.09. 21:00

Latest topics

Ederthin várostérkép

A dombtavi időszámítás szerint jelenleg 616-ot írunk.

Ki van itt?

Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs


[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (12 fő) 2016-10-11, 18:26-kor volt itt.

Statistics

Jelenleg összesen 3475 hozzászólás olvasható. in 143 subjects

Összesen 55 regisztrált felhasználónk van.

Legújabb felhasználó: Shycor N'ylwenn

Szerzői Jogok

Az oldalon található egyedi alkotások az alkotó(k) tulajdonát képezik!
A Világleírás és a helyszínek, helyszínek leírásai az oldal készítőinek szellemi terméke, így a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően használható fel szabadon.

  Ezüstelf Nagykövetség - Inalagol Ananair Erimhir Thallahír

  Share
  avatar
  Montea
  Admin

  IC hozzászólások száma : 3

  Ezüstelf Nagykövetség - Inalagol Ananair Erimhir Thallahír

  Témanyitás  Montea on 2012-12-02, 14:24

  First topic message reminder :


  Az épület szinte beleolvad a környezetébe. A kétszintes épületkomplexum több részből áll, melyeket belső udvarok választanak el egymástól. Erkélyek adnak további lehetőséget vagy pihenésre, vagy a szabadban dolgozásra. Az épület körül, a belső udvarokon és az erkélyeken magas fák szolgáltatják az árnyékot a kint lévőknek, a belső udvarokon mesterséges tavak és szökőkutak adnak további hűvösséget.
  Az épületrész első fele az ügyintézések, hivatalok és fogadások színtere. Több tárgyalóhelység és kisebb szobák szolgálnak az ott dolgozóknak ügyeik végzésére. A nagyteremben és az onnan nyíló belső udvar ad helyet a báloknak, rendezvényeknek.
  A következő épületrész a könyvtár és a tudomány helye. Ez a rész szintén nyitott a betérők számára, olvasósarkok adnak lehetőséget elmélyülni az olvasmányokban. Valamint egy kisebb szentély is szolgál a szellemek tiszteletére, ahová szintén bárki betérhet, ha szükségét érzi.
  A hátsó épületrész az ott dolgozó ezüstelfek számára szolgál lakóhelyül. Ide csak ők léphetnek be.
  Az épület belső része a helyi kultúra és az ezüstelf kultúra jegyeit egyaránt magán viseli. A díszítések, az anyagok és faragások kivétel nélkül mind az ezüstelfek díszítő munkáival készült.
  Külön épületet kaptak az ébenelfek, akik elzárkózó természetükhöz híven ritkán engednek a fogadótérnél beljebb idegeneket, sokszor még az ezüstelfek közül is csak a rangosabb személyeket.

  Nagykövetség legfőbb személyei:
  - Követ/Naveh
  – Idradier Nephet
  Fő döntéshozó. Ritkán mutatkozik, a tárgyalásokat sokszor megbízottja végzi, éppúgy, mint a fontosabb adminisztratív, személyes közreműködést igénylő megbeszéléseket. Egyezség, szerződés, megállapodás, ítélet az ő aláírása nélkül semmis, érvénytelen.
  - Főpap/Bohreah – Selia Aranth
  A követségen és a Fejedelemségben élő ezüstelfek vallási életéért felelős, fő szertartásvezető. Fontosabb döntésekben szava és döntési joga van. Vétójoggal rendelkezik a hozott döntésekben.
  - Fegyvernök/Atdil – Yraat Issis
  A testőrség, őrség vezetője és a hadvezető tisztségét tölti be. Fontosabb döntésekben szava és döntési joga van. Vétójoggal rendelkezik a hozott döntésekben.
  [/justify]
  avatar
  Eryl Kyeern Amith'ar

  IC hozzászólások száma : 57

  Az új patkó

  Témanyitás  Eryl Kyeern Amith'ar on 2013-11-04, 17:23

  A válaszra megrándul kicsit a szája, de elmosolyodik. Udvariasan. Hallgat.
  Igyekszik úgy tenni, mintha ott sem lenne, ahogy még megvizsgálja a térdét a lónak.
  -Minden rendben van, végeztünk. – feleli mosollyal, de tartózkodóan.
  Elengedi őket, egyben mutatva az utat is, persze, csak az után, hogy Kathleen megadta a választ.
  Akárhogy is legyen, részéről véget ért a tennivaló itt, a többi teendői után néz. Viszont nem mer olyat lépni, amitől úgy éreznék, hogy kitessékelné őket, mert erről egyáltalán nincs szó. Kedvesek hozzá és nem szeretné megbántani őket.
  avatar
  Amelia il Contevilla

  IC hozzászólások száma : 384

  Az új patkó

  Témanyitás  Amelia il Contevilla on 2013-11-03, 12:54

  - Nem _ha_ veszítesz, hanem amikor. –Javítja ki vigyorogva kuzinját.
  - Másfél hét. – Bólint egyet, majd Kath-re pillant. – Legalább lesz időm kitalálni, hogy milyen feladatokat adjak majd fel a zálogkiváltásért.
  Akkor fog csak főni a feje, ha ismét veszít, és ismét két találós kérdésre kell választ keresnie. Tsitsát biztos felkeresné, most már biztos feltarthatja ilyesmivel. De azért drukkol magában, hogy legközelebb inkább mernie kelljen, ne felelni. Igazából azért drukkol, hogy ő nyerjen.
  - Köszönöm szépen. – Lili el is mosolyodik a bók hallatán, nem csak szemeivel. – Igyekszünk.
  Ennél többet nem is tudnak tenni, nincsen olyan tudásuk a lovakról… de legalább felkeresnek olyat, akinek van. Kathleenre pillant.
  - Én hazavinném Pankát, így hogy napolódik a versenyünk, te maradsz esetleg?
  Látta, milyen jól elbeszélgetett Eryllel, hátha jót tenne, ha maradna… vagy csak Narammal találkozna. Lili nagyon drukkol, hogy valami jelet elcsíphessen végre.
  avatar
  Tsitsa Itsli

