Üdvözlünk!

Éppen időben érkeztél Vándor!

Háború közeleg és elkél minden tenni vágyó erős kéz, forgasson akár fegyvert, vagy használja a mágia hatalmát.
Ne aggódj, ha nem állsz még készen, hőssé formálnak majd a kalandok.
Fedezd fel a világot, kelj útra, kalandozz sivatagon, kietlen tájakon, havas hegyek legmélyén, dögletes mocsáron és a mindig veszélyt rejtő tengereken át. Küzdj ádáz szörnyekkel, élj nemesi életet, vívd ki a hősnek járó tiszteletet, vagy rejtőzz árnyak közé és vedd el azt, ami neked jár!
Gyűjts hát magad köré szövetségeseket és formáld saját belátásod szerint a változó világot!

Az oldal alapítása:
2012.10.01.

Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Kaland

Fejedelmi játszma című kalandban a reagkör határideje:
04.09. 21:00

Latest topics

Ederthin várostérkép

A dombtavi időszámítás szerint jelenleg 616-ot írunk.

Ki van itt?

Jelenleg 3 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 3 vendég

Nincs


[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (17 fő) 2020-02-17, 16:26-kor volt itt.

Statistics

Jelenleg összesen 3499 hozzászólás olvasható. in 143 subjects

Összesen 56 regisztrált felhasználónk van.

Legújabb felhasználó: Elen

Szerzői Jogok

Az oldalon található egyedi alkotások az alkotó(k) tulajdonát képezik!
A Világleírás és a helyszínek, helyszínek leírásai az oldal készítőinek szellemi terméke, így a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően használható fel szabadon.

  Mulatónegyed nem nevesített utcái és lakóházai

  Sally Wentworth
  Sally Wentworth

  IC hozzászólások száma : 212

  Mulatónegyed nem nevesített utcái és lakóházai Empty Re: Mulatónegyed nem nevesített utcái és lakóházai

  Témanyitás  Sally Wentworth on 2017-04-16, 21:42

  Lysie és Sally

  - Naná! - Azonnal lecsap a válasszal és csak utána mérve végig Lysie-t, de ez sem ingatja meg utólag a válaszában.
  - Hűha! Édesapád kérőket eszik reggelire? - Vonja fel a sikkantásnál és a látványos száj elé tett kéz na meg aggódóan elkerekedő szemek láttán. Pedig ő csak viccelt, és igazából Lysie-hez hasonlóan kedves szülőpárt képzelt el, akik készségesen igazítanak útba egy helyes és rendes kérőt.
  - Megértelek, de... Nem, ez így nem igaz. Értelek, de nem értelek meg. Mármint mi a rosszabb: elveszíteni valamit vagy valakit, aki kedves volt neked, de ott a sok közös vidám emlék, amire jó visszagondolni, még ha kissé fáj is az elvesztés miatt ugye? Vagy pedig úgy élni, hogy soha nem is volt tiéd, és minden szép, ami közösen történhetett volna az csak egy "volna" maradna, egy "mi lett volna, ha", egy soha meg nem élt élet? Egyébként meg már ott a lovad is, szóval ezt már most buktad. - Jegyzi meg a végén gonoszan elvigyorodva felhívva erre az aprócska kis tényre barátnője figyelmét. Ahogy elnézte, azt a lovat is nagyon kedveli Lysie, bár reméli, a kiemelt példa nem azt eredményezi, hogy a ló elvesztésén fog most aggódni Lysie. A végén még kénytelen lesz a lányt a likőrrel leitatni, hogy kiverje a fejéből ezt a butaságot.
  - Ááá, csak tettette! Kérette magát egy kicsit. - Legyint nevetve, habár igazában annyira azért nem biztos. Talán Eric tényleg nem kedvelte eleinte, agyára mehetett Sally csacsogása, neki meg a férfi mufurcsága, ugyanakkor később nem nagyon kérette magát a férfi.
  - Oké, rendben! - Nevet fel ismét, ahogy Lysie elhelyezkedik úgy, mint az izgalmas esti mesére váró gyerekek. Már csak az kellene, hogy tényleg este legyen és egy gyertya imbolygó, borzongató fényében kezdje el a történetet.
  - Éjszaka volt, sötét éjszaka, mert egyetlen csillag sem látszódott Grottocello egén. Baljós sötétség és csend szállta meg a várost, a víz is alig mozdult, így nem is vette időben észre az őrség az egyre közelebb érő hajót, csak amikor már késő volt. A fél dokkot romba döntötte, ahogy lassítás nélkül a part felé tartott, a dokk - már ami maradt belőle - állította csak meg. A mai napig nem tudni, ki tervelte ki vagy mi történhetett azon a hajón, de az a csatahajó el lehetett átkozva. Szó szerint, mert a dokk megmaradt részeire egyenruhás alakok ugrottak le a hajóról és estek neki a kikötőben lévőkre. A Fejedelemség egyenruháját viselték, olyan fegyvereik is voltak, mint a flotta embereinek, hiszen végülis azok is voltak, és ez csak fokozta a kialakult zavart. A sötétben csak akkor látszódott meg a különbség, mikor többen a nagy lármára odasiettünk a kikötőbe fáklyákkal vagy mágikus fénnyel világítva. Akik a rejtélyes hajóról jöttek egytől egyig mind élőhalottak voltak már. Nem lehettek régóta azok, mert a bomlás sokukon alig látszódott, csak a furcsa, fehér nélküli fekete szemük árulkodott mivoltukról. Éppen egy tűzlabdát dobtam volna az egyikre, mikor mellettem egy kard pengéje villant. Arra eszméltem, hogy egy ilyen élőhalottnak a feje félelmetes közelségben hullott a földre a lábaimnál és a kard tulajdonosa már lépett is odébb a következő élőhalotthoz. Hirtelen csak annyit tudtam róla megállapítani, hogy baromi jó feneke van. Na, ő volt Eric! - Vigyorodik el a végén kajánul és kortyol az italból, hogy a meséléstől kiszáradt ajkait megnedvesítse.
  Yalela Lysie
  Yalela Lysie

  IC hozzászólások száma : 59

  Mulatónegyed nem nevesített utcái és lakóházai Empty Re: Mulatónegyed nem nevesített utcái és lakóházai

  Témanyitás  Yalela Lysie on 2017-01-30, 13:24

  Sally & Lysie

  Sally ötletére csak kuncogva rálegyint.
  - Á, ugyan! El tudnál te képzelni engem fodros ruhákban járkálni a Palotában? - Habár most, hogy így kimondta, igazából gond nélkül el tudná képzelni magát hercegnőként, valamelyik trónörökös oldalán. A palotai élet gondolata nem vált ki belőle viszolygást, sem a sok szabály, az etikett, a fogadások, a ruhák. Más kérdés, hogy különösebben egyik trónörökös sem kelti fel az érdeklődését, és azt sem hiszi, hogy bármelyikük is hozzá hasonló lányt keresne. De ötletnek jó volt.
  - Találkozott édesapámmal? - sikkantja a szája elé kapva a kezét, és nem túl elegánsan végignyúzza a tenyerével az arcát. Ez a kép túlságosan horrorisztikus ahhoz, hogy igaz legyen. Bele sem mer gondolni, az apja milyen arcot vágna, ha Massi, az az édes Massi beállítana őt keresve, aztán elkezdené felvázolni az édesanyjának, honnan is ismerik egymást. - Jaj nekem!
  De végül igazat ad Sallynek abban, hogy nem túl jó ötlet most rögtön útnak indulni. A végén még neki kéne magyarázkodnia a szülei előtt, és akkor inkább már lehet, hogy lepasszolná Massinak ezt a hálátlan feladatot.
  - Nem is tudom... - szórakozottan köröz az ujjával a pohár száján, míg a háziállatos témán rágódik. Maga sem tudja pontosan, mitől tart, miben bizonytalan. Talán attól tart, hogy magáról sem tud még rendesen gondoskodni, vagy attól fél, nincs elegendő tudása egy vadállat megszelidítéséhez. - Azt hiszem, attól félek, hogy elveszítem.
  Felhúzza az egyik térdét és kinyújtja a másikat, fészkelődik egy kicsit a párnákon, mielőtt jobban kifejtené, mire gondol.
  - Butaság azelőtt ragaszkodni valamihez, hogy egyáltalán a miénk lenne, nem? Még azt sem tudom, milyen állatot tartanék szívesen, de máris amiatt aggódom, túl fogom-e élni, ha elveszítem. Ez olyan, mintha azért nem akarnék gyereket, mert attól félek, valami baja esik, és azt nem élném túl. - Most, hogy hangosan is kimondta, rá kell jönnie, milyen bután hangzik, de legalább tudja, hogy tényleg erről van szó. Túl gyáva még ennyire törékeny dolgokhoz kötődni. Sallyhez például nyugodtabban kötődik, mert védtelennek abszolút nem nevezhető, és amúgy sem volt sok beleszólása abba, összebarátkoznak-e, mert szinte magától bontakozott ki az egész kapcsolatuk. Egy állat vagy egy gyerek viszont már önálló döntéshozást igényel, akarja-e vagy sem.
  Örül, amikor egy kicsit másfelé terelődik a téma, főleg mert Sally bevezetője által sokkal érdekesebbnek ígérkezik a történet, mint hitte.
  - Nee! Van olyan pasi, aki eleinte nem kedvelt?
  Persze az is sokat elárul a barátnőjéről, hogy ez csak eleinte volt így. Azt megérti, hogy sok nő mi kivetnivalót találhatna Sallyben, de hogy egy férfi sokáig ellen tudjon állni neki, na azt kétli.
  - Hallani szeretném! Meséélj! - kéri csillogó szemmel, és máris kényelembe helyezi magát, felkészülve rá, hogy most egy darabig a nő fog beszélni. Addig elkortyolgatja az italát és lelkesen fülel.
  Sally Wentworth
  Sally Wentworth

  IC hozzászólások száma : 212

  Mulatónegyed nem nevesített utcái és lakóházai Empty Re: Mulatónegyed nem nevesített utcái és lakóházai

  Témanyitás  Sally Wentworth on 2016-12-11, 20:01

  Lysie és Sally

  - Persze, szívesen! És meg sem állunk, amíg az egész Fejedelemség körülöttünk nem ugrál! Kicsit több időbe telik, ha fejedelmi férjet szeretnél, egyik trónörökös fiú sem nős, és ki tudja, lehet Massimiliano harci kedvének is jót tenne egy erős konkurencia... - Tűnődik el hangosan és játékosan Sally, előre sejtvén, hogy ötletei elég vegyes érzelmeket váltanak majd ki.
  - Azért csak nem! Nekem logikus lenne előbb a fővárost felforgatni. - Siet megnyugtatni Lysie-t, mikor meglátja, hogy viccelődő ötletét szegény barátnője komolyan vette.
  - Meg aztán ha el is ment oda, biztosan megtalálja a családodat, vagy valakit, aki ismer és tudja, hogy Ederthinbe jöttél. Úgyhogy ne indulj el haza, még a végén elkerülitek egymást! - Vigyorodik el a végén, meg egyébként is, jöjjenek hozzájuk a férfiak, ne nekik kelljen utánuk futni. Ők már kivetették a hálót, a kiszemelt férfiak meg tessenek szépen belegabalyodni abba!
  - Sárkánynál is vadabbat?! - Kerekednek el a szemei és hüledezik egy sort, mint aki már egy mantikor-csapatot képzel le a lány köré, de persze nem gondolja komolyan és Lysie is hamar folytatja.
  - Sas vagy sólyom... Hm, pedig ez egészen jól hangzik és illene hozzád! De áruld el, miért nem igazi kutyát? Vagy miért nem egy rongybaba-sólymot? Meg... ne haragudj, de te félelf vagy, és még nekem is lenne néhány évem sólymot szelídíteni, neked még talán kevesebbnek is tűnne az idő. - Óvatosan hozakodik ezzel elő, mert hát nem akar a másik lelkébe gázolni azzal, hogy szemére veti, félelfként jelentősen több idő adatott meg neki bármire, mint Sallynek emberként. Azt tudja, hogy az elfek valahogy másként érzékelik a hosszú időt, így nem tudja, ez a felvetés mennyire tapintatlanság most?
  Már éppen kérdezne is még valamit, mikor felpillant Lysie-re és az a jelentőségteljes nézés beléfagyasztja a szót. Kortyol egyet az italból, de minthogy Lysie még mindig nézi, lassan kezd zavarba is jönni. Ez és hogy egy pillanatig nem jutott szóhoz Sally, duplán ritka pillanat és Lysie mindkettőt tíz másodperc alatt elérte!
  - Iiigeeenn? - Kérdezi még mielőtt Lysie megszólalna és igazán nem tudja, mire számítson, mikor még a mondandó kibökése előtt elpirul Lysie. A kérdés elsőre meglepi, de annyira aranyos is, hogy nem tudja megállni mosoly nélkül. Na meg láthatóan egyikük sem igyekszik ismét belevetni magát a munkába, szóval egy kis történet belefér.
  - Biztos, hogy tudni akarod? Csupa borzongás az eleje, kaland, izgalom és úgy indult ráadásul, hogy nem túlzottan kedveltük egymást. - A felvezető közben mosolyog, hiszen úgy sejti, ezzel csak még jobban felkeltette az érdeklődést, mert nem egy egyszerű, első látásra szerelem esetnek tűnik az ügy.
  Yalela Lysie
  Yalela Lysie

