Montea világa

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Üdvözlünk!

Éppen időben érkeztél Vándor!

Háború közeleg és elkél minden tenni vágyó erős kéz, forgasson akár fegyvert, vagy használja a mágia hatalmát.
Ne aggódj, ha nem állsz még készen, hőssé formálnak majd a kalandok.
Fedezd fel a világot, kelj útra, kalandozz sivatagon, kietlen tájakon, havas hegyek legmélyén, dögletes mocsáron és a mindig veszélyt rejtő tengereken át. Küzdj ádáz szörnyekkel, élj nemesi életet, vívd ki a hősnek járó tiszteletet, vagy rejtőzz árnyak közé és vedd el azt, ami neked jár!
Gyűjts hát magad köré szövetségeseket és formáld saját belátásod szerint a változó világot!

Az oldal alapítása:
2012.10.01.

Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Kaland

Fejedelmi játszma című kalandban a reagkör határideje:
04.09. 21:00

Legutóbbi témák

» Vízipi(p)a-sarok
Hullámtörő - Page 2 Empty2018-09-07, 20:48 by Tsitsa Itsli

» Szintet léptem!
Hullámtörő - Page 2 Empty2018-07-30, 16:35 by Cerus Caranthir

» Városkapu, és a Felsőnegyed nem nevesített utcái és terei
Hullámtörő - Page 2 Empty2018-07-30, 16:06 by Tsitsa Itsli

» Tenger és szigetvilág
Hullámtörő - Page 2 Empty2017-04-29, 16:54 by Thryn L'lwyn

» Hullámtörő
Hullámtörő - Page 2 Empty2017-04-27, 20:05 by Caleb Mandrake

» Zord-hegység
Hullámtörő - Page 2 Empty2017-04-26, 04:21 by Zorgon Zarazul

» Palota és a palota tér
Hullámtörő - Page 2 Empty2017-04-18, 21:57 by Amelia il Contevilla

» Mulatónegyed nem nevesített utcái és lakóházai
Hullámtörő - Page 2 Empty2017-04-16, 21:42 by Sally Wentworth

» Contevilla-rezidencia
Hullámtörő - Page 2 Empty2017-04-08, 11:31 by Gonnir Eruthallion

Ederthin várostérkép

A dombtavi időszámítás szerint jelenleg 616-ot írunk.

Ki van itt?

Jelenleg 2 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 2 vendég

Nincs

[ View the whole list ]

A legtöbb felhasználó (48 fő) 2024-10-25, 20:45-kor volt itt.

Statistics

Jelenleg összesen 3499 hozzászólás olvasható. in 143 subjects

Összesen 56 regisztrált felhasználónk van.

Legújabb felhasználó: Elen

Szerzői Jogok

Az oldalon található egyedi alkotások az alkotó(k) tulajdonát képezik!
A Világleírás és a helyszínek, helyszínek leírásai az oldal készítőinek szellemi terméke, így a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően használható fel szabadon.

+10
Thalassa Y'arioth
Adminisztrátor
Amelia il Contevilla
Ethyrlin il Contevilla
Noldor Halbarad
Anton Diree
Eric Crow
Sally Wentworth
Khaleln Ehra'il Naar
Montea
14 posters

Hullámtörő

Montea
    Montea
    Admin

IC hozzászólások száma : 3

Hullámtörő - Page 2 Empty Hullámtörő

Témanyitás  Montea 2012-11-05, 14:01

First topic message reminder :

Hullámtörő

A kikötőben helyet kapó taverna - nem csak igazi hajósoknak. A Promenádtól viszonylag távol, egészen a mólók közvetlen közelében találod, s általában a kikötőben álló hajók matrózai és a halászok a Hullámtörő - korábban Vén Csónakos - törzsközönsége. Éppen ezért halszag és rum a két meghatározó jelenség az épületben és annak környékén.
    Hullámtörő - Page 2 K_csonakos

A város pezsgése talán máshol alábbhagy, de a Kikötőben mindig zajlik az élet, kereskedelmi hajók érkeznek-távoznak, halászdereglyék futnak ki, így a kocsmákban is mindig nagy az élet. De míg az Ördögfűben a város söpredéke gyűlik össze, és a Tűzfátyolban selyembe öltözött kéjhölgyek szórakoztatják borsos áron táncukkal és énekükkel a vendégeket, addig a frissen felújított - és átnevezett - Hullámtörő az átlagos, középréteghez tartozók kedvelt helyszíne. A matrózok és halászok mellett jó néhány zsebmetszővel, kikötői zugárussal, néhány olcsó ringyóval, s komoly lehetőségekre váró szerencsevadászokkal is meg van rakva.

Minőségben jobb az Ördögfűnél, de a Tűzfátyolt és az Ezüstgriffet nem éri el, igaz, árban sem. A pult a bejárattal szemközti falnál található, mögötte nyílik a konyha és a raktár, valamint a hátsó ajtó is, amin keresztül egy szűk sikátorra lehet jutni. A régi, innen-onnan összeszedett bútorokat az új tulajdonos lecserélte, és már strapabíró, erős tölgyfa asztalok és székek állnak a vendégek rendelkezésére. Néhány dekorációs elem azért megmaradt – egy pár nagyobb csiga különböző hajókról, kormánykerék és széljelző.
    A söntéstől balra a részegek és a csomagcipelők dolgát nem segítve meredeken vezet fel egy falépcső az emeletre. A városba érkezők, hacsak nem elég módosak, általában a Hullámtörő emeletén szállnak meg. A szobákban a legszükségesebb dolgok kaptak helyet, ám mind újonnan készített, frissen ácsolt bútor. Az ágyak kényelmesek, általában tetűmentesek, és még az ajtó is zárható.
    Nem sokan tudnak róla, de hátul a raktárból egy lejárat vezet a pincébe, ahol általában a főzéshez használt alapanyagokat és a minőségibb italokat tárolják. A lejáratot őrző masszív, vasalt csapóajtót bonyolult zárszerkezet védi a tolvajok ellen.

