Üdvözlünk!

Éppen időben érkeztél Vándor!

Háború közeleg és elkél minden tenni vágyó erős kéz, forgasson akár fegyvert, vagy használja a mágia hatalmát.
Ne aggódj, ha nem állsz még készen, hőssé formálnak majd a kalandok.
Fedezd fel a világot, kelj útra, kalandozz sivatagon, kietlen tájakon, havas hegyek legmélyén, dögletes mocsáron és a mindig veszélyt rejtő tengereken át. Küzdj ádáz szörnyekkel, élj nemesi életet, vívd ki a hősnek járó tiszteletet, vagy rejtőzz árnyak közé és vedd el azt, ami neked jár!
Gyűjts hát magad köré szövetségeseket és formáld saját belátásod szerint a változó világot!

Az oldal alapítása:
2012.10.01.

Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Kaland

Fejedelmi játszma című kalandban a reagkör határideje:
04.09. 21:00

Latest topics

Ederthin várostérkép

A dombtavi időszámítás szerint jelenleg 616-ot írunk.

Ki van itt?

Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs


[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (12 fő) 2016-10-11, 18:26-kor volt itt.

Statistics

Jelenleg összesen 3499 hozzászólás olvasható. in 143 subjects

Összesen 56 regisztrált felhasználónk van.

Legújabb felhasználó: Elen

Szerzői Jogok

Az oldalon található egyedi alkotások az alkotó(k) tulajdonát képezik!
A Világleírás és a helyszínek, helyszínek leírásai az oldal készítőinek szellemi terméke, így a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően használható fel szabadon.

  Környezet, éghajlat, települések

  Share
  avatar
  Adminisztrátor
  Admin

  IC hozzászólások száma : 49

  Környezet, éghajlat, települések

  Témanyitás  Adminisztrátor on 2015-10-27, 21:25

  KÖRNYEZET, ÉGHAJLAT

  A Vörös-folyótól délre eső területek képezik territóriumukat: ez magában foglalja a Negonnocht-tavat és környékét, a Suttogó hegyeket és a Vihar-hegységet, valamint a Szélfokot. A terület délnyugati része erősen szeles, lombhullató erdő borítja nehezen járható cserjeszinttel. A Vihar-hegység részben felfogja a szeleket, a csapadék nagy része viszont rajta átbukva csapódik le a tó környékén. A tó körül kevesebb az erdős rész, de a hegyek és a Vörös-folyó torkolatának közelében dús, korántsem barátságos erdők borítják a tájat. Szélfokon a hőmérséklet melegebb és szárazabb, de a Vihar-hegységen túl némileg hűvösebb az idő, de csapadékosabb is a táj, keményebb telek itt jellemzőbbek.


  TELEPÜLÉSEK

  A hegyekben és a goblinok által lakott részeken vannak főként települések. Az orkok és a trollok is hoztak létre állandó településeket, ahová rendszeresen visszatérnek és egy adott időszakot eltöltenek, általában kereskedni, híreket cserélni többek között, de nomád életmódjuk miatt nyári és téli szálláshelyeik vannak inkább.

  Goblinok települései
  A legfejlettebb településrendszere és települései a goblinoknak van, cölöpsánccal vették körbe a főbb városaikat a támadások ellen. Ezek rendszerint rendelkeznek a főbb fontos intézményekkel is, kiemelkedő szerepet adva a technikának és a pénzügyi résznek, kereskedelemnek. Rendszerint fából, vályogból épültek a házaik, és a raktárépületeik kellő csáberővel rendelkeznek a trolloknak és orkoknak éhínség idején.
  Kézművességük és iparművességük a három csoport közül a legmagasabb szintű, de emberi szemmel nézve nem űzik magas színvonalon, és a hétköznapi tárgyakra korlátozódik.

  Orkok és trollok települései
  Az orkok és a trollok települései nagyon hasonlóak: a hegyekben többnyire letelepedett életmód a jellemző. Ezek egy-egy barlang köré csoportosuló, fából épített kunyhók laza szövedéke. Ahol tudnak, ott bányásznak is, kezdetleges kohászati ismeretekkel is rendelkeznek. A települést nem védik különösebb védművekkel, ám őrségrendszerük és riadókészültségük magas. A síkságon a vándorló életmód következtében bőrből készített, szétszedhető sátorkunyhókban laknak, amelyeket az új helyre költözve mindig felállítanak.   Pontos idő: 2019-01-22, 11:57