  IC hozzászólások száma : 315

  Könyv-kérés

  Témanyitás  Tsitsa Itsli on 2013-11-03, 10:29

  *Összerendezte a papírjait, rövidke kis listáját, hogy mely könyvekre lenne szüksége. Egy része lehet itt van már alapból a követségen, ha szerencséje van. Örülne neki, addig is lenne mit böngésznie, míg a többi megérkezik az Ezüstelf Birodalomból, amennyiben tényleg megkaphatja őket. Nagyon reménykedik, minden szál egy bizonyos könyvhöz vezet.*
  - Naram Enyras Alerá-hoz jöttem. Tsitsalyssine Itsli keresi őt, ha alkalmas feltartanom őt pár perc erejéig... *Mondja a köszönés után jövetele okát tökéletes elf nyelven. Ismerik már a furcsán magas copfú lányt itt, így hivatalos ügyben érkeztét azzal fejezte ki, hogy a hivatalos címét használta a magas elf gyógyítónak. Magához fogja a bőrmappát, amibe a papírokat rakta, és izgatottan várakozik, míg szólítják, vagy követi a megfelelő elfet, ha odavezetik Naramhoz. Egyszerű, nyers-színű vászonruhát visel, egyetlen dísze, hogy mell alatt darázsolással összehúzták. Bokáig leér az alja, s lábain szokott, kopott sarui vannak. A ruha maga vékony pántos, ujjatlan, ami már így hűvösebb időben kevés lenne, így felvett rá egy boleróféle felsőrészt, ami háromnegyed ujjas, hasonló anyagból és színárnyalatban. Copfja magasítása köré a Rhaetől legelőször kapott hajdíszt tekerte, míg egyik csuklója körül széles, fa, elf művészetet dicsérő áttört, C-alakú karperec van.*
  ~ Csak ő se mondjon nemet! ~ *Beharapja alsó ajkát aggódón és izgulva. Deira reményt adott, s arról nem is beszélve, hogy Rhae is azt szeretné, ha Tsitsa élete meg legyen hosszabbítva, hisz azt mondta! Ugyanakkor Naram lehet még megvétózhatja, látta már szigorúnak az elfet, s lehet az Ezüstelf Birodalomban mondanak majd a kérésre nemet.*
  avatar
  Kathleen Contevilla

  IC hozzászólások száma : 289

  Az új patkó

  Témanyitás  Kathleen Contevilla on 2013-10-26, 22:35

  *Eryl láthatóan a lovakért rajong a legjobban, de más állatokat is kedvel. Hát ezzel többet is megtudott az elfről meg nem is. A dicséretre piruláson kedvesen mosolyodik el magában, kifelé viszont úgy tesz, mintha nem látta volna, ez bizonyára kényelmesebb megoldás a másik fél számára.*
  - Magam is azt élvezem a legjobban. Itt viszont Önnek kevés lehetősége van rá. *Egyszerű ténymegállapítás, minden mögöttes szándék nélkül! Hát hogyne. De szerencsére jól nevelték Kathleent, hogyan adja az ártatlanul érdeklődő és csevegő úrihölgyet, noha anyja nem egészen ilyen értelemben gondolta egy férfi "megfűzését", mint ahogy szép lassan próbálja Kathleen Erylt "megfűzni", lehetőleg úgy, hogy mire az elf majd észbe kap, már nem kívánkozik vissza a magányába.*
  - Úgy tűnik, ha veszítek ellened, nem foghatom arra, hogy itt e pár körrel bemelegíthettél. *Jegyzi meg somolyogva Amelia felé fordulva, mikor lódoktoruk kijelenti, hogy másfél hétig ne is álmodjanak versenyzésről. A hátralévő kis időt viszont így tervezték, így Kathleen érdeklődve néz kuzinára, hogy akkor hazamenjenek s közöljék a jó hírt a kováccsal, hogy Amelia nem kívánja lesüvölteni a maradék haját erősen kopaszodó fejéről, mert jó a patkó, vagy pedig mást találjanak ki?*
  - Köszönöm szépen. *Ajkai nem húzódnak mosolyba, de pillantása mosolyogva tér Erylre a bók hallatán. No lám, ilyenre se volt még példa, amennyire emlékszik. Eryl bókolt!*
  ~ Haladunk!~
  avatar
  Eryl Kyeern Amith'ar

  IC hozzászólások száma : 57

  Az új patkó

  Témanyitás  Eryl Kyeern Amith'ar on 2013-10-26, 17:47

  A kérdésen elgondolkodik.
  -Igen, sokat foglalkozom állatokkal, de a lovak nagyon egyediek. – csillog szinte a szeme. – Köszönöm. – elpirul, dicséretet nem várt.
  -Terepen igen. Ha természetes akadály van. – talán nem bántja meg ezzel Kathleent, de az aggodalom azért látszódik rajta.
  -Fokozatosan szoktassák. A távra és az iramra is. Másfél hét múlva meg tudják tenni. – felelete már nyugodt, kevésbé tartózkodó.
  Nem veszi észre a finom tétovázást.
  -Panka nagyon jól gyógyul. Gondos lovasa van. Mint Csakazértisnek.
  A lovakat sosem tulajdonként, hanem társként értelmezi.
  avatar
  Amelia il Contevilla