A Hullámtörőben dolgozó NJK-k:
    - Pörc - őszülő, mokány, harcsabajszos fickó, általában ő ügyel a kocsmára, amíg a tulajdonos házon kívül van. Legendás mennyiségű sört képes elpusztítani, és meglepően jó érzéke van a halételek elkészítéséhez. Beszélik róla, hogy korábban a tulajdonossal együtt szolgált egy tengerjárón, és innen a nagy bizalom.
    - Kilia - Pörc idősödő, nagydarab felesége. Általában ő főz és takarít a kocsmában, valamint ő tartja rendben az emeletet is. A húslevesétől a holtak - de főleg a másnaposak - is táncra perdülnek, és nincs nála határozottabb hangú fehérnép a vidéken. A szóbeszéd szerint, ha üvölt, akkor a városőrség is kétszer meggondolja a közbeavatkozást.
    - Szikra - húsz éves, karcsú, szemrevaló leány, a Hullámtörő kocsmatündérkéje. Önfejű, makacs és öntörvényű, de szereti élvezni az életet. Szinte mindig a vendégek körül sertepertél, hozza-viszi a kupákat és ügyel rá, hogy senkinek se maradjon száraz a torka. Az emeleten lakik a saját szobájában, a folyosó végén.

Chiara
    Chiara

IC hozzászólások száma : 15

Hullámtörő - Page 2 Empty Re: Hullámtörő

Témanyitás  Chiara 2016-11-29, 22:46

*Elnézve a férfi állapotát kezd megérni a dolog a szoba irányába. Végighallgatom a mondanivalóját, mosolygok rajta kedvesen, aztán én is a csapos felé fordulok.*
    - A bor nekem is jó lesz.
    *Azzal végiggondolom a lehetőségeimet. Még két kör pia és lesz annyira részeg, hogy ha nem tudom leütni, akkor sem tud nagyon mit kezdeni velem az ágyban. Ez már jó esély bármire is.*
    - Én nem mondtam, hogy nem akarok semmit. Volt amit feltételes módba tettem.
    Vigyorodok el és elfogadom a kézfogást.
    - Claudia Arwelio vagyok.
    *Elengedve a kezét kicsit fürkészem az arcát mielőtt folytatom.*
    - Az, hogy a tuskósága visszataszít, még nem jelenti azt, hogy a többi nem jön be.
    *Megjön a borom és elfordulok kicsit a pult felé, hadd emésztgesse a mondandómat. Belekortyolok a vörös nedűbe és sóhajtok egy nagyot.*
    - A férfiak és az egójuk ... mindent el tudnak rontani.
    Caleb Mandrake
    Caleb Mandrake

IC hozzászólások száma : 29

Témanyitás  Caleb Mandrake 2016-11-29, 22:36

*bár a lány meglepően csípős lett, de Caleb tűnődve hallgatja végig. Logikusnak tűnik amit mond, de attól még nem biztos hogy igazat is mond. Akárhogy is, inni kell. Két nagy korttyal eltünteti a bor maradékát, és újra meglengeti a kupáját Csülök felé, de már kevésbé magabiztosan.*
    - Én maradok a bornál, és talán még egy pálinka belefér. Sosem jó ötlet keverni a dolgokat, és mi már megtettük. Ennél jobban azért nem nehezíteném meg a dolgomat...
    *szándékosan nem kommentálja a személyére vonatkozó dolgokat, még valami igazán udvariatlant találna mondani*
    - Rendben, tehát megbeszéltük, hogy nem akar tőlem az égvilágon semmit. Tehát csak ivócimborák vagyunk, akiket egymás mellé sodort ez a gyönyörű és rohadt élet? Ebben az esetben talán ideje volna bemutatkozonom: Caleb Mandrake.
    *nyújt kezet idétlenül, és ebből már látszik hogy kezd igazán részeg lenni - ugyanis a keze ide-oda ingadozik a levegőben*
    Chiara
    Chiara

Témanyitás  Chiara 2016-11-29, 22:23

*Az okfejtésre ismét a férfi felé fordul és visszakönyököl a pultra. Élvezettel hallgatja az eszmefuttatást, aztán a végére elmosolyodik.*
    - A helyzethez mérten elég logikusan hangzott.
    *Kortyol egyet a borból és visszarakja a pultra a kupát.*
    - Hát nézzük. Prosti nem vagyok, szóval árról nem fogunk vitatkozni. Ha pedig nem vagyok utcalány, de hemperegni akarok, akkor két lehetőség van. Vagy várom, hogy elcsábítsanak, vagy magam kezdeményezek. Tudom, hogy Ön azt képzeli, hogy az utóbbi megtörtént, de szomorúan kell közölnöm, hogy nem. Az előbbi megoldásra pedig a Maga modora alapján az örökkévalóságig várhatnék. - Újabb kenetteljes mosoly - Férj kell a fenének, hatalmat pedig nem nézek ki magából és minél jobban bizonygatja, annál szánalmasabbá válik a dolog. Ha pénz kellene és tolvaj lennék, akkor az állapotát nézve már biztos kizsebeltem volna, vagy már szobán lennénk, ahol éppen kizsebelném. Azt pedig visszautasítom, hogy nem vagyok barátkozós típus. Még mindig itt ülök, mert kinézem magából, hogy csak a pia miatt ennyire tuskó.
    *Megvonom a vállamat, aztán felhajtom a borom maradékát.*
    - Mit iszunk következőre?
    Caleb Mandrake
    Caleb Mandrake

