Üdvözlünk!

Éppen időben érkeztél Vándor!

Háború közeleg és elkél minden tenni vágyó erős kéz, forgasson akár fegyvert, vagy használja a mágia hatalmát.
Ne aggódj, ha nem állsz még készen, hőssé formálnak majd a kalandok.
Fedezd fel a világot, kelj útra, kalandozz sivatagon, kietlen tájakon, havas hegyek legmélyén, dögletes mocsáron és a mindig veszélyt rejtő tengereken át. Küzdj ádáz szörnyekkel, élj nemesi életet, vívd ki a hősnek járó tiszteletet, vagy rejtőzz árnyak közé és vedd el azt, ami neked jár!
Gyűjts hát magad köré szövetségeseket és formáld saját belátásod szerint a változó világot!

Az oldal alapítása:
2012.10.01.

Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Kaland

Fejedelmi játszma című kalandban a reagkör határideje:
04.09. 21:00

Latest topics

Ederthin várostérkép

A dombtavi időszámítás szerint jelenleg 616-ot írunk.

Ki van itt?

Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs


[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (17 fő) 2020-02-17, 16:26-kor volt itt.

Statistics

Jelenleg összesen 3499 hozzászólás olvasható. in 143 subjects

Összesen 56 regisztrált felhasználónk van.

Legújabb felhasználó: Elen

Szerzői Jogok

Az oldalon található egyedi alkotások az alkotó(k) tulajdonát képezik!
A Világleírás és a helyszínek, helyszínek leírásai az oldal készítőinek szellemi terméke, így a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően használható fel szabadon.

  Palota és a palota tér

  Montea
  Montea
  Admin

  IC hozzászólások száma : 3

  Palota és a palota tér - Page 5 Empty Palota és a palota tér

  Témanyitás  Montea on 2012-11-08, 22:58

  First topic message reminder :

  Palota és a palota tér - Page 5 Sz_palota

  A Park északi részéről már rá lehet látni a dombtetőre épült Fejedelmi Palotára, melynek túloldalán találhatóak meg a bárói és egyéb városi előkelők otthonai. A Palota inkább egy kisebb várra emlékezteti a szemlélőt, sarkainál és pár kiemelt helyen keskeny bástyákkal erősítették meg, a teteje végig pártázatos. A nyugati-szárny tér el kicsit stílusban, az később, közel száz éve lett hozzáépítve a Fejedelmi Palota eddigi egyetlen bővítése során.
  Palota és a palota tér - Page 5 K_palota1
  A Fejedelmi Palotát kettős kőfal választja el a Parktól, onnan besétálni nem is lehet, hanem a keleti részen van a főkapu, innen lehet megközelíteni a Palota teret és a Palotát magát. Míg előbbibe bárki besétálhat, utóbbinál ez közel sincs így, mert a tértől itt is kettős kőfal és megerősített kapu választja el a Palota közvetlen kertjét és magát a palotát a tértől. A kékbe és zöldbe öltözött őrök mindig ott vannak a kapuban, ahogy a kettős kőfal tetején is gyakran látni őket fel s alá sétálni őrjáratukban. Aki hívatlanul akar bejutni, hamar meggondolásra bírják, ha kell, erővel és vérrel. Kivételt képez ez alól azon alkalmak, mikor a Fejedelem nem tartózkodik a fővárosban, s ilyenkor minden szombaton nyílt napot tartanak az érdeklődőknek, mikor egy-két lakosztályt, a Fejedelem szoborgyűjteményét és a kincstár publikus részét, valamint a kertet felügyelet mellett meg lehet csodálni, mint szórakozási lehetőséget (vagy szerencsevadászoknak célpont-lehetőséget, de jaj annak, akit lopáson kapnak!).
  Palota és a palota tér - Page 5 K_palota2
  Palota és a palota tér - Page 5 K_palota3
  Amelia il Contevilla
  Amelia il Contevilla