  IC hozzászólások száma : 59

  Mulatónegyed nem nevesített utcái és lakóházai Empty Re: Mulatónegyed nem nevesített utcái és lakóházai

  Témanyitás  Yalela Lysie on 2016-12-04, 18:33

  Sally & Lysie

  Még nem látta Sally művét a komóddal, de biztosan értékelni fogja a kreativitását. Meg hát a lényeg, hogy mindennek legyen valami kezdetleges helye, aztán majd a lakás belakásával együtt úgyis a helyére kerülnek a dolgok.
  - Nem is rossz ötlet! A kőcsésze még szép is lehet, ha karcokkal díszítik - feleli nevetve, bár most még könnyen viccelődik, mert bele sem mer gondolni, mennyi mindent fog tönkre tenni maga körül, amíg az első rúnáit tanulgatja. Keresnie kell egy nyugodt, csendes helyet, ahol anélkül gyakorolhat, hogy bárkire vagy bármire veszélyt jelentene az ügyetlenkedésével.
  - Az nagyon jó lenne! Megtennéd, hogy megkérdezed? Elég, ha valami elérhetőséget szerzel, majd írok én neki. Kezdem rosszul érezni magam, hogy a fél várost felbolygatod a szeszélyeim miatt... - somolyog. Előbb Samuel ügye, most meg a rúnamágia. Ki tudja, mit találnak még ki. De hát igazából Sally hibája, hogy ennyire társasági ember és ilyen sok mindenkit ismer.
  - Kék rózsa! - álmélkodik Sally ötletét hallva. - Elképzelni sem tudok olyan virágot, ami jobban illene hozzád.
  Tiltakozna, hogy Massi sebeinek ellátása nem igazán kötődik az ő kegyéhez, mármint a legtermészetesebb, amit gyógyítóként tehet, hogy gyógyít, de Sally további szavai belé fojtják a szót, pirulva hallgatja, hogyan szedi darabokra a barátnője szegény fiút.
  - Juj, ugye nem ment el Inalagol Ananair Erimhirbe? - lefagy, mert neki ez még eszébe sem jutott, pedig megmagyarázhatná, miért nem találkozott eddig Massival. Mindjárt Lysie is összecsomagol és elindul az Ezüstelfekhez, hogy megkeresse a fiút.
  - Hé, ez így nem igazságos! - nevetve letörli magáról a vizet, amit Sally mágiájával kapott viszonzásul. Titkon azért irigyli a lányt, hajszál híja volt ugyanis, hogy a természet helyett nem a víz mágiát kezdte el tanulni. Kicsit bánja még a mai napig is, hogy nem konyít hozzá, ugyanakkor túlságosan szereti a természet mágiát ahhoz, hogy feladja.
  - Sárkány? - szörnyülködik, aztán elneveti magát, ahogy rájön, hogy Sally csak viccelt. Talán. - Nem-nem, valami vadabbat! Sast, vagy sólymot. Bár, sajnálnám őket ketrecben tartani, mágia nélkül pedig évekig tart, míg megszelídíted őket annyira, hogy szabadon élhessenek melletted. Azt hiszem, veszek egy plüss kutyust a piacon.
  Vállat von végül egy mosollyal, tovább kortyolgatva az italát. Eszébe jut valami, amiről szívesen hallana, de nem tudja, szabad-e ilyesmiről érdeklődnie, szóval egy darabig csak némán, jelentőségteljesen bámulja Sally-t, majd egy árnyalattal vörösebb arccal végül kiböki:
  - Elmeséled, hogyan találkoztatok? Te és Eric.
  Egy kis romantika után éhezik a lelke, de nem szeretne túlságosan beletolakodni Sally magánéletébe. Mégsem jut eszébe más, amit első körben szívesebben kitárgyalna, mint a szívügyek és az olykor keserédes múlt.
  Sally Wentworth
  Sally Wentworth

  IC hozzászólások száma : 212

  Mulatónegyed nem nevesített utcái és lakóházai Empty Re: Mulatónegyed nem nevesített utcái és lakóházai

  Témanyitás  Sally Wentworth on 2016-11-27, 20:14

  Lysie és Sally

  Nem tudja kibírni nevetés nélkül a nyafogós vidám szemrehányást, de nem megy a doboz közelébe... csak erősen szemezget vele. Ó, de megtudná szívesen, mi van benne, e tiszteletben tartja Lysie kérését. Meg egyébként is, mire elfogyasztják ezeket a finom nedűket, megoldódik barátnője nyelve is annyira, hogy magától meséljen el mindent! Na ez az, ez lesz a tökéletes terv!
  - Okés, fura pici cuccok a komódba. - Hát most így elsőre nem tudta megmondani mi is került a kezébe, de gondosan belesorakoztatja őket a megnevezett bútordarabba. Próbál azért valami logikát ő is vinni bele: nagyság szerint halad. Mivel nem könyvekről van szó, valószínűleg ez a legkevésbé praktikus megoldás, de legalább jól néz ki, ha kihúzza az ember a fiókot.
  - Persze, a rúnamágia! Apám megtanult belőle párat, néhány egyszerűt, de nagyon nehéz tanulni. Meg aztán vigyázz, nehogy a Sziklatest rúnáját a csészéidre rajzold, különben kőcsészéből fogod inni a teát. Edzésnek mindenesetre nem utolsó azt emelgetni! - Vigyorodik el Sally elképzelvén a helyzetet.
  - Könyvekből? Nem tudom, sosem tanultam mágiát könyvekből... De egy kedves ismerősöm mintha egyszer említette volna, hogy a barátnője rúnamágus. Vagy rúna- vagy elmemágia, most nem ugrik be, melyiket is mondta pontosan, de ha gondolod utánakérdezhetek. Hátha fogad tanítványt vagy tud segíteni legalább abban, miként állj neki. - Néz kérdőn a másikra, mert egy kérdést igazán megér a dolog. Ha már úgy is utánaérdeklődik Massi-nak, akkor már erre is rákérdezhet. Igaz, a rúnamágust nem Samuel-től fogja megkérdezni.
  - Meg egy zavarba ejtően nagy rózsacsokrot is kérek, ebből nem engedek. Kék rózsából, hogy egy kicsit nehéz is legyen a feladat! - Tesz rá egy lapáttal egyetértve Lysie-vel, azt a megbocsátást nem adhatja olyan könnyen Eric-nek. Egyébként valószínűleg úgy is könnyen adja majd, ha látja a férfin az őszinteséget... és látta Shawna hajóját elsüllyedni!
  - Hát egyrészt alapból el kellene veszíteni az ép eszét, miután meglátott téged, beszélt veled és abban a kegyben részesült, hogy elláttad a sebeit. Másrészt ha valami csoda folytán még így is megőrizte volna az ép eszét, na akkor pontosan tiszta fejjel végiggondolva is arra a következtetésre kéne jutnia, hogy felforgatja érted a várost. Nem, sajnálom, Lysie, én Massi-tól csak egyetlen mentséget tudok elfogadni: ha éppen az Ezüstelf Birodalomban tesz tűvé mindent érted arra gondolván, hogy hazaköltöztél! Egyéb esetben hozhatja ő is a virágot, csokit és szerenád kíséretében átadhatja! - Ehhez bólogat is párat nagyon komolyan, hogy nyomatékot adjon szavainak, de persze ott van szája sarkában a huncut mosoly is.
  - Hééé! Hát ezt érdemlem? - Méltatlankodik, mikor lespriccelik, s ez természetesen nem marad megtorlás nélkül. Na nem egy teljes vízesést zúdít Lysie nyakába, de Sally-nek ettől még nem kell vizes rongy vagy vödör víz, hogy hasonló cseppekkel fröcskölje le a lányt. Ezek legalább frissítően is hatnak a mágiának hála, ami nem is jön rosszul a nagy munkában!
  - Pedig a felmosást jelentősen meggyorsítaná, és a felszárításban tudnék segíteni! - Mosolyog, de persze ő sem gondolja komolyan, legalábbis elég kicsi esélyt lát arra, hogy Lysie valóban ki akarja borítani azt a vödör vizet újdonsült lakásában.
  - Belülről ázunk, legjobb! - Nem kellett Sally-t rábeszélni, hogy igyanak egy kicsit a likőrből, de éppen koccintásra emelné a poharat, mikor meglepődve nézhet már csak Lysie után. Mire kihorgássza az összetekert valamit a szekrény mélyéről, addigra Sally is leereszti levegőben maradt kezét poharastul.
  - Persze, segítek! - Lép rögtön oda Lysie-hez, főleg mikor olyan vészesen meginog a tekercselt szövettel a lány, hogy féle, a túlsó vége letarolja a polcokra frissen és tisztán feltett csetreszeket. Na akkor aztán beáshatnák magukat a könyvtárba, hogy van-e valami javító rúna vagy sem! Szerencsére ezt a katasztrófát elkerülik, s Lysie instrukciónak megfelelően a szőnyeg is a helyére kerül. Nem Sally ízlése, ő a harsányabb színeket szereti, de ettől még szép darab és Lysie-hez való.
  - Szép, és pont jó a mérete is ide! Az otthoni milyen? - Érdeklődik, és miközben előkerülnek a párnák, megérti, hogy miért sietett el ezekért annyira a lány. Az itallal telepednek hát le a szőnyegre, Sally a maga részéről inkább oldalára feküdve és a párnára támaszkodva.
  - Egészségünkre! - Emeli ismét a poharát, s megízleli a likőrt. Szabad kezével pedig a szőnyeget simítja végig, tényleg milyen puha!
  - ...vagy egy sárkány? - Folytatja a "kisállatok" sorát kuncogva.
  - Szerintem itt is hamar megbarátkozol a szomszédokkal, na meg ez a negyed mindig nyüzsög, programban nem leszel híján. De teknőst ne válassz, csak levesnek! Meg griffet se, a dombtaviak harapnak érte! Madárnál mire gondoltál? Papagáj? Beszélőt? - Beszélget tovább, látván, hogy Lysie sem igyekszik vissza kipakolni a többi dobozból, pedig még van hátra pár. Az az egy bizonyos is... Na majd pár pohárka után rátérhetnek esetleg arra is, persze csak véletlenül! Addig is figyeli kicsit a kipirult arcú lányt, hogy vajon milyen állatka illene hozzá?