  IC hozzászólások száma : 384

  Az új patkó

  Témanyitás  Amelia il Contevilla on 2013-10-24, 17:54

  Leszáll a nyeregből, mikor nem kap további instrukciót.
  - Ügyes kislány!
  Megpaskolja Panka nyakát, majd Erylékhez vezeti. Megkönnyebbülten mosolyodik el a szavak hallatán. Arról nem tud a gyertyalánghajú lány, hogy hát még a kovács, hogy meg fog könnyebbülni a jó hírek hallatán… ha megint nem lett volna jó a patkolás, akkor Lili elővette volna a szigorúbb énjét, amit még nem ismer a kovács, az ismeretlen pedig mindig félelmetes.
  - Nagyon szépen köszönöm.
  Kathre sandít a kérdés felvezetésére, egy pillanatra elfelejteni kifújni a levegőt a kis hatásszünet alatt, de végül nem az kerekedik ki az egészből, mint amire először gondolt. Újra normálisan veszi a levegőt, szemét árnyékolva fordul a kérdés hallatán, felmérni a méreteket.
  - Igen, úgy nagyjából háromszorosa lehet.
  Fejét előbb jobbra majd balra dönti, ahogy próbál saccolni és fejben összehasonlítani a lóversenypályával. Válasza közben fordul vissza Erylhez, hogy a válaszát meghallgassa. Közben azon kezd gondolkodni, hogy egy újabb kapcsolódási pontot kellene találniuk az elf férfihez, egy idő után a lovakkal már túl átlátszóak lesznek... persze még nem most, nem is holnap vagy holnapután.. no majd felveti Kathnek hazafelé vagy a versenypálya felé menet.
  avatar
  Eryl Kyeern Amith'ar

  IC hozzászólások száma : 57

  Bocsánatkérés

  Témanyitás  Eryl Kyeern Amith'ar on 2013-10-20, 09:16

  -Ön is nagyszerű és ügyes. – a könyv nagy érték lesz nála, vigyázni fog rá.
  ~Tiszta lappal…~ a múlt erősebb az ő akaratánál, minduntalan visszarántja.
  -Remélem… - feleli csendesen.
  -Köszönöm a tanulmányt. Jó utat.
  Még egy ideig bámul a lány után, Fekete Felhő megböki a vállát. Láthatóan nyugodt a ló. Nagyot sóhajt. Megpaskolja a nyakát.
  -Nagyon fontos a kisasszonynak a fiatalúr, nem igaz?
  Kívánja, hogy ez meglegyen közöttük. Visszatér a lovakhoz.
  avatar
  Kathleen Contevilla

  IC hozzászólások száma : 289

  Az új patkó

  Témanyitás  Kathleen Contevilla on 2013-10-19, 20:48

  *Elmosolyodik Amelia leírásán egy az egyben felismerve benne Ethyrlin jellemét és természetét, és komolyan hihetővé válik, hogy az unalom is megijedt tőle. Nagyon szeretne már kuzina végre újra erős lenni fejfájás nélkül. Kathleen is ezt kívánja neki.
  A nyelvöltésre halkan felkuncog, és nem rest viszonozni, ami Kathleentől igencsak kivételes alkalom, mert hát ugye az illemszabályok ezt nem engednék még szűk családi körben sem, nemhogy egy követség tagja előtt - függetlenül attól, hogy lemarad-e róla vagy sem -. De a móka, az móka, s ennyire még Kathleen sem karót nyelt, csak jégszobor.
  Nézi a ló mondott testrészeit, magában számol is, hogy az ütemre tudjon figyelni. Nem meri említeni, hogy neki jónak tűnik, mert hát már bevallotta, hogy a rossz patkóval ellátott Panka is jónak tűnt a számára.*
  - Igazán lenyűgöző a tudása. Más állatokhoz is így ért? *Tudja Naramtól, hogy sokáig a vadonban élt Eryl, lehet nemcsak a lovakról van ilyen nagy tudása.*
  - Megértem. Én is csak családtagokkal szeretek versenyezni, inkább vágtatni és akadály-ugratni szeretek. Utóbbit Ön is gyakorolja? *Nem zavarja a határozott és tömör válasz, mely ugyan nem felel meg saját illemeiknek, de hát az információt megtudta, amire szüksége volt: még egy tudnivaló Erylről, ami később még jól jöhet, hogy kicsalogassák. A visszaérkező Ameliára már kedvesen mosolyog és kíváncsian várja ő is a szakértői véleményt.*
  - Ha szabad még egy kérdést: versenyezni kívánunk Ameliával a Lóversenypályán... *Egy pillanatra elfogja a kísértés, hogy hívja Erylt is, nézőnek, vagy azzal a mondvacsinált indokkal, hogy ha valami baj lenne a lovakkal, közel legyen a segítség, de hát elég hülyén néz ki, hogy lódoktort cipelnek magukkal. Mindenhova nem is vihetik el Erylt.*
  -... megejthetjük ezt most vagy még erősödnie kell Pankának? Egy... vagy két körről lenne szó. A Lóversenypálya ennél úgy háromszor nagyobb. Vagy négyszer? *Pillant bizonytalanul kuzinára, hogy mennyit is terveztek most így hirtelen, mert előre biztos, hogy ezt nem döntötték el, és mekkora saccra a másik pálya, amit valószínűleg nem ismer az elf.*
  avatar
  Tsitsa Itsli

  IC hozzászólások száma : 315

  Bocsánatkérés

  Témanyitás  Tsitsa Itsli on 2013-10-19, 20:03

  *Nem erőlteti a témát, azt még az ő szemei is látják, hogy a másik nem tud erről beszélni. Nem is tudja Tsitsa, mit mondhatna, ha beszélnének róla? Átérzi a helyzetét, még ha Rhaet most meg is tudták menteni, Tsitsa valahol mindig is felelősnek tartja magát édesanyja haláláért. Ha ő fiúnak született volna, ahogy azt várták... És ha már nem, akkor ha többet dolgozott volna, nem alszik pár órácskát, amire a kilenc éves szervezetnek szüksége volt, talán lett volna elég pénzük gyógyítót hívni. Naram urat vagy hozzá hasonló színvonalút nyilván nem, ő drága gyógyító lehet Tsitsa elképzelései szerint, de valami olcsót... Még az olcsó is több a semminél. De mire hazaért a pénzzel... Talán ezért is dolgozik inkább, mint alszik.*
  - Igen, Nephir is. Sokkal ügyesebb nálam. *Bólint rá nem kisebb elismeréssel. Ahhoz a csillagvizsgálóhoz ő csak asszisztálni tud, vagy átszámolni egyes számításokat, de hiba eddig még nem volt. Az építészethez nem ért, mondjuk saját kutatása miatt nem is merült bele.
  Mosolyog, s szívesen adja oda az almát, majd a répát is, a vállon böködésre meg szélesedik a mosoly, s félénken megsimogatja a ló fejét és nyakát.*
  - Én is köszönöm, hogy ő is ilyen kedves velem. Szép neve van. Remélem, tudunk tiszta lappal indítani egymás előtt... *Utóbbi mondatnál Erylre is pillant, mert rá éppúgy vonatkozik ez.*
  - Nem szeretném tovább feltartani. Még meglátogatom Nyuszit, felkészítem a hazaútra és megyek is... Minden jót! *Köszön el Eryltől s a lótól is meghajolva feléjük, s ha nincs más, akkor elindul a szürke lóhoz. Hozott a számára is egy répát, mert tudja, hogy szereti...*
  avatar
  Eryl Kyeern Amith'ar

