Üdvözlünk!

Éppen időben érkeztél Vándor!

Háború közeleg és elkél minden tenni vágyó erős kéz, forgasson akár fegyvert, vagy használja a mágia hatalmát.
Ne aggódj, ha nem állsz még készen, hőssé formálnak majd a kalandok.
Fedezd fel a világot, kelj útra, kalandozz sivatagon, kietlen tájakon, havas hegyek legmélyén, dögletes mocsáron és a mindig veszélyt rejtő tengereken át. Küzdj ádáz szörnyekkel, élj nemesi életet, vívd ki a hősnek járó tiszteletet, vagy rejtőzz árnyak közé és vedd el azt, ami neked jár!
Gyűjts hát magad köré szövetségeseket és formáld saját belátásod szerint a változó világot!

Az oldal alapítása:
2012.10.01.

Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Kaland

Fejedelmi játszma című kalandban a reagkör határideje:
04.09. 21:00

Latest topics

Ederthin várostérkép

A dombtavi időszámítás szerint jelenleg 616-ot írunk.

Ki van itt?

Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs


[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (17 fő) 2020-02-17, 16:26-kor volt itt.

Statistics

Jelenleg összesen 3499 hozzászólás olvasható. in 143 subjects

Összesen 56 regisztrált felhasználónk van.

Legújabb felhasználó: Elen

Szerzői Jogok

Az oldalon található egyedi alkotások az alkotó(k) tulajdonát képezik!
A Világleírás és a helyszínek, helyszínek leírásai az oldal készítőinek szellemi terméke, így a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően használható fel szabadon.

  Tenger és szigetvilág

  Thryn L'lwyn
  Thryn L'lwyn

  IC hozzászólások száma : 5

  Tenger és szigetvilág Empty Re: Tenger és szigetvilág

  Témanyitás  Thryn L'lwyn on 2017-04-29, 16:54

  [A hajó-fiaskó]


  Lowen tud mosolyogni, elő is veszi, tovább könnyebbülök. Meg, legalább jól van, ez azt is jelenti.
  Figyelem a nő válaszát, néha kiesik pár pillanat, s a hangja is néha furcsán érkezik, meg néha furcsán is látom, de rövid, hosszabb szemlehunyás után ismét visszaáll a dolog. Kezdek nagyon fázni, a takarót hiába csavartam magam köré, s kezdek egyre fehérebb lenni.
  - Nem állnánk a szép jelenség útjába – súlyosan sérültünknek minél előbb orvosi ellátásra van szüksége, hála törpe megmentőnknek, még egy kicsit tovább ki tudja bírni. - A kikötőig elég lesz bennünket vinni.
  Vagyis nem áll össze bennem a kép, hogy mi mikor kerülünk ki a szigetre, kezdem elveszteni a logika érthető fonalát, holott a lány nagyon is egyértelműen magyaráz, nekem kezd nehézzé válni a megértése.
  Lowen válaszol a törpének, fáziskésésben vagyok, s még jó éjtet is később mondok neki.
  - Azt hiszem, nem fog nehézséget ok... – elsötétül előttem minden, Lowen kap el, ahogy ültömben dőlök. Elfeledkeztem a saját sérülésemről, a társaméra figyeltem, ezzel komolyan hibázva, hiszen mielőbb ellátattam volna, annál jobban tudtam volna segíteni.
  - Thyr is megsérült – nyitja fel az ingemet Lowen, s megnézve a sérülést, utána néz a megmentő lányra. – Adok neki, csak épüljön fel – szokatlan módon megered a nyelve, míg az ingemet tépve beköti a hátamnál lévő sebet, amiről még neki sem szóltam, alig vérzik, kifelé legalábbis.
  Astarte Aldaeth
  Astarte Aldaeth

  IC hozzászólások száma : 161

  Tenger és szigetvilág Empty Re: Tenger és szigetvilág

  Témanyitás  Astarte Aldaeth on 2017-04-16, 20:38

  A hajó-fiaskó

  Thyrn válaszán elvigyorodik, hogy az elf uralkodó nem babonás. Hát sok szempontból vele jobban jártak, mint Astartéval, szó se róla.
  - Ahaaa... Gondolom nem lehet gyorsan kormánykerekessé fejleszteni a hajót? - Teszi fel a kérdést, amire maga is tudja a választ, de az evező és vitorla általi irányítás azért kicsit komplikáltabbnak tűnik, mint tekergetni jobbra és balra egy kereket. Még jó, hogy nem egy sokárbocos hajó ez!
  - Ha mégis jön valami szembe, akkor sikítok utánad. - Ez már nem kérdés, hanem a gyorstalpaló hajóirányítás lecke memorizálása után levont következtetés. Na majd ha legközelebb keres munkát, elmondhatja, hogy hajóskapitány is volt, még ha csak pár órára is. Na jó, első tiszt, a kapitányi rangot azért nem vonja el Harlontól. Meg az első tiszt könnyebben behazudhatónak tűnik.
  - Százkettő? Akkor néhány lépés már benne lehet a lábatokban. - Mosolyodik el ismét végigmérve a viharvert társaságot. Ő maga nem árulja még el, hogy félelf, na meg hogy mennyi idős is, mert ezt egy magafajta félvérnél sosem lehet igazán tudni. Hogy ők íjászok meg erdőjárók... Még akár kapóra is jöhetnek. Feltételezve, hogy erőre kapnak, na meg hogy nem buzog annyira túl bennünk a kötelességtudat, hogy az első visszafele tartó hajóra felkéredzkednek és irány máris Ederthin. Na majd megfigyeli most a reakciójukat!
  - Különösen jelentős a mágia erőssége ott, nemcsak az orvoslásban, hanem vannak a szigetnek furcsaságai, rejtélyei, amelyeket legendák öveznek. Holnap estére oda kellene érnem az egyik tóhoz a szigeten, van ott egy barlang, aminek a bejárata csak megfelelő csillagálláskor lesz látható. Száz évente egyszer! Ami Harli-t illeti, ő rajong a halászatért, szeretne Montea minden vizén halászni, így kedvesen vállalkozott rá, hogy elvisz engem oda, és kis szerencsével még ő is tud pár érdekes halat ott fogni. - Válaszol a törpe helyett is, aki a horizontot kémleli. Talán kifigyeli előre, mennyire lesz nyugodt álma, várható-e út közben bármi, ami miatt Astate sikítására ébredhet. Vagy heves rázogatására, mert nemes hölgyekhez illő sikkantás aligha elképzelhető hozzá.
  - Igenis, kapitány! Jó éjszakát, kapitány! - Még tiszteleg is játékosan hozzá, ahogy a dombtavi gyorsnaszádokon dolgozóktól látta már párszor.
  - Ti tudtok aludni ilyen imbolygó hajón? - Pillant Thyrn-re és Lowenre és amíg még lát az alkony után egyre csak mélyülő sötétségben, ő is körbe-körbenéz a tengeren, számíthat-e meglepetésekre? Lenéz a tengerre is alattuk, de az már olyan sötét, hogy azt se vennék észre, ha egyenesen alattuk úszna egy démonhal. Nincs mit tenni, mint kapaszkodni a kupa rumba és bízni az istenek kegyeiben. Ezt elősegítendő egyik mutatóujját a rumba is mártja és a hajó korlátjára három vízszintes hullámvonalat rajzol.
  Harlon
  Harlon

