Üdvözlünk!

Éppen időben érkeztél Vándor!

Háború közeleg és elkél minden tenni vágyó erős kéz, forgasson akár fegyvert, vagy használja a mágia hatalmát.
Ne aggódj, ha nem állsz még készen, hőssé formálnak majd a kalandok.
Fedezd fel a világot, kelj útra, kalandozz sivatagon, kietlen tájakon, havas hegyek legmélyén, dögletes mocsáron és a mindig veszélyt rejtő tengereken át. Küzdj ádáz szörnyekkel, élj nemesi életet, vívd ki a hősnek járó tiszteletet, vagy rejtőzz árnyak közé és vedd el azt, ami neked jár!
Gyűjts hát magad köré szövetségeseket és formáld saját belátásod szerint a változó világot!

Az oldal alapítása:
2012.10.01.

Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Kaland

Fejedelmi játszma című kalandban a reagkör határideje:
04.09. 21:00

Latest topics

Ederthin várostérkép

A dombtavi időszámítás szerint jelenleg 616-ot írunk.

Ki van itt?

Jelenleg 2 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 2 vendég

Nincs


[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (12 fő) 2016-10-11, 18:26-kor volt itt.

Statistics

Jelenleg összesen 3475 hozzászólás olvasható. in 143 subjects

Összesen 55 regisztrált felhasználónk van.

Legújabb felhasználó: Shycor N'ylwenn

Szerzői Jogok

Az oldalon található egyedi alkotások az alkotó(k) tulajdonát képezik!
A Világleírás és a helyszínek, helyszínek leírásai az oldal készítőinek szellemi terméke, így a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően használható fel szabadon.

  Ezüstelf Nagykövetség - Inalagol Ananair Erimhir Thallahír

  Share
  avatar
  Montea
  Admin

  IC hozzászólások száma : 3

  Ezüstelf Nagykövetség - Inalagol Ananair Erimhir Thallahír

  Témanyitás  Montea on 2012-12-02, 14:24

  First topic message reminder :


  Az épület szinte beleolvad a környezetébe. A kétszintes épületkomplexum több részből áll, melyeket belső udvarok választanak el egymástól. Erkélyek adnak további lehetőséget vagy pihenésre, vagy a szabadban dolgozásra. Az épület körül, a belső udvarokon és az erkélyeken magas fák szolgáltatják az árnyékot a kint lévőknek, a belső udvarokon mesterséges tavak és szökőkutak adnak további hűvösséget.
  Az épületrész első fele az ügyintézések, hivatalok és fogadások színtere. Több tárgyalóhelység és kisebb szobák szolgálnak az ott dolgozóknak ügyeik végzésére. A nagyteremben és az onnan nyíló belső udvar ad helyet a báloknak, rendezvényeknek.
  A következő épületrész a könyvtár és a tudomány helye. Ez a rész szintén nyitott a betérők számára, olvasósarkok adnak lehetőséget elmélyülni az olvasmányokban. Valamint egy kisebb szentély is szolgál a szellemek tiszteletére, ahová szintén bárki betérhet, ha szükségét érzi.
  A hátsó épületrész az ott dolgozó ezüstelfek számára szolgál lakóhelyül. Ide csak ők léphetnek be.
  Az épület belső része a helyi kultúra és az ezüstelf kultúra jegyeit egyaránt magán viseli. A díszítések, az anyagok és faragások kivétel nélkül mind az ezüstelfek díszítő munkáival készült.
  Külön épületet kaptak az ébenelfek, akik elzárkózó természetükhöz híven ritkán engednek a fogadótérnél beljebb idegeneket, sokszor még az ezüstelfek közül is csak a rangosabb személyeket.

  Nagykövetség legfőbb személyei:
  - Követ/Naveh
  – Idradier Nephet
  Fő döntéshozó. Ritkán mutatkozik, a tárgyalásokat sokszor megbízottja végzi, éppúgy, mint a fontosabb adminisztratív, személyes közreműködést igénylő megbeszéléseket. Egyezség, szerződés, megállapodás, ítélet az ő aláírása nélkül semmis, érvénytelen.
  - Főpap/Bohreah – Selia Aranth
  A követségen és a Fejedelemségben élő ezüstelfek vallási életéért felelős, fő szertartásvezető. Fontosabb döntésekben szava és döntési joga van. Vétójoggal rendelkezik a hozott döntésekben.
  - Fegyvernök/Atdil – Yraat Issis
  A testőrség, őrség vezetője és a hadvezető tisztségét tölti be. Fontosabb döntésekben szava és döntési joga van. Vétójoggal rendelkezik a hozott döntésekben.
  [/justify]
  avatar
  Nephir Erienlil

  IC hozzászólások száma : 61

  Beteglátogatóban

  Témanyitás  Nephir Erienlil on 2013-03-11, 21:49

  Naram ágya mellett ül a földön, a férfi jobb kezét fogja, mintha attól tartana, ha elengedi, akkor eltűnik. Arca aggodalomról, féltésről és sok önmarcangoló érzésről árulkodnak. Jó pár órája ül mellette, csendben, finoman szorongatva a kezét, mintha azzal ott tudná tartani. Az ajtónyitásra nem is figyel fel, csak késve. Feláll, de nem engedi el a kezét, csak egy idő múlva. Szemeiben kimondatlan kérdések vannak, de szótlanul hajol meg.
  avatar
  Naram Enyras

  IC hozzászólások száma : 117

  Beteglátogatóban

  Témanyitás  Naram Enyras on 2013-03-11, 21:47

  Magáról nem tudva fekszik az ágyon. Bőre szürkéskékes árnyalatú, az erek sötétebben rajzolódnak ki a bőre alatt, szemei alatt sötétkék karikák mutatják, hogy valami nincs rendben. Egyik vállgödrénél kötés kandikál ki a magasított nyakú, világoskék felső alól, és egyik kezén csuklója is bekötve. Ami nem látszódik, hogy az egyik derekánál is bekötötték a sebét, jobb oldalon. Haja egy ágba fonottan van előre téve, hogy ne legyen akadály az ápolásban. Gyengén lélegzik, nagyon ritkán.
  Több pap is látható mellette, akik a gyógyító mágiát éppen befejezték. Meglátva őket meghajolnak, majd szótlanul távoznak.
  avatar
  Deira Enyras

