Montea világa

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Üdvözlünk!

Éppen időben érkeztél Vándor!

Háború közeleg és elkél minden tenni vágyó erős kéz, forgasson akár fegyvert, vagy használja a mágia hatalmát.
Ne aggódj, ha nem állsz még készen, hőssé formálnak majd a kalandok.
Fedezd fel a világot, kelj útra, kalandozz sivatagon, kietlen tájakon, havas hegyek legmélyén, dögletes mocsáron és a mindig veszélyt rejtő tengereken át. Küzdj ádáz szörnyekkel, élj nemesi életet, vívd ki a hősnek járó tiszteletet, vagy rejtőzz árnyak közé és vedd el azt, ami neked jár!
Gyűjts hát magad köré szövetségeseket és formáld saját belátásod szerint a változó világot!

Az oldal alapítása:
2012.10.01.

Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Kaland

Fejedelmi játszma című kalandban a reagkör határideje:
04.09. 21:00

Latest topics

Ederthin várostérkép

A dombtavi időszámítás szerint jelenleg 616-ot írunk.

Ki van itt?

Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs


[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (17 fő) 2020-02-17, 16:26-kor volt itt.

Statistics

Jelenleg összesen 3499 hozzászólás olvasható. in 143 subjects

Összesen 56 regisztrált felhasználónk van.

Legújabb felhasználó: Elen

Szerzői Jogok

Az oldalon található egyedi alkotások az alkotó(k) tulajdonát képezik!
A Világleírás és a helyszínek, helyszínek leírásai az oldal készítőinek szellemi terméke, így a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően használható fel szabadon.

  Ezüstelfek és ébenelfek

  Montea
  Montea
  Admin

  IC hozzászólások száma : 3

  Ezüstelfek és ébenelfek Empty Ezüstelfek és ébenelfek

  Témanyitás  Montea on 2013-01-02, 17:59

  EZÜSTELFEK ÉS ÉBENELFEK

  Általában magasabbak az embereknél, átlag 180 cm magasak, de magasságuk 160-200 cm között változik, nincs magasságbeli különbség a két nem között. Vékony testalkatúak, szélesebb vállúak. Csontozatuk finom, bőrük világos. Hajuk ezüstfehér vagy szőke különféle árnyalatai, valamint az ébenelfeknél a szürke s fekete hajszín a jellemző. Ritka a vörös haj, amit nem tartanak baljóslatúnak ezüstelfek, de az ébenelfek inkább kerülik az ilyen személyt, s távolságtartóak, elzárkózóak vele. Szemük mandulavágású, a kék, zöld s borostyán színű szem a jellemző az ezüstelfekre, míg az ébenelfekre a szürke és a fekete. Hegyes fülűek, de csak kevéssé tűnik elő a hajból. Testszőrzetük nincs, egyedüliként csak a haj és a szemöldök, szempillák.
  Étrendjük többnyire vegetáriánus, azonban halászattal foglalkoznak és túlszaporodó állomány esetén vadásznak is, az ennek során lelőtt állatot is elfogyasztják. Hallásuk és látásuk élesebb az emberekénél. Hallásuk a törpékéhez hasonló, látásuk viszont csak nappali fényben jobb a többi fajénál.
  Alapvetően nyugodt, türelmes természetűek, az állandó veszélyek miatt azonban harcban is kitűnőek, ez főleg az ébenelfekre jellemző. Kiváló természetismerők, gyorsaságuk, ügyességük és gyógyító képességük kimagasló és egyedi a fajok között.
  Más fajokkal szemben türelemmel és megértéssel viszonyulnak, hitük szerint ők is a megismerés egy formáját választották és ezt tiszteletben tartják. Azonban ha saját törvényeik ellen vétenek a saját területükön, akkor ugyanolyan büntetést kapnak, mint az elfek.

  Törzsek

  - Anelil - Ezüsthajúak: Magas termetűek (180-190 cm), hajuk ezüstfehér, ezüstös szőke vagy tejfelszőke. Bőrük alabástrom színű. Szemük főként kék színű, ritkábban zöld.

  - Ahirleil – Aranyhajúak: Alacsonyabb termetűek, általában 170-180 cm magasak. Jellemzően mézszőke, aranyszőke hajúak, zöld vagy borostyán-szeműek. Bőrük fehér.

  - Aletyr – Éjhajúak (de magukat Asheh Haeton-i elfeknek is nevezik, azaz Ősi hegyek elfeinek): Magas termetűek (180-190 cm), hajuk sötétszürkétől a koromfeketéig bármilyen színű lehet. Szemük színe szürke és fekete egyaránt lehet. A sötét haj és szemszín domináns, az utód minden esetben ezt örökli, idős korukra sem válik ezüstfehérré, s nem világosodik ki. Bőrük porcelánfehér.

  Egyedfejlődés

  A gyerekkor és a kamaszakor húzódik el jelentősen. Két éves korukig csecsemők, majd 17 éves korukig vannak a gyerekkorban. A felnőttkort 30 évesen érik el. Idős kor biológiai értelemben nincs, egészen halálukig fizikailag és mentálisan is teljes értékűek, bár fáradékonyabbak. Az átlagéletkor 5-600 év, 800 felé közeledve már igazán öregnek számít egy elf, a 800-at még senki nem élte meg.

  Az elfek birodalmáról, Inalagol Ananair Erimhir - Ezüstelf Birodalomról bővebben itt olvashatsz.

   Pontos idő: 2020-10-26, 13:35