  IC hozzászólások száma : 9

  Tenger és szigetvilág Empty Re: Tenger és szigetvilág

  Témanyitás  Harlon on 2017-04-13, 12:32

  // Astarte Aldaeth és Thryn L'lwyn //

  - Nem Alana, nincsen kormánykerék ezen a hajón. - mosolyodik el a törpe - A hagyományosabb módszerrel irányítjuk a bárkát, - ekkor előveszi a hajó oldalfalához erősített evezőt - tá-dáám... evezővel. Vagy olykor a vitorlával. De nem lesz nehéz, hiszen egyenesen megyünk. Ha jobbra szeretnél kormányozni, akkor a hajó jobb oldalára állsz, evezel többször, rövöden és kicsit erősebben, amíg egyenesbe nem áll a hajó. Balra ugyanígy. Így a legegyszerűbb, bonyolultabb manőverezésre itt nem lesz szükség. - magyarázta úgy, hogy a többiek is hallják. Miután az elfek végeztek az étkezéssel, Harlink elégedetten, de inkább megkönnyebbülten sétált a hajócska orrához. Nézi a messzi horizontot, a Nap már kezd lemenőbe menni. Szép látvány, a naplemente a tengeren. Ám annak huzamosabb ideig történő megcsodálására nincs ideje apró halvadászunknak. Odamegy a sérült elf nőhöz és megkérdezi tőle:
  - Jobban van? - amennyiben a nő nem válaszolna, akkor annak társaitól kérdezné. A válasz után, így szól a teljes társasághoz:
  - Én most szundítok egyet, akkor első éjjeli őr Alana, a következő Thryn, utána pedig én, végül pedig Lowen. Aylela természetesen pihen, aki nem tud aludni, az addig ápolhatja a hölgyet, ha szükséges. Ha bármi komolyabb probléma adódna, akkor azonnal keltsetek fel. - magyarázza, majd be is megy a kabinba, bemászik a függőágyába, és miután kényelmesen megtalálja a helyét, el is alszik.

  // Elnézést a késésért!!! //
  Thryn L'lwyn
  Thryn L'lwyn

  IC hozzászólások száma : 5

  Tenger és szigetvilág Empty Re: Tenger és szigetvilág

  Témanyitás  Thryn L'lwyn on 2017-04-05, 09:37

  [A hajó-fiaskó]

  - Nem tudom. Mással voltam elfoglalva – nem nézegettem, ki csap le, vagy mi csap le, a legénységet s a hajót figyeltem.
  Aylela élete fontosabb, mint a szépsége, hagyjuk, hogy megtegyék. Szeretném, ha túlélné, s inkább így, mint sehogy. A kötözésnél segítek, ha más nem, akkor csak tartani, fogni, márha a törpe engedi. Elég szorgos és tettre kész, nem egy elveszett lény.
  A további, pörgős, megoldós válaszból elkapok pár szót, s azt összeállítom magamban. Koncentrálni egyre nehezebb, a verítékcseppek is szorgalmasan kezdenek gyűlni a homlokomon, de annyira a szavakra figyelek, hogy most éppen nem foglalkozok ezzel.
  - Halfogásra vállalkozom – az még megy. Feltéve, ha nem százkilós halat kell kifogni.
  - Két nap – suttogom vissza az időt. Aylelára tekintek. Én még valahogy kibírom, Aylela gyógynövények nélkül vagy mágia nélkül aligha. – Elfogadjuk, már így is sokkal tartozunk – nem keménykedhetünk, hogy de vigyen máris minket a városba, főként, mert nem ilyenek vagyunk. Ha túléljük a két napot, még mindig el tudunk jutni valahogy Ederthinbe.
  Halványan elmosolyodom a lány szavaira.
  - Szerencse, hogy az uralkodónk nem az –karcos a hangom, ami a kiszáradt torkomnak köszönhető.
  Kissé hátrébb dőlök, erőt akarok összegyűjteni, hogy majd tudjak segíteni. Ha másban nem, útban nem lenni.
  - Vállalom a következőt – addigra már pihentem annyira, hogy tudok figyelni. A kormányzással talán még gondjaim lennének.
  - Segíthetek? – tartom a kezem egy kés után, legalább valami hasznom is legyen, még ha nem éppen szuper gyorsasággal pucolok, meg aprítok. Némelyikről fogalmam sincs, micsoda, írtó büdösek, de a túléléshez kellenek. A mozdulatokat meg eltanulom a törpétől, még ha lassan is megy a mozdulat.
  A lány közbevetésére rátekintek, várom a folytatást.
  - Szerencsénk van – könnyebbülök meg, s lopva ismét Aylelára tekintek, s látva, ébredezik, kezem ráhelyezem az övére, s finoman megszorítom.
  - Pihenj.
  Magyarázni neki ráérünk később is, de hogy magához tért, örülök.
  - Volna? Még nem adtuk fel – gyenge hangon felnevetek. – Az erődbe tartottunk. Aylela és én íjászok vagyunk, Lowennel pedig erdőt járok, már... nem is tudom mióta.
  - Százkettő – szólal meg végre Lowen, mire felsóhajtok. Nem egy szószátyár típus, s nyakig nyakas elf.
  Válaszolnék még, ám az étel kész, s elsőnek Aylelának szedek, s húzódom mellé, hogy legalább pár falatot egyen, ha kell, én adom neki.
  - Köszönjük, Harlon. Eszünk ilyet is, még ha ritkán is – vadász is volnék, amit szükség esetén kamatoztatok.
  - Mitől miatt izgalmas még a sziget? – kapom vissza a beszéd fonalát, közben eszegetek én is, még ha nem is gyorsan, pedig éhes vagyok, érzem, valahol. – Rum? Mi nem kérünk, köszönjük. Harlon úr, ez az étel az ízletes fogalmán is túltesz – eddig is becsültem a törpét, az étel végleg levesz a lábamról.
  - Ön miért tart a sziget felé, ha nem kérdezek túl sokat? – érdeklődöm tőle is meg az útjának célját.
  A sápatagra ismét Aylelára tekintek, s mivel nem látom magam, nem vagyok tudatában annak, hogy a színünk kezd vetekedni egymással.
  Astarte Aldaeth
  Astarte Aldaeth