  IC hozzászólások száma : 67

  Beteglátogatóban

  Témanyitás  Deira Enyras on 2013-03-11, 21:40

  Gondolkozni nem gondolkozik, hogy Kathleent bekísérje-e. Naram az utóbbi időben sokszor említette a nevét, és reméli, hogy már ez is segíthet. Sok érzelembe nem látott bele Naramban, de ha egy név többször említődik a többinél, az feltűnő. És a vacsora, valamint az eljegyzésnél a tánc sok minden elmond.
  -Úgy érzem, jó, ha meglátogatja személyesen. – mosolyog bíztatóan Kathleenre.
  -Örülnék, ha el tudná mondani Önnek. – feleli továbbra is mosollyal. – Sok minden történt vele. – egy belsőbb folyosóra érnek, ahol már szinte csak ők szoktak lenni. Lassan lépdel, mert nemsokára Naram lakosztályához érnek.
  -Robbanás történt a herbalista műhelyben. Az egyik munkapadnál a vegyület vagy mi, túlhevült. A tűz a por miatt és füvek miatt gyorsan terjedt és a többi munka is felrobbant, amivel éppen dolgoztak. Szerencsére ott nem volt senki, de Naram is bent volt a műhelyben és utolsóként akart kimenni. Az egyik gerenda azonban akkor adta meg magát, amikor alatta tartózkodott és ráomlott… - levegőt kell vennie, párat, nem fogja elfelejteni azt a látványt, amikor kihúzták a gerenda alól. – De még időbe került, míg meglátták, mert a porított füvek beláthatatlanná tették a helyet, és időbe telt, míg megtaláltuk. – megrándul a szája széle egy kicsit.
  – Volt jó pár porított mérgező fű is, amely akkor a levegőben keringet és belélegezte, valamit a sebbe is jutott. – megáll az ajtó előtt. – Reménykedünk. – feleli halkan.
  -Megkérhetem két dologra? Amit itt lát, és most elmondtam, kérem ne mondja tovább senkinek. A másik dolog, amire kérném, hogy ne mutassa ki szóban, mi az, amit lát vagy érez, ha meglátja. De úgy érzem, hogy helyesen cselekszem, ha látja. – ezzel kinyitja előtte a lakosztály ajtaját, ahol egy szolgáló van, aki pakol holmikat, tégelyeket és egyéb dolgokat. Beljebb lépve jutnak el a hálóig, az ajtót kinyitja, majd előre engedi Kathleent, ahol Naram fekszik.
  avatar
  Kathleen Contevilla

  IC hozzászólások száma : 289

  Beteglátogatóban

  Témanyitás  Kathleen Contevilla on 2013-03-11, 20:59

  *Nem ütközik meg azon, hogy Deirához vezetik, ezek szerint Naram nem fogad látogatókat. Sajnálja, szívesen látta volna a férfit, de ha a húgától megtudhatja, hogy jól van, az is elegendő lesz. Csak tudna szabadulni a rátelepedő, nyomasztó érzéstől. Ismerős is lehetne. Ez a baljós várakozás, feszültség már többször ott volt a levegőben, mikor az ő ágya mellett virrasztottak, s már csak az istenek csodájában bíztak. Ő ebből akkor mit sem érzékelt, mert ahogy a várt csodák megérkeztek és jobban lett, a feszültség úgy tűnt el gyakorlatilag nyomtalanul.
  Haladás közben odapillant érdeklődve az átalakításra, de nem sejt semmi rosszat vele kapcsolatban. Annál inkább Deira láttán. Valahogy ha imádkozna vagy gondolkozna, az nyugtatóbb volna, s az őr érezhető kis megállása is Naram neve előtt... Nyugtatja magát, hogy csak beleképzelte a dolgot. Vagy csak nem szokás magát a beteget keresni az ezüstelfeknél, s furcsállták emiatt Kathleen szóhasználatát. Biztos ez gond. Ugye?! Nem kerüli el figyelmét Deira karikás szemei, kimerült és aggódó tekintete, hogy aztán már az ismert, kedves arcot látná, mintha a másik is fal mögé rejtené igazi érzéseit.*
  - Ha nem illő, nem akarom zavarni vagy Önnek gondot okozni. *Feleli Deirának, de azért megindul a nővel, mert a szíve húzza. Persze, ha Deira meggondolná magát, akkor marad, mert mi mást tehetne?*
  - Szabad megkérdeznem, mi baja van fivérének? Vagy inkább őt kérdezzem? *Kérdezi menet közben, a szolgálóknak sorra biccentve. Egyre jobban rátelepül ez a fojtó, nyomasztó érzés, de kívül nyugodt maradt. Kérdéséből kitűnik, Kathleen nem tudja mi történt.*
  avatar
  Deira Enyras

  IC hozzászólások száma : 67

  Beteglátogatóban

  Témanyitás  Deira Enyras on 2013-03-11, 20:01

  Beteglátogatóban

  Az őr további kérdezés nélkül jelez az egyik beosztottnak, aki máris Kathleen mellé szegődik.
  -Deira Enyras Bohreah-hoz vezetem. Kérem, kövessen. – hajol meg, majd elindul Kathleen előtt, mutatva az utat.
  Hiába süt a nap és a tavaszi éledés minden porcikában ott érződik, más is jelen van. Feszült várakozás, csendes kérdések feszülnek a levegőben. Az egyik oldalon építkezés van, láthatóan helyreállítás zajlik, nagy buzgalommal. Egy teljes, nagyobb méretű épületrészt építenek újjá.
  Az őr a helyi kis oltárhoz vezeti, ahol Deira áll a szentély előtti gyertyák előtt és maga elé mered, láthatóan nem gondolkodik, de nem is imádkozik. Maga elé réved.
  Az őr finom, ébresztő hangú csosszanást hallat, hogy udvariasan jelezze jelenlétüket.
  -Kathleen Contevilla úrnő érkezett meg, önhöz és Naram Enyras főtitkár úrhoz. – a második név és rang előtt érezhető a kisebb megállás, de nem feltűnően.
  Nagy levegőt véve fordul feléjük, majd amikor meglátja őket, akkor udvariasan biccent az őr felé, megköszönve, és elengedve, majd Kathleenhez fordul.
  Szemei alatt kisebb karikák már jelentkeznek és a kedvesség mellett a kimerültség és aggódás finom jelei megvannak. Egy pillanatra, hogy aztán ismét a régi, kedves arca látszódjon.
  -Köszönöm, hogy eljött Naram Enyrashoz. Nem illene, de úgy vélem, jobb, ha elkísérem a fivéremhez.
  Azzal mellé sorol és az épület hátsó részéhez, a magánlakrészekhez veszik az irányt.
  Ruhája halványzöld, egyberuha, testhez álló, alul kiszélesedik, hogy könnyebbé tegye a járást. Hajában kevesebb dísz van, mint a múltkori látogatás alkalmával, ezzel is jelezve, hogy valakiért figyelmez lelke.
  Az érkező szolgálók meghajolnak, arcukon nekik is ott van a várakozás. Deira nyugalommal biccent nekik, és halad el mellettük.
  avatar
  Kathleen Contevilla