  /Víz mágia - Frissítő cseppek/
  Yalela Lysie
  Yalela Lysie

  IC hozzászólások száma : 59

  Mulatónegyed nem nevesített utcái és lakóházai Empty Re: Mulatónegyed nem nevesített utcái és lakóházai

  Témanyitás  Yalela Lysie on 2016-10-10, 17:57

  Sally & Lysie

  Áldás, ha olyan barátnőre akad az ember és elf lánya, aki értékeli a humort, ugyanakkor kétélű fegyver, ha még élni is tud vele. Sally látszólag pontosan tudta, hogyan ugrathatja Lysie-t, aki rendre be is dőlt a tréfának.
  - Saaallyy! - kétségbeesetten a mellkasához fogja a dobozt, félig nyafogva, félig nevetve, mert egy ilyen viccet nehéz mosolygás nélkül megállni. Szeretne jobb helyet keresni a titkos kis csomagnak, távol az ébenhajú nő tréfáitól. Tényleg nem szívesen magyarázkodna még.
  - Általában alaposan kigondolt logika vagy éppen gyakorlati szempontok alapján csoportosítok mindent. Néha meg színek szerint - von vállat, ezzel is jelezve, hogy annyira nem fontos. A lényeg, hogy minden tárgynak legyen valami kezdetleges helye, aztán idővel, ahogy elkezdi belakni a szobát, úgyis minden oda kerül, ahol lennie kell: ahol a legpraktikusabb. - Kezdd nyugodtan azzal a dobozzal, tudod, az életemmel. Mondjuk abba a komódba - kéréséhez mutogatást is mellékel.
  Örül Sally dicséretének, még ha csak egy olyan aprócska dologra is szól, mint a pohárfestés. Habár a művészet lényege az önkifejezés, ahogy édesanyja mondogatta, attól még mindig örül, ha valakinek tetszik, amit csinál. A pozitív visszajelzés valahogy ugyanúgy a része ennek.
  - Köszönöm! Tudtad, hogy létezik olyan mágiairányzat, ami a különféle rajzokon alapul? Állítólag a törpék értenek hozzá a legjobban, különböző rúnákat festenek, amik mágikus erőkkel ruházzák fel őket. Még sosem hallottam róla, a minap mesélte egy idegen a piacon. Milyen jó lenne összekötni a kellemest a hasznossal! Kedvemre firkálgathatnék, és közben kitanulnék egy új irányzatot.
  Nem mintha nem lenne már így is számtalan dolog, ami érdekli. Eredeti elképzelése, miszerint harcművészetet tanulna, szintén háttérbe szorult. Talán, ha majd megtalálja a megfelelő mestert, eljön majd annak is az ideje.
  - Szerinted meg lehet tanulni az ilyesmit könyvekből? Még sosem láttam senkit, aki ilyen mágiát használt volna.
  Érdekli, Sally hallott-e már róla. Aztán ki tudja, lehet, hogy pár nap múlva elveszti az érdeklődését és megmarad az eredeti terveinél, sosem lehet tudni. Nehéz ellenállni, ha valaki újra és újra szomjazik a tudásra.
  - Azért ne add ennyire alá! Szerenád és csokoládé nélkül szóba se állj vele! - somolyog. Ha az ő kiszemeltje flörtölgetne más nővel, fogalma sincs, hogyan reagálna. Először biztosan listát írna arról, mit kéne megtennie a fiúnak a bocsánatáért, de lehet, hogy a végén egyszerűen csak megbocsátana. Nem az a fajta, aki képes sokáig haragban lenni másokkal, főleg olyanokkal, akiket szeret; nem biztos, hogy ez az engedékenység a jó tulajdonságai közé tartozik.
  Mosolyogva átöleli a nőt, alaposan megszorongatja. Szerencsésnek érzi magát, hogy rátalált Sally-re a városba érkezésének első napján. Sokáig keresgélt szálláshely után, de valami sokkal értékesebbet talált: otthont.
  - Ne haragudj rá ezért! Csak beszélgettünk egy kicsit, meg elláttam a sebeit. Melyik épeszű fiú forgatna fel ennyiért egy egész várost? Csak szeretném tudni, jól van-e.
  Feltűri könyék fölé a felsője ujját és folytatja a mosogatást. A kész poharakat egy odakészített, tiszta ronggyal törli el, mielőtt a polcra kerülnének. Sally kérdését hallva megrázkódik a válla a visszafojtott nevetéstől, vizes kezével játékosan a nő felé spriccel néhány cseppet. Persze, hogy nem kell rosszra gondolni, de ahogy Sally ezeket mondja, abban mindig van valami rossz.
  - Köszönöm a közreműködést! - rávigyorog, mielőtt még visszafordulna a dézsához. - Egyelőre jó lesz így az ágyam. Majd összehúzzuk magunkat. A beszélgetéshez - teszi hozzá, most először viccelve ennyire zavarba ejtő dolgokkal.
  A kézfejével áttörli párszor a homlokát munka közben. Ahhoz képest, hogy csak pacsál, beletelik némi időbe, míg az étkészlete minden darabját elmossa, eltörli és polcra teszi. Amint végzett, azon kezd el töprengeni, mit kezdjen a maradék vízzel.
  - Segítesz kiönteni az udvarra? Nem szeretném elejteni és eláztatni a lakást. De előtte...
  Azzal cinkos mosollyal meglengeti a Sally által hozott likőrt, másik kezében a poharakkal. Tölt mindkét pohárba egy keveset, de mielőtt belekortyolna, támad egy ötlete. Az egyik plafonig magasodó szekrényhez lép, szélesre tárja az ajtaját és kiemeli alulról az összetekert szőnyeget. Kicsit meginog, míg fogást keresve a súly hátrahúzza.
  - Úgy képzeld, hogy ezt leárazva vettem! Jaj, megtartanád a végét? Le szeretném teríteni oda, az ágy mellé! - tele a keze, szóval az állával mutogat a megfelelő helyre. - Addig nem akartam kiteríteni, míg nem látom a bútorok és a falak végleges színét, de talán nem olyan kirívó. Nézd csak, barna, de nem az a koszos, inkább homokszín, és ezek a sötét minták olyan jópofák benne! Később szeretnék majd egy olyat, mint ami otthon volt. Talán anyám készít nekem egyet, ha megkérem. Szeretnék ahhoz az asztalhoz is egy kisebbet.
  Ezt már akkor magyarázza, ha sikerült letenni és kiteríteni az anyagot. Ujjait végigvezeti a puha tapintású rojtokon és mintákon, aztán visszamegy a kitöltött poharakért és az üvegért. Leemel az ágyról néhány párnát, és már kész is a rögtönzött, csajos pihenőhely.
  - Így ni! Egészségünkre! - koccintásra emeli a poharát. Elhelyezkedik az egyik párnán, lábát keresztbe pakolja a másikon, hátát az ágykeretnek dönti és hátrahajtja a fejét. - Nem hittem volna, hogy pakolni ilyen fárasztó... És egy kicsit magányos is. Tudod, az Ezüstgriffben már egész jól kiismertem az embereket. Talán nekem is kéne egy háziállat. Cessi nagyon aranyos, de lehet, hogy valami egzotikusabb állat kéne nekem. Egy madár, vagy egy teknős...
  Megegyeztek, hogy dobozonként pihenőt tartanak, de nem úgy tűnik, hogy Lysie-nek lenne elég lelki ereje a közeljövőben újra a pakolásba vetni magát. Így ha időközben kiürülne valamelyikük pohara, mintegy ürügyként azon nyomban újratölti, Sally-t is tovább beszéltetve. Alig ivott, mégis szinte percek alatt máris vörös rózsácskák nyílnak az arcán.
  Sally Wentworth
  Sally Wentworth

  IC hozzászólások száma : 212

  Mulatónegyed nem nevesített utcái és lakóházai Empty Re: Mulatónegyed nem nevesített utcái és lakóházai

  Témanyitás  Sally Wentworth on 2016-05-22, 12:46

  Lysie és Sally

  - Még hogy elpuhultam! Nem szoktam cipekedni, szóval nincs is miből elpuhulnom! - Puffog, de mosolyogva teszi, hiszen érti ő az ugratást.
  - Dehogynem, most még jobban is! - Nevet fel Sally. Meg is csípte hát a titkot, szimata nem csalta meg, már csak meg kell tudni, mi is a titok tárgya? Vagy még inkább ki?
  - Nyitok egy ablakot, még a végén rosszul leszel... Szóval azt mondod, ezzel a dobozzal kezdhetem a pakolást, igaz? - Hát na, miért is ne cukkolja még egy picikét Lysie-t, mert természetesen azt az ablakot nyitja ki Sally, ami a legközelebb van a lábbal arrébb pöckölt dobozhoz. Igaz, nincs is eszében igazából a dobozban kutakodni, belelesni. Majd megmutatja egyszer Lysie, ha úgy érzi. Sallynek az is elég egyelőre, hogy kiszimatolta jól a titkot és úgy sejti, tudja is kiről van szó.
  - Hát a sok üvegcse kihelyezését rád bíznám... Nem tudom, van-e ennek valami logikája, ami alapján később megtalálod, amit keresel. Én mit pakoljak, amit rám mersz bízni, s nem fogok tőle később csuklani, amikor szidsz hogy hova tehettem el ezt vagy azt! - Pillog a pirulásra okot adó dobozt hátrahagyva a többi doboz felé. Az elsőben rögtön megtalálta a "kacatokat", de a növények felét nem is ismeri, s így legfeljebb magassági, színskála szerinti vagy üvegek telítettség szerinti növekvő vagy csökkenő sorrendet tudna vállalni. Ez meg ugye mutatós, de nem biztos, hogy Lysie-nek praktikus.
  - Amondó vagyok, minden kiürített doboz után megérdemlünk egy kis jutalmat. Motivációnak se utolsó. - Na azért reméli, hogy nem nézik még emiatt alkoholistának, de egy-egy pici pohárral megiszogatva a krémlikőrből kb. óránként - mert ennyi biztos lesz egy-egy doboz, ha nem több -, azért nem egy olyan borzasztó mennyiség.
  - Egészségedre! Pedig ezek egész csinosra sikerültek! Fel ne add a tervedet! - Forgatja meg a kapott poharat - a citromos vizet megköszönve -, s szerinte egy kezdőhöz képest jó érzékkel csinosította ki a poharat Lysie. Mire a pohárkészlete végére ér, a tányéroknak és tálaknak már biztos kézzel fog tudni nekiállni.
  - Igen, valami ilyesmit gondolhat... - Bólogat rá Sally, s örül, hogy Lysieben megértő fülekre és lélekre talált ebben, na meg hogy tud valami kis reményt is adni. Fene essen Ericbe, miért reméli annyira, hogy van mentség a férfi számára?
  - Nem kellene mondania semmit, csak... ~azt hogy szeret~ - Elnémul egy pillanatra, mert magát is meglepte vele, hogy így folytatná a mondatot, hogy ezek szerint ez lenne a vágya. Inkább gyorsan másképp folytatja, mielőtt barátnőjének is feltűnik.
  - ... csak hozza vissza a medálom és ne találkozzon többet azzal a kalóznővel. Meg egy csokor virágot is kérek! - Vigyorodik el a végén, mert na, melyik nő ne örülne egy szép virágnak, amit neki szántak, pláne ha azt a megfelelő férfi szánta neki és senki másnak. De hát Eric nem az a virágot hozó típus. Se az, aki ezek szerint felkeresné a megbántott nőt.
  - Köszönöm, Lysie! - Mosolyodik el lágyan, s kihúzva kezeit a lány kezeiből átöleli egy kicsit a másikat hálából, amiért ilyen kedves vele.
  - Éppen ezt akartam megkérdezni, csak nem tudtam, fel merjem-e vetni az ötletet, hogy Samueltől elkérem az aktuális tartózkodási helyét. Ha szeretnéd, szívesen! De Massinak te írjál majd, mert ha én írok, akkor nagyon kiérződne, hogy haragszom rá. Az lenne a minimum, hogy a fél fővárost felforgatja utánad! - Habár tudta vajon akár Samuel, akár Massi, hogy Ederthinből jöttek? Sally-t igen, habár Samuel még úgy ismerte meg Sally-t, mint aki sűrűn váltogatja a lakhelyét, mikor hova sodorja a szél meg a kaland. Most csak a városon belül változtatott helyet - miután Eric meg ellenlábasai felforgatták korábbi kivett kis lakását és ezért kitették Sally szűrét onnan -, de vajon lehet, hogy Massi szintén Samuelen keresztül el akarták Sally-t érni, csak nem sikerült a költözés miatt? Na mindegy, a címet azért elkéri Samueltől, onnantól már Lysie-n lesz a sor, hogy ír-e, és Massi-n mit reagál rá.
  - Ühüm, nem fontos... de azért cseréljük le az ágyadat valami kétszemélyesre? - Pillant szeme sarkából a lányra somolyogva, a pakolásban csak egy pillanatra állva meg. Nem kell semmi rosszra gondolni, hiszen egy kényelmes nagy ágy arra is jó, hogy leheveredjenek rá s úgy beszélgessenek az emberek (és félelfek), nemde?
  Yalela Lysie
  Yalela Lysie

