Üdvözlünk!

Éppen időben érkeztél Vándor!

Háború közeleg és elkél minden tenni vágyó erős kéz, forgasson akár fegyvert, vagy használja a mágia hatalmát.
Ne aggódj, ha nem állsz még készen, hőssé formálnak majd a kalandok.
Fedezd fel a világot, kelj útra, kalandozz sivatagon, kietlen tájakon, havas hegyek legmélyén, dögletes mocsáron és a mindig veszélyt rejtő tengereken át. Küzdj ádáz szörnyekkel, élj nemesi életet, vívd ki a hősnek járó tiszteletet, vagy rejtőzz árnyak közé és vedd el azt, ami neked jár!
Gyűjts hát magad köré szövetségeseket és formáld saját belátásod szerint a változó világot!

Az oldal alapítása:
2012.10.01.

Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Kaland

Fejedelmi játszma című kalandban a reagkör határideje:
04.09. 21:00

Latest topics

Ederthin várostérkép

A dombtavi időszámítás szerint jelenleg 616-ot írunk.

Ki van itt?

Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs


[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (17 fő) 2020-02-17, 16:26-kor volt itt.

Statistics

Jelenleg összesen 3499 hozzászólás olvasható. in 143 subjects

Összesen 56 regisztrált felhasználónk van.

Legújabb felhasználó: Elen

Szerzői Jogok

Az oldalon található egyedi alkotások az alkotó(k) tulajdonát képezik!
A Világleírás és a helyszínek, helyszínek leírásai az oldal készítőinek szellemi terméke, így a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően használható fel szabadon.

  Környezet, éghajlat, városok

  Adminisztrátor
  Adminisztrátor
  Admin

  IC hozzászólások száma : 49

  Környezet, éghajlat, városok Empty Környezet, éghajlat, városok

  Témanyitás  Adminisztrátor on 2016-10-01, 15:37

  KÖRNYEZET, ÉGHAJLAT

  Az ak'khírok két törzsének területe Montea közepén a Száraz Puszta, mely a Zordhegységtől a Nyugati-hegységig terjed, így nyugaton a Dombtavi Fejedelemség, keleten az Adar ishiri államok a szomszédjaik. Északon a Fátyol-erdő és a Sötét láp, délen a Vörös-folyó vonala határolja a törzsi területeket.

  Földrajz
  A Száraz puszta szinte tökéletes síkság, a felszín viszonylagos szintkülönbségei nem haladják meg a 200 métert. A terület feltöltődött síkság, korokkal ezelőtt feltehetően egy őstó terülhetett el a Zordhegység és Nyugati-hegység között A terület ásványkincsekben szegény.
  A vízjárásban megfigyelhető a rövid ideig tartó, tavaszi áradás és a nyári alacsony vízállás. Nyáron emelkedhet a vízszint felhőszakadásszerű esők után, főleg a hegyek közelében. Jellemző még, hogy a terület főfolyójának, a Vörös-folyónak kevés a mellékága.

  Éghajlat
  Száraz kontinentális éghajlat az uralkodó. Négy évszak van (tavasz, nyár, ősz, tél). A legmelegebb hónapban a hőmérséklet 20-25°C, a leghidegebb hónapban akár -30-40°C is lehet. Kevés csapadék jellemzi.

  Élővilág
  Összefüggő fűfélék és más lágy szárú növények dominálta vegetáció borította, füves puszta. A sztyeppén növő szárazságtűrő pusztai növények fajai között gyakoriak a pázsitfüvek.
  A Zord-hegység lábainál gyakran előfordul a magányosan vadászó hirish, északon a Fátyol-erdőből gyakran jönnek le worgurok, a Vörös-folyón átkelve néha zyvron hordákat látni. Régen vadlovak élhettek a Száraz Pusztán, de mára az itt élők mindet befogták és háziasították.


  VÁROSOK

  Két törzs osztotta fel a területet egymás között. Mivel sok lovat számláló ménesükhöz mindig kell a jó legelő és friss víz, ezért többnyire nomád életmódhoz szoktak, így a kisebb településeik csak ideiglenesek, ha a szükség úgy hozza, jurtaszerű sátraikat összecsomagolják és odébb állnak. Mégis két állandó települést meg lehet nevezni, s ezeknél bár a külső részeken sátrak felállítása a jellemző, a központi részeken már kőből épült házakról beszélhetünk, melyek persze formailag erősen hasonlítanak a sátrakra.

  Dera’k - A Rielat törzs főszékhelye az Achnon- és a Vörös-folyó torkolatánál. A település a folyók mindhárom partjára kiterjed, a két folyó által közrefogott aránylag dombosabb részen van a vezetők szálláshelye. Szakrális központ, de sokan keresik fel, akik mágiát akarnak tanulni, főleg áldás-, átok- és elmemágiát.

  Gulgok’khír - A Sh’irak törzs főszékhelye, a Vörös-folyó és az Erygrian torkolatánál található. Fontos kereskedelmi központ. Aki a Dombtavi Fejedelemségből Adar Ishir-be akar eljutni, csak jelentős időveszteséggel és magát nagy veszélynek kitéve tudja csak megkerülni a települést (sokszor pont az akh’hírok ütnek rajta a másfelé tartó karavánokon, utazókon, hogy vagy így jussanak zsákmányhoz, vagy Gulgok’khír felé tereljék az utazókat. A városban borsos áron mért vámra kell számítani, amit a helyiek a törzsfőnek és a Hatalmasoknak küldött ajándéknak neveznek.

  Környezet, éghajlat, városok Varos_nomad

   Pontos idő: 2020-06-06, 19:38