  IC hozzászólások száma : 289

  Beteglátogatóban

  Témanyitás  Kathleen Contevilla on 2013-03-11, 19:06

  *Reggelinél tudta meg a hírt Kamila asszonytól, hogy ideiglenesen, előre nem meghatározott időre más lett a főtitkár a követségen. Nem volt egyszerű folytatni a kezében lévő vajas pirítós remegés nélküli megkenését és finoman tudakozódni félelméről, hogy Naram elutazott-e? Eddig megvolt az öröme, hogy néha-néha láthatja, de hogy messze legyen, ki tudja meddig és talán sose lássa viszont... A választól egyszerre nyugodott meg és aggódott. Egyrészt örült, hogy a városban maradt a férfi, másrészt viszont, hogy beteg lett, az nem jó hír. Próbálja magát nyugtatni, hogy nem lehet komoly, de a józan ész is mást diktál. Elvégre, ha egy gyógyító nem tudja egy-két napon belül összekaparni magát úgy, hogy elláthassa feladatát, akkor komolyabb betegségről lehet szó. Még Kathleent is meggyógyította egy éjjel, vagy egy nap alatt - még ha ezek nem is voltak súlyos esetek -, magát miért nem tudja?
  Befejezi a reggelit, és fent a szobájában várakozik. Alig lehet kibírni ilyenkor ezeket a szörnyű protokoll dolgokat, mikor illő már látogatóba menni valakihez, holott ő szíve szerint hagyta volna azt a vajas pirítóst is a fenébe, s már fél úton lett volna a követségre. De nem lehetett, s nem csak mert a lebukástól félt, hanem ezek a szabályok is... Mikor közeledni kezdett a várva várt időpont, lement a kertbe előbb, aztán a piactér felé kerülve egyet érkezett meg a követség kapujához. Egy enyhe főhajtással üdvözölte az őrséget, s kérdésükre elmondta, kihez érkezett és hogy ki is ő.*
  - Kathleen Contevilla vagyok, s Naram Enyras úrhoz jöttem... vagy Deira Enyras Bohreah-hoz. *Teszi aztán hozzá, mikor rájön, hogy a beteg lehet nem fogad látogatókat, így ha ráér Deira, akkor tőle kérdez majd Naram hogyléte felől. Kathleen krémsárga ruhát visel, szokásosan csaknem földig érőt, éppen csak cipője orra bukkan elő, mikor lép, s felül a ruha tartását az alatta viselt fűző biztosítja. Kabátkát a mai szépen sütő nap miatt nem vett fel, a ruha úgy is hosszú ujjú, elől csaknem a nyakáig zárt és álló kis kemény gallérja a nyakát is védi. Mélyvörös haja elegáns fonat-konty kombináció, a ruhához való kalappal és a ruhán elől a szíve fölött a vacsorán is viselt borostyánkő-brossal. Kezében egy szál fehér, százszirmú rózsa, mely a dombtavi hagyományok szerint gyógyulást üzen, de lehet csak ajándék virágként értelmezni. A jelentéseket már kevesen ismerik vagy tartják be. Remélhetőleg, az elfeknél sem ellentétes a jelentése. S ugyancsak ebben a kezében fog egy szép, érett narancsot is. Megvárja, míg beljebb vezetik, vagy útba igazítják. Hűvös fala mögé rejti el mindig aggódását és türelmetlenségét.*
  avatar
  Naram Enyras

  IC hozzászólások száma : 117

  Dolgok tisztázása

  Témanyitás  Naram Enyras on 2013-03-11, 18:19

  Meglepetten pillant Deirára, miközben rátér a lényegre, amiért tulajdonképpen feszültnek tűnt. Nephirnél örült, hogy Tsitsával el tudott beszélgetni, nem is várt többet. Már ez is nagy lépés tőle.
  Amikor viszont rátér, akkor elkomorodik. Valóban nem sokat beszéltek a fekete hajú elffel. Modortalanság volt részéről, de … az a férfi nagyon magába zárkózik. Az egy dolog, hogy elbeszélgetnek, de ettől még nem érezte volna, hogy közelebb kerültek volna egymáshoz. Mégis, jobb lett volna, ha beszélgetnek. Még a látszat is jobb. Diplomataként tudnia kell ezt.
  - Rendben, értettem. – sóhajt fel.
  Azt nem teszi hozzá, hogy oda ül, ahova akar, most nem akarja felmérgesíteni húgát, akkor még sok mindent visszavethet. Kathleen társaságát pedig kifejezetten élvezte. Megint Kathleen. Elmereng, de Deira felállására odamegy hozzá és átkarolva ad neki egy jó éjt puszit a hajára. Attól, hogy mérges rá, a jóéjtpuszi jár neki.
  Megvárja, míg húga eltűnik. Nephir vállára teszi a kezét, ha menne és csak akkor szólal meg, ha már nem látja.
  - Örülök, hogy jól érezted magad és örülök, hogy Tsitsával ilyen jól megtaláltad a közös témákat. Ezt nyugodtan használhatod másokkal is, mert így működik. Jó voltál.
  Tudja, hogy ezzel felülírja egy kicsit húga szavait, de sosem dacból tesz ilyeneket. Nephir érzékeny és másképp kell hozzá állni, még bátorítani kell, de már egyre jobban magára talál. Nézi, ahogy elmegy a fiú is, majd a konyhába megy egy csésze teáért, majd a könyvtárba megy. Még korai neki elaludni. Nem tudja kiverni a fejéből Kathleent. Régen volt már, hogy valakire ilyen sokszor visszatérjenek a gondolatai. Az éjjeli virágnézést sosem fogja elfelejteni, mint ahogy a ma esti vacsorát sem.
  avatar
  Nephir Erienlil

  IC hozzászólások száma : 61

  Dolgok tisztázása

  Témanyitás  Nephir Erienlil on 2013-03-11, 18:06

  Boldog mosoly honol képén. A vacsorát élvezte, a társaság jó volt és figyelmesek voltak vele. Reméli, hogy nem okozott csalódást, de nagynénje nem szokta csak úgy összehívni őket.
  A továbbiakra azonban csendben marad és a mosoly is lelohad arcáról.
  - Igen… - feleli halkan. – Úgy fogok tenni. Bocsánatot kérek.
  Csalódást okozott és mindent elrontott. Egy kicsit meg is roggyan a tartása, zavartan szippantja be alsó ajkát.
  Nagyon csendben és mozdulatlanul marad, míg Naramhoz beszél Deira. Nem várta, hogy előtte fog erről beszélni Deira.
  - Igen. – feleli még halkabban, de határozott hangon.
  Feláll, mert úgy érzi, hogy most nem a rokona, hanem a főpapnő beszélt és illik ezt tennie, majd kissé meghajol.
  Tanácstalanul és bátortalanul, megszégyenülve tekint aztán fel a férfire.
  - Jó éjt…
  Nem mer többet mondani, de ha bármi leszidást kapna most Naramtól, elfogadná. Szobájába is halkan vonul fel, ruhástul fekszik az ágyra, oldalt fordul, majd karját feje alá téve gondolkodik. Pedig nagyon jól érezte magát. Nagyon hálás a Contevilla családnak.
  avatar
  Deira Enyras