  IC hozzászólások száma : 57

  Bocsánatkérés

  Témanyitás  Eryl Kyeern Amith'ar on 2013-10-19, 10:52

  -Köszönöm. – tekintetében is ott van mindez. Nem igazán tud beszélni erről, inkább csöndben marad.
  Meredten nézi a lapokat, örömében.
  -Nagyon köszönöm. – feleli halkan.
  A nem elrabolt elfekre pislogva tekint Tsitsára. Érdekes humor. Nephir úrfinál látta mindezt.
  -Nephir Erienlil úrfi is ezzel foglalkozik. Nagyon ért hozzá. – feleli elismeréssel.
  -Tudom… - feleli habozva. – hogy jót akart.
  Fekete Felhő megszagolgatja mindkettőt, majd előbb az almát veszi el, utána a répát. Fújtat, de érdeklődve tekint Tsitsára. Majd megböködi a vállát.
  -Fekete Felhő elfogadta. Köszönöm, a nevében is.
  avatar
  Eryl Kyeern Amith'ar

  IC hozzászólások száma : 57

  Az új patkó

  Témanyitás  Eryl Kyeern Amith'ar on 2013-10-19, 10:51

  -Ez jó hír. – nagyon aggódott érte és még most is aggódik. És hogy Amelia kisasszony is gyógyul, annak is örül. Bizonytalan mosoly jelenik meg tekintetében.
  A nyelvnyújtást nem látja, éppen a lábakat figyeli.
  A kérdésen elgondolkodik, majd Pankára mutat.
  -Nézze a hátsóját és ahogy a lába a földre ér elől. Ha valami nem jó a patán, egyrészt hamarabb elfárad, másrészt nem a megfelelő ritmusban ér le a pata. Harmadrészt a hátsó igyekszik korrigálni az egyensúlyban és másképp mozog, mint egy egészséges lónál. Ha pedig terheli a lábat, nem csak a gyulladás miatt vastag, hanem a túlzott igénybevétel miatt.
  Ha lóról van szó, nagyon bele tud lendülni.
  -Nem. Vágtatni szeretek, versenyezni nem. – határozott és tömör válasz, csak utána kap észbe, összeszorítja a száját. Mondhatta volna szebben is.
  Amelia visszaérkezik Pankával.
  -Pankával minden rendben van most már. Járjanak ki minél többször, hogy erősödjön a lába a megfelelő módon. Készen vagyunk.
  avatar
  Tsitsa Itsli

  IC hozzászólások száma : 315

  Bocsánatkérés

  Témanyitás  Tsitsa Itsli on 2013-10-16, 09:38

  - Sajnálom... Akkor... majd imádkozom. *Mondja halkan, s szándékában áll ezt meg is tenni. Ez a legkevesebb, amit megtehet Erylért, hogy kéri az isteneket, vezessék vissza a hölgy lelkét Erylhez, hogy boldogok lehessenek.
  Halovány félmosoly jelenik meg ajkain, mikor Eryl felpillant rá a cím láttán, és izgulva figyeli, tetszik-e az ajándék? A döbbenetből még nem tudja megállapítani, de a kéz finom mozdulata már ismerős számára és eléggé beszédes.*
  - Nem volt olyan sok munka, s igenis megérdemli, ebből nem engedek. *Igazából a képeket tartalmazó oldalakat csak az eredeti kötetből ki kellett szedni és áttenni az újba, a szövegek másolása és az oldalak finom díszítése meg rutinosan megy neki, Nephir pedig segített azoknál a kifejezéseknél, amelyek nem mentek jól Tsitsának elfül. Az hogy Tsitsának karikásak a szemei nem jelent semmit, az a csoda, ha nem karikásak.*
  - Tudja, mikor nem elrabolt elfeket mentek meg, akkor könyvtáros és könyvkötő vagyok a Contevilla családnál, és hobbi-csillagász. *Teszi hozzá még, részben azért is, hogy Eryl lássa másik arcát is, azt, amelyik éppolyan félénk és légynek sem ártó, amilyen az elf is. Jól esik neki, ahogy magához öleli a könyvet Eryl.*
  - Nagyon szívesen, és még egyszer a bocsánatát kérem. *Bátortalan mosoly, majd rajta a sor, hogy meglepődjön.*
  - Én? *Ahogy lehajol a répáért és almáért azért látszódik rajta a megszeppentségen kívül, hogy jól esik neki a gesztus. Óvatosan közelíti meg a lovat, Nyuszi kivételével nem szoktak a lovak szót fogadni Tsitsának, így egyik kezében a répát, másikban az almát fogja és nyújtja a ló felé. Kíváncsi, melyik felé mozdul inkább, mert akkor azt oda is adja neki, s ha hagyja Fekete Felhő, akkor megpróbálja félénken meg is simogatni.*
  - Tőled is elnézést kérek a rúna miatt, nem akartalak megijeszteni sem... *Úgy korrekt, hogy a lótól is elnézést kér.*
  avatar
  Amelia il Contevilla