  IC hozzászólások száma : 59

  Mulatónegyed nem nevesített utcái és lakóházai Empty Re: Mulatónegyed nem nevesített utcái és lakóházai

  Témanyitás  Yalela Lysie on 2016-04-05, 06:25

  Helyeslőn bólogat Sally szavaira, szerinte is remek fogás volt ez a lakás, habár elég sokáig tétovázott és húzta a vásárlást, de végül csak sikerült megkaparintania álmai otthonát - a jelenlegi körülményekhez képest. A továbbiakra csak sejtelmesen somolyog.
  - Nem olyan nehéz az, talán csak elpuhultál egy kicsit...
  Természetesen nehéz a doboz, de Sally az egyetlen ember a városban, akivel - még - büntetlenül évődhet, mióta eljött otthonról. Az ismeretségi köre amúgy elég szűkös, és többnyire kimerül piaci kofákban és fogadósokban.
  - Ne-Nem pirultam! - csattan fel, egy árnyalatnyit tovább vörösödve. - Csak abban a dobozban nincs semmi érdekes...
  Félre is tolja finoman a lábával, jó messzire a többitől, hogy még véletlenül se keverjék bele a felbontandók közé. Meglegyezgeti az arcánál a levegőt, hogy zavarán kicsit enyhítsen; jó meleg lett, vagy csak ő érzi? Nem ártana nyitni még egy ablakot...
  - Rengeteg ötletem van! Szerencsére vannak szekrények és polcok, amiket használhatok, de már tervbe vettem egy komód és két másik polc beépítését. Sok polcra van szükségem, rengeteg kacatom van - meséli lelkesen, bár lehet, hogy meg kéne sértődnie azon, hogy lekacatozta a kenőcsöket, kivonatokat, főzeteket és egyéb gyógykellékeit, de úgy ítélte, felesleges belemenni a részletekbe. Kicsi és sok van belőle - kacat. Örül neki, hogy Sally a segítségére van, de azért nem tartaná fel élete végéig, így igyekszik kerülni a felesleges információkat.
  - De ezek ráérnek később is, először a meglévő helyeket szeretném feltölteni, belakni. Nahát! - ámul el a barátnője által hozott palackot meglátva. - Igazán nem kellett volna, köszönöm! Fenébe a nénivel, tegyük ide, az étkészlet mellé, és ha végeztünk vagy elfáradtunk, ezzel jutalmazzuk magunkat!
  Elkéri Sallytől, hogy megfelelő helyre tehesse az üveget, de azért még megnézegeti-szaglássza előtte. A nő sikeresen eltalálta Lysie ízlését. Ahogy felszabadít neki egy palacknyi helyet a dobozban, felfigyel valamire. Egyelőre nem teszi szóvá, kiemel két poharat, megtölti vízzel, dob bele egy-egy karika citromot, megédesíti egy leheletnyit, aztán Sallyhez fordul. A neki kínált poháron különböző, kézzel festett levél- és indamotívumok díszelegnek.
  - Egészségünkre! Amikor elhatároztam, hogy veszek egy lakást, eldöntöttem, hogy a saját étkészletemet kézzel megfestem, de eddig a pohárig jutottam. Nem is olyan egyszerű, mint hittem - fűz némi magyarázatot a színes pohár történetéhez, aztán érdeklődve hallgatja a nő válaszát.
  - Mi az, hogy nem keres? Férfiak! - méltatlankodik. - Mit gondolnak, varázsütésre minden gond elmúlik anélkül, hogy a kisujjukat is megmozdítanák?
  Ő ugyan nem ismeri olyan jól Ericet, de azt határozottan ki tudja jelenteni, hogy nem tűnt rossz embernek. Tény, Lysie szemében mindenki piros ponttal indul első körben, azt pedig ostobaság lenne gondolni, hogy jó emberismerő, mégsem tudja elképzelni Ericről, hogy a férfiréteg alját képviselné, vagy két vasat tartana egyszerre a tűzben.
  - Talán csak nem tudja, mit mondjon neked - folytatja egy fokkal lágyabban. Nem akarja a védelmébe venni a férfit Sally sértettségével szemben, inkább csak töpreng. - Biztos vagyok benne, hogy nem akart megbántani. Szándékosan nem. Egyszerűen csak férfi.
  Nem mintha akkora tapasztalata lenne férfiak terén, de azt tudja, hogy ez az egyetlen szó rengeteg probléma kifogása és megoldása lehet: férfi. Máshogyan gondolkodnak, más az értékrendjük, a világról és az életről alkotott elképzelésük, máshogyan reagálnak a dolgokra. Lysie minduntalan elcsodálkozik azon, különbözőségeik ellenére miért akarja egymást annyira a férfi és a nő - nem pont Eric és Sally, hanem bármelyik férfi vagy nő ezen a világon. Leteszi a poharát az asztalra, és Sallyhez lépve, vidám mosollyal elkapja a szabad kezét. Két tenyere közé fogja, barátian megnyomorgatja.
  - Nos, jobb lesz, ha siet! Egy ilyen gyönyörű, humoros és okos nőt kizárt, hogy Ederthin férfijai sokáig hagynának szabad lábon.
  Ebben legalább olyan biztos, mint hogy Eric sem rossz ember. Massi említésére zavartan elmosolyodik.
  - Bár úgy lenne!
  Ezzel az egy óhajával talán sikerül is megcáfolnia a doboz tartalmát. Elengedi Sally kezét, iszik még egy kortyot a poharából, aztán felkapja a földről az étkészletes dobozt és az asztal tetejére emeli. Nekilát kipakolni a többi poharat, de mielőtt még a megfelelő polcra vagy szekrénybe tenné őket, egyenként elmossa a bekészített dézsában őket.
  - De hát nem hibáztathatom, nem cseréltünk semmilyen elérhetőséget, csak ábrándozgattunk közös teázásról. Túlzottan lestrapáltak voltunk, talán nem is volt komoly az egész.
  Legalábbis szeretné ezt hinni, mert ha az lett volna, akkor a haját tépve sikítana most, amiért olyan ostoba volt, hogy legalább azt nem kérdezte meg, hol érheti el Massit, ha keresné. No igen, flört terén vennie kéne még néhány leckét.
  - Az jutott eszembe, hogy talán a barátod, Samuel tudna segíteni.
  Maga is meglepődik azon, hogy ez eddig miért nem jutott eszébe. Bár nem szeretne sok reményt fűzni az ügyhöz, a gondolat, hogy talán elérheti Massit, reménykedésre készteti.
  - Nem mintha olyan fontos lenne... - teszi hozzá gyorsan, bár ahelyett, hogy leplezné, ezzel inkább még nyilvánvalóvá teszi, hogy tényleg érdekli a dolog.
  Sally Wentworth
  Sally Wentworth

  IC hozzászólások száma : 212

  Mulatónegyed nem nevesített utcái és lakóházai Empty Re: Mulatónegyed nem nevesített utcái és lakóházai

  Témanyitás  Sally Wentworth on 2016-03-28, 12:17

  Lysie és Sally

  - Ugye? Az új lakás csupa öröm! A negyed-választással meg csak egyetérteni tudok, a közelben lakom én is. Ráadásul jól kifogtad, itt mindig történik valami, de a háló a csöndes udvarra néz, ahogy leírtad nekem. Te mit tettél ebbe a dobozba? Téglákat viszünk fel és falat fogunk emelni?
  - Csicsereg ő is vidáman, még a végén a kis panasz is mosolyogva esik meg, s őszintén örül neki, hogy az építészet nem áll olyan szinten, hogy ennél magasabb házakat építsenek, mert így is elég ennyi lépcsőre felvinni a cuccokat. És ez a doboz nehezebb, mint a többi.
  - És mit hova pakoljunk? Oh.. - Már éppen az említett dobozhoz nyúlt volna, hogy kinyissa, amikor Lysie szólt, azt hagyja még. S jól látta, hogy elvörösödött a lány?
  - Te elpirultááál! - Oké, van, amit nem lehet kihagyni. Ezt éppen lehet ki lehetett volna, de akkor hogy fogja Sally megtudni a titkot? Mert itt bizony titkot szimatol, s sokkal elegánsabb megoldás megtudni magától Lysie-től, mint akkor belekukkantani a dobozba, mikor a lány nem figyel oda.
  - Kezdjük itt, ha már megtaláltad a poharakat. Jut eszembe, én is készültem a lakásavatódra, csak betettem ebbe a dobozba, így könnyebb volt felhozni. - Nyit fel egy másik dobozt, amibe elrejtette az üveget, de közben hallgatja Lysie szerzeményének történetét is.
  - Aha, és azt a nénit megkerülni vagy átugorni könnyebb? Ettől függetlenül mindenesetre badarság, jó az alakod. Áh, meg is van! Krémes likőr! - Halássza elő büszkén szerzeményét, a sötétbarna kisebb üvegbe zárt ledugózott csodát, amiről úgy gondolta elég csajos, nem túl kemény ital, szóval inkább való nekik, mint valami bivalyerős pálinka vagy a törpék híres erős söre.
  - Ez karcsúságot nem ígér, csak jó kedvet! De ha pakolni is akarunk, kezdjük a citromos vizeddel, különben minden felszerelt polcod lejteni fog valamerre! - Azt mondjuk nem tudja, hogy kell-e majd e itt polcokat felszerelni, szögelni, netán festeni is, hiszen azt sem tudja, pontosan mekkora is ez a lakás, s mit hova képzelt el barátnője.
  - Hát, csak úgy vagyok, sok minden nem történt. Legjobban a medál hiányzik a nyakamból, azt lehet kár volt hozzávágni Erichez, mert tetszett az a medál, amit nekem csinált... De nem fogok hozzá visszamenni és visszakérni, ennél több büszkeség szorult belém. Ha egyszer ő nem keres, akkor maradjon csak azzal a kalózzal! - Persze, hogy beszél Ericről, hiszen közös ismerős, meg másnak úgy se tudja elmondani, csak Lysie-nek, s őszintén szólva örül is, hogy végre mondhatja. Ez azért látszik is rajta, meg az, hogy az egész helyzet sérti a hiúságát. Elvégre gyönyörű nő, ébenfekete hajjal, kobaltkék szemekkel, karcsú alakkal, kellemesen dús, formás keblekkel, és legyen bár rajta csak egy egyszerű kék ing és fekete vászonnadrág, az alóluk ki-kibukkanó hennaminták a testén pont elég buja egzotikusságot kölcsönöznek neki, hogy különösebben sminkkel és ékszerekkel ne is kelljen foglalkoznia.
  - És te? Az a nagyon nehéz doboz talán tele van levelekkel, amiket azzal a szöszi fiúval váltottál? Mass..Massimiliano, igaz?
  Yalela Lysie
  Yalela Lysie

