Montea világa

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Üdvözlünk!

Éppen időben érkeztél Vándor!

Háború közeleg és elkél minden tenni vágyó erős kéz, forgasson akár fegyvert, vagy használja a mágia hatalmát.
Ne aggódj, ha nem állsz még készen, hőssé formálnak majd a kalandok.
Fedezd fel a világot, kelj útra, kalandozz sivatagon, kietlen tájakon, havas hegyek legmélyén, dögletes mocsáron és a mindig veszélyt rejtő tengereken át. Küzdj ádáz szörnyekkel, élj nemesi életet, vívd ki a hősnek járó tiszteletet, vagy rejtőzz árnyak közé és vedd el azt, ami neked jár!
Gyűjts hát magad köré szövetségeseket és formáld saját belátásod szerint a változó világot!

Az oldal alapítása:
2012.10.01.

Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Kaland

Fejedelmi játszma című kalandban a reagkör határideje:
04.09. 21:00

Latest topics

Ederthin várostérkép

A dombtavi időszámítás szerint jelenleg 616-ot írunk.

Ki van itt?

Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs


[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (17 fő) 2020-02-17, 16:26-kor volt itt.

Statistics

Jelenleg összesen 3499 hozzászólás olvasható. in 143 subjects

Összesen 56 regisztrált felhasználónk van.

Legújabb felhasználó: Elen

Szerzői Jogok

Az oldalon található egyedi alkotások az alkotó(k) tulajdonát képezik!
A Világleírás és a helyszínek, helyszínek leírásai az oldal készítőinek szellemi terméke, így a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően használható fel szabadon.

  Éjtestvérek (ork, fél-ork, troll, goblin)

  Montea
  Montea
  Admin

  IC hozzászólások száma : 3

  Éjtestvérek (ork, fél-ork, troll, goblin) Empty Éjtestvérek (ork, fél-ork, troll, goblin)

  Témanyitás  Montea on 2013-07-28, 16:15

  ÉJTESTVÉREK FŐ JELLEMZŐI

  A három fő faj között vérszerződés áll fenn, ennek értelmében portyáznak, politizálnak és kereskednek egymással. Nem feltétlenül baráti együtt vagy egymás mellett élésről van szó, hanem érdekszövetségről, melynek célja: együttes erővel meghódítani a kontinenst és uralni.
  Számos ütközetből győztesen kerültek ki, azonban a döntő csatákat rendre elbukták, így területük a maira szorult vissza. Sámánjaik és mítoszaik azonban egy új Éjtestvéri Birodalomról regélnek, melynek korszaka hamarosan bekövetkezik…
  Általánosságban: éjjel aktívabbak, a nappalok a pihenéssel töltött órák, noha a napfény vagy hőség nem árt nekik. Életmódjuk miatt hallásuk éles, látásuk nappal átlagos, emberi, éjjel viszont a legjobban látó fajok közé tartoznak, s a ködben is ők látnak a legélesebben, ezért támadásaikat gyakran ködös időre vagy éjszakára időzítik.
  Ételeik zömében húsból, kövér rovarokból, férgekből, nyüvekből tevődnek össze, de esznek gombákat, növényeket, magvakat is.
  ORK (NJK)
  Jellemzően 1,8-2,1 m magasak, robusztus termetűek, bőrük valamivel vastagabb, mint az embereké, és az embernél kétszer erősebbek. Szakálluk-bajszuk nincs a férfiaknak sem, hajukat többnyire hosszan hagyják lenőni. Bőrszínük szürke, szürkésbarna, szemszín mindig fekete.
  Csak ők keveredhetnek más fajokkal, és közülük is csak az emberekkel. Átlagosan 90-120 évig élnek.
  Az éjtestvérek között agresszivitásban és értelemben is ők állnak középen. Lovakat és nagyobb méretű worgurokat egyaránt meg tudnak ülni.