  IC hozzászólások száma : 384

  Az új patkó

  Témanyitás  Amelia il Contevilla on 2013-10-15, 17:42

  Kathre mosolyog röviden a biztató szavakra, aggódik Pankáért, tagadhatatlan. Persze nem úgy, nem olyan formában s mértékben, mint testvéréért, ez egészen más, mégis bizonyos elemeiben hasonló.
  - Igen, igazad volt.
  Feleli a beszédes pillantásra, a kérdésre némi fáziskéséssel válaszol.
  - Jól, egyre jobban. Gyorsan gyógyul, szerintem annyira utál unatkozni, hogy már az unalom is megijedt tőle és inkább segíti a felépülést. – Leviszi a mondat végén a hangsúlyt mintha nem akarná folytatná, aztán leesik neki az eredeti kérdés módja. – Az én karcolásom meg már eredetileg is igazán elhanyagolható volt, most meg végképp, már csak egy kis karcolás.
  Azt pozitívumnak ítéli, hogy a hajfújkálásra Eryl nem akar visszahúzódni rögtön. Ezen mereng, míg Pankával sétál. Az újabb instrukcióra bólint, s nyomban nyeregbe száll. Onnan nyújt nyelvet Kathleennek, majd indul neki Pankával, hogy a kérésnek megfelelően egy kört megtegyenek vágtázva, majd Erylék felé irányítja lovát, hogy meghallgassa a diagnosztizálást vagy az újabb instrukciót..
  avatar
  Eryl Kyeern Amith'ar

  IC hozzászólások száma : 57

  Bocsánatkérés

  Témanyitás  Eryl Kyeern Amith'ar on 2013-10-15, 09:53

  A szavakra megáll, de idő kell, mire meg is tud fordulni. Enyhén megrázza a fejét.
  -Őérte… már nem lehet semmit tenni. Meghalt. Nem tudtam megvédeni. – feleli halkan.
  Lépne tovább, de az újabb szavak megállítják, meglepve tekint a könyvre. ~Nephir úrfi is segített benne…” Döbbenten és csendben álldogál a répa előkerülésére is.
  Nem sértheti meg Tsitsát, így visszaül a padra és beletekint a könyvbe. A címet olvasva felpillant Tsitsára. Már tudja, miért kérdezte tőle az előbb.
  Amikor pedig kinyitja, megdöbbenve néz Tsitsára. Nem csak a tartalom miatt, hanem a szép külső miatt. Ujjai finoman, nem érintve siklik végig az íráson, iniciálékon és a rajzokon.
  -Ez… gyönyörű… ez sok, ezt nem érdemlem, kérem, ez nagyon sok munka volt.
  Az úrfinak is meg kell köszönnie majd a munkáját.
  Tekintete újból és újból a lapokra téved. Majd becsukja és zavartan magához öleli, ahogy előbb Tsitsa.
  -Nagyon köszönöm. – a zavar és meglepettség még mindig az arcán.
  A répákra tekint.
  -Ön is átadhatja neki. – áll fel.
  Megvárja, míg Tsitsa a répát felmarkolja és vele jön. Fekete Felhőt simítással üdvözli, majd ellép, hogy átadja a helyet Tsitsának.
  avatar
  Kathleen Contevilla

  IC hozzászólások száma : 289

  Az új patkó

  Témanyitás  Kathleen Contevilla on 2013-10-13, 14:22

  - Nem lesz semmi baj... *Súgja oda Ameliának, míg a vizsgálat folyik, látván mennyire aggódik rokona. Aztán persze vethet rá egy "na ugye megmondtam" pillantást is, mikor kiderül, hogy igaza van, legalábbis eddigiek alapján igen.*
  - Igen, köszönjük. Ethyrlin lassan újra a régi, nem igaz? *Válaszol Erylnek, de egyben Amelia felé is fordul, mert ilyen információkról a legfrissebbet tőle lehet megtudni. Na meg Amelia tud a legjobban nyilatkozni saját vágási sérüléséről. Arra kedves mosollyal felel, hogy nem probléma a vörös pej hajigazgatása. Kint ő most nem csatlakozik a próbakörhöz, hanem figyel ő is.*
  - Miből látja, ha valami nincs rendben? Restellem bevallani, de nekem nem tűnt fel a múltkor sem, hogy Panka lábával vagy patkójával gond van. *Nem kétségbe akarja vonni Eryl szakértelmét, csak hátha megtudja, mire érdemes figyelni. Azt persze észreveszi, ha sánta a ló, de hát azt Amelia is észrevette volna. A vágtára való felkérésnél, mikor odaér hozzájuk rokona, mosolyogva közli vele.*
  - Tekintsd bemelegítésnek és előnynek! *Mosolyog továbbra is, és áll tovább, mert ő nem guggolt le.*
  - Ön szeret versenyezni? Úgy értem, lóval. *Kérdezi Erylt, de csak akkor, ha látja, nem vonja el ezzel nagyon a férfi figyelmét. Nehogy valami probléma elsikkadjon Pankánál, s lábát törje vagy lovasát dobja le.*
  avatar
  Tsitsa Itsli