  IC hozzászólások száma : 67

  Dolgok tisztázása

  Témanyitás  Deira Enyras on 2013-03-10, 11:23

  - Ennek örülök és valóban fogunk még ilyen kisebb rendezvényeket mi is szervezni, hogy jobban fel tudj oldódni. – mosolyog Nephirre.
  Egy ideig csend honol benne. Annyira már nem mérges, elvégre még időben el lettek csípve és az élek lekerekítve. Akire igazából mérgesebb, az bátyja.
  - Bár, amint látom, nagyon is jól feloldódtatok mindketten az asztaltársaságban. Túlzottan is jól. Olyannyira, hogy Rhae Squorian urat figyelembe se vettétek, aki éppen pont közöttetek ült. – hangja nyugodt, de mértéktartó is egyben.
  - Még Nephirtől megértem, Tsitsa volt melletted és amint láttam, nagyon sok közös beszédtémátok van. De kérlek, a legközelebbi ilyen rendezvényen tanulj meg csöndben is lenni, vagy a másik asztaltársaddal beszélgetni, hogy a melletted ülő a másikkal is tudjon beszélni.
  Tény és való, ő viszont Nephir mellett ült, lekapcsolhatta volna a fiút, de kíváncsi volt, észreveszi-e, mit tett, adott neki elég alkalmat a maga csöndességével, hogy a fiú felé forduljon.
  - Nálad viszont már cseppet sem vagyok ennyire elnéző. Örülök, hogy elhívtad hozzánk, örömmel fogjuk látni. De ajánlom, hogy legközelebb ne csak Kathleen Contevilla úrnővel beszélgess. Különben nem mellé ültetlek.
  Feláll, jelezve ezzel, hogy vége a beszélgetésnek részéről.
  - Csakis az igent fogadom el válasznak, így meg sem kérdezem, hogy értettétek-e és legközelebb ennek megfelelően cselekedtek. – hangja továbbra is nyugodt, de már távozóra is fogja.
  - Jó éjt, köszönöm társaságotokat, a vacsorát élveztem. – azzal a lakosztálya felé veszi az irányt.
  avatar
  Naram Enyras

  IC hozzászólások száma : 117

  Dolgok tisztázása

  Témanyitás  Naram Enyras on 2013-03-09, 11:11

  Magában sóhajt egyet, de nyugalommal vonul Deira után. Nephirre biztatóan mosolyog, de nem szól semmit. Az egyik kanapén foglal helyet, Nephir mellett. A kérdések alatt csendben marad, de tekintetét nem kerüli el, ahogy húga ül. Nem sok jót ígér. A dícséretek jogosak, ezt meg is erősíti.
  - Valóban Nephir, csak megerősíteni tudom Deirát. Örülök, hogy így feltaláltad magad. És így gyakorolhatnád a házgazda szerepet is, ha nálunk rendezünk kisebb vacsorát. – nagy ugrás, de Nephir képes lesz rá. Reméli. Felállni azonban még két okból nem áll fel. Egyrészt Deira tartása nem enyhült, tehát mondani szeretne még valamit. Másrészt nem fogta távozóra és el sem engedte őket. Így várakozik. Közben Kathleen arca többször megjelenik előtte és a beszélgetésük. Láthatóan ő maga is jól érezte magát a vacsora alatt.
  avatar
  Nephir Erienlil

  IC hozzászólások száma : 61

  Dolgok tisztázása

  Témanyitás  Nephir Erienlil on 2013-03-07, 14:27

  Csendben halad a két felnőtt között, és már-már úgy érzi, hogy rendben minden, amikor Deira a társalgót jelöli meg végcélként. Megretten. Valami rosszat tehetett, vagy Naram? Felsandít nagybátyjára, hátha lát valamit rajta, ami miatt valóban aggódhatna.
  -Köszönöm. Jól éreztem magam, nagyon köszönöm. Igen, sikerült egy kicsit feloldódnom. – meglepve pillant Deirára, majd elpirul.
  -Köszönöm. Nagyon igyekeztem.
  A kérdésre és tartásra jobban Deirára figyel, valami gond mégis lehet, így csak egy földre szegezett tekintettel tud válaszolni, visszafogottan.
  -Igen.
  avatar
  Deira Enyras

  IC hozzászólások száma : 67

  Dolgok tisztázása

  Témanyitás  Deira Enyras on 2013-03-05, 22:52

  Hazafelé nem látszódott rajta semmi, az udvaron lévőkkel és a lakrészük felé haladva is kedvesen el-el beszélget az őket megszólítókat, pár mondat erejéig. Amint azonban bezárul mögöttük az ajtó, megszólal.
  -A társalgóba. – azzal előre indul, nem néz hátra, hogy jönnek-e. Nem olyan hangnemet ütött meg, amely engedné az ellenkezést.
  A helységbe beérve leül az egyik fotelbe.
  -Hogy érezted magad Nephir? Látom, nem voltál azért annyira félénk. Ennek örülök. – bólint elégedett mosollyal. – A beszédek is nagyon szépek voltak. Legközelebb is ilyen társasági összejövetelt szeretnék, hogy megszokd. Mit gondolsz, menni fog? – érdeklődik kíváncsian, Nephirre tekintve, miközben sálját ölébe veszi a nyakáról. Ha esetleg gond vagy túlzott határozottság lett volna az előbb a hangjában, az mostanra eltűnik belőle, de tartásán látszódik, hogy valami nincs rendben.
  avatar
  Kathleen Contevilla