  IC hozzászólások száma : 161

  Tenger és szigetvilág Empty Re: Tenger és szigetvilág

  Témanyitás  Astarte Aldaeth on 2017-03-30, 21:17

  A hajó-fiaskó

  - Az-az, a nyolcszemű! Azt mesélik, irtózatos méretű és a kisodródott hajókra csap le. De akkor lehet "csak" egy tengeri sárkányt fogtatok ki. - Jegyzi meg tűnődve, mert azért a nyolcszemű démonhalra szokás emlékezni. Mármint, aki túléli a találkozást és esélye van elmesélni. Persze lehet, hogy akkora volt ott a kavarodás meg a vihar, hogy az orrukig se láttak, csak hirtelen a vízbe kerültek és próbáltak túlélni. Ilyenkor nem ér rá az ember vagy elf bámészkodni.
  - Elállítja a vérzést. Ha nem bírod, ne nézd! - Felel Harlon helyett is Astarte féloldalas somolygással, bár eddigre nyilván Thyrn is rájött, mi fog történni. Szerencsére a hajó kapitánya elég talpraesett, nemcsak az ácsoláshoz, hajózáshoz és a főzéshez ért, hanem a gyors orvosláshoz is. Legfeljebb majd utólag mágiával lehet szépítgetni a sebhelyt.
  - Én is csak utas vagyok... - Hárítja el a hálát gyorsan, még ha esetleg utólag lehet hasznos is lenne neki, hogy ezek hárman neki is az adósai. De azért annyi igazságérzet belé is szorult, hogy a hajótöröttek kimentése a törpe érdeme.
  - Ha babonás lennék, azt mondanám, hogy akkor háború lesz a két ország között. Ja, hoppá, babonás vagyok! - Mosolyodik el, s láthatóan csak egy könnyed biccentéssel nyugtázta, hogy tizenkilencen nem élték túl. Nem is baj, hogy férnének el többen ezen a hajócskán? Már éppen mondaná, miért mennek Awinziára, mikor kapitányuk kér szót. A feltételekre, lehetőségekre bólint, hiszen korrektek, logikusak, na meg ő az előbb evett, szóval most még annyira nem érinti súlyosan, hogy holnaptól lehet már csak kis napi adagok lesznek. Magában meg ujjong, hogy nem fordulnak vissza és nem kötnek ki. Ezért legalább megérte nem visszadobni a vízbe a sérült nőt!
  - Vállalom az első őrséget. Kell közben kormányozgatni is? - Mutatja kezeivel az ide-oda kormánytekergetést, csak hogy tudja, mire számítson. Az őrség sose izgalmas, nyílt vízen meg pláne unalmas lehet!
  - Awinzia amúgy jó lesz neki is, még mázlija is van, hogy mi jártunk erre... - Bök fejével az ébredező, kötözésen túlesett elf nőre, miközben készül az új ebéd vagy már lassan inkább vacsora.
  - Sok ott a gyógyító meg élet-mágus. Van egy sajátos kisugárzása a helynek, úgy tartják legalábbis, és ettől a valamitől a gyógyítás és gyógyulás jobban megy ott. De más miatt is izgalmas egy sziget. És ti mit csináltatok volna Ederthinben? Tudósok vagytok? - Méri végig az elfeket. Izmos alkatúak, de hát egyszer sem biztos, hogy fegyverforgatók, hiszen éppen egy olyan izmos törpe hajójának fedélzetén vannak, aki halászni szeret.
  - Harli, szerinted a rum nem tenne nekik is jót? Olyan sápatagok... - Fordul Harlonhoz.
  Harlon
  Harlon

  IC hozzászólások száma : 9

  Tenger és szigetvilág Empty Re: Tenger és szigetvilág

  Témanyitás  Harlon on 2017-03-29, 21:24

  // Astarte Aldaeth és Thryn L'lwyn //

  Szerencsére Alana ügyesen lefogta az elf nőt, így Harlon viszonylag zökkenőmentesen tudta beforrasztani a sebet. Ezután bement a kabinba kötszerért és szeszért. Szesszel átitatott tiszta ronggyal megtörölgette a sebet, majd elkezdte bekötözni a nő oldalát. Eközben hallgatta Alana és Thryn beszélhgetését. Miután az elsősegély megvolt, így szólt mindenkihez aki csak a fedélzeten volt:
  - Na akkor... utasok... ugye most előre be nem tervezetten három fővel többen vagyunk ezen a kis halászbárkán. Ahogy Alana is mondta, mi Awinzia-ba tartunk. Nem fogunk visszafordulni, mert a széljárás ezen az irányon kedvez. Magam is tapasztaltam már sajnos azt, hogy milyen hajótöröttnek lenni. Tudom milyen több napig éhezni a nyílt tengeren, kiszolgáltatottan. Ugyanakkor a tényeket is figyelembe kell venni... még pedig azt, hogy öten vagyunk ezen a kis hajón és nincsen elég élelem öt főre, ráadásul sérültjeink is vannak. Ívóvíz az szerencsére van. Aztán még ugye "harcolnunk" kell az idővel, - ekkor a sérült elf nőre mutatott - a zsúfoltsággal és magával a tengerrel. Na most egy szerencse azért van, az hogy menet közben is tudok halászni, valamennyi élelmet így össze lehet gyűjteni. Éjszaka folyamatos őrségváltás lesz, még pedig azért mert nem fogunk megállni és kikötni sehol sem. Vízen leszünk két napon keresztül folyamatosan. - adta elő a tájékoztatást, mint a hajó(cska) kapitánya. Apró termetű halvadászunk tudta, hogy az elfek több napja nem ehettek, a sérült elf nőnek is ennie kell, hogy erőre kapjon. Újból előhozta a serpenyőt, vágódeszkát, halat, kagylót, polipot és mindent amilye volt. Ismét lezajlott a procedúra, filézés, kagylópucolás, hagyma aprítás, és maga a sütés. Fűszerezés és egy kis borral való ízesítés, jó pikánsan. Most többet főzött, hiszen többen is vannak. Miután elkészült, kihozta a fatányérokat, összesen négy volt neki, bár most öten vannak. Igaz maga Harlon nem fog enni, hiszen ő evett már.
  - Gyertek, egyetek túlélők, hogy erőre kapjatok. Remélem szeretitek a halat és a tengeri herkentyűket, mert két napig ez lesz a koszt. Jó étvágyat! - 
  Thryn L'lwyn
  Thryn L'lwyn

