Üdvözlünk!

Éppen időben érkeztél Vándor!

Háború közeleg és elkél minden tenni vágyó erős kéz, forgasson akár fegyvert, vagy használja a mágia hatalmát.
Ne aggódj, ha nem állsz még készen, hőssé formálnak majd a kalandok.
Fedezd fel a világot, kelj útra, kalandozz sivatagon, kietlen tájakon, havas hegyek legmélyén, dögletes mocsáron és a mindig veszélyt rejtő tengereken át. Küzdj ádáz szörnyekkel, élj nemesi életet, vívd ki a hősnek járó tiszteletet, vagy rejtőzz árnyak közé és vedd el azt, ami neked jár!
Gyűjts hát magad köré szövetségeseket és formáld saját belátásod szerint a változó világot!

Az oldal alapítása:
2012.10.01.

Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Kaland

Fejedelmi játszma című kalandban a reagkör határideje:
04.09. 21:00

Latest topics

Ederthin várostérkép

A dombtavi időszámítás szerint jelenleg 616-ot írunk.

Ki van itt?

Jelenleg 3 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 3 vendég

Nincs


[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (17 fő) 2020-02-17, 16:26-kor volt itt.

Statistics

Jelenleg összesen 3499 hozzászólás olvasható. in 143 subjects

Összesen 56 regisztrált felhasználónk van.

Legújabb felhasználó: Elen

Szerzői Jogok

Az oldalon található egyedi alkotások az alkotó(k) tulajdonát képezik!
A Világleírás és a helyszínek, helyszínek leírásai az oldal készítőinek szellemi terméke, így a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően használható fel szabadon.

  Hullámtörő

  Montea
  Montea
  Admin

  IC hozzászólások száma : 3

  Hullámtörő - Page 5 Empty Hullámtörő

  Témanyitás  Montea on 2012-11-05, 14:01

  First topic message reminder :

  Hullámtörő

  A kikötőben helyet kapó taverna - nem csak igazi hajósoknak. A Promenádtól viszonylag távol, egészen a mólók közvetlen közelében találod, s általában a kikötőben álló hajók matrózai és a halászok a Hullámtörő - korábban Vén Csónakos - törzsközönsége. Éppen ezért halszag és rum a két meghatározó jelenség az épületben és annak környékén.
  Hullámtörő - Page 5 K_csonakos

  A város pezsgése talán máshol alábbhagy, de a Kikötőben mindig zajlik az élet, kereskedelmi hajók érkeznek-távoznak, halászdereglyék futnak ki, így a kocsmákban is mindig nagy az élet. De míg az Ördögfűben a város söpredéke gyűlik össze, és a Tűzfátyolban selyembe öltözött kéjhölgyek szórakoztatják borsos áron táncukkal és énekükkel a vendégeket, addig a frissen felújított - és átnevezett - Hullámtörő az átlagos, középréteghez tartozók kedvelt helyszíne. A matrózok és halászok mellett jó néhány zsebmetszővel, kikötői zugárussal, néhány olcsó ringyóval, s komoly lehetőségekre váró szerencsevadászokkal is meg van rakva.

  Minőségben jobb az Ördögfűnél, de a Tűzfátyolt és az Ezüstgriffet nem éri el, igaz, árban sem. A pult a bejárattal szemközti falnál található, mögötte nyílik a konyha és a raktár, valamint a hátsó ajtó is, amin keresztül egy szűk sikátorra lehet jutni. A régi, innen-onnan összeszedett bútorokat az új tulajdonos lecserélte, és már strapabíró, erős tölgyfa asztalok és székek állnak a vendégek rendelkezésére. Néhány dekorációs elem azért megmaradt – egy pár nagyobb csiga különböző hajókról, kormánykerék és széljelző.
  A söntéstől balra a részegek és a csomagcipelők dolgát nem segítve meredeken vezet fel egy falépcső az emeletre. A városba érkezők, hacsak nem elég módosak, általában a Hullámtörő emeletén szállnak meg. A szobákban a legszükségesebb dolgok kaptak helyet, ám mind újonnan készített, frissen ácsolt bútor. Az ágyak kényelmesek, általában tetűmentesek, és még az ajtó is zárható.
  Nem sokan tudnak róla, de hátul a raktárból egy lejárat vezet a pincébe, ahol általában a főzéshez használt alapanyagokat és a minőségibb italokat tárolják. A lejáratot őrző masszív, vasalt csapóajtót bonyolult zárszerkezet védi a tolvajok ellen.

  A Hullámtörőben dolgozó NJK-k:
  - Pörc - őszülő, mokány, harcsabajszos fickó, általában ő ügyel a kocsmára, amíg a tulajdonos házon kívül van. Legendás mennyiségű sört képes elpusztítani, és meglepően jó érzéke van a halételek elkészítéséhez. Beszélik róla, hogy korábban a tulajdonossal együtt szolgált egy tengerjárón, és innen a nagy bizalom.
  - Kilia - Pörc idősödő, nagydarab felesége. Általában ő főz és takarít a kocsmában, valamint ő tartja rendben az emeletet is. A húslevesétől a holtak - de főleg a másnaposak - is táncra perdülnek, és nincs nála határozottabb hangú fehérnép a vidéken. A szóbeszéd szerint, ha üvölt, akkor a városőrség is kétszer meggondolja a közbeavatkozást.
  - Szikra - húsz éves, karcsú, szemrevaló leány, a Hullámtörő kocsmatündérkéje. Önfejű, makacs és öntörvényű, de szereti élvezni az életet. Szinte mindig a vendégek körül sertepertél, hozza-viszi a kupákat és ügyel rá, hogy senkinek se maradjon száraz a torka. Az emeleten lakik a saját szobájában, a folyosó végén.

  avatar
  Noldor Halbarad

  IC hozzászólások száma : 22

  Hullámtörő - Page 5 Empty Re: Fogadó a Vén Csónakoshoz

  Témanyitás  Noldor Halbarad on 2013-02-22, 20:39

  A bemutatkozásra megemelkedik, úgy fogadja a kézfogást.
  - Örvendek. Az én nevem Kósza.
  Biccent a nő felé is, aki kézfogásra biztos nem nyújt kezet, de reméli, kézcsókra sem, mert ez utóbbihoz ő hozzá bizony nincs szokva, s bizton elutasítaná... s zavarában kézfogással viszonozná...
  - Lóval érkeztem dél felől. Nem vagyok nagy tengerjáró, az az igazság...
  Valóban, nem egy tengerész, az biztos.
  - Önök helyiek, ha nem tévedek! Van a városban olyan hely, mely árban ehhez hasonló, de nem bűzlik így a halászoktól? A halat szeretem, de inkább sülve, mintsem orron keresztül...
  Mosolyog ismét, megmagyarázva közben kérdése okát.
  avatar
  Ethyrlin il Contevilla

  IC hozzászólások száma : 184

  Hullámtörő - Page 5 Empty Re: Fogadó a Vén Csónakoshoz

  Témanyitás  Ethyrlin il Contevilla on 2013-02-22, 20:29

  Már éppen fejet biccentene, elnézést kérve, és jó mulatást kívánva, de a mosolyra és a válaszra elvigyorodik.
  - Igaz, értelmetlen kérdést tettem fel. Köszönjük!
  A széket ugyan Lia alá igazítja egy könnyed mozdulattal, de hagyja, hogy bemutatkozzon ő maga, kitalálva, milyen nevet használjon.
  -Eth, örvendek. – nyújtja a kezét kézfogásra, amely erős, határozott, de nem ujjtörő tenyérlapogatás.
  Végigmérve az öltözetet, nem hinné, hogy idevalósi. Megkockáztat egy kérdés, amolyan könnyed csevegésbe kezdve, aztán, ha nem akaródzik beszédbe elegyedni asztaltársuknak, akkor békén hagyják.
  - Vizen vagy szárazon érkezett?
  A ruházat egyértelművé teszi a részére, hogy a kérdés jogos, de nem követelődző. Ha van kedve, válaszol.
  avatar
  Noldor Halbarad