  IC hozzászólások száma : 59

  Mulatónegyed nem nevesített utcái és lakóházai Empty Lakásavató

  Témanyitás  Yalela Lysie on 2016-03-08, 18:16

  - Még mindig alig hiszem el, hogy enyém ez a lakás! - fordul hátra Sallyhez, miközben az utolsó előtti dobozt cipeli fel a szűk lépcsősoron. Az utolsó barátnőjénél van, aki volt olyan rendes és önként felajánlotta, hogy segít otthonosabbá tenni az új otthonát. Lysie korábban eldöntötte, hogy nem varr túl sok munkát a nő nyakába; úgy tervezte, felcipeli és kipakolja a dobozok nagy részét, mire Sally megérkezik, a lakás kitakarítása azonban annyi időt elvett, hogy semmi másra nem jutott ideje. Így aztán Sally pont cipekedés közben találta.
  Szerencsére ketten jóval gyorsabban haladnak, habár sajgó karizma és vádlijai jelzik, elkélt volna még egy kéz. Nem feltétlenül férfi, csak még egy.
  - Kész is. Azzal együtt, ami nálad van, hét doboz - összegzi a szoba közepén, csípőre tett kézzel, elégedetten szemlélve az előtte felsorakozó kisebb karton hadsereget. - Azokban papírok vannak, vázlatok, keretek. Némi szén, ecsetek, tinta, rongyok. Azt a dobozt hagyd csak, semmi érdekes!
  Rálegyint, arca viszont mintha egy árnyalatnyit vörösödött volna. Sosem érdekelte komolyabban a festészet vagy a rajzolás, de mióta találkozott valakivel, képtelen szabadulni az emlékétől, állandóan maga előtt látja az arcát és muszáj megörökítenie. Az a doboz ilyen félresikerült művekkel van tele, és Lysie bizony belehalna a szégyenbe, ha Sally felfedezné és felismerné azt az arcot...
  - Abban meg néhány ruha és személyes holmik. Ez micsoda? - kukkant bele kíváncsian az egyik dobozba, aztán lelkesen csettint egyet. - Igen-igen, néhány pohár és az étkészletem, a minap vettem a piacon. A többi dobozban nagyrészt gyógynövények, fiolák, kötszerek és könyvek vannak. Az életem.
  Összegzi nevetve, miközben Sally-hez fordul. Furcsa belegondolni, hogy mindene, amit az Ederthinben töltött hónapok alatt szerzett, elfér hét darab dobozban.
  - Hol kezdjük? De mielőtt elkezdenénk, kérsz valamit inni? Még reggel szereztem friss, hideg kútvizet. Van mellé citromom, az egyik néni mondta a piacon, hogy a citromos víz karcsúsít. Bőven rám fér...
  Sajnálkozva megtapogatja széles csípőjét. Sötét bőrnadrágot és fehér inget visel, melynek ujját könyékig feltűrte, a felső gombokat pedig szabadon hagyta, enyhe rálátást engedve dekoltázsára. Dús haját szalaggal copfba kötötte, egy-egy tincset véletlenszerűen befonva.
  - Közben pedig mesélj, hogy vagy, mióta nem találkoztunk?
  Nem említi Eric nevét, de elég hangosan ismételgeti magában abban bízva, hogy Sally meghallja, és Lysie ártatlan, érdeklődő tekintetének engedve önként beleszövi a válaszba, mi történt kettejükkel a legutóbbi találkozásuk óta. Őszintén érdekli, hisz ha már a saját életéből nem meríthet túl sok romantikát, legalább másokén hadd ábrándozgasson!
  Rizpa Garrow
  Rizpa Garrow

  IC hozzászólások száma : 23

  Mulatónegyed nem nevesített utcái és lakóházai Empty A Lélektüske-hajsza

  Témanyitás  Rizpa Garrow on 2014-11-01, 19:17

  *Enyhén szólva meglepődik, amikor "cicus" visszaküldi hozzá a közös ellenséget. Nem épp így gondolta a "te lefogod, én ráugrom" taktikát, nem is hibáztatná a félreértésért a maszkos fickót, hisz férfiból van, a férfiak meg köztudottan rosszak az ehhez hasonló tervek kifundálásában, de na... Van ideje némileg elállni a fickó útjából, de ahogy a 90 kg eldől, még így is magával tudja sodorni.*
  - Te kis... Erről még beszélünk! *lengeti meg öklét a maszkos felé, de a közeledő városőrséget még vízszintesből is kiszúrja, így hát sietve hozzáteszi:* De nem most... Általában nincs vele bajom, ha egy férfi rajtam fekszik, de légy oly szíves, és most....
  *Löki le magáról a mázsásnak tűnő súlyt, s már épp talpra vergődne, hogy illedelmesen elszaladjon, amikor csak elkapják. Persze rögtön beindul a beszélőkéje, meg sem próbál fizikai erőszakot bevetni, úgysem használna egy csapat képzett harcossal szemben, nyelve viszont annál edzettebb, rögtön elkezd különféle kifogásokat gyártani. Előbb a tudatlan nőt játssza el, akinek fogalma sincs, hogy került ide, egyszer csak ráugrott ez a bestia... Aztán jön az értetlenkedő külföldi, aki még a közös nyelven sem ért, majd elkezd migrént színlelni, végül szülési görcsöket. Amikor rájön, hogy egyik sem hatékony, mindenfélét kínálni kezd, ingyenes átokszórást, akciós rontáslevételt, gyógyfüvet, ami megduplázza a hátralévő éveket, még valami illetlen dolgot is megígér egy pajkos kacsintásért cserébe, de mintha a falhoz beszélne.
  Eközben "cicus" leszedi magáról a maszkot, és Rizpa a mögötte megbújó arcot, legalábbis annak egy részletét látva rögtön felhagy mindenféle ellenkezéssel. Hát egy ilyen cicával szívesen eljátszana, az biztos... De annyira a városőrök sem csúnyák, ha már megkötözi valaki, tegyék azt ilyen sármos úriemberek, most az egyszer belefér.*
  - Egy rossz szavam sincs, menjünk, menjünk! Aztán ugyanazt a cellát kapjam, mint az úriember! *bök a szabadulni próbáló maszkos felé, s a jó - vagy legalábbis jóképű - társaság reményében készségesen hagyja magát elcipelni. Nem mintha tehetne bármi mást ellene...* Juj, de ne az arcát üssétek, ne azt a helyes arcát, inkább lejjebb!
  Eric Crow
  Eric Crow

  IC hozzászólások száma : 115

  Mulatónegyed nem nevesített utcái és lakóházai Empty A Lélektüske-hajsza

  Témanyitás  Eric Crow on 2014-09-13, 15:56

  ~Jajj ne már...~
  *Ennyi és más semmi mi eszébe jut, mikor meglátja a sarkon beforduló lovaskatonákat. ~Mindig a legrosszabbkor érkeznek.~ Húzza el egykedvűen száját a maszk alatt, mely alatt igen-igen melege is van, ugyanis nem gondolta, hogy ennyire el fog húzódni ez a rajtaütés. Azt gondolta, hogy gyorsan végez mert hát ebben a városban csak ő kaphat olyan fülest, amivel lehet is valamit kezdeni, amire azt lehet mondani, hogy "na, ez a zsákmány már valami". Úgy fest megbízói biztosra akartak menni, vagy akár az is lehet, hogy erre a kardra mások is megjelentek a városban, mert nem mindennapi fegyverről van szó. Tény, ami tény, a börtönben lesz ideje elmélkedni és konklúziót levonni az eseményekből. Szerény véleménye szerint még tettestársait is lesz ideje közelebbről megismernie, bár egy kicsit sem vágyik rá. Lesz mit átgondolnia, mert a felgyorsult eseményeket többször is végig kell majd pörgetnie odabent, biztos megtalálja a hibát, az árulkodó láncszemet, vagy valamit, ahol ez az egész el lett szúrva.
  Látva a túlerőt nem is igyekszik, mert értelmetlen, kimerült, elfáradt, fáj a feje és úgy mozog, mint reményei szerint hetven év múlva. Tönkrevert egy fél-orkot, ami elég nagy szó, a dutyiban biztos kivív ezzel magának némi tiszteletet, bár az is könnyen meglehet, hogy pontosan az ellenkezőjét fogja szülni tette. Kezéből ki sem kell csavarni a fegyvert, föltartott kezekkel, a markolatot szinte két újjal fogja csak, hogy a lehető legkevesebb erőszakot kelljen ellene alkalmazni.*
  - Valaki megfogná a maszkom? *érdeklődik első ránézésre szelíden miután lefejti magáról a koponyamaszkot.*
  - Na, valaki, vegye már el, semmi baja, csak egy kicsit megizzadt. *reményei szerint lesz valaki az őrség tagjai közül, ki elveszi tőle az álarcot, mire Eric azonnali válasza egy orrbavágás, fejelés vagy rúgás lesz, amit a helyzet megkíván, mert hát olyan még csak véletlenül sem lehet, hogy harc nélkül megadja magát. Lassúság ide vagy oda, próbál vipera módjára lecsapni és lélekben már felkészülten várja az ütéseket melyek a földre kényszerítik majd...*
  Sally Wentworth
  Sally Wentworth

  IC hozzászólások száma : 212

  Mulatónegyed nem nevesített utcái és lakóházai Empty A Lélektüske-hajsza

  Témanyitás  Sally Wentworth on 2014-08-06, 20:43

  *A hírhedt átkozott penge eléri hát Eric karját, s máris érezteti a hatását, ám korai okozójának féloldalas mosolya, mert még így is sikerül Ericnek a fejelés. Egyetlen szerencséje, hogy a lendület vitte tovább sérülés ide vagy oda, s hogy az ellenfele is átoktól szenved, túl lassú volt ahhoz, hogy kitérjen. Hogy a fejelésnek vagy a Halál-mágiának, vagy mind a kettőnek köszönhető-e Eric egyre erősödő fejfájása, azt talán csak az istennő gyógyító papjai és papnői tudnák megmondani. Mindenesetre az erős koncentrálás a rúgáshoz rosszabb érzet, mint élete legdurvább másnaposság-okozta fejfájása. A mágia ráadásul életerejére is hatott, így Rizpa könnyedén felfoghatja, s némileg ki is kerülheti majd a felé lökött fickót, aki egyébként még mindig az átok alatt áll, s jelen pillanatban még az orra is eltörött s vérzik, úgyhogy tehetetlen 85-90 kg-os bábuként dől, amerre dől illetve döntik.
  A jelenlevők közül Shawna időzít a legjobban, s így ő jár el a legbölcsebben. Visszavonulót fúj és akkor tűnik el az utcában egy nyíló sikátorban, mikor az utca végén befordul a városi őrség. A palota tüzeit eloltották ez időre, s ugyan a figyelem a fő útra, a Promenádra összpontosult, idővel feltűnő azért a kis csetepaté. Shawna sikeresen elmenekült, de ez nem lesz ilyen sima út a többieknek. A lóháton lévő, többnyire könnyű-vértes solderrék hamar beérik a csapatot, a lassan magához térő félorkra több is jut, s sikerül béklyóba verniük, hasonlóan végzi a félholt nő a bordély küszöbénél, a maradék solderre pedig a hármas felé indul, főleg, mikor meglátják a Lélektüskét.
  Ketten indulnak Rizpa és a vérző orrú, kába középkorú fickó felé.*

  //Rizpa - Mesélői dobás 10 oldalú kockával: 1-2: sikerül Rizpának elmenekülnie, s hiába erednek a nyomába, kereket tud oldani, de vigyáznia kell, a külsejét többen láthatták. 3-6: Nem sikerül időben eltűnni, a városőrök legalább egyike lefogja, de van lehetősége még itt helyben tisztáznia az ártatlanságát, ha tudja. 7-10: A városőrök legalább egyike elfogja Rizpát, s nem ad lehetőséget a magyarázkodásra, indul vele és a többi elfogottal a Carlo Erőd vendégszerető börtönébe.
  |10+0=10|//

  *Eric elindulhat a lova - vagy valakinek a lova - felé, de ezt erős fejfájás kíséri, plusz ott vannak a korábban szerzett sérülései. Ugyanakkor jól gondolja meg, mit tesz, hiszen nem jelent jót, ha az ember menekülni készül a lopott Lélektüskével. Ellene igazságosan hárman indulnak.*
  //Eric - Mesélői dobás 10 oldalú kockával: 1: Ericnek sikerül úgy lelépnie, hogy nem érik utól, s a maszk viselése jótékonyan elfedi kilétét. 2-3: Ericet beérik, mielőtt elérné a lovat, de magyarázkodásnak sok helye nincs, hiszen láthatóan menekülni próbált a karddal, megpróbálják lefogni. 4-9: Eric eléri a lovát, s pillanatnyi előnyre is tesz szert, ám üldözői szorosan a nyomában vannak. 10: Ericet nemcsak beérik, de sikerül a kezéből kicsavarni a kardot, az események az ő szemszögéből való elmesélésének a Carlo Erőd méltán híres börtöne ad helyet.
  |10+0=10|//
  Shawna
  Shawna