  IC hozzászólások száma : 5

  Tenger és szigetvilág Empty Re: Tenger és szigetvilág

  Témanyitás  Thryn L'lwyn on 2017-03-28, 18:34

  [A hajó-fiaskó]


  *Ayleláról elkapom a tekintetem a lányra.*
  - Nyolcszemű démonhal? Igen, a vihar elég heves volt, s eléggé sokáig eltartott.
  *Összehúzom a takarót magamon. Nem túlzottan lelkesednek értünk, de hát az egyik törpe, a másik ember, mit is vártam.*
  - Mit akar csinálni? –* nézek érdeklődve a törpére, ahogy rendezkedni kezd.
  Női társunk még mindig ájult, nem úgy néz ki, mint aki magához térne a közeljövőben.
  Elfintorítom ugyan a számat, hogy a másik irányba mennek, másfelől nyugodt maradok.*
  - Jobb, mint a deszkán evezgetni. Alana, Harlon, köszönjük, hogy felvettetek hajótokra, szívességgel tartozunk – *a fejemet döntöm előre, bele is szédülök, pár pislogás után áll vissza minden.
  Mozdulok, hogy legalább rá tudjak feküdni Aylelára, hogy ne kapálózzon, ha magához térne, elmozdulva, mert már látom, mit tervez Harlon. Csúnya nyoma marad szép bőrén Aylelának, de ő legalább meg életben.
  Ahogy dőlnék, ismét szédülök, nem foglalkozom vele.*
  - Mindössze huszonketten. Felajánlani tudásunkat és karunkat, a két ország közötti jó viszony megmutatásaként.
  *Jelnek tekintettük mindhárman, hogy ennyien nem jutottunk el a városba, az emberekhez.
  Figyelem, ahogy Alana ráfog Aylelára, meglepődés helyett elismerés van a szemeimben. Ért ahhoz, amit cselekszik, azt mindig méltányolom.*
  - Mi található Awinzia szigetén, hogy oda tartanak? – *ha el lehet oda jutni, akkor el is lehet onnan jutni.*
  Astarte Aldaeth
  Astarte Aldaeth

  IC hozzászólások száma : 161

  Tenger és szigetvilág Empty Re: Tenger és szigetvilág

  Témanyitás  Astarte Aldaeth on 2017-03-27, 20:24

  A hajó-fiaskó

  Le sem tagadhatnák, hogy elfek, csak nekik van annyi idejük, hogy még ilyen viszontagságos körülmények között sem felejtik el az illendő köszönést. Astarte színes gyöngyökkel tarkított hamvasszőke haja takarja füleit, így az nem fedi fel félvér kilétét, bár egyes vonások ettől még utalnak rá, ő viszont emberek között nevelkedett, szóval a köszönést is letudja egy rövid intéssel, mert egyébként is azt tudakolja, mi történt, mire számíthatnak?
  - Úúú, a nyolcszemű démonhal! Jól kisodort titeket a vihar, csoda, hogy éltek. - Nincs olyan nagy halszakértelme, mint Harlonnak, de annyit tud, melyek azok a nagy halak, amelyeket célszerű messzire elkerülni. Mondjuk azért, mert megesz. Táplálkozási sorrendben neki sokkal jobban bejön, hogy ő eszi meg a halakat, mondjuk ahogy hajókapitányuk elkészítette az előbb.
  - Az kínos, pont a másik irányba megyünk. Reggel indultunk Ederthinből, most Awinzia-szigetére tartunk. Gondolom már közelebb is van, meg a szél is arra jó, szóval ott hamarabb kap Aylela segítséget. - Magyarázza lelkesen, készségesen. Olyan nincs, hogy visszaforduljanak! Nem késheti le a mostani együttállást!
  - Alana vagyok, a hajó mindenható ura meg Harlon. - Válaszol Thryn-nek, miközben máris helyezkedik, hogy a sérült nőt segítsen lefogni. Illetőleg előtte az egyik takaró szélét tömi annyira a nő szájába, hogy meg ne fulladjon, de ha jól sejti, mire készül Harlon, akkor ha felébred a nő, ne a nyelvét harapja le, hanem legyen mire ráharapni. Aztán jön a lefogás, aminél azért látszódik Astartén, hogy ezt valahogy rutinosan csinálja.
  - Sokan voltatok? És mi járatban Ederthin felé? - Érdeklődik közben. Ő maga meg se rezzen, még ha kezei alatt a nő sikolt is a fájdalomtól, olyan kedélyesen cseveg, mintha teázgatnának. Vasszigorral tart ellen a fájdalomtól ösztönösen összerándulni, menekülni akaró nő mozgáskísérletének.
  Harlon
  Harlon