  IC hozzászólások száma : 22

  Hullámtörő - Page 5 Empty Re: Fogadó a Vén Csónakoshoz

  Témanyitás  Noldor Halbarad on 2013-02-22, 19:50

  Az emberek jönnek-mennek a fogadóban, Noldor első söre lassan fogyni kezd. Teljesen eseménytelen óra után egy szőke férfi és egy fiatal nő közelednek, egyértelműen az ő irányába. Körbepillant - nincs túl sok szabad hely a kocsmában...
  - Mint látja, az asztal nem szabad, hisz itt ülök.
  Mondja komoly hangon, majd szája szélén sokat sejtető mosoly jelenik meg.
  - De mivel egyedül vagyok, s senkit sem várok, foglaljanak nyugodtan helyet...
  Többet nem szól egyelőre, csak végigméri a két dombtavit. Ez a szőke férfi teljesen átlagos helyinek tűnik, így első látásra, és ez neki tökéletesen meg is felel. Nem akar feltűnő emberekkel sörözgetni. Semmi szüksége arra, hogy mindenki rá figyeljen. Nah, nem mintha valami rosszban sántikálna... egyszerűen csak nem szereti a feltűnést.
  avatar
  Ethyrlin il Contevilla

  IC hozzászólások száma : 184

  Hullámtörő - Page 5 Empty Re: Fogadó a Vén Csónakoshoz

  Témanyitás  Ethyrlin il Contevilla on 2013-02-22, 19:29

  Már régen volt itt és az Ördögfűben mostanában megszaporodtak a verekedések is, ezért döntött úgy, hogy idejön. No és persze azért is, mert Lili is jön vele. Nem óvja, mint a rózsát a széltől, de óvja, mint húgát a bátyja. És ez tökéletes lesz egy kis ismerkedéshez a környékbeliekkel. Ehhez mérten a puccos ruhák ismét a szekrénye mélyére landoltak, helyette egy átlagember gúnyáját vette fel, egy tisztességes polgárét, vagy kereskedőét – akik persze, nem mindig tisztességesek, de most ez neki mellékes.
  A szokásos fegyverek sem maradhattak el, ezúttal azonban csak átlagos, használt küllemű tőr és egy kopott tőrkard van nála, hogy ne lógjon ki annyira.
  Belépve a pult felé veszik az irányt, ahol kér egy korsó innivalót két kupával, majd az egyik asztal felé veszik az irányt. Egy olyan asztal van, ahol már csak egyetlen ember ül, Liára tekintve arra felé is veszik az irányt.
  - Szabad uram, az asztal?
  Tekint a férfire, futó pillantással végigmérve közelebbről, mennyire jelenthet veszélyt, de bízik magában és húgában is.
  avatar
  Noldor Halbarad

  IC hozzászólások száma : 22

  Hullámtörő - Page 5 Empty Re: Fogadó a Vén Csónakoshoz

  Témanyitás  Noldor Halbarad on 2013-02-22, 11:31

  Életében először jár a városban. Idáig sosem jutott el, korábban más vidékeket részesített előnyben. Azonban valami ezúttal erre hozta. Talán a délről érkező hírek, s a Vöröstől délre tanyázó "vadakról" szóló pletykák miatt döntött úgy, felkeresi a vidéket, s saját maga jár utána, mi igaz az északabbra eljutó mendemondákból...
  A városban nem kell sokat kérdezősködni, hogy kiderítse, a Csónakos lesz a hely, ami az ő igényeinek legjobban megfelel majd. Kibérelt szobájából lefelé jövet lépked a lépcsőkön. Egyáltalán nem feltűnő, kopott mélyzöld köpenyt vetett a vállaira, mely eltakarja kardját az avatatlan szemek elől. Barna nadrágot visel, barna csizmával. A pulthoz lépve kikér magának egy korsó sört, de lehetőleg az ihatóbb fajtából, - a pultosra mosolygó zöld szeme kacsint, s egy extra pénzérme cserél gazdát - majd leül az egyik sarokban lévő üres asztalhoz. Innen jól belátja az egész helyet. Nem tart ő senkitől, s őt senki sem ismeri ezen a vidéken. Csak figyelni szeretne, megismerni a helyet, az ide járókat, s így a város egy szeletét. Más célja, egyelőre, nincs.
  Eric Crow
  Eric Crow

  IC hozzászólások száma : 115

  Hullámtörő - Page 5 Empty Re: Vén Csónakos

  Témanyitás  Eric Crow on 2012-12-08, 20:56

  [Elfek kincse - kaland]

  *Meglepődést színlel bal szemöldöke magasra futtatásával, miközben a lány alaposan végigméri különböző kígyókat szóba hozva, de persze nagyon jól ismeri már azt a huncut pillantást és hamiskás mosolyt a hölgy arcán.*
  - Egészen biztos, hiszen az enyém a gatyámban van még... *a hangsúly a "még"-en, de nincs idő tovább viccelődni, mert a szomszédos asztalnál a hangulat a tetőfokára hág, sőt, kicsit talán még túl is csordul, mert nem elég, hogy hangoskodnak, mindjárt dűteni-borítani kezdenek, amit nem életbiztosítás ilyen közelségből szemlélni és ne adj Isten véletlen részesévé is válni.*
  - Osztom a gondolatodat, de remélem megnyugtatlak, ha azt mondom: ebből verekedés lesz. *súgja vissza és egy pillantással hamarabb kezében sörével föláll székéről, hogy, ha bármi baj történne testével megvédje a nagybetűs NŐ-t.*
  *A probléma pedig Eric jóslásának megfelelően meg is érkezik a szomszédos asztaltól. Ennyit a nagyszerű asztalválasztásról, és a kellemes sörözgetős-beszélgető napról. Alig tesz pár lépést Sally asztala felé, menetrend szerint be is fut balról az első asztaltól érkező jómadár, aki nem elég, hogy figyelmetlen, még alkalmatlankodva bele is fut a székükbe nagy sietségében. Az orra eséstől Eric menti meg akaratán kívül, akit telibe talál a menekülő koldus.
  Nem problémázik a dolgon egy pillanatig sem, nem az a felháborodós típus, sokkal inkább a humoros oldala felől ragadja meg a pillanatot, míg a többféle szempontból is szerencsétlen fickó nem eszmél. Ha már úgy is testközelbe került, gyorsan tánctartásba kapja a fazont, és a lötyögő sörrel kezében rázendít.*
  - Mééég azt mondják nagy simlis vagyok... *ereszti ki hangját, hogy mindenki jól hallja, eközben pedig látványos, ki tudja mely vidékről származó tánclépéssort mutat be a hirtelen távozni akaró táncpartnerével egészen a pultig, ahol az első székbe pördíti.*
  - ...bort a barátomnak! *tapsolja meg a mutatványt, de őszintén szólva nem viseli szívén a csaló sorsát. Ő csak szó szerint kijátszotta magát, és reméli, hogy Sally-t is a kényes szituációból.*
  Sally Wentworth
  Sally Wentworth

  IC hozzászólások száma : 212

  Hullámtörő - Page 5 Empty Re: Vén Csónakos

  Témanyitás  Sally Wentworth on 2012-12-07, 14:21

  [Elfek kincse - kaland]

