Montea világa

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Üdvözlünk!

Éppen időben érkeztél Vándor!

Háború közeleg és elkél minden tenni vágyó erős kéz, forgasson akár fegyvert, vagy használja a mágia hatalmát.
Ne aggódj, ha nem állsz még készen, hőssé formálnak majd a kalandok.
Fedezd fel a világot, kelj útra, kalandozz sivatagon, kietlen tájakon, havas hegyek legmélyén, dögletes mocsáron és a mindig veszélyt rejtő tengereken át. Küzdj ádáz szörnyekkel, élj nemesi életet, vívd ki a hősnek járó tiszteletet, vagy rejtőzz árnyak közé és vedd el azt, ami neked jár!
Gyűjts hát magad köré szövetségeseket és formáld saját belátásod szerint a változó világot!

Az oldal alapítása:
2012.10.01.

Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Kaland

Fejedelmi játszma című kalandban a reagkör határideje:
04.09. 21:00

Latest topics

Ederthin várostérkép

A dombtavi időszámítás szerint jelenleg 616-ot írunk.

Ki van itt?

Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs


[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (17 fő) 2020-02-17, 16:26-kor volt itt.

Statistics

Jelenleg összesen 3499 hozzászólás olvasható. in 143 subjects

Összesen 56 regisztrált felhasználónk van.

Legújabb felhasználó: Elen

Szerzői Jogok

Az oldalon található egyedi alkotások az alkotó(k) tulajdonát képezik!
A Világleírás és a helyszínek, helyszínek leírásai az oldal készítőinek szellemi terméke, így a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően használható fel szabadon.

  Hullámtörő

  Montea
  Montea
  Admin

  IC hozzászólások száma : 3

  Hullámtörő - Page 4 Empty Hullámtörő

  Témanyitás  Montea on 2012-11-05, 14:01

  First topic message reminder :

  Hullámtörő

  A kikötőben helyet kapó taverna - nem csak igazi hajósoknak. A Promenádtól viszonylag távol, egészen a mólók közvetlen közelében találod, s általában a kikötőben álló hajók matrózai és a halászok a Hullámtörő - korábban Vén Csónakos - törzsközönsége. Éppen ezért halszag és rum a két meghatározó jelenség az épületben és annak környékén.
  Hullámtörő - Page 4 K_csonakos

  A város pezsgése talán máshol alábbhagy, de a Kikötőben mindig zajlik az élet, kereskedelmi hajók érkeznek-távoznak, halászdereglyék futnak ki, így a kocsmákban is mindig nagy az élet. De míg az Ördögfűben a város söpredéke gyűlik össze, és a Tűzfátyolban selyembe öltözött kéjhölgyek szórakoztatják borsos áron táncukkal és énekükkel a vendégeket, addig a frissen felújított - és átnevezett - Hullámtörő az átlagos, középréteghez tartozók kedvelt helyszíne. A matrózok és halászok mellett jó néhány zsebmetszővel, kikötői zugárussal, néhány olcsó ringyóval, s komoly lehetőségekre váró szerencsevadászokkal is meg van rakva.

  Minőségben jobb az Ördögfűnél, de a Tűzfátyolt és az Ezüstgriffet nem éri el, igaz, árban sem. A pult a bejárattal szemközti falnál található, mögötte nyílik a konyha és a raktár, valamint a hátsó ajtó is, amin keresztül egy szűk sikátorra lehet jutni. A régi, innen-onnan összeszedett bútorokat az új tulajdonos lecserélte, és már strapabíró, erős tölgyfa asztalok és székek állnak a vendégek rendelkezésére. Néhány dekorációs elem azért megmaradt – egy pár nagyobb csiga különböző hajókról, kormánykerék és széljelző.
  A söntéstől balra a részegek és a csomagcipelők dolgát nem segítve meredeken vezet fel egy falépcső az emeletre. A városba érkezők, hacsak nem elég módosak, általában a Hullámtörő emeletén szállnak meg. A szobákban a legszükségesebb dolgok kaptak helyet, ám mind újonnan készített, frissen ácsolt bútor. Az ágyak kényelmesek, általában tetűmentesek, és még az ajtó is zárható.
  Nem sokan tudnak róla, de hátul a raktárból egy lejárat vezet a pincébe, ahol általában a főzéshez használt alapanyagokat és a minőségibb italokat tárolják. A lejáratot őrző masszív, vasalt csapóajtót bonyolult zárszerkezet védi a tolvajok ellen.

  A Hullámtörőben dolgozó NJK-k:
  - Pörc - őszülő, mokány, harcsabajszos fickó, általában ő ügyel a kocsmára, amíg a tulajdonos házon kívül van. Legendás mennyiségű sört képes elpusztítani, és meglepően jó érzéke van a halételek elkészítéséhez. Beszélik róla, hogy korábban a tulajdonossal együtt szolgált egy tengerjárón, és innen a nagy bizalom.
  - Kilia - Pörc idősödő, nagydarab felesége. Általában ő főz és takarít a kocsmában, valamint ő tartja rendben az emeletet is. A húslevesétől a holtak - de főleg a másnaposak - is táncra perdülnek, és nincs nála határozottabb hangú fehérnép a vidéken. A szóbeszéd szerint, ha üvölt, akkor a városőrség is kétszer meggondolja a közbeavatkozást.
  - Szikra - húsz éves, karcsú, szemrevaló leány, a Hullámtörő kocsmatündérkéje. Önfejű, makacs és öntörvényű, de szereti élvezni az életet. Szinte mindig a vendégek körül sertepertél, hozza-viszi a kupákat és ügyel rá, hogy senkinek se maradjon száraz a torka. Az emeleten lakik a saját szobájában, a folyosó végén.

  Thalassa Y'arioth
  Thalassa Y'arioth

  IC hozzászólások száma : 98

  Hullámtörő - Page 4 Empty Re: Fogadó a Vén Csónakoshoz

  Témanyitás  Thalassa Y'arioth on 2013-08-07, 08:29

  -És ki öli egymást? – könyököl az asztalra. – Látsz te ilyet most itt? – ingatja fejét, mintha egy kisgyerek beszédét hallaná.
  -Tudod… ezt csak azt tudja, aki gyakorolja. – kacsint Thorimra a pohártáncoltatásra.
  A fogpiszkálóra csak félredöntött fejjel, sokat sejtető mosollyal tekint Thorimra. Nem kell neki mindent tudnia.
  Az éjtestvérekre csak ismét felröhög, de páran szintén a bandából, akik tudják, hogy ki is Thalassa, rájuk is villan a tekintete, mire csend lesz. Ukutrában nőtt fel, az anyatejjel szívta magába azt a mágiát, amitől az éjtestvérek is betojva szaladnak világgá. Talán ezért is akkora az arca, hogy gyakran nem fér be az ajtón.
  -Miért, te szoktál hátba szúrni? – adja az ártatlant. Láthatóan élvezi, hogy hergelheti a törpét. Akit fel lehet hergelni, meg is teszi vele, ha olyan kedve van.
  -Miért, csak tán most is a hátad mögött vannak, késükkel a nyakadon? – érdeklődik ártatlan tekintettel.
  A három perc becsmérlésére csak somolyog. Egy szóval sem mondta, hogy nem fogja megnehezíteni Astarte dolgát.
  -Biztos azért jár a szád, mert izgulsz, ha elrontod, velem kell lenned egy évig és azt tenni, amit mondok. – gúnyosan felnevet.
  A hős törpékre nem mond semmit. Számára mindig is pukkancsok voltak, túl nagy büszkeséggel hordják a fene nagy orrukat.
  -Biztos nem annyi, mint te, szivi. A tojáshéj még ott van a hátsódon.
  Ebben a pillanatban dobolni kezd az ujjaival, éppen azzal, amelyiknél Astarte játszik, ez a legtöbb esetben még a gyakorlottak számára is gond. Majd erőteljesen ráfúj Astarte hajára, hogy a szemébe hulljon, míg lábával az asztalba rúg, hogy megmozduljon, miközben a lábát a térdére teszi.
  Astarte Aldaeth
  Astarte Aldaeth