  IC hozzászólások száma : 9

  Tenger és szigetvilág Empty Re: Tenger és szigetvilág

  Témanyitás  Harlon on 2017-03-22, 14:53

  // Astarte Aldaeth és Thryn L'lwyn //

  Amikor már minden túlélő sikeresen felszállt a halászbárkára. Harlon gyorsan végigszemléli őket. 
  ~ Ezt nem hiszem el! Még három személy ezen a kis hajón. Etetni, itatni és gyógyítani is kell őket. Nincs is rosszabb egy hajótörésnél a nyílt tengeren! ~ gondolta magában, és megfeledkezett válaszolni arra a kérdésre, hogy hova mennek. 
  Látja, hogy az elf hölgy Aylela igen rossz állapotban van. Odahajol hozzá és látja, hogy a nő oldala erősen vérzik, és a rögtönzött kötés sem ér már sokat.
  - Itt baj lesz, ha nem látjuk el azonnal! - mutat a nő felé - Meg fog halni, nagy a vérvesztesége így is, amire rájön még a kimerültség is. Varrni nincs idő! Jön a régi módszer. Egy hajóorvos mutatta nekem. - magyarázta miközben elővett egy kést. Szerencsére törpénk a hosszú vándorlásai során találkozott már pár hajóorvossal, látta is a módszereiket. Nem most ment ki először túlélőket a tengerből. Aki egyedül utazik a tengeren annak muszáj valamilyen szinten "minden" dologhoz értenie. Szerencsére nem vitte be a kabinba a tűzhelynek használt vashordót, amin az ebédet sütötte. Parázs még volt is az alján, rádobott fát, majd némi olajat is öntött rá, hogy hamarabb lángra kapjon. 
  - Valaki segítsen lefogni őt! - mutat ismét Aylela felé - Ez kemény menet lesz. - mondta miközben a kés pengéjét felizzította a tűzben. Amennyiben segítene valamelyikük Alana vagy a két elf férfi közül az egyikük, akkor a sebre tenné az izzó fémet. Ezzel fertőtlenítene is, és össze is forrasztaná a sebet, a hölgy oldalán. Nagy valószínűséggel az elf nő ordítana fájdalmában, bár amilyen rossz és ájult állapotban van, az is lehet hogy csöndben tűrné. 
  Amennyiben ez megtörténne, törpénk a kabinba menne a kötszeres dobozért.
  Thryn L'lwyn
  Thryn L'lwyn

  IC hozzászólások száma : 5

  Tenger és szigetvilág Empty Re: Tenger és szigetvilág

  Témanyitás  Thryn L'lwyn on 2017-03-21, 21:38

  [Potyautasok]

  *Kis idő múlva látni, ahogy mintha másképp mozogna a távolban az a valami. Ha szerencsénk van, akkor felénk. A legépebb társunk tovább lengeti a saját evező tákolmányát, nekem éppen elég volt, most már nagyon fázom, aztán meg hirtelen lesz melegem, s újfent fázom. Veszek egy mély levegőt, amennyire megy, s tovább evezek.
  Megkönnyebbülünk, ahogy látjuk, nem kalózhajó. De nem is nagy hajó. Mindegy, a lényeg, hogy megmenekültünk. Remélhetőleg. *
  - Legyetek üdvözölve, s hálásak lennénk, ha lenne még hely a hajón, számunkra is.
  *A kötelet elkapva, azonnal Aylela köré tekerjük, hogy fel tudjon jutni a fedélzetre, s jómagam másodikként, leülök Aylela mellé, ami sokkal inkább lerogyás. Ráz a hideg, társam viszont jobban aggaszt. *
  - Köszönöm –* burkolom magam köré a takarót, s megbámulom a lányt. Furcsán néz ki, annyi szent.*
  - Viharba kerültünk. Először. Aztán jött valami lény és kettéharapta a hajót.
  *Ritkán utaztam hajón, sose gondoltam volna, hogy egyből két ilyen esemény fog velem történni.*
  - A nevem Thryn, ő itt Lowen és – *nézek egy szem női társunkra, aki eszméletlen lett, ahogy a csónakba került *– Aylela, aki elég csúnyán megsérült – *mivel nem értek a gyógyításhoz, meg sem próbálok úgy tenni, mintha el akarnám látni.*
  - Ederthinbe tartottunk. És Önök?
  *Tekintetem cikázik a két alak között, már amennyire megy, a szédülés és a csónak ringása együttesen is hozzájárul, hogy még rosszabbul legyek. Ezt miért nem éreztem a deszkán? *
  Astarte Aldaeth
  Astarte Aldaeth

  IC hozzászólások száma : 161

  Tenger és szigetvilág Empty Re: Tenger és szigetvilág

  Témanyitás  Astarte Aldaeth on 2017-03-19, 20:34

  A hajó-fiaskó

  - Nagyon finom! - Ez őszinte dicséret, nem csak az illem mondatja vele, hogy ki ne dobják a hajóról. Semmi baja a tengeri koszttal. Aki sokat élt az utcán, az ne legyen túl finnyás, na meg azt könnyű belátni, hogy a kabinban nem volt fellógatva egy fél disznó, úgyhogy pörköltre sült burgonyával ne nagyon számítson az ember (és elf) lánya. Az ebéd után ő marad a rumnál, annyira azért rutinos, hogy most nem kellene keverni az alkoholt, mert annyira nem jó a hasa. Sebaj, iszik rá még rumot, az segít! Éppen fenékig ürítette a poharát, mikor magasra emelt pohár mellett elnézve ő is kiszúrja a furcsa foltot a vízen. De le se kell engednie a poharat, hogy jobban megnézze, Harlon már kiáltja is, mi a gond. Astarte azért nyugalommal és kedélyesen visszainteget Thyrn-nek, de a lényegesen közelebb levő Harli láthatja, hogy az a mosoly nem olyan őszinte.
  - De jó, vihar van előttünk?! Vagy tengeri sárkány vagy a démonhal? - Kérdezgeti Harlont, mintha a törpe ránézésből tudhatna ilyen információkat az ismeretlen bajba jutottakat illetően.
  - Hozom! - Nyugtázza a kapitány szavait, és ismét a kabinba siet, bár már bizonytalanabb az a mozgás, de biztos csak az érezhető fordulás miatt, amivel célba veszik a hánykolódókat.
  ~ Hogy fulladtak volna ezek is a vízbe inkább! Most biztos meg kell állnunk kikötni valahol miattuk...~ Magában persze zsörtölődik, neki aztán nem hiányoztak további potyautasok. A végén még veszélybe kerül a függőágya! Reméli mind férfi, mert akkor bevetheti a "hölgy-aduászt", mégse aludhat akkor a földön, ugye? Mire meglesz a pokróc és Astarte is előkerül a kabinból velük, lassan odaérnek a bajba jutottakon. Gyorsan végigpillant rajtuk és az állapotukon.
  ~ Uh, az a harmadik ha hal lenne, még Harli is biztos visszadobná a vízbe.~ Kommentálja le magában a látottakat, de hát mit van mit tenni, mint segíteni kihúzni őket? Egyelőre a sérülteket oda a fedélzetre fekteti le és amelyik megbír ülni is, aköré tekeri a pokrócot, amelyik nem, arra ráteríti, hogy melegedjenek. A látható állapotukon kívül azért Astarte körbenéz, hátha ez csak valami csapda és felbukkan valami kalózhajó. Bár nem egy a hajó és ők ketten Harlival lennének az év fogása.
  - Mi történt? Vihar, vagy szörny? Megtámadtak? - Kérdezgeti Thryn-t, mert ő még egész jó állapotban van, legalábbis őt Astarte még nem dobná vissza a vízbe.
  Harlon
  Harlon