  IC hozzászólások száma : 289

  Egy új arc

  Témanyitás  Kathleen Contevilla on 2013-01-14, 12:06

  *Látta azokat a tágra nyílt szemeket, s ez megerősíti benne, hogy ha szép fokozatosan is, de kicsalogatható innen Eryl. A saját érdekében. De tartja magát a kigondolt tervhez, s ehhez nélkülözhetetlen lesz Csakazértis is. Azt a halk sajnálomot sajnos nem hallja, nem is értené, mire fel mondana ilyent a fiú. A neve, bár jól ejti Kathleen, aligha mond a nőnek többet, mint Erylnek a Contevilla. Biztosan megesne a szíve Erylen, ha látná, hogyan rogy össze a távozása után, és karolja át a térdeit. Nem hitte volna, hogy ilyen hatással lesz rá vagy bárkire. De jobb is, hogy nem tanúja e jelenetnek, nem tudná eldönteni, mi lenne a helyes lépés ebben a helyzetben.
  Eryl mikor kinézeget a lovardából, felfedezheti Kathleent, nem nehéz kiszúrni mélyvörös haját, elfekétől olyannyira eltérő bordó ruházatát. Odébb ül egy padon, hova odasüt a téli, gyenge erejű nap, de pont elég, hogy ne legyen hideg, amin ül. Belemerül az olvasásba, s Eryl megnyugvására nem látszódik rajta semmilyen tünet, mely betegségre vagy közelgő padról lefordulásra utalna. Egyszer érzékel Kathleen a szeme sarkából valami mozgást, de odapillantva nem lát semmit és senkit.*
  ~ Bizonyára a kutyus.~ *Visszafordul a könyvhöz, még ha idővel majd le is teszi, s csak lehunyja szemeit élvezi a napsütést és a közeli bokrok virágaiból jövő illatokat. Úgy egy óra múlva viszont nem fogja már ott találni a nőt, Kathleen elindult hazafelé, igazán jókedvűen, s még egyszer felidézve magában azokat a növényeket, amelyeknek a rezidencia könyvtárában utána akar nézni.*
  avatar
  Eryl Kyeern Amith'ar

  IC hozzászólások száma : 57

  Egy új arc

  Témanyitás  Eryl Kyeern Amith'ar on 2013-01-14, 11:28

  A nagy rét szóra tágra nyílnak szemei, ujjai képzeletben már a fűszálakat simítja és szemei előtt apró vadvirágok jelennek meg. Tengerpart…. csak érzi, hogy van a közelben, de nem mer kimenni. Biztosan akkor jó dolguk van lovaiknak, ez már biztos. A tömegre azonban megretten. A lovak nem szeretik a tömeget. Válaszul bólint, hogy érti, majd megint rájön, hogy ismét udvariatlan volt.
  - Sajnálom…. – feleli halkan.
  ~Elriasztottam a nevemmel! Már biztosan tudja…~ Sejthette volna, mindent elrontott….reméli, azért el fog majd jönni még a követségre. A nevét azonban szépen ejti ki, bele is pirul, ahogy hallja.
  Amikor meghallja, hogy Kathleen távozni szeretne, egyszerre esik kétségbe és könnyebbül meg. Nem érti, miért, ezért csak kis késéssel indul utána, de a hátsó ajtónál megáll. Az egy nagyon biztonságos távolság. Morc közben elnyúlt a füvön és szundít, rájuk se hederít, amikor az istállóba lépnek vissza. Fekete Felhő megsimításán enyhe mosoly ül ki arcára.
  A búcsúzásra azonban már csak meghajolni tud, annyira meg van illetődve.
  Kathleen kilépése után áll még egy keveset, majd remegő lábakkal lerogy Fekete Felhő boksza előtt, átkarolja térdét. Ráhajtja fejét, úgy gondolkodik és rakja össze gondolatait.
  Párszor megjelenik arca, ahogy kíváncsiságból kiles, tekintetével Kathleent keresve, pár pillanat múlva megint eltűnik a feje, mert csak azt meri kidugni a nagy első bejáraton. Azon aggódik, hogy mivel a nő beszélt vele, neki is baja lesz, amit nem szeretne, nagyon kedves volt vele.
  avatar
  Kathleen Contevilla

  IC hozzászólások száma : 289

  Egy új arc

  Témanyitás  Kathleen Contevilla on 2013-01-14, 09:14

  ~ Lám-lám, valaki érdeklődik, mi van odakinn...~ *Csak legbelül mosolyog, folyamatosan rakosgatva össze a képet. A fiút vélhetően megtámadták ott kinn valamikor, s idehozták gyógyulni, ellenben fél így minden ismeretlentől.*
  ~ Valahol meg is tudom ezt érteni. Már csak az a kérdés kik, miért és leginkább hol támadták meg? Talán a közelben történt, különben nem hozzák ide, hanem hazaviszik. Ha ennyire fél az ismeretlentől, sajátjai között van a legjobb helyen. Azért sem mozdul innen ki.~ *Gondolkozik, miközben már foglalja össze Erylnek, milyenek is a "futtatók" odakinn.*
  - Így is mondhatjuk. Van a város közelében egy nagy rét, ott szokták megfuttatni a lovakat, vagy leviszik őket a tengerpartra. Csak ezeken a helyeken sokszor sokan vannak, én meg nem szeretem a tömeget, ezért érdeklődtem Önnél, hogy tud-e valami magányosabb ösvényt. *Nagy a kísértés, hogy elhívja Erylt is egy ilyen felfedező túrára, de érzi, hogy azzal túlmenne minden határon és a válasz amúgy is borítékolható most. Nem, itt szép lassan kellene haladni, lépésekben. Megkedvelte a fiút, csendesebb és magának való, valamint az állatok társaságát előnyben részesíti, ahogy Kathleen is sokszor. S nem tud arra nem gondolni, hogy bizonyos szinten sorstársak is: tartós betegségük van mindkettejüknek.*
  ~ Vajon Naram miért nem szedte le az átokbélyeget róla? Vagy ez már egy leszedettebb verzió? Vagy nem tud még olyant ő?~ *Önkéntelenül is eszébe jut a férfi, miközben ajkain halvány mosollyal figyeli, miként formázzák a fiú ajkai a nevét és hajol meg.*
  - Eryl Kyeern Amith'ar, örvendek. *Mosolyodik el, s elismétli a fiú nevét, nemcsak a megjegyzés miatt, hanem, hogy helyesen ejti-e a számára idegen nevet?*
  - Köszönöm Önnek, hogy körbevezetett és a beszélgetést is. *Függetlenül attól, hogy Kathleen beszélt többet, ami nem kimondottan szokása, mégis, valahogy jól érezte magát a másik társaságában. Visszalép a lovardába, s közelebb sétál a bejárathoz, hogy meglehessen Erylnek is a kellő távolság. Ezért sem nyújtotta kezét kézcsókra bemutatkozáskor. Úgy sejtette, az sok vagy leginkább sokk lett volna a fiúnak. Fekete Felhőhöz lép oda, végigsimít még egyszer a fején, majd kedves mosolyával fordul a végén Erylhez, hacsak a fiú nem kérdez.*
  - Szia Fekete Felhő... Önnek is minden jót, Amith'ar úr. *Ismét egy főhajtás, s ha valami csoda folytán nem marasztalja Eryl, akkor az elf most megszabadul kéretlen vendégétől, aki kilép a lovardából, s halad tovább keresni egy kellemes, napsütötte padot az olvasáshoz.*
  avatar
  Eryl Kyeern Amith'ar