  IC hozzászólások száma : 161

  Hullámtörő - Page 4 Empty Re: Fogadó a Vén Csónakoshoz

  Témanyitás  Astarte Aldaeth on 2013-08-05, 21:59

  ~ Ügyes.~ *Féloldalas mosolyra húzódnak ajkai Thorim válaszán, amiből nem derül ki, ő ért-e a mágiához is, vagy sem. Éppilyen nehezen szedne ki ilyen információt Thalassából is. Ez a két férfi igazából jobban hasonlít egymáshoz, mint hinné, de neki van elég esze a fejecskéjében, hogy ezt ne mondja ki.*
  - Egy év. *Vonja meg a vállát, túróst fogja ő betartani, ha veszítene.*
  ~ Kiszámíthatóak a férfiak...~ *Állapítja meg elégedettséggel, mikor szerez pár drukkolót magának Thalassa emberei között, s még csak meg se kellett erőltetnie magát ezért. Kár, hogy utána mégiscsak Thalassára fogadnak. Nem is érti, ha Thalassa veszít, kié lesz a pénz?*
  - A törpénél a pont! *Biccent fejével Thorim felé - ami késtánc közben veszélyes manőver tud lenni -, mikor az éjtestvérek Thalassa képébe röhögéséről van szó. Az éjtestvéreket nem szabad alábecsülni, ahogy a törpék erejét sem. Ezt a várost nem sajnálná, nem kötődik még hozzá annyira. Adar ishiri félelf ő, csak éppen önkéntes száműzetésben van viselt dolgai miatt... úgy pár emberöltőig, míg elfelejtik őt az emberek ott. Addig Ederthin nagyon is jó helynek tűnik.*
  - Ó, csak félek, hogy csalódást okozok a csahos kutyáidnak. Micsoda nyüszítés és szűkölés lesz itt, ha veszítesz! *A három perc tényleg nem túl sok, lassan félidőnél járnak, úgyhogy rákapcsol gyorsabb tempóra. Az idő így persze nem telik gyorsabban, csak még a végén szó érné a ház elejét, hogy nem elég gyors és ügyes Astarte. Ilyen vád így kevéssé érheti, bravúros gyorsasággal és pontossággal koppan a tőr hegye az asztalon újra és újra, de egyelőre még egyszer sem Thalassa becses ujjain.*
  - Fél, azért nem teszi magasabbra a lécet és azért ilyen szófukar. Nekem a koncentrációval is tud járni a szám, neki viszont a félelemhez is csendben koncentrálnia kell. Persze lehet ez a módszere, a gyávák néha bosszantóan sokáig élnek, nemde törpe uram? Mennyi hős törpe esett el ideje korán... Te mennyi idős is vagy, szívi? *Utóbbi kérdés már Thalassához szól, de azért magában eddig a félelf javára írta a lány, hogy nem betoji annyira. Vagy csak lemerevedett a félelemtől. Gyakori... S fentebb említett kiszámíthatóság elvét követve nem véletlen hecceli a félelefet sem.*
  Adminisztrátor
  Adminisztrátor
  Admin

  IC hozzászólások száma : 49

  Hullámtörő - Page 4 Empty Re: Fogadó a Vén Csónakoshoz

  Témanyitás  Adminisztrátor on 2013-08-05, 19:46

  -De bizony attól még nem kell ölni egymást!-jelenti ki, mit egy fontos igazságot, és végtére az is ez a mondat-
  *Bár van igazság abban amit Astarte mond, elvégre a félfajok jönnek, mennek.*
  -A rúnamágia sem sétáltatja meg a poharakat.-tereli a szót Thorim-
  *Nem konyít ugyan a mágiához, mert katona volt, de kitudja mi lehet még belőle. Mindenesetre nem fogja kibeszélni magát ilyen dolgokról.*
  -Megnézem mire mész a fogpiszkálóiddal a csata sűrűjében, te idióta!-válaszol immár hangosabban az idegesítő félelfnek-
  *Nem tűrheti, hogy faját bárhogy is összehasonlítsák az ork származékokkal, éjtestvérekkel. Még a fegyvereik szintjén se.*
  -Az éjtestvérek röhögnének a képedbe!-katonaként hajlamos háborús szinten kezelni a harcot, elvégre az a legnagyobb formája annak.-
  -Ez kölcsönös, ne aggódj!-húzza össze a szemét, szigorú hangvétel mellett-
  *A férfi hozzáfűzése arra, hogy kivel van, igazából nem érdekli.*
  -Az, hogy hátba szúrod, amikor tetszik, még nem összetartás, fiú!-legyint sértően a másik felé-
  *A társaságra nézve ős is csak vigyorog. A törpéknek egy szavába kerülne, és a földig rombolnák ezt a várost. Tudták ezt a lázadásuk idején is, szerencséjükre.*
  -Egyedül még a kocsmáig se mész elmenni! Ők húznak ki a bajból, mi?
  *Mutat Thalassa kutyáira.*
  -Há, három perc, nem tetted magasra a lécet, kiskomám!-horkan fel gúnyosan-
  Thalassa Y'arioth
  Thalassa Y'arioth

