Üdvözlünk!

Éppen időben érkeztél Vándor!

Háború közeleg és elkél minden tenni vágyó erős kéz, forgasson akár fegyvert, vagy használja a mágia hatalmát.
Ne aggódj, ha nem állsz még készen, hőssé formálnak majd a kalandok.
Fedezd fel a világot, kelj útra, kalandozz sivatagon, kietlen tájakon, havas hegyek legmélyén, dögletes mocsáron és a mindig veszélyt rejtő tengereken át. Küzdj ádáz szörnyekkel, élj nemesi életet, vívd ki a hősnek járó tiszteletet, vagy rejtőzz árnyak közé és vedd el azt, ami neked jár!
Gyűjts hát magad köré szövetségeseket és formáld saját belátásod szerint a változó világot!

Az oldal alapítása:
2012.10.01.

Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Kaland

Fejedelmi játszma című kalandban a reagkör határideje:
04.09. 21:00

Latest topics

Ederthin várostérkép

A dombtavi időszámítás szerint jelenleg 616-ot írunk.

Ki van itt?

Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs


[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (12 fő) 2016-10-11, 18:26-kor volt itt.

Statistics

Jelenleg összesen 3499 hozzászólás olvasható. in 143 subjects

Összesen 56 regisztrált felhasználónk van.

Legújabb felhasználó: Elen

Szerzői Jogok

Az oldalon található egyedi alkotások az alkotó(k) tulajdonát képezik!
A Világleírás és a helyszínek, helyszínek leírásai az oldal készítőinek szellemi terméke, így a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően használható fel szabadon.

  Hadászat, harcmodor

  Share
  avatar
  Montea
  Admin

  IC hozzászólások száma : 3

  Hadászat, harcmodor

  Témanyitás  Montea on 2013-01-03, 15:05

  HADÁSZAT, HARCMODOR

  A három tartomány mindegyikének van egy taktikában és stratégiában kiemelkedő tudású Hadura (Shar’r), akik nem az adott tartomány urának, hanem a Helytartónak tartoznak elszámolással, de többnyire együtt kell működniük a tartományurakkal.  A tartományurak parancsát viszont a Helytartó szava felülbírálhatja. A hadúr tisztségét ritkán nő is betöltheti, de ez olyan ritka, hogy külön megnevezésük nincs is a női hadurakra. Minden Hadúrnak kötelessége a saját tartományát megvédenie, szükség esetén a többi tartomány segítségét is hívhatja. A kötelesség elbukása viszont súlyos következményekkel jár: hogy családja becsületét megőrizze, s hogy megmentse őket a szégyentől, tulajdon életének kell véget vetnie a Helytartó színe előtt.

  Minden férfi hadra fogható veszély esetén, a nők csak önkéntes alapon foghatóak harcra. A tartomány védelmét elsősorban a köznépből származók alkotják, hogy ezzel próbáljanak maguknak rangot és vagyont szerezni és jó házasságot kötni a társadalmi előrelépéshez. Minden arisztokrata tart maga mellett fegyveres védelmet, akik sohasem rabszolgák. Rabszolgának kezébe fegyvert nem adnak.

  Az adar ishiri-ek kiváló kardforgatók (főleg sajátos ívelt kardjaikkal) és dárdavetők, ezen kívül a legnagyobb hangsúlyt a harcokban a mágiára ők helyezik (főleg Őselem-mágia és Fekete-mágia). Emellett kiváló nyomolvasók és felderítők kerülnek ki az adar ishiri-ek közül, főleg Aroyslana tartományából. Sosem nehézvértesek az adar ishiri katonák, s jellemzően fekete öltözetűek. A kétkezes harcmodor nagy szakértői, főleg a drága pénzért felbérelhető zoraus-i fejvadászaik.


   Pontos idő: 2019-01-22, 12:14