  *Belenevet a korsó sörbe az idomított kígyót hallva.*
  - S biztos vagy benne, hogy ez a kígyó a zsebemben van? *Pillant végig Ericen egy bizonyos pontig jelentőségteljesen és roppant kaján vigyorral.*
  - Ne aggódj, tudom, mit kívánok. *Kacsint hozzá és kortyol a sörből. Már éppen kezdene újból érdeklődést mutatni Eric története iránt, mikor reccsen a szomszédos asztal a csapástól. Egy pillanatra odakapja a fejét Sallyt, majd Erichez közelebb hajolva szól, de innentől már nem veszi le tekintetét a kockázókról.*
  - Ó, ez nagyon ismerős innen. *Jobb nem is kérdezni, honnan.*
  - Mi lenne, ha kígyóstul, söröstül visszaköltöznénk a pulthoz? *Kérdés közben már készülődik is, noha előbb a széktámlán lévő köpenyéért nyúl elengedve a sört. Ekkor lökik a másik asztalt, s Sally már áll is fel a székről, elkerülve az elvágódást. Saját asztalukba ugyan beleakad, minthogy a menekülni próbálótól másfele nem tudott lépni, ki is borul a söre, talán még Ericé is, ha nem figyelt rá vagy nem fogta a kezében. Ezután igyekszik úgy megkerülni az asztalukat Sally, hogy az gyors is legyen, át is lépje a felborított széket és ne a kockázók asztala felé kerülje meg. A sört most hagyja a fenébe, úgy is mindegy már.*
  avatar
  Khaleln Ehra'il Naar

  IC hozzászólások száma : 18

  Hullámtörő - Page 5 Empty Re: Vén Kitartó

  Témanyitás  Khaleln Ehra'il Naar on 2012-12-04, 16:26

  [size=150:1jo98xdc]Elfek kincse – kaland
  [size=150:1jo98xdc]- bevezetés -
  I. szál
  Sally – Eric – Anton


  Az asztalon végiggurulnak az újonnan üzembe helyezett dobókockák, s a gonoszképű tag felröhög, majd a kis koldusforma veszi a kezébe a kockákat, s hosszasan rázogatni kezdi, s ami vigyor a képén van, az minden, csak nem megnyugtató. Az fogatlan öreg rászól, hogy gurítson már, mire némi szabadkozás következik a koncentrációra és az összpontosításra, majd ráfúj a kezére, mint egy jó bűvész, s veti a két csontkockát…

  Eközben a söntés mellett Irfan kapja fel a fejét hirtelen, s szinte azonnal maga mögé néz, majd a hozzá beszélő Antonra, majd a csiripelő madarak szó hallatán egy gyanakvó pillantást ver a kocsmáros felé, s azonnal vizualizál egy ronda, kövér, tollakopott dögkeselyűt, de a hajó, az mégis csak hajó.
  – Irfan Marrukh – mutatkozik be ő is, elhagyva tudományos fokozatát. – Miféle szolgálatokat, uram? – kérdez vissza első körben, elvégre fő az óvatosság, bár legszívesebben megkérdezné, hogy talán van-e bérelhető hajója, vagy éppen ismer olyat, akinek van, de ezt most megállja.

  …nagyjából 18at pördül a sarkán mindkét kocka, mire megállapodik: 3-as és 2-es a mutatott két szám. A kolduson látszik, hogy ehhez lenne egy elmés megjegyzése, de ideje nincs elsütni.
  – Guríts újra! – parancsol rá a gonoszképű, mire az felmarkolja a kockákat, s mindkét kezét válla magasságába emeli.
  – Ugyanmá’! Korag! – szól vissza. – Hát vesztettem, Tied a pénz, visszanyerted. Hallod?
  – Ugyanmá’?! Koragot nem veri át senki – s két méretes öklével az asztalra csap, ami hatalmasat reccsen, de egyben marad. Erre már a kocsmáros is felkapja a fejét, az asztal körül meg megfagy a levegő, s az eddig ott döngicsélő „széplányok” is hátrébb húzódnak.
  – Hogyne? Hogyne? Dobok már, dobok! – mondja a koldus, s vadul rázni kezdi a kezébe zárt kockákat, majd elveti, de úgy, hogy azok az asztal túloldalán a földre bucskáznak. Koragon kívül a két matróz a földre les, míg a koldusgúnyás fickó megmarkolja az asztal felé eső szélét és nekilöki a túloldalon lévő hármasnak (akiket ez egy pillanatig valóban fel is tart), majd igyekszik kereket oldani, de nem mérve fel a rendelkezésére álló teret, egyenesen Sally székébe szalad vele, s a következő pillanatban elvágódik a földön, rántva egyet esés közben a szék támláján, s ha Sally nincs észnél, ő is a földre kerülhet.
  avatar
  Anton Diree

  IC hozzászólások száma : 2

  Hullámtörő - Page 5 Empty Re: Vén Kitartó

  Témanyitás  Anton Diree on 2012-12-02, 23:15

  [Elfek kincse - kaland]

  ~Hmm... hajót akar bérelni... és talán még pénze is van rá... ~ Anton ugyan továbbra is a fekete hajú fehérnép irányába néz, de már nem látja. Lelki szemei előtt már formálódik is egy a habokon sikló, szélsebes háromárbócos... bár az még szöget üt a fejébe, hogy ha sivatagi útra akar menni, és itt van sivatag, több is mint kellene, akkor minek hozzá hajó? A kialakuló bunyó egy csöppet sem izgatja, lassan már amúgy is itt lett volna az ideje, hiszen itt általában mindig alkonyattájt az úri közönség verekszik. Most talán kicsit korábban kezdték, de ennyi még belefér. Így hát végül elszakad a nőtől, és a tudósforma alak felé fordul, természetesen magával víve a hely specialitását, a rumot, aminek íze egyszerűen elmondhatatlan... de aki valaha is megkóstolta, soha nem felejti el.
  - Szép napot, jó uram! - köszönti a kis fickót. - A nevem Anton Diree, és a madarak azt csiripelték, hogy hajót szeretne bérelni. Ebben az esetben felajánlanám a szolgálataimat, úgy hiszem szüksége lehet rájuk. - kezd bele egy jó nagy adag önbizalommal és magabiztossággal a mondandójába, hiszen abból nagy baj nem lehet.*
  Eric Crow
  Eric Crow

  IC hozzászólások száma : 115

  Hullámtörő - Page 5 Empty Re: Vén Kitartó

  Témanyitás  Eric Crow on 2012-12-02, 21:09

  [Elfek kincse - kaland]

  *Jobb szó nem jutott az eszébe, ami hűen jellemezné önimádó valóját eme helyzetben, így Sally ismétlésére elégedetten biccent, egy amolyan „úgy van” stílusút. A mosolyt persze most sem teszi zsebre, hogy is tenné, örül, mikor a lány is jó kedvében van, hiszen akkor mégiscsak jobban telik az idő, még egy ilyen szerény fényűzésben pompázó helyen is, mint, ahol jelenleg is tartózkodnak. Derűs hangulat mellett a sör is selymesebb és valahogy könnyedebben gurulnak le az ember torkán, mint más esetben.*
  - Vigyázz mit kívánsz… - súgja vissza kajánul a férfi egy-két huncut szemöldökvonogatást is melléfűzve szavai nyomatékaképp – idomított kígyócska, tudja hol kell marni, hogy utána gyorsan elcsábulj… vagyis, kábulj… - biccenti oldalra fejét, de nem reagál a nyelvbotlásra, hiszen ez nem volt betervezve, de talán így még jobban is hangzott.
  - Én, a helyedben vigyáznék vele… - mutat kissé rémült ábrázattal elkerekedett szemekkel a lány zsebében tekergőző sziszegő felé, ennek a fele sem tréfa. Legalábbis ezt szeretné elhitetni hites asztaltársával.
  - Jó, jó, akkor csak figyelj – inti mindkét kezével nyugalomra a város legszebb hölgyét, mert egy ilyen nőnek semmilyen módon nem tud ellenállni. Pedig nagyon ellene volt a mesének, ám most mégis gyengének bizonyult.
  *Viszont mielőtt belekezdhetne, dobókockák hasítják feléjük a levegőt, és majdnem egyenesen a szent sörbe kötnek ki, hogy aztán ólmos aljukkal egészen az aljáig süllyedjenek.
  Eric is gyorsan levágja a szituáció lényegét, és egy gyors lökéssel kitolja az asztalnál lévő üres széket vész esetére. A szék kitűnő támadófegyver, a hiedelemmel ellentétben nagyon nehezen törik, masszív kis szerkezet és elég nagy felületen tud kárt tenni. Nem írták ugyan rá használati utasításként, de kiválóan alkalmas feltüzelt matrózok ellen alkalmazni, ha a helyzet úgy kívánja. És ilyen apróságok esetében, mint cinkelt kocka, nem is olyan nagy gond, ha kéznél van.*
  - O-ó… - egy kortyot még megenged a jóból, de érzi a zsigereiben, hogy többre már nem futja ebben a tesztoszteron gőzös hangulatban, amibe sikerrel bevonta őket is a szomszédasztal díszes társasága.
  Sally Wentworth
  Sally Wentworth