  IC hozzászólások száma : 57

  Egy új arc

  Témanyitás  Eryl Kyeern Amith'ar on 2013-01-13, 22:33

  Kissé megkönnyebbül, hogy nem ripakodnak rá és nem kérik ki maguknak. Nem mintha ettől tartania kéne a követségen, de túlzottan sokáig volt benne az a feszültség, hogy bármi történhet.
  Igyekszik összerakni a mondani valókat, továbbra sem tekint fel.
  - Ott van kint… egy nagy futtató? – nem akar oda kimenni, a kapun kívül egyáltalán nem akar kilépni. Ettől fogva a város sem érdekli nagyon, hogyan néz ki, de a lovak sorsa érdekli. Kathleen nagyon jó helyen ragadta meg a témát, azzal el lehet vezetni sokáig, de ezt még Eryl nem érzékeli.
  Otthon másképp tartják a lovakat, de nem mer erről bővebben beszélni. Olyan régen volt… már nem is tudja mennyi ideje…
  Odakapja a tekintetét a megköszönésre és a bemutatkozásra. Ajkai némán formázzák a nő nevét, hogy megjegyezze. Majd meghajol. Tudja, hogy be kell mutatkoznia.
  - Eryl Kyeern Amith’ar. – feleli halkan, mintha a névvel is gyalázná a levegőt. Nem szolgált rá a családja nevére, amely elég előkelő ahhoz, hogy a város vezetésébe beleszólhasson és ezen keresztül a birodaloméba.
  avatar
  Kathleen Contevilla

  IC hozzászólások száma : 289

  Egy új arc

  Témanyitás  Kathleen Contevilla on 2013-01-13, 21:44

  - Érhető. Köszönöm. *Biccent Eryl felé, nem bántódva meg kicsit sem. Náluk sem mehet bárki akárhova, még odahaza a birtokon sem. Érzékeli, hogy a bátortalan mosoly mögött mennyi félelem van, és igazán nem érti az okát. Aligha hihető róla, hogy komoly fenyegetést jelentene bárkinek, valószínűleg még Erylnek is lenne annyi fizikai ereje, hogy a törékeny nőt lenyomja, ha kellene. Mágiával meg biztos nem élne Kathleen, mert sosem értett hozzá.*
  ~ Valami történhetett vele. Bizonyára összefügg az átokbélyeggel is, hogy még előttem is szinte remeg, mint a nyárfalevél...~ *Tűnődik, míg követi a fiút ahhoz a hátsó bejárathoz. Kilép rajta, s végigtekint a lovaknak kialakított udvaron, csak szeme sarkából érzékeli az ing gyűrögetését, de úgy tesz, mintha nem látná. Annak viszont örül, hogy Eryl kérdez.*
  - A Contevilla-rezidencián itt a városban istállóban vannak a lovak, s lovasuk vagy a lovászfiú viszi ki őket városon kívülre, megmozgatni. Ott a Felsőnegyedben nincs más mód rá nagyon, ott a reprezentáció fontosabb. *Pillant a fiúra, érti-e?*
  - A birtokon, ahonnan én jövök, ott is van istálló, de egyébként szintén ki szoktuk engedni őket, ehhez hasonló udvar van számukra kiépítve, de nincs fallal körbevéve, csak egy kerítéssel. *Néz még egyszer végig az udvaron, s magyarázat közben maga mellett kezével mutatja az említett kerítés magasságát, hogy segítse az elképzelést.*
  - Köszönöm, hogy megnézhettem, kedves... Még nem tudom a nevét, s udvariatlan módon én is elmulasztottam a bemutatkozást. Nézze el nekem... Kathleen Contevilla vagyok. *Finom főhajtás is jár a bemutatkozáshoz. Rettentő kíváncsi, fog-e nevet kapni?*
  avatar
  Eryl Kyeern Amith'ar

  IC hozzászólások száma : 57

  Egy új arc

  Témanyitás  Eryl Kyeern Amith'ar on 2013-01-13, 20:45

  - Elkísérem. Oda…. – keresi azokat a kifejezéseket, amelyek nem bántóak. – kísérő szükséges.
  Legszívesebben összerogyna, annyira fél. Bátortalanul felvillant egy mosolyt, majd a hátsó bejárat felé veszi az utat. Ha Kathleen követi, akkor egy hosszában elnyújtott, parkszerűen kialakított futtatót lát, ahol a lovak szabadon vannak jó időben. Egyedüli kerítés a magasított fal, hogy ne mehessenek ki a lovak és ne tudjanak bemászni.
  Távolabb áll meg a hátsó bejárattól kint, hogy Kathleen kiléphessen. Lovak nincsenek, de a futtató otthonos, parkos látványt nyújt.
  - Most nincsenek kint lovak. – nincs fal vagy ajtó, ami vélt védelmet nyújtana, így maga előtt gyűrögeti az inget.
  - Önöknél hogyan tartják a lovakat?
  Bátorsága a már nagyon a végső határt futja, de nem adhatja fel. Nem hozhatja szégyenbe Naram urat és a többieket.
  avatar
  Kathleen Contevilla

  IC hozzászólások száma : 289

  Egy új arc

  Témanyitás  Kathleen Contevilla on 2013-01-13, 20:07

  *A pirosodó fül sok mindent jelez, nemcsak szavai telitalálatát, hanem hogy valószínűleg túlment bizonyos határokon és célt nem ért vele. Inkább lehet lerombolta, amit eddig sikerült elérnie.*
  ~ Kényelmetlen helyzetbe hoztam...~ *S ezerrel jár az agya, mit is csináljon, mi legyen a következő lépés. Ez idő alatt legalább Eryl is kényelmesen végiggondolhat mindent, Kathleen csak arra riad föl, hogy a kutya megiramodik. Sietve eláll az útjából, talán csak lelkes farkcsóválása nyugtatja meg annyira, hogy mire a kutya elér hozzá mindössze a ruháját félti tőle kicsit. Szerencsére viszont a kutya továbbhalad, nem törődve Kathleennel.*
  - Ó, ilyen nagy a birtok? Nem is sejtené az ember kívülről. Arra hátra? Ha gondolja, nem szükséges velem tartania, nem szeretném a munkájában tovább feltartani... *A választási lehetőséget visszaadja, ha kényelmetlen a fiú számára a helyzet, akkor így most könnyen kibújhat ebből a beszélgetésből és helyzetből. Meg fogja érteni, s nem fog erősködni Kathleen.*
  avatar
  Eryl Kyeern Amith'ar