  IC hozzászólások száma : 9

  Tenger és szigetvilág Empty Re: Tenger és szigetvilág

  Témanyitás  Harlon on 2017-03-19, 17:46

  // Astarte Aldaeth és Thryn L'lwyn //

  - Természetesen! Bár nem sokat, de egy-egy halfajhoz írtam recepteket a Krónikámba. Amúgy is szeretek különféle halételekkel kísérletezgetni. - meséli jókedvűen a lánynak.
  Miután Alana kihozta a kabinból a tányérokat és az evőeszközöket, törpünk neki is állt az étkezésnek. Az ízek pont el lettek találva, és úgy néz ki, hogy a fűszerezés is jól sikerült. Csak remélni tudta, hogy a lány szereti - vagy legalább megeszi - a tengeri herkentyűket. Ugyanis amíg az utazás tart nem fognak mást enni, mint halat, rákot, kagylót, polipot és egyéb tengeri dolgokat. Egy halász már csak ilyen koszton él. Na meg a rumon! 
  Az étkezés után ivott még egy jó kis bort, hiszen valamivel le kell locsolni az étket. Amennyiben a félelf lány is kér, neki is tölt a borból. A lakoma után kisebb idő elteltével, mikor Harli ellenőrizte a vitorlafeszítő köteleket a távolban észrevett a víz felszínén valami mozgó dolgot! Jobban szemügyre vette, majd látta, hogy mozgás van rajta és mint ha emberi forma lenne.
  - Baj van.... hajótöröttek!!! -kiáltotta - Alana "vendégeink" lesznek! Ki kell menteni őket! Légy szíves menj a kabinba és hozzál pokrócokat, a függőágyak alatt találod összehajtva őket. -kérte meg a hölgyet, majd megfogta az evezőt és teljes erőből elkezdett evezni. A túlélők felé irányította a csónakot. A kisebb bárka fokozatosan kezdett gyorsulni, törpünk most aztán minden izmát befeszítve nagyokat húzott az evezővel. Kis idő múlva oda is értek.
  ~Hárman is??! Ennyien.. nem is tudom, hogy hogyan fogunk elférni a hajón! Ráadásul ketten komolyabban is megsérültek.~ jegyezte meg magában törpénk nem túl elégedetten, ám ő ennek ellenére nem az a fajta, aki csak úgy magukra hagyja a bajbajutottakat. Ő is tudja, mi az, hogy hajótörés, valamint azt is, hogy milyen kiszolgáltatottnak lenni a nyílt tengeren. A túlélőkhöz közel érve, megfog egy kötelet.
  - Kapd el! - mondta az elf férfinak, miközben oda dobta neki a kötelet. - Először azokat akik a legsúlyosabban vannak megsérülve, amelyikőtök kevésbé sérült az pedig segítsen! 
  Thryn L'lwyn
  Thryn L'lwyn

  IC hozzászólások száma : 5

  Tenger és szigetvilág Empty Re: Tenger és szigetvilág

  Témanyitás  Thryn L'lwyn on 2017-03-18, 11:21

  Belecsöppenve

  Törökülésben evezgetek egy lapátnak cseppet sem mondható eszközzel a vízen. A hajó egyik maradványa nyújtott elég helyet, hogy felkapaszkodhassak rá, s némi ételt is szereztem, aminek már hűlt helye van, hiába osztottam be. Víz híján pedig kezdek egészen érdekes dolgokat látni. Mint például most a távolban egy foltot. Ami egyre nagyobb lesz.
  A pár nappal ezelőtti vihar teljesen széttörte a hajónkat, amellyel az emberek városába akartunk eljutni. Hárman éltük túl, s magam közepesen sérültem meg a hármasból, akinek nem sok időt adok, ha nem jut segítséghez, az Aylela, az egyik legjobb íjászunk – utánam.
  Élelem nem kúszott a közelünkbe, így, amit sikerült a maradványokból kihalászni, azt elosztottuk, a sebekkel nem igazán tudtunk törődni, nem volt mivel ellátni, csak a ruháinkkal, s némi talált szövetekkel tettük meg.
  A megjelenő madarak reményt adtak, hogy jó felé tájoltuk be magunkat, s figyelve reptüket, a feltételezhető part irányába fordultunk evezésben. Rettenetesen fázom, talán Aylela nem, és éppen ez aggaszt, többször tekintek felé.
  - Ez szerinted is egy hajó, vagy már a szemem káprázik?
  Hunyorgok ismét a távolba, majd körbenézek. A folt közelebbinek tűnik, mint egy part halvány vonala, amit egyáltalán nem látok.
  - Ha káprázik, akkor már olyan mindegy, ha nem, akkor meg szintén.
  Nem sokáig fogjuk így bírni, Aylela semmiképpen sem. Egyet gondolva, meglengetem a kezemben lévő tákolmányt, hátha észrevesznek. Azért remélem, nem kalózhajó lesz. Akkor inkább haleledel vágyom lenni, beteljesítve a természet rendjét.
  Astarte Aldaeth
  Astarte Aldaeth