  IC hozzászólások száma : 22

  Mulatónegyed nem nevesített utcái és lakóházai Empty A Lélektüske-hajsza

  Témanyitás  Shawna on 2014-08-05, 19:52

  *Még egy utolsó szorítás és kész is a remekbe szabott mű.*
  ~Na, így már mindjárt jobb, mindenkinek.~
  *A bentiek talán elnémulnak egy kis időre, látván a mozdulatlanul heverő női testet sajátja alatt _ÉS_ nagyon bízik abban, hogy nem illeti egyetlen borgőzös, gyarló férfielméből kipattanó pajzán beszólás sem a látott, tagadhatatlanul fantáziát indító szituációt.
  Ellenfelét nem ölte meg, annyi szuszt két szorítás között hagyott, hogy ne legyenek maradandó agyi károsodásai levegő hiányában, viszont egyúttal azzal is számolt, hogy ne húzza magára a száraföldi erőket egy esetleges gyilkossággal.*
  ~Mi folyik odakint?~
  *Sérült, és hiába minden erőtartalék, az előbbi küzdelem kivette belőle az energiát, sérülése pedig nem teszi lehetővé, hogy bevesse magát a kint zajló események sűrűjébe. Nem szereti félbehagyni azt, amit elvállalt, ellenben be kell látnia, hogy esélye a Lélektüske megszerzésére igen igen alacsony. Jobbnak látja mielőbb távozni a tett színhelyéről, hogy sebei ellátása után azonnal belekezdhessen a tárgy felkutatásába.*
  Eric Crow
  Eric Crow

  IC hozzászólások száma : 115

  Mulatónegyed nem nevesített utcái és lakóházai Empty A Lélektüske-hajsza

  Témanyitás  Eric Crow on 2014-08-03, 20:24

  *A mai nap megpróbáltatásai után eleinte föl sem tűnik neki, hogy mozgáskoordinációs problémák ütötték fel fejüket, miközben zavartan, ám, de annál határozottabban a menekülő fickó felé halad. Az igazat megvallva némiképp könnyebb rajtaütésre gondolt, bár azért a falnál letámasztott fél-ork jelzi, hogy nem tétlenkedett az elmúlt röpke időben. ~Meg fog lógni...~ Nem az a fajta, aki könnyedén feladja, de az esetek többségében reálisan látja a dolgokat, ahogyan most sem téved abban, hogy, ha nem történik egy kisebb fajta csoda, akkor az energiái teljében lévő tüske-tulajdonos meglép azzal a tárggyal, amit neki kellene leszálítani.
  A csodák viszont a mai napon előlépnek a mendemondákból és dajkamesékből, hiszen az éppen kereket oldó fazon lassulni kezd és olyan tüneteket produkál, mint, akit megbűvöltek. Szerencsére a reflexei még működnek, így elkerüli a komolyabb sérülést, miután elszáguld feje mellett a penge, azonban a teljes kikerüléshez nem volt elég fürge, és bal karján sebet ejt a félelmetesen halálbiztosnak tűnő fegyver.
  A közelségből és a tehetetlenül a föld felé suhanó lélektüskéből ítélve, feltehetően nem lesz még egy lehetősége a pallos használójának a támadásra, mert Eric kellemetlen közelségbe kerül, mondhatni belemászik ellenfele arcába és ha semmi sem gátolja, úgy, ahogy van megfejeli a férfit. Maszkos homloka reményei szerint csattan az orron, ami vagy vérzik, vagy nem, mindenesetre nem köszöni meg ezt a lépését. Ezt követően azonban valaki cicának nevezi, aki nem éppen Sally vagy Shawna, szóval teljességgel új illetőről van szó.*
  - Oh, legyen... *egy pillanatra megtorpan, a művelet folytatása láthatóan megtorpan, de látszólag belemegy a koprodukcióba, bár igazán föl sem mérte a nő kilétét, neki éppen elég az is, hogy merre és milyne távolságra van tőle. Csak úgy hetykén, válla fölött szól vissza, mintha semmi akadálya nem lenne a műveletnek. Nem egyezkedik senkivel, jelenleg pedig magán kívül senkiben sem bízik az utcán lévőkből. Gyorsan kikapja a tiszta tudatát keresgélő idősödő ember kezéből a Lélektüskét, majd egy szempillantás alatt a háta mögé perdül és egy határozott rúgással hátközépen billenti, hogy az egyenesen a ráugrani kívánő nő felé tartson. Ő maga pedig inkább a távozás mezejére lépne, a ló oly közel, de mégis olyan távol van...*
  Rizpa Garrow
  Rizpa Garrow

  IC hozzászólások száma : 23

  Mulatónegyed nem nevesített utcái és lakóházai Empty A Lélektüske-hajsza

  Témanyitás  Rizpa Garrow on 2014-06-28, 21:42

  *Varázslata után a mozdulatba merevedve, egyik szemét lehunyva, behúzott nyakkal vár, miféle káoszt szabadít átkával a városra. Rizpa lepődik meg a legjobban, mikor úgy veszi észre, hogy semmilyet. Kissé értetlenül néz körbe, s mikor summázta, hogy minden a tervei szerint alakult, nagy elégedettségérzet tölti el. Hát hogyan másként alakulhatott volna, ha olyasvalakiről van szó, mint őhatalmassága?*
  ~Lesz mit mesélni az unokáknak.~
  *Somolyog magában kárörvendőn. Persze más unokáinak, mert ő nem tervezi gyermekszüléssel elrontani az alakját és az életét.
  Nem kell sietnie, átkának köszönhetően így is sikerül beérnie a férfit, ám ahogy megközelítené, látja, hogy a kard megszerzése már nem megy olyan könnyedén. A Lélektüske a maszkos fickó felé csap, így Rizpa igyekszik okulni az esetből, kartávolságon kívül marad, nehogy ő is e démoni fegyver potenciális áldozatává váljon.
  Előhúzza az eddig övén pihentetett tőrt, ha már egyszer megvette, ideje használni is valamire.*
  - Hé, cicus! *kiált oda a maszkosnak, függetlenül attól, a középkorú férfi támadása ejtett-e rajta bármilyen sebet.* Te lefogod, én meg ráugrom!
  *Mert ide bizony terv kell.*
  Sally Wentworth
  Sally Wentworth

  IC hozzászólások száma : 212

  Mulatónegyed nem nevesített utcái és lakóházai Empty A Lélektüske-hajsza

  Témanyitás  Sally Wentworth on 2014-06-10, 22:20

  *Keményen csattan össze a fél-ork állkapcsa, vér ízét érzi a szájában, ami két okból is rossz: nem Eric vére az, s elharaphatta saját nyelvét. Persze, ezt nem nagyon érzékeli, mert egyúttal az ütés másik felét a fal adja, s egy időre, ahogy Eric eltervezte, kivonódik az eseményekből a fél-ork.
  A középkorú férfi elorozza ez idő alatt Eric elől a Lélektüskét, s már lendül is a kikötő irányába, ekkor éri Rizpa átka, s a felismerés döbbenete látszódik kerekedő szemeiben. Az nem derül ki számára, hogy Rizpa őt célozta-e vagy sem, de őt találta el.*

  //Rizpa sikeresen feloldotta magáról az átkot, innentől a célzása ismét pontos lesz.//
  *A középkorú fickó mozgása lelassul, még Rizpa is könnyedén beéri, ha sétál, akkor is. Így lesz ezzel Eric is, aki közelebb van. A középkorú férfi próbálja a Lélektüskét Eric felé lendíteni elkeseredettségében, s a fekete penge szeli a levegőt Eric felé.*
  //Mesélői dobás 20 oldalú kockával: 1-14: A Lélektüske nem éri el Ericet. 15-17: A Lélektüske felületes sebet ejt a férfin, ami vérzés és mozgás szempontjából nemjelent problémát, de az átkozott penge lévén Kábulat éri el Ericet, azaz életereje átmenetileg csökken, s az összpontosítás nehezebb, de nem lehetetlen. 18-20: A Lélektüske komolyabban megsebzi Ericet, a vágás fájdalmas és erősebben vérzik, az igazi gondot mégis a seb körül terjedni kezdő fekete kígyózó vonalak jelentik: Eric testre ható átokbélyeget szerzett be, mely hatására fizikai képességei egyre inkább csökkennek, egyelőre csak a sérülés helyén érezve. De vajon meddig terjed az Átokbélyeg?
  |16+0=16|//

  *Shawna ellenfele nem sokat tehet, hasra esett, s máris rajta van a kalóznő. Minden ütést és egyéb kínzást kénytelen elviselni, s ha ezek ki nem is ütik, elegendőek ahhoz, hogy ha Shawna abba is hagyja, a nő a földön marad, a fél-orkhoz hasonlóan kivonódott a harcból. A harc lassan 3-4 főre szűkül: Rizpára, Ericre, Shawnára és az alaposan lelassult középkorú fickóra, kinél még ott a Lélektüske. Még...*
  Shawna
  Shawna

  IC hozzászólások száma : 22

  Mulatónegyed nem nevesített utcái és lakóházai Empty A Lélektüske-hajsza

  Témanyitás  Shawna on 2014-05-24, 15:07

  *Élvezi, hogy a hajója után egy kocsmában is magához tudja ragadni az irányítást és néhány delikvensnél már most meghunyászkodásra készteti azt, ami még ki sem kacsintott a gatyájukból. Az idegborzoló közelségben lévő nyílhegy megteszi hatását, ami nem csak a mellette ülő fickók libidójára van hatással, hanem valószínűleg a túloldalt ülő csorda egyedeire is. A nagy ujjongás, koccintás és szemtelen megjegyzések küldése közben talán észre sem vették, hogy az előbb, még torokfenyítésen lévő apró, de annál halálosabb hegyecske helyet változtatott, és akár egy néma gyilkos, rémisztő közelségbe settenkedve csapott le az egyik borral teli fakupára. A kupa nem is bírta idegekkel, némi "gondolkodás" után becsorrantott, és egy jókora tócsát kezdett maga köré vonni a fémhegy ütötte résnek köszönhetően.
  Na, de ennyit erről a túlhevült bagázsról, itt az idő rendet tenni még egy fejben, pontosan abban, ki már az ajtó felé véve az irányt elvégzettnek hiszi a Shawna elleni harcot. Pedig, ha tudná, hogy a kalóznőnek az eddig elszenvedett sérülései csak az energiáit mozgósították, bizony nem viselkedne ilyen könnyedén. A gáncsvetés után következhet a földharc, mely elnézve sérüléseit, talán az egyetlen megoldást jelenti a siker elkönyvelésére. Teljes súlyát bevetve nyomja az íjásznő fejét a simára koptatott deszkákra, míg ép karjával a bordákat masszírozza. És, ha mindez nem lenne elég, csak ezután jönnek a különböző végtagfeszítős mutatványok, ó hogy szereti azokat, igazi csemege, ha valaki „önként” áll eme „kényeztetés” elé…*
  Rizpa Garrow
  Rizpa Garrow