  IC hozzászólások száma : 57

  Egy új arc

  Témanyitás  Eryl Kyeern Amith'ar on 2013-01-13, 13:28

  Egyre pirosabb füllel hallgatja a választ, nem tekintve fel. Nagyon is emlékszik, hogy a szekér mélyén bújt meg, hogy még csak véletlenül se lássa meg senki. A kapuban is csak a földet ismeri és azt az embert, aki megtekintette, mielőtt beléptek. Nagyon gyűjtötte rá a bátorságot, csak Morc nyugtatta meg kissé.
  Nyel egyet és hallgat. Nagyon kényelmetlenül érezve magát. Morc csak ide-oda kapkodja a fejét, tanácstalanul.
  - Igaz.
  A válasz több kényes kérdést vet fel. Ha elmondja, hogy van itt hátul egy kert, csak a lovaknak és lovasoknak, minden bizonnyal meg szeretné tekinteni a kérdező. A legkényesebb rész az, hogy ehhez el kell majd haladnia mellette, mert a háta mögül nyíló kapu vezet a lovas udvarba. Fekete Felhőre tekint, aki továbbra is nyugalommal és örömmel veszi Kathleen törődését. Összeszedi a bátorságát.
  - Egy udvar van hátul, ott szoktak futni…
  Morc odadörgölődzik lábához, csóválva a farkát, majd egyet ugrik és elindul kifelé a hátsó kapun, lelkes farokcsóválással. A kapun megáll és visszafordul, áll egy ideig, majd eliramodik.
  Észbe kap. Mivel azt kérték tőle, hogy legyen kedves az ide betérőkkel és senki nincs, aki kimentse, neki kell ezt megtennie.
  - Meg… meg szeretné tekinteni? – kérdi félénken.
  avatar
  Kathleen Contevilla

  IC hozzászólások száma : 289

  Egy új arc

  Témanyitás  Kathleen Contevilla on 2013-01-12, 22:57

  *Eryl nem kérdez rá a ló kettős és elég ellentmondásos nevei okára, amit vagy félénkségből tesz, vagy pedig mert ő is elkönyveli a vöröspejt így látatlanban makacsnak. Pedig ő csak ártatlan áldozata volt egy csatározásnak.*
  - Szép is. *Bólint mosolyogva, körbenéz, lát-e itt vöröspej lovat, mely hasonlítana az ő Csakazértis-ére, de nem lát, így inkább Eryl felé fordul, csendben kivárva, lesz-e bátorság a válaszhoz, ami vagy valami titkos-veszedelmes ösvényt sejtet - Ó, bárcsak! -, vagy valamit nehéz kimondania a fiúnak. A válasz hallatán finoman elmosolyodik, de nem bántóan. Elengedi Fekete Felhőt.*
  - Ha megbocsátja, kételkedve hiszem a szavait. Javítson ki, ha tévedek, de Ederthinben húsz éve lehet ezüstelf követség, így ki is zárhatjuk, hogy Ön a követség területén született, mert egy húsz éves ezüstelf nem így nézne ki... tudtommal. Így hát... egyszer biztos volt a városban, mikor ide bejött. *Nem kioktató a hangsúly, inkább valami csínyjellegűt lehet benne felfedezni, ahogy próbál rávilágítani Erylnek arra, hogy nincs mit szégyellnie azon, hogy nem járt kinn. Hiszen volt odakinn, a részletek már mellékesek, csak optimistán kell szemlélni a dolgot. S Kathleen nem is kérdez rá, hogy honnan jött Eryl és mit csinált azelőtt, hogy a lovardában dolgozott volna. Érzi, hogy ez kényes terep.*
  - Nem szokták a lovakat kivinni nagyobb területre? Csak itt a kertben mozoghatnak, ha nincs épp feladatuk lovasukkal? *Inkább a szokásokról kérdez, melynél könnyű úgy válaszolni, hogy nem tér ki az ember vagy elf, ő maga nem mozdul inkább ki. Biztos megvan erre a jó oka.*
  avatar
  Eryl Kyeern Amith'ar

  IC hozzászólások száma : 57

  Egy új arc

  Témanyitás  Eryl Kyeern Amith'ar on 2013-01-12, 21:33

  Megörül magában, hogy kérdés még nem érkezett felé, de sejti, feltételezi, hogy idő kérdése és megtörténik.
  A ló történetét, nevét figyelemmel hallgatja. Elgondolkozik a néven és azon, hogy két neve van, halványan elmosolyodik. Mindenkinek van ezek szerint jó és makacs arca. A mosoly lelohad, figyelme nem.
  -Szép lehet. – elképzeli, hogy nézhet ki, halkan mondja ki a szavakat is. Szeretné látni, de nem volt még a követség kapuin kívül.
  A pillantás odakapására ismét elbizonytalanodik, biztosan rosszat mondott, lépne is hátra, de nem akarja, hogy Morc védeni akarja egyből. A szép csikószületésre csak bólintani mer. Fekete Felhő szinte azonnal lábra állt, és az anyjához ment. Akkor mosolyodott el először, mióta….
  A következő kérdésre elpirul, tekintetét a földre szegezi. Hogyan mondja el, hogy az elmúlt, nem is tudja hány év alatt egyszer sem volt a kapun kívül? Újabb kérdések merülhetnének fel és ennyit még sosem beszélt senkivel sem. Így csak megrázza a fejét. Aztán rájön, hogy a sok kérdésre így nem fogja tudni Kathleen eldönteni, hogy melyikre is rázta a fejét. Láthatóan nem a szavakat, hanem a bátorságot gyűjtögeti a feleletre, és ha lehetne, akkor a boksz félfájával szeretne egybeolvadni.
  -Még sosem voltam a városban… - nem mer Kathleenre tekinteni, a padlóra függeszti a tekintetét.
  avatar
  Kathleen Contevilla