Témanyitás  Caleb Mandrake 2016-11-29, 22:11

*a kocsma forgása megszűnik, Caleb pedig fellélegzik és iszik tovább*
    - Tőlem mit akarsz? Ezer dolgot. Gyönyört, boldogságot, hatalmat, pénzt. Mint minden nő a történelemben, persze nem feltétlenül ebben a sorrendben. Elismerem, hogy nem egyértelmű hogy nálam mindegyik megtalálható, pedig mégis. Sok év munka van ebben...
    *mondja vidoran, aztán folytatja, miközben továbbra is támasztja a pultot, és még véletlenül sem teszi le a hátsóját egy székre*
    - ...azt pedig nem hiszem, hogy csak le akarsz velem feküdni. Akkor már vagy az ágyban lennénk, vagy az áron vitatkoznánk. Egyikről sincs itt szó, úgyhogy nem hiszem hogy ez a helyzet. Barátkozós típusnak sem tűnsz, szóval vagy férjet keresel - na, az nem érdekel -, vagy hatalmat - ezen nem osztozom -, esetleg pénzt. Hm.
    *ahogy kimondja, újra végigméri a lányt. Oké, formás, de attól még lehet zsebmetsző, vagy hasonló. Bár nem valószínű, az alvilág az ilyeneket megeszi reggelire*
    Chiara
    Chiara

Témanyitás  Chiara 2016-11-29, 21:57

*Ahogy a férfi megrendeli a bort, megfordul és a hátát a pultnak támasztja.*
    - Nekem is jöhet bor. ha már nem én fizetem.
    *Ránéz a férfira és elmosolyodik a szövegére, aztán majdnem elneveti magát, amikor annak meg kell kapaszkodni szédültében.*
    - Harminc év tapasztalat. Összeesküvés, befolyásolás.
    *Keresztbe rakja a lábait és láthatóan szórakozik a férfi állapotán.*
    - Ha annyira akarok valamit magától, akkor mondja meg, hogy mit akarhatnék.
    *Ahogy megjön a borom, belekortyolok. Annyira nem is rossz, bár elég erős. Nem esek bele a hibába és csak türelmesen kortyolgatok.*
    - Ha pedig annyira le akarok feküdni magával, akkor miért nem vagyunk már a szobájában, az ágyában?
    *Vonja fel a szemöldökét és néz kérdőn a pasasra.*
    Caleb Mandrake
    Caleb Mandrake

Témanyitás  Caleb Mandrake 2016-11-29, 21:44

*egy kissé eltúlzott mozdulattal bólint egyet*
    - Igaz ami igaz, kezdek részeg lenni... de azért messze vagyunk még attól, hogy összezuhanjak. Csülök, még bort ide!
    *lengeti meg a kupáját, és hagyja hogy a csapos újratöltse*
    - Tudod majdnem harminc év piálással a hátam mögött már nem olyan egyszer berúgni, nem megy csak úgy. Munkát kell beletenni, fel kell építeni... *magyaráz, de nem bírja ki, és elröhögi a mondat végét. Nem is fejezi be, csak kortyol párat a teli kupából*
    - A szavak csak szavak? Mégis mi a bánatos istennyiláról beszélsz itt? Van egy olyan érzésem hogy megint csak el akarsz érni valamit, és kezdem elveszteni a legendás türelmemet. Sokan próbáltak már befolyásolni. Keveseknek sikerült, és nem egy fiatal lányka lesz a következő.
    *ingatja a fejét nagy bölcsen, amit azon nyomban meg is bán. Ehhez már túl részeg, a mozdulattól egy pillanatra elkezd körbeforogni a kocsma is. Erősen tartja hát magát, és kapaszkodik a pultba amíg el nem múlik az érzés*
    Chiara
    Chiara

Témanyitás  Chiara 2016-11-29, 21:28

~Hogy ennek a pasasnak mindent észre kell vennie. Francba.~
    *A szövegére önkéntelenül ismét elpirul. Bajba került és kezdik sarokba szorítani. Ekkora pofátlanságra pofonnal és távozással kellene válaszolnia, de akkor ugrott a szajré, márpedig csörögnek az aranyak. Egyenlőre marad, de sértődötten elfordul tőle a széken.*
    - Az egyetlen szerencséje, hogy már részeg és ezért nagy a szája.
    *Belül azért azt érzi, hogy kezdi felkelteni a figyelmét és az már jó jel, csak túl jól csavarja a szituációt. Nem szereti, ha zavarba hozzák.*
    - De a szavak üresen csak szavak maradnak.
    *Körbenéz, hogy a közönség miképpen reagál rájuk. Nem lenne jó, ha össznépileg ellene hangolná a kocsmatöltelékeket.*
    Caleb Mandrake
    Caleb Mandrake

Témanyitás  Caleb Mandrake 2016-11-29, 21:11

*már szóra nyitná a száját hogy reagáljon, amikor látja hogy hova néz a lányka, és újra elneveti magát. Kicsit még meg is mozdítja magát, hogy a nadrág igazán jól domborodjon*
    - Már épp mondtam volna, hogy nem tudom kinek is akartad mutogatni magadat, de a jelek szerint mégiscsak én vagyok itt a kiszemelt szépfiú. Ezek után már csak az kéne, hogy szerelmet vallj, vagy itt a pultnál mássz rám...
    *összekacsintok Csülökkel, akit bár nem nagyon ismerek, de a férfiúi betyárbecsület így is összeköt minket*
    - Hé, a lány annyira jó dumás, hogy teljesen megvett, a ma esti fogyasztását is én állom..
    *azzal tétova mozdulatokkal beletúrok a zsebembe hogy elővarázsoljak néhány aranyat, ami biztosan fedezi mindkettőnk eddigi fogyasztását*
    - Csak hogy a bizalom megmaradjon, Csülök... *vigyorgok a fickóra, aztán újra a lányra nézek* - Na, most remélem boldog vagy, sikerült elérned hogy fizessem az italod. Ehhez nem kellett volna szempillát rebegtetni, meg cicit kidobni..
    *nevetek fel újra, és magamban regisztrálom, hogy mintha kezdenék sokat göcögni mindenfajta hülyeségen. Az ital a jelek szerint működik*
    Chiara
    Chiara