  IC hozzászólások száma : 98

  Hullámtörő - Page 4 Empty Re: Fogadó a Vén Csónakoshoz

  Témanyitás  Thalassa Y'arioth on 2013-07-30, 10:52

  -Egy fél-orknak biztos bejönne. – fűzi hozzá a pörölyhöz. – A késhez finom kéz kell. – adja meg a revansot.
  A következőkre a felkönyököl az asztalra.
  -Úgy vagyok a komád, ahogy te kezet nyújtottál nekem, hékás. Teszek arra, hogy mi tetszik neked. – utal a röhögésre. Egyszer sem látta kezet nyújtani felé a törpöt, nem mintha ezzel ő is törte volna magát.
  -A szöszire szavazok. – mutat Astartére a félvér szöveggel kapcsolatban. A túlzott összetartás kontra helyzetkihasználás esetén az utóbbira szavaz. Nem kötik a szabályok, bármikor válthat, amelyikre tetszik. – És még te mondod, hogy annyi mindent láttál. Na, szép. – horkant fel.
  -Egy év. – fonja karját keresztbe.
  A csonttöréssel kapcsolatban csak magában vigyorog. Előbb intézi el őket, mint hogy azt mondanák, bakfitty. A társaság a feléje dobott puszira hangos kurjongatásba kezd, de aztán már figyelik a „meccset” és fogadásokat is kötnek. Persze… Thalassa javára… nagyon is hallhatóan. Önelégült vigyor ül ki a képére ennek hatására, mikor ismét a lány felé néz.
  -Na mivan? Berezeltél? Te szoktál ilyenekkel szórakozni és állításod szerint te vagy a profi. – majd gonoszul elvigyorodik.
  – Három perc, szaporán. – addigra legalább egyszer biztos téveszt a lány. És akkor ő nyert. – És a kezed járjon, ne a szád.
  A keze meg se rezdül. Nem betoji. De azt el kell ismernie, ért a feszkóhoz a lány.
  Astarte Aldaeth
  Astarte Aldaeth

  IC hozzászólások száma : 161

  Hullámtörő - Page 4 Empty Re: Fogadó a Vén Csónakoshoz

  Témanyitás  Astarte Aldaeth on 2013-07-28, 20:07

  *Felnevet azon, hogy Thorim pöröllyel lenne kése ellenében, ha nyakról van szó, hogy aztán kuncogjon a törpe beszólásán, milyen a félelf férfi nevetése.*
  - Nem csoda, törpe uram, mert féltörpe nincsen, csak teljes egész! Egészeknek könnyebb összetartaniuk. *A félelfeknek nincs külön birodalmuk, de még csak egy város vagy falucska sem. Csak egy-egy generációig léteznek, aztán az ő utódjaik már vagy emberek vagy elfek lesznek. Kevéssé alakulhat így ki faji összetartás.*
  - Na, akkor ki kell kupálnom magam valami lebegtető mágiából. Egyébként azt hittem, járatos a rúnamágiában. *Pillant Thorimra, miután sóvárgó pillantást vetett a pultra, ahonnan tényleg nem érkezik meg a sör, hacsak nem varázsolja ide, vagy maga nem megy oda. Majd később. Addig is kipuhatolózza, hogy tényleg nem ért-e a törpe a mágiához, s nagy bölcsen elhallgatja, hogy ő viszont konyít hozzá egy kicsikét. Csak lopva pillant Thalassára, ő hogy reagált a törpe szavaira, vajon elárulja-e szeme villanása, arcjátéka, hogy ő is mágus avagy éppen nem az?*
  - Bízd csak ide, megfogom! *Mosolyodik el, de az hamar féloldalas szájelhúzássá változik, mikor meghallja a férfi tétjét. Mint akinek elrontották a játékát.*
  - Egy napig, szívi! *Közli rögtön tényként, de ha alkudozni akar ez az üzletfélelf, akkor is csak egy hétig menne el Astarte. Aztán ha az egy évhez köti az ebet Thalassa, Astarte vállat vonva egyezik bele. Majd jól nem tartja be, ha úgy alakul, vagy egy éven át kimerül a szolgálata abban, hogy markolászgatja a félelf sejhaját. Vajon megéri emiatt direkt elrontani a késpróba játékot?*
  - Rendben, megadom magam az uraknak, de csak mert félek én is, hogy eltörik a csuklója. Habár a kezére kevésbé van szüksége, ha nyelve törne az nagyobb baj lenne. *Gonoszkodik kicsit Thalassával, s elhelyezkedik kényelmesebben a széken, pillanatnyi csücsörítéssel gúnyosan puszit dob ki Thalassa gúnyos udvartartásának, majd fogja a tőrt és kihúzza hegyét az asztalból, hová előbb döfte, s belekezd a játékba. Eleinte még lassan, szépen vezetve fel, majd két sorozat ilyen után fokozatosan gyorsulni kezd, láthatóan tényleg nem most csinálja először, de nem is másodszor.*
  - Apropó, azt nem kötöttük ki, meddig is nem szabad eltalálnom becses kacsódat? *Pillant fel, de épp csak egy villanásnyi időre, majd már újra a tőr útját nézi. Eddig minden jól megy... Astarte szemszögéből.*
  Adminisztrátor
  Adminisztrátor
  Admin

  IC hozzászólások száma : 49

  Hullámtörő - Page 4 Empty Re: Fogadó a Vén Csónakoshoz

  Témanyitás  Adminisztrátor on 2013-07-27, 19:38

  -Thorim a nevem!-mutatkozik be ő is, büszkén persze-
  *Családnevét persze bolond volna elárulni. Bár úgyse mondana sokat egy félelfnek, akárhonnan való is.*
  -Persze, én a pörölyömmel játszadoznék a kés ellenében!-ismét reflexszerűen végigsimít az oldalán leledző fegyverén-
  *Thalassa csipkelődéseit egyre kevésbé tűri ugyan, de ő nem kockáztatna meg egy olyan balhét, amivel kitiltanák a város legjobb fogadójából.*
  -Úgy röhögsz, mind a ferde csőrű varjú, inkább légy úrrá a szádon, koma, ne kelljen fölpeckelnem! Én békeszerető törpe vagyok, kezet is nyújtottam, de ha elutasítod, te bajod, nem az enyém.-a figyelmeztetést érteni lehet a mondatok közt, még ha a hangja ugyanolyan, mint azelőtt, szavai pedig őszinték.-
  *A faji vitákat érdeklődve hallgatja, bár eddig nem szólt hozzá, de most már megütötte a fülét.*
  -Ehj, milyen népek ezek a félvérek! Ahelyett, hogy összetartanának, még vitatkoznak. A törpék szellemükben mind testvérek, nem hiába tartunk ott, ahol!-jelenti ki büszkén, mint örök érvényű igazságot ezt a véleményét., és iszik is rá egy korty sört-
  *A nő már bele is veti magát a dologba, és asztalt cserél. Őt erre akkor se lehetne rávenni, ha fegyverrel kényszerítenék. Nem megy ő ok nélkül sehova. Például a sör egy ilyen ok.*
  -Hát biza a nedű nem jön ide magától! Kivéve ha mágusok mulatnak a kocsmában, bár fura egy népség az, ahol mágusok vannak, ott bajok is!-fűz hozzá egy pár mondatot a dolgokhoz-
  *A nő beleegyezését egy biccentéssel nyugtázza. Mondjuk a Thalassának kiadott tét elég csekély, nem igazán nagy hozzáértésű fogadó személyére utalnak. Ellentétben a másikkal aki láthatóan nagy tétekben játszik*
  ~Merész fickó, annyi szent, még sokra viheti, ha vissza vesz a pofájából! Bár igen idegesítő, de kispályás még abban, hogy kell engem felhúzni.-gondolja közben-
  *Hála a katonai képzésnek, eléggé fegyelmezettnek mondhatja magát, egy Tomboló már felaprította volna Thalassát, akinek ebből adódóan szerencséje van... még.*
  -Még a végén megroppanna a csontja, amúgy is igaza van, alku az alku!-legyint kelletlenül, szinte zavaróan közömbösen. A tisztességes alkut tisztelni kell, még ha nem is jár mindenki jól-
  -No, akkor lásson neki, kíváncsi vagyok, hogy az ujján, vagy a fenekén marad e nyoma!-neveti el magát ismét-
  Thalassa Y'arioth
  Thalassa Y'arioth