  IC hozzászólások száma : 315

  Bocsánatkérés

  Témanyitás  Tsitsa Itsli on 2013-10-13, 13:54

  *Érdeklődve pillant Erylre, mikor azt mondja, hogy neki ez régen nem sikerült. Kérdezne, de nem mer, visszapillant maga elé a földre. Akkor kapja fel ismét a fejét, mikor Eryl ismét utalást tesz az előbbire, s könnyeit törölgetve látja, hogy fordul el az elf és távozna.*
  - Várjon! Kérem... *Állapítja meg az elfet, nem érzékelve, hogy ő már nehezen tartja magát, a lélek harcaira sokkal rosszabb szeme van, mint Rhaenek vagy akár Lilinek. Feláll a padról.*
  - Én köszönettel tartozom Önnek, habár nincs szó vagy ajándék, amivel hálámat ki tudnám fejezni. Pontosan tudja, mennyit jelent ez nekem... De... ha Önért vagy őérte tudnék valamit tenni, ne habozzon kérni, segítek! Ha viszont már elkéstem ezzel korom okán és adósa maradtam, akkor szívből kívánom, hogy újra ráleljen. Deira főpapnő azt mondta, ez lehetséges... *Nem tudja, hogy Eryl kedvesével mi a helyzet. Fogoly-e még? Ha igen, akkor őérte is elmegy Tsitsa, legalábbis megpróbálja, még ha a hírhedt Gorkuul-vulkán mélyébe is kell leereszkedni. De ha nem él, akkor reméli, egyszer újra egymásra találnak Eryllel. Talán pont besétál majd az illető ebbe a lovardába.*
  - Ezt pedig nem köszönetem jeléül adom, mert amit tett, azt ennyivel nem lehet megköszönni. Bocsánatkérésemhez tartozik. Úgy vettem észre, nem beszéli a dombtavit, ezért lefordítottam Nephir segítségével. *Nyújtja a könyvet Eryl felé, de ha nem veszi át - lehet felé se fordult -, akkor lerakja a pad közepére Tsitsa, s az oldalán lévő tarisznyából elővesz még két dolgot.*
  - Ezeket pedig Fekete Felhőnek szánom, ha ő is haragudna rám a varázslat miatt. Nem tudom, melyiket szereti, az én Nyuszim a répára esküszik. *Átadja, vagy a könyv mellé lerakja a padra a szép sárga, megmosott répát és mosolygósan piros almát. A könyv egy alig egy hónapja megjelent mű lefordított és újrakötött változata. A címe is már hirdeti, mire fel volt a nomádos kérdés: a könyv az Ak'khír Nomád birodalom lovainak és lótartásának átfogó írása. Belelapozva Tsitsa szép, elegáns elf írásával lehet olvasni a tartalmat, gondja volt, hogy a kezdőbetűket az eredetihez hasonló iniciálévá alakítsa és az oldalak tetején futó díszt is átmásolja rendkívül vékony ecsettel. Az eredeti könyvből átvette a képeket, rajzokat, színezett metszeteket. Könnyen megoldhatta, mert hátoldaluk üres és a magyarázó szövegek mindig külön lapok voltak hozzájuk, így az újrakötés könnyen kivitelezhető volt. A képek részletesen bemutatják a nomádok lovait, különös figyelemmel a két sajátos színű, mézaranynak és feketeméznek elnevezett lovakat, összehasonlítva felépítésüket a dombtaviak, elfek és más, lovakat használó népek lovaival, egy lapon ábrázolva a marmagassági különbségeket. Ezek mellett pedig részletes leírás arról, hogy a nomádok miként tisztelik a lovaikat, hogy tartják őket, miként gyógyítják őket, és miként alkalmazzák a csatákban - habár erről van a legkevesebb feljegyzés, vélhetően ezt már nem kötötték annyira a lelkes író orrára - és szép képekkel illusztrálva láthatóak az itatásra hajtott hatalmas ménesek a pusztán.*
  avatar
  Eryl Kyeern Amith'ar

  IC hozzászólások száma : 57

  Az új patkó

  Témanyitás  Eryl Kyeern Amith'ar on 2013-10-13, 11:53

  A kérdésre meghökken. Tanácstalanul hallgat egy ideig.
  -Jól, köszönöm. Remélem, önöknél is minden rendben. – emlékszik Kathleen szavaira, mégis a beszélgetések ellenére is töpreng.
  A hajfújásra átöleli egy pillanatra alulról Csakazértis állkapcsát és megpaskolja.
  -Nem történt baj. Ez is ismerkedés.
  A sétát figyeli, leguggol.
  -Eddig minden rendben. Kérem, körbevágtatna vele egy kört?
  Zavartan pillant Kathleenre, majd vissza Ameliara.
  avatar
  Eryl Kyeern Amith'ar

  IC hozzászólások száma : 57

  Bocsánatkérés

  Témanyitás  Eryl Kyeern Amith'ar on 2013-10-12, 21:12

  Zavartan pislog a válaszra, majd bólint egyet, láthatóan megkönnyebbülve. Nincs maradandó sérülése a fiatalúrnak.
  -Köszönöm, hogy elmondta. Örülök, hogy jobban vannak.
  Először nem érti, hogy miről kellene mégis, hiszen a nomádokra kérdezett rá előbb Tsitsa. Majd a folytatásnál rájön, hogy mire is értette. Elfordul és a földet nézi, ölében a kezét összefogja. A bocsánatkérő szavakra meglepetten tekint fel Tsitsára. A szavai után ismét a föld felé fordul és hosszú ideig hallgat. Tsitsa most valóban nem olyan, mint akkor volt. És megérti, hogy miért is volt ilyen Tsitsa.
  -Így már értem, hogy miért volt… ilyen. – feleli halkan. – Örülök, hogy önnek sikerült, ami nekem régen… nem. – megrándul a szája széle.
  -A bocsánatkérést elfogadom. Legyenek boldogok. – folytatja halkan, de már határozottabb hangon. – Minden jót.
  Feláll, ekkor pillantja meg, hogy Tsitsa a könnyeit törölgeti. Tétován áll meg.
  -Ne sírjon, hanem örüljön. Önnel van, akit nagyon szeret és még a világ végére is elmenne, hogy megmentse. Legyen vele és mondja meg, mennyire szereti és mennyire jó vele, mellette lenni. Én sajnálom… hogy nem tudtam annyiszor mondani neki – gondol menyasszonyára – amennyiszer szerettem volna. Bocsánat, mennem kell. További szép napot! – nem tudja tovább tartani magát, érzi, hogy el kell mennie, mert nem akarja, hogy olyat lásson Tsitsa rajta, amit nem szeretne.
  avatar
  Amelia il Contevilla