Témanyitás  Chiara 2016-11-29, 20:57

*Koccintanak és lemegy a második kör is. Ez elég gyorsan sikerült és megérzi a leányzó, szóval be kell húznia a féket, ha azt akarja, hogy a pasas dőljön ki először. A feltételezés bár teljesen helyes a kocsmáros részéről, de mi jár annak akinek igaza van?*
    - Szóval ha a köpenyem alól kivillan a dekoltázsom a karom mozdulatára, akkor az rögtön nem lehet másért, csak hogy mutogassam Magának? Közszemlére pedig szerintem akkor kerülnének, ha levetném a sálamat is. Ennyi erővel maga is a farkát mutogatja, ha rálátok a nadrágja domborulatára. Nem?
    *Erre önkéntelenül megnézi a nadrágja domborulatát, de észreveszi magát és gyorsan elkapja a tekintetét. Az alkohol kezdi kinyitni a csipáit és meghozza a magabiztosságát is.*
    - Azt pedig hogyan akarja bizonyítani, hogy direkt akartam közszemlére bocsátani a kebleimet, ahogy Ön fogalmazott, vagy sem? Mert nem így volt, szóval Maga fizeti az italt.
    *Kezd jó kedve lenni, ami az utóbbi pár napot elnézve nem kis dolog, szóval kezd belelendülni a játékba.*
    Caleb Mandrake
    Caleb Mandrake

Témanyitás  Caleb Mandrake 2016-11-29, 20:45

- Értem. Szóval az a két kebelcsoda épp csak véletlenül került közszemlére. Jól van, ha valóban így van, akkor fizetem az italodat. De ha nekem van igazam, te fizeted az enyémet. Na, megegyeztünk?
    *vigyorgok rá a lányra, aztán amikor megérkezik a második pohárkája, akkor koccint is vele és felhajtja a magáét*
    - Grr, ez jó anyag. Franc tudja honnan való és miből készül, de irdatlanul hatásos módszer a lerészegedésre.
    *fűzi hozzá Caleb félhangosan, és belül kicsit meg is lepődik - a savanyú bor után nem számított ilyen jó anyagra*
    - Ha egy nő mond két kedves szót, akkor még nem biztos hogy le akar velem feküdni - bár valószínű -, de az viszont tuti hogy akar valamit. Szóval... *bök a melle felé* - ...nem válaszoltál a kérdésre, tündérem. Mit akartál elérni az ikrekkel? Ingyen piát? Figyelmet? Megbecsülést? Rajongást a többi igen megbecsült vendégtől?
    *mutat körbe színpadiasan a krimó kellemesen részeg figuráin*
    Chiara
    Chiara

Témanyitás  Chiara 2016-11-29, 20:33

*Az hamar leesik a lánynak, hogy valami vén tengeri rókát fogott ki. Még a szabadszájúsága is bejön neki. Ritkán szokták így leflegmálni. Úgy látszik, hogy tanulnia kell még a színészkedést, mert a dekoltázsvillantás nem sikerült túl természetesre. A keblei jellemzésére viszont önkéntelenül elpirul. A karját viszont nem veszi le a pultról, az túl egyértelmű meghátrálást jelentene.*
    - Lehet, hogy elég nőt hajkurászott már és a magabiztossága elvakítja amikor abba is flörtöt lát bele, amiben amúgy nincsen semmi.
    *Közben megérkezik az apró pohár, amit zavarában rögtön fel is hajt. ha nem is nagy piás, de azért tényleg nem ez az első pohara és bár kaparja rendesen a torkát az erős lőre, nem fintorodik el, csak sóhajt egy nagyot, belül viszont rögtön melegség tölti el. A férfi koccintani akart volna, de ő megelőzte, úgyhogy int a pultosnak, hogy adjon még egyet.*
    - Ha egy nő mond két kedves szót, már biztosan le is akar feküdni magával? Kezdem megkérdőjelezni az évszázados tapasztalatának eredményét.
    *Néz magabiztosan a férfi szemébe és amikor elé rakják a pohárkát, felemeli és koccintásra tartja.*
    Caleb Mandrake
    Caleb Mandrake

Témanyitás  Caleb Mandrake 2016-11-29, 20:18

- Sosem mondanék ilyet. Amíg fizetsz, és amíg tisztességesen viselkedsz, addig jóban leszünk, és fikarcnyit sem érdekel hogy milyen anya szült. Szóval igyál csak, ha épp ahhoz van kedved. Ezt mondjuk pont meg tudom érteni.
    *Próbál udvariasan mosolyogni a szavaihoz, de ez csak részben sikerül - az alkohol már kezdi legyűrni. De a próbálkozás a lényeg, ugyebár. Ahogy a lány kicsomagolja magát, nem bírja ki hogy ne kuncogjon fel, kis híján még az aktuális korty bort is kiköpi. Rég volt már, hogy így próbálkoztak nála és ez mindenképpen ok a jó kedvre.*
    - Tudod kislány, túl sokat láttam én már a világ szépségeiből ahhoz, hogy két igen tetszetős cici elvarázsoljon. Én már akkor nőket hajkurásztam a messzi kereskedővárosokban, amikor te még meg sem születtél. Ennyitől nem ájulok el, még részegen sem...
    *nevet fel, aztán kerít magának egy pálinkát is, nehogy a hegyesfülő egyedül igyon*
    - Na, koccintsunk az egészségemre, aztán bökd ki hogy ezzel most mi a francot is akartál elérni. Vagy annyira jóképű lennék, hogy ágyba is bújnál velem?
    *röhög fel újra mert bár ittas, de azért tükörbe néha szokott nézni*
    Chiara
    Chiara