  IC hozzászólások száma : 98

  Hullámtörő - Page 4 Empty Re: Fogadó a Vén Csónakoshoz

  Témanyitás  Thalassa Y'arioth on 2013-07-26, 11:52

  ~Annyit látott… de nem eleget, szakállas támaszték…~ tök mindegy számára, ki mennyit látott. Gúnyos mosoly jelenik meg erre az arcán.
  -Ha nincs hangja, mutogathat is. Meg táncolhat. – nevet fel. A nem éppen kellemes nevetésén.
  A helyreutasításra a törpétől csak még inkább röhögésre késztetni.
  -Nézd már… mennyire beijedt. Azt bezzeg meghallottad, amikor a széken ültél.
  -Markolászd. – rántja meg a vállát. – Csak tudd megfogni… - pimasz szemvillantás. – Ha eltalálod a kezem, akár csak egy kis érintésre is, az enyém lesz a szolgálatod egy évig. – húzza meg a másik kezével a korsóját. Üzletfélelf. Alvilági és még csak nem is kispályás. De ezt csak kevesen tudják, akiknek kell szerinte és engedi, azok igen.
  -Ne rám kend, ha elcseszed, édes. – Thorim felé tekint. – Ez a kitétel már megállapodás után történt, tehát érvénytelen. – ezek után próbálja meg Thorim, hogy a kezéhez ér.
  A társaság, akikkel jött, gúnyosan néznek szintén, de megtanulták, ha közbe mernek avatkozni, idő és jelzés előtt, az ő bőrük lesz lukas.
  Astarte Aldaeth
  Astarte Aldaeth

  IC hozzászólások száma : 161

  Hullámtörő - Page 4 Empty Re: Fogadó a Vén Csónakoshoz

  Témanyitás  Astarte Aldaeth on 2013-07-26, 09:40

  - Tudja mit? Igaza van! Ha adja a pracliját, elkezdek egy tizenhat évig sérülésmentes sorozatot. *Vigyorog továbbra is.*
  - Astarte vagyok, s Ön? *Most épp olyan kedve volt, hogy megmondja a rendes nevét, s nem egy álnévvel rukkolt elő a sok közül, na persze ezt a törpe nem tudhatja. Neve egyébként tipikus, viszonylag gyakori elfek s emberek között is.*
  - Torkát? Még sosem próbáltam mellécélozni a toroknak, az is jó késes játék lenne! *Csap le az ötletre, legalábbis gondolati szinten, majd Thalassához fordul, s a tényközlésre picit elgondolkodik.*
  - Lehet még az sem kizárt, amekkora kurafi volt az apám. *Könnyedén vállat von efelett, meg sosem ismert nagyanyja emlegetésén, s közben felkel a székéről, hogy átüljön Thalassa asztalához, de azért úgy intézve, ne takarja hátával a kilátást a törpének sem, hiszen úgy nehéz lesz megbizonyosodni a félelf lány kézügyességéről. Közben kiszúrja, hogy a törpe kerít még egy sört.*
  - Jaaa, hogy oda kéne menni? Így aztán várhattam, hogy kihozzák az én sörömet is. *Csóválja meg kicsit a fejét, de előbb elintézi Thalassa kezét, aztán szerzi be a célzóvizet. Vagy fordítva kellene?*
  - Elfogadom. *Pillant Thorimra, hogy ha megússza a félelf, akkor ő következik. Majd visszatér tekintete Thalassára és picit elgondolkozva, de roppant kaján mosollyal végigméri, miközben a tőrt lendületesen az asztalba szúrja oda sem nézve, épp egy centire a férfi kisujjától. Kíváncsi, milyenek az idegei.*
  - Ha én nyerek, büntetlenül megmarkolászhatom a feneked itt és most. *Mondja ki féloldalas mosolyba húzott ajkakkal, s kíváncsian tekint a félelfre, ő mit mond, mi legyen, ha ő nyer. Aztán Thorimhoz fordul.*
  - Megtenné, hogy az asztalhoz szorítja a kezét? *Bök fejével Thalassa felé.*
  - Félek, remeg majd, mint a nyárfalevél, s igazán nem tisztességes azért veszítenem, mert a tőröm alá kapkodja a kezét, nemde?
  Adminisztrátor
  Adminisztrátor
  Admin

  IC hozzászólások száma : 49

  Hullámtörő - Page 4 Empty Re: Fogadó a Vén Csónakoshoz

  Témanyitás  Adminisztrátor on 2013-07-25, 19:06

  Ugyan, aki tizenöt évig nem hibázik, tizenhatodikra sem.-nevet fel ismét Astarte válaszára- Apropó, ha már itt vagyunk, megkérdezhetem a nevét?
  *Szereti tudni a neveket, fontos dolog ez, főleg, hogy a másik fél az előbb épp egy késsel készült az asztalához jönni, ehhez azért bizalmas viszony kell, akárhogy is.*
  -Ugyan, ha valaki annyit látott, mint én, nem csoda, hogy kezét, torkát félteni kezdi!-vigyorog bele a komisz szempárokba-
  -Ám de erre kíváncsi leszek, mutassa csak a tudományát.- helyesel a felkérésre, elvégre inkább Thalassa, mint ő-
  *A férfi beszólására az érzékeny pontról legyint egyet. Ez a beszólás szakállasabb, mint Thorim öregapja.*
  -Előbb esik hó a sivatagban, mint, hogy te rátapints bármire.-itt egy óvatos pillantást tesz a nő fenekére, egyértelmű utalásként-
  *Ezzel ki is itt a poharát, rögtön hoz is még egy korsónyit.*
  -Ne mutogass nem illik! Egyébként meg mit mondasz, nem hallok ám olyan jól, mint régen.
  *Ezután a pipájába dohányt tölt és füstölögni is kezd.
  - Én abba fogadok, ha megmarad az ujjad, én is kipróbálom, ha nem, akkor nem. Tisztességes, nemde? Onnantól jöhetnek a nagyobb tételek.
  Thalassa Y'arioth
  Thalassa Y'arioth

  IC hozzászólások száma : 98

  Hullámtörő - Page 4 Empty Re: Fogadó a Vén Csónakoshoz

  Témanyitás  Thalassa Y'arioth on 2013-07-24, 16:02

  -Nem tehetek róla, hogy túl magas a szék támlája. – rántja meg a vállát, formás, izmos fenekét a széken tartva. Edzi a mások verése, elvégre a rúgás is komoly izommunka.
  Egy törpe ugyan erős, kicsit meg is mozdul alatta a szék, de nincs kedve moccanni. Gúnyos mosollyal fogadja.
  Egy kis lökdösődéstől még nem fog megijedni.
  -Milyen zabosak lettünk hirtelen. Csak tán nem célba talált? – a gúnyos mosoly nem tud a képéről lelohadni.
  -Kuzin az öreganyád. – tényként közli. Egy ilyen deszka csajszi tuti nem a rokona. Bár ki tudja. Jóatyja falta az életet, legalább húsz kanállal.
  -Mondom én! – bal tenyerével felfelé nyitottan Thorim felé mutat, miközben Astartére tekint, majd felröhög. – Egy kis szúrkálódás sosem árt. Edzésben tartja az idegeket.
  Azzal leveszi a lábát az asztalról, és jobb kezét az asztallapra teszi.
  -Mibe fogadjunk? – néz a lányra.
  Astarte Aldaeth
  Astarte Aldaeth