  IC hozzászólások száma : 384

  Az új patkó

  Témanyitás  Amelia il Contevilla on 2013-10-12, 20:13

  - Köszönöm.
  Örül, amiért Kath átveszi a társalgás irányítását, mert őt túlságosan lefoglalja a vizsgálat. Először csak keresztbe fonja mellkasa előtt karjait, azután jobb kezét felemeli ajkaihoz. Nem kezdi rágni a körmét, csak csipkedi alsóajkát. Jobb, mintha harapdálná, így nincs esély rá, hogy véresre harapja.
  Megkönnyebbülten sóhajt az első ítéletre, a következő szavakra halványan el is mosolyodik már. Panka nyugodtan fogadta a vizsgálatot, a sétálásra se ellenkezik.
  - Persze.
  Már ismerős a terep, ahova kisétálnak, nem mintha annyit számítana. Szélesen elvigyorodik Csakazértis húzásán, hátha ezzel majd oldódik az elf lovász. Talán egyszer eljutnak odáig, hogy velük tart majd sétalovaglásra.
  Addig sétálnak Pankával, míg Eryl azt nem mondja, hogy elég. Fülét hegyezi, mikor kap új instrukciót.
  avatar
  Tsitsa Itsli

  IC hozzászólások száma : 315

  Bocsánatkérés

  Témanyitás  Tsitsa Itsli on 2013-10-09, 18:21

  - Örülök, hogy jobban van. *Noha nem látja, mert ugye a vágás az átokbélyeg közelébe lett, az meg mindig gondosan takarva van.*
  - Igen, jól vannak! Rhaenek igazából csak ki kell jól aludnia, bár eléggé megrázták a történtek... És Eth is jól van. Mikor ébren van, viccelődik, mint mindig és az étvágya is nagyon jó! *Meséli el legfrissebb értesüléseit a sérültekről. Mivel mindketten jól vannak, ezért mennek is ma haza. A hátralépést látja, maga nem lép előre, hogy tartsa a távolságot, csak zavartan lesüti szemeit, hogy lám, mégiscsak iszonyodik tőle meg a történtektől az elf. A padra leülést elfogadja, ő is rögtön a másik végébe ül, így ha valaki látja őket messziről, annak vagy nevethetnékje lesz vagy a fejét fogja.*
  - Én mégis szeretném, ha beszélnénk róla... *Úgy tér vissza az előző témához, mintha a nomádokról való kérdés el se hangzott volna. De Tsitsára jellemző, ha zavarban van, csapong vagy hülyén fogalmaz.*
  - Szeretnék bocsánatot kérni Öntől. Tudom, hogy mennyire nem volt ínyére se a társaságom, se pedig a mágiám, és én ezt el is fogadom, én csak szeretném, ha tudná, hogy rúnamágiával éltem végig. Ennek semmi köze a fekete mágiához vagy átokbélyegekhez! A rúnamágia a törpék írásából fejlődött ki, én is teljesen véletlenül tanultam meg, ha lehet azt egyáltalán tanulásnak nevezni. Egy tekercset olvastam, ahol volt pár jel leírva, s kipróbáltam és működött! De ez nem gonosz mágia! A törpék is utálják a fekete mágiát! *Hadarja Erylnek további rossz szokásként, mentegetőzve és magyarázva, hogy ő nem szörnyeteg, mint aminek látja magát Eryl szemeiben. Ugye nem az? Eryllel ellentétben ő többnyire a férfit nézi, csak most tekint le maga elé a földre.*
  - Nincs mentségem arra, ahogy viselkedtem. Láttam, hogy mennyire irtózik az egésztől és én figyelmen kívül hagytam. Én... kétségbeestem, mi lesz, ha nem érjük őket utol? Ha sosem találjuk meg Rhaet... Vagy túl későn, s bántják őt... *Suttogja a végén, a pad túlsó végében ülve, egy kézzel fogva a könyvet magához, s a másikkal pedig kibuggyanó könnyeit törölgeti. Láthatóan még most is megviseli lelkileg annak a gondolata, hogy elveszíti a fekete hajú elfet. Egy kis ideig most nem is tud megszólalni.*
  avatar
  Eryl Kyeern Amith'ar

  IC hozzászólások száma : 57

  Bocsánatkérés

  Témanyitás  Eryl Kyeern Amith'ar on 2013-10-08, 22:37

  Deira és Naram Enyras hosszú órákon beszélgetett vele, a szavak szokás szerint nehezen peregtek ajkairól. Mégis, sikerült megegyezniük abban, hogy maradjon. Kathleen il Contevillának is megígérte, és az ígéret szép szó. Maradt. Mint ahogy azt is megígérte, hogy Tsitsa Itslit is fogadja, és kedves lesz vele. Félénksége és visszahúzódás jóval nagyobb, mint általában.
  -Már egész jól begyógyult, köszönöm. Rhae Squorian úr jól van? Ethyrlin il Contevilla úrfi? – Tsitsánál nem látott sérülést.
  -Nem… nem hinném, hogy jó ötlet lenne. – lép hátrébb. Kísérőtársa megunja a várakozást és csatlakozik a többi lóhoz.
  A kérdés meghökkenti.
  -Nem… még nem jártam ott. – csendben várakozik, de nem tekint fel a lányra. Majd észbe kap.
  -Van itt egy pad, oda leülhetünk. – ha beleegyezik Tsitsa, akkor már ott folytatják. Szinte teljesen a másik végébe ül.
  avatar
  Naram Enyras

  IC hozzászólások száma : 117

  Ébredés

  Témanyitás  Naram Enyras on 2013-10-08, 22:21

  A válaszra szíve megkönnyebbül. Tartott attól, hogy Kathleen ismét a hűvös arcát mutatja.
  -Kérem, ez természetes.
  A rúnamágiára felsóhajt. Már érti a probléma okát.
  -Értem, köszönöm, hogy elmondta. Csak remélni tudom.
  A távozás hirtelen történik számára, de feláll, hogy elköszöntse Kathleent. Egy ideig mosolyogva nézi a helyet, ahol Kathleen ült és a csészéjét. Majd mosollyal nyúl a sajátjához és belekortyol. Kis pihenés után fog csak a szentélybe menni, hogy hálát adjon az isteneknek, Kathleen ép és visszatért.
  avatar
  Tsitsa Itsli