  IC hozzászólások száma : 161

  Tenger és szigetvilág Empty Re: Tenger és szigetvilág

  Témanyitás  Astarte Aldaeth on 2017-03-17, 08:51

  A hajó-fiaskó

  - Az nem is akarok lenni! - Vigyorodik el szélesen az akasztott ember hallatán. volt pár húzós helyzet, de eddig mindegyikből sikerült kidumálnia magát vagy egyéb módon kiszabadulni, esetleg kiszabadították.
  - Amennyire tudom, több is belefolyik, deee... - Farzsebébe nyúlva egy sokrét hajtott papírost vesz elő. Nem túl előkelő papír, nem is olyan pergamen, mint amilyenekre a térképeket illik rajzolni. Hamar ki is derül miért, néhány rázás után - mert ugye egy kezes művelet ez, ha a félelf másik kezében a kupa rum van, amire vigyázni kell - kinyílik a papír és rajta igen nagy valószínűséggel saját kezűleg rajzolt térkép látható. Legalább valami ezüstceruzával és nem szénnel, hogy azonnal elmaszatolódjon.
  - Aha, három folyó is vezet oda, de ebből kettő nem lesz jó, mert vízeséssel ér a tóhoz. A harmadik jó lehet... talán elég széles meg mély is. - Dönti elgondolkodva oldalra a fejét, és ha Harlon is vet közben egy pillantást a rajzolt térképre, ami ugyan ügyes rajz, de az láthatóan nem volt szempont a rajzolásakor, hogy jelöljék, mennyire hajózhatóak a folyók. Astarte sem gondolt ilyennel, úgy volt vele, ha a szárazföldön járhatatlan az út, akkor valami ladikkal leevez.
  - Nagy Halász Krónika? Szép vállalkozás! - Bólogat rá kedvesen mosolyogva. Nyilván nem ő lesz a célközönsége, de ettől még tudja értékelni, ha valaki a tudományba ennyi energiát belefektet.
  - Na akkor remélhetőleg a Ny're tó érdekes fejezet lesz abban a Krónikában! Ha aranyból lesznek ott a halak, akkor kérek én is egyet. - Vigyorog és kortyol ő is a rumból. Határozottan jót tesz neki a rum. Mármint imbolyog minden, de legalább a kedve jó. Igaz, néha rajta lehet kapni, hogy a hasához kap, mint aki azt latolgatja, minden odalent marad-e, de egyelőre még egyszer sem hajolt át a korláton. Figyelmét igyekezett lekötni azzal, min ügyködik a törpe.
  - Öhm, hagymavágásban szívesen segítek. - Kotyogja közbe, mert ahhoz legalább ért, meg a krumplipucoláshoz és ha már ingyen van a fuvar, akkor ennyit csak illik megtenni - de fedélzetet nem súrol! Azért néha megakad a munkában, mert elámul a törpe rutinos ügyességén, ahogy pucol és filéz mindenféle tengeri jószágot.
  - Hű! Recepteket is ajánlasz majd a krónikádban az egyes vizek halaihoz? - Kérdi mikor már érezni a sülő ebéd finom illatát.
  - Persze, hozom! - Kabinmegközelítés korlát-fogva kicsit bizonytalan lépésekkel, de sikeresen eljutva oda.
  - Falon kis szekrény, kis szekrényben fatányér és evőeszköz... - Motyogja hangosan, hátha ez is segít a megtalálásban. Jó, hogy az a szekrény masszívan van rögzítve, mert most az a kapaszkodó, de hát idővel el kell engedni, mert vissza kell jutni Harlihoz.
  - Jövök, jövök! Már szinte ott is vagyok! - Mondja Harlinak ismét felbukkanva a kabin ajtajában és győzedelmesen felmutatva a megszerzett "kincset".
  Harlon
  Harlon

  IC hozzászólások száma : 9

  Tenger és szigetvilág Empty Re: Tenger és szigetvilág

  Témanyitás  Harlon on 2017-03-14, 21:22

  // Astarte Aldaeth //

  Törpünk is érdeklődve hallgatja a hölgy beszédét. Csodálkozik is rajta, hogy ilyen fiatalon, mennyi mindent csinált már. Ezek szerint egy határozott és talpraesett leányzó van a bárkáján. A Ny're tó hallatán fel is kapja a fejét.
  - Látom te is voltál már minden csak akasztott ember nem. Természetesen hallottam a Ny're tóról. Vajon valamiféle folyó beletorkollik abba a tóba? Mert ha igen, akkor egészen biztos, hogy lehajóznák odáig. Én lehetnék az első halász, aki huzamosabb ideig halászna ott, és felderíthetné a tó halállományát. - mondja, majd elfogadja a pertut és koccint a hölggyel, iszik ő is egy nagy kortyot, majd folytatja  mondandóját - Tudod Alana, nekem csak egy célom, egy álmom van az életben. Páran már kinevettek érte, de csak azért sem teszek le róla. Még pedig azért nem, mert már így is sokat tettem érte és jó úton járok. A világ összes vizét be akarom hajózni, és halászni akarok rajtuk. Meg akarom írni a Nagy Halász Krónikát. Már elkezdtem, de ugye még befejezetlen a mű. -meséli Alanának, majd iszik mégy egy kortyot. Ezt követően haladnak tovább a tengeren. A szél dagasztja a vitorlát, no persze nem száguldanak, hiszen még mindig egy halászbárkán utaznak és nem egy áramvonalas fregatton. Némi idő elteltével apróságunknak hangosan el kezdett korogni a gyomra. Ha egy törpe éhes, akkor bizony enni fog! Nem is teketóriázott a mi Harlink, kihozta a kabinból egy kisebb vasból készült hordót, aminek négy lába volt, mint egy széknek. A hordóba némi fát pakolt, majd meg is gyújtotta azt. Ezután kihozott egy igen pici asztalkát, rá egy vágódeszkát, aztán a kést, fakanalat, serpenyőt, hagymát, fűszereket, kagylót, rákot és halat. Elkezdte a halat filézni, majd a kagylót a héjából kiszedni, majd hagymát felaprítani. Kevés zsírt tett a serpenyőbe, majd üvegesre sütötte a hagymát, aztán ment is rá a tenger gyümölcse. Fűszerezésnek petrezselyem, fokhagyma, bors és más fűszerek, aztán megbolondította mindezt egy kis fehérborral. Kis idő múlva ez el is készült. 
  - Kész a harapnivaló! Alana légy olyan kedves, menj a kabinba, ott a falon van egy kis szekrényke, abban van két fatányér és evőeszközök. Hozd ide, kérlek. Most jót fogunk enni. -mondta mosolyogva a törpe, aki már igen éhes volt. De persze nem feledkezett meg a jó modorról sem, hiszen vendége van a hajóján, méghozzá egy bájos hölgy.
  Astarte Aldaeth
  Astarte Aldaeth