  IC hozzászólások száma : 212

  Hullámtörő - Page 5 Empty Re: Vén Kitartó

  Témanyitás  Sally Wentworth on 2012-12-01, 19:57

  [Elfek kincse - kaland]

  - Látó, mi? *Nevet magában fejét csóválva. Na csak jöjjön úgy az alkalom, hogy Eric valamit ne lásson előre, meg fogja kapni ezt a becenevet akkor. Ott marad ajkain a mosoly, ami csak szélesedik picit, mikor Irfan elfogadja a datolyát. Szívesen osztogatja Eric nasiját, a pisztáciát nem véletlen nem kínálta fel, mert az az övé. A főhajtásra mosolygós biccentés hát a válasz, s azzal a két sörrel ment asztalukhoz, hogy ott aztán kényelmesen elhelyezkedjen.*
  - Kígyó? Na, ha megmar a combomon, te fogod kiszívni a mérget. *Mondja halkabban és kajánul pillantva a férfira, de nem nyúl a zsebéhez ellenőrizni. Tudja, hogy csak ugratja Eric. Nagyot kortyol a sörből, s aztán azt visszatéve az asztalra körbepillant. Egészen olyan érzés, mintha valaki figyelné... Eric szavaira kapja vissza tekintetét az egybegyűltek pásztázásáról. Kicsit emeltebb hangon mondja, mivel a mellettük lévő asztalnál is hangoskodnak, s ha érteni akarják egymás szavát, muszáj lesz. Oda-odapillantott rájuk, de nem tűntek egyelőre veszélyesnek.*
  - Jól van ám, te Varjú, nem is hiszek neked ezután. Felcsigázol azokkal a titokzatos könyvekkel, hogy majd itt mesélsz, aztán mire ideülünk és mondhatnád, megint csak kibújsz a... Hm? *Megakad a mondat, ahogy hajához kap érzékelve, hogy ott valami kikötött. Felkészül a legrosszabbra, miközben tekintete követi a söre mellett megérkező dobókockát.*
  - Még jó, hogy nem a sörömbe... *Közben kiveszi a fekete tincsek közül a másik dobókockát. Próbaképpen felveszi a söre mellett landoltat és eldobja az asztalukon. Közben nagyokat kortyol a sörből, mert van egy olyan érzése, nem sokat ihatnak meg abból már. Ahogy megállnak a kockák, a korsó alja koppan az asztalon.*
  - Hú, ezeket lehet megtartom! Imádom az ötösre cinkelt kockákat! *Mondja fennhangon, elvigyorodva nézve fel Ericre, majd a összecsapni készülőkre sandítva, készen arra, hogy bármikor felpattanjon ő is a székről és eltűnjön tűzközelből.*
  avatar
  Khaleln Ehra'il Naar

  IC hozzászólások száma : 18

  Hullámtörő - Page 5 Empty Re: Vén Kitartó

  Témanyitás  Khaleln Ehra'il Naar on 2012-11-30, 13:24

  [size=150:1zbazfzq]Elfek kincse – kaland
  [size=150:1zbazfzq]- bevezetés -
  I. szál
  Sally – Eric – Anton  Irfan tétován nyúl az ismeretlen nő felé tartotta datolyához, majd főhajtással megköszöni a fekete szépség kedvességét, a kocsmáros erre csak fejet csóvál, nem szokott az efféle tutyimutyi vendégekhez, vagy legalábbis lenne rá egy erszénynyi aranya, hogy az ilyeneket zúzzák le leghamarabb idebenn a kötekedő részegek, ha nem kotródnak el mielébb.

  … és ama erszény – bár nem teszi fel tétnek – meg is érkezik az ex-kalóztól, s félmosollyal az ajkain a kocsmáros kibontja, beletúr, foggal minőséget ellenőriz, majd kötényének zsebébe vágja a bugyellárist és Anton mellett elkezdi ronggyal tisztogatni a söntés felületét, aztán kitölt egy kupicányit a kalóz itteni kedvenc, vagy kedvencnek gondolt italából.
  – Kit ide nem hozott a jószerencse?! – mondja, hiszen ez tényleg szerencse kétfelől is… egyrészt itt a tartózás, amiről majd minnyá’ ellenőrzi, hogy nem-e sumákság, és, ha már sumákság, hát ez a második indok. – Látod ott azt a kis fickót? – bök tokás állával Irfan felé, s bizalmasan folytatja. – Valami tudósféle és hajót akar bérelni… valami sivatagi útra készül… "nagy felfedezés" aszondta az imént… elmondom neked, mer’ jóvendég vagy – s várja a reakciót, már ha lesz… ha nem akkor odébb megy, mert a pultot mások is támasztják, s azokkal is foglalkozni kell.

  …eközben Sally és Eric asztala mellett a kockázás egyre inkább perpatvarba kezd átmenni, s most következne az a rész, hogy „csalás”-t kiabálnak, mire az egyik tag felajánl két új kockát a folytatáshoz. A vélhetően ólmozott kockákat szorongató fickó egy rá meredő szikrázó pillantástól megijedve a háta mögé dobja a kockáit, amiből az egyik Sally hajában, a másik meg a nő korsója mellett az asztalon landol, s persze hogy a cinkelt oldalával lefelé. (Ha jobban szemügyre veszik őket, látható, hogy a kockázók 5en vannak, egy nagydarab, gonoszképű fickó, egy csenevész koldusforma /ő dobta most a kockát Sally-nek/, egy fogatlan öreg és két tipikusan matróz, fegyverük /kisebb kések, tőrök/ csak a két matróznak és a nagydarabnak van. Persze még páran lézengenek a közelükben, főleg olcsó lotyók, azzal a céllal, hogy azonnal ráakaszkodjanak a nyertesre.)
  Eric Crow
  Eric Crow

  IC hozzászólások száma : 115

  Hullámtörő - Page 5 Empty Re: Vén Kitartó

  Témanyitás  Eric Crow on 2012-11-28, 19:58

  [Elfek kincse - kaland]