  IC hozzászólások száma : 315

  Bocsánatkérés

  Témanyitás  Tsitsa Itsli on 2013-10-07, 18:41

  *Egy lány lép elé meglepetésére, így meglepetten viszonozza a meghajlást és üdvözlést, majd engedelmesen megy utána/mellette/előtte, az irányításnak megfelelően. A jelzés után megköszönni az istállós-lánynak a segítséget, majd aggódva néz az elf férfi irányába.*
  ~ Gyerünk Tsitsa, most nem fordulhatsz vissza.~ *Noszogatja magát, holott leginkább most ő viselkedne úgy, mint Eryl szokott: elbújna valami mögé. Félénk és visszahúzódó az elf, de legalább nem tűnt rémültnek Tsitsa láttán. Vagy egészségesen elfelejtette ki is ő? Ó, jaj!*
  - Jó napot! *Viszonozza a meghajlást ő is, még mindig maga elé fogva a könyvet, hisz mi másból meríthetne bátorságot és erőt egy könyvtáros?*
  - Én... csak meg szeretném kérdezni, hogy jól van-e? A vágás begyógyult-e? És...szeretnék Önnel beszélni arról a napról, amikor Rhae-ért mentünk... Járt már az Ak'khír Nomád Birodalomban? *Ő is rájön, hogy hirtelen váltott, s látszólag vagy ténylegesen összefüggéstelenül. De most már megvárja ezekre a választ.*
  avatar
  Kathleen Contevilla

  IC hozzászólások száma : 289

  Az új patkó

  Témanyitás  Kathleen Contevilla on 2013-10-07, 18:27

  - Tudom, hogy nem vagyok kénytelen, de ez a kettő már megállja a helyét, s ha az előző hármat félmegoldásnak vesszük, akkor ugyancsak rászolgáltál a zálogodra. *Nyugtatja meg Ameliát, hogy annyira azért nem lágyult el Kathleen híres kőszíve.*
  - S ne aggódj, ha ennyire megszeretted a feladványokat, kapsz még, miután nyertem! *Incselkedik kicsit, s elneveti ő is magát azon, hogy még rokona se tudja mi lesz akkor, ha Kathleen nem mer majd valamit megtenni.*
  - Úgy gondolod? Köszönöm. Azt hiszem, megfogadom a tanácsodat, s már tudom is, kit kérek meg a tanításra. *A várakozással ellentétben Nephir jár az eszében. Noha remek alkalom lenne a találkozásra ez Narammal, de a találkozásokat nem nyelvtanulással akarja tölteni, vagy csak olyan formában, hogy vele gyakorol, amit majd ki tud mondani elfül. Az sokkal mókásabbnak ígérkezik, s nem akar égni a férfi előtt, ha valamit sehogy se bír megjegyezni.
  Eryl... dacára az akkori beszélgetésüknek, nem túl közvetlen. Nem tudja, mire jutott Naram, ha beszéltek ugyan már, de hát végülis nem lehetünk telhetetlenek. Eryl még itt van, s ez is eredmény.*
  - Hogy van egyébként? *Kérdezi, miközben Eryl már Pankát vizsgálgatja. Azt örömmel hallja, hogy a patkó így első ránézésre jónak tűnik, s még duzzadás sincs Panka lábain, szóval semmi ilyesmire nem lehet majd ráfogni Kathleen várható győzelmét.*
  - Csak utánad! *Int kecsesen kezével rokonának, hogy menjen nyugodtan előre az utat ismerve. Ő maga követi őket, s közben Csakazértis szokásos hajfújtatással üdvözli Erylt nyalánkságok nélkül is.*
  - Csakazértis... ejj... Ne haragudjon, nem tudom erről leszoktatni.
  avatar
  Kathleen Contevilla

  IC hozzászólások száma : 289

  Ébredés

  Témanyitás  Kathleen Contevilla on 2013-10-07, 18:07

  - Számomra is.
  ~ Nem is tudja, mennyire!~ *Mosolyog vissza, még mindig zavartan, de megjegyzi Naram szemeit, miként jelent meg a zöldekben az öröm.*
  - Nagyon kedves Önöktől, átadom majd nekik. *Maga nem fog élni a lehetőséggel, de az hogy hazajár majd aludni nem jelenti azt, hogy ne lenne itt sokat, míg haza nem engedik Ethyrlint és Rhaet. Tudni akarja, hogy vannak, Eryl felől is fog érdeklődni, még ha nem is terheli őt személyével, és hátha lesz alkalom lopott pillantásokat vetni Naramra, pár szót váltani mondjuk szintén egy csésze tea mellett.*
  - Az elgondolás jó volt, s vélhetően be is vált volna a sikerélmény, ha nem lett volna a rúnamágia... *Igaz, ha rúnamágia nincs, lehet ennyi sikerük se lett volna, amibe jobb nem is belegondolni.*
  - Köszönöm, hogy beszél vele. Remélem, Ön sikerrel jár. *Mosolyog az elf nemesre.*
  - S köszönöm a... nos, reggelit és teát is. Azt hiszem ideje volna megnéznem saját szemeimmel is, hogy van rokonom. *Nem mintha nem hinné el, amit Naram mondott, de attól még szívesen látogatja meg Ethyrlint és beszél Ameliával és szüleikkel. Feláll a székről és barátságos mosollyal enyhíti a szokásos távolságtartó főhajtását, amivel üdvözölni vagy elköszönni szokott. E búcsú után megy ki Naram szobájából, s ha nem jön senki szembe a folyosón, akkor megenged magának egy izgatott mosolyt kiülni arcára pár másodpercre, ahogy felidézi a férfi korábbi szavait, hogy több időt szeretne vele lenni. Ha viszont ez tényleg a valóság, akkor utána illik elmennie a templomba is imádkozni, ahogy ígérte.*

  Ajánlott tartalom

  Re: Ezüstelf Nagykövetség - Inalagol Ananair Erimhir Thallahír

  Témanyitás  Ajánlott tartalom


   Pontos idő: 2018-05-25, 22:41