Üdvözlünk!

Éppen időben érkeztél Vándor!

Háború közeleg és elkél minden tenni vágyó erős kéz, forgasson akár fegyvert, vagy használja a mágia hatalmát.
Ne aggódj, ha nem állsz még készen, hőssé formálnak majd a kalandok.
Fedezd fel a világot, kelj útra, kalandozz sivatagon, kietlen tájakon, havas hegyek legmélyén, dögletes mocsáron és a mindig veszélyt rejtő tengereken át. Küzdj ádáz szörnyekkel, élj nemesi életet, vívd ki a hősnek járó tiszteletet, vagy rejtőzz árnyak közé és vedd el azt, ami neked jár!
Gyűjts hát magad köré szövetségeseket és formáld saját belátásod szerint a változó világot!

Az oldal alapítása:
2012.10.01.

Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Kaland

Fejedelmi játszma című kalandban a reagkör határideje:
04.09. 21:00

Latest topics

Ederthin várostérkép

A dombtavi időszámítás szerint jelenleg 616-ot írunk.

Ki van itt?

Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs


[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (12 fő) 2016-10-11, 18:26-kor volt itt.

Statistics

Jelenleg összesen 3499 hozzászólás olvasható. in 143 subjects

Összesen 56 regisztrált felhasználónk van.

Legújabb felhasználó: Elen

Szerzői Jogok

Az oldalon található egyedi alkotások az alkotó(k) tulajdonát képezik!
A Világleírás és a helyszínek, helyszínek leírásai az oldal készítőinek szellemi terméke, így a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően használható fel szabadon.

  Gathol H'ariir erődje

  Montea
  Montea
  Admin

  IC hozzászólások száma : 3

  Gathol H'ariir erődje Empty Gathol H'ariir erődje

  Témanyitás  Montea on 2012-12-13, 14:25

  Gathol H'ariir erődje Sz_gathol

  Az erődöt a törpék építették az Éjtestvérek (orkok) szemmel tartása végett a Dombtavi Fejedelemség határára. Az erőd akár 300 fő befogadására is képes, de jelenleg alig 140-en lakják Ridonth-Nir-i törpék.
  A legközelebbi dombtavi erődtől a Gathol H’ariir egy nyíllövésnyi távolságra van, s egy magaslat tetejéről figyelheti a tőle keletre fekvő területeket.
  Gathol H'ariir erődje K_gathol
  Az erőd egy része a sziklába van vágva. Két nagy bástyája van két oldalt, valamint erős kőfalai, és masszív vasalt kapuja. Az építők gondoskodtak föld alatti tömlöcről és menekülő alagutakról is, ha szükség lenne rájuk.
  Az erőd nem rendelkezik nagy könyvtárral, vagy levéltárral, könyve (adott esetben egy kisebb magánkönyvtára) csak saját használatra van az egyes tiszteknek, papoknak, mágusoknak, vagy diplomatáknak. Az erődnek e célból csupán egy földalatti, elzárt terme van, amiben Gathol H’ariir tervrajzait és a feltérképezett környék térképeit tárolják. Ide csak a magasabb beosztású tisztek és papok léphetnek be, valamint a levéltárért felelős írnokok.
  Gathol H'ariir erődje Topik_gathol
  A belső udvar több, rácsos kapuval lezárható fallal van 3 részre osztva, a középsőn található egy kút, ami vízzel látja el az erőd lakóit, ettől jobbra egy kisebb udvaron vannak az erőd kézműveseinek és kereskedőinek a műhelyei és szobái, míg a középső udvaron túli, nagyobb tér a gyakorlótér, amin át megközelíthető a kantin és a fegyvertár is, valamint az erődöt védő katonák 4-4 fős szobái. Saját szoba csak a tiszteknek és a papságnak jár.

  A legfiatalabb portálok között tartják számon, noha ez is sok száz éves múltra tekint vissza. Kőszikla kapu az alapja a portálnak, amelyre utólag tettek fel kapuszárnyakat és építették köré és fölé Gathol H'ariir erődjét.
  Gathol H'ariir erődje Portal_gathol

   Pontos idő: 2019-08-22, 18:02