  IC hozzászólások száma : 161

  Hullámtörő - Page 4 Empty Re: Fogadó a Vén Csónakoshoz

  Témanyitás  Astarte Aldaeth on 2013-07-24, 10:49

  - Ezt jól látja! *Vigyorog szélesen a törpére, mikor a derekánál lévő tőrökről és azok használatáról esik szó, de öröme korainak bizonyult - s még jó ,hogy nem ült át máris a törpe asztalához -, mert Thorim mégsem olyan bevállalós.*
  ~ Óvatos.~ *Rögtön megállapításra került, hogy van sütnivaló a másik szakállas fejében, de ettől még Astarte mosolyog elismerően, hogy nem olyan könnyű a másikat a fejére ejteni.*
  - Ó, hát nem ezt bizonyítottam az előbb kellőképpen? A tizenöt évenként becsúszó egy-egy hibát is már előttem az előbb, így nincs ok az aggodalomra... *Hogy mondana-e még valamit, az nem derül ki, mert figyelmét elvonja a lábbal ajtót berúgva érkező fajtársa. Ahogy az elhalad mellette, kicsit oldalra biccentett fejjel nézi meg a félelf fenekét, mennyire harapnivalóan formás? S vajon hogy állna Thalassán egy egyenruha? Ekkor rúg a férfi Thorim székébe, s ez, na meg a szavak stílusa alapján Astarte már biztos is benne, hogy ebből hepaj lesz, s azt nem tudja még, hogy elhúzódjon előle, vagy vesse magát a közepébe? És ha az utóbbi, kinek az oldalán?*
  ~ Mindenki mindenki ellen, az az igazi!~ *S lélekben már készül is, mikor a törpe az asztalra csap és felfortyan, de ekkor észreveszi a bajusz és szakáll alatt megbújó mosolyt. Azután jóízű nevetésben tör ki, mikor a törpe is megrugdossa a másik székét.*
  - Talán a kuzin vállalja, hogy alanya lesz a kés és az ujjak játékának. Nos? *Nem tudja, ki fia-borja Thalassa, de ettől még fajtabelijét lerokonozta. Amit megtudott tulajdon apjáról és annak étvágyáról a nők terén, lehet nem is kizárt az a rokonság.*
  - Törpe urunk félti a kis kezeit.. *Piszkálódik kicsit Thorimmal, akire szemtelenül villannak a mohazöld szemek, majd visszafordul Thalassához Astarte az "ellenállhatatlan" mosolyát nála is bevetve. Hátha most sikert ér el.*
  Adminisztrátor
  Adminisztrátor
  Admin

  IC hozzászólások száma : 49

  Hullámtörő - Page 4 Empty Re: Fogadó a Vén Csónakoshoz

  Témanyitás  Adminisztrátor on 2013-07-22, 20:51

  *Ahogy iszogatja törpéhez illően a sörét -vagyis majdnem az egész korsót egy húzásra kivégzi-, egyszer csak ütemes kopogásra lesz figyelmes az övé mellett található asztal felől. Amint odapillant, meg is tudja miért. A régi, jól ismert játék, késsel és ujjakkal. Egy félelf lány, legalábbis az alkatából ítélve nem tiszta vérű elf szórakozása a késekkel. Azok sokkal csenevészebbek, bár talán az összhatásra rásegít a férfi ing. A "lány", mint meghatározás talán helytelen is, hiszen az elf-származékok több száz évesen is olyanok, mint fénykorukban.Mondjuk ő törpeként nem panaszkodhat, de a hegyesfülűek évezredes élete még a törpéknek is hosszú, ijesztően hosszú.
  A hibázás szinte elkerülhetetlen ebben a játékban, és még inkább az lesz, ha az érintett személy legurít egy pár pohárkával. Ekkor azonban a félelf felé fordul, és egy "ellenállhatatlan" ajánlattal áll elő.*
  -Hegyes játékszerek ezek, kis hölgy, és azokat nézve bánni is tud velük...- biccent a nő öve felé, a dobótőrökre célozva -
  *Ekkor nagyot kortyol megmaradt sörébe, miközben Astarte arcát fürkészi.*
  -De, csakhogy megbizonyosodjak róla, hogy azok a fogpiszkálók nem csak dísznek vannak, mutassa meg azt a tizenöt évet, és ne az én ujjaim kárára.- nagyot vigyorog barátságosan a nő képébe, szemében látszik a kételkedés fénye -
  -Elvégre ez csak formaság, egy ilyen mesternek. - legyint nagyot, hangjában enyhe gúnnyal-
  *Ekkor azonban egy új érkező vonja el a figyelmét, aki nagyon nagyra van azzal, hogy be tud rúgni egy kocsmaajtót. Elvégre a kilincs csak a dombtaviak csinos dísze. Mindenesetre végigsimít kezével az övén himbálózó kalapácson, inkább ösztönösen, mint tudatosan. Azonban a ez a "laza fiú" a székén mérte le a csizmájának minőségét, mielőtt az asztalon pihentette volna meg. Thorim erre jól hallhatóan az asztalra csap.*
  - Bocsesz, mi!? Törpe vagyok ugyan, de azért nem annyira alacsony, hogy nem vegyen észre bárki, akinek jó a szeme! -emeli fel a hangját a törpe, de a szakállban mosoly bújik meg.-
  *Ezután odalép Thalassa székéhez, és belerúg, körülbelül ugyanolyan erővel, majd visszaül.*
  -Na, most már elfogadom a bocsánatkérést!-erre megissza a maradék sörét, és hangosan felnevet.*
  Thalassa Y'arioth
  Thalassa Y'arioth

  IC hozzászólások száma : 98

  Hullámtörő - Page 4 Empty Re: Fogadó a Vén Csónakoshoz

  Témanyitás  Thalassa Y'arioth on 2013-07-21, 16:56

  Nem túlzottan szórakozik azzal, hogy milyen is a belépője. Lábbal be, aztán pedig ő maga is. Megadja magát az ajtó, és meg is tudja tenni, hogy belépjen.
  Jó kedvében van, a behajtás sikeres volt, szép összeget kaszáltak. Ennek tükrében lép a pulthoz is, kérve egy korsó bármit, ami jó erős és hamar fejbe nyomja. A fiúkra nem figyel eztán, hepajkodjanak, ahogy jól esik neki.
  Ledobja magát egy székre, feldobja a lábát az asztalra. Közben megrúgja Thorim székét. Véletlenül, de egyértelműen nemtörődömségből. Szenvtelen hangon szólal meg.
  -Bocsesz, nem láttalak. – a jókedv még nem veszi el a tenyérbe mászó stílusát.
  A szöszit végigstíröli, de kellő domborulatok hiányában, teljes érdektelenséggel fordul a korsója felé és húz belőle egyet.
  Astarte Aldaeth
  Astarte Aldaeth