  - Nem, nem! - rázza nemlegesen a fejét, mert bizony itt egy kis kiigazítás várat magára
  - Jobb szeretem, ha látónak neveznek. - húzza ki magát büszkén - Hiszen előre láttam, hogy ez lett volna a következő kérdésed. - újabb vigyor és apró bólogatások, mert ez bizony így van. Ő nem szokott védekezni, főleg úgy, hogy az gyanús legyen. Amit kigondol, az esetek többségében ki is mondja, még akkor is, ha abból egy jó kis kocsma bunyó kerekedik. Nem az a félős típus, bár nem is az az öngyilkos fajta, legjobb, ha úgy mondjuk, hogy megvan a magához való esze... sőt, talán furmányosabb is attól, mint azt első látásra ki lehetne nézni huncut szemeiből.
  - Ő mindig ilyen... - legyint szélesen vigyorogva, mintha meg se lepné ez a módi, de ilyen tényeket hallva jobb, ha óvatos lesz, kitudja miféle fülekbe jutnak el az információk. Annyi biztos, hogy ő valami másra számított, ami a viselkedést illeti. Talán megjátssza, bár az ilyesmit nagyon nehéz...
  - Na megyek, lefoglalom az asztalunkat. - egy apró biccentést követően már távolodik is a pulttól, de amint megfordul arca komollyá változik. Eléggé aggasztja ez az információ, hiszen az eltulajdonított könyvek nem kapható minden bazárban, sőt... egyediek... és, ha valaki elveszít egy ilyet, nem biztos, hogy másnap a kockázás az első, ami az eszébe jut.
  - A jobb zsebedben lévő aprócska sivatagi kígyón kívül más egyebet nem rejtettem el... - mutat a zsebecske felé teljes nyugodtsággal, majd hozzáteszi. - és a kígyó legkedveltebb finomsága a datolya! - nem mosolyintja el magát, próbál komoly maradni, mert a vicc eladása az egyik legfontosabb a poénnál.
  - Egészségesre! - mondja, a kis közjátékot követően Sally társaságában, kinek közelében még a sör is jobb ízűbb... akármilyen vizezett lőréhez is van szerencséje.
  - Áhá - derül fel az arca a könyv kérdezésével egy időben - arról majd talán egy másik időben, elég gyanús a dolog, és itt sokaknak olyan jó fülük és szájról olvasási képességeik vannak, hogy nem is gondolnánk. - tálalja jókedvűen az álca fenntartása érdekében a dolgot és reméli, hogy a lány nem firtatja tovább.
  avatar
  Anton Diree

  IC hozzászólások száma : 2

  Hullámtörő - Page 5 Empty Re: Vén Kitartó

  Témanyitás  Anton Diree on 2012-11-26, 19:40

  [Elfek kincse - kaland]

  *Az istenek komisz kedvükben tekinthettek le ma Antonra. Megint kint járt a kikötőben és sóvárgó/becsmérlő kettősséggel a tekintetében mustrálta végig a hajókat. Nagyon szeretett volna már újra a fedélzeten állni, figyelni ahogyan a szél megduzzasztja a vitorlákat, és aztán csak szelni a habokat egy hajóval, ami az övé... és egy legénységgel, ami nem árulással fizeti meg a bőséges zsákmányt. Így hát mire eljut a Vénig, igencsak komisz kedve kerekedik... talán leissza magát a sárga földig, talán kiprovokál valami jófajta kocsmai csetepatét... esetleg összeszed egy-két szajhát akik szenvedélyük lángjaival legalább egy kis időre kitöltik az űrt, ami a szíve helyén van. Mégis, a bejárat előtt hangos nyávogás vonja el figyelmét önnön sanyargatásáról... egy hófehér macska ül nem messze tőle a lehető legnagyobb mocsokban, és valami halféle maradéka hever előtte. Ő azonban, mármint a macska, egyenesen Antonra néz, és most, hogy felkeltette a férfi figyelmét, a lehető legkifejezőbben mered rá egy újabb nyávogás keretében, majd az előtte heverő hal maradékára néz, hogy utána visszanézhessen Antonra.
  ~ Kotródj innét büdös dög.. ~ tódulnának már a szavak a szájára, ám aztán mégse mond semmit. A macskákkal jobb vigyázni, ki tudja mi mindent látnak , és egyébként is... így hát ahelyett, hogy hozzávágna valamit, lehajol mellé, és megsimogatja az akkor már erőteljesen doromboló jószágot. - Szervusz te dög! Most először én eszek, de ha végeztem gondom lesz rád is! - fejezi be még egy utolsó tarkócirógatás keretében, majd egy leheletnyivel jobb kedvvel lép be a kocsma ajtaján. Fekete bőrnadrágot és fehér inget visel, kezét az oldalánál lévő kard markolatán nyugtatja, és első lépésként felméri, akad-e ellensége vagy akárcsak rosszakarója a teremben. De ma úgy tűnik, el fog jutni a pultig. Így hát lendületes léptekkel vág keresztül a termen, majd elővesz egy marék ezüstérmét. - Itt a tartozásom, vén kocsmarabló! - szólítja meg szívélyesen a kocsmárost, régen ismerik egymást, hiszen hitelt is kaphatott nála, ami errefelé a legnagyszerűbb barátságnál is nagyobb dolog.- Most pedig rumot, de nehogy valami kis kupicát adj... inni akarok! - majd a tekintete másodszor is körbepásztáz a teremben, és megakad a szeme egy fekete loboncon, és a hozzá tartozó fehércseléden. És, mivel a tekintete megakad a hölgy alakjában, így hát teste követi a tekintetét, hátat fordítva így a pultnak, hogy kényelmesebben is elidőzhessen rajta a tekintete. Esetleg némelyek ezt erkölcstelennek vagy sértőnek érezhetik... de ezek a mások le vannak ejtve egy pallónyi magasságból, hátrakötözött kézzel... vagy ha még nincsenek is, ami késik nem múlik.*
  Sally Wentworth
  Sally Wentworth

  IC hozzászólások száma : 212

  Hullámtörő - Page 5 Empty Re: Vén Kitartó

  Témanyitás  Sally Wentworth on 2012-11-26, 10:20

  [Elfek kincse - kaland]

  - Mmmm.... *Csillannak fel rögtön szemei a pisztáciát látva, s csak azért nem rabol rögtön belőle, mert a csapos Sally nem kisebb örömére közli, hogy sör az van.*
  - Akkor két korsóval! *Szól még utána, de szerencsére ez egy rendes kocsmárosnak tűnik, akinek megvan a magához való esze, mert alapból két korsót vitt magával. Ez alatt Sally legalább zsebébe tüntetheti el a pisztáciákat, persze csak időlegesen, míg egy asztalhoz nem kerülnek.*
  - Nem csented mi? Tudod az ilyen előre védekezések mindig nagyon gyanúsak. S gáláns ajánlatodat nem tudom visszautasítani. *Villant komisz mosolyt Ericre, mikor felajánlja, hogy kétszer hívja vissza cserébe. Tekintve, hogy ezt az italt sem igazán Sally fizeti, hanem Omar, nos... igazán kedvére valóan alakulnak a dolgok, imádja, ha a férfiak meghívják egy italra. Vagy kettőre. Az Omarra vonatkozó információkon kicsit felhúzza a szemöldökeit.*
  - Kirabolták volna? Akkor meglettek azok a könyvek vagy hamar túltette magát a veszteségen, mert ma csakugyan vidám kedvében volt! De tényleg! Miután még vesztett, azután is vigyorgott. *Néz meglepetten Ericre, s bólintással veszi tudomásul, hogy erről többet majd az asztalnál tudhat meg, és hogy Eric elment megkeresni azt az asztalt. Ő visszafordul a pulthoz, várván a két korsó sört, s tekintete addig a mellette álló, kissé elveszettnek tűnő, s innen legalább annyira mint ő, csak másképpen kilógó Irfanra pillant. Küld egy mosolyt felé, s nyitott tenyerét felé nyújtja.*
  - Datolyát? *Kérdi lazán mosolyogva, s ha Irfan kér, akkor vesz, ha nem, akkor nem, megy Sally zsebébe a datolya, az erszényéből kifele meg a két sör ára. Biccent a pultosnak, az ismeretlen Irfannak, majd a két sört magához ragadva egyensúlyoz át a termen Ericet keresve. Leteszi az egyik sört a férfi elé, a másikat a másik helyre, mielőtt még leülne átpillant kíváncsian a másik asztalra, ahol a kockázás folyik. Leveszi ez idő alatt a homokszín köpenyét, s azt kétrét hajtva a szék támlájára teszi, majd zsebeiből kiszedi a datolyát s pisztáciát az asztalra.*
  - Mást nem rejtettél el nálam, ugye? *Pillant Ericre mosolyogva, s leül, majd emeli korsó, szerinte biztosan vizezett sörét a férfi felé.*
  - Egészségedre, meg Omaréra! *Kortyol a sörből, s vizezés ide vagy oda, amilyen szomjas volt már, nem izgatja milyen a sör, csak folyadék legyen és sok és nem rum.*
  - No mesélj, miféle könyveknek kélt lába? *Kérdi aztán, mert ha így ki lettek emelve, nem akármi kis olvasmányok lehettek. S most, hogy pár korttyal leöblítette száraz torkát, már vesz a pisztáciából.*
  avatar
  Khaleln Ehra'il Naar

