Üdvözlünk!

Éppen időben érkeztél Vándor!

Háború közeleg és elkél minden tenni vágyó erős kéz, forgasson akár fegyvert, vagy használja a mágia hatalmát.
Ne aggódj, ha nem állsz még készen, hőssé formálnak majd a kalandok.
Fedezd fel a világot, kelj útra, kalandozz sivatagon, kietlen tájakon, havas hegyek legmélyén, dögletes mocsáron és a mindig veszélyt rejtő tengereken át. Küzdj ádáz szörnyekkel, élj nemesi életet, vívd ki a hősnek járó tiszteletet, vagy rejtőzz árnyak közé és vedd el azt, ami neked jár!
Gyűjts hát magad köré szövetségeseket és formáld saját belátásod szerint a változó világot!

Az oldal alapítása:
2012.10.01.

Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Kaland

Fejedelmi játszma című kalandban a reagkör határideje:
04.09. 21:00

Latest topics

Ederthin várostérkép

A dombtavi időszámítás szerint jelenleg 616-ot írunk.

Ki van itt?

Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs


[ View the whole list ]


A legtöbb felhasználó (12 fő) 2016-10-11, 18:26-kor volt itt.

Statistics

Jelenleg összesen 3499 hozzászólás olvasható. in 143 subjects

Összesen 56 regisztrált felhasználónk van.

Legújabb felhasználó: Elen

Szerzői Jogok

Az oldalon található egyedi alkotások az alkotó(k) tulajdonát képezik!
A Világleírás és a helyszínek, helyszínek leírásai az oldal készítőinek szellemi terméke, így a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően használható fel szabadon.

  Gazdaság, tudomány, művészetek

  Share
  avatar
  Montea
  Admin

  IC hozzászólások száma : 3

  Gazdaság, tudomány, művészetek

  Témanyitás  Montea on 2013-01-03, 15:09

  GAZDASÁG

  A sivatagot átszelő karavánutaknak hála gazdaságuk jól fejlett, s kivitelre is gyártott termékeiket aránylag könnyen és gyorsan el tudják juttatni más országokba is, ha a karavánokon nem ütnek rajta útonállók vagy szörnyek. Nem ritka emiatt, hogy a karavánok fegyveres kísérettel haladnak, amennyit a kereskedő vagy a megbízó hajlandó megfizetni a védelemért.
  Leghíresebb s egyben legdrágább termékeik közé tartozik: kávé, kakaó, rózsa- és egyéb fürdő- és gyógy-olajok, dohány, datolyapálinka, mázas kerámiák, szőnyegek, kelmefestékek. Zoraus tartományából még fekete-mágiával áthatott tárgyak, valamint mérgek és ellenmérgek kerülnek ki, s állítólag Montea legjobb bérgyilkosait és fejvadászait is itt találja az, aki tudja, hol kell őket keresni.

  TUDOMÁNY

  Magas szintű mágia- és növényismeretükön túl érdeklődnek a csillagászat és a természet elemeinek megismerése után is, bár ez utóbbi főleg vallási alapokon nyugszik.

  Nyelvük egységesnek mondható, de tartományonként sajátos nyelvjárás figyelhető meg, főleg a kisebb településeken.

  Igen fejlett írásbeliségük van, ebben főleg Eneydros tartománya jár élen. Keresettek és igen drágák emiatt könyveik, tekercseik, főleg amelyek mágiáról szóló értekezések, kutatások, de ugyanígy a gyógynövényekről és mérgező növényekről szóló írások is híresek. Montea legnagyobb könyvtára Lissor városában található, védelmére és a tűztől való megóvására nagy hangsúlyt fektetnek. Egyesek szerint annyira, hogy a Helytartó palotájába könnyebb behatolni, mint Lissor könyvtárába.

  MŰVÉSZETEK

  Aroyslana mesemondói, regősei messze földön híresek, fortélyaikat csak a legtehetségesebb kiválasztottjaiknak hajlandóak átadni.

  Mind a három tartomány híres fürdőkultúrájáról. A fürdők rendszeres meleg vizes gyógyforrások fölé épültek. Az itt élők mindennapjaihoz tartozik a gyógyvizes fürdők és szaunák használata, már-már rituálé-szinten. A fürdőhelyek szeparáltak társadalmi osztály és nemek szerint. Az otthonokban is kiemelt fontosságúak a fürdőhelyiségek és a különféle fürdő- és masszírozó-olajok használata.
  Félkör alakú színházaikat előszeretettel látogatják, az előadások az időjárás miatt és mert nem fedettek a színházak, rendszerint koraeste, este vannak.

  Művészetükhöz hozzátartozik a kelmék festése, díszítése is, öltözetük emiatt mindig színes és díszes. Jók ékszerkészítésben is, különösen a drágakövek csiszolásában s azok felhasználásában. Emellett szőnyegek, szőttesek készítésében messze földön is híresek. Gyakori náluk a test ornamentális mintákkal való festése is vagy hennával, vagy arany- illetve ezüstszínű festékkel, illetve ezek kombinációjával. A minták nem csupán díszítő jellegűek, hanem gyakran elrejtenek közöttük babonásságukhoz köthető szimbólumokat is.

  Táncaik közül az egyik igen jellegzetes, s bár gyakorolhatja mindkét nem, elsősorban a nők szokták táncolni: ez a hastánc. A kiegészítő ehhez mindig egy nagyobb fátyol vagy egy íves kard, utóbbit bámulatos ügyességgel egyensúlyozzák magukon tánc közben. A hastánc egyik sajátos típusa a Fátylak Tánca, melyet csak az arra érdemesnek talált férfinak táncolnak el a nők, jellemzően a férjüknek a nászéjszakán. A tánc lényege, hogy a táncos semmi mást, csak tíz fátylat visel magára tekerve, kötve, és ezeket a tánc során fokozatosan, rétegről rétegre vesz le.
  A férfiak bár szívesen táncolnak, de ennyire jellegzetes tánc nem alakult ki körükben. Fontos megjegyezni, hogy az egyéb táncokat, legyen az világi vagy rituális, a két nem együtt táncolja, egymás mozdulatait egészítik ki.

   Pontos idő: 2019-01-22, 11:55