  Éjtestvérek (ork, fél-ork, troll, goblin) Ej_ork2


  FÉL-ORK (JK)
  Az ember és ork faj keveredése. Csak ez a csoport játszható faj. A fél-orkok csak emberekkel vagy orkokkal tudnak utódot nemzeni, a keveredés bennük vegyes, a tisztavérűség csak nagyon sok generáció után jelenik meg. Nagyobb és erőteljesebb testfelépítésűek, mint az emberek, s értelmesebbek, mint az ork faj.
  Átlagosan 70-100 évig élnek.
  Nappali lényeknek számítanak, de éjjel is jobban látnak, még ha nem is annyira jól és tökéletesen, mint éjtestvérei.
  Kultúrájuk attól függ, hogy milyen közegben nevelkednek. Ha éjtestvérek körében, akkor az ő viselkedésnormáikat veszik át, ha viszont emberek vagy más népek között, akkor – főleg az értelmesebbeknek – civilizált a viselkedésük, még ha az orkok agresszivitása, hirtelen haragúsága jellemzi is őket sokszor.
  Elfogadottságuk:

   - A fél-orkok attól függően fogadnak el más népeket, hogy hol nőnek fel. Éjtestvérek körében felnőve gyűlölik a többi népet. Ha viszont nem éjtestvérek között nőnek fel, akkor gyakori, hogy az orkokat éppúgy nem szívlelik, mint az emberek, elfek vagy törpék.- A dombtaviak és az adar ishiriek aszerint ítélik meg őket, hogy egyrészt kihez húznak (hozzájuk vagy az éjtestvérekhez), másrészt hasznosságuk alapján. Egy, a többi monteaihoz hű, hasznos fél-ork a társadalom megbecsült tagja lehet, akár kisebb katonai tisztségeket is elérhet. Házasodni azonban nem házasodhat a magasabb rangúakkal, lévén ellenséges törzs leszármazottja, és éppen ezért magas tisztségeket sem érhetnek el, főleg nem katonait. A társadalom tehát elfogadja a hozzájuk kötődő fél-orkokat, de állandó, ki nem mondott gyanakvás övezi őket.- Valny'yriak és a nomádok: Semmi esetre sem keverednek velük, jellemzően rabszolgaként tekintenek rájuk. - Törpék: Nem válogatnak, fél-orkot és orkot egyaránt utálnak.- Elfek: Azt állítják, ha a fél-orkok be tudnak illeszkedni a társadalmukba, akkor elfogadják őket. Ilyen eset még nem fordult elő az elfek hosszú történelme során. Más népeknél látott fél-orkokat gyanakvóan figyelik és nem keresik velük a kapcsolatot, érintkezést.

  Éjtestvérek (ork, fél-ork, troll, goblin) Ej_felork1 Éjtestvérek (ork, fél-ork, troll, goblin) Ej_felork2 Éjtestvérek (ork, fél-ork, troll, goblin) Ej_felork3b


  TROLL (NJK)
  Magasabbak és nagyobb termetűek az orkoknál, de görnyedt testtartásuk miatt egymagasnak tűnnek. Erőben kétszer-háromszor erősebbek, mint az orkok. Karjai nyúltabbak, hosszabbak az testükhöz viszonyítva, testszőrzetük gyér, bőrük jóval vastagabb az orkokénál, barnás színű és gyakoriak a tüskés kinövések. Külsőben nem tér el jelentősen a két nem. Szemeik szürke apró gombszemek. Átlagosan 150-170 évig élnek, más fajokkal nem tudnak keveredni, nem mintha akarnának.
  Értelem terén az éjtestvérek között az utolsóak, ám agresszivitásban vezetők.

  Éjtestvérek (ork, fél-ork, troll, goblin) Ej_troll1

  GOBLIN (NJK)
  Alacsonyak, 100-140 cm magasak, vékony csontozatúak, gyenge testizomzattal rendelkeznek. Bőrük színe grafitszürke, nagy füleik vannak, szemszínek közül a sárga és a vörös gyakori. Külsőben nem tér el jelentősen a két nem, inkább ékszerek, tetoválások és hajviselet alapján különböztethetőek meg. Más fajokkal nem tudnak keveredni, nem is jut eszükbe.
  A fajok közül a legeszesebbek, melyet főleg javak szerzésére, lehetőségek kiaknázására használnak ki. Nem nevezhetőek agresszívnak, de jóindulatúnak sem. Átlag alatti fizikai erejük helyett az eszüket felhasználva vágnak vissza. Kézügyességük a legjobb a három faj közül. Átlagosan 60-70 évig élnek.

  Éjtestvérek (ork, fél-ork, troll, goblin) Ej_goblin1

  Az Éjtestvérek Szövetségéről bővebben itt olvashatsz.

   Pontos idő: 2020-10-26, 13:26