  IC hozzászólások száma : 161

  Hullámtörő - Page 4 Empty Re: Fogadó a Vén Csónakoshoz

  Témanyitás  Astarte Aldaeth on 2013-07-21, 14:13

  *Határozottan nehezebb munkát találnia, mint azt az elején elképzelte, de ez lehet annak is köszönhető, hogy nem is igazán tudja, mihez akar kezdeni magával. Jól jönne valami pörgés, valami izgalom, mert se a masszőri, se a komornai munka nem rejt igazi izgalmakat. S ő különben is a tőrök és kések használatában profi, na meg abban, hogy beleüsse sok mindenbe szeplős kis orrát.*
  - Sssz.. *Szisszen fel, mikor mellétalál egy picit. A Csónakosban ülők már egy ideje hallgathatják az ütemes kopogást, melyet a tőr hegye kelt az asztalon. Astarte azzal üti el az időt, míg rendelése kiérkezik - s várva, hogy a munka találja meg őt -, hogy jobb kezét szétnyitott ujjakkal az asztallapra tette, hogy a balban fogott tőrrel az ujjak közötti résekben a fára bökjön és haladjon szép sorban, egyre gyorsabban. Most sikerült az egyiket kicsit elnéznie, s gyűrű nélküli gyűrűsujját kicsit megvágnia. Ajkaihoz kapja, majd megállapítja, hogy nem vészes. Az ő söre bezzeg nem siet, hogy az legyen fájdalomcsillapítója.*
  - Nem akarja kipróbálni? Az elmúlt tizenöt évben csak most hibáztam először, becsszó, de kis semmiség, látja? *Fordul Thorimhoz mosolyogva felmutatva már szinte nem is vérző ujját, abban a reményben, hogy ha csatlakozik hozzá, hamarabb kiér a sör, mert a törpéhez már megérkezett. Az a "becsszó" meg erősen kétségbe vonható, valami kis ravasz, hamis fény csillan a zöld szemekben. A lány tizenkilenc év körüli félelf, csinos arcát leszámítva meglehetősen fiús alkatú és erre még öltözetével is rásegít: a passzentos fekete nadrág ugyan kiemeli formás lábait és fenekét, de az a fehér ing gyanúsan férfiing, s azokat a kicsiny, puha halmokat is elrejti, amelyeket báj címen adtak neki az istenek. Puha csizmákba bújtatta lábait, kivételes nincs most oda elrejtve tőr, csak néhány dobótőr sorakozik az övén, s egy rendes tőr a kezében.*
  Adminisztrátor
  Adminisztrátor
  Admin

  IC hozzászólások száma : 49

  Hullámtörő - Page 4 Empty Re: Fogadó a Vén Csónakoshoz

  Témanyitás  Adminisztrátor on 2013-07-19, 21:41

  Thorim a sivatagból való visszatérés után jól érthetően egy kis törpe stílusú pihenésre vágyik jó sok étellel és itallal. A kaland után a hajóőrséggel Ederthinbe térve erre vette rögtön az irányt. Éppen ezért betért a Vén Csónakoshoz, mely szerény véleménye szerint a legjobb fogadó a városban. Jól is ismerte már e helyet. Szokás szerint páncélban jelenik meg, bár ezúttal könnyebb bőrben, nehéz vascsizmában, vállán köpenye, fején csuklya, melyet beléptével le is vesz. Miután rendel, a sonkából, sajtból, sörből és kenyérből álló vacsorával egy szimpatikus helyet elfoglal. Sosem szerette kiszolgáltatni magát.
  Amint végzett az evéssel, fizet, egy szobát rögtön ki is bérel a hajóőrként megszerzett pénzéből, és még egy sörrel tér vissza asztalához. Eközben nézegeti az érkezőket, távozókat. Nem szeret sokat időzni egy helyben, az a városi nyárspolgároknak való, az unalmas, szürke élet. Még annak ellenére is, hogy nemrég tette meg az utat Ost Ankortól idáig, átszelve a kontinenst. Érdekes hírek jönnek a négy égtáj felől, melyeknek kitudja mekkora része ostoba pletyka, és mekkora igazság, utána is kellene járni. Ő kalandor, és kalandra hívja a szíve. Mindig.
  avatar
  Ethyrlin il Contevilla

  IC hozzászólások száma : 184

  Hullámtörő - Page 4 Empty Re: Fogadó a Vén Csónakoshoz

  Témanyitás  Ethyrlin il Contevilla on 2013-02-28, 14:52

  Ismeri már Liát és viszont, hogy ismerjék a dörgést.
  - Egyértelműen Rhaj. A csajok szórakozzák csak ki magukat pasikkal, bár az én helyességemet senki sem tudja felülmúlni. – és szerénységét. Vigyorog. De nem nagyon van kedve menni. Szerencsére nem sógor, hogy kötelező legyen neki megjelennie, de ha mennie kellene, se maradna sokáig. Sok szép, csábító domborulat és mozdulat, de ő ezt inkább egyedül szereti tenni. Majd szépen távozik pár óra múlva. Majd eszébe jut a másik kérdés.
  - Hát… nem tudom. Majd megkérdezzük. Vagy úgyis kiderül, ha meghívnak.
  Már a reakcióból látja, hogy ebből egy szót sem fog kihúzni. Neki aztán mindegy, aki túl titokzatos, előbb-utóbb ráfázik… meg aztán nem is az ő dolga, hogy ki merre éppen.
  A választ lelkesen várná, ám a csend után annál nagyobb hangzavar lesz. Hátrapillant, hogy lássa, mi a gond és merre vannak, de még eléggé távol vannak tőlük, így nyugton marad. Húga felé azonban úgy fordul, hogy lássa, ha feléjük, főként Lia felé haladna valaki vagy valami.
  - Miféléket hallottál dél felől? – tekint a férfire.
  Figyel közben hátrafelé is, de tudja, hogy egyszer Lilinek is meg kell tanulnia magára vigyázni, újból, ismét. De most még nincs akkora gond.
  Amelia il Contevilla
  Amelia il Contevilla