  IC hozzászólások száma : 23

  Mulatónegyed nem nevesített utcái és lakóházai Empty A Lélektüske-hajsza

  Témanyitás  Rizpa Garrow on 2014-05-14, 13:14

  *Úgy érzi, nem sokat tehet az események saját szájízére formálásában, inkább csak nézője a többiek által felállított komédiának, de beleszólni nem igazán tud, és nem is nagyon mer. A középkorú fickó veszélyes, és melyik gyönyörű nő választaná önként a veszélyt egy pletyka miatt holmi varázserejű kardról? Ha józan eszére hallgatna, most lelépne innét; azonban ha eddig bármikor is a józan eszére hallgatott volna, most nem lenne itt, és nem élne abból, amiből. A vágy sokkal erősebb, hogy megszerezze a kardot, mely mintha halkan, ezernyi hangon pont őt csábítaná. A hatalom és a pénz, amit kaszálhatna belőle, felülírja elméje minden ép tanácsát, és gyógyír a félelmére is. De akkor sem lesz csalódott, ha bekavarhat kicsit a dolgok jelenlegi alakulásába, és pimasz mágiájával izgalmasabbá teheti a szituációt. Na és ha elátkozták az előbb? Még úgy is túl rövid az élet ahhoz, hogy csak nézője legyen egy ekkora kalandnak. A bábműsornak már amúgy is vége, a maszkos fickó sorsa nem Rizpa felelőssége, és azzal, hogy a bábmester a saját játékának szereplője lett, Rizpát is arra ösztönzi, vegye kezébe a harcot - ennél többet ugyanis egyelőre nem tehet. Csak a mágiája és éles nyelve van, utóbbival pedig rögtön az elején kudarcot vallott. Hát akkor varázsol, még ha nem is biztos az erejében, és megeshet, hogy elszabadít valamit, amit képtelen irányítani. Célpontja a Lélektüskével menekülő, középkorú férfi és/vagy lova.
  Ha mágiája kudarcot vall, és sikerül meglógniuk a karddal, akkor visszavonul; egy újabb hajszához már nincs lélekjelenléte, s amúgy sem szeret férfiak után futni. Kedvére valóbb ez fordítva.*

  Használt mágia: Átok mágia - Lassúság

  |9+0=9|
  Eric Crow
  Eric Crow

  IC hozzászólások száma : 115

  Mulatónegyed nem nevesített utcái és lakóházai Empty Lélektüske-hajsza

  Témanyitás  Eric Crow on 2014-05-03, 15:39

  *Mágia itt, mágia ott, lassan már szó szerint az agyukra fog menni ez a sok fejtágító varázslat, amit sunyi módon hol innen, hol pedig amonnan kapnak a nyakukba. Nem csoda hát, hogy egyenlőtlen küzdelmük hol az egyik, hol pedig a másik oldalra dől, attól függően, hogy lényüket a marionettmozgatók éppen mire használják fel.
  A lóval történő lerohanás mondhatni földbe döngöli az éjtestvért, ám mire Eric a földre pattan a nyeregből, valami furcsa okból kifolyóan elfelejti mit is szeretett volna csinálni második, illetőleg harmadik lépésként... Egy azonban biztos, egy földön lévő, láthatóan felhergelődött, mágia hatása alatt lévő orkféleség bizonyára nem kedves szavakat szeretne neki mondani, így nem is vár egy másodpercet sem, jobb öklével beméri a lény pofázmányát és egy jókora ütéssel megpróbálja állcsúcson vágni, de legalábbis olyan ponton eltalálni, ami kivonja egy időre a forgalomból.
  Az ütés csattan, viszont most kezdődnek a problémák, melyek ott gyökereznek, hogy valahol a nyeregben felejtette gondolatait, és fogalma sincs mi következik. Zavartan pillant oldalra, láthatóan és érezhetően a mágia sikeresen megfogant, a környéken lévő történésekből pedig gyorsan következtetni kezd. ~Ha nem támadnak én sem fogok.~ Az ork más tészta volt, ott mondhatni zsigerből jött az ötlet, hogy lakat alá helyezze a vicsorgó fogakat, sosem szerette, ha közvetlen közelről morognak rá.
  Sejti, hogy a férfinél lévő fekete pengéjű kard mai főszereplő, de foglama sincs arról mit tervezett, szóval jöhet majd a rögtönzés, mely már úgy is nagyon jó barátja Eircnek...*
  Sally Wentworth
  Sally Wentworth

  IC hozzászólások száma : 212

  Mulatónegyed nem nevesített utcái és lakóházai Empty Lélektüske

  Témanyitás  Sally Wentworth on 2014-04-09, 22:23

  [Lélektüske-hajsza - Rizpa, Shawna és Eric]

  *A bent ülők kedvét hamar letöri Shawna, már ami a két pórul járt fickóét illeti. Előbb egyik kap egy gyomrost, amitől kifut a levegő a tüdejéből, s az a lefele induló vér is megáll - mondjuk tekintve, hol vagyunk, az a vér már egy ideje odalenn leledzik -. Aztán a másik kap torkához egy vesszővéget. Olyan hirtelen csinálta Shawna, hogy nemcsak a meglepetés ereje van nála, hanem a férfi nem is látja igazán, mit nyom a torkához, csak azt érzi, hogy annak hegye van, s igencsak irritálja a bőrét. Láthatóan mozdul ádámcsutkája a törött nyílvessző alatt, ahogy nyel egyet, miközben Shawna felderítésére indult kezeit lassan elemeli a félelf nő közeléből. Ők ugyan nem élvezik a helyzetet, de akik még jelen vannak, azok annál inkább, elvégre nem ők az elszenvedő fél. Mennek is a megjegyzések Shawna vadcicusságára és éles karmára vonatkozóan, na meg a felvágós, egymásra licitálások, ki miként tanítaná meg dorombolni a kicsikét. Ám Shawna szempontjából ez mellékes, az a két férfi nem taperol, a többi meg tisztes távolságra volt amúgy is.
  Hanem jókor pattan fel a férfiak gyűrűjéből, mert az egykor íjász nő már távozóban volt a helyszínről. Fél lábbal tán már kinn is volt a helyiségből, így igazán meglepi Shawna támadása, a gáncsolás hatására a küszöbön vágódik hasra az íjásznő, s ha Shawna nem hagyja felkelni, tagadhatatlanul nála lesz az előny.*
  - A Vérhullámra! Hagyj minket! Menj már! *Kiáltja a nő, mihelyst jutott szuszhoz, mert a hasas következtében tüdejéből is kiszorult az éltető oxigén. S ha Shawna sokat késlekedik, már fordul is, hogy örök vizekre juttassa a nőt.
  A kiáltás a középkorú, átokmágus férfinak szólt, aki nem is tétovázik tovább. Ericre támad, miután látja, hogy Rizpa megint kétszer meggondolja, belefolyjon-e az eseményekbe. Ha rá is jött az őt ért átokra, nem számít, most óvatosabb lesz. Az óvatos ember meg szükségszerűen lassabb. Elvileg.*

  //Rizpa dob 10 oldalú kockával, amennyiben csellel vagy mágiával élne a következő körben: 1: pont az találja, akit akart, 2-4: célzástól függetlenül saját magát találja el, 5-6: célzástól függetlenül Ericet találja el, 7-8 célzástól függetlenül a fél-orkot találja el, 9: célzástól függetlenül a középkorú átok-mágus férfit találja el, 10: célzástól függetlenül a bordélyban harcoló nőt vagy Shawnát találja el.//
  *A középkorú férfi célpontja hát Eric. Egész konkrétan éppenhogy véget ér a maszkos férfin a lassító mágia, újabb átkot kap a nyakába: ezúttal őt éri el a Zavartság, melyben elfelejti, mi is lett volna a következő lépése, éppen akkor, mikor sikerül ledönteni a lábáról a belassult fél-orkot. Mázlisan elkerüli a lassan lendített csatabárdot, bár ennek a ló is örül, mert majdnem az ő füle lett lekaszálva.
  A középkorú emberférfi ezt a pillanatot használja ki. Ugyan ott van Eric is lovastul a Lélektüske közelében, de éppen nem tudja, hogy ő a fegyverért van ott. S ott áll a fél-ork is, de ő elborult aggyal a maszkos alakot, azaz Ericet akarja péppé zúzni, hiszen a férfi szemtelensége már-már becsületbeli üggyé teszi a dolgot. Ez az a pillanat, mikor odaér a középkorú ember is, s ujjai rákulcsolódnak a fél-ork hátára szíjazott becsomagolt Lélektüske markolatára. El kell érni a Vérhullám nevű hajót!
  Ha a feketének lehet fénye, hát akkor megvalósul ez a pengében. Az acél ezüstjének, ahol meg kéne csillannia, ott fekete fénnyel villan, s mintha lelkek gomolyognának ebben a fekete villanásban. A paranoiásabb monteaiak talán suttogást is hallanak, kivehetetlenül, ezernyi hangon, nagyon halkan, számtalan nyelven. Talán azok hangja, akik életét vette a Lélektüske. Markolata egyszerű, fekete bőrrel bevont szokványos kardmarkolat, mely nagyon jól simul épp aktuális forgatója markába. Nincs rajta kőberakás, aranyozás, egyéb díszítés. Komor ridegsége, az egyszerű kialakítású, fenyegető feketén-csillanó vércsatornája adja meg "díszét" és tekintélyét. Na meg az őt körbelengő mondák. A férfinak feltett szándéka ezzel a karddal most meglépni a kikötő felé, de óvakodjon, aki közelébe megy!*
  Shawna
  Shawna

  IC hozzászólások száma : 22

  Mulatónegyed nem nevesített utcái és lakóházai Empty A Lélektüske-hajsza

  Témanyitás  Shawna on 2014-03-30, 21:20

  *Továbbra is gyűlöli a szárazföld minden egyes, talpa alatt porzó négyzetcentiméterét és könnyen lehet, hogy a nap végére sem fogja az eddiginél jobban megszívlelni. A gyors tempóhoz alkalmazkodnia kellett, mi nem régiben, a sikeres varázslatot követően meg is történt a részéről, ezáltal pedig kellő mennyiségű adrenalin és gyilkos elszántság uralkodott el lényén. A rikácsoló férfinépség addig a pontig teljességgel hidegen fogja hagyni, míg kezük és mindennemű fegyverük nyugalomban, ott marad, ahol eddig is volt.
  Bemelegítés nélkül, pontosan a történések közepébe csöppenve egy képzett ellenféllel van dolga, ki korábban már bebizonyította, hogy szándékai halálosak. Legnagyobb sajnálatára, elmozgásában a lábán éktelenkedő sebesülés tökéletesen hátráltatja. Ebben a helyzetben örül csak igazán, hogy keverék vér csordogál ereiben, mert bizony egy egyszerű, hétköznapi embernő most lenne csak igazán nagy slamasztikában. Hajolgatni tud, de a mozgás… na az már sokkal nehezebben kivitelezhető folyamat.
  A támadó sikerességéhez kétség sem férhet, a nő mozgékonysága, ereje és pontossága egy bizonyos ponton túl követhetetlenné válik, a reakció pedig túl sokat várat magára, ami azt eredményezi, hogy elszenvedi második sérülését is, ami bár egy bébicápa harapásával sem hasonlítható össze, mégis idegesítően fájó érzéssel „boldogítja” a kalóznőt. És, hogy felhőtlen öröme teljes legyen, még egyensúlyát sem tudja megtartani a lökés után, ami azzal jár, hogy a kanos fickók öltársaságába keveredik. Neki viszont nem kell bemutatni milyen az, mikor egy férfiember nőre vágyik, ismeri jól a fajtájukat, a hajóján, egyedüli nőként tiszteletet kellett kivívnia magának, ami nem ment másképp, mint a legénység fickós kedvét lelohasztani. Egy két nyisszantás az akkori falkavezér érzékeny pontjain és ezek az akciók a sakálok kedvét is elvették a rendbontó élvhajhászástól. Mindezek mellett természetes, hogy figyelembe kell venni az igényeket, és a kikötői bordélyházak szolgáltatásait, de ez már egy másik történet.
  Ezek tudatában pedig, szinte még ülő helyzetbe sem kerül, máris a combjából kiálló nyílvesszőhöz kap és megérkezése után nem sokat gondolkozva, nagyjából a közepén kettétöri azt. Mielőtt balga módjára bárki is hozzányúlna valamijéhez, a mellette ülő fazonnak könyökkel leoszt egy gyomrost, mert szeme sarkából látni vélte, amint a vér cserbenhagyja agyát és onnan egyenesen lefelé távozik. A másik illető nyakához pedig a kettétört nyílvesszőt nyomja, ami a szabálytalan törés miatt egy új fegyver jelenlétét jelenti.*
  - Vigyázz… egy rossz mozdulat… *mondja, majd halkabban folytatja* és lekaszálom a tökeidet… *a vad pillantás mellé, rettenthetetlen hang párosul, amivel remélhetőleg a közjáték röpke másodpercei alatt eltántorította a leghevesebb hímek érdeklődését, mert itt az idő, hogy folytassa a harcát.
  A vállán ért sérülése egyelőre nem hátráltatja kezeinek mozgásában, ellenben jobbnak véli a klasszikus cicaharchoz nyúlni, ami abból áll, hogy a másik felet földre vigye és megmutassa neki, milyen is a tengeri virtus. Nem tudja ellensége most pontosan merre van, de célja és cselekedete nem változik legyen tíz centi vagy éppen két méter távolságban. Ha újból rátámadnak, megpróbálja kivédeni, majd ezt követően gáncsolni és a padlón lerendezni ezt párharcot.*
  Rizpa Garrow
  Rizpa Garrow