  IC hozzászólások száma : 18

  Hullámtörő - Page 5 Empty Re: Vén Kitartó

  Témanyitás  Khaleln Ehra'il Naar on 2012-11-25, 17:40

  [size=150:iz0qdqyz]Elfek kincse – kaland
  [size=150:iz0qdqyz]- bevezetés -
  I. szál
  Sally – Eric – Anton  Sally feltűnését a kocsmában kíséri néhány füttyszó, egy részeg még el is indul felé, hogy üdvözölje, de félúton nekiesik egy széknek és elterül. A legtöbben azonban ügyet sem vetnek rá, hiszen ha nem a helyi hastáncosnők kötik le a figyelmüket, akkor vagy kockáznak, vagy egyéb ügyeiket vitatják meg italaik felett.

  Irfan hirtelen kapja a fejét az ismeretlen nő felé, aki tulajdonképpen megzavarja az eszmecseréjét a kocsmárossal… bár már feladta, hogy bármit is elér a fickónál, pedig azt mondják, hogy a kocsmák a városok legjobb információs központjai. Irfan ezt most nem így látja, vagy egyszerűen az elefántcsonttornyában élő tudósként nem tudja, hogy kell rendesen kérdezni, informálódni, így jobb híján csak szemlélőjévé válik a közelében történő eseményeknek.
  Abdhar a kocsmáros ezt (már a szerencsétlenkedést) valószínű megérzi rajta, hisz úgy hajtaná el szerencsétlent, mint teve a pofátlan legyeket a piactéren, meg aztán az ő figyelmét jobban leköti az idebent puccosnak számító vélhetően északi, vagy féldzsahim nő feltűnése. De a származás mindegy is, ha tud fizetni, s a kocsmárostól is kap egy biccentést.
  – Van sör! – mondja, s az ezüstpénzt felveszi a csapszék lapjáról, aztán indul, hogy egy korsóval… vagyis a nőhöz csatlakozó fickó miatt két korsóval csapoljon a jobb minőségű italból, ami csak itt jobb minőségű, a Gyöngyben pl. éppen megütné a középkategóriát alulról. Talán két percbe is beletelik, mire a két agyagkorsó a nő elé kerül.
  A hely meglehetősen tömve van, de egy alacsony asztal még szabad. Ennek a szomszédságában kockázás folyik, s a gurításokat egy-egy üdvrivalgás, illetve méltatlankodó morgás követi.
  Eric Crow
  Eric Crow

  IC hozzászólások száma : 115

  Hullámtörő - Page 5 Empty Re: Vén Kitartó

  Témanyitás  Eric Crow on 2012-11-25, 12:32

  [Elfek kincse - kaland]

  *Eric a rögtönzések nagymestere, noha nagyban segíti munkáját olykor a szerencse és a véletlenek egybeesése is, ami ugyebár nem hátrány egy magafajta „úri tolvaj” számára. Így sikerül a zsebfeltöltős művelete is, mikor a hölgy épp az ezüstjeivel van elfoglalva. Tudni illik olyankor vagyunk a legsebezhetőbbek a zsebmetszők számára, mikor saját vagyonunkkal vagyunk elfoglalva, hiszen akkor egyik legféltettebb kincsünkre, a pénzünkre figyelünk, nehogy véletlenül többet adjunk, leejtsük, meglökjenek, stb. Ekkor lehet csak egy pillanatra, de megfeledkezünk a közelünkben lévő tárgyainkról, utazóládákról, zsákokról, esetleg egy köpenyről vagy netán levett ruhadarabjainkról.
  A datolya így belekerül a mit sem sejtő Sally zsebébe, kinek figyelmét rögtön el is tereli a köszöntéssel. A méltatlankodásra egy sunyi vigyorral és ujjának a célhelyre mutatásával válaszol.*
  - Ah, tudtam, hogy megjegyzed – nyúl bele bal zsebébe, melyben a lány kedvence, pisztácia lapul.
  - Tessék, válogass belőle kedvedre… - teszi ki a pultra, majd rögtön hozzáteszi védekezőn felemelve kezeit. - …nem csentem őket, tegnap vettem egy adaggal a piacon. – tudja ő, hogy Sally nem csinálna ebből problémát, de akkor is, jobb tisztázni a félreértések és az egyszerű szarkákkal való összekeverés végett, hogy ez a finomság teljesen legális úton jutott a férfihez.
  - Köszönöm, elfogadom, milyen kedves vagy. – kacsint szélesen vigyorogva, miközben magához vesz egy szimpatikus darabot a sok közül.
  - Nagyon ízletes… és megtisztelsz a meghívással… bár ez így nem úriemberes. Hogy néz az ki, hogy meghívsz. – csóválja meg a fejét – Akkor ezután két italra vagy a vendégem, nos? Mit szólsz hozzá? – érdeklődik, mert hát mégiscsak úgy illik, hiába a datolyás-pisztáciás kedveskedés, mégiscsak neki kell intézkedni meghívás ügyében
  - …Omar?... – néhány másodperc beletelik mire megállapodik elméjében a név és a névhez arcot is köt
  - Az az Omar, akinek nemrégiben kirabolták az otthonát és elvitték az állítólag tulajdonában lévő El-maihii könyvek egyikét? – és, ha már így telibe találta Sally a munkát, melyen épp dolgozik, egy fejbiccentéssel jelzi, hogy az asztalnál majd mesél erről bővebben is
  - Rendben, kíváncsi vagyok mennyivel rövidítetted meg. – újabb vigyor, de már indul is lefoglalni az egyik üres asztalt valahol a hátsó traktusban.
  Sally Wentworth
  Sally Wentworth

  IC hozzászólások száma : 212

  Hullámtörő - Page 5 Empty Re: Vén Kitartó

  Témanyitás  Sally Wentworth on 2012-11-24, 11:58

  [Elfek kincse - kaland]