  IC hozzászólások száma : 384

  Palota és a palota tér - Page 5 Empty Sétálgatunk

  Témanyitás  Amelia il Contevilla on 2013-04-19, 20:51

  - Nagyon helyes!
  Vágja rá rögtön Tsitsa kijelentésére. Borzasztó abba belegondolnia, hogy régen barátnője ott élt. Attól pedig még borzasztóbban érzi magát, hogy gyarló mód őt magát viszont fenemód érdekli az Ördögfű. De ezt még nem merte megemlíteni Linnek, a Csónakosbeli kirándulás utáni újabb tanulmányi útjukat várja a Tűzfátyolba. Na majd, talán ott felhozza a témát.
  - Ez tetszik, hogy a térképészkedés és számítgatások mellett nem csak munka a csillagok lesése. Olyan nagy kár lenne a sok gyönyörűségért.
  Mély meggyőződéssel mondja a hangjában. Persze, ő csak ez utóbbi tevékenységet műveli, többnyire az erkélyén, ha a nagy nyári melegben nem bír aludni. Megnyugszik amúgy, hogy ezek szerint valóban munka folyik, mikor Nephirrel együtt csillagászkodnak, legalábbis így értelmezi a választ. Arra nem ajánlkozik, hogy betársuljon a hullócsillaglesésbe, teljesen tisztában van, hogy előző nyáron, kivel volt fenn a tetőn Tsitsa. A kérdésen elgondolkodik.
  - Nem tudom, ez új gondolat nekem. Hm... de nem is tudom, a csillagok olyan messzire vannak, hogyan befolyásolnák a sorsunkat?
  Beszívja alsó ajkát.
  - Habár ha feltételezzük, hogy az istenek onnan is figyelnek minket, akkor még az is lehet. Hát-hát.. nem tudom, de amúgy mit mondanak nekünk a csillagok? Majd akkor eldöntöm.
  A végét elneveti, de azért kíváncsi, hogy a csillagok jótékonyan vagy épp ellenkezőleg szándékozzák befolyásolni az ő sorsukat.
  - Amúgy ezt hogyan vagy... ki számolja ki? És mi alapján?
  Tsitsa Itsli
  Tsitsa Itsli

  IC hozzászólások száma : 316

  Palota és a palota tér - Page 5 Empty Re: Palota tér

  Témanyitás  Tsitsa Itsli on 2013-04-19, 20:31

  *Néha azért oda-odapillant Lilire, tényleg érdekli-e, amit mond, de minden alkalommal megnyugszik, hogy nem untatja halálra barátnőjét és ezzel Tsitsa idézze elő az első őszhajszálakat a gyertyalángszín tincsek között. Tekintete közben neki is odatéved az egyenruhásokra és neki is hasonló érzés jut eszébe, aminek hangot is ad.*
  - Sokkal jobban szeretek ebben a negyedben élni. Azóta sem mentem az Ördögfű környékére... *Jegyzi meg a végén tűnődve. Az Alsónegyedbe sosem megy be mélyen, ha valami miatt arra lenne dolga. Nem akar arra menni, amerre laktak, s annak a résznek a kétessége csak plusz egy indok. Szerencsére barátnője a kérdéssel visszahúzza a merengésből.*
  - Igen, a térképbe rajzolunk, meg ugye figyeljük a csillagokat, mérjük az időt, mennyivel napnyugta után tűntek fel az égen, ezeket feljegyezzük. Ezekből lehet számításokat csinálni, például mikor lesznek egyes csillag-együttállások. *Meséli Lilinek, majd elmosolyodik.*
  - De van, amikor nem dolgozunk. Legalábbis én. Nyár végén szeretem a hullócsillagokat, azokat csak nézni szeretem, na meg számolni. Ezt valahogy sose tudom megunni... Milyen rég is volt legutoljára. *Pedig olyan közelinek tűnik az emlék, hogy Rhaevel a tetőn a csillagokat nézték. Aztán derűsen nagy levegőt vesz a tavaszi illatokból, mely a Palota kertjéből árad. Tsitsa láthatóan jobban van, még ha nem is lehet azt mondani, hogy teljesen rendbe jött volna. De a karikák a szeme alatt haloványabbak, nem olyan sovány, hogy zörögjenek a csontjai és lógjon rajta halványpiros posztóruhácskája. Haja még nem nyerte vissza teljesen a fényességét, de a szokott módon Tsitsa sajátos magas copfjába lett felkötve ma is.*
  - Egyesek szerint a csillagok együttállása, elhelyezkedése befolyásolja a sorsunkat, már amikor születtünk, az akkori csillagállás. Te hiszel az ilyenben?
  Amelia il Contevilla
  Amelia il Contevilla