  IC hozzászólások száma : 23

  Mulatónegyed nem nevesített utcái és lakóházai Empty A Lélektüske-hajsza

  Témanyitás  Rizpa Garrow on 2014-03-27, 12:45

  *Egész szórakoztató a két férfi párbaja, bár maga is felszisszen, ahogy a fél-ork megsebzi a maszkos fickó hátát. Rizpa elgondolkodik azon, miféle banda lehet az, ahol háromból ketten biztosan konyítanak a fekete mágiához, ráadásul nem kis szinten. Az életben sok minden buli, az élet maga is buli, a fekete mágiával viszont abszolút nem szabad szórakozni, s most először érzi azt, hogy talán vissza kéne vonulnia, ki kéne maradnia ebből a Lélektüskés ereszdelahajamból, mert a végén még olyan átkot nyel be, amit egykönnyen nem mos le magáról. Látszik is rajta, ahogy a fél-ork lassított támadása után magabiztos tartása megtörik, s gyáván hátrébb húzódik egy kicsit. Nem sokkal, csak egy lépésnyit, büszkesége ugyanis nem enged ennél többet.
  Míg Rizpa az agyalással van elfoglalva, a középkorú fickó úgy látszik, megunja bábmesteri szerepét. Nagyon értheti a dolgát, mert a nő csak későn kapcsol, amikor már késő. Egy pillanatra megzavarodik, dermedten várja a varázslat hatását, de nem érez semmi különöset magán. Összezavarta volna, vagy mellé célzott?* ~Mégsem olyan nagy arc.~
  - Haha! Pff! *ölti ki nyelvét a messzebb lévő idegenre, és csípőre teszi mindkét kezét.* Nem szép dolog megátkozni egy hölgyet! Nem ismered az erdőben élő banya meséjét, aki békává változtatja a férfiakat? Megmutassam?
  *Csak magában beszél, nem célja, hogy a fickó meghallja. Varázslatra emeli a kezét, de a rossz érzés nem akar szűnni. Biztos, hogy meg akar támadni egy mágust, aki fekete mágiával él? És ha az előbb Káoszt küldtek rá, és visszaüt a saját támadása? Túl sok a kérdés, Rizpa pedig túl gyáva ahhoz, hogy kockáztassa a saját épségét egy olyan harcban, ahol alapvetően nem lenne szükséges. Hisz a maszkos fickó jól áll, igen, már csak hagyni kell, hogy elvegye a Lélektüskét, és akkor ráér majd őt elvarázsolni. Igen, így lesz a legjobb - tétován leereszti hát combja mellé a két karját, keze ökölbe szorul.* ~A francba... Gyáva vagy!~
  Eric Crow
  Eric Crow

  IC hozzászólások száma : 115

  Mulatónegyed nem nevesített utcái és lakóházai Empty A Lélektüske-hajsza

  Témanyitás  Eric Crow on 2014-03-26, 19:42

  *Már megbocsásson Ő éjtestvéri nagysága, de lekell, hogy foglalja a kikötőbe tartó járművét a Koponyamaszkosok jelen lévő tagja, hisz neki is tervei vannak a rendkívül szimpatikus hátassal... meg hát egy ilyen szelíd pára nem illik egy fél-ork féle dromedár alakhoz, a végén még elnyomná a patás hátát abban a sok fémben, meg vértben.
  Mivel Eric a sörényes járgány felé halad, jobban mondva evickél, hiszen mozgására még most is tökéletlen, így háttal van a nyeregből kiütött és rendkívül mérges, feltehetően -több okból is- kongófejű ellenfelének, ki nem rest és van olyan rendes, hogy megvakarja a férfi hátát, pontosan ott, ahol már igényelte volna korábban is. A mozdulatsor a kellemes tökéletes ellentéte, melyben felismerhető egy alattomos mágia is. Utálja az ilyen hátulról mellbe, majd hátközépre érkező mozdlatokat, de hát nincs mit tenni, állni kell a sarat és kikell bírni a megpróbáltatásokat, még akkor is, ha érzi, ahogyan a meleg vér kiserken a hátára mért vágásból és lassan, de annál biztosabban csorog alá a ruha alatt.
  Ha csak ennyire futja, úgy ez elég kevés lesz a következő másodpercekben, mert Eric eléri a lovat és fel is pattan a hátára, már amennyire pattogósra lehet venni a dolgot ilyen kiszolgáltatott, lassított felvételként. Amint biztosan ül a nyeregben, kezében a gyeplő, az ártatlan állatot, mint valami súlytószerkezetet máris célra tartja, fülei között elnézve pedig ott a galád, szerencsére még egy darabig nehezen mozgó orkfajzat.
  Az lehet, hogy a férfi mozdulatai lassúak, ellenben a sörényes fenevadé nem az, ebből fakadóan pedig elég lágy szellőként elindítania a cselekménysort, hogy egyenesen hurrikán kerekedjen a vágtából, minek célja a lassan mozgó éjtestvér eltiprása, feldöntése, megbénítása, de egy szó mint száz, harcképtelenné tétele és a Lélektüske mint cél megszerzése.*
  Sally Wentworth
  Sally Wentworth

  IC hozzászólások száma : 212

  Mulatónegyed nem nevesített utcái és lakóházai Empty A Lélektüske

  Témanyitás  Sally Wentworth on 2014-03-19, 12:19

  [Lélektüske-hajsza - Rizpa, Shawna és Eric]

  *Shawna és az embernő harca egyre érdekesebb fordulatot vesz. A tőrt ugyan elkerüli Shawna, de az ütés betalál és ez elégedett mosolyt csal a nő arcára, és lelkesedést vált ki azon jelenlevőkből, akik őrá, és nem a kalóznőre tették le voksaikat. Nem rest azonnal felállni, ahogy Shawna is így tesz. Shawna ruhatépése bizony kedvező fogadtatásra talál.*
  - Nézda', de kis izmos! Azért magam alá tudnám gyűrni, és hogy élvezné!
  - A többit is tépd, cicám, ne hagyd abba!
  - Le a ruhákkal! Le velük! Le velük! Le velük! *A jelenlévő férfiak fittyet hánynak az olyan apróságokra, hogy nem túl hétköznapi egy harcoló nőpáros berobbanása e helyre, miközben odakinn is ádáz kettős-párbaj folyik. Mit tudnak ők ellopott Lélektüskéről? Ők csak lábuk dobogásával és korsóik ütemes asztalhoz ütögetésével adnak nyomatékot követelésüknek: minél több ruhát vegyenek le az amazon lelkületű hölgyek.
  Az embernő máris támadásba lendül, látszólag sújtana a tőrrel átlósan fentről lefelé, de ez csak elterelő a mozdulat, mire Shawna ezt védeni akarná, irányt változtat a nő keze: rövid és gyors visszarántás után szúrni készül, teljes testi erejét beleadva a rohamba. Ha a szúrás nem is sikerül, talán sikerült földre löknie Shawnát, de talán csak a férfiak karjai közé löki, akik nem fogják tartani magukat a mindent a szemnek, semmit a kéznek itt abszolút ismeretlen elvnek: ha kezük közé kerül a nő, hát megnézik, hol miként domborodik és hátha le lehet még szedni pár réteg ruhát. S ugyancsak marasztalóan fogják, ami nem túl előnyös, miközben ellenfele újra támadni kényszerül.*

  //Mesélői dobás 10 oldalú kockával: 1-3 szúrás és lökés is sikerül, 4: csak a szúrás sikerül, 5-7: csak a lökés sikerül, 8-10: se a szúrás, se a lökés nem sikerül.
  |1+0=1|//

  *Eközben odakinn kettős párbaj alakul ki. Ahogy a félork mozdulatai is belassulnak, a középkorú férfi is gyanút fog. Egészen biztos benne, hogy ő csak Ericre küldött átkot, akinek még ebben a körben is tartani fog. Rizpa varázslata a fél-orkon ebben és a következő körben lesz hatással. A fél-ork is érzi, hogy mozdulatai nem olyan olajozottak és gyorsak, leszámítva a varázslatok előtt érkező rúgás következtében való esést. A két földet érőt, Ericet és a fél-orkot alig valamivel egymás után éri az egyforma átok, a felállás már-már komikusan lassú. A fél-ork nem törődik Rizpával, csak Ericet akarja elpusztítani, de eredeti tervéről, miszerint a csatabárdot a lóhoz tartó férfibe vágja elhajítva, le kell tennie. Ilyen lassú mozgással nem lenne elég lendülete a fegyvernek. De meglógni sem hagyhatja a maszkosat, s lóhátra sem kerülhet. A lóra neki van szüksége, hogy eljusson a Kikötőbe. Így hát lassan emelkedik baljába fogva a csatabárdot, míg a jobb keze hegyes körmű (már-már inkább karmos a jó szó) mutatóujjával Eric felé mutatva olyan mozdulatot tesz, mintha megkaparna valamit a levegőben. Eközben a kemény hangzású, legtöbbek számára megtanulhatatlan éjtestvérek nyelvén mond pár szót, mi semmi jót nem ígér. Akik járatosak a fekete mágiában a mozdulatot ismerhetik, és meglepve tapasztalhatják, hogy a vértes fél-ork nemcsak harcban erős, de ugyancsak járatos a mágiában is. A vért nélküli Ericnek egy szerencséje van: a lassítás a mágiára is hat, így a Vérzés mágia nem ejt mély sebet rajta, de kellemetlenül fájó vágással szántja keresztbe a hátát. És mint a legtöbb derék vérmágia esetén, a vérzés nem áll el olyan könnyen vagy egyhamar, ami gyengíti majd Ericet.
  Ezalatt a középkorú, átok-mágiás férfi látszólag semmit nem tesz, azt leszámítva, hogy figyelme már jobban Rizpára terelődik. Miután a bordélyba beesett két nő nem került elő, Eric nem tett semmi olyan mozdulatot, s más sincs a környéken csak Rizpa, logikusnak tűnik, hogy ő lehet az, aki a fél-orkot megátkozta. Hát a következő átkot a bábmester küldi a másik bábmesterre: A Fosztás varázslat ezúttal nem a fizikai erejétől fosztja meg Rizpát, hanem az egyik tulajdonságától, amit elsőre talán észre sem vesz, talán azt is fogja hinni, hogy elkerülte a mágia: a célzóképessége lett megátkozva, ami hatással lesz a következő támadására.*

  //Rizpa dob 10 oldalú kockával, amennyiben csellel vagy mágiával élne a következő körben: 1: pont az találja, akit akart, 2-4: célzástól függetlenül saját magát találja el, 5-6: célzástól függetlenül Ericet találja el, 7-8 célzástól függetlenül a fél-orkot találja el, 9: célzástól függetlenül a középkorú átok-mágus férfit találja el, 10: célzástól függetlenül a bordélyban harcoló nőt vagy Shawnát találja el.//

  Ajánlott tartalom

  Mulatónegyed nem nevesített utcái és lakóházai Empty Re: Mulatónegyed nem nevesített utcái és lakóházai

  Témanyitás  Ajánlott tartalom


   Pontos idő: 2020-06-06, 18:40