Témanyitás  Chiara 2016-11-29, 20:07

*Felvonja a szemöldökét, ahogyan rögtön letámadja a pasas. Nem ezt szokta kiváltani a férfiakból. Lehet, hogy nem szívleli a félvéreket. Kár lenne elszalasztani ezt az alkalmat, úgyhogy még nem adja fel a dolgot.*
    - Egy szóval sem mondtam, hogy asztal alá innék bárkit is, csak annyit, hogy egy feles még nem üt ki. Nem kell fölényeskedni. Ha nem lát szívesen a kocsmájában, mert hegyesebb a fülem, akkor inkább azt mondja.
    *Felkönyököl a pultra félrehúzva kicsit az inkognóját, hogy kivillanjon alóla a dekoltázsa és érdeklődő arccal néz a férfira, miután kérdőre vonta. Kicsit reménykedik benne, hogy a pasas a női nemhez vonzódik, különben csúnya felsülés lesz ebből.*
    Caleb Mandrake
    Caleb Mandrake

Témanyitás  Caleb Mandrake 2016-11-29, 19:55

- Ó, nem, persze hogy nem. Te tartod rettegésben a környéket, bárkit az asztal alá iszol, és szabadidődben párbajhősként tevékenykedsz a vidéken. Na ne fárassz már.
    *horkan fel Caleb, sosem szívlelte túlságosan a félfajúakat... vagy ha jobban belegondol, a túlzott önbizalmat. Na meg persze a meleg sört és a hideg asszonyokat*
    - Most szólok, hogy ha összehányod a krimót, akkor veled töröljük fel a padlót, aztán pedig kihajítunk a sikátorba. Szóval csak ésszel, ha kérhetem, csúnyán mutatnál egy kupac rohadtó szeméten...
    *Biccent feléje, aztán meglengeti a kupáját Csülök felé - az pedig ért a szóból, és szinte azonnal újratölti. A tudata felszínén megjelenik egy gondolat, miszerint még nem fizetett semmiért sem, és hülyén venné ki magát ha nem rendezné a cehhet... de a gondolat hamar eltűnik az alkohol tengerében, úgyhogy nem aggódik miatta*
    Chiara
    Chiara

Témanyitás  Chiara 2016-11-29, 19:48

*A csitri hamar felméri a helyzetet. Szóval a sármos és jelenleg kissé betintázott pasas lehet a tulaj, a duci pedig a pultos. A tolvajok álma a részeg áldozat, ha pedig ő a tulaj, akkor csak van mit a tejbe aprítania. Ez kezdi felvillanyozni. Ha minden jól megy, akkor még emlékezni sem fog, hogy ő húzta le. Ezzel a lendülettel fordul a férfi felé és megejt egy kedves mosolyt, amíg a pultos kihozza azt a tömény féleséget.*
    - Azért annyira nem kell félteni engem. Meg csak félig vagyok hegyesfülü. És Önben kit tisztelhetek?
    *Mérem végig a férfit most már nagyobb lelkesedéssel.*
    Caleb Mandrake
    Caleb Mandrake

Témanyitás  Caleb Mandrake 2016-11-29, 19:21

*A magabiztos mosolya már kezd kissé szétcsúszni az alkohol hatására, de egyelőre hősiesen tartja magát és piál tovább. Valamikor mellé keveredik egy fiatal lányka, és ahogy végigméri, megállapítja hogy van benne valami fura. Talán a vonásai, vagy ilyesmi, a jelek szerint ő sem tisztavérű... de nem izgatja magát túlságosan, elvégre amíg fizet, addig édesmindegy a származása.*
    - Jobbat, kislány. Csülök, szolgáld ki a tündérkét..
    *Szól oda Caleb a pult mögött tevékenykedő kövérkés fickónak, elvégre ő a pult másik oldalát támasztja, legalábbis ma este biztosan*
    - A töménnyel azért csak óvatosan, nem való az a hegyesfülűeknek, nem bírjátok annyira mint mi, emberek.
    *Vigyorog rá a másikra, aztán meghúzza a boroskupát, kissé be is piszkítva az ingét a vörös nedűvel. Sebaj.*
    Chiara
    Chiara

Témanyitás  Chiara 2016-11-28, 23:46

*Egykedvűen rója az utcákat. Errefelé annyira nem ismerik, a kikötőbe főleg csak a szajrét elpasszolni jön. Amióta összerúgta a port önjelölt pasijával, nem nagyon akar hazamenni, úgyhogy inkább eljött körülnézni a kikötőbe. Elég hamar megtalálja azt a kocsmát, ahova régebben járt kártyázni. Kicsit vacillál, de aztán győz a kíváncsiság. Bízik benne, hogy nincs bent egy rosszakarója sem, amúgy is inna valamit, mivel nem olyan jó a kedve. Kinyitja az ajtót és először körbekémlel, de nem talál senki ismerőst, úgyhogy magabiztosan belép és betolja maga mögött a nyikorgó ajtót. Az inkognó kámzsája eltakarja az arca nagy részét, de csak nyaknál van megfogva, így látszik, hogy aki alatta rejtőzik, az formás fehérnép, viszont a nadrág és az övére csatolt olcsó tőr arról is árulkodik, hogy a bájai nem biztos, hogy olyan olcsón megkaphatóak. Odaoldalog a söntéshez és felcsüccsen az egyik székre és végigméri a tulajt. Nem emlékszik a fazonra, de jó régen járt itt, azóta változik a világ. Lehúzza a kámzsát a fejéről és hátrakotorja az arcába lógó barna tincseket. Pimaszul fiatalos pofija és csillogó szemei vannak, de a hegyesedő fülei miatt nehéz lenne megmondani a korát.*
    - Jó estét.
    *Mondja kedvtelenül és halkan sóhajt egyet, valamint elhatározza, hogy egy kicsit szórakozni fog és már az elhatározástól is kezd jobb kedve lenni.*
    - Adjon valami töményet.
    Caleb Mandrake
    Caleb Mandrake