  IC hozzászólások száma : 384

  Hullámtörő - Page 4 Empty Re: Fogadó a Vén Csónakoshoz

  Témanyitás  Amelia il Contevilla on 2013-02-27, 21:14

  Behúzza nyakát, mikor Lin megemlíti a vicc dolgot, úgy tűnik nagyon lerítt róla, mit gondol. Vagy tényleg igaza volt és csak viccelni akart bátyja, amit már nem tehet meg, de valahogy jelezni akarta... á, ezt rögtön elveti. Sokkal egyenesebb ennél a kapcsolatuk, sose kell hátsó szándékokat keresgélniük, nem is érti, honnan jutott ez az eszébe. Ja, igen, a viccelés, az még elképzelhető, de ha nem jön össze a vicc, akkor annyi, nem kell tovább agyalni a dolgon.
  - Tényleg, most akkor neked Elena lánybúcsújára kéne jönnöd, mert a rokona vagy, vagy Rhaj legénybúcsújára, mert férfi vagy? Amúgy van egyáltalán Eneydrosban legénybúcsú?
  Belekortyol italába és a továbbiakban is kortyolgatja óvatosan, míg a délről szóló hírekről beszélnek Noldorék. Azt mindenesetre észreveszi, hogy Lin már átváltott tegeződésbe, meg azt is, hogy Kósza nem túl bőbeszédű. A kockázótársaság hirtelen elcsöndesedése neki nem tűnik fel, vagyis nem úgy, mint a Linéknek. Tapasztalatlan még. A széktörést és verekedést viszont legyen bármilyen zöldfülű, észreveszi. Azt viszont nem tudja, hogy ilyenkor mit kell csinálni. Láthatóan nincsen benne az egész Csónakos, egyelőre csak a kockázók és a közvetlen környezetük a gócpont, nem terjedt még tovább a dolog. Kósza is ücsörög tovább, de Lili nem tőle, hanem bátyjától várja az iránymutatást, hogy mit is kéne tennie.
  avatar
  Noldor Halbarad

  IC hozzászólások száma : 22

  Hullámtörő - Page 4 Empty Re: Fogadó a Vén Csónakoshoz

  Témanyitás  Noldor Halbarad on 2013-02-26, 14:10

  Koccintás után ő is nagyokat hörpint az alkoholból. Végighallgatja a kis beszélgetést. Leánybúcsú? Akkor esküvő lesz... Mondjuk, a Rhaj név nem tűnik számára túl őshonosnak, inkább a sivatagi népeknél megszokott hangzású. De nem kérdez semmit. Csak figyel.
  A szörnyekre terelődik ismét a szó. Úgy tűnik, nem csak északon pletykálnak szövetségről, hanem a szőke férfinek is vannak hasonló információi. Noldor ajka finom mosollyá görbül.
  Megszólalna, de mintha a mondat valahol elakadna. Ezt bizonnyal asztaltársasága is észreveszi. Végül, még mindig sejtelmesen mosolyogva csak annyit mond:
  - Meglehet...
  Ha folytatni akarta a mondatot, az most nem derül ki. A kockás asztalnál a nagy csöndet hirtelen óriási hangzavar váltja. Előbb az egyik férfi nevet fel örömittasan, s kezd el gúnyolódni a többieken. Erre két másik pattan fel, s elcsattan egy nagy pofon, majd egy szék törésének hangja hallatszik. Páran röhögni kezdenek, de ennyivel nem ússza meg a Vén Csónakos a dolgot: verekedés kezdődik. A kocsmáros próbál rendet tenni, de hiába kiabál, semmit sem használ.
  Az Északi egyelőre nem tesz semmit. De felkészül a legrosszabbra is.
  avatar
  Ethyrlin il Contevilla

  IC hozzászólások száma : 184

  Hullámtörő - Page 4 Empty Re: Fogadó a Vén Csónakoshoz

  Témanyitás  Ethyrlin il Contevilla on 2013-02-26, 12:10

  - Nem, viccből mondtam. Nem árt, ha oda benézel. Még ha olyan neve is van.
  És meg kell tanulnia leszerelni a pokróc és olyan férfiakat, akik minősíthetetlenek. Itt meglesheti.
  - Mondanám, hogy tervezzük oda a lánybúcsút… - de mi van, ha Rhaj tervezi oda? Kínos lenne. Azért megérdeklődi suttyomban majd, hogy akar-e Rhaj oda kiruccanni.
  Nagyszerű, hogy nem kell kínálgatnia még külön az itókával, tölthet. Töltés után koccintásra emeli a kupát.
  - Egészségünkre!
  Nagyot húz belőle, most nem ízlelgeti a zamatot.
  - Nagyon én sem jártam arra, de hírek idáig is eljutottak. Nem elég a szörnyektől tartani, de vannak olyan hírek, amelyek arra utalnak, hogy valóban, szövetség van a déli részeken és nem érdemes arra menni. Viszont így nem tudjuk, hogy a hír igaz-e. Arrafelé vennéd az utat?
  A kockázók elcsöndesedtek, nem tudja hirtelen eldönteni, hogy őket hallgatják ki, vagy éppen feszült helyzetbe jutott a játék.
  Amelia il Contevilla
  Amelia il Contevilla

  IC hozzászólások száma : 384

  Hullámtörő - Page 4 Empty Re: Fogadó a Vén Csónakoshoz

  Témanyitás  Amelia il Contevilla on 2013-02-25, 23:23

  - Tényleg?
  Lin válaszára rögtön visszakapja a fejét és feledi is a kockajátékot. Kötelezően ajánlott? Neki?? Mindenféle válaszra számított csak erre nem, lehet nem is igaz mindaz, amit a helyről hallott, ha védelmező bátyja szerint neki azt látnia kell. Egy egészen kicsi része ezt nem igazán tudja elhinni, túl sok helyről csípett el részleteket - ráadásul otthon is hallott volna a helyről, ha nem igazak. Szóval nem árt bebiztosítani a következő tapasztalatszerző körutat.
  - Khm, úgy értem, persze. A héten sort is keríthetnénk rá, még mielőtt belecsúszunk az esküvő hetébe.
  Addig üti a vasat, amíg meleg és amíg nem derül ki véletlenül, hogy esetleg Lin csak viccelt. Ezek után már nem viccelheti el Lili szerint, mert akkor őt hozná már ezzel kényelmetlen helyzetbe egy ismeretlen előtt.
  - Köszönöm.
  Nem kortyol bele rögtön, előbb végighallgatja Kószát - véleménye szerint elég furcsa név. Ha már ál- vagy fedőnevet akarna, akkor célszerűbb lenne valami helyi nevet használnia, mert így igencsak kirí és rögtön megjegyzi mindenki a nevét. De még nem tart ott az ismeretségük, hogy névválasztási tanácsokat adjon a férfinak.
  avatar
  Noldor Halbarad

  IC hozzászólások száma : 22

  Hullámtörő - Page 4 Empty Re: Fogadó a Vén Csónakoshoz

  Témanyitás  Noldor Halbarad on 2013-02-23, 12:02

  Nem tudja nem észrevenni, ahogy a két fél viselkedik egymással. Úgy tűnik nem egy pár, biztos rokonok inkább, vagy barátok. Végül is, érdeklődő pillantásaira sem kapott riogató választ a férfitől. Nah, nem mintha akarna ő bármit is Ameliától, de persze a szép nőket nem veti meg... A Tűzfátyol körül kibontakozó csipkelődést érdeklődéssel figyeli.
  Az itóka felajánlását elfogadja, úgyis épp most akart rendelni magának egy újabb korsó sert.
  - Igen, köszönöm!
  majd, ha elfogy, ő kési ki a következőt.
  - Egyelőre nem tudom, meddig maradok a városban. A déli végeket nem igazán ismerem, sosem jártam Dél-Monteán korábban... így addig maradok a városban, míg látom értelmét, s tovább megyek, ha már nem. Azonban... hallottam érdekes mende-mondákat délen szerveződő szörnyszövetségről. Nem tudom, mi igaz belőle, s mi mese.
  A válaszra várva nagyokat hörpint az itókából. Közben nem feltűnően, de körbe-körbe pillant a kocsmában, megfigyelve a jelenlévőket. Egyelőre úgy tűnik, a bajkeverők elkerülik ezt a helyet.
  avatar
  Ethyrlin il Contevilla