  *A feltűnésmentes érkezés sikeres, na meg a zsebe tartalmának megváltoztatása is, amit vélhetően akkor használt ki Eric, mikor Sally előszedte az ezüstöt a kocsmárosnak, mert különben az a homokszín köpeny megnehezítette volna a férfi dolgát rendesen. Így viszont csak a köszönés lesz az, amire felfigyel Sally, s cinkos vigyort villant rögtön a férfira. Tekintete kicsit elidőzik azon a többnapos borostán, nem rosszallóan, épp ellenkezőleg.*
  - Hogyhogy meg sem kínálnálak? Két italt akarok rendelni... Milyen datolya? Milyen zseb? *Kezdett el méltatlankodni a méltatlankodás miatt, hiszen feltett szándéka volt két adagot rendelni abból a tetszetős italból, amit le tud dumálni a csapossal és nem rum. Gondolt ő Ericre, meg amúgy is a fene igyon egymagában, nem búslakodik ő! A datolya meg zseb említésére kezével zsebéhez kap, majd a másikhoz, s ekkorra már megjelenik egy hitetlenkedő mosoly az arcán, előhúzva a datolyákat a zsebéből.*
  - Ennyi idő után igazán megjegyezhetnéd, hogy a pisztáciát szeretem. Iiigen, tudom, hogy te meg a datolyát. *Nyújtja is nyitott tenyerét a férfi felé, hogy vegyen belőle, elvégre ez volt a cél, hogy Sally megkínálja azzal a datolyával, amit a férfi szeret igazán. Megeszi ő is, szereti is, de a pisztáciát semmi sem taszíthatja le a piedesztálról.*
  - Én hozok italt, meghívlak... vagyis inkább Omar - tudod, az a harcsabajszú őr a főkapunál - hív meg rá mindkettőnket, majd elmesélem! Te addig próbálj meg keresni valahol valami szabad asztalt vagy asztalrészt. Bár nem sok van.. *Pillant körbe, majd figyelme ismét a kocsmárosé, mi jót tudna nekik ajánlani rum helyett? Omar említéséből meg sejtheti Eric, hogy az italmeghívás mögött valami megnyert fogadás állhat... már megint.*
  Eric Crow
  Eric Crow

  IC hozzászólások száma : 115

  Hullámtörő - Page 5 Empty Re: Vén Kitartó Fogadó

  Témanyitás  Eric Crow on 2012-11-23, 19:09

  [Elfek kincse - kaland]

  *Többnapos borosta és némi somoly ül a barna szempár társaságában Eric arcán, miközben a Vén Kitartó felé igyekszik. A borosta szokásosnak mondható, a huncut somoly is, bár most oka is van… és nem, nem valami rosszban sántikál, mint általában, hanem inkább egy kisebb meglepetésre készül, amolyan ügyes extolvaj módjára, már, ha van egyáltalán ilyen megnevezés egy lantot letett, alvilágot is megjárt alakkal szemben. Ez a mesterség elfeledhetetlen, a mozdulatok a jól megtanult, jól bevált, tökéletesen működő összhang miatt, soha nem törlődnek ki teljesen, csupán megkophatnak a finom részei. A váltás azonban még nem olyan régi, szóval a felszínen van az, amit az idő vasfogát táplálja a későbbiekben.
  Jelen ruházata inkább szerencsevadász benyomását keltheti a szelíd utcanépben, mintsem kisstílű tolvajét, noha a férfi soha nem volt a piaci szarkák konkurenciája, de még a kincstárak is biztonságban voltak vele szemben. A felsoroltakban nincs semmi izgalmas, semmi veszély, semmi kihívás, márpedig, hogy ne unjon rá az ember fia kell lennie a busás jutalom mellett valaminek, ami visszavonzza a próbálkozót. Gondosan megválogatott ruhájáról már messziről látszik az igényesség, mert a kinézetre még, ha annyira nem is lényeges, mindig adni kell. Nem lehet állandóan feketében járni, vagy egy bevett ruhakombinációhoz ragaszkodni. A könnyű viselet preferált ezen a vidéken, a könnyű, szellős és még véletlenül sem a hivalkodó. Nos, ezen szempontoknak és a bőrvért nyújtotta biztonságnak eleget téve lép be a kocsma ajtaján, ahol abban a pillanatban megcsapja az orrát az ilyenkor szokásos alkohol és dohány egyvelegek különböző kombinációja, ami már-már felér egy részegedéssel. Feleslegesnek érzi a köszönést, senki sem figyel fel rá, mindenkinek megvan a partnere, a társasága, minek zavarja őket holmi köszöntő szóval… az illemet meg egy kocsmába senki se várja el.
  Amennyiben sikeres a feltűnésmentes érkezése, rögtön kiszúrja a hely szépséges leányát, kihez útja alapvetően is vezetett. Hátulról támad, kihasználva az italválasztás adta figyelemlankadást, és mikor a hölgy mellé ér, óvatosan áldozata zsebébe csúsztat valamit. Egy szempillantással később pedig a semmiből tűnik elő a lány számára, akit széles mosollyal köszönt.*
  - Rum mentes, kellemes napot! – szól a köszöntés, ami nem véletlen, hiszen megütötte fülét a korábbi mondat, amivel csak egyet érteni tud. Sosem volt az a nagy hajós alkat, így a rum sem tartozik a mindennapjaihoz.
  - Cöh…, meg sem kínálnál. – ingatja fejét halvány mosollyal – egy félmaroknyi datolya lapul a zsebedben és nem is adnál belőle? – mutat a hölgy zsebe felé, miközben jó színészhez mérten magasra vonja szemöldökeit, és kíváncsian várja a reakciót
  Sally Wentworth
  Sally Wentworth

  IC hozzászólások száma : 212

  Hullámtörő - Page 5 Empty Re: Vén Kitartó Fogadó

  Témanyitás  Sally Wentworth on 2012-11-23, 13:58

  [Elfek kincse - kaland]

  *Jobbra néz, balra néz.*
  ~ Hogy a férfiakra mindig várni kell...~ *Kis költői túlzást megenged magának, dacára annak, hogy a megbeszélthez képest ő érkezett korábban.*
  ~ Én ennél szomjasabb vagyok.~ *Dönti el pillanatnyi gondolkodás nélkül és belép a Vén Kitartóba. Úgy is úgy szólt a megállapodás, hogy bent találkoznak. Belépve röpkén körbepillant, hátha mégis itt van már a keresett személy, de úgy tűnik, tényleg Sally érkezett korábban.*
  - Nap ragyogjon, Jó szelet... *Köszön így is, úgy is, válogasson mindenki kedvére jelenleg e kettőből. Az irányt egyenesen a pult felé veszi, s noha a kobaltkék szemek körbejárnak újfent, most már szabad asztalt keresve, nem törődik azzal, kik és hányan nézik meg. Némi feltűnést biztosan kelt, ha erre nem elegendő a táncosnőkhöz illő, vonzó női alak, az ébenfekete, enyhén hullámos hajjal keretezett, sminktől mentes, különösen szép arc, akkor biztos elég lesz a drága, finom kelmék, amelyeket visel. Nem efféle kinézetű nők szoktak ide járni, inkább szürcsölik a teát az Igazgyöngyben. Feltűnést kelthet továbbá, hogy bár jó minőségű anyagból van az homokszínű, boka felé buggyosodó nadrág, a fehér, bő ujjú ing, lábain az alacsonyabb szárú, tiszta, szattyánbőr csizmák, mégis visel egy könnyed bőrvértet, melynek kis fémpikkelyein csak azért nem csillan meg a benti fény, mert feketére mázolta be mindet, nem véletlenül. Verettelen fegyvertartó övére szintén dísztelen, de jófajta szablya van kötve és ott bújik meg egy fekete markolatú, fogazott pengéjű kés is. Ez utóbbit elsőre nehéz kiszúrni, mert hátra van betűzve a kés s vállaira bokáig érő bő, homokszínű köpenyt terített, de a csuklyát nem vette fel. Nyakában megcsillan egy ezüst lánc, medáltól terhesen, de magát a medált nem látni, elvész az az ing és a bőrvért alatt. Összességében nem úgy néz ki alkatra, mint aki olyan nagy harcos lenne.*
  - Nap ragyogjon! Ugye tudja nekem azt mondani, hogy kapható itt más is a rumon kívül? *Lép oda éppen Irfan Marrukh mellé és megnyerő mosollyal intézi szavait a kocsmárosnak. Ehhez nagyon ért. Na meg a meggyőzéshez is, s bár van nála erszény - nem feltűnően hízott példány - a zsebéből halász elő egy ezüstérmét és tol a kocsmáros felé bal kezével, melyen barna, tekergőző hennaminta fut a mutatóujja végétől szétterülve kézfején és folytatódva valahol valameddig az ing alatt. Nem az ital ára az ezüst, inkább csak a biztosíték, hogy a jóféléből kapjon majd, ha bejön ez a dolog ennél a kocsmárosnál is. Hátrasandít az ajtó felé, jön-e Eric? Majd megnézi azt is röviden, szabadult-e fel asztal, s kik állnak a pultnál csakúgy, mint ő?*
  avatar
  Khaleln Ehra'il Naar