Témanyitás  Caleb Mandrake 2016-11-28, 20:53

*A név bizony nehéz ügy. Patinát kell sugároznia, ugyanakkor nem szabad elriasztania senkit sem, főleg az élet árnyékosabb felén élőket. Belőlük lehet jól megélni, na és persze a titkokból, amik gazdát cserélnek egy ilyen helyen. ~Erről jut eszembe... keríteni kell új személyzetet, lehetőleg nem környékbelieket. Vadidegen, frissen érkezett figurák lennének az ideálisak, de hát az élet nem kívánságműsor...~ Sóhajt egyet, aztán kortyolgatja tovább a bort. A ma estét még muszáj lesz lerészegedéssel töltenie, ki tudja hogy az állandó munka mellett mikor lesz erre újra ideje, főleg hogy kénytelen lesz az összes mesterember munkáját felügyelnie és ellenőriznie, nehogy a tatarozáskor kilopják még a szemét is. Magában somolyogva támasztja a pultot, tölti magába a savanyú bort és néha elhessegeti az őt megkörnyékező részeg alakokat is. Ez most csak rá, és a Nagy Alkoholszellemre tartozik, a kettejük harca ez, ami a jelek szerint sosem fog véget érni.
    Tűnődve figyeli hát tovább a kocsmát, egyre csak döntve magába a lőrét, és bármennyire is kezd részegedni, figyel. És tervez, kíméletlenül.*
    Caleb Mandrake
    Caleb Mandrake

Témanyitás  Caleb Mandrake 2016-11-27, 19:49

*Ahogy az első kupa bor elfogy, mintegy varázsütésre kel életre a szervezete. Az eddigi fáradtságot a jóleső frissesség váltja fel, és a kreativitása is szárnyra kap. Lelki szemei előtt megjelennek az eddig csak gondolatfoszlányokként létező tervek, az új - de strapabíró - bútorok, a felújított belső, és még a kevésbé savanyú bor is, amit éppen vidáman kortyolgat. Elhúzott szájjal, szinte kedvtelenül tölti magába kortyonként a lőrét, de nem panaszkodik egy pillanatig sem. A dolgok változni fognak, és egyébként is... az alkohol az alkohol, akármilyen szar is legyen.
    Világnagy sóhajjal áldozza fel magát, és kér még egy kupával, hogy tovább süllyedjen - de mosolyogva - az alkoholizmusába, és közben tovább tervezget. Az ajtókat megerősíteni, a pincét kialakítani, széfet szerezni, ó, és persze a régi szívességeket végre behajtani, hogy minden olcsón, vagy ingyen történjen. Tűnődve forgatja a szeszt a kupában, miközben élvezi a bor mágiáját, és sóhajt egy újabbat. Az emelethez is hozzá kell nyúlni, kicsit kipofozni a dolgokat, tetűt irtani a derékaljakban, és talán a lépcső is lehetne kevésbé életveszélyes. Sok a teendő, de szerencsére pénzzel és némi befolyással minden elintézhető. Mosoly kúszik az arcára, ahogy elképzeli a végeredményt... már csak egy új nevet kell találnia.*
    Caleb Mandrake
    Caleb Mandrake

Témanyitás  Caleb Mandrake 2016-11-27, 19:28

*A gondolataiba merülve löki be a krimó ajtaját, ahol aztán azon nyomban pofán vágja a füst és a bűz ismerős elegye, na és persze az elmaradhatatlan kocsmazaj. Hideg mosolyra húzza a száját miközben a pulthoz ballag, ahol aztán rendel magának egy kupa bort, megfordul, és a pultra könyökölve méregetni kezdi a helyiséget*
    - Végre az enyém...
    *Dünnyögi maga elé, mert nem gondolta volna hogy ilyen olcsón - és ilyen gyorsan! - sikerül megszerezni a helyet. ~Igen, kis tatarozás, kipofozás, pár csinos kocsmatündér, jófajta alkohol és már készen is van az aranybánya. Vétek, hogy hagyták ennyire lepukkanni ezt a krimót...~ somolyog magában, de aztán a figyelmét inkább a szokásos közönség felé fordítja. Matrózok, halászok, és a környék többé-kevésbé normális figurái, semmi komoly. Kiszúr ugyan egy-két menyétképűt akik valószínűleg piti zsebtolvajok, de a törzsközönség úgy tűnik nem változott azóta, hogy itt járt.*
    - Remek. Csak maradjon is így.
    *Mióta a magisztrátus jóváhagyása a zsebében van, egészen túlteng benne az önbizalom. Bár gyanús, hogy valami titkos jóakaró egyengette el a hivatali buktatókat, de eleddig még nem mutatta meg magát. Talán majd egyszer ez is kiderül. Elgondolkozva iszogatja tovább a bort, miközben a szeme ide-oda rebben a krimóban.*
    Sally Wentworth
    Sally Wentworth

IC hozzászólások száma : 212

Hullámtörő - Page 2 Empty Úgy is én nyerek!