  IC hozzászólások száma : 384

  Palota és a palota tér - Page 5 Empty Sétálgatunk

  Témanyitás  Amelia il Contevilla on 2013-04-19, 20:06

  Tsitsa elbeszélése az elf nagykövetség csillagvizsgálójáról rendkívül leköti Lilit. A Parkból átérnek közben a Palota térre, a kék-zöld egyenruhás őrök látványa a rendet és biztonságot idézik fel benne, mosolyogva néz végig rajtuk. Ami azonban igazán megnyugtató a lelkének, hogy barátnője fizikailag szemmel láthatóan jobban van - nem tehet róla, de mióta Tsitsa összeesett, állandóan azt lesi, hogyan van. Lin fenyegetése rendkívül jól bevált, igen hamar meglátszódott a rendes alvás és rendszeres étkezés hatása. No meg a séták, amik azonban Lili hibájából már nem olyan rendszeresek, de azért nagyon igyekszik a gyertyalángahjú lány.
  - És hogyan megy egy ilyen csillagászkodós éjjel? Csak kettesben szoktatok lenni és térképeket rajzoltok?
  Annak is örül, hogy nem csak a kutatásból Tsitsa élete, ezt is határozottan pozitívnak értékeli. Habár ha sokat van együtt Nephirrel... fegyelmezi magát, ezen a Griffbéli vacsora óta már rengetegszer végigmentek Linnel, felesleges még egyszer... de azért nem árt biztosat tudni. Mert hát végülis Nephir is jóravaló és kedves, de még valóban olyan nagyon fiatalnak tűnik, aki sebezhető... Tsitsára pedig láthatóan vigyázni kell. Nem folytatja a gondolkodást, inkább a válaszra figyel.
  Egyszerű almazöld ruhát visel, haját jobbára kiengedve viseli most, csak az arcába hulló tincseket fonta hátra.
  Montea
  Montea
  Admin

  IC hozzászólások száma : 3

  Palota és a palota tér - Page 5 Empty Palota és a palota tér

  Témanyitás  Montea on 2012-11-08, 22:58

  Palota és a palota tér - Page 5 Sz_palota

  A Park északi részéről már rá lehet látni a dombtetőre épült Fejedelmi Palotára, melynek túloldalán találhatóak meg a bárói és egyéb városi előkelők otthonai. A Palota inkább egy kisebb várra emlékezteti a szemlélőt, sarkainál és pár kiemelt helyen keskeny bástyákkal erősítették meg, a teteje végig pártázatos. A nyugati-szárny tér el kicsit stílusban, az később, közel száz éve lett hozzáépítve a Fejedelmi Palota eddigi egyetlen bővítése során.
  Palota és a palota tér - Page 5 K_palota1
  A Fejedelmi Palotát kettős kőfal választja el a Parktól, onnan besétálni nem is lehet, hanem a keleti részen van a főkapu, innen lehet megközelíteni a Palota teret és a Palotát magát. Míg előbbibe bárki besétálhat, utóbbinál ez közel sincs így, mert a tértől itt is kettős kőfal és megerősített kapu választja el a Palota közvetlen kertjét és magát a palotát a tértől. A kékbe és zöldbe öltözött őrök mindig ott vannak a kapuban, ahogy a kettős kőfal tetején is gyakran látni őket fel s alá sétálni őrjáratukban. Aki hívatlanul akar bejutni, hamar meggondolásra bírják, ha kell, erővel és vérrel. Kivételt képez ez alól azon alkalmak, mikor a Fejedelem nem tartózkodik a fővárosban, s ilyenkor minden szombaton nyílt napot tartanak az érdeklődőknek, mikor egy-két lakosztályt, a Fejedelem szoborgyűjteményét és a kincstár publikus részét, valamint a kertet felügyelet mellett meg lehet csodálni, mint szórakozási lehetőséget (vagy szerencsevadászoknak célpont-lehetőséget, de jaj annak, akit lopáson kapnak!).
  Palota és a palota tér - Page 5 K_palota2
  Palota és a palota tér - Page 5 K_palota3

  Ajánlott tartalom

  Palota és a palota tér - Page 5 Empty Re: Palota és a palota tér

  Témanyitás  Ajánlott tartalom


   Pontos idő: 2020-06-06, 18:16