  IC hozzászólások száma : 161

  Tenger és szigetvilág Empty Re: Tenger és szigetvilág

  Témanyitás  Astarte Aldaeth on 2017-03-11, 17:50

  A hajó-fiaskó

  Elégedetten nyugtázza, hogy nem mágus a másik, vagy csak nem vallja be. Törpeként jó eséllyel érthetne a rúnamágiához, na azzal aztán komisz dolgokat tud csinálni egy hozzáértő.
  - Függőágy? Remek, de rég aludtam már olyanban! - Ennek mondjuk tényleg megörül, részben azért is, mert hátha azon kiegyenlítődik a hajó imbolygása.
  - Kiváló! - Bólint rá a rumra, és kedves mosollyal köszöni meg, mikor kap egy pohárral. Lendületből eltünteti a harmadát, aminek jelen pillanatban még örül a gyomra és a lelke is, és nyugodtabb is lesz. Na azért nem mozdul el a korlát biztonságot adó támaszától-kapaszkodójától.
  Elneveti magát, mikor Harlon mesélni kezd. Nincs ebben bántó él, csak üdítő a változatosság, mikor egy törpe mondja a fafaragásra, hogy dögunalom. Merné ezt egy törpe jelenlétében bárki más mondani! Azért végignéz még egyszer a hajón Astarte, és meg kell hagynia, azért mert Harlon nem szereti a felsorolt tevékenységeket, nem azért nem szeretheti, mert - minő szerencsétlenség! - kétbalkezesnek született. Ez a hajó azért rendesen össze van rakva, ahogy jobban megfigyeli az illesztéseket és az ilyesmiket.
  - Hogy én? Háát... ~ Semmi törvényessel!~
  -... mikor mi akad.
  - Mondja ki, a gondolatot megtartva magának. Mégsem volna jó, ha kihajítanák a hajóról, mert kiderül, hogy olykor ragad a keze és a kezéhez dolgok. Ehelyett valami vállalható válasz kellene, elhallgatván az alvilági részeket. Szerencse, hogy azért ennyi év alatt sikerült néha valami törvényessel is foglalkoznia.
  - Kisasszony még nem nagyon voltam mondjuk, szóval szólítson csak Alanának! Apropó, pertu? - Ha Harlon is iszik, akkor - szigorúan el nem engedve a korlátot - Astarte közelebb megy a rumos poharával és mosolyogva koccintana a törpével, mert nem különösebben szeret magázódni. Egyes munkahelyein ez probléma is volt.
  - Egyébként voltam már szobalány nemes uraknál és úrnőknél, de dolgoztam fürdőházban is itt a dombtaviaknál is, de Adar Ishirben is, egész jó növényismeretre lehet szert tenni! De igazából sosem tudok megülni sokáig egy helyben a fenekemen, szóval szívesen utazgatok, belekóstolok sok mindenbe, mikor mihez van kedvem, vagy mire van lehetőségem. Ha a jelen pillanatot nézzük, akkor kincsvadászként és kalandornőként határoznám meg magamat. Hallottál már Ny're taváról? Nem éppen a halállományáról híres, legalábbis arra még senki nem tért ki az elbeszélésben, hogy milyen halak élnek ott.

  //Nagy-nagy bocsánatkérés a kihagyásért, sűrű hetek voltak : ( Többet nem tűnök így el!//
  Harlon
  Harlon

  IC hozzászólások száma : 9

  Tenger és szigetvilág Empty Re: Tenger és szigetvilág

  Témanyitás  Harlon on 2017-02-19, 17:30

  // Astarte Aldaeth //

  - Nem vagyok szél-mágus, sőt semmilyen mágus sem. Ha ennyire sürgős, akkor ma este nem kötünk ki, folyamatosan megyünk. Egészen holnap estéig a vízen leszünk. Annak örülök, hogy nem kényes a fekhelyre, ez esetben a kabinban tud aludni függőágyon. -válaszolt a nőnek. Amikor meg szerette volna kínálni étellel a lányt, meglepődött annak válaszán.
  ~ Erős szeszt akar inni, tengeri betegség ellen? Az nem lesz jó ötlet.. ~jegyezte meg magában.
  - Rumot tudok adni. -mondta neki kissé elmosolyodva. Tudja ő már, hogy általában nem jó dolgok szoktak ebből kisülni. Reméli, hogy a lány a csónakból kihajolva a tengerbe fog rókázni, ha arra kerülne a sor. Amennyiben a hölgy elfogadja a rumot, törpénk bemenne és csapolna is neki egy pohárral a hordóból. Aztán válaszolna a nő következő kérdésére is.
  - Nem, nem családi foglalkozás. Egyszerűen nem szerettem a tipikus törpe mesterségeket. Nem akartam a föld alatt bányákban csákányozni a sötétben. Nem akartam a forró kohók mellett kalapácsolni egy izzó vasat, annak ellenére, hogy az apám kovács volt. A fafaragás is dögunalmas. Bár csónakot építeni azért tudok. Világot akartam látni. A víz közelében mindig nyugodt vagyok. Gyerekkori horgászattal kezdődött az egész, aztán gondoltam miért ne foghatnák állandóan halat, többet és többet. Magamtól tanultam bele a mesterségbe, sok idő volt, de megérte. - mesélte el a Alananak. 
  - Kisasszony Ön mivel foglalkozik? - kérdezte meg tőle. Ő is kíváncsi, hogy még is miféle személy utazik a hajóján. Bár ránézésre nem tudja, megállapítani a hölgy mesterségét, az is lehet, hogy csak egy egyszerű utazó. 

  // Így kell elképzelni nagyjából Harli bárkáját:
  Tenger és szigetvilág Q6vpa258t7xkv3btq03p  
                                                                                                                                         //
  Adminisztrátor
  Adminisztrátor
  Admin

  IC hozzászólások száma : 49

  Tenger és szigetvilág Empty Tenger és szigetvilág

  Témanyitás  Adminisztrátor on 2015-05-03, 11:27

  Tenger és szigetvilág Sz_tenger

  Aki biztonságos tengeri utazásra vágyik, maradjon a partok közelében, vagy a szigetekhez vezető kitapasztalt útvonalakon. Nem a felfedezések kora ez, hiszen az utolsó messzi szigetről vagy kontinensről való hír az ezüstelfek mondáiból ismerhető, akik onnan vándoroltak Monteára, de ennek ideje is feledésbe merül.
  Tenger és szigetvilág K_tenger
  Mind Montea, mind a környező kisebb szigetek partjain a homoki sziklás rák az őshonos faj, mely féltékenyen őrzi területét és ehhez nem rest használni éles ollóit. A partközelben therifeket lehet látni, de ha nem támadják meg őket, akkor csak a halászoknak jelentenek problémát.
  Tenger és szigetvilág K_tenger3
  Kimerészkedni a nyílt vízre több okból is kockázatos. A tengeri sárkány a kisebb hajókra jelent elsődlegesen veszélyt, felborítva azokra azonnal lecsap a vízbe kerülőkre. De a tengerek igazi fenevadja a nyolcszemű démonhal, mely még a legnagyobb hajókat is könnyedén roppantja ketté, emiatt aki csak teheti, a szárazföldet láthatáron belül tartja.
  Tenger és szigetvilág K_tenger2

  Ajánlott tartalom

  Tenger és szigetvilág Empty Re: Tenger és szigetvilág

  Témanyitás  Ajánlott tartalom


   Pontos idő: 2020-06-07, 03:57