Témanyitás  Sally Wentworth 2016-10-04, 21:37

Shawna és Sally

- Ez igen valószínű, mert ő lesz az egyik kulcsfigura, aki segít elkötni majd a flotta hajóját. - Nagyon nehéz rábólintani Shawna pimasz megjegyzésére, tervére, de belátja, hogy végülis nem gond, ha nem őszinte a mosolya és ezt a kalóznő is látja, mert ettől hitelesebb az egész történet. Nem lettek ők jó barátnők hirtelenjében, riválisok inkább. Ja nem, nem, ehhez el kellene ismerni, hogy méltó ellenfél Shawna, ami kizárt dolog. Lényeg a lényeg, amíg a kalóznő ilyen mondatokkal bosszantja Sally-t, addig sem törődik azzal, hogy milyen kelepcét állít neki az ébenhajú nő.
    - Pontosan! - Cinkosan villannak vissza kobaltkék szemei a nőre.
    - A ficsúr is? Ej, de telhetetlen vagy és micsoda vigyor! Mégiscsak megtetszett a hajóorr-díszítő ötletem? - Mosolyogva von aztán vállat.
    - Végülis mindegy, csak legyen rá gondod, hogy a későbbiekben ne járjon el a szája kik is segítették megfosztani őt a hajójától, különben a nyomodban lesz a fél dombtavi flotta, szárazföldön meg a fél sereg. Na nem téged féltelek, de ha viszed Ericet, neki azért nem akarok rosszat. - Félmosolyt villant a nőre, amolyan "ugye megérted?" jellegűt két nő között, majd felemelkedik a székről szép lassan és a másik széken ücsörgő hófehér macska is leugrik a székről.
    - Négy nap múlva hajnalhasadás előtt a nagy és a kiss dokkok között várlak. A többit még megüzenem addig! Kapitány... - Köszön el cinkos mosollyal a nőtől és távozik. Az italt nem fizeti ki, majd Shawna. Vagy a nő is másra testálja át a nemes megtiszteltetést, ez már nem Sally gondja.
    Shawna
    Shawna

IC hozzászólások száma : 22

Hullámtörő - Page 2 Empty Úgyis én nyerek!

Témanyitás  Shawna 2016-07-12, 20:28

*Tele van már mindkét kalózcsizmája az efféle ígéretekkel, neki több kell egy szösszenetnyi bevezetésnél. Vagy mindent tud a tervekről, vagy hidegen hagyja és elkönyveli Sallyt egy kisstílű ügyeskedőnek, amiből minden kikötőben legalább egy tucatnyi van.*
    - Így már mindjárt elmésebbnek tűnik ez az egész. *újfent sunyin villannak szemei, mert az elmondott tervezet már nem is csak, de legalább három olyan dolgot is tartalmaz, ami felkelti a figyelmét. És, ami felkelti a figyelmét, az az embereiét is.*
    - Ricky lesz a hab a tortán, még nem is tud róla, de a hajóval együtt őt is viszem a végén. *egy cseppet sem zavartatja magát, hogy Sally jelenlétében ilyesmiről beszél, imádja hergelni asztaltársait, főleg, ha tudja, hogy mire harapnak csak igazán.*
    - De előbb a munka és csak utána a szórakozás, nem de? *cinkos pillantással rázza vissza magát a jövőből a jelenbe, hogy rákérdezzen néhány részletre.*
    - Részletezd, milyen terveid vannak velünk, én kiválasztom a legjobb embereimet a feladatra és megjelenünk a megadott helyen. Egyetlen kikötésem van, ha megszereztük azt amiért mentünk, a gondjaimra bízod a ficsúrt. Terveim vannak vele. *elvigyorodik, ahogy lelki szemei előtt megjelenik terve.*  
    Sally Wentworth
    Sally Wentworth

Hullámtörő - Page 2 Empty Úgy is én nyerek!

Témanyitás  Sally Wentworth 2016-03-06, 19:42

- Felőlem arra is használhatod! - Vonja meg a vállát Sally, s csak azért nem vonja nyíltan kétségbe Shawna ízlését a férfiakat illetően, mert látta, hogyan nézett a kalóznő Ericre. Meg Eric után.
    - Csalódást okozol, mi ez a pesszimista hozzáállás, hogy nem az érdekel, amit nyerhetsz? Ám legyen... - Adja meg magát, s inkább a nyelvére harap, semhogy kimondja: de, bolond vagy. De erre ráér rájönni Shawna is később, mikor Sally gúnyos kacaj kíséretében távozik majd az egyik hajóval.
    - Elveszítheted az egyik hajót, de még mindig ott lesz ugye a másik. Aztán elveszíthetnek az embereid egy remek céltáblát is... - Bök aprót a fejével a kapitány irányába, legalábbis amerre az pár perce távozott.
    - És igen, lehet az életedbe is kerülni fog a dolog, de azt hiszem ilyen szerencsém úgy sem lenne. - Sorolja fel, mik a lehetőségek, mármint a legrosszabb lehetőségek, ha semmi sem megy úgy, ahogy eltervezték.
    - Látom a merész kalózokról szóló városi legenda tényleg csak legenda. Persze, hogy magasba nyúlik egy ilyen stenere-sarjnak a keze, de mindig van valaki, aki magasabban van és nem nézi jó szemmel, hogy az említett kapitány csillaga egyre magasabbra emelkedik, s a ragyogása már-már veszélyezteti más ragyogását. Szép is a testvéri szeretet, nemde? Kapitányunk bátyja szívesebben látná öntelt öccsét holtan, semmint élve, így ha a hajója elrablása közben sajnos életét vesztené vagy nyoma veszne, nyilván meg kell torolnia ezt vagy legalábbis megpróbálnia. Legalább egy tucat szemtanú lesz, aki az életére is megesküdne, hogy látták a kalózokat délre távozni, Szélfok felé. Persze mi északnak megyünk, az Aznahl-hegység felé. A legendás drágakő csak a ráadás, erről nem kell tudnia a kapitány bátyjának, s ezért kellene a kapitányt legalább odaútig életben hagyni, mert elképzelhető, hogy véráldozatra is szükség lesz. Inkább ő, mint mi, nem? - Fejti ki kicsit bővebben a történetet és a tervet, mely reméli, már eléggé meggyőző lesz, vagy legalább eléggé csábító ahhoz, hogy bogarat ültessen Shawna fülébe. Elvégre, könnyen hozzájuthat egy hajóhoz kvázi az ederthini flotta vezetésének hallgatólagos beleegyezésével. Úgy tűnik, mindenhol vannak aljas és korrupt emberek.
    - Mielőtt bármit mondanál, a legjobb érvemet a végére tartogattam: Eric is jön. - Egy kisebb szemöldökfelvonás, amolyan "na, mit szólsz?" jelleggel. Mondjuk Eric még nem tud az egészről semmit, de Sally úgy van vele, hogy Shawnát nehezebb meggyőzni, Eric már könnyebb menet lesz.
    Shawna
    Shawna