  IC hozzászólások száma : 18

  Hullámtörő - Page 5 Empty Re: Vén Kitartó Fogadó

  Témanyitás  Khaleln Ehra'il Naar on 2012-11-22, 19:15

  [size=150:58cwobjm]Elfek kincse – kaland
  [size=150:58cwobjm]- bevezetés -
  I. szál
  Sally – Eric – Anton  A koradélutáni nap vakítóan süt le al-Dzsahal városára, így akik tehetik, árnyékba húzódtak, s még mindig a déli sziesztát töltik, vagy éppen házaikon belül tevékenykednek.
  A városi pezsgés ebben az időszakban alábbhagy az utcákon, ugyanakkor a fogadók és kocsmák vendégeinek létszáma komoly növekedést mutat, de míg a Sánta Kutyában a város söpredéke gyűlik össze, addig az Igazgyöngyben selyemfátyolba öltözött kéjhölgyek szórakoztatják borsos áron táncukkal és énekükkel a vendégeket… természetesen a borsos ár a fogadó étel és italkínálatára vonatkozik… elvégre az egy tisztességes ház!

  Valahol a kettő között (a Kutyához közelebb sokkal – már minőségben) található a Vén kitartó, sok matrózzal némi zsebmetszővel, kikötői zugárusokkal, párpetákos ringyókkal, koldusokkal és a komoly lehetőségekre váró szerencsevadászokkal megrakva…
  Itt várakozik Irfan Marrukh is, aki se nem matróz, se nem szerencsevadász, csupán egy mellőzött tudós a minden Tudományok Akadémiáján… A tudósság azonban nem látszik rajta: kissé köpcös alkatra, kissé elhanyagolt szakálla, s kopott turbánja, és kaftánja előbb mutatja egy jobb napokat is megélt, de mára lecsúszott kereskedőnek, mint tudós embernek. Pedig a férfiú igenis nagy koponya, s szép reményekkel kezdte pályafutását mintegy 23 éve, de sajnos olyan területre merészkedett, ami ha nem is tiltott, de mindenképpen mellőzötté vált, mióta ezek a nyavalyás Asheh Haeton-iak betették a lábukat a város területére.
  Ki lenne kíváncsi az elméletekre, ha ezek válaszolnak – hellyel-közzel – a kérdésekre…
  – Értsd meg uram, nekem egy hajóra van szüks…! – kezdi immár negyedszer, de a kocsmáros minduntalan elfordul előle, van jobb dolga is. A férfi reméli, hogy famulusának nagyobb szerencséje van, mint neki.
  – Elfele, jóember! – dörren vissza a kocsmáros. – Itt matrózok vannak csak, ezek nem tudnak neked hajót szerezni, a kapitányokat a hajóikon tanálod!
  És a beszélgetés még folytatódott hasonló stílusban… s ez csak kettő volt a kocsma zsivaját okozó hangok közül…
  Montea
  Montea
  Admin

  IC hozzászólások száma : 3

  Hullámtörő - Page 5 Empty Hullámtörő

  Témanyitás  Montea on 2012-11-05, 14:01

  Hullámtörő

  A kikötőben helyet kapó taverna - nem csak igazi hajósoknak. A Promenádtól viszonylag távol, egészen a mólók közvetlen közelében találod, s általában a kikötőben álló hajók matrózai és a halászok a Hullámtörő - korábban Vén Csónakos - törzsközönsége. Éppen ezért halszag és rum a két meghatározó jelenség az épületben és annak környékén.
  Hullámtörő - Page 5 K_csonakos

  A város pezsgése talán máshol alábbhagy, de a Kikötőben mindig zajlik az élet, kereskedelmi hajók érkeznek-távoznak, halászdereglyék futnak ki, így a kocsmákban is mindig nagy az élet. De míg az Ördögfűben a város söpredéke gyűlik össze, és a Tűzfátyolban selyembe öltözött kéjhölgyek szórakoztatják borsos áron táncukkal és énekükkel a vendégeket, addig a frissen felújított - és átnevezett - Hullámtörő az átlagos, középréteghez tartozók kedvelt helyszíne. A matrózok és halászok mellett jó néhány zsebmetszővel, kikötői zugárussal, néhány olcsó ringyóval, s komoly lehetőségekre váró szerencsevadászokkal is meg van rakva.

  Minőségben jobb az Ördögfűnél, de a Tűzfátyolt és az Ezüstgriffet nem éri el, igaz, árban sem. A pult a bejárattal szemközti falnál található, mögötte nyílik a konyha és a raktár, valamint a hátsó ajtó is, amin keresztül egy szűk sikátorra lehet jutni. A régi, innen-onnan összeszedett bútorokat az új tulajdonos lecserélte, és már strapabíró, erős tölgyfa asztalok és székek állnak a vendégek rendelkezésére. Néhány dekorációs elem azért megmaradt – egy pár nagyobb csiga különböző hajókról, kormánykerék és széljelző.
  A söntéstől balra a részegek és a csomagcipelők dolgát nem segítve meredeken vezet fel egy falépcső az emeletre. A városba érkezők, hacsak nem elég módosak, általában a Hullámtörő emeletén szállnak meg. A szobákban a legszükségesebb dolgok kaptak helyet, ám mind újonnan készített, frissen ácsolt bútor. Az ágyak kényelmesek, általában tetűmentesek, és még az ajtó is zárható.
  Nem sokan tudnak róla, de hátul a raktárból egy lejárat vezet a pincébe, ahol általában a főzéshez használt alapanyagokat és a minőségibb italokat tárolják. A lejáratot őrző masszív, vasalt csapóajtót bonyolult zárszerkezet védi a tolvajok ellen.

  A Hullámtörőben dolgozó NJK-k:
  - Pörc - őszülő, mokány, harcsabajszos fickó, általában ő ügyel a kocsmára, amíg a tulajdonos házon kívül van. Legendás mennyiségű sört képes elpusztítani, és meglepően jó érzéke van a halételek elkészítéséhez. Beszélik róla, hogy korábban a tulajdonossal együtt szolgált egy tengerjárón, és innen a nagy bizalom.
  - Kilia - Pörc idősödő, nagydarab felesége. Általában ő főz és takarít a kocsmában, valamint ő tartja rendben az emeletet is. A húslevesétől a holtak - de főleg a másnaposak - is táncra perdülnek, és nincs nála határozottabb hangú fehérnép a vidéken. A szóbeszéd szerint, ha üvölt, akkor a városőrség is kétszer meggondolja a közbeavatkozást.
  - Szikra - húsz éves, karcsú, szemrevaló leány, a Hullámtörő kocsmatündérkéje. Önfejű, makacs és öntörvényű, de szereti élvezni az életet. Szinte mindig a vendégek körül sertepertél, hozza-viszi a kupákat és ügyel rá, hogy senkinek se maradjon száraz a torka. Az emeleten lakik a saját szobájában, a folyosó végén.


  Ajánlott tartalom

  Hullámtörő - Page 5 Empty Re: Hullámtörő

  Témanyitás  Ajánlott tartalom


   Pontos idő: 2020-06-07, 06:14