  IC hozzászólások száma : 289

  Egy új arc

  Témanyitás  Kathleen Contevilla on 2013-01-12, 19:17

  *Kathleen pedig nem fog rákérdezni az átokbélyegre. Nem az érdeklődés hiánya okozza ezt, nagyon is kíváncsi lenne a történetre, főleg egy ekkora kiterjedésűnek látszó átokbélyeg beszerzése kalandos lehetett, nem is sejtvén, milyen tragikus is. Ami miatt nem kérdezi meg, az az, hogy ő is rettenetesen utálja, mikor a sápadtsága vagy más olykor látható tünete után kérdezgetnek. Néha jólesik a figyelmesség, de sokszor és ennyi idő után inkább teher. Persze tudja, hogy vannak, akik külön szeretik eljátszani a hattyú halálát a legkisebb fejfájás esetén is, de Erylnél nem véli úgy, hogy a fiú is ilyen lenne, ha már úgy takargatja. Ezért úgy tesz Kathleen, ahogy magával szokott eljárni: úgy tekinti, mintha nem lenne beteg. A fiú érdeklődésének viszont megörül, noha arcán csak finom mosolya jelenik meg, ahogy Fekete Felhőt simogatja.*
  - Két neve is van igazából. Az eredeti neve Melódia volt, de első napjától fogva mindenki Csakazértis-nek nevezi, s erre hallgat. Egy ötéves vöröspej kanca, a hóka meg a lábai végei fehérek. *Meséli Erylnek, miközben felfigyel a kutya érkezésére. Azokért annyira nem rajong, de nem is bánja a jelenlétüket, amíg nem ugrálnak fel rá. Amaz ott jól neveltnek tűnik, így nem aggódik miatta a nő.*
  - Valóban? *Kapja fel tekintetét Erylre.*
  - Biztos nagyon szép egy csikó születése is. *Őszintén mondja. Csak elképzelni tudja, mert ő még nem látott ilyent.*
  - Ismeri a környéket? Ha megérkezik Csakazértis, szeretnék elmenni vele lovagolni, de nem tudom, merre volna alkalmas. Nem tud esetleg valami kellemes ösvényt? *Erylhez intézett kérdés újból, mely ugyan Erylről szól, mégiscsak a lovakról. A beszélgetésben eddig ez járható ösvénynek bizonyult.*
  avatar
  Eryl Kyeern Amith'ar

  IC hozzászólások száma : 57

  Egy új arc

  Témanyitás  Eryl Kyeern Amith'ar on 2013-01-12, 15:03

  Érzékeli, hogy elkésett az eltakarásával, felismerték a bélyeget. Magában arra számol, hogy idő kérdése és mikor fogja távozóra venni. Valahol megkönnyebbülne, mert a félelme nagyobb annál, hogy bajt hozna a nőre, mintsem a felébredő kíváncsisága. A bélyeggel kapcsolatos kérdésektől is tart, azt is várja, hogy mikor fog Kathleen rákérdezni.
  Csendben hallgatja a választ, bőségessége meg is lepi. Közelebb nem lép, de fülel. Arcra fiatal fiúnak néznék, de külsejük az emberek számára csalóka, ezzel azonban annyira tisztában nincsen, lévén nem találkozott emberekkel, csak párral.
  Tetszik neki, ahogy Fekete Felhőhöz közeledik, nagyon keveset tud az emberekről és főként ennek szól a kíváncsisága. Megnyugodva hallja, hogy az emberek is éppen annyira közeli kapcsolatot tudnak kiépíteni a lovakkal, mint ők. Ebben hasonlítanak. Ez boldog felismerés neki, de csak a szeme villanása jelzi.
  - Neki mi a neve? – kérdezi halkan, mintegy véletlenül, mire észrevette volna, már meg is kérdezte.
  A szülők szóra kicsit összeszorul a szíve, de a kérdésre elterelődik erről a figyelme.
  Bólint egyet válaszul. A háttérből egy fekete kutya érkezik, ütemesen csattogva a lábaival, majd érdeklődve leül Eryl lábához, néha megböködve a térdét és legyezve párat a farkával. Válaszul ösztönösen megvakarja a fülét a kutyának, de nem lép közelebb Kathleenhez.
  - Segítettem neki világra jönni.
  Nem igazán tudja, hogy miként folytassa a beszélgetést, a félénksége ugyan vetekszik a kíváncsiságéval, és talán nekik is éppen olyan fontos a születés, mint náluk.
  avatar
  Kathleen Contevilla

  IC hozzászólások száma : 289

  Egy új arc

  Témanyitás  Kathleen Contevilla on 2013-01-12, 12:31

  *Jól gondolkozott Kathleen, ha nem is teljesen jól mindenben. Azt nem tudja, hogy a halkabbra vett szavai csak tovább bátortalanították tévútra vezetve Erylt, hogy miként érez Kathleen iránta. Pedig nincs se megsértődve, s nem is ijedt meg, legfeljebb csak akkor, mikor hátraesett a férfi, de az egészen másféle ijedtség.
  Odapillant Erylre, mikor jobban kihajol, és elcsípi a pillanatot, amikor látszódik az átokbélyeg az arcán. Gyorsan el is kapja a tekintetét róla, főleg hogy Eryl már igazgatja is oda a haját, nyilván szégyelli. Kathleen tekintetéből ki lehetett olvasni kis meglepettséget, de ez csak a bélyeg mértékére vonatkozott, egyébként lehetett látni, hogy pontosan tudja, mit lát, és az nem tetoválás. Nem ez az első alkalom, hogy találkozik ilyennel Kathleen. Ugyanakkor se iszonyodás, se félelem, se tolakodó kíváncsiság nem látszódik arcán, tekintetében. Fekete Felhő felé fordul, óvatosan nyúlva felé, hagyván hogy megszokja illatát, jelenlétét a ló, és finoman érinti meg, simogatja a ló fejét.*
  - Fekete Felhő... Milyen jól illik hozzád ez a név. Nagyon szép vagy... *Duruzsolja kedvesen a lónak, mikor megtudja a nevét. Nem tekint Eryl felé, de érzékeli, hogy kijjebb merészkedik a férfi. Nagyon kíváncsi mi jön? Felbátorodik a férfi vagy eloson? Szerencsére az előbbi, még ha meg is lepi Kathleent, hogy a másik kezdeményez beszélgetést. A kijelentő módot kérdőnek is értheti, így eképp reagál rá, megmaradva a lovas témánál.*
  - Igen, nagyon szeretem őket. Nekem is van egy, és mivel úgy tűnik, tovább maradhatok Ederthinben, megkértem szüleimet, küldjék utánam. Azt írták, hiányzom neki, s én is hiányolom már őt. Talán már csak pár nap, és ideér... *Meséli mosolyogva, láthatóan várva már a napot, miközben továbbra is Fekete felhőt becézgeti simogatásokkal. A bókra odapillant, elmosolyodik finoman.*
  - Köszönöm, Fekete Felhő... *Úgy tesz, mintha Eryl csak tolmácsolta volna a ló szavait, majd úgy dönt, megkockáztat egy kérdést Erylhez, próbálgatván, hol a határ.*
  - Önnek van saját lova? Talán pont Fekete felhő az?

  Ajánlott tartalom

  Re: Ezüstelf Nagykövetség - Inalagol Ananair Erimhir Thallahír

  Témanyitás  Ajánlott tartalom


   Pontos idő: 2018-05-25, 22:28