IC hozzászólások száma : 22

Témanyitás  Shawna 2016-01-28, 17:41

- Áh *legyint egy apró fejrázással egyetemben*
    - Orrdísznek jóval komolyabb trófeát szoktam tetetni, az efféle pojácákat, mint a kapitány is legföljebb az árbochoz kötöztetem, hogy céltáblaként használják a fiúk. *szavai közben az említett ficsúr felé sem sandít, sokba nem nézi a csilli-villi egyenruhát, pláne akkor, ha ilyen alakok töltik azt ki.*
    *Sally eléri célját, mert zavar, az bizony van a következő másodpercekben, de Shawna visszakérdezni nem fog, úgy gondolja, ha már szóba került a hajó és a nyeremény, akkor minden bizonnyal folytatja a nő.*
    - Várj, várj, inkább azt mond, hogy mit veszíthetek ebben a játékban. Úgy hiszem, hogy aki nyerészkedik, könnyen bukhat is. És egy kapitány féle bohócnak olyan magasságokba nyúlik a keze, hogy az már kényelmetlen lehet a számomra. Merész vagyok, de bolond semmiképp sem. *a fekete hajú nőt nem méregeti túlzottan, még csak gunyoros megjegyzésekkel, vagy nézéssel sem illeti; mint nőt, nem igazán tartja vetélytársnak, mint harcost egyelőre nem méricskéli, sokkal inkább az ajánlat az, mi gyanús. Túl egyszerű, túl sima, nem szereti az ilyet. Volt már hasonlóhoz szerencséje, kétszer is. Először sok embert vesztett, majdnem az életét is, másodszor a szabadságát és a férfit, akit azóta sem hevert ki, bár ezt magának sosem vallaná be.*
    - Úgy érzem szükség van arra a nyomós érvre, mert ez eddig nem győzött meg túlzottan. *karba teszi kezeit és érdeklődve pillant a nőre.*
    - Egy mendemonda és a megközelíthetetlen, állítólagos drágakő léte még elég kevés ahhoz, hogy belevágjak, figyelembe véve azt, hogy a másik oldalról ederthini hadihajókat uszíthatnak ránk, melyeknek nem vagyunk ellenfelei a nyílt vízen. A legénységem nem hiszem, hogy örülne egy efféle egyességnek, óriási a kockázat, túl alacsony az ajánlat. *ettől bizony jobb kell, több kell, meggyőzőbbnek kell lenni, vagy erősebb érveket kell felsorakoztatni.*
    Sally Wentworth
    Sally Wentworth

Témanyitás  Sally Wentworth 2016-01-03, 19:10

- Mondtam én egy szóval is, hogy a tengeren hasznát vennénk? Bár fel tudnánk dobni a hajódat vele: valld be, orrdísznek azért megtenné. - Mosolyodik el, mert azt el kell ismernie, hogy a csinos pofi és még annál is csinosabb hátsó fertály azért őt sem téveszti meg annyira, hogy bátor hősnek nézze a kapitányt. Van, aki érdemeivel lesz kapitány, van, aki stenerének, azaz nemesnek születik és jóhogy tisztként kezd így a hadseregben.
    - Elképzelni sem tudom, mi bajuk lehet vele. - Évődik a kalóznővel, és szavaiból nagyon kiérződik, hogy percekig tudná sorolni a tippjeit, mi baj lehet Shawna modorával.
    - A hajódat. - Kivár egy röpke pillanatig, hogy lássa a nő szemeiben a zavar jeleit. Mi az, hogy a saját hajóját nyerheti meg? De Sally a kis hatásszünet után folytatja is jobban kifejtve, de azért elég ködösen fogalmazva így is. A cél, hogy felkeltse Shawna érdeklődését. Ha jól sejti, hiába a szép csomagolás, Shawna is éppolyan kalóz, mint a többi: kapzsi.
    - Egész pontosan még egy hajót. Egy leheletnyit kisebbet, de akkor már szinte flottád lenne két hajóval. Aztán lássuk még mit nyerhetnél: előbbi szívdöglesztő kapitányunkat tényleg kikötözheted bárhova, ahova csak tetszik, mert az ő hajójáról van szó. Ja igen, majdnem elfelejtettem! Az eddig említetteken felül a legendás le'Mardyen szívét. - Ezt már közelebb hajolva, halkabban mondja ki, s kizártnak tartja, hogy Shawna ne hallott volna a le'Mardyen szívéről. A hozzá fűződő szívszorító és tragikus történet bizonyosan hidegen hagyja a félelfet, de maga a híres, szív alakúra csiszolt ritka vörös smaragd aligha fogja Sally számításai szerint.
    - Persze csak akkor, ha vagy olyan jó, mint amilyennek beállítod magad... - Méri végig kétkedőn, némi lekicsinyléssel a tekintetében Shawnát. Komolyan, mit eszik rajta Eric még mindig?!
    - ... és holnap este már ki is tudunk hajózni. Remélem nem kell a plusz egy nyomós érvemet bevetnem a célért. - Hamiskás mosolyba húzódnak szép ívű ajkai és várja a kalóznő válaszát.

Ajánlott tartalom

Témanyitás  Ajánlott tartalom

Pontos idő: 2024-11-21, 11:25