  IC hozzászólások száma : 184

  Hullámtörő - Page 4 Empty Re: Fogadó a Vén Csónakoshoz

  Témanyitás  Ethyrlin il Contevilla on 2013-02-23, 11:09

  Lili közbeszúrása a Tűzfátyolra sejteti, hogy nem siklott el felette. Odafordul.
  - Igen. Neked is meg kéne nézni. Kötelezően ajánlott. – persze, először csakis az ő kíséretében, aztán… szintén az ő kíséretében.
  - Addig amíg jobb szállást nem tud bérelni, megteszi. – rántja meg kissé a vállát. – Nem olyan rossz ez, pár éjszakáig kibírható. Én a konyhaszagot nem bírom.
  Látja a férfi pillantásait Lili felé, de meg is érti. Amelyik férfiszem nem akad meg az ő Lilin, az vak vagy más gondok vannak vele. Éppen ezért kíséri inkább és reméli, hogy minél előbb visszanyeri teljes erejét, hogy megtehesse azt, amit szeretne.
  - Igen, cimbora, itt születtem. – majd előrébb hajol egy keveset, de közben tölt Lilinek, majd feltartva a kancsót a férfi felé is, hogy kér-e, majd tölt magának is.
  - Ezek szerint még nem voltál itt. Átutazóban vagy hosszabb időre tervezed?
  A vidéki ismeretre csak eztán felel. Kérdése érdeklődő és fesztelen.
  Amelia il Contevilla
  Amelia il Contevilla

  IC hozzászólások száma : 384

  Hullámtörő - Page 4 Empty Re: Fogadó a Vén Csónakoshoz

  Témanyitás  Amelia il Contevilla on 2013-02-22, 22:04

  Még soha nem lépte át a Vén Csónakos küszöbét, így aztán van mit néznie. Már csak azért is, mert az Ezüstgriffen kívül más fogadóban se járt és ez azért egészen más világ. Máshogy is öltözött fel, mint oda szokott. Majdnem, mintha az Erődbe indult volna gyakorolni... és ha azt vesszük, ez is egyfajta gyakorlás. Sötétkék nadrágot vett fel, nadrágszárát most kalóz-stílusú magas szárú csizmájába tűrte. Fehér inget és mogyoróbarna mellényt választott ismét, ez nem feltűnő öltözet, legalábbis szerinte. Haját oldalcopfba fonta és egyszerűen megkötötte, csak semmi szalag vagy masni.
  Figyelmét teljesen leköti egy társaság, akik valamiféle kockajátékot játszanak. Lili egészen fellelkesülve nézi őket, remélhetőleg nem annyira bántóan bámulja őket, hogy feltűnjön nekik és azzal vádolják meg, hogy bámulásával ő vádolja őket csalással. Teljesen lemarad Lin asztalfoglalásáról és hogy egyáltalán van asztaltársaságuk, egészen a bemutatkozásig nem figyel. Persze hallja, hogy Lin beszél valakihez, de valami ismerősének hiszi, akit nem akar neki bemutatni.
  - Amelia.
  És nyújtja a kezét, nem kézcsókra, hanem kézfogásra. Elvégre kalandozók egymás között biztos nem hajlonganak meg pukedlizgetnek egymásnak. Ugyan Ethyrlin az egyik becenevén mutatkozott be, de Lili úgy véli, hogy becenevei túl ... aranyosak egy ilyen helyre. Habár kimondva az Amelia sem egy túl rémítő és acélos hangzású név.
  - Tűzfátyol, igazán?
  Bátyjára vigyorog, elcsípte az elszólást, de nem tervez vele semmit... maximum csak annyit, hogy majd oda is elviteti majd magát egyszer. Rém kíváncsi arra a helyre is. Mivel a kérdés nem hozzá intéződik, ezért visszafordul még egy kicsit megnézni a kockázókat, hátha elcsíp valami jellegzetesnek tűnő valamit, ami alapján meghatározható a játék neve, hogy otthon megtanulhassa majd, de egyelőre csak a kockadobálás az egyetlen, amit ki tud venni.
  avatar
  Noldor Halbarad

  IC hozzászólások száma : 22

  Hullámtörő - Page 4 Empty Re: Fogadó a Vén Csónakoshoz

  Témanyitás  Noldor Halbarad on 2013-02-22, 21:19

  - Értem... nos, akkor marad ez a hely.
  A hölgy szótlanságát csak megilletődöttségnek tudja be, avagy egyszerűen annak, hogy a szőke férfi nem nagyon hagy lehetőséget a kibontakozására. Mondjuk, ez igazán nem zavarja Noldort. Egy-egy mondat között azért odasandít Lilire, jól szemügyre vételezve a csinos hölgyeményt. Tetszik neki.
  - Úgy látom, Ön nagyon jól tájékozott a várost illetően, barátom. A vidékkel kapcsolatban is igaz ez Önre?
  Egyelőre csak tapogatózik, sokat nem akar mondani azonnal. De úgy gondolja, talán ez a férfi tud neki segíteni egyrészt a déli végekről való információszerzésben, sőt, talán pénzkeresetben is akadna valami útmutatása - vándorként sem terem sajnos arany az ösvények szélén égbe magasodó fák ágain... így vagy dolgozik, vagy valami kalandba keveredik, mai fizet egy keveset...
  Nah de erről majd később.
  avatar
  Ethyrlin il Contevilla

  IC hozzászólások száma : 184

  Hullámtörő - Page 4 Empty Re: Fogadó a Vén Csónakoshoz

  Témanyitás  Ethyrlin il Contevilla on 2013-02-22, 21:10

  A vigyorgás marad, de nem a sült bolondgomba.
  - A hajó ingása helyett én is a cs…. - ~csípő ringása~ akarta volt mondani, de Lia előtt talán mégse – csakis szárazföldi párti vagyok magam is.
  Azt a tengeribetegséget, amit levágott egy nagyobb hajóút alkalmával, köszöni, de akkor inkább a Carlo Erődben vendégeskedik. Még ha a legalsó szint, inkább az, mint a hajó.
  A következőre pedig már hangosan felnevet.
  - Hát, ez nagyon találó! A Tűzfátyol talán még jó, de árban drágább és hozzá egy hölgy is dukál… - Ó, hogy a fene, most elszólta magát. Terelni kezd. – De nem tudok mást, ami hasonló feltételekkel rendelkezne.

  Ajánlott tartalom

  Hullámtörő - Page 4 Empty Re: Hullámtörő

  Témanyitás  Ajánlott tartalom


   Pontos idő: 2020-10-26, 13:28