Üdvözlünk!

Éppen időben érkeztél Vándor!

Háború közeleg és elkél minden tenni vágyó erős kéz, forgasson akár fegyvert, vagy használja a mágia hatalmát.
Ne aggódj, ha nem állsz még készen, hőssé formálnak majd a kalandok.
Fedezd fel a világot, kelj útra, kalandozz sivatagon, kietlen tájakon, havas hegyek legmélyén, dögletes mocsáron és a mindig veszélyt rejtő tengereken át. Küzdj ádáz szörnyekkel, élj nemesi életet, vívd ki a hősnek járó tiszteletet, vagy rejtőzz árnyak közé és vedd el azt, ami neked jár!
Gyűjts hát magad köré szövetségeseket és formáld saját belátásod szerint a változó világot!

Az oldal alapítása:
2012.10.01.

Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Kaland

Fejedelmi játszma című kalandban a reagkör határideje:
04.09. 21:00

Latest topics

Ederthin várostérkép

A dombtavi időszámítás szerint jelenleg 616-ot írunk.

Ki van itt?

Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs


[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (12 fő) 2016-10-11, 18:26-kor volt itt.

Statistics

Jelenleg összesen 3499 hozzászólás olvasható. in 143 subjects

Összesen 56 regisztrált felhasználónk van.

Legújabb felhasználó: Elen

Szerzői Jogok

Az oldalon található egyedi alkotások az alkotó(k) tulajdonát képezik!
A Világleírás és a helyszínek, helyszínek leírásai az oldal készítőinek szellemi terméke, így a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően használható fel szabadon.

  Történelem

  Share
  avatar
  Montea
  Admin

  IC hozzászólások száma : 3

  Történelem

  Témanyitás  Montea on 2013-07-28, 15:34

  TÖRTÉNELEM

  Regéik arról mesélnek, hogy Montea kontinense valaha teljes egészében az övék volt. Uralmuknak azonban új fajok vetettek véget, akikkel nagy csatákat vívtak.

  A vérszerződés regéje
  A legelső regék egyike a vérszerződés, amelyet a három törzsek és a három faj azért kötött meg egymással, hogy ezzel kifejezzék közös érdekeiket, de egyúttal fedezzék saját hátukat is. A szövetség három személy között köttetett meg: Balcmauh Shakil ork alfanőstény, Balagd Muzga goblin, Rishnag Baga troll alfahímek között.

  Véres lidércek regéje
  Az első jelentősebb háború a tudás homályába vész, de a regék mesélése szerint sok-sok generációval ezelőtt történt, amikor is Gashak Mauhur vezetésével győzelmet arattak az ezüst- és ébenelfek felett, akiket lidérceknek neveztek megjelenésük és gyorsaságuk miatt. Noha a hadrendet ekkor még nem ismerik az éjtestvérek, a fegyelem sajátos, szabad felfogása mégis jellemző rájuk, azaz képesek együtt dolgozni egymással, amikor akarnak. Megtévesztették az elfeket oly módon, hogy látszólag tábort vertek egy nagyobb összecsapás előtt, ahogy az elfek is tették, de az éj leple alatt Gashak Mauhur gondolt egyet, s saját csapatával egy kisebb folyó megkerülésével az elf tábor hátába került. Oly véres mészárlást vitt végbe, hogy a rege szerint hajnalra az éjtestvér csapat Gashak Mauhurral együtt meghalt, de az elfek veszteségei még nagyobbak voltak, s akik megmaradtak, kénytelen voltak visszavonulni.

  Kelet csatabárdjainak regéje
  Egy troll rege egy olyan csatározásról mesél, ahol a törpék mértek rájuk súlyos vereséget, amikor Throndir-t, az óbirodalmukat hozták létre. A törpe harcmodornak megfelelően lassan, de fokozatosan törtek előre a törpék és vették át a Nagy Havasok és környékének uralmát. A trollok a maguk nyerseségében őrizték meg a pusztító csaták leírásait és a veszteségeiket is. Ez a seb azóta is nehezen gyógyul, de kelletlenül elismerték, hogy van még egy olyan szívós faj, mint az övék.


  A többi birodalom írott történelme már hozzáilleszthetőek időben az ez után következő regékhez. A Dombtavi Fejedelemség történelmében jelentős részt benne vannak, lévén, hogy a mostani területük déli részén sok ork törzs helyezte el nyári szállását.

  Vérvörös győzelem regéje
  Az egyik legjelentősebb regéjük is erről az időszakról származik, amikor Grishnakh Rodushnak sikerült akkora erőt szerveznie orkokból, trollokból és goblinokból, hogy jelentős éket vágtak az akkor még gyarmati birodalomba (dombtavi időszámítás szerint 334-ben, ők ezt a Nagy Vörös-folyói Csatának nevezik). Örömük azonban nem tartott sokáig, mivel a goblinokkal közben a dombtaviak megalkudtak (akik felfedezték a goblinok ostrom- és hadászati gépek iránti érdeklődését és eszességét), és hasznot remélve, a goblinok elárulták a gyenge pontokat. Míg a veszteségeiket heverték ki, az erődrendszer végleg bezárult az éjtestvérek orra előtt. A goblinok ezen árulása után alakult ki a gyakran még ma is tartott gyakorlat az éjtestvérek körében: a csatározások során felügyelet nélkül nem hagynak goblint, még ha testvér is.

  Rossz emberek regéje
  Az Adar ishiriekkel hosszadalmas területi csatájuk nem volt. Kiismerve az éjtestvérek mágiáját, a fekete mágiát, felhasználták és ellenük fordították. Az éjtestvérek között ennek emlékére az a kép él az ishirekről, hogy ők a „rossz” emberek és „hatalmuk” van. Nem félnek tőlük, ellenkezőleg, nagyon is gyűlölik őket, ez sokszor konfliktus forrása a határ mentén.

  Gathol H’ariir regéje
  E rege a legfrissebb, s gyakorlatilag még mindig íródik mióta közel száz éve a törpéknek adták át a dombtaviak az egyik erődjüket. Számos alkalommal próbálták az éjtestvérek áttörni az erődrendszer vonalát, a legtöbb ostromot és támadást mégis Gathol H’ariir erődje szenvedi el, mert Kelet csatabárdjainak regéje óta különösen nagy ellenszenvvel viseltetnek a törpék népe iránt (akik ezt őszintén viszonozzák is).

   Pontos idő: 2019-01-22, 11:58