Üdvözlünk!

Éppen időben érkeztél Vándor!

Háború közeleg és elkél minden tenni vágyó erős kéz, forgasson akár fegyvert, vagy használja a mágia hatalmát.
Ne aggódj, ha nem állsz még készen, hőssé formálnak majd a kalandok.
Fedezd fel a világot, kelj útra, kalandozz sivatagon, kietlen tájakon, havas hegyek legmélyén, dögletes mocsáron és a mindig veszélyt rejtő tengereken át. Küzdj ádáz szörnyekkel, élj nemesi életet, vívd ki a hősnek járó tiszteletet, vagy rejtőzz árnyak közé és vedd el azt, ami neked jár!
Gyűjts hát magad köré szövetségeseket és formáld saját belátásod szerint a változó világot!

Az oldal alapítása:
2012.10.01.

Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Kaland

Fejedelmi játszma című kalandban a reagkör határideje:
04.09. 21:00

Latest topics

Ederthin várostérkép

A dombtavi időszámítás szerint jelenleg 616-ot írunk.

Ki van itt?

Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs


[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (12 fő) 2016-10-11, 18:26-kor volt itt.

Statistics

Jelenleg összesen 3499 hozzászólás olvasható. in 143 subjects

Összesen 56 regisztrált felhasználónk van.

Legújabb felhasználó: Elen

Szerzői Jogok

Az oldalon található egyedi alkotások az alkotó(k) tulajdonát képezik!
A Világleírás és a helyszínek, helyszínek leírásai az oldal készítőinek szellemi terméke, így a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően használható fel szabadon.

  Életmód, viselet

  Adminisztrátor
  Adminisztrátor
  Admin

  IC hozzászólások száma : 49

  Életmód, viselet Empty Életmód, viselet

  Témanyitás  Adminisztrátor on 2016-04-02, 22:06

  ÉLETMÓD

  - Néhány jellegzetesebb törvény: felségárulásért halál jár mindkét helyen, az Óbirodalomban lopásért karlevágás jár, az Újbirodalomban a lopás értékének tízszeresét kell ledolgozni, s ha előbb meghalna, minthogy ledolgozná, az örökös a büntetést is örökli. A gyilkosság az Újbirodalomban halállal büntetik, az Óbirodalomban a bűnös élete végéig a bányában kell, hogy dolgozzon a legalantasabbnak vélt munkát végezve ott.
  - Throndir (Törpe Óbirodalom) viszonya a többi néppel: nem nyitottak más faj felé, az elfeket attól függően viselik el, hogy ezüstelfek-e vagy ébenelfek. Míg előbbieket világos haj- és szemszínük miatt (ami a törpéknél rossz ómen, Uwt’n jelenlétét jelzi) nem kedvelik, utóbbiakkal legalább hajlandóak szóba állni és tárgyalni. Az Arany-szigeteki, az Adar ishir-i és az Ak’khir nomád emberekkel élénk kereskedelem alakult ki az évszázadok során, s a törpék zárkózottságukhoz képest egészen el tudják viselni őket. A dombtaviakkal a viszony kissé hűvös, mert a dombtaviak szabadságharcában az óbirodalmi törpék az Arany-szigeteket támogatták. A Törpe Újbirodalommal feszültséggel terhes a viszony, a kommunikációt és az érintkezéseket a minimálisra igyekeznek csökkenteni. De senkit sem utálnak annyira, mint az éjtestvéreket.
  - Ridonth-Nir viszonya a többi népekkel: nyitottabbak más faj felé, az elfekkel (elsősorban náluk is az ébenelfekkel) és dombtavi emberekkel jó kereskedelmi és politikai viszony alakult ki. Az Arany-szigeteki emberekkel sincsen problémájuk, inkább a másik oldal távolságtartó velük, amiért semleges állásfoglalásukkal a dombtavi szabadságharc győzelmét segítették elő, ezzel az Arany-szigeteket megfosztották a gyarmatuktól. Adar Ishirrel semleges a viszonyuk, a nomádokkal kevéssé találják meg a hangot, az Óbirodalommal feszült a viszony, de abban egyetértenek, hogy az éjtestvérek közös ellenségeik.

  FAJI KEVEREDÉS

  - Rossz szemmel nézi mindkét birodalom, főleg az óbirodalmiak. Újbirodalmiak aszerint válogatnak, melyik néphez tartozók keveredtek: jobban tolerálják azon félvéreket, akik a velük baráti viszonyban lévő országokból/népektől származnak. A fél-orkokkal mindkét birodalom bizalmatlan.
  - A törpék nem tudnak más fajjal keveredni.

  VISELET

  A törpék két birodalmat alapítottak az évszázadok és ezredek során Monteán, s bár nyelvük és vallásuk tekintetében nincs különbség a két birodalom között, a viselet alapján meg lehet állapítani, melyik törpe melyik birodalomból származik.
  Mindkét birodalomban a szegényebb réteg egyszerűbb anyagokat használ (bőr, szőrme, kender, vászon, stb.), a tehetősebb réteg finomabb anyagokat visel, sokszor ezeket importálják, valamint öltözetükben megjelenik a fém is.
  Az óbirodalomiak nem hordanak ékszereket, legfeljebb pecsétgyűrűt és szakállba font díszeket, melyek inkább státusz-szimbólumokként szolgálnak, semmint díszítő elemekként. Az újbirodalmiak viszont szívesen viselnek ékszereket, különösen a törpe nők.
  Mindkét birodalombeliekre viszont igaz, hogy a fegyvereket és páncélokat díszítik, gyakran a pengét is.

   Pontos idő: 2019-08-22, 18:00